Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-20, 11:44   #2581
Luba
Zakorzenienie

Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Nie wiem kto, ale pamiętam zażartą dyskusję, w której cały czas przewijały się posty matek, że dziecko to tak samo jak bez dziecka. Nie ma wpływu na organizację życia, czas, wybory. To było na tym wątku, zdaje się, że przodowała OYE .
Nawet jesli ktos tak twierdzi, to dlaczego od razu musicie to wysmiewac? Widocznie dla OYE nic lub malo co sie zmienilo. Co w tym nie do wiary
Ja twierdze, ze lepiej mi sie zyje z dziecmi niz bez, to co w tym nie do uwierzenia?
Ze Wam sie to w glowach nie miesci? A jak komus nie miesci sie w glowie, ze zyjecie bez dzieci, to od razu wyrzekacie.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 11:55   #2582
zakonna
Naczelna Nastolatka

No jasne. Mam uwierzyć że kot i pies mają wpływ na tryb życia ale dziecko to już nie. .. proszę cię, chyba istnieją jakieś granice absurdu

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Zezarlo mi posta. Rozumiem ze pies i kot zmienia tryb życia ale dziecko to już nie. Spoko. Każdy w to uwierzy
Stary 2014-09-20, 12:06   #2583
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
No jasne. Mam uwierzyć że kot i pies mają wpływ na tryb życia ale dziecko to już nie. .. proszę cię, chyba istnieją jakieś granice absurdu

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Zezarlo mi posta. Rozumiem ze pies i kot zmienia tryb życia ale dziecko to już nie. Spoko. Każdy w to uwierzy
Ale mimo tego, ze masz kota czy psa to nadal mozesz wychodzic, wyjezdzac i nie zyjesz jak w zakonie zamknietym?

Na koniec: chcecie aby ludzie przyjmowali Wasze wybory bez komentarzy, zrewanzujcie sie tym samym.

Stary 2014-09-20, 12:10   #2584
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Np ja umiem pojac, ze Wy jestescie zadowolone ze swojego zycia
Och, doprawdy?
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 12:20   #2585
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Och, doprawdy?
Pokaz mi jeden moj post w ktorym pisze o tym jak to zazdroscicie dzietnym, ze macie zle zycie itd.
Na razie to ten watek jest jednym wielkim pojazdem na dzieci i rodzicow, nie odwrotnie

Stary 2014-09-20, 12:27   #2586
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Pokaz mi jeden moj post w ktorym pisze o tym jak to zazdroscicie dzietnym, ze macie zle zycie itd.
Na razie to ten watek jest jednym wielkim pojazdem na dzieci i rodzicow, nie odwrotnie
Nigdzie nie napisałam, że gdziekolwiek napisałaś takie rzeczy. Ale również nie zachowujesz się, jakbyś akceptowała czyjąkolwiek bezdzietność, bo to czasem nie Ty sugerowałaś, że brak chęci posiadania dzieci bierze się z tego, czy z tamtego? Jakoś nie rozumiałaś, że można nie chcieć dzieci, BO TAK, nie - musiała być jakaś trauma, coś złego w rodzinie, jakieś złe męskie wzorce Pogrubione - weszłaś na wątek "Nie chcemy mieć dzieci" i jak zwykle oczekujesz laurek wobec rodziców i dzieci. Wiem, wiem, zaraz się zacznie, że nie oczekujesz, tylko chcesz, żeby nie pisać "bachory", ale litości, to jedyny wątek o bezdzietnych na Wizażu. Nie chcesz czytać, że kogoś wkurzają dzieci - nie wchodź.
Stary 2014-09-20, 12:37   #2587
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdzie nie napisałam, że gdziekolwiek napisałaś takie rzeczy. Ale również nie zachowujesz się, jakbyś akceptowała czyjąkolwiek bezdzietność, bo to czasem nie Ty sugerowałaś, że brak chęci posiadania dzieci bierze się z tego, czy z tamtego? Jakoś nie rozumiałaś, że można nie chcieć dzieci, BO TAK, nie - musiała być jakaś trauma, coś złego w rodzinie, jakieś złe męskie wzorce Pogrubione - weszłaś na wątek "Nie chcemy mieć dzieci" i jak zwykle oczekujesz laurek wobec rodziców i dzieci. Wiem, wiem, zaraz się zacznie, że nie oczekujesz, tylko chcesz, żeby nie pisać "bachory", ale litości, to jedyny wątek o bezdzietnych na Wizażu. Nie chcesz czytać, że kogoś wkurzają dzieci - nie wchodź.
Nie oczekuje laurek
Oczekuje, ze zajmiecie sie swoim zyciem, a przestaniecie sie czepiac czyjegos. Przeciez gdybyscie sie nie czepialy dzietnych, to ich by w tym watku wcale nie bylo. Tutaj nic innego was nie zajmuje jak tylko to, zeby powyrzekac jak to ci dzietni maja zle a,na ich tle, jakie to wy macie swietne zycie.
Rozmawiajcie sobie o swoim zyciu, nie porownujcie do czyjegos. Tylko tyle. Skupcie sie na swojej bezdzietnosci a nie na czyjejs dzietnosci.

Owszem, ja pisalam, ze czasem bezdzietnosc ma jakies podloze. Sama mam ciotke, ktora ma takie doswiadczenia z dziecinstwa, ze na wlasne dzieci sie nie zdecydowala. Zdarzaja sie tez takie sytuacje i o tym pisalam.

Stary 2014-09-20, 12:41   #2588
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Oczekuje, ze zajmiecie sie swoim zyciem, a przestaniecie sie czepiac czyjegos.
Nawzajem.
Stary 2014-09-20, 12:42   #2589
sylwka37
koci świat

przecież się skupiamy na swoim życiu bez dzieci
większość z nas nie ma dzieci bo między innymi nie przepada za nimi - to sobie wspólnie na nie narzekamy ja mam większość koleżanek które mają dzieci i nie wmawiam im jakie mają beznadziejne życie bo ma dziecko najczęściej każdy ma takie życie jakie chce - ja nikomu dziecka do brzucha wkładać nie będę ani też wyjmować
Stary 2014-09-20, 12:53   #2590
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Nawzajem.
Nie bede udawac, ze deszcz pada jak ktos sobie tu na mnie pluje
Jak tylko zajmiecie sie soba a nie wszystkimi dookola a szczegolnie tym, jak to dzietni zyja i co robia ze swoim zyciem, to, z wielka przyjemnoscia, nic tu nie napisze.

Stary 2014-09-20, 12:55   #2591
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Nie bede udawac, ze deszcz pada jak ktos sobie tu na mnie pluje
Jak tylko zajmiecie sie soba a nie wszystkimi dookola a szczegolnie tym, jak to dzietni zyja i co robia ze swoim zyciem, to, z wielka przyjemnoscia, nic tu nie napisze.
Ja tylko nie rozumiem jednego. Czemu tracisz czas na udzielanie się w wątku, którego treść Cię jak widać denerwuje, z którego użytkowniczkami się nie zgadzasz? To tylko forum, a Ty tutaj toczysz walkę jak o niepodległość. Nie ogarniam, mnie by było szkoda zachodu. Ty nie rozumiesz, jak można gadać o dzieciach nie mając ich, a ja nie rozumiem jak mając podobno wspaniałą rodzinę i życie można tracić czas na nawracanie bezdzietnych.
Stary 2014-09-20, 12:57   #2592
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tylko nie rozumiem jednego. Czemu tracisz czas na udzielanie się w wątku, którego treść Cię jak widać denerwuje, z którego użytkowniczkami się nie zgadzasz? To tylko forum, a Ty tutaj toczysz walkę jak o niepodległość. Nie ogarniam, mnie by było szkoda zachodu. Ty nie rozumiesz, jak można gadać o dzieciach nie mając ich, a ja nie rozumiem jak mając podobno wspaniałą rodzinę i życie można tracić czas na nawracanie bezdzietnych.
Bo ja obecnie malo wychodze z domu i mam baaardzo duzo czasu.
A co do nawracania: nie, nie nawracam. Nie miejcie dzieci, mnie wszytsko jedno. Ale nie czepiajcie sie dzietnych.

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2014-09-20 o 12:58
Stary 2014-09-20, 12:59   #2593
sylwka37
koci świat

Cytat:
acha rozumiem i z nudów nas drażnisz
Stary 2014-09-20, 13:03   #2594
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
To może załóż wątek do zachwycania się dzietnymi i rodziną. I możesz też cisnąć bezdzietnym, ja na pewno tam nie wejdę nikogo do niczego przekonywać
Stary 2014-09-20, 13:05   #2595
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwka37 Pokaż wiadomość
acha rozumiem i z nudów nas drażnisz
A nie, nudzic sie nie nudze, ale po prostu czasem musze siedziec w jednym miejscu i wtedy siedze przy kompie.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
To może załóż wątek do zachwycania się dzietnymi i rodziną. I możesz też cisnąć bezdzietnym, ja na pewno tam nie wejdę nikogo do niczego przekonywać
To nie w moim stylu, po co i na co "cisnac" komus?

Stary 2014-09-20, 13:08   #2596
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem kto, ale pamiętam zażartą dyskusję, w której cały czas przewijały się posty matek, że dziecko to tak samo jak bez dziecka. Nie ma wpływu na organizację życia, czas, wybory. To było na tym wątku, zdaje się, że przodowała OYE .
nie ze nie maja wplywu na organizacje zycia, czy jego nie zmieniaja ale ze nie ograniczaja

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Nie oczekuje laurek
Oczekuje, ze zajmiecie sie swoim zyciem, a przestaniecie sie czepiac czyjegos. Przeciez gdybyscie sie nie czepialy dzietnych, to ich by w tym watku wcale nie bylo. Tutaj nic innego was nie zajmuje jak tylko to, zeby powyrzekac jak to ci dzietni maja zle a,na ich tle, jakie to wy macie swietne zycie.
Rozmawiajcie sobie o swoim zyciu, nie porownujcie do czyjegos. Tylko tyle. Skupcie sie na swojej bezdzietnosci a nie na czyjejs dzietnosci.

Owszem, ja pisalam, ze czasem bezdzietnosc ma jakies podloze. Sama mam ciotke, ktora ma takie doswiadczenia z dziecinstwa, ze na wlasne dzieci sie nie zdecydowala. Zdarzaja sie tez takie sytuacje i o tym pisalam.
jak juz pisalam wczesniej osobiscie jestem w szoku ze kobiety bez dzieci i ktore nie chce dzieci tyle czasu pisza o dzieciach, rodzicach i ciazach. Po tym watku mam wrazenie ze ich zycie sie kreci wokol tego tematu i tak naprawde nie maja innych zainteresowan.

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 13:11   #2597
Kucias
Zadomowienie

Cytat:
Nie miejcie dzieci, mnie wszytsko jedno. Ale nie czepiajcie sie dzietnych.
Bo?

Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-09-20, 13:12   #2598
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Np ja umiem pojac, ze Wy jestescie zadowolone ze swojego zycia,
ja sadze ze niektore tu sa bardzo niezadowolone z zycia, ale nei dla tego ze nie maja dzieci, tylko z zycia ogolnie

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez martarum Pokaż wiadomość
Ja kiedyś mówiłam że 1 dziecko pewnie będzie,myślałam że to takie zwyczajne by mieć dziecko, i w takiej świadomości trzymałam mojego męża,rok po ślubie zrozumiałam że nie, to nie jest to czego pragnę, chcę, marzę.
Bardzo niesprawiedliwe wobec twojego meza

Haters Gonna Hate
Stary 2014-09-20, 13:13   #2599
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
jak juz pisalam wczesniej osobiscie jestem w szoku ze kobiety bez dzieci i ktore nie chce dzieci tyle czasu pisza o dzieciach, rodzicach i ciazach. Po tym watku mam wrazenie ze ich zycie sie kreci wokol tego tematu i tak naprawde nie maja innych zainteresowan.
Fakt, że nie mam dzieci nie oznacza, że dzieci w moim otoczeniu nie ma. Wręcz przeciwnie - z racji wieku większość moich znajomych ma malutkie dzieci. I wierzcie lub nie, ale wszyscy zachwycają się moim podejściem do dzieci i żartują, że powinnam nianią zostać Dzieciaki to dla mnie fajny temat, piszę czasami na MzK, ale też nie oburza mnie, że ktoś dzieci nie lubi czy go denerwują. I mimo że sama byłam dzieckiem, mam w rodzinie dzieci, to jakoś mnie ten temat nie bulwersuje. Co więcej, mogę na inne dzieciaki i rodziców narzekać z własnymi rodzicami. Szok - dzietni i nie oburzają się, że kogoś wkurzyła córka sąsiadki drąca się na schodach. Ale niestety mam inne zainteresowania, muszę Cię rozczarować
Stary 2014-09-20, 13:17   #2600
martarum
Raczkowanie

Cytat:
ja sadze ze niektore tu sa bardzo niezadowolone z zycia, ale nei dla tego ze nie maja dzieci, tylko z zycia ogolnie

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Bardzo niesprawiedliwe wobec twojego meza
A może mój mąż przyczynił się do tegoiż nie chcę dzieci...........nie wiesz,nie oceniaj!
martarum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 13:19   #2601
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt, że nie mam dzieci nie oznacza, że dzieci w moim otoczeniu nie ma. Wręcz przeciwnie - z racji wieku większość moich znajomych ma malutkie dzieci. I wierzcie lub nie, ale wszyscy zachwycają się moim podejściem do dzieci i żartują, że powinnam nianią zostać Dzieciaki to dla mnie fajny temat, piszę czasami na MzK, ale też nie oburza mnie, że ktoś dzieci nie lubi czy go denerwują. I mimo że sama byłam dzieckiem, mam w rodzinie dzieci, to jakoś mnie ten temat nie bulwersuje. Co więcej, mogę na inne dzieciaki i rodziców narzekać z własnymi rodzicami. Szok - dzietni i nie oburzają się, że kogoś wkurzyła córka sąsiadki drąca się na schodach. Ale niestety mam inne zainteresowania, muszę Cię rozczarować
dla mnie dziwne..mnie jak jakis temat nie inetersuje, nie lubie, nie chce miec np koty to unikam..mam wiele bezdzietnych kolezanek i jak sie spotykamy to temat praktycznie nie istnieje, tylko chwile jak tam dzieciaki i koniec.

Tutaj dziwie mnie szczegolnie jak np niektore sa nauczycielkami i pisza ze maja fajnie bo po pracy moga odpoczac od dzieci, a na forum ciagna temat dzieci...dziwne

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
A może mój mąż przyczynił się do tegoiż nie chcę dzieci...........nie wiesz,nie oceniaj!
moze, oceniam tylko z tego co piszesz, i to ze najpierw chcialas a rok po slubie juz nie to nie fair wobec niego
A tak naprawde nie oceniam ciebie, tylko to moje zdanie ze takie zachowanie jest nie sprawiedliwe wobec drugiej osoby

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-09-20 o 13:26
Stary 2014-09-20, 13:21   #2602
Kucias
Zadomowienie

Wie ktoś jak zablokować posty osób których nie chce się wiedzieć? W Tapatalk czy aplikacji.

Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-09-20, 13:51   #2603
Jamaika88
Zadomowienie

Cytat:
dla mnie dziwne..mnie jak jakis temat nie inetersuje, nie lubie, nie chce miec np koty to unikam..mam wiele bezdzietnych kolezanek i jak sie spotykamy to temat praktycznie nie istnieje, tylko chwile jak tam dzieciaki i koniec.

Tutaj dziwie mnie szczegolnie jak np niektore sa nauczycielkami i pisza ze maja fajnie bo po pracy moga odpoczac od dzieci, a na forum ciagna temat dzieci...dziwne

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

moze, oceniam tylko z tego co piszesz, i to ze najpierw chcialas a rok po slubie juz nie to nie fair wobec niego
A tak naprawde nie oceniam ciebie, tylko to moje zdanie ze takie zachowanie jest nie sprawiedliwe wobec drugiej osoby
Tylko właściwie co takiego było nie fair w zachowaniu martarum? To, że zdobyła się na szczerość, że dała mężowi wolną rękę i pozwoliła mu odejść? Przecież ona nie zataiła przed nim faktu, że nie chce mieć dzieci, po prostu zmieniła zdanie. Tak w życiu bywa, moim zdaniem właśnie zachowała się bardzo fair.
Jamaika88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 13:56   #2604
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamaika88 Pokaż wiadomość
Tylko właściwie co takiego było nie fair w zachowaniu martarum? To, że zdobyła się na szczerość, że dała mężowi wolną rękę i pozwoliła mu odejść? Przecież ona nie zataiła przed nim faktu, że nie chce mieć dzieci, po prostu zmieniła zdanie. Tak w życiu bywa, moim zdaniem właśnie zachowała się bardzo fair.
to ze zmienila zdanie rok po slubie. Takie sprawy uzgadnia sie przed slubem. Odejsc jak sie jest z kims pare lat nie tak latwo chodz jeszcze nie wiadomo czy nie odejdzie. Moze on sie stara zachowac teraz fair wobec niej wkoncu na dobre i na zle, co nei znaczy ze on bedzie szczesliwy w tym zwiazku.

Haters Gonna Hate
Stary 2014-09-20, 14:12   #2605
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
(...)
A nie myślisz, że jednak do takiej decyzji, w różnym stopniu, mniejszym lub większym, przyczyniła się obserwacja osób posiadających dzieci i wyciągnięte z tej obserwacji wnioski? W moim otoczeniu zauważam, że dzieci bardzo ograniczają, choćby przy wyjazdach, przy spędzaniu wolnego czasu. Nie ograniczają w sensie negatywnym, bo wiadomo, że osoba mająca dzieci będzie chętniej z nimi spędzać czas, niż sama ze sobą, ale -obiektywnie- już matka i ojciec nie mają tej swobody decydowania, co dziś będą robić, gdzie pojadą, bo jeszcze jest dziecko i kwestia tego, czy np. da się je gdzieś tam zabrać, czy wytrzyma tyle czasu nudząc się i tak dalej. I na podstawie porównania życia moich koleżanek z dziećmi do mojego życia bez dzieci, stwierdzam, że według mnie, absolutnie subiektywnie oceniając, one mają jednak przerąbane i ja bym tak nie chciała I bynajmniej nie znaczy to wcale, że faktycznie mają przerąbane, bo ja wiem, że one są szczęśliwe

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
to ze zmienila zdanie rok po slubie. Takie sprawy uzgadnia sie przed slubem. Odejsc jak sie jest z kims pare lat nie tak latwo chodz jeszcze nie wiadomo czy nie odejdzie. Moze on sie stara zachowac teraz fair wobec niej wkoncu na dobre i na zle, co nei znaczy ze on bedzie szczesliwy w tym zwiazku.
Więc skoro przed ślubem chciała, a teraz z różnych powodów przestała, powinna konsekwentnie mieć jednak dziecko i unieszczęśliwić i je i siebie, tak? Człowiek może zmienić zdanie, nie przysięga nikomu, że tak nie będzie, ma do tego święte prawo.

Aysell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 14:25   #2606
Jamaika88
Zadomowienie

Cytat:
To w takim razie jak według Ciebie martarum powinna postąpić? Oczywiście, że mąż może odejść, odejść może również żona od niego. W życiu pewne są tylko śmierć i podatki. Martarum i jej mąż są dorosłymi ludźmi, każde z nich ma wolną rękę, dlatego też nie rozumiem oceniania tutaj, że ktoś był wobec kogoś nie fair.
Jamaika88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 14:44   #2607
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś mówiłam że 1 dziecko pewnie będzie,myślałam że to takie zwyczajne by mieć dziecko, i w takiej świadomości trzymałam mojego męża,rok po ślubie zrozumiałam że nie, to nie jest to czego pragnę, chcę, marzę......( byłam przy porodzie mojej chrześniaczki,muszę napisać że miłość jaką poczułam do niej, jak ją zobaczyłam jest nie do opisania, ale to mnie tylko utwierdziło w przekonaniu iż dziecko jest super ale przez 30 minut , co 4 dni,tyle mogę jej z siebie dać,i na pewno wiem że jest miłością mojego życia ale tylko dlatego że nie jestem przy niej uwiązana )kurde naprawdę długo się obwiniałam za swoją ''inność''.
[QUOTE=martarum;48179653]A wiecie co mnie najbardziej ciekawi,jak sobie radzicie gdy Wasza 2połowa chce mieć dzieci???
to jest strasznie ciężka sprawa..... Ja pozwoliłam mężowi odejść(został),rodzina mnie nie rozumie,tłumaczeniu tego typu iz nie mam wzorców szczęśliwej rodziny z dziećmi........... nic nie dają.Jestem tym zmęczona.Czasem chciałabym być <<normalna<<,ale ja nic nie czuję patrząc na dzieci,nic,nic i NIC..... [/QUOTE]

ciekawe.....

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2014-09-20 o 14:51
Stary 2014-09-20, 14:54   #2608
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
A nie myślisz, że jednak do takiej decyzji, w różnym stopniu, mniejszym lub większym, przyczyniła się obserwacja osób posiadających dzieci i wyciągnięte z tej obserwacji wnioski? W moim otoczeniu zauważam, że dzieci bardzo ograniczają, choćby przy wyjazdach, przy spędzaniu wolnego czasu. Nie ograniczają w sensie negatywnym, bo wiadomo, że osoba mająca dzieci będzie chętniej z nimi spędzać czas, niż sama ze sobą, ale -obiektywnie- już matka i ojciec nie mają tej swobody decydowania, co dziś będą robić, gdzie pojadą, bo jeszcze jest dziecko i kwestia tego, czy np. da się je gdzieś tam zabrać, czy wytrzyma tyle czasu nudząc się i tak dalej. I na podstawie porównania życia moich koleżanek z dziećmi do mojego życia bez dzieci, stwierdzam, że według mnie, absolutnie subiektywnie oceniając, one mają jednak przerąbane i ja bym tak nie chciała I bynajmniej nie znaczy to wcale, że faktycznie mają przerąbane, bo ja wiem, że one są szczęśliwe
W sumie to bedac w zwiazku tez czlowiek musi sie jakos dopasowac do partnera a partner do nas, tez nie mozna podjac samodzielnie decyzji o wyjezdzie i trzeba brac pod uwage to czego chce partner, jego jakies ograniczenia. Generalnie zyjac z kims w zwiazku, w rodzinie, zwykle musimy brac pod uwage wszytskich czlonkow tej rodziny, jesli podejmujemy jakas decyzje.
Bo w mysl tego co piszesz, to najmniej "przerabane" maja osoby calkowicie samotne, nie majace tez zwierzat. Ci to maja super, na nikogo nie musza sie ogladac

No i tak, Ty uwazasz, ze mialabys przerabane na miejscu kolezanek, one tak nie uwazaja. Czyli jednak jest jakis czynnik, ktory pozwala im byc szczesliwymi posiadajac dzieci. Dziekuje za to spostrzezenie. Tyle tylko, ze pomijajac ten czynnik czlowiek widzi tylko "uwiazanie", "zmeczenie" itd. Nie, nie mowie, zeby rodzic dzieci, to sie dowiecie jakie to wspaniale Mowie tylko, zeby nie pomijac tego co sprawia, ze czlowiek jest szczesliwy posiadajac dzieci. Tak ogolnie nie pomijac, w swoich rozwazaniach na temat czyichs wyborow.

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2014-09-20 o 14:57
Stary 2014-09-20, 14:57   #2609
martarum
Raczkowanie

Tak jak pisałam długo czułam się winna,ale mój mąż to mądry człowiek..Spojrzał na wszystko pod kątem swojej siostry która ma 2 dzieci siedzi w domu ma 38 lat dzieciaki po 12 i 14 i dla tych dzieci jest ona nikim,i tak ją traktują.A ona od 3lat siedzi u psychiatry który uczy ją że życie nie kończy się na prasowaniu koszul.
martarum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 15:00   #2610
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak pisałam długo czułam się winna,ale mój mąż to mądry człowiek..Spojrzał na wszystko pod kątem swojej siostry która ma 2 dzieci siedzi w domu ma 38 lat dzieciaki po 12 i 14 i dla tych dzieci jest ona nikim,i tak ją traktują.A ona od 3lat siedzi u psychiatry który uczy ją że życie nie kończy się na prasowaniu koszul.
Ja sie na tym nie znam, ale strasznie dlugo ja juz "uczy". To normalne, ze taka terapia tak dlugo trwa, bez efektow, jak piszesz?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości