|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
Cytat:
Ja twierdze, ze lepiej mi sie zyje z dziecmi niz bez, to co w tym nie do uwierzenia? Ze Wam sie to w glowach nie miesci? A jak komus nie miesci sie w glowie, ze zyjecie bez dzieci, to od razu wyrzekacie.
|
|
#2582 |
|
Naczelna Nastolatka
|
No jasne. Mam uwierzyć że kot i pies mają wpływ na tryb życia ale dziecko to już nie. .. proszę cię, chyba istnieją jakieś granice absurdu
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Zezarlo mi posta. Rozumiem ze pies i kot zmienia tryb życia ale dziecko to już nie. Spoko. Każdy w to uwierzy
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na koniec: chcecie aby ludzie przyjmowali Wasze wybory bez komentarzy, zrewanzujcie sie tym samym.
|
|
#2584 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Pokaz mi jeden moj post w ktorym pisze o tym jak to zazdroscicie dzietnym, ze macie zle zycie itd.
Na razie to ten watek jest jednym wielkim pojazdem na dzieci i rodzicow, nie odwrotnie
|
#2586 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Pogrubione - weszłaś na wątek "Nie chcemy mieć dzieci" i jak zwykle oczekujesz laurek wobec rodziców i dzieci. Wiem, wiem, zaraz się zacznie, że nie oczekujesz, tylko chcesz, żeby nie pisać "bachory", ale litości, to jedyny wątek o bezdzietnych na Wizażu. Nie chcesz czytać, że kogoś wkurzają dzieci - nie wchodź.
|
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczekuje, ze zajmiecie sie swoim zyciem, a przestaniecie sie czepiac czyjegos. Przeciez gdybyscie sie nie czepialy dzietnych, to ich by w tym watku wcale nie bylo. Tutaj nic innego was nie zajmuje jak tylko to, zeby powyrzekac jak to ci dzietni maja zle a,na ich tle, jakie to wy macie swietne zycie. Rozmawiajcie sobie o swoim zyciu, nie porownujcie do czyjegos. Tylko tyle. Skupcie sie na swojej bezdzietnosci a nie na czyjejs dzietnosci. Owszem, ja pisalam, ze czasem bezdzietnosc ma jakies podloze. Sama mam ciotke, ktora ma takie doswiadczenia z dziecinstwa, ze na wlasne dzieci sie nie zdecydowala. Zdarzaja sie tez takie sytuacje i o tym pisalam.
|
|
#2588 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#2589 |
|
koci świat
|
przecież się skupiamy na swoim życiu bez dzieci
większość z nas nie ma dzieci bo między innymi nie przepada za nimi - to sobie wspólnie na nie narzekamy ja mam większość koleżanek które mają dzieci i nie wmawiam im jakie mają beznadziejne życie bo ma dziecko
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bede udawac, ze deszcz pada jak ktos sobie tu na mnie pluje
Jak tylko zajmiecie sie soba a nie wszystkimi dookola a szczegolnie tym, jak to dzietni zyja i co robia ze swoim zyciem, to, z wielka przyjemnoscia, nic tu nie napisze.
|
#2591 |
|
Zakorzeniona
|
Ja tylko nie rozumiem jednego. Czemu tracisz czas na udzielanie się w wątku, którego treść Cię jak widać denerwuje, z którego użytkowniczkami się nie zgadzasz? To tylko forum, a Ty tutaj toczysz walkę jak o niepodległość. Nie ogarniam, mnie by było szkoda zachodu. Ty nie rozumiesz, jak można gadać o dzieciach nie mając ich, a ja nie rozumiem jak mając podobno wspaniałą rodzinę i życie można tracić czas na nawracanie bezdzietnych.
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do nawracania: nie, nie nawracam. Nie miejcie dzieci, mnie wszytsko jedno. Ale nie czepiajcie sie dzietnych.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-09-20 o 12:58 |
|
|
|
|
#2593 |
|
koci świat
|
acha rozumiem i z nudów nas drażnisz
|
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
A nie, nudzic sie nie nudze, ale po prostu czasem musze siedziec w jednym miejscu i wtedy siedze przy kompie.
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- To nie w moim stylu, po co i na co "cisnac" komus?
|
#2596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
ja sadze ze niektore tu sa bardzo niezadowolone z zycia, ale nei dla tego ze nie maja dzieci, tylko z zycia ogolnie
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Bardzo niesprawiedliwe wobec twojego meza |
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Dzieciaki to dla mnie fajny temat, piszę czasami na MzK, ale też nie oburza mnie, że ktoś dzieci nie lubi czy go denerwują. I mimo że sama byłam dzieckiem, mam w rodzinie dzieci, to jakoś mnie ten temat nie bulwersuje. Co więcej, mogę na inne dzieciaki i rodziców narzekać z własnymi rodzicami. Szok - dzietni i nie oburzają się, że kogoś wkurzyła córka sąsiadki drąca się na schodach. Ale niestety mam inne zainteresowania, muszę Cię rozczarować
|
|
|
|
|
#2600 |
|
Raczkowanie
|
A może mój mąż przyczynił się do tegoiż nie chcę dzieci...........nie wiesz,nie oceniaj!
|
|
|
|
#2601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj dziwie mnie szczegolnie jak np niektore sa nauczycielkami i pisza ze maja fajnie bo po pracy moga odpoczac od dzieci, a na forum ciagna temat dzieci...dziwne ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
A tak naprawde nie oceniam ciebie, tylko to moje zdanie ze takie zachowanie jest nie sprawiedliwe wobec drugiej osoby Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-09-20 o 13:26 |
||
|
|
|
#2602 |
|
Zadomowienie
|
Wie ktoś jak zablokować posty osób których nie chce się wiedzieć? W Tapatalk czy aplikacji.
Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
|
#2603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2605 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W moim otoczeniu zauważam, że dzieci bardzo ograniczają, choćby przy wyjazdach, przy spędzaniu wolnego czasu. Nie ograniczają w sensie negatywnym, bo wiadomo, że osoba mająca dzieci będzie chętniej z nimi spędzać czas, niż sama ze sobą, ale -obiektywnie- już matka i ojciec nie mają tej swobody decydowania, co dziś będą robić, gdzie pojadą, bo jeszcze jest dziecko i kwestia tego, czy np. da się je gdzieś tam zabrać, czy wytrzyma tyle czasu nudząc się i tak dalej. I na podstawie porównania życia moich koleżanek z dziećmi do mojego życia bez dzieci, stwierdzam, że według mnie, absolutnie subiektywnie oceniając, one mają jednak przerąbane i ja bym tak nie chciała I bynajmniej nie znaczy to wcale, że faktycznie mają przerąbane, bo ja wiem, że one są szczęśliwe ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
Człowiek może zmienić zdanie, nie przysięga nikomu, że tak nie będzie, ma do tego święte prawo.
|
|
|
#2606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest strasznie ciężka sprawa..... Ja pozwoliłam mężowi odejść(został),rodzina mnie nie rozumie,tłumaczeniu tego typu iz nie mam wzorców szczęśliwej rodziny z dziećmi........... nic nie dają.Jestem tym zmęczona.Czasem chciałabym być <<normalna<<,ale ja nic nie czuję patrząc na dzieci,nic,nic i NIC..... [/QUOTE] ciekawe..... Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-09-20 o 14:51 |
|
|
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie zyjac z kims w zwiazku, w rodzinie, zwykle musimy brac pod uwage wszytskich czlonkow tej rodziny, jesli podejmujemy jakas decyzje. Bo w mysl tego co piszesz, to najmniej "przerabane" maja osoby calkowicie samotne, nie majace tez zwierzat. Ci to maja super, na nikogo nie musza sie ogladac ![]() No i tak, Ty uwazasz, ze mialabys przerabane na miejscu kolezanek, one tak nie uwazaja. Czyli jednak jest jakis czynnik, ktory pozwala im byc szczesliwymi posiadajac dzieci. Dziekuje za to spostrzezenie. Tyle tylko, ze pomijajac ten czynnik czlowiek widzi tylko "uwiazanie", "zmeczenie" itd. Nie, nie mowie, zeby rodzic dzieci, to sie dowiecie jakie to wspaniale Mowie tylko, zeby nie pomijac tego co sprawia, ze czlowiek jest szczesliwy posiadajac dzieci. Tak ogolnie nie pomijac, w swoich rozwazaniach na temat czyichs wyborow.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-09-20 o 14:57 |
|
|
|
|
#2609 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak pisałam długo czułam się winna,ale mój mąż to mądry człowiek..Spojrzał na wszystko pod kątem swojej siostry która ma 2 dzieci siedzi w domu ma 38 lat dzieciaki po 12 i 14 i dla tych dzieci jest ona nikim,i tak ją traktują.A ona od 3lat siedzi u psychiatry który uczy ją że życie nie kończy się na prasowaniu koszul.
|
|
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

ja mam większość koleżanek które mają dzieci i nie wmawiam im jakie mają beznadziejne życie bo ma dziecko

Haters Gonna Hate