Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-20, 09:27   #1321
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Fajny pomysł na pewno się ucieszą

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Kasia, pokażesz jaki nawilżacz kupiłaś?
http://www.euro.com.pl/nawilzacze/hb-uh1090.bhtml

Jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Adelcia cudna, ale ma poliki my wczoraj trzy tygodnie skończyliśmy. Jeszcze 5 dni i Maksi przestanie być noworodkiem!

Ale noc za nami, synek zawsze budził się max 2 razy na całą noc, jadł i zasypiał, a dziś obudził się o 2.30 i nie spał do 6! Nic go nie bolało, nie był głodny, po prostu nie chciał spać!
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 09:32   #1322
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was planuje stosować hormonalną antykoncepcję przy kp?
Chodzi o te mini pigułkę ?

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 09:39   #1323
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Halinka, super Tymek trzyma głowę, silny chlopak.
Moja Hania też ładnie trzyma, chociaż czasem się jej zachwieje taki pijany zając

Ale mieliśmy noc, koszmar. Mala od 2 dni ma problem ze zrobieniem kupki,pręży się,płacze, a w pieluszce tylko kleksy po bakach... I druga noc z rzedu prawie nie spała... A kupy dalej ani widu ani slychu

ja nie wiem co jeszcze bede stosowała....we wtorek ide go ginekologa, może mi cos doradzi...Na razie nie chcę myśleć ż ew ogóle do czegoś dojdzie....To jest straszne ale w ogóle nie mam na to ochoty, nawet mi nie brakuje, a przecież ok 2 miesiace przed porodem już do niczego nie doszło....a wcześniej to pewnie ze dwa razy na miesiac...
Ja chyba sie juz starzeje...

a moje dziecko jest małym zdrajcą , wczoraj marudził mi wieczorem..na rekach go nosze a ten sobie kwękał(był najedzony i w ogóle) przyszedł maz , usłyszał tylko jego głos od razu sie uspokoił, a jak wział go na ręce to tylko podnosił sobie głowke i jak zwykle widział cos ciekawego na suficie
Te maluchy są takie m,adre ze ja sie nie moge nadziwić....
Ostatnio jak koleżanki były u mnie, jedna z nich trzymała malego na rękach a on jej usnał, jednak w momencie kiedy maz wychodził do pracy on sie przebudził( nawet ona sie zaśmiała, chyba wyczuł że tata wychodzi)

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-09-20 o 09:44
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 09:53   #1324
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Hania też ładnie trzyma, chociaż czasem się jej zachwieje taki pijany zając

Ale mieliśmy noc, koszmar. Mala od 2 dni ma problem ze zrobieniem kupki,pręży się,płacze, a w pieluszce tylko kleksy po bakach... I druga noc z rzedu prawie nie spała... A kupy dalej ani widu ani slychu

Ja chyba planuję, bo jakoś nie widzę lepszej opcji.
Właśnie sobie uświadomiłam, że za tydzień kończy mi się połóg i czas odwiedzić gin i coś ustalić...
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
http://www.euro.com.pl/nawilzacze/hb-uh1090.bhtml

Jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Adelcia cudna, ale ma poliki my wczoraj trzy tygodnie skończyliśmy. Jeszcze 5 dni i Maksi przestanie być noworodkiem!

Ale noc za nami, synek zawsze budził się max 2 razy na całą noc, jadł i zasypiał, a dziś obudził się o 2.30 i nie spał do 6! Nic go nie bolało, nie był głodny, po prostu nie chciał spać!
Dzięki. Poczytam sobie i chyba też coś kupię bo małej jednak świszczy w tym nosku.
Adelka jest tak pulchniutka, że wczoraj w kąpieli zauważyłam, że te fałdki na nóżkach to już są takie mięciutkie, że je chyba tłuszczyk wypchnął... ;-)
Stary 2014-09-20, 09:59   #1325
Morelka1988
Raczkowanie

Dziewczyny jaki kolor ma mocz waszych małych pociech?Miki miał do tej pory przeźroczysty a od wczoraj ma barwę żóltą, czy to normalne?
Dziś kończy miesiąc.
Stary 2014-09-20, 10:05   #1326
gosia3103
Zakorzenienie

U mnie przezroczysty.
Stary 2014-09-20, 10:13   #1327
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Moja kluseczka ma już pięć tygodni Załącznik 5795247
Ale już duża i te pućki
Dzieci rosną stanowczo za szybko!

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość

Halinka wielkie brawa dla Tymka! Mój też juz tak trzyma główkę W takiej pozycji bardzo często go też trzymam uwielbia tak sie do mnie przytulać i potrafi usnać mi wtulony w cyce
Mój też rozpłaszcza się na mnie jak na krzyżu i śpi pół dnia.

optymistka biedna ty aż mnie zmrozilo jak to czytałam, bardzo mocno tulę, dużo zdrowia dla ciebie i dzieciorka.

Mamuska jak tam z Natalka? Lepiej?

Dziewczyny po szczepieniu, jak tam dzieci? Mój wczoraj bardzo długo spał i był trochę nieobecny a dzisiaj jest już chyba w normie

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Morelka1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki kolor ma mocz waszych małych pociech?Miki miał do tej pory przeźroczysty a od wczoraj ma barwę żóltą, czy to normalne?
Dziś kończy miesiąc.
Przezroczysty albo słomkowy. A śmierdzi? Może za mało pije?
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 10:15   #1328
Morelka1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość

Przezroczysty albo słomkowy. A śmierdzi? Może za mało pije?
No właśnie, że śmierdzi. Pije około 120 ml co koło 3 h. Karmie mieszkanie kp + mm bebilon
Id dwóch dni pędzluje buzie Nystatyną, bo pojawiły się pleśniawki, ona jest intensywnie żółta może to od niej takie zabarwienie?

Edytowane przez Morelka1988
Czas edycji: 2014-09-20 o 10:18
Morelka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 10:19   #1329
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie, że śmierdzi. Pije około 120 ml co koło 3 h. Karmie mieszkanie kp + mm bebilon
No to za mało wody. Ile mm a ile kp? Spróbuj częściej go dostawiac do każdej piersi na dosłownie 3-5 minut żeby pił tylko to rzadsze mleko. A z kupa wszytko ok?
Hmmm. Może być od leku.

Edytowane przez h4linka
Czas edycji: 2014-09-20 o 10:20
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 10:24   #1330
Morelka1988
Raczkowanie

Cytat:
No to za mało wody. Ile mm a ile kp? Spróbuj częściej go dostawiac do każdej piersi na dosłownie 3-5 minut żeby pił tylko to rzadsze mleko. A z kupa wszytko ok?
Hmmm. Może być od leku.
W związku z wahaniami ilości mleka w piersiach (czasami praktycznie nic nie leci, innym razem jest w miare ok) przeważnie odciągam laktatorem i daje z butelki, żeby wiedzieć ile wypił. W przyszłym tyg ide na badania bo w jednej piersi praktycznie nie mam mleka, a wcześniej było. Oczywiście też przystawiam do piersi żeby nie zanikł pokarm. W nocy karmiony mm w dzień przeważnie tylko na kp.
Stary 2014-09-20, 10:48   #1331
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
W związku z wahaniami ilości mleka w piersiach (czasami praktycznie nic nie leci, innym razem jest w miare ok) przeważnie odciągam laktatorem i daje z butelki, żeby wiedzieć ile wypił. W przyszłym tyg ide na badania bo w jednej piersi praktycznie nie mam mleka, a wcześniej było. Oczywiście też przystawiam do piersi żeby nie zanikł pokarm. W nocy karmiony mm w dzień przeważnie tylko na kp.
Jak dziecko je z piersi to mleko leci trochę inaczej, niż jak ściągamy laktatorem... Może warto przystawiać bez ściągania? Skoro potem i tak doje mm..
Stary 2014-09-20, 11:26   #1332
daisy dot
Rozeznanie

Ale zaginęłam!!!

No więc u nas wszystko oki, podczytuje co jakis czas Was jak dostaję powiadomienia na mail.

Mały dziś kończy 3 tyg rośnie i przybiera na wadze! Czasem ma problem z kupką i stęka ale i tak robi dość często, może po prostu lubi zrobić kupkę i chce częściej
Radzimy sobie nieźle i karmimy się piersią. Mało płacze a jak się zbliżam to przestaje.

No mega szczęśliwa jestem!

Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00347-1~2.jpg (109,0 KB, 40 załadowań)
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 12:00   #1333
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

ja planuje ale bez przekonania , mam juz wykupionie 3 opak piguł ale na razie nie biore w sumie to nie wiem co zrobic w temacie antykoncepcji bo nie chce stosowac hormonów na dłuzszą mete
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 12:12   #1334
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Ale zaginęłam!!!

No więc u nas wszystko oki, podczytuje co jakis czas Was jak dostaję powiadomienia na mail.

Mały dziś kończy 3 tyg rośnie i przybiera na wadze! Czasem ma problem z kupką i stęka ale i tak robi dość często, może po prostu lubi zrobić kupkę i chce częściej
Radzimy sobie nieźle i karmimy się piersią. Mało płacze a jak się zbliżam to przestaje.

Pozdrawiam
Ale cudo
Stary 2014-09-20, 12:23   #1335
patrycja19894
Wtajemniczenie

Gosia, daisy maluszki slicznosci

Ja idę 1 października do lekarza na sprawdzenie i odrazu wezmę tabletki. Innego rozwiązania nie widzę, nie chce implantu, spirali. Tabletek brałam kilka rodzaji, nie potrafiłam dobrać odpowiednich dla mnie, mam nadzieję że ta mini będzie ok.
Stary 2014-09-20, 13:00   #1336
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Ale zaginęłam!!!

Pozdrawiam

ale słodki misio
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 13:04   #1337
mamuska11
Rozeznanie

Mamusie sierpniowe 2014

HALINKA maly super trzyma glowke zazdroszczę moja podnosi tylko na chwilkę i zaraz jej spada normalnie bym sie tym martwiła ale Zuza zaczela dopiero podnosić jak miała trzy miesiąca takze mam w domu małe leniuchy

GOSIA ale twoja córcia duza jest a na co ona tam patrzy?na karuzele?moja udaje ze nie widzi karuzeli woli na boki sie rozglądać

DAISYDOT synek śliczny a jaka ma czapeczkę ładna

ZACZAROWANA problem w tym ze ja sama nie wiem co dla małej jest najlepsze dałam jej wczoraj cyca w szpitalu ok 18 i dalej płakała i była niespokojna na koniec dostała paracetamol zrobiła wielka wodnista kupkę i zasnela wiec stwierdziłam pózniej ze nie dam jej cyca w nocy jak zawsze zobaczymy co bedzie i po mm spała ładnie cała noc az do teraz spi biedna nadrabia ale dałam jej przed chwila cyca bo juz mnie bolały i zobaczymy jak zacznie znowu marudzić to przejdę tylko na mm

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 13:12   #1338
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
HALINKA maly super trzyma glowke zazdroszczę moja podnosi tylko na chwilkę i zaraz jej spada normalnie bym sie tym martwiła ale Zuza zaczela dopiero podnosić jak miała trzy miesiąca takze mam w domu małe leniuchy

GOSIA ale twoja córcia duza jest a na co ona tam patrzy?na karuzele?moja udaje ze nie widzi karuzeli woli na boki sie rozglądać

DAISYDOT synek śliczny a jaka ma czapeczkę ładna

ZACZAROWANA problem w tym ze ja sama nie wiem co dla małej jest najlepsze dałam jej wczoraj cyca w szpitalu ok 18 i dalej płakała i była niespokojna na koniec dostała paracetamol zrobiła wielka wodnista kupkę i zasnela wiec stwierdziłam pózniej ze nie dam jej cyca w nocy jak zawsze zobaczymy co bedzie i po mm spała ładnie cała noc az do teraz spi biedna nadrabia ale dałam jej przed chwila cyca bo juz mnie bolały i zobaczymy jak zacznie znowu marudzić to przejdę tylko na mm

Tak, na karuzelę, uwielbia ją
Stary 2014-09-20, 13:28   #1339
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
Optymistko, super, że wynik negatywny!! Jakie dalsze zalecenia?

Dziewczyny, czy przy kp kupa może być taka wodnita, że wsiąka w pieluszkę i nie ma tych grudek? Jak kolor ma taki, jak zwykle, nie śmierdzi, nie ma śluzu, nie ma krwi ani nic takiego... jak myślicie?
Czy powinnam się martwić?

Czy któraś już zaczęła jakąś aktywność fizyczną, żeby wrócić do formy sprzed ciąży?
Ja 3 dni z rzędu biegałam (minidystansik), a dziś zrobiłam pół skalpela (bo mała sie obudziła)...zakwasy potworne
Zaczelam cwiczyc posladki z mel b, i chcialabym wrocic do swoich treningow sprzed ciazy (polecam zuzka light i fitness blender). Narazie moim cardio jest chodzenie z wozkiem minelo dopiero 4 tyg i 3 dni od porodu także sie nie wysilam. Na chudnieciu tez mi nie zalezy,bo jestem na minusie. Stawiam na ujedrnienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
ja noszę w pionie cały czas! z zalecenia lekarza bo mała ulewa jak szalona...więc nosidło jest dla mnie zbawieniem..

Moja tez ulewa non stop i polozna zalecila nosic ją pionowo

Cytat:
Wróciłam ze szpitala juz chociaz chcieli mnie tam na sile zostawić jestem wykończona

Sprawdzili: uszy,oczy,buźke,gardło,mo cz,ciemiaczko,cisnienie,p uls,płuca i wszystko jest w porządku ale stwierdzili ze skoro dziecko płacze cały czas to zostawia ją na obserwacji musiałam ich przekonywać ponad dwie godziny ze nie ma sensu skoro wszystko jest ok zreszta mieszkam 3min od szpitala takze w każdej chwili moge wrócić bo co oni moga mi tam tak naprawde zaoferować obserwować moge dziecko w domu a i na usg glowki mam numer na intensywna opiekę niemowląt i moge w każdej chwili podjechać sprawdzic główkę wiec jak Natalka dalej bedzie taka marudna to jutro tam pojadę a narazie dostała paracetamol i spi

Zreszta wydaje mi sie ze to brzuszek jednak moze nie kolki ale bole bo zrobiła kupkę przed chwila wodnista ciemno zielona z grudkami białymi a za uszkami ma ropę - to zapalenie atopowe skory wróciło na szczęście mam na to masc w domu takze pewnie znowu cis jej zaszkodziło co zjadłam

Umeczylam sie tylko bo Tż był w pracy i mówił ze moze przyjechac mi pomoc a ja oczywiscie chciałam wszystko sama ogarnąć i teraz ledwo żyje Natalka płakała a Zuzia taki cyrk robiła ze szkoda słów bo była śpiąca

Jestem zalama z KP nie wiem co mam robic uwielbiam karmic ale szkoda mi Natalki tak sie ciagle meczy z tym brzuszkiem nie wiadomo co jej szkodzi tu w Uk to wszystko genetycznie modyfikowane sztuczne niby jem zdrowo ale nie wiadomo co tak naprawde w tym jedzieniu jest moze jakiś barwniki albo emulatory ja uczulala szkoda mi jej

Mój Tż naciska zebym przestała karmic to małej bedzie lepiej a moja mama non stop wydzwania zebym przypadkiem nie wpadła na pomysl zeby skończyć kp bo to przeciez najwazniejsze jest dla dziecka a ze ja brzuszek boli to napewno moja wina bo cos jem nie tak (ona ma obsesje na punkcie zdrowej żywności) wkurzyła mnie juz tym gadaniem i zapytałam ja dlaczego ona nie karmiła mnie i mojego brata piersia (tylko tydzien karmiła) to usłyszałam ze kiedys to były inne czasy

Dobrze, ze z glowka wszysko dobrze! Bo az sie zastanawialam czemu ciagle placze. Moja wiktoria tez ostatnio niespokojna i mysle, czy przypadkiem nie bolą ją te torbielki w glowce

I sama tez chce karmic piersia, ale najwyrazniej małej cos szkodzi, niby nie jem nabialu a i tak sie prezy. Kupilam mleczko bez bialka, ale nie chce iesc

Cytat:

Chyba teraz sezon na ten placz, stekanie, prezenie sie. Moja to samo. Widze, ze sie keczy, a jak juz wypcha kupke to jest ulga. Daje jej espumisan, ale nie wiem sama czy on dziala, bo wika ciagle ulewa

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10

Edytowane przez nagiAkt
Czas edycji: 2014-09-20 o 13:32
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 14:21   #1340
Polly_
grozi wypollizowaniem

dziewczyny które będą chrzcic dziewczynki w paźdxierniku czy listopadzie.
w jakim ubranku bedziecie chrzcic? ja myslalam o sukience z zary ale ona jest z krótkim rękawkiem...no i teraz zgupłam .

poradźcie cos plis..bo jakos nie potrafie ogarnąc tematu
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 14:46   #1341
gosia3103
Zakorzenienie

Ja jeszcze nie myślałam o tym, a nie wiem czy to nawet w grudniu u mnie nie wypadnie...chcemy koniecznie już być u siebie wtedy.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Dziewczyny macie książki "mamo tato co ty na to"? Zastanawiam się czy warto kupić?
Stary 2014-09-20, 15:19   #1342
papryczka160
Wtajemniczenie

Dziewczyny orientujecie się jak jest z urlopem wychowawczym. Czy trzeba mieć umowę na czas nieokreślony?

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 15:33   #1343
mamuska11
Rozeznanie

Natalka odsypia musze jechać do mamy a ona ani myśli wstać ImageUploadedByWizaz Forum1411217865.617409.jpg

mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 15:42   #1344
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
miałam Wam się jeszcze pochwalić, że wyciągnęłam hula hop postanowiłam wrócić do kręcenia

przed ciążą potrafiłam kręcić przez godzinę bez przerwy - zazwyczaj oglądałam wtedy coś w tv. Nie męczyłam się wcale. A po ciąży kompletny spadek formy, wyjście z wprawy. Po 20 minutach kręcenia była mega padnięta (kręciłam w ogródku, jak Ania drzemała w wózku) i wiecznie kółko mi spadało (kręcę zwykłym dziecięcym hula hop)...

Zaliczyłyśmy też dzisiaj prawie dwugodzinny spacer.

Ania od kilku dni nie śpi w dzień dłużej niż 35 minut. Masakra. Czasem nie wiem, co mam z nią robić żeby nie marudziła z nudów. Jak na chwilę zaśnie, to nie wiem w co ręce włożyć żeby obiad ugotować i w domu poogarniać inne rzeczy. Nawet na spacerze nie śpi dłużej. Czasem usypiam ją dłużej niż później śpi...
Mój też w dzień nie chce spać. Usypiam i usypiam, a potem 15-30 minut i już jest wybudzony.

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ale np po cesarce karmi sie bedąc po morfinie, po ketonalu i konskich dawkach paracetamolu. pytałam o to w szpitalu to mi lekarka powiedzial ze karmic nie wolno po psychotropach i jakiejs grupie antybiotyków (nie pamietam jakiej) a reszta lekow kazała sie nie przejmowac za bardzo
No właśnie o tym nie pomyślałam w szpitalu, że nas faszerowali przeciwbólowymi a my sobie tak karmiłyśmy maluchy bez stresu.

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
optymistka super że jednak nie ma tej bakterii
ja ciagle nie mogę dojść do siebie po tym jak napisałas o swoim porodzie....Juz nigdy nie powiem że miałam ciezki poród...Wiadomo bolało, ale chociaż dobrze byłam traktowana( jednak mysle ze gdy by nie było mojego meża obawiam sie , ze bym też leżała na brudnych podkładach) bo to mój tz mi je zmieniał, podawał miske na wymioty, a nawet sie o nia wykłócił, bo mieli jedna miske na porodówce, a nie byłam jedyna wymiotujaca!) Zastanawia mnie dlaczego twój tż nie wszedł do ciebie na siłę???Powinien tam cały oddział postawić na nogi! To pewnie kwestia charakteru, ale mój tż pewnie by wszedł tam na siłę! Zresztą nie krepował się o☠☠☠☠☠☠☠ić pielegniarki która zaczęła krzyczeć, ze mi ciagle wenflon z reki wypada! Tak na nia ryknął, ze potem chodziła jak w zegarku!

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

jaka już duża! słodziak mały

Halinka wielkie brawa dla Tymka! Mój też juz tak trzyma główkę W takiej pozycji bardzo często go też trzymam uwielbia tak sie do mnie przytulać i potrafi usnać mi wtulony w cyce
Mój Tż tak właśnie zrobił, wprosił się na porodówkę i tyle. Powiedział położnej, ze nie będzie z nią dyskutował tylko wchodzi i ma się odsunąć.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 17:00   #1345
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zaginęłam!!!

Pozdrawiam
Słodziaczek

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Natalka odsypia musze jechać do mamy a ona ani myśli wstać Załącznik 5795476

Nie dziwię się że nie chce wstawać takie łoże ma

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 17:59   #1346
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
A mój młody już pięknie trzyma główkę dzisiaj nawet z ojcem trenował.

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2

Cytat:

Cytat:

Wszystkie dzieciaczki mega slodkie
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 19:07   #1347
kasia_ruda
Zakorzenienie

Mój syn przestawił sobie dziś noc z dniem. W nocy nie spał prawie cztery godziny, a w dzień śpi cały czas, budzi się tylko na jedzenie, wcina i zaraz zasypia dalej. Co do koloru moczu, to mój syn przedwczoraj też raz miał taki żółtawy, ale nie jest odwodniony, bo sika na potęgę, pieluchy są mega ciężkie, jak mu zmieniam.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 20:57   #1348
gosia3103
Zakorzenienie

Adelka też dzisiaj większość dnia przespała. Aż się boję jak mi da czadu w nocy ;-)

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

No i chyba nas dopadła ciemieniucha na czole :-/ a myślałam, że zawsze się zaczyna od główki...
Stary 2014-09-20, 21:20   #1349
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
A mój młody już pięknie trzyma główkę dzisiaj nawet z ojcem trenował.

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
No pięknie Ale ma śmiszne zakola

Cytat:
dobra minka a jaka zapatrzona w karuzelę

Cytat:
Ale zaginęłam!!!

Pozdrawiam
fajnie, że wszystko jest OK no i malutka jest rozkoszna

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Gosia, daisy maluszki slicznosci

Ja idę 1 października do lekarza na sprawdzenie i odrazu wezmę tabletki. Innego rozwiązania nie widzę, nie chce implantu, spirali. Tabletek brałam kilka rodzaji, nie potrafiłam dobrać odpowiednich dla mnie, mam nadzieję że ta mini będzie ok.
nie wiesz Patrycja, czy na to spotkanie z lekarzem mam brać dziecko? Gdzieś czytałam, że też je lekarz ogląda

Cytat:

hehe no jak królowa a ile ma zabawek dookoła

u nas trądzik się jakby pomniejszał Po sudocremie

za to wyskoczyło sporo krostek na szyi i dekolcie Chyba to od tego ulewania, bo ciągle pod szyją mokro, mimo ciągłego przebierania i stosowania chust i śliniaków
Ale najważniejsze, że na razie -odpukać- kolki nie wróciły Cały czas podaję sab simplex
Słyszałyście, że na Słowacji takie maluszki muszą nosić takie specjalne gatki na rozwój bioderek? Kurcze, ja właściwie tutaj nie dostałam żadnych zaleceń w tej kwestii

Edytowane przez karoseria
Czas edycji: 2014-09-20 o 21:24
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 21:29   #1350
TheFall
Zadomowienie

Moje dziecie w końcu robi normalne kupki i to codziennie, także każdej mamie karmiącej mm polecam Biogaię. Nasz kryzys z twardymi kupkami zażegnany.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości