|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2
Dziewczyny w poprzednij części pisalyscue o tych rogalach poduszkach do spania ktore na merlin.pl mozna kupic i kojarzę ze jakieś były lepsze od innych, przypomnicie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam z biedronki były poduszki do spania na boku. Ja kupiłam po 24 zł i do spania w sam raz. Jak za ta cene to nie narzekam. Widziałam takie poduszki po 100zl na allegro
|
#844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zatykalam nos i na szybko bo nie pozwolono mi odejsc od stolu fuuu ![]() Ale mnie rozsmieszylas ta historia z kurczakowo zoltymi ogrodniczkami Mnie zaoszczedzili z tym kozuchem cale szczescie, bo ciezki musial byc hi hi , a latalam na sanki jak szalona z innymi z podworka , tez mialam kilka ubran z bon prixu jeszcze za czasow dziecinstwa, ale moja zmora to bylo jak mama uczyla sie szycia na maszynie i robili nam potwornie brzydkie spodniczki i sukienki z kolnierzykami i wlosy scinali jak na chlopaka , to czysta krzywda ![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
Nie martw sie brzuszkiem, bedzie nie dlugo!!! ja nic u siebie nie zauwazylam, zebym miala tez, bardziej to czuje sie wydeta jesli to tak mozna nazwac... ale sadze ze jeszcze jest czas na to. Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2014-09-21 o 00:20 |
||
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze hitem były takie rajstopy grube, sztywne po praniu, w prążki. Jak nam je tata zakładał, to na samym końcu łapał za górę tych rajstop i podnosił tak z metr nad ziemię, żeby to w ogóle jakoś naciągnąć![]() no i przycinanie brody suwakami od kurtek/bluz/swetrów- ale to już chyba taki standard cierpię na bezsenność dziś.... na tvp hd Kogel- Mogel leci, to sobie obejrzę mój ukochany film, znam na pamięć praktycznie wszystkie dialogi, to se chociaż porecytuję w samotności |
|
|
|
|
#846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak inaczej.
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Ja weekend spędzam samotnie i oglądam od 1 odcinka Czas Honoru, świetny serial. Jest na ipla, fajnie ze w aplikacji w tv tez go moge oglądać
|
|
|
#849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
|
|
#850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja to w ogóle lubię te stare polskie filmy, wczoraj oglądałam: Nie ma róży bez ognia (http://player.pl/filmy-online/nie-ma...nia,25959.html) też fajny
|
||
|
|
|
#851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czapka szalik rekawiczki i to badziewne zapiecie haha haha ![]() tez cos spac nie moge... tylko slucham mojego tz o samochodzie co chwile ehhh zamiast zaczekac do jutra szuka problemu w internecie , ale po co ![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
![]() nawet nie wolno sprawdzic czy napewno wszystko wporzadku bede czula sie pewnie zawiedziona ![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
nie lubie samotnych weekendow, a takie niedlugo mnie czekaja i tygodnie i weekendy zjadlabym grejfruty znowu... a na sniadanie dwa wciagnelam...
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2014-09-21 o 00:41 |
|||
|
|
|
#852 | |||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy u brata Tzta oglądać półfinał z Polakami
strasznie sie ciesze, ze jutrzejszy mecz bedzie na otwartym kanale![]() Pisalyscie o teście pappa, ja miałam w srode robiony a za 2 tygodnie powinnam mieć wyniki. Jednak słyszałam z dwóch zaufanych źródeł, ze test wyszedł zle, kobiety pol ciazy sie martwiły o dzieci a one urodziły sie zdrowe. No i w dalszej rodzinie sytuacja, ze test wyszedł dobrze a dziecko urodziło sie z zespołem downa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedy wracalismy to juz sie ladnie zrobilo jak na zlosc my to zawsze pecha mamy poprostu....juz chyba sie przyzwyczailismy , dlatego nie ma co sie denerwowac za duzo ![]() Ja nie ogladam sportow, ale fajnie wiedziec ze nasi wygrywaja
|
|
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laptop/gazeta/gra - naprawde nie znam ani jednej osoby ktora by miala ( jak to napisala autorka) nudny porod. No sorki. Bedziecie robily wszystko by szybciej urodzic i bol miec za soba a nie rozlozycie sie na lozku i nie zaczniecie sobie spokojnie czytac poematow albo grac w cos Woda termalna- mialam. Ani razu nie uzylam...bo w ogolw mialam to gdzies Lizaki czy jakiekolwiel jedzenie- rodzilam 21 godzin i odmawialam wszelkkch posilkow. To dosc naturalne bo organizm stara sie oczysxic przed porodem. Jasne, zdarzaja sie wyjatki co jakoa maja apetyt ale zwykle organizm sam walczy by sie oczyszczac. Szczotka czy pilka - tutaj wyglada to tak ze ( pamietam jak mowila nam o tym polozna) czesc kobiet faktycznie lubi i potrzebuje takich rzeczy ale czesc pod wplywem bolu jaki towarzyszy porodowi na kazdy najmniejszy dotyl reaguje zloscia. Ostrzegala s sumie na szkole rodzenia w tym temacie panow, by sie nie denerwowali jesli beda chcieli masowac Panie a one kaza im sie odwalic. W kazdym razie tutaj kwestia otwarta. Oczywiscie to sprawa indywidualna ale tak wspominam swoj porod i liste rzeczy ktore wzielam to wiem ze polowe moge sobie odpuscic za drugim razem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-09-21 o 02:53 |
|
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a mnie męczy sprawa tego duphastonu.... No kurde jestem w 14tyg i tak jak mówiła lekarka ze juz nie trzeba (tzn. Nie powiedziała wprost tylko ze wg niej już nie ma potrzeby) tak dalam sobie siana... Tu piszecie że nie należy odstawić tak nagle żeby zmniejszyć dawkę do 2 i później 1 tabletki a na innych Forach ludzie też odstawiaja różnie - jedni nagle inni stopniowo. Czytałam ze od 13tyg. Za doniszenie ciąży odpowiada łożysko wiec Dupek najlepszy do 3mc ale niektorzy biorą przez całą ciążę. Zostało mi może z 5 tabletek wybrać je po jednej dziennie czy zostawic i dać spokój bo mnie to meczy. A ja z tego stresu przed wizytą zapomnialam dopytac a wstyd mi dzwonić bo dzwonie do niej o byle pierdołę jak mnie tylko zakluje w brzuchu to ja panika!
38/40 Szymuś- mój skarbek <3Edytowane przez smv Czas edycji: 2014-09-21 o 06:36 |
|
|
|
#856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
No raz miałam podobną sytuację zanim trafiłam do szpitala. Kończył mi się duphaston w czwartek i dzwoniłam czy mam przyjechać po receptę a ona ze juz nie trzeba ze zobaczymy na wizycie wiec miałam odstawić ale w miedzy czasie wylądowała w szpitalu i tam mi sami dali. Jutro do niej przedzwonię podpytam co i jak a co tam chodzę do niej to i dzwonić mogę
ale już przy niedzieli dam se spokój.
|
#858 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Kurde jeszcze bojler od wody nam cieknie zawsze coś. Jeszcze w niedziele.
|
|
#860 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Osobiście u mnie w przedszkolu, była dziewczynka, która się super rozwijała, ciąża przebiegała ok, poród ok, ale ok. 6 miesiąca jest jakaś szczepionka, i po niej dziecko zaczęło mieć problemy. ma ok. 3 lata i nie mówi, tylko jęczy !!! nie ma rozwiniętych mięśni brzucha, a ma za to spięcie w kończynach zbyt mocne i chodzi na palcach. No i wyraz twarzy, oczy błądzą wskazuje, ze dziecko jest niepełnosprawne... a wszystko było OK dlatego się tak boję tych szczepionek![]() Cytat:
na sika, Tż spał by do rana na kanapie. mówiłam, nażarł się :P i chrapał w najlepsze a w tle leciał TV, zbudziłam go i pognałam do sypialni, ale był tak zaspany, ze tylko się położył to słyszałam chrapanie co jest?? Cytat:
![]() Cytat:
rewelacja, uwielbiam i syrop z cebuli tez naprawdę uwielbiam a ja dzisiaj jadę do mamy, moja siostra przyjechała z córeczką 5 miesięczną powoli zacznę się zbierać
|
|
|
#861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mój... Czego mu niesamowicie zazdroszczę bo jak nie jestem kompletnie padnięta to zawsze muszę się wiercić i zmuszać.Cytat:
zaskoczyli mnie, bo położna mówiła, że trzeba poczekać 7-14 dni. Ale podobno powiedzieli mu przez telefon, że wyniki są prawidłowe. Niestety odbiorę dopiero za tydzień, ale nie mam co się niepokoić ![]() Witam w kolejny deszczowy dzień, zmiana pogody mnie zaskoczyła na tyle, że nie zdążyłam jechać po kalosze
|
||
|
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym to jest progesteron także nie wiem czy takie całkowite odstawienie dzidzius dobrze zniesie,ale chyba najlepiej faktycznie zadzwonić![]() aaa dziś mecz jaram się
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mjej siostrze dowoziłam laptopa z netem, książkę miała ze sobą, przydały jej sie w szpitalu.
|
|
|
#864 |
|
Raczkowanie
|
Ja też stopniowo odstawiałam dupka, ale potem poczułam się sporo lepiej. Chyba mi się woda gromadziła nadmiernie w organizmie
![]() Dziś zaczynamy kolejny tydzień i z tej okazji jakimś cudem udało mi się spać prawie do 10
|
#865 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam takie intymne pytanie, czy macie jakieś infekcje dróg rodnych? Niestety ja chyba tak... Od 2 dni czuję swędzenie. Do lekarza idę za 2 tyg. Obecnie nie mam mnie w moim miejscu zamieszkania, bo jestem na wyjeździe służbowym. Wracam za tydzień. Sama nie wiem co robić. Iść do lekarza czy wytrzymać ten tydzień? Najbardziej martwię się, żeby z dzieckiem było wszystko w porządku... Pojutrze zaczynam 16 tc.
|
|
|
|
#866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Śniło mi się, że urodziłam córcię i chodziłam z nią od sklepu do sklepu w poszukiwaniu nieróżowych ciuszków Ale śliczna i słodka była ta mała
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#868 |
|
Raczkowanie
|
hej, hej w tą pochmurną niedzielę
Ja oglądałam na necie wczoraj mecz Heh piekny był Dziś oczywiście też nie odpuszczę :P Za pięknych młodych lat grałam w siatkę i tot ak bardziej zawodowo Najpierw jako atakująca a potem rozgrywająca, chodź w kryzysach i libero byłam Wspaniałe czasy Tylko tż twierdzi że mecze źle na mnie działają bo za dużo się denerwuje ![]() A co do zablokowania transmisji to czytałam gdzieś że polsat miał już wszystko ustalone i w umowie finalnej nagle się wycofali, i to niecałe 2 miesiące przed mistrzostwami! Próbowali się dogadać min z innymi telewizjami ale ich olali, np TVP zaproponowało za wszystkie mecze Polaków sume jak wychodzi za transmisje ich 4 seriali... Jako ze polsat wrzucił Pełno kasy zeby w ogóle mistrzostwa odbyły się u nas to nie mogli po tych akcjach puścić meczy "normalnie" bo po prostu okazałoby się że wydali więcej niz zarobili, a co za tym idzie ich firma stała by pod znakiem zapytania. To tak w skrócie. I po części to rozumiem. Co do szczepień to starszak szczepiliśmy tak jak pisałam engerixem (ale w szpitalu nam odmówiono własną szczepionką, tłumacząc że nie wiadomo w jakich była wcześniej przetrzymywana warunkach, a te są bardzo ścisłe, te tłumaczenie rozumiem, choć braliśmy szczepionkę z przyszpitalnej apteki....) i nie szczepiliśmy jeszcze MMR (świnka, odra, różyczka), wiem ze znowu jest "bezpieczniejszy" odpowiednik PRIORIX, ale ... szczerze nie wiem cyz dobrze zrobiliśmy... Chyba bardziej zadziałały tu moje osobsite odczucia, niż fakty, chodź decyzji nie żałuje. W skrócie ja mam 26 lat, moja siostra 29 lat. Urodziła się zdrowa. Zemdlała w wieku 8 miesiecy (już zaczynała chodzić) byłą w śpiączce ponad 3 miesiące. W tej chwili jest dorosłą rozwiniętą kobietą na poziomie dziecka 8 miesiacznego- tzn mama, tata, am, trzeba przebrać, nakarmić. Ma porażenie mózgowe I stopnia. I generlanie jak zaczełam się zagłębiać w temat przy Starszaku to po prostu historia jej choroby idealnie pasowała mi do powikłań (tych najgorszych) poszczepiennych... Tylko to było wiele lat temu, lekarze przyczyny nie podali, rodzice twierdzą że to okres czarnobylu więc moze z tym ma zwiazek. Jak pokazałam mamie wszystko o szczepionkach i porozmawiałyśmy to biedna rozpłakała się... W skrócie z moich wielkich przemyśleń i śledzenia różnych badań i artykułów- uważam że trzeba szczepić, ale euvax i MMR to zło :P Jezu ależ się rozpisałam.... przepraszam...
|
|
|
|
#869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
fast fody sa dla ludzi, ale moj weekend to przesada... dzisiaj jestem na nie skazana od rana do wieczora, wszystko jest zamkniete w niedziele, a przez to auto, nie zrobilismy wieczorem zakupow A z powodu tej pogody i pieknego spacerku podczas niej, mam problem z uszami od rana... czesto mialam zapalenie, i antybiotyki... i mi to wraca, mam nadzieje tylko ze przejdzie samo.
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2014-09-21 o 13:02 |
||
|
|
|
#870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w szpitalu wyladowalam ok godzi 16 z takimi bólami, ze w zyciu nie przeszloby mi przez myśl aby sobie poczytać czy zjeść cos, urodziłam o 23.10. Jedynie Tz dawał mi wodę bo picia, bo miałam sucho w ustach. Wydaje mi sie, ze jak kobieta leży pare dni przed porodem w szpitalu to książka, laptop czy cos innego przyda sie ale w trakcie porodu ma juz i ne rzeczy na głowie. Cytat:
Miałam w planie wstać rano i jechać na car boots ale synek spał do 10 a my razem z nim Tz działa w pokoju a my idziemy na spacer![]() Niunia ja tez uwielbiam oglądać mecze, marzy mi sie kiedyś być na żywo na takim wydarzeniu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

i nie wiem co było gorsze, mocne przeziębienie czy ostre rzyganko po tej miksturze
Swoją drogą to bon prix to też koszmar mojego dzieciństwa. Miałyśmy z tamtąd z siostrą takie same spodnie z bardzo grubego, nierozciągliwego jeansu z taką przypinaną górą, co robiło z nich ogrodniczki. W pięknym kurczakowo żółtym kolorze
mój ukochany film, znam na pamięć praktycznie wszystkie dialogi, to se chociaż porecytuję w samotności
bo jak inaczej.

strasznie sie ciesze, ze jutrzejszy mecz bedzie na otwartym kanale
07.07.2012

dobry moment, może uda się bez problemu zasnąć .
zaskoczyli mnie, bo położna mówiła, że trzeba poczekać 7-14 dni. Ale podobno powiedzieli mu przez telefon, że wyniki są prawidłowe. Niestety odbiorę dopiero za tydzień, ale nie mam co się niepokoić
poza tym to jest progesteron także nie wiem czy takie całkowite odstawienie dzidzius dobrze zniesie,ale chyba najlepiej faktycznie zadzwonić
Ale śliczna i słodka była ta mała