Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-21, 00:10   #841
mon9
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Dziewczyny w poprzednij części pisalyscue o tych rogalach poduszkach do spania ktore na merlin.pl mozna kupic i kojarzę ze jakieś były lepsze od innych, przypomnicie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 00:11   #842
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w poprzednij części pisalyscue o tych rogalach poduszkach do spania ktore na merlin.pl mozna kupic i kojarzę ze jakieś były lepsze od innych, przypomnicie?

debraM polecała ten: http://merlin.pl/Motherhood-Kojec-pr...6,1287066.html

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 00:11   #843
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupiłam z biedronki były poduszki do spania na boku. Ja kupiłam po 24 zł i do spania w sam raz. Jak za ta cene to nie narzekam. Widziałam takie poduszki po 100zl na allegro

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 00:18   #844
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
koszmar mojego dzieciństwa, jak chorowałam u babci i nie wiem co było gorsze, mocne przeziębienie czy ostre rzyganko po tej miksturze
Ale fakt- działa

no z tym to jak wszędzie w sumie- loteria Swoją drogą to bon prix to też koszmar mojego dzieciństwa. Miałyśmy z tamtąd z siostrą takie same spodnie z bardzo grubego, nierozciągliwego jeansu z taką przypinaną górą, co robiło z nich ogrodniczki. W pięknym kurczakowo żółtym kolorze I to były nasze wyjściowe "kościelne" spodnie. Żadna z nas nie pamięta żebyśmy gdziekolwiek jeszcze w nich chodziły, ale do kościoła co tydzień obowiązkowo w tych galotach pomykałyśmy A była to najbardziej niewygodna rzecz jaką kiedykolwiek miałam na sobie
No w sumie mogłyby te gacie konkurować z takim zakopiańskim kożuchem, w którym nie mogłam się ruszyć i podnieść choć trochę ręki, a mama z uporem maniaka zakładała mi go na sanki
Jedno i drugie hi hi ja zatykalam nos i na szybko bo nie pozwolono mi odejsc od stolu fuuu
Ale mnie rozsmieszylas ta historia z kurczakowo zoltymi ogrodniczkami Mnie zaoszczedzili z tym kozuchem cale szczescie, bo ciezki musial byc hi hi , a latalam na sanki jak szalona z innymi z podworka , tez mialam kilka ubran z bon prixu jeszcze za czasow dziecinstwa, ale moja zmora to bylo jak mama uczyla sie szycia na maszynie i robili nam potwornie brzydkie spodniczki i sukienki z kolnierzykami i wlosy scinali jak na chlopaka , to czysta krzywda

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
To lepsze jest w 100 procentach ale wypić to to naprawdę graniczy z cudem w ciąży mnie tak cofa. Ale co się nie robi dla dziecka. Moja znajoma jest tydzień szybciej w ciąży niż ja. A ona ma o wiele większy brzuch boje się ze coś ze mną nie tak. Boje się ze może coś z maleństwem. Nie wiem co myśleć. Może sobie za wiele do głowy biorę.

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Spać mi się nie chce aż dziwne he
Mnie cofa tez po takich rzeczach ale jak nic innego nie moglam brac to lapalam sie wszystkiego zeby wyzdrowiec, bo balam sie ze moje chorobsko zaszkodzi dziecku.
Nie martw sie brzuszkiem, bedzie nie dlugo!!! Moje kolezanki ktore juz dzieci maja, to roznie, u jednej bylo widac w 7 miesiacu, a u innej juz w 4, wazne ze malenstwo sie dobrze rozwija a pozatym teraz wazy bardzo malutko, wiec skad maja sie nagle wziasc wielkie brzuchy ja nic u siebie nie zauwazylam, zebym miala tez, bardziej to czuje sie wydeta jesli to tak mozna nazwac... ale sadze ze jeszcze jest czas na to. za duzo myslisz a wszystko przyjdzie z czasem wyjda z dnia na dzien jeszcze bedziemy plakac pod koniec zdarzaja sie dni, ze zastanawiam sie czy ja napewno jestem w ciazy bo ani nie czuje ani nie widze pomimo mdlosci ktore mnie trzymaja zwlaszcza jak wejde do sklepu po zakupy a robie je codziennie :/

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-09-21 o 00:20
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 00:19   #845
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Jedno i drugie hi hi ja zatykalam nos i na szybko bo nie pozwolono mi odejsc od stolu fuuu
Ale mnie rozsmieszylas ta historia z kurczakowo zoltymi ogrodniczkami Mnie zaoszczedzili z tym kozuchem cale szczescie, bo ciezki musial byc hi hi , a latalam na sanki jak szalona z innymi z podworka , tez mialam kilka ubran z bon prixu jeszcze za czasow dziecinstwa, ale moja zmora to bylo jak mama uczyla sie szycia na maszynie i robili nam potwornie brzydkie spodniczki i sukienki z kolnierzykami i wlosy scinali jak na chlopaka , to czysta krzywda
takich ubraniowych koszmarków pewnie każda z nas pamięta trochę Jeszcze hitem były takie rajstopy grube, sztywne po praniu, w prążki. Jak nam je tata zakładał, to na samym końcu łapał za górę tych rajstop i podnosił tak z metr nad ziemię, żeby to w ogóle jakoś naciągnąć

no i przycinanie brody suwakami od kurtek/bluz/swetrów- ale to już chyba taki standard

cierpię na bezsenność dziś.... na tvp hd Kogel- Mogel leci, to sobie obejrzę mój ukochany film, znam na pamięć praktycznie wszystkie dialogi, to se chociaż porecytuję w samotności

Stary 2014-09-21, 00:19   #846
mon9
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ja kupiłam z biedronki były poduszki do spania na boku. Ja kupiłam po 24 zł i do spania w sam raz. Jak za ta cene to nie narzekam. Widziałam takie poduszki po 100zl na allegro

Dzięki!

Stary 2014-09-21, 00:20   #847
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Mnie cofa tez po takich rzeczach ale jak nic innego nie moglam brac to lapalam sie wszystkiego zeby wyzdrowiec, bo balam sie ze moje chorobsko zaszkodzi dziecku.
Nie martw sie brzuszkiem, bedzie nie dlugo!!! Moje kolezanki ktore juz dzieci maja, to roznie, u jednej bylo widac w 7 miesiacu, a u innej juz w 4, wazne ze malenstwo sie dobrze rozwija a pozatym teraz wazy bardzo malutko, wiec skad maja sie nagle wziasc wielkie brzuchy ja nic u siebie nie zauwazylam, zebym miala tez, bardziej to czuje sie wydeta jesli to tak mozna nazwac... ale sadze ze jeszcze jest czas na to. za duzo myslisz a wszystko przyjdzie z czasem wyjda z dnia na dzien jeszcze bedziemy plakac pod koniec
Tez w to wierzę. Ale dobrze ze jesteśmy tu wszystkie nade wątpliwości tu rozwiejemy i o to chodzi. Ja to szybko się przejmuje niestety. Jeszcze jutro i wizyta. Ja całe szczęście ciekawe co się dowiem. Oby tylko ok było. Ale musi być bo jak inaczej.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-21, 00:21   #848
mon9
Zakorzenienie

Ja weekend spędzam samotnie i oglądam od 1 odcinka Czas Honoru, świetny serial. Jest na ipla, fajnie ze w aplikacji w tv tez go moge oglądać

Stary 2014-09-21, 00:24   #849
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Ja weekend spędzam samotnie i oglądam od 1 odcinka Czas Honoru, świetny serial. Jest na ipla, fajnie ze w aplikacji w tv tez go moge oglądać

Ja to 6 dni wieczory samotnie spędzam bo mój w pracy

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Cytat:
takich ubraniowych koszmarków pewnie każda z nas pamięta trochę Jeszcze hitem były takie rajstopy grube, sztywne po praniu, w prążki. Jak nam je tata zakładał, to na samym końcu łapał za górę tych rajstop i podnosił tak z metr nad ziemię, żeby to w ogóle jakoś naciągnąć

no i przycinanie brody suwakami od kurtek/bluz/swetrów- ale to już chyba taki standard

cierpię na bezsenność dziś.... na tvp hd Kogel- Mogel leci, to sobie obejrzę mój ukochany film, znam na pamięć praktycznie wszystkie dialogi, to se chociaż porecytuję w samotności
Kogel mogel super film uwielbiam xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-21, 00:28   #850
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

oglądałam to kiedys właśnie od 1go odcinka z przyjaciółką, tak sezonami. Ale to dosyć ciężki serial i po kilku odcinkach pod rząd na dzień takie 'dobite' chodziłyśmy

Cytat:
Ja to 6 dni wieczory samotnie spędzam bo mój w pracy

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Kogel mogel super film uwielbiam xd
ja tak samo, leci mi teraz szósty wieczór osobno, a nawet cały dzień. Jak mój pojedzie do pracy, to wraca po 11 dniach

ja to w ogóle lubię te stare polskie filmy, wczoraj oglądałam: Nie ma róży bez ognia (http://player.pl/filmy-online/nie-ma...nia,25959.html) też fajny

Stary 2014-09-21, 00:33   #851
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

hahaha, pamietam te rajstopy czapka szalik rekawiczki i to badziewne zapiecie haha haha
tez cos spac nie moge... tylko slucham mojego tz o samochodzie co chwile ehhh zamiast zaczekac do jutra szuka problemu w internecie , ale po co

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Tez w to wierzę. Ale dobrze ze jesteśmy tu wszystkie nade wątpliwości tu rozwiejemy i o to chodzi. Ja to szybko się przejmuje niestety. Jeszcze jutro i wizyta. Ja całe szczęście ciekawe co się dowiem. Oby tylko ok było. Ale musi być bo jak inaczej.
to wizyta juz wkrotce nie martw sie ja mam dopiero za dwa tygodnie, i to bez widzenia sie z malenstwem, nawet nie wolno sprawdzic czy napewno wszystko wporzadku bede czula sie pewnie zawiedziona

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Cytat:

nie lubie samotnych weekendow, a takie niedlugo mnie czekaja i tygodnie i weekendy

zjadlabym grejfruty znowu... a na sniadanie dwa wciagnelam...

Czas edycji: 2014-09-21 o 00:41
Stary 2014-09-21, 00:50   #852
ewka5891
Zakorzenienie

Byliśmy u brata Tzta oglądać półfinał z Polakami strasznie sie ciesze, ze jutrzejszy mecz bedzie na otwartym kanale

Pisalyscie o teście pappa, ja miałam w srode robiony a za 2 tygodnie powinnam mieć wyniki. Jednak słyszałam z dwóch zaufanych źródeł, ze test wyszedł zle, kobiety pol ciazy sie martwiły o dzieci a one urodziły sie zdrowe. No i w dalszej rodzinie sytuacja, ze test wyszedł dobrze a dziecko urodziło sie z zespołem downa

Cytat:
Napisane przez Jagódkaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy wy też macie sutki i wokół nich takie jakby suche, jakby skóra z nich schodziła... Ja mam jakieś takie
Tez tak mam i strasznie mnie to drażni. Czasami nie mogę sie powstrzymać i skubie tam.

Cytat:
Bardziej wkurzona byc nie moge mielismy taka ulewe, ze nie bylo nic widac, i Tz wjechal w wielka kaluze na ulicy i autko nam umarlo
pozniej szlismy w burze i w ta ulewe 6 km z dwiema torbami ubran, bo jechalismy do pralni po odbior i nie dojechalismy, musielismy je zabrac i wrocic do hotelu.
cos pieknego wiecie i w taka pogode zrobilismy sobie spacerek... ehh... a na dodatek zamkneli nam wszystkie sklepy i znow fast food , no nie mam juz sily dzisiaj
O kurcze, współczuje sytuacji. Chyba wolałabym poczekać na taki niż iść tyle w ulewie.

Cytat:

Uwielbiam czas honoru. Pamietam jak zaczynaliśmy z Tztem oglądać, to do nocy siedzielismy, bo zakończenia były tyle ciekawe, ze nie mogliśmy czeka dłużej na wyjaśnienie

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 00:58   #853
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Byliśmy u brata Tzta oglądać półfinał z Polakami strasznie sie ciesze, ze jutrzejszy mecz bedzie na otwartym kanale

Pisalyscie o teście pappa, ja miałam w srode robiony a za 2 tygodnie powinnam mieć wyniki. Jednak słyszałam z dwóch zaufanych źródeł, ze test wyszedł zle, kobiety pol ciazy sie martwiły o dzieci a one urodziły sie zdrowe. No i w dalszej rodzinie sytuacja, ze test wyszedł dobrze a dziecko urodziło sie z zespołem downa

Tez tak mam i strasznie mnie to drażni. Czasami nie mogę sie powstrzymać i skubie tam.

O kurcze, współczuje sytuacji. Chyba wolałabym poczekać na taki niż iść tyle w ulewie.

Uwielbiam czas honoru. Pamietam jak zaczynaliśmy z Tztem oglądać, to do nocy siedzielismy, bo zakończenia były tyle ciekawe, ze nie mogliśmy czeka dłużej na wyjaśnienie
Nie moglismy poczekac, pralnie by nam zamkneli, a jeszcze musielismy do suszenia wrzucic a kiedy wracalismy to juz sie ladnie zrobilo jak na zlosc my to zawsze pecha mamy poprostu....juz chyba sie przyzwyczailismy , dlatego nie ma co sie denerwowac za duzo

Ja nie ogladam sportow, ale fajnie wiedziec ze nasi wygrywaja
Stary 2014-09-21, 02:49   #854
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
a to proponuję dopisać do pierwszej strony:
http://mataja.pl/2014/04/10-nietypow...-na-porodowke/

crystal25 ja burzę uwielbiam No, ale jak nie przebywam akurat na zewnątrz
O nie laski, nie dajcie sie w to wrobic. Ja sie dalam i w ogole czesc sie nie przydala...ale tak te co na pewno nie.
Laptop/gazeta/gra - naprawde nie znam ani jednej osoby ktora by miala ( jak to napisala autorka) nudny porod. No sorki. Bedziecie robily wszystko by szybciej urodzic i bol miec za soba a nie rozlozycie sie na lozku i nie zaczniecie sobie spokojnie czytac poematow albo grac w cos
Woda termalna- mialam. Ani razu nie uzylam...bo w ogolw mialam to gdzies
Lizaki czy jakiekolwiel jedzenie- rodzilam 21 godzin i odmawialam wszelkkch posilkow. To dosc naturalne bo organizm stara sie oczysxic przed porodem. Jasne, zdarzaja sie wyjatki co jakoa maja apetyt ale zwykle organizm sam walczy by sie oczyszczac.
Szczotka czy pilka - tutaj wyglada to tak ze ( pamietam jak mowila nam o tym polozna) czesc kobiet faktycznie lubi i potrzebuje takich rzeczy ale czesc pod wplywem bolu jaki towarzyszy porodowi na kazdy najmniejszy dotyl reaguje zloscia. Ostrzegala s sumie na szkole rodzenia w tym temacie panow, by sie nie denerwowali jesli beda chcieli masowac Panie a one kaza im sie odwalic. W kazdym razie tutaj kwestia otwarta.

Oczywiscie to sprawa indywidualna ale tak wspominam swoj porod i liste rzeczy ktore wzielam to wiem ze polowe moge sobie odpuscic za drugim razem

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2014-09-21 o 02:53
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 06:35   #855
smv
Zakorzenienie

Dziewczyny a mnie męczy sprawa tego duphastonu.... No kurde jestem w 14tyg i tak jak mówiła lekarka ze juz nie trzeba (tzn. Nie powiedziała wprost tylko ze wg niej już nie ma potrzeby) tak dalam sobie siana... Tu piszecie że nie należy odstawić tak nagle żeby zmniejszyć dawkę do 2 i później 1 tabletki a na innych Forach ludzie też odstawiaja różnie - jedni nagle inni stopniowo. Czytałam ze od 13tyg. Za doniszenie ciąży odpowiada łożysko wiec Dupek najlepszy do 3mc ale niektorzy biorą przez całą ciążę. Zostało mi może z 5 tabletek wybrać je po jednej dziennie czy zostawic i dać spokój bo mnie to meczy. A ja z tego stresu przed wizytą zapomnialam dopytac a wstyd mi dzwonić bo dzwonie do niej o byle pierdołę jak mnie tylko zakluje w brzuchu to ja panika!

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-09-21 o 06:36
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 07:33   #856
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mnie męczy sprawa tego duphastonu.... No kurde jestem w 14tyg i tak jak mówiła lekarka ze juz nie trzeba (tzn. Nie powiedziała wprost tylko ze wg niej już nie ma potrzeby) tak dalam sobie siana... Tu piszecie że nie należy odstawić tak nagle żeby zmniejszyć dawkę do 2 i później 1 tabletki a na innych Forach ludzie też odstawiaja różnie - jedni nagle inni stopniowo. Czytałam ze od 13tyg. Za doniszenie ciąży odpowiada łożysko wiec Dupek najlepszy do 3mc ale niektorzy biorą przez całą ciążę. Zostało mi może z 5 tabletek wybrać je po jednej dziennie czy zostawic i dać spokój bo mnie to meczy. A ja z tego stresu przed wizytą zapomnialam dopytac a wstyd mi dzwonić bo dzwonie do niej o byle pierdołę jak mnie tylko zakluje w brzuchu to ja panika!
Hej. Ja bym wzięła do końca. Ale najlepiej zadzwonić. Lekarze bardziej się znają niż my.

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Nie moglismy poczekac, pralnie by nam zamkneli, a jeszcze musielismy do suszenia wrzucic a kiedy wracalismy to juz sie ladnie zrobilo jak na zlosc my to zawsze pecha mamy poprostu....juz chyba sie przyzwyczailismy , dlatego nie ma co sie denerwowac za duzo

Ja nie ogladam sportow, ale fajnie wiedziec ze nasi wygrywaja
Nasi prawie mistrzem. Jeszcze dziś ostatni mecz a szkoda. Fajnie się ich oglądalo. Juz za nimi tęsknię

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-21, 07:42   #857
smv
Zakorzenienie

No raz miałam podobną sytuację zanim trafiłam do szpitala. Kończył mi się duphaston w czwartek i dzwoniłam czy mam przyjechać po receptę a ona ze juz nie trzeba ze zobaczymy na wizycie wiec miałam odstawić ale w miedzy czasie wylądowała w szpitalu i tam mi sami dali. Jutro do niej przedzwonię podpytam co i jak a co tam chodzę do niej to i dzwonić mogę ale już przy niedzieli dam se spokój.
Stary 2014-09-21, 07:58   #858
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jagódkaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy wy też macie sutki i wokół nich takie jakby suche, jakby skóra z nich schodziła... Ja mam jakieś takie
Ja nie mam, ale w sumie ja codziennie smaruje piersi oliwka :P

Cytat:
Bardziej wkurzona byc nie moge mielismy taka ulewe, ze nie bylo nic widac, i Tz wjechal w wielka kaluze na ulicy i autko nam umarlo
pozniej szlismy w burze i w ta ulewe 6 km z dwiema torbami ubran, bo jechalismy do pralni po odbior i nie dojechalismy, musielismy je zabrac i wrocic do hotelu.
cos pieknego wiecie i w taka pogode zrobilismy sobie spacerek... ehh... a na dodatek zamkneli nam wszystkie sklepy i znow fast food , no nie mam juz sily dzisiaj
O matko, współczuję!

Cytat:
a to proponuję dopisać do pierwszej strony:
http://mataja.pl/2014/04/10-nietypow...-na-porodowke/

crystal25 ja burzę uwielbiam No, ale jak nie przebywam akurat na zewnątrz
dopisuję!

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 08:28   #859
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
He jak się wali to wszystko naraz. Obyś coś nie była od tego ze zmoklas. Bo taka pogoda teraz zdradliwa jest. Fast food raz na jakiś czas można my też w końcu ludzie

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Też miałam w planach, ale tak straaaaasznie chce mi się spać, że chyba zaraz zlegnę w łóżku... Młody (lat 4) mnie dzisiaj wymęczył. Jeszcze chciał, żebym za nim biegała i skakała, żeby mała Jagódka robiła fikołki w brzuszku...
Po prostu nie mogę z małych dzieci, strasznie przeżywają ciąże siostrzenicę TŻ'ta uświadomiliśmy dopiero w tamten weekend, że będzie miała siostrzyczkę i całe dnie chodziła za mną "ciooooociaaa, a jaka jest Jagódka? Duża? A będzie duża jak ja? Będzie olbrzymem?"

lesyeux a najlepsze jest to, że Polsat szczyci się tym, że tyle lat sponsorują siatkówkę. Euro w piłce nożnej też miało nie być w TV, ale poszło spore oburzenie i nagonka na TV i koniec końców mecze były, ale może to też dlatego, że nożna trochę bardziej popularna od siatkówki w naszym kraju.
To jest żałosne. W tv często i tak nic nie ma a gdy coś jest to nie chcą nam tego transmitować. To po co ja mam płacić za tv. Skoro coś jest fajnego to trzeba za to płacić jeszcze taka kasę. Dobrze ze jeszcze filmów nam co nie których nie blokują. Należy blokujący? He właściciel polsatu

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Gratuluję miesiąca

Nasze klimaty zeszłoroczne walentynki spędziliśmy z pizzą, winem i Gwiezdnymi Wojnami
W temacie filmowym czekam na premierę 'Bogowie' o Relidze, postanowiłam zabrać babcię z okazji jej urodzin bo ostatnio wspomniała, że od 20 lat nie była w kinie

Męczy mnie już moje dzisiejsze lenistwo
Babcia w kinie. Moja by nie poszła twierdzi ze za stara na to jest. Super jak babcia chce iść

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Kurde jeszcze bojler od wody nam cieknie zawsze coś. Jeszcze w niedziele.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-21, 09:06   #860
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Szczepi się niemowlęta, ponieważ właśnie mają one bardzo małą odporność i gdyby zachorowały, na którąś z tych chorób przebiegałaby ona ciężej niż u starszego dziecka. Mogę poopowiadać ze szczególami, ale pewnie nie chcecie ;p

A co do autyzmu to proszę: http://www.mp.pl/szczepienia/specjal....html?id=98368
a ja się tych szczepień boję.... oczywiście podstawowe ok, niech bedzie ale tych innych nie zainfekuje dziecku.
Osobiście u mnie w przedszkolu, była dziewczynka, która się super rozwijała, ciąża przebiegała ok, poród ok, ale ok. 6 miesiąca jest jakaś szczepionka, i po niej dziecko zaczęło mieć problemy. ma ok. 3 lata i nie mówi, tylko jęczy !!! nie ma rozwiniętych mięśni brzucha, a ma za to spięcie w kończynach zbyt mocne i chodzi na palcach. No i wyraz twarzy, oczy błądzą wskazuje, ze dziecko jest niepełnosprawne... a wszystko było OK dlatego się tak boję tych szczepionek

Cytat:
Przynajmniej lozko masz dla siebie Ja zazdroszcze mojemu Tz bo usypia w minute odkad powie dobranoc i zamknie oczy a ja sie mecze pol godziny albo dluzej spokojnej nocy wyspij sie ;*
gdyby nie pobuka zawsze w nocy o 4 na sika, Tż spał by do rana na kanapie. mówiłam, nażarł się :P i chrapał w najlepsze a w tle leciał TV, zbudziłam go i pognałam do sypialni, ale był tak zaspany, ze tylko się położył to słyszałam chrapanie a ja nie mogłam zasnąć co jest??

Cytat:
o! tu jest super dział ciążowy, ceny porównywalne z tymi w h&m. System rabatowy też mają I szerszą rozmiarówke- od 34 do 54 (zróżnicowane w zależności od modelu)

http://www.bonprix.pl/kategoria/779/moda-ciazowa/

(+na niemowlęcym też fajne rzeczy)
zajrzę i popatrzę, bo mieszczę się w rozmiarówce

Cytat:
nie zbyt dobra wrzuc do szklanki cieplego mleka, lyzke miodu, lyzeczke masla, i wycisniety czosnek. zawsze jak mnie lapalo, to mi przyrzadzali taka miksturka ktora nie bardzo mi smakowala , ale smakowac nie ma co nie?
http://wkuchennymoknie.blox.pl/2013/...zwalczamy.html
I pewnie przez wszystkich znany syrop z cebuli jak juz sie zaczynal kaszel to dziadek mi robil pamietam, posypywal skrojona cebule, dwie cukrem i zostawil na piecu na noc i sok był do picia w formie syropu
mmmm mleko z czosnkiem i miodem rewelacja, uwielbiam i syrop z cebuli tez naprawdę uwielbiam

a ja dzisiaj jadę do mamy, moja siostra przyjechała z córeczką 5 miesięczną powoli zacznę się zbierać
Stary 2014-09-21, 09:14   #861
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
ja też uciekam do wyrka, poczekam na Tż
znajać go pewnie, naje się i zasnie w salonie na kanapie on śpi nawet na siedzaco, tez bym tak chciała...
a nie kręcę się jak bąk w tym łóżku
uciekam, spać bo dobry moment, może uda się bez problemu zasnąć .
Buziaczki, Spokojnej Nocy i do jutra
I usypia w pół minuty? jak mój... Czego mu niesamowicie zazdroszczę bo jak nie jestem kompletnie padnięta to zawsze muszę się wiercić i zmuszać.

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

Ja robiłam USG i PAPPA we wtorek a w piątek zadzwonili do TŻ, że są już wyniki zaskoczyli mnie, bo położna mówiła, że trzeba poczekać 7-14 dni. Ale podobno powiedzieli mu przez telefon, że wyniki są prawidłowe. Niestety odbiorę dopiero za tydzień, ale nie mam co się niepokoić

Witam w kolejny deszczowy dzień, zmiana pogody mnie zaskoczyła na tyle, że nie zdążyłam jechać po kalosze dopiero jutro przyjedzie do mnie TŻ to wyciągnę go na zakupy samochodem
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 09:58   #862
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
mi lekarz mówił, że luteine czy dupa nie mozna tak gwaltownie odstawić, ale widocznie co lekarz to inna opinia poza tym to jest progesteron także nie wiem czy takie całkowite odstawienie dzidzius dobrze zniesie,ale chyba najlepiej faktycznie zadzwonić
aaa dziś mecz jaram się
Stary 2014-09-21, 10:23   #863
mon9
Zakorzenienie

Ja mjej siostrze dowoziłam laptopa z netem, książkę miała ze sobą, przydały jej sie w szpitalu.

Stary 2014-09-21, 10:26   #864
gusia825
Raczkowanie

Ja też stopniowo odstawiałam dupka, ale potem poczułam się sporo lepiej. Chyba mi się woda gromadziła nadmiernie w organizmie
Dziś zaczynamy kolejny tydzień i z tej okazji jakimś cudem udało mi się spać prawie do 10
Stary 2014-09-21, 11:00   #865
BettyBoob
Raczkowanie

Dziewczyny mam takie intymne pytanie, czy macie jakieś infekcje dróg rodnych? Niestety ja chyba tak... Od 2 dni czuję swędzenie. Do lekarza idę za 2 tyg. Obecnie nie mam mnie w moim miejscu zamieszkania, bo jestem na wyjeździe służbowym. Wracam za tydzień. Sama nie wiem co robić. Iść do lekarza czy wytrzymać ten tydzień? Najbardziej martwię się, żeby z dzieckiem było wszystko w porządku... Pojutrze zaczynam 16 tc.
BettyBoob jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 11:09   #866
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Syrop z cebuli dramat. Jeszcze miałam miód z lipy to było brzydkie ze brak słów. Ale teraz nie wyobrażam sobie by to pić. Na samo mięso gotowane jak jem to mnie kręci. A ten syrop to już widzę jak mnie by cofalo.
Ja syrop z cebuli lubię

Cytat:
To lepsze jest w 100 procentach ale wypić to to naprawdę graniczy z cudem w ciąży mnie tak cofa. Ale co się nie robi dla dziecka. Moja znajoma jest tydzień szybciej w ciąży niż ja. A ona ma o wiele większy brzuch boje się ze coś ze mną nie tak. Boje się ze może coś z maleństwem. Nie wiem co myśleć. Może sobie za wiele do głowy biorę.

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Spać mi się nie chce aż dziwne he
Spokojnie też martwiłam się, że z dzieckiem coś nie tak , ale zobaczyłam je na monitorze i wszystko ok U Ciebie też tak będzie

Śniło mi się, że urodziłam córcię i chodziłam z nią od sklepu do sklepu w poszukiwaniu nieróżowych ciuszków Ale śliczna i słodka była ta mała
Stary 2014-09-21, 11:19   #867
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BettyBoob Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie intymne pytanie, czy macie jakieś infekcje dróg rodnych? Niestety ja chyba tak... Od 2 dni czuję swędzenie. Do lekarza idę za 2 tyg. Obecnie nie mam mnie w moim miejscu zamieszkania, bo jestem na wyjeździe służbowym. Wracam za tydzień. Sama nie wiem co robić. Iść do lekarza czy wytrzymać ten tydzień? Najbardziej martwię się, żeby z dzieckiem było wszystko w porządku... Pojutrze zaczynam 16 tc.
ja co prawda nie mam żadnych infekcji teraz, ale nie przetrzymuj tego tydzień Bo może być gorzej. W miarę możliwości, idź jak najszybciej do lekarza, póki infekcja na dobre się nie rozwinęła

Stary 2014-09-21, 11:59   #868
mama_kasia88
Raczkowanie

hej, hej w tą pochmurną niedzielę

Ja oglądałam na necie wczoraj mecz Heh piekny był Dziś oczywiście też nie odpuszczę :P Za pięknych młodych lat grałam w siatkę i tot ak bardziej zawodowo Najpierw jako atakująca a potem rozgrywająca, chodź w kryzysach i libero byłam Wspaniałe czasy Tylko tż twierdzi że mecze źle na mnie działają bo za dużo się denerwuje
A co do zablokowania transmisji to czytałam gdzieś że polsat miał już wszystko ustalone i w umowie finalnej nagle się wycofali, i to niecałe 2 miesiące przed mistrzostwami! Próbowali się dogadać min z innymi telewizjami ale ich olali, np TVP zaproponowało za wszystkie mecze Polaków sume jak wychodzi za transmisje ich 4 seriali... Jako ze polsat wrzucił Pełno kasy zeby w ogóle mistrzostwa odbyły się u nas to nie mogli po tych akcjach puścić meczy "normalnie" bo po prostu okazałoby się że wydali więcej niz zarobili, a co za tym idzie ich firma stała by pod znakiem zapytania. To tak w skrócie. I po części to rozumiem.

Co do szczepień to starszak szczepiliśmy tak jak pisałam engerixem (ale w szpitalu nam odmówiono własną szczepionką, tłumacząc że nie wiadomo w jakich była wcześniej przetrzymywana warunkach, a te są bardzo ścisłe, te tłumaczenie rozumiem, choć braliśmy szczepionkę z przyszpitalnej apteki....) i nie szczepiliśmy jeszcze MMR (świnka, odra, różyczka), wiem ze znowu jest "bezpieczniejszy" odpowiednik PRIORIX, ale ... szczerze nie wiem cyz dobrze zrobiliśmy... Chyba bardziej zadziałały tu moje osobsite odczucia, niż fakty, chodź decyzji nie żałuje. W skrócie ja mam 26 lat, moja siostra 29 lat. Urodziła się zdrowa. Zemdlała w wieku 8 miesiecy (już zaczynała chodzić) byłą w śpiączce ponad 3 miesiące. W tej chwili jest dorosłą rozwiniętą kobietą na poziomie dziecka 8 miesiacznego- tzn mama, tata, am, trzeba przebrać, nakarmić. Ma porażenie mózgowe I stopnia. I generlanie jak zaczełam się zagłębiać w temat przy Starszaku to po prostu historia jej choroby idealnie pasowała mi do powikłań (tych najgorszych) poszczepiennych... Tylko to było wiele lat temu, lekarze przyczyny nie podali, rodzice twierdzą że to okres czarnobylu więc moze z tym ma zwiazek. Jak pokazałam mamie wszystko o szczepionkach
i porozmawiałyśmy to biedna rozpłakała się... W skrócie z moich wielkich przemyśleń i śledzenia różnych badań i artykułów- uważam że trzeba szczepić, ale euvax i MMR to zło :P
Jezu ależ się rozpisałam.... przepraszam...
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 12:33   #869
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
zadzwonilabym do lekarza na twoim miejscu i spytala o wykonczenie tabletek

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
He jak się wali to wszystko naraz. Obyś coś nie była od tego ze zmoklas. Bo taka pogoda teraz zdradliwa jest. Fast food raz na jakiś czas można my też w końcu ludzie

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

To jest żałosne. W tv często i tak nic nie ma a gdy coś jest to nie chcą nam tego transmitować. To po co ja mam płacić za tv. Skoro coś jest fajnego to trzeba za to płacić jeszcze taka kasę. Dobrze ze jeszcze filmów nam co nie których nie blokują. Należy blokujący? He właściciel polsatu

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Babcia w kinie. Moja by nie poszła twierdzi ze za stara na to jest. Super jak babcia chce iść

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Kurde jeszcze bojler od wody nam cieknie zawsze coś. Jeszcze w niedziele.
a ja rzadko tv ogladam, nic interesujacego, chyba ze moj TZ powie ze jest jakis super film to juz ogladamy razem fast fody sa dla ludzi, ale moj weekend to przesada... dzisiaj jestem na nie skazana od rana do wieczora, wszystko jest zamkniete w niedziele, a przez to auto, nie zrobilismy wieczorem zakupow A z powodu tej pogody i pieknego spacerku podczas niej, mam problem z uszami od rana... czesto mialam zapalenie, i antybiotyki... i mi to wraca, mam nadzieje tylko ze przejdzie samo.

Czas edycji: 2014-09-21 o 13:02
Stary 2014-09-21, 12:38   #870
ewka5891
Zakorzenienie

Post Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O nie laski, nie dajcie sie w to wrobic. Ja sie dalam i w ogole czesc sie nie przydala...ale tak te co na pewno nie.
Laptop/gazeta/gra - naprawde nie znam ani jednej osoby ktora by miala ( jak to napisala autorka) nudny porod. No sorki. Bedziecie robily wszystko by szybciej urodzic i bol miec za soba a nie rozlozycie sie na lozku i nie zaczniecie sobie spokojnie czytac poematow albo grac w cos
Woda termalna- mialam. Ani razu nie uzylam...bo w ogolw mialam to gdzies
Lizaki czy jakiekolwiel jedzenie- rodzilam 21 godzin i odmawialam wszelkkch posilkow. To dosc naturalne bo organizm stara sie oczysxic przed porodem. Jasne, zdarzaja sie wyjatki co jakoa maja apetyt ale zwykle organizm sam walczy by sie oczyszczac.
Szczotka czy pilka - tutaj wyglada to tak ze ( pamietam jak mowila nam o tym polozna) czesc kobiet faktycznie lubi i potrzebuje takich rzeczy ale czesc pod wplywem bolu jaki towarzyszy porodowi na kazdy najmniejszy dotyl reaguje zloscia. Ostrzegala s sumie na szkole rodzenia w tym temacie panow, by sie nie denerwowali jesli beda chcieli masowac Panie a one kaza im sie odwalic. W kazdym razie tutaj kwestia otwarta.

Oczywiscie to sprawa indywidualna ale tak wspominam swoj porod i liste rzeczy ktore wzielam to wiem ze polowe moge sobie odpuscic za drugim razem

Zgadzam sie z tym co napisałas w szpitalu wyladowalam ok godzi 16 z takimi bólami, ze w zyciu nie przeszloby mi przez myśl aby sobie poczytać czy zjeść cos, urodziłam o 23.10. Jedynie Tz dawał mi wodę bo picia, bo miałam sucho w ustach.
Wydaje mi sie, ze jak kobieta leży pare dni przed porodem w szpitalu to książka, laptop czy cos innego przyda sie ale w trakcie porodu ma juz i ne rzeczy na głowie.

Cytat:
Napisane przez BettyBoob Pokaż wiadomość
Ja bym poszła do jakiegos lekarza tam, ewentualnie do szpitala, bo infekcja mozna sie bardziej rozwinąć.

Miałam w planie wstać rano i jechać na car boots ale synek spał do 10 a my razem z nim Tz działa w pokoju a my idziemy na spacer

Niunia ja tez uwielbiam oglądać mecze, marzy mi sie kiedyś być na żywo na takim wydarzeniu

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości