|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#1352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapytam ją jeszcze, bo ma być u mnie w środę. Ciekawi mnie, czy ten mój GP bedzie mnie " tam" oglądał... Mam akurat takiego obleśnego kurdysza
|
|
|
|
|
#1353 |
|
Rozeznanie
|
Patrycja pisalas o promocji na pampersy w tesco a ja wam powiem ze dodatkowo jak sie zapiszecie do baby klubu tesco to przysylaja znizki i ja np dostalam w tym mies na pampersy jak wydam 20 funtow 5 funtow zwrotu wiec laczac z promocja kupilam dzisiaj 4 paczki+ paczke chusteczek za 16funtow
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- No ja wlasnie tez myslalam ze sama mam sie umowic ale dzisiaj przyszedl list. Ale czytalam ze oni nie badaja ze to taka pogawedka z lekarzem o tym jak sie czujesz i o antykoncepcji. Moze mamuska nam cos podpowie bo ona juz byla no i ma wieksze doswiadczenie niz my Edytowane przez pati1078 Czas edycji: 2014-09-20 o 21:55 |
|
|
|
#1354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), a raz słyszałam, że jak mam szwy, to powinni je obejrzeć i posprawdzać, czy wszystko tam ok ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- a gdzie te zniżki przychodzą? Pocztą, na maila? Bo ja się też zapisyawałam kiedyś do tego klubu chyba
|
|
|
|
|
#1355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1356 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziś kupiłam nowe smoczki, jakaś nowość z powłoką imitująca skórę i powiem wam ze mały złapał smoka odrazu. Co prawda wypada mu co chwilę ale z moja pomocą kilka minut ssał
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na to ten polarowy płaszczyk no i biały kocykTheFall mi też pediatra mówiła o tej biogai ale u nas ciężko dostać... byłam już w kilku aptekach i nie ma, w internetowych też pustki, są tylko jakieś tabletki Zastanawiam się czemu są tak ciężko dostępne te krople??
|
|
|
|
|
#1358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam Jeszxze pół paczki dwojek i przechodzimy na trójki. założyłam dziś na próbę trójkę żeby sprawdzić i jest już ok,trochę w kroku większą ale dwójką juz na styk wiec nie zdasylabym zużyć kolejnych dwóch paczek.
|
|
#1359 |
|
Rozeznanie
|
my na jutrzejsze chrzciny mam dla Ani body z długim rękawkiem, rajstopy, sukienkę, bolerko i oczywiście czapeczkę. Mamy też biały rożek, ale włożymy ją do niego jeżeli będzie zimno. U nas chrzty są dopiero na 17:00
ps. Zrobiliśmy TO. Było pięknie!
|
#1360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- The fall ja chyba sprobuję tą BioGaię
|
|
|
|
|
#1361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Acha, kupiłam dla próby pampersy w aldiku Mamia,użyłam kilka i Zaczęło pojawiac się odparzenie,prawie cała paka stoi. Także nam nie służą. Czytałam na necie ze są chwalone.
|
|
#1362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ninka ważyła ponad 4200 we wtorek, więc jest w sumie nie wiele lżejsza ![]() Chociaż te pieluszki tak szybko idą, że może zużyjemy ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Ja miałam kilka pieluszek z Asdy. Dali to w jednej z tych paczek Bounty albo Emmas Diary. Jak dla mnie bardzo grube Nie bedziemy kupować |
|
|
|
|
#1363 |
|
Zadomowienie
|
the fall
że już są kupkimi położna mówiła ze jak dziecko 2-3 dni nie będzie robiło kupki to nie ma co się martwić, jak powyżej trzech to radziła czopki, chyba któraś kiedyś o nich pisała Ja puki co nie narzekam na brak kupek , wręcz przeciwnie mój synuś 7-10 dziennie robi, a dokładnie po każdym posiłku, lub w trakcie ale ponoć to normalne nawet ponad 10 jest normą kurcze a ja zamiast spać to w necie buszuje, mały od 21 śpi, to za jakieś 3 godziny się obudzi, a mi jakoś nie chce sie spać, a potem bede marudziła że sie nie wyspałam a jak sie odróżnia jak pieluszka jest za mała???kiedyś chyba pisałyście...bo mi wydaje sie ze włąsnie na mojego juz sa za małe dwójki, aż ma ślad na udach jak je zdejmuje, , mimo ze dośc luźno zapinam...ale to zależy od pampersów, bo pampers premium care są ok, a kupiłam dla wypróbowania babydream z rossmana i mam wrażenie że są przyciasne....
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-09-20 o 23:11 |
|
|
|
#1364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jeszcze do tego sobie winko popijam ![]() ale zaraz rozbudzam małą na karmienie, żeby sobie później dłużej pospała |
|
|
|
|
#1365 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama bym sie napiła no cóż jeszcze troszkę sobie na to poczekam ja mojego nie ruszam jak śpi, niech sobie śpi dziś miał dzien przytulanek normalnie, co mi usnał po cycu, ja go do łozeczka to był taki ryk jak bym mu krzywde robiła, a tylko wziełam go na ręce(już nie karmiac) usypiał sobie, jeszcze za koszulke mnie trzymał jedna rączką ale o 21 na szczęscie sie poddał i juz sie nie obudził jak go przeniosłam---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1366 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Nie pocytuje bo juz pozno i lece spac. Bylismy dzisiaj na slubie u kolego a jutro lecimy na poprawiny no bardzo nas zapraszal. Zrobilismy dzisiaj zakupy i szczssliwi wrocilismy do domu ogladac mecz. I co? Telewizor nam sie zepsul. 0lazma 50 cali ktora mamy splacac jeszcze do kwietnia a gwarancja skonczula sie pol romu temu.... badziewie takie robia... jeszcze bralismu lepszej firmy i wiekszy ze to na kilka lat.... wrrr
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
UmiZumi my tez, wczoraj
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1368 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie dziewczyny ze miło To wspominacie ;-) takie obawy były a widocznie niepotrzebnie
ja od 21 usypiam małego i skubany dalej nie spi. jestem cala spocona.
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy wy slyszycie jak wasze dziecko zrobi kupe? chodzi o to czy jest przy tym odglos taki prrrr, nie wiem jak to wyrazic
bo moja od samego poczatku jak zrobila kupe to przy okazji jest oglos taki jakby puszczala baka konkretnego. Nie wiem czy to normalne. Jeszcze w szpitalu tak robila, i slyszalam, ze corka kobiety z sali tez tak samo robila
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#1370 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
Ja nie dawno musiałam kupić lodówkę,bo się zepsuła.. Nie miała 5 lat. A moja mama ma już prawie 18lat lodówkę i działa,nigdy nie była naprawiana. Od ok dwóch lat kupuje nowa ale tak naprawdę nie chce.jej wymienić bo wie ze nowa długo nie pochodzi..i tak zwleka i zwleka. Ma rację niestety.
|
|
#1371 | ||||
|
Rozeznanie
|
Mamusie sierpniowe 2014
GOSIA u nas tez ciemieniuchy jest ale z tylu głowy
![]() Cytat:
Co do wizyt kontrolnych ja musiałam sie sama zapisać do GP z dzieckiem osobna i sama osobno - mi macala brzuch czy macica sie obliczyła prawidłowo plus ranę po cc oglądała i pytała czy boli i czy sa jakies upławy itp po porodzie SN z Zuzia tez tylko brzuch macala ale ja nie byłam szyta takze nie wiem jak to jest z kontrola krocza....pytała tez antykoncepcję oni zaparcia i nastroje i ogólnie jak sie czuje Cytat:
Cytat:
Moja wazy juz 4780g a ja uzywam dwójek a mój Tż mi wmawia ze za duże i mam wrócić do jedynek myśle ze dwójki sa ok ale nawet nie pomyślałam jeszcze o trójkach ale to pewnie tez zależy od dziecka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
Jako matka trójki dzieci potwierdzam ze z cała pewnością to jest normalne ja Natalke potrafię z drugiego pokoju usłyszeć jak kupkę robi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#1372 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a gdie kupowałas bolerko?
|
|
|
#1373 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Napisz prosze co to za smoczki. Jaka firma Cytat:
A z aldika mam probki pieluszek ale jeszcze nie zakladalam wiec moze lepiej nie bede ryzykowac Cytat:
Te z asdy dla mnie tez beznadziejne Cytat:
|
||||
|
|
|
#1374 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Monia, ja bym sie duzo lepiej czula kamiac piersia niz pijac wieczorem winko ![]() ale korzystam z tego co moge Cytat:
Cytat:
To mleczko Hippa naprawde nam sluzy
|
|||
|
|
|
#1375 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Pati może wam podejda te pampersy, ogólnie nie są złe,a każda pupa inna. Nam nie służą. Może jak dzidziuś będzie większy to zmienimy na inne pieluchy,teraz widzę ze nie ma sensu. Mój Tobi spał UWAGA! 6 h! A ja od 1.5 h zaglądam do kołyski czy wsaje bo myślałam że mi piersi rozsadzi. Był wczoraj przetrzymany dłużej niż zawsze nie potrafił później zasnąć ale i tak jestem e szoku.
Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-09-21 o 05:40 |
||
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałyście o poduszce antywstrząsowej angel wings?
|
#1377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1378 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego świszczenia, to Hani też świszczy i 2 lekarki powiedziały, że to sapka i że to spowodowane wąskimi przewodami nosowymi, bo nosek malutki... przejdzie samo. Ja Hani wpsikuję Marimer, żeby miała nawilżony ten nosek Cytat:
Cytat:
I ta czapeczka Cytat:
Faktycznie sukienki z Zary są przepiękne, ale zastanawiam się, czy kupowac, bo przecież ile razy ona założy taką sukienkę... a tanie nie są ![]() Cytat:
Rozwaliła się na całe wyro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jest tez na allegro, jak się nie boisz brać z allegro: http://allegro.pl/biogaia-protectis-...609784181.html O kurcze, zazdroszczę ![]() Mój mąż dopadł książkę Pierwszy rok życia dziecka i czytał o pierwszym współżyciu po porodzie i wczoraj na spacerze mi wyłuszczał temat, że oni w książce radzą czekać nawet pół roku, żeby hormony wróciły w miarę do normy i że on może tyle czekać, jakby coś, żeby nie było tak, że nie będzie fajnie i ja się zniechęcę jeszcze bardziej... I że zalecają tam dużo się przytulać i trzymać za ręce na spacerach Kochany Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, u nas dalej problem z kupą Hania sama nie umie zrobić. Cholera, mam takie wyrzuty sumienia, że to z mojego powodu, coś zrobiłam nie tak i jej zaszkodziło.No ale do rzeczy, bo problemy z kupą mojej córki pewnie średnio Was interesują. Więc wczoraj (nie wiem, czemu dopiero wczoraj) przypomniałam sobie, że mamy znajomą, która jest pediatrą i gastroenterologiem, więc na czym, jak na czym, ale na kupie się zna ![]() Pogadaliśmy z nią i na problemy ze zrobieniem kupy poleciła nam to: http://www.aptekagemini.pl/melilax-p...krowlewek.html Jeśli któraż z Was boryka się z problemem, że maluch nie umie zrobić kupy - POLECAM! Zaaplikowaliśmy to i po chwili kupa wyleciała! Jest to o tyle lepsze od czopków, że nie uzależnia okrężnicy i jest oparte na naturalnych składnikach. Niestety u nas to problemu nie rozwiązało, bo rozwiązało skutek, a nie przyczynę problemu, której nie znam. Ale poleciła też właśnie stosować BioGaię. Mówiła, że to świetny probiotyk, świetnie działa i jest naturalny!! Okazało się, że mam próbkę 2 ml, więc zacznę stosować, a potem kupię. I pytaliśmy jeszcze o te kupy wsiąkające w pieluchę całkowicie. Więc są to kupy jak najbardziej w porządku przy całkowitym kp, nie ma się co przejmować. Się rozpisałam, ale mam nadzieję, że może którejś z Was przydadzą się te informacje, szczególnie, że kupa to temat gorący w pierwszym roku życia dziecka
|
|||||||||
|
|
|
#1379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widzisz i ty sie doczekałaś no i teraz leży sobie w bujaczku i gaworzy, od 9 nie spi ![]() Powiem wam ze ja mojego dziecka nie usypiam, moze jestem inna ![]() ale jak nie chce to po prostu nie śpi, ja go kładę po prostu do łożeczka i on sam usypia |
|
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czółko smaruję nawet w nocy przy każdym karmieniu, ale to wyjątkowo niewdzięczne miejsce do pielęgnacji, bo na główkę to założysz czapeczkę i już, a tutaj jak tą tłustość utrzymać? :-/ A temat kup jak najbardziej na topie ;-) Ja dziś na próbę nie podaję delicolu, bo po dwóch dniach bez koperku i herbatki laktacyjnej jest cud miód normalnie, to może nie trzeba jej faszerować...
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-09-21 o 09:58 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

Ale ma śmiszne zakola
a jaka zapatrzona w karuzelę
a ile ma zabawek dookoła
Chyba to od tego ulewania, bo ciągle pod szyją mokro, mimo ciągłego przebierania i stosowania chust i śliniaków 
Cały czas podaję sab simplex 

Zapytam ją jeszcze, bo ma być u mnie w środę. Ciekawi mnie, czy ten mój GP bedzie mnie " tam" oglądał... Mam akurat takiego obleśnego kurdysza 

że już są kupki
sama bym sie napiła
28.06