|
|
#4351 |
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar LIII
|
|
|
|
#4352 | |
|
Nindżopesz
|
Macham znad kaca.
Cytat:
![]() Ale oczywiście, problem może leżeć w czymś zupełnie innym, niemniej póki co leczę te najbardziej oczywiste rzeczy. Co do BMI to takie samo miałam w pierwszej cionszy więc nie sądzę... A ocja "tyjemy żeby zajść" zdecydowanie odpada ![]() Nom. Ładnie się stopniują te nasze jesienne must have: nowe buty, większa torba, większe mieszkanie... To ja teraz powinnam napisać, że chcę większy samolot czy cuś. |
|
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
Też dobrze ![]() Dobrze,że nie Sztywny Józef
|
|
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4356 | |
|
Panaroja
|
snad domowych kokosanek i spod mgły
Cytat:
dla rozrywki czy z zemsty ?Jeeeeesień mglista się zrobiła , ja nieeee chcęęęęę , ale ciepła i słoneczka to nie zastąąąąpiiiii
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2014-09-21 o 12:58 |
|
|
|
|
#4357 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
. w dodatku ze wzgl na swoj zawód widze od razu kiepskosc tych mieszkan co sa oferowane i nie dam pol miliona za cos kiepskiego .pozatym ja bym chcioala zamienic na metraz ok 80 m2 co daje kwote jakiec 560-640 tysiecy....raczej nie dostane takiego kredytu, zreszta ta liczba mnie przeraza i nie wiem czy bym sie zdecydowała , a dodatku to nie koniec wtdakow bo trzeba skads skolowac jescze z 50 tys zeby sie jakos z bidą urzadzic, a skadto skolowac majac gigantyczny kredyt?a miszkanie za mastem mi nie odpowiada parabelko- ale kiedy to dzieci mialy komunie w 3 klasie?? ja mialam w 2, moja sis w 2 i moje dziecko tez w 2. wiec nie wiem kiedy miala byc ta afera z przekladaniem z 3 do 2 ?
|
|
|
#4358 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
albo mam już starcze omamy ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Polly - rozumiem, ale przy zamianie to chyba uzupełnia się tylko brakującą kwotę nadmetrażu etc - czyli tak jakby kasa ze sprzedaży tego mniejszego plus brakująca kwota, np z kredytu. No chyba, że chcesz zachować 2 mieszania
Rozumiem sens mieszania w swojej okolicy, dlatego mówię, na takich osiedlach oferty o zamianie są dosyć częste. No i rozumiem kiepskość wykonania etc, czyli pewnie wolałabys na rynku pierwotnym nie wtórnym z tego wnoszę ? |
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mglista jesień. Z różnicy w kalendarzach (później u nich święta itd., stąd wrażenie, że rok dłuższy). |
|
|
|
|
#4361 | ||||
|
Zakorzenienie
|
znad fusów po kawie...
i lekkiego kaca ![]() nie powinno się łączyć fireballa z jagerbombą.... ![]() Cytat:
np polonistka postawiła mi płotek, a jak przyszłam do niej dopytać jak mam to poprawić, to powiedziała, że czekała na mnie, żeby o życiu porozmawiać. facet od fizyki na lekcji przy całej klasie wypalił że mówię barytonem i tak się na niego obraziłam, że jakieś 2 tygodnie do szkoły nie chodziłam, a na fizykę dobry miesiąc. chemica też się uwzięła, ale przypadkiem chodziłam na korki do jej nauczycielki i ta sama do niej zadzwoniła, żeby dała mi spokój, bo wg niej chemię to ja doskonale umiem. no i nie lubiłam się rozdrabniać, z matmy miałam u tej samej nauczycielki z fakultetu i całek 5 a z przedmiotu nawet zagrożenie... na studiach też 5 z matematyki i statystyki, a ponad pół grupy miało problem z zaliczeniem... ja upolowałam na pływalni nowy czarny worek na długim pasku niestety z hm i z ceraty, ale za to za 4 zł ![]() Cytat:
Cytat:
![]() oby jak najdłużej się nie wymywał Cytat:
jak robiłam drugą wizę, to kumpel co mi zapro załatwiał i później procedury w ambasadzie, napisał: dostałaś na rok! patrzę w paszport, a tam do maja, a lipiec był ![]() dostałam wczoraj komplimenta od koleżanki, że mi zielone kolczyki do oczu pasują, gdzieś to już czytałam....
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jaki oksy w tej londzie? na oleju farbowałaś?
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4365 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
hmmm...jesczze mi przyszło do głowy ze moze w jakis parafiach była w 3 kl. bo podogno parafia moze sama zadecydowac kiedy bedzie komunia Cytat:
najbardziej bym chciala mieszkac w swojej okolicy, ale: 1. w wiezowcach nie ma wiekszym mieszkan niz moje, a jednak wiezowiec by mi odpowiadal najbardziej- te widoki..całe beskidy, panorama krakowa, wawel, tatry przy dobrej pogodzie no i ja sie dobrze czuje "na wysokosci" 2. w niskich blokach sa 4 pokoje, 72 m, ale to bloki bez windy,a na parterze bym mieszkac nie chciala 3. zaraz obok mojego bloku zaczynaja sie nowszee bloki z konca lat 90 tych, lokalizacja fajna, z windami itd, tylko ze tam nikt nie chce mieszkania sprzedac , znalazłam jedno o powierzchni 112 metrów i cenie chyba 700 tys,..no ludzie Cytat:
aacha, ale trwa tyle samo?
|
|
|
#4366 | ||
|
Panaroja
|
Cytat:
Tak samo jak mój starszy brat zaczynał rozrabiać , natychmiast były wizyty ze szkoły , z kuratorium , kiedyś przy jakichś wybitnie ekstremalnych wyskokach nawet o milicję się oparło . Szkoła to była szkoła , wymówek nie było , chciałeś nie chciałeś chodzić musiałeś .2.za taką cenę nie żal ![]() nadal mgłaaaa ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() 2.fuuuuuj ![]() 3.hmmm , może faktycznie to jest wyjaśnienie ?
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#4367 |
|
To ja :)
|
Właśnie wyjechał od nas kolega z czasów wykopaliskowcyh... Posiedzieliśmy wczoraj, powspominaliśmy, pożarliśmy sernik... I dziś małżon odsypia kaca
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
4 piętra bez windy to jest już przezytek, moi rodzice w takim mieszkali, poracha, w życiu bym złotówki obecnie nie zainwestowała bloki bez windy Kurcze no faktycznie moooocno ograniczony wybór. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-21 o 16:27 |
|
|
|
|
#4370 | |||||||
|
BAN stały
|
Znad kawy i spaghetti
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście zdarzało mi się opieprz dostać tęgi, święty nie byłem (najbardziej pamiętam ten na angielskim i fizyce, no i na jakimś apelu, od kobiety od niemieckiego), ale to wszystko było takie "zdrowe", tj. oberwało mi się, ale na drugi dzień już wszystko było OK, nikt nie chował urazy i nie wołał mnie z czystej złośliwości co lekcję do tablicy Chociaż... pod koniec LO wychowawczyni lubiła mnie chyba najmniej z naszej całej piątki chłopaków ![]() Cytat:
![]() Ktoś mi może wytłumaczyć, kogo stać na mieszkanie w takiej cenie? Bo nie ogarniam... |
|||||||
|
|
|
#4371 |
|
Nindżopesz
|
![]() Polly, faktycznie nie ma co kupić... Może jakieś nowe inwestycje powstaną? A co do cen mieszkań to niestety w szoku nie jestem, u nas ceny porównywalne więc taki standard... Znajoma chce kupić jakieś 60 metrowe za 500 i to mnie zadziwia bo w mojej dzielnicy są po 350 więc po grzyba przepłacać, zważywszy, że do centrum i tak ma dalej a tamta dzielnica też szału nie robi. |
|
|
|
#4372 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
|
|
|
|
#4373 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak se teraz paczę na ceny mieszkań i domów w mojej okolicy, w porównaniu do Waszych to to trzeci świat chyba Np. dom wolnostojący, 180 metrów, niedaleko lasu i jeziora 420 tys.
|
||
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam tachać zakupów, wózka, dida na 4 piętro Znam masę rodzin "czawrtopiętrowych" przeklinają każdy dzień. Ich dzieci, czyli moje pokolenie własnie się powyprowadzali do niskich (4 p) nowoczesnych bloków z windami. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-21 o 17:16 |
|
|
|
|
#4375 |
|
BAN stały
|
W dużych miastach? U nas najnowsze bloki są z przełomu lat 80/90, czteropiętrowe, bez windy. Nie widziałem nigdy windy w blokach niższych, niż 4 piętra (chyba nawet jakiś przepis to regulował, od ilu kondygnacji może winda być) |
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie 4 lata mieszkałam na 4p bez windy
z wózkami, rowerkami, didami... świetnie wpływa na nogi i pamięć ![]() wind nie lubię, w piterze w hotelu była taka wielkości szafy z prześwitami w podłodze... nawet raz nie wsiadłam, bo się bałam, że się rozleci ![]() wbiegałam po schodach, w podobnym czasie co wyjeżdżała. a fogle, to ruchome schody mnie kręcą, zawsze staję nad chuopem i się o niego ocieram w trakcie jazdy ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- a wracając do wind
today's rain is tomorrow's whisky Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2014-09-21 o 17:52 |
|
|
|
#4377 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Siostra mieszka na pierwszym, więc jeszcze OK, przyzwyczaiłem się przez te wszystkie lata, ale już wejście na 3. to dla mnie wysiłek ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- do wind z przezroczystymi podłogami też się staram nie wsiadać ![]() w jakiejś galerii była knajpa z taką podłogą, a pod podłogą woda, też nawet nie stanęłam... a ludzie normalnie tam siedzieli i jedli...
|
|
#4379 |
|
Nindżopesz
|
Ja miałam studia na 10tym piętrze wieżowca a na parterze sklep z m.in. bajaderkami - codziennie zbiegałam po schodach, kupowałam, zjadałam i wbiegałam żeby spalić
O dziwo system działał i ważyłam 48 kg.
|
|
|
|
#4380 |
|
To ja :)
|
Zawsze robię z alkoholem, no chyba, że ma być dla dzieci
![]() Odwołali nam koncert Malickiego Oczywiście przekonaliśmy się o tym już pod bramą co teatrum uprzednio przegalopowawszy trasę godzinna w 40 minut...
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.

Mój siostrzeniec jest w 3. klasie teraz, w przyszłym roku będzie miał lat 10 (rocznikowo)
i nie dam pol miliona za cos kiepskiego 

Oczywiście przekonaliśmy się o tym już pod bramą co teatrum uprzednio przegalopowawszy trasę godzinna w 40 minut...