|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
H4linka, co tam? Napisz tu lub w klubie. |
|
|
|
|
#1412 |
|
Wtajemniczenie
|
Oo dawni mnie nie było w klubie. Ups
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1414 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia miałam pisać że Adelka śmieje się pełna buzia :-D radosne dziecko :tak:
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1416 |
|
Wtajemniczenie
|
Wygląda jakby śmiała się do kogoś /z czegoś.
|
#1417 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat się śmiała do mojej mamy
Jak się śmieje do mnie to mi ciężko uchwycić, bo zanim zdążę wziąć telefon i wcelować w przycisk to nie zawsze się udaje. Dziś raz jak usnęła i ją odkładałam do łóżeczka, to się uśmiechała i wydawała dźwięk przypominający śmiech, aż się jej klatka piersiowa trzęsła i tak dwa razy, tylko patrzeć aż się zacznie naprawdę śmiać w głos ;-)
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-09-21 o 21:05 |
|
|
|
#1419 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
z lamillou? jesli tak to mamy i uzywamy
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
Cytat:
,a kupa nadal zadka, koncu pediatra zalecił mi stopniowe przechodzenie na Nutramigen...dokarmiam mała 1 raz dzinnie ...i nie chcialabym przechodzic na wiecej mm .no i teraz mysle ze skoro taka kupa jest normalna przy kp to moze t wszystko jest niepotrzebne? ![]() Cytat:
no własnie ja tez nie usypiam dziecka..nie spi to nie spi, a jak zaczyna zamykac oczy to odkladam do łózeczka i zwykle zasypia. jak nie zasypia choc widzę ze jest spiaca to biore przytuam głaskam,albo tylko klade reke na czole, zwykle to wystarcza
|
|
|
#1420 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas mały zazwyczaj zasypia po jedzeniu u mnie na klatce sam lub go lekko bujam,a dzis zasnął sam jak mu dałam smoczka. Ciumkal,ciumkal i zasnął.. Miałam chwile dla siebie ale prze chwile poczułam się dziwnie zazdrosna ze nie zasnął przytulony do mnie. Tak samo jak Tz karmił go z butelki.. Stałam obok i aż mnie rwalo do Tobiego. Zazdrość ewidentnie :-D
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze zazdroszczę Wam tego że dzieci same usypiają, moja nawet jak widzę że jest mega zmęczona to jak odłożę do łóżeczka to płacze, muszę ją przytulać, kołysać i całować, inaczej nie da rady, chyba że jeszcze uśnie przy cycku ;-) ale sama nie umie..ja na siłę nie usypiam w sensie kiedy mi pasuje czy coś, ale jak widzę że jest zmęczona to muszę jej pomóc. Sama zasypia tylko w wózku na spacerze ;-)
|
|
#1422 | ||
|
Wtajemniczenie
|
niewiele mam czasu na forum, ale udało mi się szybciutko nadrobić
![]() Cytat:
Liczę na to,że pogoda jeszcze będzie w miarę ok. Za to mam inny dylemat... Karmię tylko piersią, ale ściąganie pokarmu mi średnio wychodzi. Jak mi się uda ściągnąć 40ml to jest sukces, a ściągam codziennie, bo podaję Hani lek, który muszę rozpuścić w moim mleku. I tak się zastanawiam jak ogarnąć karmienie na chrzcinach Póki co każde karmienie kończy się tak, że mam mokre plamy, bo mi tak leci z tych piersi, że nie jestem w stanie tego opanować. A nie chciałabym chodzić jak głupek z mokrymi plamami na sukience ![]() Cytat:
Na szczęście często TŻ mnie w tym wyręcza to mam wtedy chwilę dla siebie. I moja nawet jak zaśnie przy cycku to się budzi jak się ją ułoży do odbicia i całej procedury usypiania nie da się ominąć ![]() A w temacie kupek Moja miała na początku problem ze zrobieniem, ale zaczęłam pić herbatkę z kopru i jest o wiele lepiej. Za to kupy są bardzo rzadkie i zaczęły mieć nieprzyjemny zapach, a wcześniej właściwie wcale ich nie było czuć. Nie wiem czy tym zapachem się martwić? Kolor jest ok, nie ma krwi ani śluzu
Edytowane przez anius_7 Czas edycji: 2014-09-21 o 22:27 |
||
|
|
|
#1423 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
uzywam jej w wozku.poduszeczka jest prawie zupełnie plaska pod główką, wiec jest dobra dla malucha. napchane skrzydełka stabilizuja główke po bokach, ale nie przylegaja do niej, dziecko sie nie poci od ytej poduszki. efekt jest taki ze na wertepach główka nie lata we wszystkie strony. ja jezdze po parku zgdzie nawierzchnia jest niby asgfaltowa ale jest nierówna,popekana, słowem strasznie telepie i w wozku ewidentnie widac ze główka jest nieruchomo, a reszta ciałka sie telepie, wiec ta poduszka na prawde cos daje. wg mnie jest ona idealna dla dzieci urodzonych w lecie,gdy dziecko sie wklada do wózka luxno ubrane, w zimie gdy dziecko bedzie w czapce, kapturku i spiworku chyba nie widze sensu tej poduszki, bo same ubranka wokoł głowy beda stabilizowac. wydaje mi sie tez ze ta poduszka nie starczy na długo, bo to płaski miejsce na głowke jest dosyc małe,ale moze tylko tak mi sie wydaje. my uzywamy od pierwszego spaceru i jestem bardzo zadowolona, tak samo jak z otulacza bambusowego, nie wyobrazam sobie zycia bez niego ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
codo sukienki,sama o tym myslala wczoraj i stwierdzilam ze moze byc nawet rozpinana na plecach. siade w kącie, obnażę , nakryje jakąś chustą i jakos to bedzie.ja mam jesczze taki problem ze moje dziecko je i żyga równocześnie .wiec pod piers ktora bede karmic pewnie podłoze pieluszke
|
|
|
#1424 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
Cytat:
tez juz bym chciała taki zobaczyc Cytat:
Cytat:
To cilest wycofali?ja kiedys brałam go kilka lat i poza obniżeniem mojego libido był ok a teraz szukam jednak czegoś co raczej podwyższy libido ktore i tak jak narazie jest prawie zerowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Moja Natalka zamieniła sie w aniołka tylko spi je i leży spokojnie obserwując swiat dookoła dalej nie wiem co jej było ale daje jej nutramigen cały dzien i herbatke rumiankowa do picia a w nocy od 22 do 10 rano tylko kp myśle ze to chyba były jednak gazy bo zaczelam dawać jej sab simplex zamiast infakolu i ciagle bąki puszcza o wiele wiecej niz wcześniej wiec moze dlatego tez jest spokojniejsza nie rozumiem tego bo infacol i sab to niby ta sama substancja a jednak widzę różnice Zauważyłam tez ze mała chce zeby ja usypiać kiedys sama zasypiala a teraz marudzi chce na ręce chyba mój Tż ja tego nauczył bo ja nosił i nosił ale ja niestety nie moge sobie pozwolić na nosznie dziecka non stop bo bym nic juz chyba w domu nie zrobiła wiec daje jej smoczka i usypia w bujaczku i pózniej ja przekładam do łóżeczka dzięki temu ze nie daje cyca w dzien mała od wczoraj nauczyła sie usypiać ze smoczkiem jestem z tego powodu szczęśliwa bo nie wisi mi non stop na cycu i moge wiecej ogarnąć dookoła ![]() Dzis byłam na mszy za zdrowie Natalki moi rodzice zamówili msze dobrze ze zdąrzylam ledwo ledwo bo ksiądz juz na początku mszy jak mówił za kogo jest to zapytał gdzie to malenstwo a był cały kosciol ludzi i musiałam pokazać Natalke ![]() Mój Tż zrobił dzis Weronice niespodziankę i kupił jej królika takiego z długa sierścią taka mięciutką ale była szczęśliwa to była nagroda za to ze mi duzo pomaga ze zajmuje sie Zuzia i juz nie ma takich fochów jak wcześniej, kupił jej tez mnóstwo akcesoriów zabawek i smycz zeby mogła z nim na ogródek wychodzić lub do parkuWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-09-22 o 00:16 |
|||||||||
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśka, dobry olej kupiłaś, można też kupić oczyszczony, wtedy nie pachnie, bo taki czysty może czasem uczulac. Sama się możesz też nim cała smarować
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Mała znowu przespała całą noc od 22.00 do 6.00
|
|
|
|
#1427 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48232087]Zaczarowana jak ty to robisz? Sprzedaj nam jakiś dobry sposób. Mój śpi Max do 4.[/QUOTE]
Wiesz co nie mam pojęcia W dzień jest głośno a jak robi się ciemno to mamy przygaszone światło mówimy ciszej Chociaż moja mała jest śpiochem Potrafi pół dnia przespac z przerwami a potem spać jeszcze cała noc
|
|
|
|
#1429 |
|
Zadomowienie
|
Mamuska - chyba bolal ją brzuszek bo plakala, ylko na rekach byla w miare spokojna. Podkulala nozki i przed kupa strasznie stekala, az budzila męża
wczoraj byla juz spokojna (odpukac), spala i malo plakala. Juz nie bylo takiej kupki z zielonymi grudkami, ale za to dzis sie pojawila. Mam wrazenie, ze to przez ciasto, ktore wzoraj zjadlam, bo nic innego nie wprowadzalam. A moze świeży ogorek? Kurcze nie wiem. Podaje jej tez espumisan, zeby sie nie meczyla. W sobote Wiktoria skonczyla miesiac, dopiero teraz czuje, jak ten czas strasznie ucieka. Pysia rosnie, ubranka coraz mniejsze, a ona coraz ciezsza Moj tż tez nie wstydzi sie okazywac uczuc do małej. Mowi do niej, caluje, przytula. Standardowy tekst: chodź tu kochana cólecko, tata cie stlasnie kocha. Taka jestes ladna po tacie śmieszy mnie to strasznie, jak taki facet tak mówi, ale tez rozczula
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#1430 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
he,he. Martynka juz sie prezentowała w ubiegłym tygodniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja w nocy też ładnie spi ale w dzień daje czesto popalic. Wczoraj za cały dzień nazbierało sie może z 2,5 godziny spania. |
|||
|
|
|
#1431 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny w czwartek bylam na szczepieniu... koszmar, bo bylam sama i maly tak okropnie plakal... Po wizycie moj klusek wazy Uwaga: 5305 !!!!!!! Przypomne, ze skonczyl 7 tygodni w piatek i po porodzie wazyl 2880 g! Jest karmiony tylko i wylacznie piersia! Pytalam sie lekarza jak to jest z tym piwem Karmi przy laktacji i uslyszalam, ze mozna stosowac (oczywiscie z glowa). Wystarczy wypic pol szklanki, a nie cale piwo. U mnie Karmi zdecydowanie dziala, gdy czuje, ze mam mniej pokarmu wypijam ok 1/3 szklanki piwa do poludnia i pod koniec dnia kilka doslownie lykow. Jedna butelke mam na 3 dni. Co do alkoholu, to te 0,5 % nie jest tragedia... np. sok jablkowy po wypicu fermentuje w zoladku i tez jest wowczas procentowy ![]() Nadmienie, ze Karmi pije tylko w sytuacji gdy laktacja sie bardzo zmniejsza, nie popijam sobie tego piwka codziennie! Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-09-22 o 10:11 |
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za przyrost wagi. My mamy jutro wizytę u pediatry, ale jeszcze nie szczepienie.Odnośnie chrzcin to wklejam wystrój stołu który znalazłam na jednym z blogów. Może kogoś zainspiruje super wygladaja te ciasteczka w kształcie body i grzechotek I ten tortEdytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-09-22 o 10:42 |
|
|
|
|
#1433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zgadza sie, ja nawet nie każę nikomu mówić szeptem jak mały śpi wręcz opierniczam jak mówia cicho w konsekwencji mały ładnie spi nawet przy grajacym telewizorze zresztą on do hałasów jest przyzwyczajony, bo mieszkamy blisko szpitala, wiec kareki co jakiś czas jeżdza, a ja patrzę tylko na reakcję czy sie ni budzi, drgnie czasem, nawet jak nam oś w kuchni spadnie(ale to chyba ciagle ten efekt moro u niego występuje) ale spi dalej... :rolleye s:u mnie z małym jest tak: coś za coś...Wczoraj ładnie spał mi w dzień, nawet bez płaczu przespał 3 godziny, do wczoraj max 1,5 było.. Za to w nocy jak usnał o 21 tak o północy była już pobudka, potem 2:30, 06:00 rano, 09:00 i do teraz śpi Więc dzis juz było mniej kolorowo, ale moje dziecko w dzień śpi, co prawda co godzinkę na karmienie sie budzi, ale w ciągu dnia max 3-4 godzinki nie śpi zaczarowanadlaniego zazdroszczę że aż tyle ci spi, chociaż też nie mam co narzekać Jednak, dzis byłam tak zaspana, ze mało co z małym sie nie przewróciłam, masakra jakaś z tym ze ja oczywiscie jeszcze za każdym razem małemu jak wstaje zmieniam pieluchę i czesto ubranko... Dzis co mu pieluszkę zmieniłam i odkładałam do łóżeczka, kolejna kupa i od nowa Polska ludowa |
|
|
|
|
#1434 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
najgorsze ze jak idę na spacer to bez ciastek ciężko. Cytat:
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wlasnie wyszla polozna powiedziala ze mala jest perfect chociaz ja tak nie uwazam bo ciagle mamy jakies problemy jak nie z kupka to z wysypka ![]() Ale po kolei na wysypke wokol ust powiedziala ze to normalne u niemowlakow i ze zejdzie . mala wazy 5330 i mierzy wedlug niej 58,5cm.ale ubranka nosi 62. A dzosiaj mamy 5 tyg i 5 dni |
|
|
|
|
#1437 | |
|
Wtajemniczenie
|
zVenus mimo kolek Ninka w nocy bardzo ładnie śpi i długo
![]() My zmieniamy pieluszke przed karmieniem, bo jak czasem trzeba zmienic po i poloze mala na przewijak na plasko to wylewa sie jej wszystko ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1438 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Umi jestem zszokowana tym co napisalas, nie rozumiem jak mozna nieprzytomnej osoby nie przyjac do szpitala! zgroza! wspolczuje ale ciesze sie ze wyszlas z tego
![]() Cytat:
a laktatoremnie sciagniesz tak duzo jak dziecko by sciagnelo samo(mowie na wlasnym przykladzie) Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Adelka ma boskie usmiechy ![]() Cytat:
za wyjscie i szybkie tempo zakupow. Mam to samo-kiedys 2h zastanawiania sie a teraz blyskawica![]() ![]() Cytat:
Jem codziennie cos nowego i jest ok. Jak brzuch ma go bolec to boli niezaleznie od mojej diety.A dajesz jej jakies probiotyki?Dicoflor, Biogaie czy Floractin? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1439 |
|
Zadomowienie
|
Moja misia
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#1440 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ech tylko moj maluszek jakos nie przybiera ![]() Cytat:
Nadal spie po 4h/dobe ale jak karmie to zaczynam przysypiac.Teraz spi na moim szpitalnym lozku wiec ja nie mam gdzie spac- jak tylko sie poloze i lozko zaskrzypi to sie obudzi![]() Ubranka zmieniam ok 6x/dobe, pieluche wczoraj 15razy wiec z wlasnej inicjatywny nie musze tego robic. Kazde karmienie u nas to sztuka rozlewania mleka kawalek pieluchy mam w staniku bo inaczej jest caly mokry a druga strone podkladam Natkowi pod brode i na ramie bo tez jest mokry...tak ciegnie ze mleko niemiesci sie mu w buzi, nie nadaza lykac wiec puszcza nadwyzke kacikami ust
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

,a kupa nadal zadka, koncu pediatra zalecił mi stopniowe przechodzenie na Nutramigen...dokarmiam mała 1 raz dzinnie ...i nie chcialabym przechodzic na wiecej mm 

I w końcu ty sie doczekałaś.
28.06
jak chcialam sama tam isc to uslyszalam od poloznej ze mam lezec bo dziecko udusze...
z tym ze ja oczywiscie jeszcze za każdym razem małemu jak wstaje zmieniam pieluchę i czesto ubranko... Dzis co mu pieluszkę zmieniłam i odkładałam do łóżeczka, kolejna kupa i od nowa Polska ludowa