Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-21, 20:10   #1411
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Co się dzieje?

Są takie jakby pęcherzyki, że najpierw jak się robiło to myślałam że to krostki. Skóra się zaczęła złuszczać dopiero jak po natłuszczeniu spróbowałam ją zetrzeć.
Kciuki za uszka!
U nas identycznie. Najpierw to wyglądało jak takie maluteńkie bąbelki z płynem, a teraz się łuszczy, ale po oleju kokosowym jest dużo lepiej!

H4linka, co tam? Napisz tu lub w klubie.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 20:11   #1412
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
U nas identycznie. Najpierw to wyglądało jak takie maluteńkie bąbelki z płynem, a teraz się łuszczy, ale po oleju kokosowym jest dużo lepiej!

Oo dawni mnie nie było w klubie. Ups
Stary 2014-09-21, 20:15   #1413
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:

Ja najpierw smarowałam kokosowym ale on się bardzo szybko wchłania, to wzięłam migdałowy i po nim jest lepiej, bo dłużej ta skóra zostaje tłusta. Kokosowy nadal stosuję do całego ciałka
Stary 2014-09-21, 20:29   #1414
patrycja19894
Wtajemniczenie

Gosia miałam pisać że Adelka śmieje się pełna buzia :-D radosne dziecko :tak:
Stary 2014-09-21, 20:48   #1415
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Gosia miałam pisać że Adelka śmieje się pełna buzia :-D radosne dziecko :tak:
No właśnie dlatego upieram się, że robi to świadomie, bo to nie jest zwykły grymas
Stary 2014-09-21, 20:50   #1416
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie dlatego upieram się, że robi to świadomie, bo to nie jest zwykły grymas
Wygląda jakby śmiała się do kogoś /z czegoś.
Stary 2014-09-21, 20:54   #1417
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Może jeszcze kiedyś się przydadzą

Jak TŻ siedzi w domu to zdjęć nie pstrykne bo mnie wyśmieje po co robie zdjęcia nowym ciuchom.
A buty takie kupiłam, bo mi brakowało na jesień na spacery na płaskim obcasie. I w ogóle większość ubrań mam eleganckich (ze wzgl na pracę) i teraz mam deficyt ubrań na spacery no bo w szpilkach i spódniczkach ołówkowych latac nie będę.
Fajne buty! Właśnie też coś takiego chcę sobie kupić ja jesienne spacery. ALe co mi się w sklepie spodobało to nie było mojego rozmiaru W końcu dopisałam się do jednego zamówienia na zbiorowych. Oby doszło do skutku

Cytat:
A jak wygląda plesniawka? U nas język biały jest praktycznie cały czas bo mały często je, ale zauważyłam że na podniebieniu, przy działach robi się taki dziwny, zielonkawy kolor.

Może nie zielonkawy a zoltawy.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

A ja znowu przytylam :-( mama była 10 dni..to serniczek, jabłecznik, to pierożki, bułeczki etc. Od jutra zero słodyczy!!
Ja od początku miesiąca PRAWIE całkiem odrzuciłam słodkiego (prawie, bo właśnie się obżeram delicjami) i zjechałam 2kg, więc jest sukces. Zostało tylko 10 do zrzucenia

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
A u mnie znowu "ciekawie". Szlag człowieka trafia.

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Halinka pisz na forum. Jak się wygadasz to może będzie ci lżej
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 21:04   #1418
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Wygląda jakby śmiała się do kogoś /z czegoś.
Akurat się śmiała do mojej mamy
Jak się śmieje do mnie to mi ciężko uchwycić, bo zanim zdążę wziąć telefon i wcelować w przycisk to nie zawsze się udaje.
Dziś raz jak usnęła i ją odkładałam do łóżeczka, to się uśmiechała i wydawała dźwięk przypominający śmiech, aż się jej klatka piersiowa trzęsła i tak dwa razy, tylko patrzeć aż się zacznie naprawdę śmiać w głos ;-)

Edytowane przez gosia3103
Czas edycji: 2014-09-21 o 21:05
gosia3103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 21:47   #1419
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Słyszałyście o poduszce antywstrząsowej angel wings?
z lamillou? jesli tak to mamy i uzywamy

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Ja Małą chce ubrać w sukienkę, rajtuzki. Jak znajdę jakąś sukienkę z krótkim rękawem, to pewnie pod spód założę body z długim rękawem. No i pewnie na to kurteczkę/bluzę białą.

Faktycznie sukienki z Zary są przepiękne, ale zastanawiam się, czy kupowac, bo przecież ile razy ona założy taką sukienkę... a tanie nie są
tez myslalam ze sa drogie, ale sukienki typowo chrzcielne są 2x drozsze...

Cytat:
Więc wczoraj (nie wiem, czemu dopiero wczoraj) przypomniałam sobie, że mamy znajomą, która jest pediatrą i gastroenterologiem, więc na czym, jak na czym, ale na kupie się zna
Pogadaliśmy z nią i na problemy ze zrobieniem kupy poleciła nam to: http://www.aptekagemini.pl/melilax-p...krowlewek.html Jeśli któraż z Was boryka się z problemem, że maluch nie umie zrobić kupy - POLECAM! Zaaplikowaliśmy to i po chwili kupa wyleciała! Jest to o tyle lepsze od czopków, że nie uzależnia okrężnicy i jest oparte na naturalnych składnikach.
Niestety u nas to problemu nie rozwiązało, bo rozwiązało skutek, a nie przyczynę problemu, której nie znam. Ale poleciła też właśnie stosować BioGaię. Mówiła, że to świetny probiotyk, świetnie działa i jest naturalny!!
Okazało się, że mam próbkę 2 ml, więc zacznę stosować, a potem kupię.
I pytaliśmy jeszcze o te kupy wsiąkające w pieluchę całkowicie. Więc są to kupy jak najbardziej w porządku przy całkowitym kp, nie ma się co przejmować.

Się rozpisałam, ale mam nadzieję, że może którejś z Was przydadzą się te informacje, szczególnie, że kupa to temat gorący w pierwszym roku życia dziecka
serio? a ja siebujam co 2 tyg do lekarza z tymi kupami i nic na nie nie dziala, ani biogaja, ani dicoflor ani delicol, od jakiegos 3 tyg zycia sa całkowicie wsiakajace (wczesniej był normalne-"jajecznicowate") w ddatku ja ajestem na diecie całkowicie eliminacyjnej-nie jem praiw nic-woda, chkeb, marchew buraki i kurczak ,a kupa nadal zadka, koncu pediatra zalecił mi stopniowe przechodzenie na Nutramigen...dokarmiam mała 1 raz dzinnie ...i nie chcialabym przechodzic na wiecej mm , zwłaszcza ze laktacje mam wybujała .

no i teraz mysle ze skoro taka kupa jest normalna przy kp to moze t wszystko jest niepotrzebne?

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość

Powiem wam ze ja mojego dziecka nie usypiam, moze jestem inna
ale jak nie chce to po prostu nie śpi, ja go kładę po prostu do łożeczka i on sam usypia wczoraj płakał jak go wkładałam to go brałam kładłam na piersi i sam sobie usnał Staram sie wsłuchać w jego potrzeby, jak w łóżeczku grzeczny to go zostawiam, aby ewentualnie potem było mi lzej...Jak płacze to go przytulam... Jednak ostatnio dawno nie zdarzało mu sie płakać, już ładnie sobie sam zasypiał ewentualnie jak pokwenkuje pogłaszcze go po główce w łózeczku i zasypia

no własnie ja tez nie usypiam dziecka..nie spi to nie spi, a jak zaczyna zamykac oczy to odkladam do łózeczka i zwykle zasypia.
jak nie zasypia choc widzę ze jest spiaca to biore przytuam głaskam,albo tylko klade reke na czole, zwykle to wystarcza
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 21:54   #1420
patrycja19894
Wtajemniczenie

U nas mały zazwyczaj zasypia po jedzeniu u mnie na klatce sam lub go lekko bujam,a dzis zasnął sam jak mu dałam smoczka. Ciumkal,ciumkal i zasnął.. Miałam chwile dla siebie ale prze chwile poczułam się dziwnie zazdrosna ze nie zasnął przytulony do mnie. Tak samo jak Tz karmił go z butelki.. Stałam obok i aż mnie rwalo do Tobiego. Zazdrość ewidentnie :-D
Stary 2014-09-21, 21:56   #1421
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

serio? a ja siebujam co 2 tyg do lekarza z tymi kupami i nic na nie nie dziala, ani biogaja, ani dicoflor ani delicol, od jakiegos 3 tyg zycia sa całkowicie wsiakajace (wczesniej był normalne-"jajecznicowate") w ddatku ja ajestem na diecie całkowicie eliminacyjnej-nie jem praiw nic-woda, chkeb, marchew buraki i kurczak ,a kupa nadal zadka, koncu pediatra zalecił mi stopniowe przechodzenie na Nutramigen...dokarmiam mała 1 raz dzinnie ...i nie chcialabym przechodzic na wiecej mm , zwłaszcza ze laktacje mam wybujała .

no i teraz mysle ze skoro taka kupa jest normalna przy kp to moze t wszystko jest niepotrzebne?

no własnie ja tez nie usypiam dziecka..nie spi to nie spi, a jak zaczyna zamykac oczy to odkladam do łózeczka i zwykle zasypia.
jak nie zasypia choc widzę ze jest spiaca to biore przytuam głaskam,albo tylko klade reke na czole, zwykle to wystarcza
Tak właśnie te, polecasz?
Kurcze zazdroszczę Wam tego że dzieci same usypiają, moja nawet jak widzę że jest mega zmęczona to jak odłożę do łóżeczka to płacze, muszę ją przytulać, kołysać i całować, inaczej nie da rady, chyba że jeszcze uśnie przy cycku ;-) ale sama nie umie..ja na siłę nie usypiam w sensie kiedy mi pasuje czy coś, ale jak widzę że jest zmęczona to muszę jej pomóc. Sama zasypia tylko w wózku na spacerze ;-)
Stary 2014-09-21, 22:24   #1422
anius_7
Wtajemniczenie

niewiele mam czasu na forum, ale udało mi się szybciutko nadrobić

Cytat:
dziewczyny które będą chrzcic dziewczynki w paźdxierniku czy listopadzie.
w jakim ubranku bedziecie chrzcic? ja myslalam o sukience z zary ale ona jest z krótkim rękawkiem...no i teraz zgupłam .

poradźcie cos plis..bo jakos nie potrafie ogarnąc tematu
my chrzcimy 19 października i planuję założyć sukienkę z krótkim rękawkiem, pod to białe body z długim rękawem, na to sweterek i biały kocyk. Właśnie wczoraj dostałam od koleżanek z pracy piękny biały zestaw do wózka mam jeszcze biały rożek, w razie czego jego też użyję Liczę na to,że pogoda jeszcze będzie w miarę ok.

Za to mam inny dylemat... Karmię tylko piersią, ale ściąganie pokarmu mi średnio wychodzi. Jak mi się uda ściągnąć 40ml to jest sukces, a ściągam codziennie, bo podaję Hani lek, który muszę rozpuścić w moim mleku. I tak się zastanawiam jak ogarnąć karmienie na chrzcinach Póki co każde karmienie kończy się tak, że mam mokre plamy, bo mi tak leci z tych piersi, że nie jestem w stanie tego opanować. A nie chciałabym chodzić jak głupek z mokrymi plamami na sukience Poza tym jaką ja kupię kieckę, żeby być w stanie cyca wyjąć

Cytat:
Kurcze zazdroszczę Wam tego że dzieci same usypiają, moja nawet jak widzę że jest mega zmęczona to jak odłożę do łóżeczka to płacze, muszę ją przytulać, kołysać i całować, inaczej nie da rady, chyba że jeszcze uśnie przy cycku ;-) ale sama nie umie..ja na siłę nie usypiam w sensie kiedy mi pasuje czy coś, ale jak widzę że jest zmęczona to muszę jej pomóc. Sama zasypia tylko w wózku na spacerze ;-)
Ja moją też muszę wyprzytulać, pobujać i wycałować Na szczęście często TŻ mnie w tym wyręcza to mam wtedy chwilę dla siebie. I moja nawet jak zaśnie przy cycku to się budzi jak się ją ułoży do odbicia i całej procedury usypiania nie da się ominąć

A w temacie kupek Moja miała na początku problem ze zrobieniem, ale zaczęłam pić herbatkę z kopru i jest o wiele lepiej. Za to kupy są bardzo rzadkie i zaczęły mieć nieprzyjemny zapach, a wcześniej właściwie wcale ich nie było czuć. Nie wiem czy tym zapachem się martwić? Kolor jest ok, nie ma krwi ani śluzu

Edytowane przez anius_7
Czas edycji: 2014-09-21 o 22:27
anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 22:48   #1423
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
moge powiedziec ze poduszka dziala.
uzywam jej w wozku.poduszeczka jest prawie zupełnie plaska pod główką, wiec jest dobra dla malucha. napchane skrzydełka stabilizuja główke po bokach, ale nie przylegaja do niej, dziecko sie nie poci od ytej poduszki.
efekt jest taki ze na wertepach główka nie lata we wszystkie strony. ja jezdze po parku zgdzie nawierzchnia jest niby asgfaltowa ale jest nierówna,popekana, słowem strasznie telepie i w wozku ewidentnie widac ze główka jest nieruchomo, a reszta ciałka sie telepie, wiec ta poduszka na prawde cos daje.

wg mnie jest ona idealna dla dzieci urodzonych w lecie,gdy dziecko sie wklada do wózka luxno ubrane, w zimie gdy dziecko bedzie w czapce, kapturku i spiworku chyba nie widze sensu tej poduszki, bo same ubranka wokoł głowy beda stabilizowac.

wydaje mi sie tez ze ta poduszka nie starczy na długo, bo to płaski miejsce na głowke jest dosyc małe,ale moze tylko tak mi sie wydaje.

my uzywamy od pierwszego spaceru i jestem bardzo zadowolona, tak samo jak z otulacza bambusowego, nie wyobrazam sobie zycia bez niego

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
niewiele mam czasu na forum, ale udało mi się szybciutko nadrobić

my chrzcimy 19 października i planuję założyć sukienkę z krótkim rękawkiem, pod to białe body z długim rękawem, na to sweterek i biały kocyk. Właśnie wczoraj dostałam od koleżanek z pracy piękny biały zestaw do wózka mam jeszcze biały rożek, w razie czego jego też użyję Liczę na to,że pogoda jeszcze będzie w miarę ok.

Za to mam inny dylemat... Karmię tylko piersią, ale ściąganie pokarmu mi średnio wychodzi. Jak mi się uda ściągnąć 40ml to jest sukces, a ściągam codziennie, bo podaję Hani lek, który muszę rozpuścić w moim mleku. I tak się zastanawiam jak ogarnąć karmienie na chrzcinach Póki co każde karmienie kończy się tak, że mam mokre plamy, bo mi tak leci z tych piersi, że nie jestem w stanie tego opanować. A nie chciałabym chodzić jak głupek z mokrymi plamami na sukience Poza tym jaką ja kupię kieckę, żeby być w stanie cyca wyjąć

a nie uzywasz wkladek laktacyjnych?

codo sukienki,sama o tym myslala wczoraj i stwierdzilam ze moze byc nawet rozpinana na plecach. siade w kącie, obnażę , nakryje jakąś chustą i jakos to bedzie.
ja mam jesczze taki problem ze moje dziecko je i żyga równocześnie ...to obleśne ale potrafi ulewac nie przestając ssac .
wiec pod piers ktora bede karmic pewnie podłoze pieluszke
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 00:15   #1424
mamuska11
Rozeznanie

Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość

radzisz dawac ta BioGaie?

To mleczko Hippa naprawde nam sluzy Szkoda tylko ze w UK ani PL nie ma wersji anty reflux bo byloby cudnie
Ja przy Zuzi uzywalam biogaie i byłam zadowolona ale infakol tez uzywalam normalnie takze myśle ze sab simplex mozesz razem z biogaia używać

Cytat:
I wiem że macie już dość uśmiechów mojego dziecka ale normalnie nie mogę :-D Załącznik 5795768
Super uśmiech tez juz bym chciała taki zobaczyc
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Wczoraj rozmawialiśmy z moim mężem o tym, jak niesamowitym, nieprawdopodobnym i niewyobrażalnym wręcz uczuciem jest miłość do własnego dziecka!
Tez o tym czesto rozmawiam z mężem i nie moge sie nadziwić jak wspaniały kontakt on ma z dziećmi az im zazdroszczę ze maja takiego wspaniałego tatę ktory nie wstydzi sie pokazywać uczucia przytulać je lub mowic ze je kocha, miłość do dzieci bardzo nas łączy czasem jak sie pokłócimy to godzi nas temat Zuzi jaka ona jest kochana i słodka i mądra

Cytat:
Nie wiem czy można i czy o to chodzi. Jak się dowiem to dam znać ;-) Ja w życiu testowałam tylko tabletki i prezerwatywy i ani jedno ani drugie szału nie robi ;-) jedne tylko tabletki mi podpasowały, cilest brałam chyba trzy miesiące i wycofali je z produkcji... :-/[COLOR="Silver"]

To cilest wycofali?ja kiedys brałam go kilka lat i poza obniżeniem mojego libido był ok a teraz szukam jednak czegoś co raczej podwyższy libido ktore i tak jak narazie jest prawie zerowe
Cytat:
u nas to samo. dzis będziemy przed kapielą smarować oliwką.

I w końcu ty sie doczekałaś.
Moja z pt na sob spała 12 godzin z 1 pobudką. Wyspałam się porządnie.

ButterBear - poszukajsukienki na allegro. Tam często sa wystawione suieneczki z Zary w super stanie, no bo takie dziecko nie zdązy zniszczyć.

Wczoraj byłam na shoppingu a małą zostawiłam z TŻ. Wyjechałam o 16 jak usnęła, wróciłam po 18 a ta nadal spała. więc mój TŻ miał spokój.
Ale w takim tempie zakupów to jeszcze nie robiłam. kupiłam buty, 2 pary spodni, kurtkę jesienną i parę rzeczy dla córek w niespełna 2 godziny. Normalnie to same buty wybieram godzinę
Zazdroszczę zakupów to jest moje marzenie zeby wyjść gdzies sama bez dzieci na zakupy...teoretycznie mogłabym zostawić dzieci z Tż lub z mama ale w praktyce to chyba jeszcze za wcześnie dziwnie czuje sie bez dzieci ciagle o nich myśle i chyba nie mogłabym skupić sie na niczym

Cytat:
U nas też ciemieniucha na czole. Ja smaruję olejem kokosowym. Główka na razie czysta, ale czółko niestety nie.
zamowilam sobie ten olej kokosowy bo polecalas wlasnie go wcześniej i nie wiem czy to jest to bo na opakowaniu pisze ze to jest 100% extra virgin olej kokosowy jest taki biały twardy ale pisze na opakowaniu - so smarzenia pieczenia itp i nie rozumiem czy to tym mam mała smarować czy to jakiś inny - kosmetyczny powinnam zamówić??? Kocham ten zapach normalne mam ochotę go zjeść

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Moja ma na czole schodzace platki skory, i na brwiach tez wlasnie. Oby nie zaatakowalo dalej glowki.

Pytalam o odglos przy robieniu kupki, teraz dalej mam pytanie z tej puli pytan dzis rano Wiktoria zrobila zwykla żółtą kupke jak zwykle i pojawily sie tez zielone grudki. Poczytalam w necie i znow wszystko sprowadza sie na alergie pokarmowa. Tylko na co, skoro nabial wyeliminowalam? moze jest w czymś co jem,a nie wiem ze tam jest :bezradny: nie wiem kurcze juz co jeść, chudne z dnia na dzien, az tż sie na mnie wydziera, ze wydziwiam i pewnie znow wpadlam w anoreksje boje sie jesc cokolwiek zeby jej nie szkodzilo
Jeżeli mała jet spokojna nie boli ja brzuszek i nie ma wysypki to bym sie nie przejmowała kupka przy kp naprawde rożne kupki moga byc raczej powinny cie zaniepokoic kupki wodniste zielone śluzowate i cuchnące nie wpadaj w paranoję bo jak nie bedziesz jadła wartościowych posiłków to ty na tym ucierpisz twoje włosy zęby itp nie jedz nabiału i moze jajek a za to jedz duzo kasz ryżu ziemniaków warzyw i owoców i mięsa gotowanego i pieczonego ja przeszłam tez na mleko kozie i jego wyroby - sery białe żółte jogurty o nic małej po tym nie jest

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
A u mnie znowu "ciekawie". Szlag człowieka trafia.

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Co sie stało?zaraz sprawdzę w klubie czy cos pisalas ale mam nadzieje ze u ciebie juz wszystko ok i to był chwilowy kryzys

Cytat:

jak brzuszek nie boli i nie ma wysypki to moze taka juz uroda twojego dzidziusia ze robi takie kupki skoro byłam i lekarki i dziecko nie jest przez to odwodnione

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Moja Natalka zamieniła sie w aniołka tylko spi je i leży spokojnie obserwując swiat dookoła dalej nie wiem co jej było ale daje jej nutramigen cały dzien i herbatke rumiankowa do picia a w nocy od 22 do 10 rano tylko kp myśle ze to chyba były jednak gazy bo zaczelam dawać jej sab simplex zamiast infakolu i ciagle bąki puszcza o wiele wiecej niz wcześniej wiec moze dlatego tez jest spokojniejsza nie rozumiem tego bo infacol i sab to niby ta sama substancja a jednak widzę różnice

Zauważyłam tez ze mała chce zeby ja usypiać kiedys sama zasypiala a teraz marudzi chce na ręce chyba mój Tż ja tego nauczył bo ja nosił i nosił ale ja niestety nie moge sobie pozwolić na nosznie dziecka non stop bo bym nic juz chyba w domu nie zrobiła wiec daje jej smoczka i usypia w bujaczku i pózniej ja przekładam do łóżeczka dzięki temu ze nie daje cyca w dzien mała od wczoraj nauczyła sie usypiać ze smoczkiem jestem z tego powodu szczęśliwa bo nie wisi mi non stop na cycu i moge wiecej ogarnąć dookoła

Dzis byłam na mszy za zdrowie Natalki moi rodzice zamówili msze dobrze ze zdąrzylam ledwo ledwo bo ksiądz juz na początku mszy jak mówił za kogo jest to zapytał gdzie to malenstwo a był cały kosciol ludzi i musiałam pokazać Natalke

Mój Tż zrobił dzis Weronice niespodziankę i kupił jej królika takiego z długa sierścią taka mięciutką ale była szczęśliwa to była nagroda za to ze mi duzo pomaga ze zajmuje sie Zuzia i juz nie ma takich fochów jak wcześniej, kupił jej tez mnóstwo akcesoriów zabawek i smycz zeby mogła z nim na ogródek wychodzić lub do parku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-09-22 o 00:16
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 02:26   #1425
gosia3103
Zakorzenienie

Mamuśka, dobry olej kupiłaś, można też kupić oczyszczony, wtedy nie pachnie, bo taki czysty może czasem uczulac. Sama się możesz też nim cała smarować
Stary 2014-09-22, 06:22   #1426
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Mała znowu przespała całą noc od 22.00 do 6.00

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 06:24   #1427
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Mała znowu przespała całą noc od 22.00 do 6.00
Zaczarowana jak ty to robisz? Sprzedaj nam jakiś dobry sposób. Mój śpi Max do 4.
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 06:49   #1428
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48232087]Zaczarowana jak ty to robisz? Sprzedaj nam jakiś dobry sposób. Mój śpi Max do 4.[/QUOTE]

Wiesz co nie mam pojęcia
W dzień jest głośno a jak robi się ciemno to mamy przygaszone światło mówimy ciszej

Chociaż moja mała jest śpiochem
Potrafi pół dnia przespac z przerwami a potem spać jeszcze cała noc

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 08:56   #1429
nagiAkt
Zadomowienie

Mamuska - chyba bolal ją brzuszek bo plakala, ylko na rekach byla w miare spokojna. Podkulala nozki i przed kupa strasznie stekala, az budzila męża wczoraj byla juz spokojna (odpukac), spala i malo plakala. Juz nie bylo takiej kupki z zielonymi grudkami, ale za to dzis sie pojawila. Mam wrazenie, ze to przez ciasto, ktore wzoraj zjadlam, bo nic innego nie wprowadzalam. A moze świeży ogorek? Kurcze nie wiem. Podaje jej tez espumisan, zeby sie nie meczyla.

W sobote Wiktoria skonczyla miesiac, dopiero teraz czuje, jak ten czas strasznie ucieka. Pysia rosnie, ubranka coraz mniejsze, a ona coraz ciezsza

Moj tż tez nie wstydzi sie okazywac uczuc do małej. Mowi do niej, caluje, przytula. Standardowy tekst: chodź tu kochana cólecko, tata cie stlasnie kocha. Taka jestes ladna po tacie śmieszy mnie to strasznie, jak taki facet tak mówi, ale tez rozczula

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 09:53   #1430
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
To ja tu otwieram specjalnie w przeglądarce licząc na zdjęcie Martynki, a tu buty :-P
Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
haha tez tak pomyslalam

he,he. Martynka juz sie prezentowała w ubiegłym tygodniu

Cytat:

A ja znowu przytylam :-( mama była 10 dni..to serniczek, jabłecznik, to pierożki, bułeczki etc. Od jutra zero słodyczy!!
Też sobie tak powtarzam codziennie i co? I własnie piję kawkę i jem serniczek

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Wiesz co nie mam pojęcia
W dzień jest głośno a jak robi się ciemno to mamy przygaszone światło mówimy ciszej

Chociaż moja mała jest śpiochem
Potrafi pół dnia przespac z przerwami a potem spać jeszcze cała noc
Jezeli mogę coś doradzić to starajcie sie nie mówic duzo ciszej wieczorami bo przyzwyczaicie Olivke do tego.

Moja w nocy też ładnie spi ale w dzień daje czesto popalic.
Wczoraj za cały dzień nazbierało sie może z 2,5 godziny spania.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:10   #1431
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Parlam tak lezac sama w pokoju przez godzine zeby dziecko zeszlo w dol brzucha i wstawilo sie w kanal rodny. A naprzeciwko mnie byla lazienka jak chcialam sama tam isc to uslyszalam od poloznej ze mam lezec bo dziecko udusze...
Pierwszy raz wymiotowalam do kosza na smieci bo nie dali mi nerki. Tylko wytarta i to nie na skurczu polozna mnie cewnikowala bo zapomniala mnie w pore wypuscic do wc na siku inie moglam sie juz sama wysikac... Dopiero jak rozwarcie doszlo do 10cm to mnie wytarli, kazali wstac i isc boso do sali porodowej a tam na lozku porodowym umyli. Po nacieciu NOŻYCZKAMI i NACISKANIU(!!) brzucha urodzilam. Nie zgodzilam sie na to wyciskanie malego to jeszcze mnie zbesztali...

Poniewaz klocilam sie o takie traktowanie z polozna to wpisala mi w ksiazeczke zdrowia dziecka jako powiklanie porodu ze nie bylo ze mna kontaktu:brzyda l:

Serio powinnam ich do sadu podac....ale wcale sie nie dziwie wobec tego ze nie wpuscili meza bo by ich pobil tam chyba. Mowilam ze mam prawo do obecnosci kogos z rodziny przy mnie to polozna mi powiedziala ze chyba nienormalna jestem ze chcialabym zeby mnie maz taka obesrana widzial, ze do konca zycia by potem mnie nie tkna...
Jak prosilam o znieczulenie to uslyszalam ze mam nie krzyczec bo nie ja pierwsza rodze a bolalo bedzie bardziej i jak jak to sobie dalej wyobrazam. ZNIECZULENIA NIE DOSTALAM mimo ze PRZY OKSYTOCYNIE zlecil mi je lekarz ale [polozna mi nie dala bo byla wkurzona na mnie ze z nia dyskutuje bo ona juz 30 lat w zawodzie i wie lepiej ode mnie ze mnie nie boli az tak....
Tak samo podczas gdy mnie szyli to powiedziala ze zabrala mi malego z brzucha ZA KARE bo krzyczalam.
Wyszla tez poza oddzial by mezowi poskarzyc sie ze krzyczalam, bylam NIEGZReCZNA i kopalam (nie kopalam....ale coz, ona wie lepiej...).

Przeplakalam calutki porod i potem 2razy pod prysznicem na polozniczym ale widze ze nigdy nie minie mi ten zal. najwyzej wspomnienia sie zatra.
\

Nie powinno sie nikogo nigdy tak traktowac !!!!!
Dziewczyno przezylas koszmar!!! Musisz napisac skarge do Dyrekcji szpitala!Polozna zachowala sie karygodnie! Powinna poniesc konsekwencje za naruszenie prawa do rodzenia w godnych warunkach!!! Nie mozesz tego odpuscic!

Dziewczyny w czwartek bylam na szczepieniu... koszmar, bo bylam sama i maly tak okropnie plakal...
Po wizycie moj klusek wazy Uwaga: 5305 !!!!!!! Przypomne, ze skonczyl 7 tygodni w piatek i po porodzie wazyl 2880 g! Jest karmiony tylko i wylacznie piersia! Pytalam sie lekarza jak to jest z tym piwem Karmi przy laktacji i uslyszalam, ze mozna stosowac (oczywiscie z glowa). Wystarczy wypic pol szklanki, a nie cale piwo. U mnie Karmi zdecydowanie dziala, gdy czuje, ze mam mniej pokarmu wypijam ok 1/3 szklanki piwa do poludnia i pod koniec dnia kilka doslownie lykow. Jedna butelke mam na 3 dni. Co do alkoholu, to te 0,5 % nie jest tragedia... np. sok jablkowy po wypicu fermentuje w zoladku i tez jest wowczas procentowy
Nadmienie, ze Karmi pije tylko w sytuacji gdy laktacja sie bardzo zmniejsza, nie popijam sobie tego piwka codziennie!

Edytowane przez justa_1978
Czas edycji: 2014-09-22 o 10:11
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:41   #1432
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość

Dziewczyny w czwartek bylam na szczepieniu... koszmar, bo bylam sama i maly tak okropnie plakal...
Po wizycie moj klusek wazy Uwaga: 5305 !!!!!!! Przypomne, ze skonczyl 7 tygodni w piatek i po porodzie wazyl 2880 g! Jest karmiony tylko i wylacznie piersia! Pytalam sie lekarza jak to jest z tym piwem Karmi przy laktacji i uslyszalam, ze mozna stosowac (oczywiscie z glowa). Wystarczy wypic pol szklanki, a nie cale piwo. U mnie Karmi zdecydowanie dziala, gdy czuje, ze mam mniej pokarmu wypijam ok 1/3 szklanki piwa do poludnia i pod koniec dnia kilka doslownie lykow. Jedna butelke mam na 3 dni. Co do alkoholu, to te 0,5 % nie jest tragedia... np. sok jablkowy po wypicu fermentuje w zoladku i tez jest wowczas procentowy
Nadmienie, ze Karmi pije tylko w sytuacji gdy laktacja sie bardzo zmniejsza, nie popijam sobie tego piwka codziennie!
za przyrost wagi. My mamy jutro wizytę u pediatry, ale jeszcze nie szczepienie.

Odnośnie chrzcin to wklejam wystrój stołu który znalazłam na jednym z blogów. Może kogoś zainspiruje super wygladaja te ciasteczka w kształcie body i grzechotek Może któraś z was ma talent do wypieków ciasteczek I ten tort
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05689.jpg (61,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05721.jpg (80,9 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-09-22 o 10:42
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 11:18   #1433
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

Jezeli mogę coś doradzić to starajcie sie nie mówic duzo ciszej wieczorami bo przyzwyczaicie Olivke do tego.

zgadza sie, ja nawet nie każę nikomu mówić szeptem jak mały śpi wręcz opierniczam jak mówia cicho w konsekwencji mały ładnie spi nawet przy grajacym telewizorze zresztą on do hałasów jest przyzwyczajony, bo mieszkamy blisko szpitala, wiec kareki co jakiś czas jeżdza, a ja patrzę tylko na reakcję czy sie ni budzi, drgnie czasem, nawet jak nam oś w kuchni spadnie(ale to chyba ciagle ten efekt moro u niego występuje) ale spi dalej...:rolleye s:

u mnie z małym jest tak: coś za coś...Wczoraj ładnie spał mi w dzień, nawet bez płaczu przespał 3 godziny, do wczoraj max 1,5 było.. Za to w nocy jak usnał o 21 tak o północy była już pobudka, potem 2:30, 06:00 rano, 09:00 i do teraz śpi Więc dzis juz było mniej kolorowo, ale moje dziecko w dzień śpi, co prawda co godzinkę na karmienie sie budzi, ale w ciągu dnia max 3-4 godzinki nie śpi no i wiadomo jak w nocy prześpi 6 godzin to w dzień już śpi mniej

zaczarowanadlaniego zazdroszczę że aż tyle ci spi, chociaż też nie mam co narzekać

Jednak, dzis byłam tak zaspana, ze mało co z małym sie nie przewróciłam, masakra jakaś z tym ze ja oczywiscie jeszcze za każdym razem małemu jak wstaje zmieniam pieluchę i czesto ubranko... Dzis co mu pieluszkę zmieniłam i odkładałam do łóżeczka, kolejna kupa i od nowa Polska ludowa
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 12:00   #1434
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
za przyrost wagi. My mamy jutro wizytę u pediatry, ale jeszcze nie szczepienie.

Odnośnie chrzcin to wklejam wystrój stołu który znalazłam na jednym z blogów. Może kogoś zainspiruje super wygladaja te ciasteczka w kształcie body i grzechotek Może któraś z was ma talent do wypieków ciasteczek I ten tort
Ciasteczka super, moje klimaty. Teraz nie będę miała co szaleć bo większość rodzina przygotuje. Jedynie bukiety z kwiatami ja będę robić.

Cytat:
Dziewczyno przezylas koszmar!!! Musisz napisac skarge do Dyrekcji szpitala!Polozna zachowala sie karygodnie! Powinna poniesc konsekwencje za naruszenie prawa do rodzenia w godnych warunkach!!! Nie mozesz tego odpuscic!

Brawa za wagę, duży chłopak

Cytat:

Za 1,5 miesiąca lecę do pl, nikt mnie nie widział po porodzie i będę obiektem ciekawskich wiec brzuch musi być płaski. Zero cukru najgorsze ze jak idę na spacer to bez ciastek ciężko.

Cytat:
zgadza sie, ja nawet nie każę nikomu mówić szeptem jak mały śpi wręcz opierniczam jak mówia cicho w konsekwencji mały ładnie spi nawet przy grajacym telewizorze zresztą on do hałasów jest przyzwyczajony, bo mieszkamy blisko szpitala, wiec kareki co jakiś czas jeżdza, a ja patrzę tylko na reakcję czy sie ni budzi, drgnie czasem, nawet jak nam oś w kuchni spadnie(ale to chyba ciagle ten efekt moro u niego występuje) ale spi dalej...:rolleye s:

u mnie z małym jest tak: coś za coś...Wczoraj ładnie spał mi w dzień, nawet bez płaczu przespał 3 godziny, do wczoraj max 1,5 było.. Za to w nocy jak usnał o 21 tak o północy była już pobudka, potem 2:30, 06:00 rano, 09:00 i do teraz śpi Więc dzis juz było mniej kolorowo, ale moje dziecko w dzień śpi, co prawda co godzinkę na karmienie sie budzi, ale w ciągu dnia max 3-4 godzinki nie śpi no i wiadomo jak w nocy prześpi 6 godzin to w dzień już śpi mniej

zaczarowanadlaniego zazdroszczę że aż tyle ci spi, chociaż też nie mam co narzekać

Jednak, dzis byłam tak zaspana, ze mało co z małym sie nie przewróciłam, masakra jakaś z tym ze ja oczywiscie jeszcze za każdym razem małemu jak wstaje zmieniam pieluchę i czesto ubranko... Dzis co mu pieluszkę zmieniłam i odkładałam do łóżeczka, kolejna kupa i od nowa Polska ludowa
Ja zmieniam za każdym razem po karmieniu, wcześniej zmieniałam przed ale mały płakał i budził Tz. Dziś tez chciałam przed bo często po karmieniu znowu budzi się Tobi. I Weź tu ogarnij temat
Stary 2014-09-22, 12:07   #1435
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Ciasteczka super, moje klimaty. Teraz nie będę miała co szaleć bo większość rodzina przygotuje. Jedynie bukiety z kwiatami ja będę robić.

Za 1,5 miesiąca lecę do pl, nikt mnie nie widział po porodzie i będę obiektem ciekawskich wiec brzuch musi być płaski. Zero cukru najgorsze ze jak idę na spacer to bez ciastek ciężko.

Ja zmieniam za każdym razem po karmieniu, wcześniej zmieniałam przed ale mały płakał i budził Tz. Dziś tez chciałam przed bo często po karmieniu znowu budzi się Tobi. I Weź tu ogarnij temat
U mnie ostatnio się sprawdza schemat: jeden cycek, przewijanie, drugi cycek ;-)
Stary 2014-09-22, 12:14   #1436
pati1078
Rozeznanie

Cytat:

A ja zmieniam po karmieniu bo jak zmienialam przed to i tak po karmieniu musialam drugi raz.

Wlasnie wyszla polozna powiedziala ze mala jest perfect chociaz ja tak nie uwazam bo ciagle mamy jakies problemy jak nie z kupka to z wysypka

Ale po kolei na wysypke wokol ust powiedziala ze to normalne u niemowlakow i ze zejdzie . mala wazy 5330 i mierzy wedlug niej 58,5cm.ale ubranka nosi 62. A dzosiaj mamy 5 tyg i 5 dni
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 12:34   #1437
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

zVenus mimo kolek Ninka w nocy bardzo ładnie śpi i długo Problem mamy w ciagu dnia i wieczorami Zazwyczaj jestem uwizana

My zmieniamy pieluszke przed karmieniem, bo jak czasem trzeba zmienic po i poloze mala na przewijak na plasko to wylewa sie jej wszystko

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
A ja zmieniam po karmieniu bo jak zmienialam przed to i tak po karmieniu musialam drugi raz.

Wlasnie wyszla polozna powiedziala ze mala jest perfect chociaz ja tak nie uwazam bo ciagle mamy jakies problemy jak nie z kupka to z wysypka

Ale po kolei na wysypke wokol ust powiedziala ze to normalne u niemowlakow i ze zejdzie . mala wazy 5330 i mierzy wedlug niej 58,5cm.ale ubranka nosi 62. A dzosiaj mamy 5 tyg i 5 dni
No pięknie przybiera
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 14:31   #1438
Optymistka26
Zadomowienie

Umi jestem zszokowana tym co napisalas, nie rozumiem jak mozna nieprzytomnej osoby nie przyjac do szpitala! zgroza! wspolczuje ale ciesze sie ze wyszlas z tego

Cytat:
Napisane przez Morelka1988 Pokaż wiadomość
W związku z wahaniami ilości mleka w piersiach (czasami praktycznie nic nie leci, innym razem jest w miare ok) przeważnie odciągam laktatorem i daje z butelki, żeby wiedzieć ile wypił. W przyszłym tyg ide na badania bo w jednej piersi praktycznie nie mam mleka, a wcześniej było. Oczywiście też przystawiam do piersi żeby nie zanikł pokarm. W nocy karmiony mm w dzień przeważnie tylko na kp.
jak chcesz miec fajna laktacje to doradcy laktacyjni radza przystawiac w nocy bo wtedy najbardziej sie stymuluje produkcje mleczka
a laktatoremnie sciagniesz tak duzo jak dziecko by sciagnelo samo(mowie na wlasnym przykladzie)
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
TheFall mi też pediatra mówiła o tej biogai ale u nas ciężko dostać... byłam już w kilku aptekach i nie ma, w internetowych też pustki, są tylko jakieś tabletki Zastanawiam się czemu są tak ciężko dostępne te krople??
Dostaniesz je w aptece internetowej Allecco. Mozna zaplacic za wysylke albo odebrac w aptece w roznych miastach np. Rzeszowie bez dodatkowych oplat.

Cytat:
Jak płacze to go przytulam... Jednak ostatnio dawno nie zdarzało mu sie płakać, już ładnie sobie sam zasypiał ewentualnie jak pokwenkuje pogłaszcze go po główce w łózeczku i zasypia
super ze tak ladnie usypia
Cytat:
Moje dziecko, karmione rano co godzinę i nie śpiące przez conajmniej trzy, dziś jadło o 8, a śpi od 9:30... Wczoraj też mi większość dnia przespała, w nocy spała ładnie, je rzadziej, ale za to dłużej, bo nawet 15-20 minut aktywnego ssania, zwykle z obu piersi na jedno karmienie, co się nigdy wcześniej nie zdarzało. Zastanawiam się, czy może być tak dlatego, że zwyczajnie przestał ją męczyć brzuszek? Aż jej rano temperaturę mierzyłam, tak to jest dla mnie nienormalne.. ;-)
super ze lepiej z nia
Adelka ma boskie usmiechy
Cytat:
Wczoraj byłam na shoppingu a małą zostawiłam z TŻ. Wyjechałam o 16 jak usnęła, wróciłam po 18 a ta nadal spała. więc mój TŻ miał spokój.
Ale w takim tempie zakupów to jeszcze nie robiłam. kupiłam buty, 2 pary spodni, kurtkę jesienną i parę rzeczy dla córek w niespełna 2 godziny. Normalnie to same buty wybieram godzinę
za wyjscie i szybkie tempo zakupow. Mam to samo-kiedys 2h zastanawiania sie a teraz blyskawica
Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
nie wiem kurcze juz co jeść, chudne z dnia na dzien, az tż sie na mnie wydziera, ze wydziwiam i pewnie znow wpadlam w anoreksje boje sie jesc cokolwiek zeby jej nie szkodzilo
nie katuj sie tak, jaks ie stresujesz to i Wiki tez. Jak zjadlam prazynki solone to poczulam sie o 100% lepiej ze sobie na cos moge pozwolic a Natiemu nie zaszkodzily, natomiast moj stres szkodzi mu bardziej niz male gzreszki jedzeniowe. Jem codziennie cos nowego i jest ok. Jak brzuch ma go bolec to boli niezaleznie od mojej diety.

A dajesz jej jakies probiotyki?Dicoflor, Biogaie czy Floractin?
Cytat:
U nas mały zazwyczaj zasypia po jedzeniu u mnie na klatce sam lub go lekko bujam,a dzis zasnął sam jak mu dałam smoczka. Ciumkal,ciumkal i zasnął.. Miałam chwile dla siebie ale prze chwile poczułam się dziwnie zazdrosna ze nie zasnął przytulony do mnie. Tak samo jak Tz karmił go z butelki.. Stałam obok i aż mnie rwalo do Tobiego. Zazdrość ewidentnie :-D

Cytat:

o! jaki piekny przyrost wagi

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 14:37   #1439
nagiAkt
Zadomowienie

Moja misia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140916_114852.jpg (93,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140922_132627.jpg (125,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140916_135114.jpg (143,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg received_m_mid_1411196553692_a1346b5d3d687af860_0.jpg (11,5 KB, 30 załadowań)

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 14:46   #1440
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
super waga ech tylko moj maluszek jakos nie przybiera
Cytat:

za każdym razem małemu jak wstaje zmieniam pieluchę i czesto ubranko... Dzis co mu pieluszkę zmieniłam i odkładałam do łóżeczka, kolejna kupa i od nowa Polska ludowa
jak moj tak spi to jest luksus, raczej nie usypia tak wczesnie a karmienie trwa godzinke Nadal spie po 4h/dobe ale jak karmie to zaczynam przysypiac.Teraz spi na moim szpitalnym lozku wiec ja nie mam gdzie spac- jak tylko sie poloze i lozko zaskrzypi to sie obudzi

Ubranka zmieniam ok 6x/dobe, pieluche wczoraj 15razy wiec z wlasnej inicjatywny nie musze tego robic.

Kazde karmienie u nas to sztuka rozlewania mleka kawalek pieluchy mam w staniku bo inaczej jest caly mokry a druga strone podkladam Natkowi pod brode i na ramie bo tez jest mokry...tak ciegnie ze mleko niemiesci sie mu w buzi, nie nadaza lykac wiec puszcza nadwyzke kacikami ust TEZ TAK MACIE??

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości