Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXI - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-21, 18:35   #2791
kasiaj85
Moderator

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez cholerna romantyczka Pokaż wiadomość
Kasiu, ja wierzę, że zwierzęta wykazuja ludzkie cechy ;-) moje tak robia.
Ale zgodzę się, że jak kot nauczony robienia do kuwety sika poza nia sygnalizuje problem. Mój Bazyli, wzięty z przytułku w kwietniu - miał duże problemy zdrowotne. Długo go leczyliśmy i wydawał się być już zdrowy a tu nagle zaczał mi sikać w pokoju. Problem wyjaśnił się następnego dnia, podejrzałam go na dworzu w jego kuwecie na świeżym powietrzu ;-) miał biegunkę, od razu do weta i problem sikania wszędzie minàł.
W ogóle jestem z siebie dumna, kiedy go adoptowałam powiedziano mi, że to stary kocur. Po kilkunastu wizytach u weta, leczeniu ma 3-4 lata, a jakie białe i miękkie futro, niebo a ziemia. Wydaje mi się, biedaczek, że gdybym go nie wzięła, trafiłby do schroniska i byç może uśpiony :-(
być może w niektórych zachowaniach są "podobne" do lludzi, ale nie sądzę, że robią to świadomie... ja też moim kotom często mówię w żartach, że wredne są... ale nie mam im tego za złe ani nic bo to w końcu koty, działają instynktownie.
Z tym sikaniem to właśnie często tak jest - choroba, zwłaszcza nerek i układu moczowego, przeziębienie, czasem nawet zmiana w życiu - przemeblowanie, nowy sprzęt w domu itp może kota wytrącić z równowagi i może w takich nerwowych dla niego sytuacjach zaburzyć mu rytm...
w schronach nawet nie tyle usypiają ile często nie ma kociarni, odpowiednich warunków, przybywa jeden mocno chory na coś kot i zaraża wszystkie i cała populacja kotów może paść :/
Cytat:
Napisane przez DzikaWozkowa Pokaż wiadomość
Ale ja wcale nie twierdze że zwierzęta są po prostu wredne i tyle, po prostu zwracam uwagę na fakt, że istnieją zwierzęta które z różnych powodów normalne nie są. Nawet jeśli to jest z powodu krzywd wyrządzonych przez człowieka - takie należy rehabilitować i czasami chronić innych ludzi przed nimi, a nie wychodzi z psem któremu od czasu do czasu coś odbija do ludzi.
Wiesz, miałam bardzo dużo kontaktu ze zwierzętami, ponad rok wolontariatu w schronisku i się napatrzyłam na dużo skrzywdzonych zwierząt, którym nie można było ufać.
no właśnie - z różnych powodów, raczej nie "same z siebie". Najczęściej jest jakiś powód, często jest nim człowiek, który w taki czy inny sposób zwierzę krzywdzi. często nawet brak odpowiedniego wychowania skutkuje takim a nie innym zachowaniem... Psy to zwierzęta żyjące w stadach gdzie jest hierarchia i kiedy niektóre rasy mają za dużo swobody to próbują przejąć "władzę" w swoim "stadzie"... stąd bierze się agresja, w tym taka wobec członków "stada". Poza tym, piszesz, że miałaś kontakt ze zwierzakami w schronisku (chylę czoła, ja bym nie umiała być wolontariuszem) a tam właśnie najczęściej trafiają zwierzęta z psychiką okrutnie skrzywdzoną prze ludzi.. no bo jaka w tym ich wina, że jeden z drugim na przykład przywiązał psa do drzewa i zostawił na pewną śmierć? Albo wyrzucił z auta bo nie miał co z psem na czas urlopu zrobić. Szczerze to nie dziwię się, że takie zwierzaki trafiające do schronu dostają do głowy... a wystarczyłaby odrobina miłości i pomocy :/

Aaaaaaaa dziewczyny, pochwalę się Wam, a co )
Zdałam dzisiaj mój egzamin w szkole wizażu na piątkę, były dwie na naszą grupę w tym moja <3 nie sądziłam, że mi się uda... a że tak ładnie to już w ogóle

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 18:36   #2792
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja wcale nie twierdze że zwierzęta są po prostu wredne i tyle, po prostu zwracam uwagę na fakt, że istnieją zwierzęta które z różnych powodów normalne nie są. Nawet jeśli to jest z powodu krzywd wyrządzonych przez człowieka - takie należy rehabilitować i czasami chronić innych ludzi przed nimi, a nie wychodzi z psem któremu od czasu do czasu coś odbija do ludzi.
Wiesz, miałam bardzo dużo kontaktu ze zwierzętami, ponad rok wolontariatu w schronisku i się napatrzyłam na dużo skrzywdzonych zwierząt, którym nie można było ufać.
Niestety, ale trzeba z takim psem wychodzić, bo inaczej jak ma wyglądać jego resocjalizacja?
Na przykład moja Amber to wulkan energii, wariat, furiat, obrażalska damulka, głupek i jeszcze nie do zahamowania W zabawie potrafiła złapać boleśnie za rękę i ciągnąć, jak się zagalopowała z kotami czasami to kot musiał się bronić pazurami. A do tego jest wymiarów dobermana, postury konia i jak się rozpędzi to nie ma zmiłuj się. No i mogłam jej nie wypuszczać do innych ludzi poza mną, bo może ugryźć ( w zabawie), pobrudzić, podrapać, przewrócić... ale wtedy miałabym psa, który przy mnie byłby idealny, ale co jakbym musiała wyjść z nią do weterynarza albo ktoś wszedł na posesję bez mojej wiedzy? "Niestety" ale musiałam ją nauczyć przebywania wśród ludzi, małymi kroczkami, aż do momentu w którym mogę z nią iść i wiem, że nic się nie stanie. Niestety ale zdarzyło się, że w czasie całego procesu komuś dała soczystego buziaka w rękę albo lekko podrapała.
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 18:38   #2793
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
A nie miałaś nigdy takiego dnia, że byłaś mega wkurzona, niemiła dla wszystkich, bolała cię głowa i w momencie, kiedy dziecko wylało sok/zapytało po raz setny 'mamo a dlaczego'/ nie chciało iść się kąpać/cokolwiek innego i niewielkiego - nagle wybuchłaś i nakrzyczałaś na dziecko? Pies nie może Ci powiedzieć "stary, miałem ciężki dzień/tydzień" i mają ograniczony sposób komunikowania swojej złości. Ciebie za zdenerwowanie się na dziecko z "błachego" powodu nie zamknie
Za zdenerwowanie się na dziecko nie. A za skatowanie dziecka?

Mam straszne wrażenie że bardzo źle mnie zrozumiałyście i czytacie tylko część mojej wypowiedzi, nie zwracając uwagi na resztę. Zwierzęta nie są wredne, nie robią ludziom na złość. Sama mam psa.
Bywają zwierzęta skrzywdzone, one mogą być niebezpieczne dla innych i o takich właśnie mówię. I nie udawajcie że takie nie istnieją.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Niestety, ale trzeba z takim psem wychodzić, bo inaczej jak ma wyglądać jego resocjalizacja?
Na przykład moja Amber to wulkan energii, wariat, furiat, obrażalska damulka, głupek i jeszcze nie do zahamowania W zabawie potrafiła złapać boleśnie za rękę i ciągnąć, jak się zagalopowała z kotami czasami to kot musiał się bronić pazurami. A do tego jest wymiarów dobermana, postury konia i jak się rozpędzi to nie ma zmiłuj się. No i mogłam jej nie wypuszczać do innych ludzi poza mną, bo może ugryźć ( w zabawie), pobrudzić, podrapać, przewrócić... ale wtedy miałabym psa, który przy mnie byłby idealny, ale co jakbym musiała wyjść z nią do weterynarza albo ktoś wszedł na posesję bez mojej wiedzy? "Niestety" ale musiałam ją nauczyć przebywania wśród ludzi, małymi kroczkami, aż do momentu w którym mogę z nią iść i wiem, że nic się nie stanie. Niestety ale zdarzyło się, że w czasie całego procesu komuś dała soczystego buziaka w rękę albo lekko podrapała.
Ale to inna sprawa, normalny pies. A gdybyś wiedziała że potrafi znienacka, bez ostrzeżenia wyskoczyć całkiem poważnie do ludzi z zębami to wprowadzałabyś ją w miejsca gdzie taki kontakt może zajść?
Stary 2014-09-21, 18:41   #2794
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość
Zdałam dzisiaj mój egzamin w szkole wizażu na piątkę, były dwie na naszą grupę w tym moja <3 nie sądziłam, że mi się uda... a że tak ładnie to już w ogóle
Moje gratulacje
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 18:41   #2795
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
niektórym Mycha nie przemówisz. powiedzą Ci że koty są złośliwe i wredne, i nie przetłumaczysz, że zwierzęta nie wykazują ludzkich cech. Że to, że kot sika poza kuwetą to nie jest oznaka "a gnoju, zrobię Ci na złość, a masz" tylko prawdopodobnie sygnalizuje to jakiś problem. Najłatwiej postawić diagnoze "wredny" i koniec. Ale ja to sie nie mogę wypowiadać w tej dyskusji, która się tu toczy bo mnie krew zalewa jak czytam niektóre rzeczy...
mnie też to denerwuje... ostatnio od znajomej to usłyszałam. Namówiłam na wizytę u veta i kot miał zapalenie pęcherza.. ale nie ... wredny
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 18:42   #2796
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Spoko, sama też czasem palnę taką głupotę, że pozostaje tylko nakryć się torbą

Pewnie, mecz o złoto nigdy nie będzie łatwy Ale wczoraj myślałam, że zejdę, takie emocje
Ja też! Hehehe Prawie w tv weszłam
Stary 2014-09-21, 18:45   #2797
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Ludzie tez normalni nie są... Weź sobie dziecko nad którym się znęcane czy dziecko alkoholika, dziecko z domu dziecka
w dorosłym życiu jeśli się mu nie pomoże też ma odpały, albo jest DDA,albo panicznie nie ufa innym
Zwierzak bez powodu nie jest wredny. Jeśli jest skrzywdzony to wcale mnie to nie dziwi że ma odpały i potrzebuje odpowiedniej rehabilitacji i opieki- tak samo jak człowiek w jakiś sposób skrzywdzony/skrzywiony (i mówi to osoba która u psychologa spędziła dużo czau)

A z radosnych informacji.. puściłam 140zł w hebe
trochę nie czaję ekscytacji tą siatkówką... ja tam sobie top chef-a nadrobię w czasie finału
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Edytowane przez mycha9393
Czas edycji: 2014-09-21 o 18:47
Stary 2014-09-21, 18:51   #2798
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:
w schronach nawet nie tyle usypiają ile często nie ma kociarni, odpowiednich warunków, przybywa jeden mocno chory na coś kot i zaraża wszystkie i cała populacja kotów może paść :/

Strasznie jest to jak ludzie krzywdzą zwierzęta, ale nie zawsze da się pomóc, niektóre zwierzęta są nieodwracalnie skrzywdzone. I ja serio nie mówie o przypadkach kiedy kot sika za kuwetą, mówię tutaj o zwierzętach stanowiących poważne zagrożenie i właścicielach tłumaczących że te pieski są biedne skrzywdzone, więc trzeba im wszystko wybaczać.

A w schroniskach jest masakra, jak pisałam wcześniej, byłam przez rok wolontariuszką, częściowo stąd moje patrzenie na tą sprawę. Kociarnia przeznaczona dla 30 kotów, a w środku 100. Dosłownie widać jak im to ryje psychikę, jakie tam bójki odchodzą. Moja kotka, wzięta właśnie z tego schroniska miała właśnie nawyk skakania nagle na twarz z pazurami, czy jedzenia karmy aż do wymiotów. Niezagrażające komukolwiek, ale jednak to nie był normalny kot.
Psy miały luźniej, ale też im odbijało - kopały namiętnie doły, gryzły własne ogony i tak dalej. Dlatego mnie trochę skręca jeśli poleca się na przykład rodzinie z dzieckiem udanie się do schroniska po kilkuletniego psa - idea może i słuszna, ale mogą być z tego gigantyczne problemy, na które rodzina w ogóle nie jest przygotowana.

A jak średniej wielkości pies właśnie mi się wgryza w łydkę to mam się zastanawiać nad jego trudną przeszłością czy zasadzić kopa?

O takich przypadkach mówię, nie o kotach sikających za kuwetą

No i gratulacje
!

Edytowane przez DzikaWozkowa
Czas edycji: 2014-09-21 o 19:01
DzikaWozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 20:10   #2799
201605161006
Konto usunięte

Zmienię trochę temat - możecie mi coś wytłumaczyć?

Otóż przybywa mi fanów na FB mimo że jak klikam by zobaczyć kto polubił to ostatnie polubienie mam np. sprzed tygodnia. I tak, kolejny już taki raz, miałam rano 33 polubienia na FB, od przed chwili mam 34 a ostatnie polubienie pokazuje mi że tydzień temu. I to już jest z 3 czy 4 raz. Nie rozumiem tego .
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 20:14   #2800
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Zmienię trochę temat - możecie mi coś wytłumaczyć?

Otóż przybywa mi fanów na FB mimo że jak klikam by zobaczyć kto polubił to ostatnie polubienie mam np. sprzed tygodnia. I tak, kolejny już taki raz, miałam rano 33 polubienia na FB, od przed chwili mam 34 a ostatnie polubienie pokazuje mi że tydzień temu. I to już jest z 3 czy 4 raz. Nie rozumiem tego .
Nie spotkałam się nigdy z czymś takim, mi się zawsze zgadzają. Obserwatorzy mi czasami "skaczą".
Stary 2014-09-21, 20:47   #2801
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat kiedy wzięliśmy Amber to była afera z Amber Gold i każda osoba mówiła na nią Amber Gold :P

Wróciłam do świata żywych

Kotów nie lubię, ale te małe kotełki sa mega
Mam psa 'rasy' kundelek i chyba odzwierciedla troszkę mnie

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-21, 22:25   #2802
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez ewwwa Pokaż wiadomość
Ja też! Hehehe Prawie w tv weszłam
No i się udało!
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 22:36   #2803
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Moje gratulacje

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
mnie też to denerwuje... ostatnio od znajomej to usłyszałam. Namówiłam na wizytę u veta i kot miał zapalenie pęcherza.. ale nie ... wredny
no właśnie to mam na myśli.
Cytat:
Strasznie jest to jak ludzie krzywdzą zwierzęta, ale nie zawsze da się pomóc, niektóre zwierzęta są nieodwracalnie skrzywdzone. I ja serio nie mówie o przypadkach kiedy kot sika za kuwetą, mówię tutaj o zwierzętach stanowiących poważne zagrożenie i właścicielach tłumaczących że te pieski są biedne skrzywdzone, więc trzeba im wszystko wybaczać.

A w schroniskach jest masakra, jak pisałam wcześniej, byłam przez rok wolontariuszką, częściowo stąd moje patrzenie na tą sprawę. Kociarnia przeznaczona dla 30 kotów, a w środku 100. Dosłownie widać jak im to ryje psychikę, jakie tam bójki odchodzą. Moja kotka, wzięta właśnie z tego schroniska miała właśnie nawyk skakania nagle na twarz z pazurami, czy jedzenia karmy aż do wymiotów. Niezagrażające komukolwiek, ale jednak to nie był normalny kot.
Psy miały luźniej, ale też im odbijało - kopały namiętnie doły, gryzły własne ogony i tak dalej. Dlatego mnie trochę skręca jeśli poleca się na przykład rodzinie z dzieckiem udanie się do schroniska po kilkuletniego psa - idea może i słuszna, ale mogą być z tego gigantyczne problemy, na które rodzina w ogóle nie jest przygotowana.

A jak średniej wielkości pies właśnie mi się wgryza w łydkę to mam się zastanawiać nad jego trudną przeszłością czy zasadzić kopa?

O takich przypadkach mówię, nie o kotach sikających za kuwetą

No i gratulacje
!
dzięki

No ja o takich właścicielach właśnie piszę, oni tym pobłażaniem mogą jeszcze większą krzywdę zwierzakowi wyrządzić. Ale można wobec zwierza być przywódcą a jednocześnie kochać i pies to wyczuje, że jest kochany i że może polegać.. tak mi się wydaje.
Bez przesady z drugiej strony, branie przez rodzinę z kilkuletnim dzieckiem dorosłego psa trudnego i po przejściach nigdy nie będzie dobrym pomysłem. Ale młodego psiaka o spokojnym usposobieniu - czemu nie. Opiekunowie też chyba wiedzą, jaki pies jest i są w stanie logicznie podpowiedzieć?
I nie wiem, ale chyba "zasadzenie kopa" byłoby ostatnią rzeczą jaka by mi przyszła do głowy w takiej sytuacji... przemoc rodzi przemoc a bicie/kopanie zwierząt jest poza moim kodeksem...

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 22:48   #2804
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:

no właśnie to mam na myśli.

dzięki

No ja o takich właścicielach właśnie piszę, oni tym pobłażaniem mogą jeszcze większą krzywdę zwierzakowi wyrządzić. Ale można wobec zwierza być przywódcą a jednocześnie kochać i pies to wyczuje, że jest kochany i że może polegać.. tak mi się wydaje.
Bez przesady z drugiej strony, branie przez rodzinę z kilkuletnim dzieckiem dorosłego psa trudnego i po przejściach nigdy nie będzie dobrym pomysłem. Ale młodego psiaka o spokojnym usposobieniu - czemu nie. Opiekunowie też chyba wiedzą, jaki pies jest i są w stanie logicznie podpowiedzieć?
I nie wiem, ale chyba "zasadzenie kopa" byłoby ostatnią rzeczą jaka by mi przyszła do głowy w takiej sytuacji... przemoc rodzi przemoc a bicie/kopanie zwierząt jest poza moim kodeksem...
Przemoc rodzi przemoc, ale jak pies mi się zębami w łydkę zatapia (dosłownie) to mam mu grzecznie wytłumaczyć że tak nie wolno? No bez przesady. Co z "przemocą" we własnej obronie, albo w obronie na przykład dziecka?

A sytuacja starszy, skrzywdzony pies, który jest polecany niedoświadczonej rodzinie z dzieckiem to jest niestety przykład bardzo źle pojętej pomocy zwierzętom. A poza skrzywdzonymi zwierzętami, spotkałam również osoby, które teoretycznie im pomagały, a tak naprawde było wręcz przeciwnie. No i oczywiście, masa durnych właścicieli bez podejścia do zwierząt, ale jeśli odbijało się to na powiedzmy psie to zwykle było w małym stopniu, typu gryzienie różnych rzeczy czy sikanie gdzie popadnie.
Stary 2014-09-21, 23:41   #2805
MonnieB
Zakorzenienie

Mój pies (owczarek niemiecki długowłosy) był z nami od małego, kochany, tulony, spał z nami w łóżku, mimo, że mamy ogród to pies domowy. Uczyliśmy go posłuszeństwa itd, ale wiecie wszystko z wielką miłością. Mimo wszystko jest bardzo agresywny, nie wiemy czy by ugryzł obcą osobę, bo nigdy nie dopuściliśmy do takiej sytuacji, ale strasznie szczeka, skacze no i pokazuje zęby. Oczywiście my się go nie boimy, to w końcu nasz pies, nigdy nie zaatakował domownika, ale nie wolno przy nim krzyczeć ani się bić, bo wpada w szał, piszczy, skacze itd. No i co zrobić w takiej sytuacji? Psa się nie pozbędziemy, bo jest jak członek rodziny (dla mamy jak synek), na szkolenie za późno i za drogo, więc się go pilnuje. Już przez 10 lat i jakoś NIGDY nic złego się nikomu nie stało Sądzę, że właściciele powinni brać odpowiedzialność za swoje zwierzęta.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 07:58   #2806
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
Mój pies (owczarek niemiecki długowłosy) był z nami od małego, kochany, tulony, spał z nami w łóżku, mimo, że mamy ogród to pies domowy. Uczyliśmy go posłuszeństwa itd, ale wiecie wszystko z wielką miłością. Mimo wszystko jest bardzo agresywny, nie wiemy czy by ugryzł obcą osobę, bo nigdy nie dopuściliśmy do takiej sytuacji, ale strasznie szczeka, skacze no i pokazuje zęby. Oczywiście my się go nie boimy, to w końcu nasz pies, nigdy nie zaatakował domownika, ale nie wolno przy nim krzyczeć ani się bić, bo wpada w szał, piszczy, skacze itd. No i co zrobić w takiej sytuacji? Psa się nie pozbędziemy, bo jest jak członek rodziny (dla mamy jak synek), na szkolenie za późno i za drogo, więc się go pilnuje. Już przez 10 lat i jakoś NIGDY nic złego się nikomu nie stało Sądzę, że właściciele powinni brać odpowiedzialność za swoje zwierzęta.
Na psach się nie znam, ale jamnik dziadków postępował podobnie. Jak się wygłupiali i przepychali to skakał i szczekał..
Jak dla mnie to najlepiej zabrać psa do jakiegoś trenera..
Ostatnio z Tż rozmawiałam o psie... bo on swojego wytresowałam na każdą komendę i bardzo wkręcony w temat. I zdziwiło mnie, że powiedział że warczenie psa nie koniecznie oznacza agresję a może np. strach.
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Stary 2014-09-22, 08:01   #2807
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Na psach się nie znam, ale jamnik dziadków postępował podobnie. Jak się wygłupiali i przepychali to skakał i szczekał..
Jak dla mnie to najlepiej zabrać psa do jakiegoś trenera..
Ostatnio z Tż rozmawiałam o psie... bo on swojego wytresowałam na każdą komendę i bardzo wkręcony w temat. I zdziwiło mnie, że powiedział że warczenie psa nie koniecznie oznacza agresję a może np. strach.
tak, ponieważ to tak jak jest z człowiekiem
np. agresja wobec rodziny - bezzradność i strach w zasadzie tak być nie powinno wiadomo, ale tak jest

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
Stary 2014-09-22, 08:26   #2808
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Nie spotkałam się nigdy z czymś takim, mi się zawsze zgadzają. Obserwatorzy mi czasami "skaczą".
O skakaniu obserwatorów wiem, ale właśnie zastanawia mnie skąd to na facebooku.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 08:28   #2809
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotenka18 Pokaż wiadomość
tak, ponieważ to tak jak jest z człowiekiem
np. agresja wobec rodziny - bezzradność i strach w zasadzie tak być nie powinno wiadomo, ale tak jest
nooo on na Tż warczał jak ten mu kazał wyjść z pokoju i się położyć, gdy np. przychodziłam i pies skakał i się cieszył.
Ale bez mrugnięcia słuchał, więc dla mnie to było mega dziwne.
Najlepsze że Tż szkolił psa staruszka- miał już 10 lat. I o dziwo słucha tylko jego. Reaguje na równaj, siad, leż, zdech pies, łapa itp

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
a zauważyłyście że lubicie strony których byście nie polubiły?
ja ostatnio wchodzę w moje polubienia i niby miałam polajkowane jakieś strony z suplami dla sportowców - gdzie to zupełnie nie moja bajka
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 08:33   #2810
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
nooo on na Tż warczał jak ten mu kazał wyjść z pokoju i się położyć, gdy np. przychodziłam i pies skakał i się cieszył.
Ale bez mrugnięcia słuchał, więc dla mnie to było mega dziwne.
Najlepsze że Tż szkolił psa staruszka- miał już 10 lat. I o dziwo słucha tylko jego. Reaguje na równaj, siad, leż, zdech pies, łapa itp
co do drugiego przypadku to obstawiam że doroslejszy pies to inaczej - ale ja się nie znam Widzę, że jak swojego kundlaska nauczyłam za młodu podstaw tak teraz jest i ma wpojone siad, czekaj a nawet "zdechły pies" - przydaje sie jak się wscieka i wygłupia. Dziabnął jedna dziewuchę - tak dziewuchę, ale miała zwracaną uwagę tyle razy, że nie wolno podchodzić, i był na krótkiej smyczy Nie obyło się bez spotkania z jej rodzicami, w każdym razie jej matka przyznała Mi rację, że skoro była uprzedzana, a pies pilnowany to jej wina ah te dzieciaki. Teraz nie chce takiej sytuacji, więc chodzimy w łąki wybiega się, wybawi i zero dzieci.

Paulo Coelho
Stary 2014-09-22, 09:12   #2811
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
No ale według mnie zachowujecie się słusznie - pilnujecie go. I to jest odpowiedzialne zachowanie w wypadku kiedy z psem jest nie wszystko w porządku - a moglibyście przecież go puszczać wśród ludzi bez smyczy, bo on miał trudną przeszłość i musi się z tym oswoić.

A tak w ogóle dzień dobry dziewczyny, u mnie zimno, szaro, deszczowo i głowa boli. Uwielbiam jesień
Stary 2014-09-22, 10:15   #2812
Britycja
Raczkowanie

Dzień dobry

Zapraszam wszystkich na post tasiemiec poświęcony prezentom dla facetów. Zbliża się dzień chłopaka, więc można skorzystać z jakiegoś pomysłu - może będzie inspiracja Kto ciekawy niech śmiga
Stary 2014-09-22, 10:16   #2813
karolcia198506
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
U mnie jest to samo np wczoraj miała 825 dziś rano 826 a ostatnia osobę która zaobserwowała pokazuje mi z soboty ale czemu tak to ja nie wiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 10:18   #2814
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U mnie jest to samo np wczoraj miała 825 dziś rano 826 a ostatnia osobę która zaobserwowała pokazuje mi z soboty ale czemu tak to ja nie wiem
Dzisiaj rano zajrzałam i jakimś cudem pokazywało u mnie całych 5 obserwatorów, myślałam że zawału dostanę, ale odświeżyłam i było już ok

Komuś podpadłam, wywalili mi linka z podpisu. Przecież majątek na blogu zbijam.

Edytowane przez DzikaWozkowa
Czas edycji: 2014-09-22 o 10:22
DzikaWozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:19   #2815
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Britycja Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zapraszam wszystkich na post tasiemiec poświęcony prezentom dla facetów. Zbliża się dzień chłopaka, więc można skorzystać z jakiegoś pomysłu - może będzie inspiracja Kto ciekawy niech śmiga
dla mnie prezent tam też mógłby się znaleść - bo to moje urodziny

Paulo Coelho
Stary 2014-09-22, 10:19   #2816
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
Mam to samo
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:20   #2817
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj rano zajrzałam i jakimś cudem pokazywało u mnie całych 5 obserwatorów, myślałam że zawału dostanę, ale odświeżyłam i było już ok
ja to wogóle zielona jeszcze jestem z tym wszystkim..
ale gratuluję!

Paulo Coelho
Stary 2014-09-22, 10:24   #2818
Britycja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stokrotenka18 Pokaż wiadomość
dla mnie prezent tam też mógłby się znaleść - bo to moje urodziny
pomysły dla kobiet też zrobię a że chłopcy niebawem świętują, to post się przyda
Stary 2014-09-22, 10:26   #2819
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Britycja Pokaż wiadomość
pomysły dla kobiet też zrobię a że chłopcy niebawem świętują, to post się przyda
ok

Paulo Coelho
Stary 2014-09-22, 11:00   #2820
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:

Komuś podpadłam, wywalili mi linka z podpisu. Przecież majątek na blogu zbijam.
haha mi kiedyś też ciachneli.
Wstawiłam na nowo i nikt jakoś nie krzyczy.
Ktoś się z Tobą gdzieś nie zgadzał, że zgłosił?
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości