|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
|
|
|
|
#2792 |
|
Zadomowienie
|
pytanie z innej beczki, czy któraś z was ma może sony xperie z1 lub samsunga S4? chce wymienić telefon ale nie umiem się zdecydować, a w necie jak zwykle różne opinie
|
#2793 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
półka z ikei, podobnie jak komoda, przewijak i wanienka ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
p.s chyba 38 tydzień
|
|
|
#2794 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam że piszę tylko o sobie ale o niczym innym nie mogę myśleć. Zastanawia się czy wszystko będzie dobrze? Czy mam wszystko do szpitala? Co jeszcze może warto zrobić przed urodzeniem? I mam pustkę... Chyba jeszcze raz wypakuję wszystko i posprawdzam.
Wczoraj się przestraszyłam na łóżeczku małego był taaaki wielki pająk!!! A wszystko przecież wysprzątane... podłogi, kurze to prawie co drugi dzień sprzątam, myje. Nawet nie chce myśleć co by było jakby leżało tam dziecko. Może to głupota, ale ja mam wrażenie, że to jakiś zły znak.
|
#2795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2797 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Wczoraj wieczorem po dłuższej przerwie zaglądam tu do Was i tu takie niespodzianki! Natalya! Gratuluję porodu! Świetnie, że nie musiałaś mieć wywołania! Witamy na świecie Fabianka Tynka, gratuluję i Tobie! Witamy Piotrusia!No, która kolejna? ![]() Zanim nadrobię, pochwalę się snem Śniłam się sobie bez brzuszka, boszzzzz, jaka wygoda, chodziłam taka lekka, niepokraczna. Tylko jakoś nie pamiętam gdzie dziecko było ![]() Póki pamiętam - Mamad, mój gin liczy wg wagi dziecka, zawsze wpisuje mi tydzień mniej, a mi aplikacja na telefonie inaczej pokazuje. Swoją drogą zaczęłam dziś 39 tc EDIT: pokiełbasiłam imiona dzieciaczków :P: Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2014-09-22 o 12:35 |
|
|
|
#2798 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby było dobrze wszystko!Cytat:
za wizytę!Cytat:
Cytat:
Zazdroszcze, że masz już tak blisko!
|
||||
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Edyta kciuki. Bedzie ok. Kazda jakby wiedziala/ze w danym dniu urodzi to by panikowala Siuska daj znac po. Moj maz mial dzis sen. Urodzila/sie Maja i spiewala Pogoda tragedia. Nic sie nie chce oprocz spania. Ja spioch z natury. Jak ja dam rade tyle nie spac przy dziecku w/taka pogode jak sloneczko jest czlowiek inaczej funkcjonuje ![]() Brawa za nowe tyg. Coraz blizej
|
#2800 |
|
Raczkowanie
|
tynka Natalia gratulacje ogromne!!!
![]() ![]()
|
#2801 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oba "upierdliwe", użytkowałam Sony, ale Samsung robi piękne zdjęcia (kolory, jakość) więc zdecydowanie brałabym S.
|
|
#2802 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamad, jak po wizycie? Cytat:
Wesoły z niego chłopiec, jaki dobór kolorów! Farminko Twoja córa też zdolna I jeszcze z podpisem, WOW! Ja zadowalam się kolorowankami - dziś w przedszkolu wisiało śliczne jabłuszko Zosi ![]() Isagard, śliczne nosidło, taka muszelka z profilu Co do golenia krocza, to ja miałam rano przed CC sie ogolić, ale koleżanka z sali kazała zostawić to położnym - nie pozwalają sobie zabierać roboty No i zrobiła to na sucho...![]() Diabli, szalona jesteś z tymi panelami i remontami
|
||
|
|
|
#2803 |
|
Zadomowienie
|
szczesliwy to dom, gdzie pajaki sa.
ja zawsze to mowie TZtowi, bo tu pajaki pchaja sie do chaty drzwiami i oknami. ![]() ja jeszcze nie mam nic spakowane, ale tez lista na stronie szpitala nie jest zbyt konkretna - ubrania dla mnie, dziecka, kosmetyki i kolderka dla dziecka. reszte skompletuje wg Waszych list. ![]() dzien dobry w ogole
|
#2804 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wpadaj częściej!Mój też dziś świętuje Pośpij sobie w ciągu dnia, zregenerujesz się ![]() Cytat:
Jutro idziesz do szpitala czy w dzień cc? Cytat:
Już niedługo wizyta! Dasz radę!---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Cytat:
Pająki brzydactwa, ale szczęście przynoszą Spokojnie! Dobra, zabieram się za jakąś robotę, obiecałam sobie torbę dopakować...Taaa..... Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2014-09-22 o 12:47 |
|||||||
|
|
|
#2805 |
|
Zadomowienie
|
czyli dwa głosy za s4 i jeden za Z1
|
#2806 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynnki! Nie zdazyli mi oczywiscie podac antybiotyku i piotrus dzis znowu mial robione badania w kierunku infekcji jak bedzie wszystko ok to moze jutro wyjdziemy, chcialabym bo bardzo tesknie za mateuszkiem no i piotrus poki co duzo odsypia a ja razem z nim <--- właśnie dostałam taki SMS od Tynki
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiamagda jak zaczelam czytac posta to myslalam ze urodzilas hihi
|
#2808 |
|
Zadomowienie
|
Ale extra!! Cudnie, że Tynka już po. Wyobrażam sobie, jak musi tęsknić za Mateuszkiem- mnie też trochę przeraża, że na 2, 3 dni stracę kontrolę nad starszakiem, choć mój mąż radzi sobie z synkiem świetnie.
Nie mogę doczekać się opisów porodów!! ![]() Kochane, od rana: nastawiłam i powiesiłam pranie, posprzatałam kuchnię, każdą szafeczkę opróczniłam przetarłam, zrobiłam przegląd starych rzeczy do wyrzucenia (garnki, patelnie), wyszorowałam szafki z zewnątrz, łącznie z wytarciem kurzu na samej górze szafek, umyłam umyłam lampy, okno w kuchni- nie jest to mistrzostwo świata, ale jest nieźle, nastawiłam firankę i zaraz ją wyprasuję. Wyniosłam śmieci i wyszłam z psem. Dziękuję za oklaski ![]() .
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tez zaczne robic porzadki za 2 tyg... Jeju za 2 tyg to juz kilka bedzie po...
|
|
#2810 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki
Wczoraj grzybki się udały! 2 wiaderka maślaków i 1 prawdziwków, pare podgrzybków. Teściowa z TŻtem mi je obrali na szczęście i oczyścili, ja maślaki idą do marynowania, prawdziwków trochę zasuszamy, a z tego co zostanie będzie na kolację watróbka z grzybkami ![]() Jak mi się rano dobrze spało...a tu trzeba było na ktg i mocz na posiew ![]() Na ktg młoda nie chciała się wcale a wcale ruszać dzisiaj, spała sobie w najlepsze, trochę popukała na początek, ale to raczej takie ospałe było. Tętno co prawda super nie, ale w normie się mieściło, więc ok. Straszyli mnie, że przez ten brak ruchów będzie powtórka, ale na szczęście lekarz stwierdził, że ok. Ciekawostka - skurczy coraz więcej na wykresie, już nie był on płaski z paroma odchyłami tylko częste skurcze - na 50, 60 %; 1 mi się zapisał na 90%, chyba ze dwa około 70-80 % Ja oczywiście nie czuję nic Trochę mnie dźga w grażynie, ale ogólnie spoko ![]() Propo mleka mm - jak mi będzie po drodze do Rossmana to kupię ze 2 saszetki, niby sklepy i wszystko obok, ale jak dziecko głodne będzie płakać, to nawet te 15 min myślę zbawi Jeśli chodzi o orzechy, to właśnie wpierdzielam takie świeże włoskie - i niech mi ktoś spróbuje je zabrać to pogryzę Jadłam całą ciążę suszone, więc nei sądzę, żeby teraz miało to jakieś znaczenie.Edytte - dobrze widziałam, że za chwile będziesz mieć maluszka? |
|
|
|
#2811 |
|
Raczkowanie
|
Z takich ciekawostek to dość regularnie przeglądam rubrykę ze zdjęciami dzieci urodzonych w moim regionie, są słodkie, natomiast podają tam też wymiary maluchów i był tam chłopczyk który miał 64 cm wzrostu/długości........
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Grzybki,grzybki...
. Mam zamrozone i ususzone. A to moje dziecie wypiete
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie ciekawi ile Majutek bedzie mial
|
|
#2814 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po dzisiejszym ktg stwierdziłam, że mogę oddać swoją kolejkę którejś z Was. Może Coffee skoro już ma takie zapisy?
Teraz to wychodzi na to, że mogę i równie dobrze przenosić... Położna straszy mnie indukcją. Ja osobiście myślę, że prawda leży gdzieś pośrodku między lekarzem a nią i poród wcale nie będzie szybki i gdzieś w okolicach terminu, czyli jeszcze ok. tygodnia się pokukulikam. Mam tylko problem, bo się ochłodziło, a ja się w nic nie mieszczę i nie będę miała w co się ubierać ![]() edytte to już pojutrze! super Agatkia podziwiam Cię, że tyle dałaś radę zrobić. Ja bym chyba ducha wyzionęła Po miesiącach leżenia jestem delikatnie mówiąc nie w formie, a do tego jak długo chodzę to mam wrażenie, że mi dziecko wypadnie, co przy tych 3cm wydaje sie uzasadnione
|
|
|
|
#2815 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za Piotrusia!Cytat:
![]() Ja dziś też jakiegoś powera dostałam ![]() Cytat:
Jak mamusia miała ubranka naszykowane od 56, to się jej nie przydały ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2816 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Piotrusia! Oby był dobry wynik!Też tak pomyślałam Cytat:
![]() Ja też się boję, że będę tęsknić. I że Łucja będzie tęsknić. O to czy Tż da rade się nie martwie, bo wiem, że da. Cytat:
za ktg! Ze skurczami nieźle, dobrze wróży ![]() Co do mm to zgadzam się w 100%. Wychodząc z założenia, że sklepy/apteki mamy pod nosem można by nic nie kupować, bo zawsze można wyjść czy podjechać po np paracetamol, ale po co ryzykować? Orzechy też jem, np wczoraj rano zjadłam całą tabliczkę czekolady z orzechami ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Coś mnie dziś boli w dole brzucha, ale tak ciągle, więc chyba nie skurcze. |
||||||
|
|
|
#2817 |
|
Raczkowanie
|
Świetnie to wygląda, hehe, ja mam podobnie tylko taka buła robi mi się z prawej strony pod żebrami (mały ułożony jest miednicowo)
śmiesznie mało bo 3280 gram, czyli taka mała "glizdka"
MAKSymalnie przeszczęśliwa Edytowane przez Isgaard Czas edycji: 2014-09-22 o 14:29 |
|
|
|
#2818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja po połowie takiego maratonu leżałabym z bólem w krzyżu i brzuchu. Ale oczywiście ![]() ![]() klask i:się należą
|
|
|
|
|
#2819 |
|
Raczkowanie
|
Tak się zastanawiałam czy pokazywać moje zdjęcia z ciąży, ale przełamałam się. To sem ja, zaczęłam 9 miesiąc.
|
#2820 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pewno tęskni za Mateuszkiem a On za nią, jeszcze troszkę i będą w komplecie już w domku ![]() Cytat:
ale ja nawet tego na następny dzień nie odczułam, nawet w plecach mnie nie strzykło Życzę Tobie tego też!!! Moje dziecie robi identyko!! Piękny widok, super uchwycona chwila!! Pamiątka jak talala ![]() Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

żeby wszystko poszło jak najlepiej

drzewko fajowe 
półka z ikei, podobnie jak komoda, przewijak i wanienka 

Będzie dobrze
Jadę do ginki popytać co i jak
No i zrobiła to na sucho...

13.12.13 
klask i:się należą