Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-09-22, 00:17   #31
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Klaudenc

Mam ju¿ dyfuzor, niestety sza³u nie robi. Ale chocia¿ mogê suszyæ w³osy, co przy tutejszym klimacie jest konieczno¶ci±.
Po umyciu i wysuszeniu wygl±da³y bardzo fajnie, potem jako¶ oklap³y. Musia³am je czym¶ przeci±¿yæ.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 20wrze¶nia2014_.jpg (32,7 KB, 76 za³adowañ)
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 07:41   #32
Imperfecta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 37 060

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, oficjalnie zamykam erê mojego stêkania na temat przenawil¿enia. Humektanty wyj±tkowo mi s³u¿±. Dawno nie mia³am takich super w³osów.. Zdjêcia oczywi¶cie w pe³ni nie oddaj±, mo¿e jakbym mia³a porz±dny aparat. Nie zwracaæ uwagi na krzywy ryj, który mi siê z³apa³ w kadrze.
Super, ¿e przenawil¿enie to przesz³o¶æ! ¶liczne s±!
Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Poka¿ wiadomo¶æ
Dawno siê nie wrzuca³am z w³osami wiêc jestem nic nowego siê z nimi nie podzia³o prócz tego ¿e polubi³am siê z kallosem silk, ale dzi¶ troszkê puch i bhd
Uwielbiam Twoje w³osie no
Cytat:
Napisane przez nagomiko Poka¿ wiadomo¶æ
moje dzisiejsze.
Niestety ze wzgledu na kompletny brak pieniedzy od dluzszego czasu jade na jednym zestawie kosmetykow
Wlosom to zbytnio nie przeszkadza, ale za to mnie sie juz nudzi...
Macie jakies sprawdzone maski bez protein ktore sa albo wydajne, albo tanie ^^ albo najlepiej oba?
Piêkne
Imperfecta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 09:01   #33
zagubiona94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451

Cytat:
do mycia facelle, a pozniej garnier oleo repair z jakims dodatkiem (d-panthenol albo aloes) wymieszane najczesciej z odzywka Elisse color care zeby mi wystarczylo na pokrycie calych wlosow, b/s joanna zielona herbata, zel lidlowy, suszenie i jedwab z green pharmacy ^^ i dziekuje
Dziêkujê! Kusi mnie oleo repair

Cytat:
Dziewczyny, oficjalnie zamykam erê mojego stêkania na temat przenawil¿enia. Humektanty wyj±tkowo mi s³u¿±. Dawno nie mia³am takich super w³osów.. Zdjêcia oczywi¶cie w pe³ni nie oddaj±, mo¿e jakbym mia³a porz±dny aparat. Nie zwracaæ uwagi na krzywy ryj, który mi siê z³apa³ w kadrze.
Jakie ¶liczne
Stary 2014-09-22, 09:41   #34
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 099

Cytat:

ostatnio olejowalam kokosowym to taki puch ze matko bosko kompletnie im nie podchodzi ^^
Ale powiem CI, ¿e mi kokos te¿ robi du¿y puch, a w bioetice w³a¶nie w ogóle mi nie szkodzi, a ba³am siê jej w³a¶nie przez kokosa, czary jakie¶

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Stres to jest paskudztwo... po tygodniu wszystko mi pad³o ¿e o w³osach nie wspomnê, tylko k³êbki wy³a¿± i sucho, bu. Znowu bêdê siê doprowadzaæ do stanu normalno¶ci, nawet sezama ¶mierdziela kupi³am i jadê temat z regularnym olejowaniem i silikony i tony warzyw i owoców. I jako¶ to bêdzie
Trzymam kciuki za w³oski, staraj siê tak nie przejmowaæ wszystkim, choæ wiem, ¿e ciê¿ko, zw³aszcza jak to co¶ wa¿nego. Przytulam

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ

Mam ju¿ dyfuzor, niestety sza³u nie robi. Ale chocia¿ mogê suszyæ w³osy, co przy tutejszym klimacie jest konieczno¶ci±.
Po umyciu i wysuszeniu wygl±da³y bardzo fajnie, potem jako¶ oklap³y. Musia³am je czym¶ przeci±¿yæ.
Moje bez dyfuzora nie ¿yj± Bez suszarki nie wyobra¿am sobie ¿ycia
A czego tam u¿y³a¶ dobrego?
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:17   #35
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Meldujemy sie.
Mlody na razie ma proste blond wloski, ale szanse na fale w przyszlosci chyba sa. A moje falki maja sie niezle, choc troche je zaniedbalam w pierwszych tygodniach po porodzie, sa nieco przesuszone i niedopieszczone. Dzis byl olej awokado na noc, mycie szamponem rozanym MacUrth, maska Heenara na pol godziny, bs JMO Citrus&Neroli Detangler, zel, spinki i schniemy. Ciekawam efektu.
Nie udaje mi sie w ogole wrzucic zdjec - Wizaz ma mnie w nosie i nie chce zaladowac zalacznikow.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:41   #36
StillOli
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 30
GG do StillOli

Dziewczyny co powiecie na taka odzywke? Amla gdzis czytalam ze swietna na krecone wlosy a olejek kokosowy te¿ tylko nie znam sie na rescie sk³adu http://www.kosmetykirosyjskie.pl/Vat...em-henna,p,171

"Vatika Od¿ywka na bazie oleju kokosowego
Dabur

Intensywnie dzia³aj±ca od¿ywka, która sprawia, ¿e w³osy stan± siê zdrowe i l¶ni±ce. Stosowana regularnie zapobiega ³upie¿owi, zwiêksza ukrwienie g³owy, stymuluje porost w³osów i zapobiega ich wypadaniu. Doskona³a do nawil¿ania koñcówek. Masa¿ skóry g³owy przy u¿yciu olejku kokosowego uwalnia od stresu i napiêæ.

Olej kokosowy w swoim czystym i naturalnym stanie ma w temperaturze pokojowej konsystencjê sta³±. Po lekkim ogrzaniu jest zupe³nie p³ynny.
Buteleczkê z Vatik± nale¿y zostawiæ na chwilê w gor±cej wodzie, a olejek staje siê ca³kowicie p³ynny. Poza naturalnym olejem kokosowym w sk³ad Vatiki wchodz± ekstrakty z wyj±tkowych zió³: henny, neem, amli i cytryny. Ta unikalna formu³a sprawia, ¿e mo¿liwa jest g³êboka penetracja olejkiem w g³±b w³osa, dziêki temu daje on kompletne od¿ywienie od ¶rodka.

Sposób u¿ycia:
Olejek doskonale sprawdza siê na koñcówki w³osów. Kilka kropelek wtartych w wilgotne w³osy jest wystarczaj±ce, aby zapewniæ ochronê i nawil¿enie.
Mo¿na go stosowaæ jako od¿ywkê - wmasowaæ delikatnie w skórê g³owy po umyciu w³osów, pozostawiæ na 15 min lub d³u¿ej je¶li w³osy s± bardzo zniszczone. Nastêpnie sp³ukaæ.
Mo¿na te¿ pozostawiæ olejek na godzinê, dwie lub na ca³± noc a nastêpnie umyæ.

pojemno¶æ 150 ml

Sk³adniki (INCI):
Coconut Oil (Cocos Nucifera Oil), Emblica officinalis fruit extract (Amla), Terminalia chebula extract (Haritaki), Terminalia belirica extract, Azadirachta Indica leaf extract (Neem), Centella Asiatica plant extract (Brahmi), Hedychium Spicatum Rhizome extract (Kapur Kachri), Lawsonia Inermis leaf extrac (Henna), Lecithin (Soya Lecithin), Perfume, Aqua (soft water), Milk (Lac), Rosmarinus Officinalis leaf oil (Rosemary Oil), Tocopherol acetate (vitamin E), Citrus medica limonum oil (Lemon Oil), Butylated hydroxy toulen"
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg Vatika_Odzywka_na_bazie_oleju_ko_[193]_1200.jpg (16,1 KB, 0 za³adowañ)

Moja pierwsza hybryda: 24.11.2014
Dbam o w³osy - moi ulubieñcy: Od¿ywka do w³osów Hergon II, Joanna z kreatyn±, Faramona Herbal Care Len, Boots Essentials Curl Creme.
StillOli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:51   #37
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez StillOli Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny co powiecie na taka odzywke? Amla gdzis czytalam ze swietna na krecone wlosy a olejek kokosowy te¿ tylko nie znam sie na rescie sk³adu
(...)
Sk³adniki (INCI):
Coconut Oil (Cocos Nucifera Oil), Emblica officinalis fruit extract (Amla), Terminalia chebula extract (Haritaki), Terminalia belirica extract, Azadirachta Indica leaf extract (Neem), Centella Asiatica plant extract (Brahmi), Hedychium Spicatum Rhizome extract (Kapur Kachri), Lawsonia Inermis leaf extrac (Henna), Lecithin (Soya Lecithin), Perfume, Aqua (soft water), Milk (Lac), Rosmarinus Officinalis leaf oil (Rosemary Oil), Tocopherol acetate (vitamin E), Citrus medica limonum oil (Lemon Oil), Butylated hydroxy toulen"
Owszem, wyprobuj. Bardzo ladny olejek kokos i hinduskie ziola, wyglada interesujaco.
Musisz tylko sie liczyc z tym, ze kokos moze spuszyc wysokoporowate wlosy a ziola moga powodowac przesuszenie no, ale jak nie wyprobujesz to nie bedziesz wiedziala.
Mnie np od klasycznej Vatiki Dabura masakrycznie lecialy wlosy - moj skalp nie toleruje wcierania olei.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 11:22   #38
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Melduje siê. Choæ ostatnio jestem w do³ku od tygodnia, ale czytam was na bie¿±co.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 11:53   #39
JudytaKas
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 472

Z opó¼nieniem ale witam siê na nowym w±tku

"Spraw, aby ka¿dy dzieñ mia³
szansê staæ siê najpiêkniejszym
dniem twojego ¿ycia."
JudytaKas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 11:55   #40
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Dziewczyny, dziêkuje bardzo za wszystkie komplementy.

Uda³o mi siê dorwaæ 3 Joa¶ki za jednym zamachem - niebiesk±, czerwon± i fioletow±. Ta ostatnia pachnie ob³êdnie.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-09-22 o 12:03
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 12:12   #41
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Uda³o mi siê dorwaæ 3 Joa¶ki za jednym zamachem - niebiesk±, czerwon± i fioletow±. Ta ostatnia pachnie ob³êdnie.
Wrzos i mieta mialam, faktycznie pachnie cudownie. Nie podpasowala jako bs, ale jako myjadlo byla fantastyczna.
Wyschlam. Jest nie najgorzej, ale zapuszczac toto trzeba.
Stary 2014-09-22, 12:14   #42
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Witam i ja

Nagomiko,bardzo lubiê Twoje fale,piêkne masz w³osyzawsze takie b³yszcz±ce,a¿ czuæ przez monitor,¿e s± miêciutkie.

Violet,co za loki!Cudne.

Myszko,lubiê rudy ,sama nigdy bym nie zrobi³a sobie bo mi nie pasuje ale podziwiam u innych.

Moje w³osy maj± kryzys.Totalny wyprost i nie wiem czemu.Na wyje¿dzie by³y fajne a jak umy³am po powrocie totalny wyprost i fale zamiast loków.umy³am oczyszczaj±cym wczoraj,na noc olej migda³owy i bede zmywaæ.Jako ,¿e jestem chora to mog³am sobie pozwoliæ na d³u¿sze siedzenie z olejem.Ciekawe czy dzisiaj wróc± do siebie.Zrobi³y siê mega lekkie i proste od po³owy g³owy,zero loków.Normalnie jakby mi je kto¶ zaczarowa³.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 12:43   #43
Milena_ 798
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 288

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka¿ wiadomo¶æ
Meldujê siê z nowym kolorkiem

Zrobi³am siê dzi¶ balsamem koloryzuj±cym z venity z henn± (henny to tam tyle co nic i balsam nie ma nic wspólnego z natur±), kolor miedziany, wysz³o bardzo fajnie, ¶wietnie czujê siê w takim kolorze, zawsze mia³am moje naturalki ponoæ balsam ten do¶æ szybko siê wyp³ukuje, ale w moim auchanie kosztuje 6z³, zobaczymy, jak bêdzie wp³ywa³ na kondycjê w³osi±t, bo ma alkohol w sk³adzie

Zdjêcie w naturalnym ¶wietle, bez lampy, najlepiej oddaje odcieñ
no no szalejesz piêkny kolor!

Cytat:
moje dzisiejsze.
Niestety ze wzgledu na kompletny brak pieniedzy od dluzszego czasu jade na jednym zestawie kosmetykow
Wlosom to zbytnio nie przeszkadza, ale za to mnie sie juz nudzi...
Macie jakies sprawdzone maski bez protein ktore sa albo wydajne, albo tanie ^^ albo najlepiej oba?
cudowne

Cytat:
ale siê piêknie pokrêci³y idealnie wygl±daj±

Od¿ywka glisskur z kokosem któr± ostatnio kupi³am jest bardzo fajna
doda³am jeszcze do niej mleka kokosowego i olejowa³am tez kokosem. Mia³am kokosow± niedziele dla w³osów
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 12:45   #44
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Cytat:
Napisane przez StillOli Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny co powiecie na taka odzywke? Amla gdzis czytalam ze swietna na krecone wlosy a olejek kokosowy te¿ tylko nie znam sie na rescie sk³adu http://www.kosmetykirosyjskie.pl/Vat...em-henna,p,171

"Vatika Od¿ywka na bazie oleju kokosowego
Dabur
uzywa³am tego kiedys i teraz znowu kupi³am buteleczkêLubiê go,bardziej ni¿ sam kokosowy.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 13:01   #45
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Kincza, dziêkujê za komplement z poprzedniego w±tku!
Myszko, Jest czad!
Nagomiko, jak one miêkko wygl±daj±: :Love:
Violet, dobrze ¿e najgorsze ju¿ za Tob±, teraz tylko pracuj nad równowaga i Lux.
Curly, witaj w klubie u mnie te¿ kiepsko ostatnio.

Juto jadê do pl, nie biorê ze sob± kosmetyków bo obkupie siê tam! Sasasasa!!!
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 13:25   #46
konspiracja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 437

Te¿ sie przywitam na nowym

na Groszka orbicie

Syzyf by³a kobiet±
konspiracja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 13:39   #47
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Napisane przez jakisnick Poka¿ wiadomo¶æ
Myszko, ten balsam to w sumie jest szamponetka? Daj znaæ, jak wygl±da sprawa z wyp³ukiwaniem siê koloru. Ostatnio my¶la³am o lekkim, nieinwazyjnym rozja¶nieniu. Mo¿e to siê nada No i bêdê musia³a, tak jak Imp, siê przyzwyczaiæ do Twojego kolorku
Szamponetk± nie da siê rozja¶niæ w³osów.
Nic ja¶niejszego od Twojego naturalnego koloru nie wyjdzie, mo¿esz ewentualnie nadaæ w³osom delikatnego po³ysku, innego ni¿ Twój.
My¶la³am kiedy¶, ¿e a nu¿ siê uda i co¶ wyjdzie, ale no nie ma prawa i nie wychodzi.

Cytat:
Tak tak, to w³a¶nie taka szamponetka, wiêc jutro po myciu ju¿ pewnie po³owy koloru nie bêdzie, zdam relacjê, ale w³a¶nie dziewczyny pisa³y, ¿e szybko siê wymywa raczej. No zobaczymy
Ja robi³am szamponetk± z Mariona w zesz³± niedzielê (myjê codziennie). Teoretycznie kolor powinien ju¿ zej¶æ (4-8 myæ, z czego trzyma³am 40 min - wg instrukcji tyle siê trzyma, ¿eby kolor zszed³ po ok. 8 myciach), ale ci±gle jest ca³kiem ³adny. Prze¶wituje mi delikatnie na odrostach (zrobi³ siê ró¿owawy) i rudo¶æ mi prze¶wituje trochê po prawej stronie na d³ugo¶ci, ale to akurat dlatego ¿e nierówno po³o¿y³am i od pocz±tku kolor by³ tam ciut inny (ale pewnie ró¿nica by³a niezauwa¿alna dla nikogo poza mn±).
Tak czy inaczej poprawiê sobie jutro lub pojutrze, bo chcê bardziej intensywny kolor, wiêcej barszczu na w³osy!

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê! Kusi mnie oleo repair
Ja ostatnio j± kupi³am. Mia³am wcze¶niej i j± nawet lubi³am, a teraz sza³. Chocia¿ to mo¿e te¿ kwestia szamponetki, bo ¶liczne g³adkie w³osy po niej s±. Albo po tym Oleo, sama nie wiem.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 13:50   #48
zagubiona94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451

Dzi¶ z podkulonym ogonem wracam do olejowania. Przez miesi±c sobie darowa³am, ale widzê, ¿e moje w³osy jednak tego potrzebuj±. Gdy je olejowa³am to by³y bardziej zdyscyplinowane, zdefiniowane, nie pl±ta³y siê, rozczesane fale wygl±da³y na prawdê ³adnie.
Czyli dzi¶ czeka mnie zamówienie du¿ej butelki oleju z kie³ków pszenicy, bo to jedyny olej, który na prawdê bardzo lubiê. Reszta to jest jednak nie do koñca to. Choæ mieszanka Alterry migda³ i papaja z Babydream fur mama te¿ by³a spoko.

U¿ywa³ kto¶ p³ukanki z nafty kosmetycznej i mo¿e co¶ na ten temat powiedzieæ?

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Ja ostatnio j± kupi³am. Mia³am wcze¶niej i j± nawet lubi³am, a teraz sza³. Chocia¿ to mo¿e te¿ kwestia szamponetki, bo ¶liczne g³adkie w³osy po niej s±. Albo po tym Oleo, sama nie wiem.
Hmm... kurcze, chyba sobie jednak sprawiê tê Oleo, zobaczymy co to bêdzie u mnie na g³owie
Stary 2014-09-22, 13:57   #49
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Oj, aktualizacja po wysuszeniu w³osów - jednak szamponetka siê ju¿ mocno wyp³uka³a. Mam na g³owie czerwonaw± rudo¶æ. Farbujê jutro.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 16:57   #50
201708250935
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 570

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Poka¿ wiadomo¶æ
Super, ¿e przenawil¿enie to przesz³o¶æ! ¶liczne s±!

Piêkne

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
Nagomiko,bardzo lubiê Twoje fale,piêkne masz w³osyzawsze takie b³yszcz±ce,a¿ czuæ przez monitor,¿e s± miêciutkie.
dziekuje! sa takie miekkie ze az ciezko mi sie powstrzymac od macania ^^
Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Poka¿ wiadomo¶æ
cudowne

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Kincza, dziêkujê za komplement z poprzedniego w±tku!
Myszko, Jest czad!
Nagomiko, jak one miêkko wygl±daj±: :Love:
Violet, dobrze ¿e najgorsze ju¿ za Tob±, teraz tylko pracuj nad równowaga i Lux.
Curly, witaj w klubie u mnie te¿ kiepsko ostatnio.

i tak samo sie czuja <3
co kupujesz w Polszy?

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:

U¿ywa³ kto¶ p³ukanki z nafty kosmetycznej i mo¿e co¶ na ten temat powiedzieæ?
tez z checia sie dowiem, choc moje wlosy raczej by tego nie polubily ze wzgledu na to ze sa cienkie i latwo je obciazyc, a do zmycia nafty potrzeba rypacza
201708250935 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 18:08   #51
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 001
GG do Wiolkaa93

Cytat:
Ten latte to w sumie nie ma nic specjalnego w sk³adzie, jest dla mnie zagadk± czemu tak wiele osób go sobie chwali choæ u mnie parê pierwszych razów te¿ by³o osza³amiaj±cych. Teraz u¿ywam go do mycia i wzbogacania.

Te Kallosy chyba przewa¿nie pachn± ³adnie, moja wspó³lokatorka mia³a Silk i Vanilla i sobie chwali³a. Ciekawe jak ten Czekoladowy.

Te¿ siê przestawi³am na silikony ostatnio ale raczej staram siê ich u¿ywaæ w koñcowych od¿ywkach, wiesz w ramach zabezpieczenia w³osów. W maskach i szamponach wola³abym nie. Ci±gle jestem w fazie eksperymentów - z ³atwo¶ci± mo¿na znale¼æ moje posty sprzed miesi±ca kiedy mówi³am, ¿e silikony nigdy w ¿yciu hahha.
ja kupi³am czekoladowy bo nie mog³am siê powstrzymaæ ale jeszcze nie u¿ywa³am
Cytat:
¶liczne
Wiolkaa93 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 18:55   #52
Cukiiereczek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 401

Równie¿ siê meldujê!
Dziewczyny, kocham wasze w³osy!

Cytat:
Dzi¶ z podkulonym ogonem wracam do olejowania. Przez miesi±c sobie darowa³am, ale widzê, ¿e moje w³osy jednak tego potrzebuj±. Gdy je olejowa³am to by³y bardziej zdyscyplinowane, zdefiniowane, nie pl±ta³y siê, rozczesane fale wygl±da³y na prawdê ³adnie.
Czyli dzi¶ czeka mnie zamówienie du¿ej butelki oleju z kie³ków pszenicy, bo to jedyny olej, który na prawdê bardzo lubiê. Reszta to jest jednak nie do koñca to. Choæ mieszanka Alterry migda³ i papaja z Babydream fur mama te¿ by³a spoko.
Tak¿e sobiê ostatnio odpu¶ci³am olejowanie... Zdarza mi siê na³o¿yæ olej pewnie z raz na 2 tygodnie. Ostatnio nawet maska jest na kilka minut, a czê¶ciej nak³adam od¿ywkê, bo szybciej. W tym roku matura, wiêc ci±gle nauka, zajêcia dodatkowe, do domu wracam padniêta i na nic nie mam ochoty.. Mam nadziejê, ¿e stres nie odbije siê na w³osach

Cukiiereczek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 19:00   #53
wicherek1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 177

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Poka¿ wiadomo¶æ
A dziêkujê, akurat takie se by³y nic im nie robi ostatnio dobrze, muszê co¶ nowego znów zarzuciæ

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 19:03   #54
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

myszka2020 - ja tam siê nie przejmujê wszystkim bo na stres jestem mocno odporna ju¿ po tylu latach ¿ycia z nim no ale jak s± takie mega hardcorowe sytuacje to ka¿dy siada, a najbardziej ju¿ nie mentalnie tylko fizycznie.
jutro wiêc lecê na zakupy z mnóstwem owoców i warzyw, a nowy olej winorgronowy ju¿ po jednym olejowaniu mi podpasowa³ dodam, ¿e mój najnowszy odrost 1 cm jest ca³kowicie czarny (wcze¶niej by³ br±z z bejbiki s³abe i jasne) wiêc bêdzie czad za parê miesiêcy

Na mnie joa¶ka b/s czeka póki co bo t± ziajê koñczê. Denkujê troszkê i uzna³am, ¿e zminimalizujê swoj± pielêgnacjê, trochê sama bêdê miksowaæ. Parê tanich i sk³adowo fajnych kosmetyków rzuci³o mi siê w oczy, a te dro¿sze wcale ty³ka nie urywaj± mimo swietnych sk³adów. Co do Vatiki to mia³am ale puszy³ mnie kokos, za to u mojego t¿ta super efekt by³ (z³agodzona skóra g³owy) i mi³o pachnie.
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 21:28   #55
Doe
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 820

No to jestem i ja

Noszê siê z zamiarem ciêcia i zrobienia warstw... tyle ¿e ka¿dego dnia zmieniam zdanie :P.

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
- Ale¿ Ci zazdroszczê! Ja mam ju¿ Joa¶ki na wykoñczeniu, itp. Bêdê musia³a poprosiæ rodzinkê o paczkê...
Doe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 22:08   #56
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie¶ na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo¶ci: 6 518

Cytat:
Dziewczyny, dziêkuje bardzo za wszystkie komplementy.

Ja dzisiaj w koñcu kupi³am czerwon± i jutro bêdê wypróbowywaæ na swoich w³osach.

A poza tym to witam w nowym w±tku dziewczyny!

zagubiona94, mam podobnie jak Ty. Jak nie na³o¿ê oleju to moje w³osy s± straszne. Przypominaj± such±, spuszon± miot³ê. Olej je najlepiej dyscyplinuje.
Stary 2014-09-22, 22:08   #57
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Dziewczyny, mam dylemat. (jak zwykle )

Jak pisa³am ju¿, ostatnio próbujê siê przekonaæ do silikonów - w zasadzie chce ich u¿ywaæ do "wykoñczenia" tzn. jako dodatkowej ochrony dla w³osów. Nie mam problemu z rozczesywaniem w³osów czy jaki¶ nadmiernym puszeniem wiêc póki co nie chce u¿ywaæ silikonów w maskach i szamponach. Niestety by³am bardzo d³ugo CG i mam upatrzon± ca³± listê bezsilikonowych od¿ywek. I teraz zastanawiam siê jakie wyj¶cie bêdzie najlepsze, ¿eby po³±czyæ pó³kê bezsilikonowych od¿ywek z w³±czeniem silikonów do diety. My¶la³am, ¿e mo¿e dobrym pomys³em by³oby rozwodnienie np. GlissKura ¿ó³tego i stosowania go w formie sprayu albo kupienie jakiej¶ gotowej, silikonowej od¿ywki w sprayu? Wiecie, ¿eby wykoñczyæ fryzurê bez konieczno¶ci kupowania miliona silikonowych od¿ywek i mieszania z tymi bezsilikonowymi. Na koñcówki kupi³am ju¿ silikonowe serum Isany (boski sk³ad, polecam!)

Czas edycji: 2014-09-22 o 22:12
Stary 2014-09-22, 23:30   #58
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Cytat:
Moje bez dyfuzora nie ¿yj± Bez suszarki nie wyobra¿am sobie ¿ycia
A czego tam u¿y³a¶ dobrego?
Najpierw olejek arganowy Organix na 1h o taki http://www.vitacost.com/Images/Produ...2796916150.jpg, niestety ma w sk³adzie silikony, ale by³ tani. Potem mycie Johnson's Baby, ta tania od¿ywka pseudo-keratynowa i czerwona Elseve. A do stylizacji odrobinka Elseve i sporo ¿elu. W ogóle ta czerwona Elseve chyba tutaj jest zupe³nie inna ni¿ w Polsce. Ju¿ nawet konsystencja i zapach s± inne.
Ja chyba za du¿± ilo¶æ od¿ywek d/s nak³adam. Ale lubiê tak na bogato.
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-23, 00:11   #59
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Cytat:
Dziewczyny, mam dylemat. (jak zwykle )

Jak pisa³am ju¿, ostatnio próbujê siê przekonaæ do silikonów - w zasadzie chce ich u¿ywaæ do "wykoñczenia" tzn. jako dodatkowej ochrony dla w³osów. Nie mam problemu z rozczesywaniem w³osów czy jaki¶ nadmiernym puszeniem wiêc póki co nie chce u¿ywaæ silikonów w maskach i szamponach. Niestety by³am bardzo d³ugo CG i mam upatrzon± ca³± listê bezsilikonowych od¿ywek. I teraz zastanawiam siê jakie wyj¶cie bêdzie najlepsze, ¿eby po³±czyæ pó³kê bezsilikonowych od¿ywek z w³±czeniem silikonów do diety. My¶la³am, ¿e mo¿e dobrym pomys³em by³oby rozwodnienie np. GlissKura ¿ó³tego i stosowania go w formie sprayu albo kupienie jakiej¶ gotowej, silikonowej od¿ywki w sprayu? Wiecie, ¿eby wykoñczyæ fryzurê bez konieczno¶ci kupowania miliona silikonowych od¿ywek i mieszania z tymi bezsilikonowymi. Na koñcówki kupi³am ju¿ silikonowe serum Isany (boski sk³ad, polecam!)
Ja silikonow± od¿ywê d/s k³adê na koñcu. po myciu trzymam co¶ bez silikonów bo mi w³osy od¿ywi, p³ukam i na 2 minuty co¶ z silikonem i sp³ukujê. Mam jedn± maseczkê z silikonem co stosujê pod czepek i rêcznik bo ma wiele dobroci, ale poza ni± produkty bez silikonu raczej. I ani du¿o czasu, ani pieniêdzy mnie to nie kosztuje
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-23, 00:30   #60
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Ja silikonow± od¿ywê d/s k³adê na koñcu. po myciu trzymam co¶ bez silikonów bo mi w³osy od¿ywi, p³ukam i na 2 minuty co¶ z silikonem i sp³ukujê. Mam jedn± maseczkê z silikonem co stosujê pod czepek i rêcznik bo ma wiele dobroci, ale poza ni± produkty bez silikonu raczej. I ani du¿o czasu, ani pieniêdzy mnie to nie kosztuje
I po tym "czym¶" z silikonem nie dajesz ju¿ nic? Bo ja musze mieæ co¶ na koniec, jak sp³ukam to bêdê wygl±daæ jak ust±p pierwszeñstwa. Dlatego my¶la³am, ¿eby zostawiæ na koñcu od¿ywkê bez silikonów, a czym¶ silikonowym spsikaæ. No ale nie wiem jak to w praktyce wyjdzie..

Czas edycji: 2014-09-23 o 00:32
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.