Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-22, 17:18   #2731
sasia25
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

karoka fajna masz te prace musiałam wygooglać kim jest dożyca oby więcej takich przypadków i szczęśliwych rozwiązań

Trusiulandia To chyba spory ten Twój Julek, bo ja dziś zaczęłam 30tc a 1170 moja mała ważyła w piątek ale myślę, że też te badania nie są aż tak dokładne i chyba nie powinno się tak tym do końca sugerować? no i widać tutaj, że chłopcy są więksi niż nasze małe królewny

Doloresd to chyba nie jest późno na szkołe rodzenia, ja mam pierwsze zajęcia dopiero w nast tyg więc to będzie mój 31tc

A dzisiaj byłam w sklepie typu intermarche na dziale z pampersami itp i były skarpetki dla maluszków z napisem polskim np "kocham tatę" i przypomniałam sobie, że mam podobne kupione w pl (z tej samej firmy-soxo) z napisem "daj buziaka", tylko tam kosztowały max 10 zł, a tu 8e

Dziewczyny, planujecie jakoś "odświętnie" ubrać swoje maluszki na święta czy to głupi pomysł z kupowaniem czegoś ekstra, kiedy moja mała będzie mieć wtedy 2-3 tyg? sama nie wiem czy męczyć ją jakąś sukienką, żeby mieć fajne zdjęcia
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 17:52   #2732
Trusiulandia
Zakorzenienie

Sasia mi gin powiedział że waga nie jest istotna a tak w ogóle to granica pomyłki jest chyba 0,8 kg z tego co kojarze więc nie ma co się sugerować

Co do świąt to ja mam takie spodnie w paski z mikołajem na pupie z sh i body z napisem "santa's special helper " też z sh więc w razie czego strój jest

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 18:05   #2733
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
A dzisiaj byłam w sklepie typu intermarche na dziale z pampersami itp i były skarpetki dla maluszków z napisem polskim np "kocham tatę" i przypomniałam sobie, że mam podobne kupione w pl (z tej samej firmy-soxo) z napisem "daj buziaka", tylko tam kosztowały max 10 zł, a tu 8e

Dziewczyny, planujecie jakoś "odświętnie" ubrać swoje maluszki na święta czy to głupi pomysł z kupowaniem czegoś ekstra, kiedy moja mała będzie mieć wtedy 2-3 tyg? sama nie wiem czy męczyć ją jakąś sukienką, żeby mieć fajne zdjęcia
Ja muszę zakupić białe skarpeteczki dla mojej małej bo właśnie się zorientowałam, że strój od babci nie ma stópek. A babci bardzo zależy, by właśnie w tym stroju mała była na święta Nie jest to żaden mikołajowy strój, pokażę wam jak wyschnie bo właśnie wyprane powiesiłam na suszarkę. Mikołajowy strój mam, ale jest on po córce siostry bratowej i po bratanku więc ja już raczej zakładać go nie będę..
Stary 2014-09-22, 18:24   #2734
sasia25
Rozeznanie

Ale mi chodziło o jakiś elegancki strój, a nie mikołajowy. Coś innego niż śpiochy/pajace czy co tam najwygodniejsze.

Idę pożalić się do klubu. Muszę wyrzucić gdzieś z siebie moje odkrycie
Stary 2014-09-22, 18:28   #2735
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
karoka fajna masz te prace musiałam wygooglać kim jest dożyca oby więcej takich przypadków i szczęśliwych rozwiązań

Trusiulandia To chyba spory ten Twój Julek, bo ja dziś zaczęłam 30tc a 1170 moja mała ważyła w piątek ale myślę, że też te badania nie są aż tak dokładne i chyba nie powinno się tak tym do końca sugerować? no i widać tutaj, że chłopcy są więksi niż nasze małe królewny

Doloresd to chyba nie jest późno na szkołe rodzenia, ja mam pierwsze zajęcia dopiero w nast tyg więc to będzie mój 31tc

Aż sama jestem ciekawa ile waży mój rozrabiaka
A ja myślałam, że z tą szkołą rodzenia to jest późno, bo jak dzwoniłam po przyszpitalnych szkołach rodzenia, to słyszałam niemiłe komentarze, że się w porę obudziłam i kto to widział, żeby się zapisywać w 7 miesiącu ... Podobnie jest z tą szkołą, do której udało mi się zapisać, warunkiem jest uczestnictwo od 21 tygodnia, ale jakoś mi się upiekło, najwyżej nie będę mieć wszystkich zajęć .
A co do tego ubranka, to czemu nie - zdjęcia na pewno będą urocze .
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 18:33   #2736
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Ale mi chodziło o jakiś elegancki strój, a nie mikołajowy. Coś innego niż śpiochy/pajace czy co tam najwygodniejsze.

Idę pożalić się do klubu. Muszę wyrzucić gdzieś z siebie moje odkrycie

Hej, na święta mała będzie miała ok. 2 tygodnie i zamierzam założyć jej coś extra - żeby były ładne zdjęcia. Kupiłam już spódniczkę tiulową, na to bodziak, sweterek i do kombinezonu. Jedziemy na wigilie do rodziców, także mysle, że tak bedzie ok.

----
A poza tym witam Was wszystkie w 29 tygodniu. Jutro glukoza do zrobienia, oby było ok i żebym nie musiała powtarzać jak w poprzedniej ciąży
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 18:41   #2737
Trusiulandia
Zakorzenienie

Sasia aaa eleganckiego to mam tylko takie spodnie na szelkach i pewnie jakiś białe body pod spód ot cały strój pewnie , bardziej na wygodę Maluszka postawie, wy z córami to możecie zaszaleć

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-09-22, 18:51   #2738
19Inka90
Wtajemniczenie

Spamiary !!!! zostawic was na pare godzin i to tak bezemnie spamowac Jak moglyscie mi to zrobic

A teraz po koleji

Truska witamy spowrotem,sliczne imie wybraliscie dla synusia

Sasia Ja mam sukieneczke i granatowe leginsy dla Mili na wigilie ahh bedzie z niej slodziak na maksa (sukieneczka jest o tylewygodna ze ubiera sie ja normalnie na bodziaki to malej tez bedzie wygodnie )

Jutro mam wizyte i prosze o kciuki,juz tak dawno nie widzialam mojego Skarba i juz sie doczekac nie moge zeby sie dowiedziec ile Emilka wazy

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 19:00   #2739
sasia25
Rozeznanie

Hasiappokaż pokaż

Demeter też chcę tiulówkę pokażesz jaką masz? a pod ta spodniczke co, rajtki? leginsy?

Inka poka sukienkę!

To ja też kupię mojej małej coś ładnego i wygodnego.

I sobie też! nie zapomnijmy o sobie laski!
Stary 2014-09-22, 19:08   #2740
Hasiap
Rozeznanie

Dobra na mokro zrobię zaraz zdjęcie
Stary 2014-09-22, 19:15   #2741
Trusiulandia
Zakorzenienie

Inka dziękuje wy też znam taką roczną Emilkę i jest prześliczna no i rezolutna dziewczynka
heh no tak sukieneczki i spódniczki zrobią furorę Julek na pewno się zakocha

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

oglądam koszule nocne bo będę zamawiać to podsyłam linka jakby ktoś chciał https://sklep.dn-nightwear.com/35-mama

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-09-22, 19:16   #2742
Hasiap
Rozeznanie

uploadfromtaptalk1411406116118.jpg

Oto strój świąteczny mojej małej
Stary 2014-09-22, 19:20   #2743
19Inka90
Wtajemniczenie

Sasia poki co pomagam tz w postawieniu strony do konca (ahhh te romantyczne wieczory we dwoje ) i kryje sie z wizazem wiec zdjecia zrobie potem bo sie zorientuje ze go tu kantuje
A co do czegos dla nas na swieta,to mam sukienke (mala czarna) ktora kupilam w marcu,i jeszcze metki nie oderwalam (wiadomo dlaczego) i mam nadzieje ze w nia juz sie zmieszcze na swieta

Emilka
Stary 2014-09-22, 19:41   #2744
promolcia
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz ja aż tak męczyć to się nie męcze. Bardziej chodzi mi o ból nie wiem czy to normalne, ale jak chodzę to bolą mnie jakby pachwiny w nogach? tak mnie tam ciągnie i im dłużej chodzę tym bardziej boli. Mam wrazenie, że to od ciężaru brzucha, bo rano jest najlepiej, a wieczorem to już stękam jak stara babcia
mi sie wydaje, że to więzadła podtrzymujące macice tak nas ciągną, też to mam tylko, że z jednej strony bo ja mam krzywą tą macicę, faktycznie tylko odpoczynek pomaga
Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
A w biedronce są pieluchy dada w promocji - paka 156 sztuk za 49,99 zł
ale to jest rozmiar 1 czy jakieś większe?

w czwartek w netto będą jakieś ciuszki dziecięce, rogale do karmienia i ocieplane leginsy ciążowe

cały dzień spędziłam dziś na planowaniu mebli w Grzesiowym pokoiku, miały być te z voxa, ale chyba jednak zamówimy na wymiar u stolarza, już je nawet zaprojektowałam, jutro facet przyjedzie na pomiar i przywiezie próbnik płyt i frontów...ciekawe co z tego wyjdzie...
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 19:47   #2745
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Demeter też chcę tiulówkę pokażesz jaką masz? a pod ta spodniczke co, rajtki? leginsy?
Zaraz cyknę foto

A dla siebie? Pamiętam, jak wyglądałam 2 tyg. po porodzie (robilismy sobie sesję rodzinną) i cóż...musze mieć coś, co zakryje brzuszek który wyglądał jak w 5 miesiącu ciązy. Kupiłam kiedyś na lumpku tego typu sukienkę ale czarną i pewnie ją założę
http://allegro.pl/sukienka-kopertowa...621803429.html

Ale mam postanowienie, że pod choinkę zażyczę sobie jakichś ciuchów żeby mieć jak już odzyskam figurę W poprzedniej ciąży zajęło mi to jakies 4 miesiące.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

A pod spodniczke rajtki chyba, choć może i legginsy zobaczymy

Co do pieluch w promocji w Biedronce to od 2 sie chyba zaczynają.
Ale ja nie polecam kupować tak wielkiej ilości. Zawsze można próbować odsprzedać jak nie podpasują, ale nie wiem czy to się opłaca.
Najlepiej wypróbować rozne - tak robilismy z synkiem i od długiego czasu pozostajemy wierni Babydream
Synek ma 17 miesiecy i ostatnio kupilismy mu Dady i miał odparzenie przez 2 tygodnie nie dało się tego zwalczyć
Stary 2014-09-22, 20:03   #2746
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
w czwartek w netto będą jakieś ciuszki dziecięce, rogale do karmienia i ocieplane leginsy ciążowe
Widziałam właśnie ulotkę netto i mnie i rogal i leginsy zaciekawiły. Pójdę w dzień otwarcia ulotki i zobaczę te rzeczy

ps. dziś też piekę bułeczki, ale inne Chyba wypróbuję wszystkie Mąż się ze mnie śmieje, że jak nie pizzę robiłam bo miałam wenę to teraz w piekarza się bawię i czy codziennie będą świeże bułeczki się już dopytuje
Stary 2014-09-22, 20:07   #2747
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
mi sie wydaje, że to więzadła podtrzymujące macice tak nas ciągną, też to mam tylko, że z jednej strony bo ja mam krzywą tą macicę, faktycznie tylko odpoczynek pomaga

ale to jest rozmiar 1 czy jakieś większe?

cały dzień spędziłam dziś na planowaniu mebli w Grzesiowym pokoiku, miały być te z voxa, ale chyba jednak zamówimy na wymiar u stolarza, już je nawet zaprojektowałam, jutro facet przyjedzie na pomiar i przywiezie próbnik płyt i frontów...ciekawe co z tego wyjdzie...
Mnie też ostatnio brzuch ciągnie i pobolewa :/

Jeżeli chodzi o pieluchy to najmniejsze są chyba 2 mini 3-6kg.

Dzięki za info o promocji w netto

Meble z vox są super, ale cena już nie tak bardzo niestety :/
Stary 2014-09-22, 20:08   #2748
basiabasia989
Rozeznanie

Wy tu o świątecznych strojach rozprawiacie a ja na święta wystąpię pewnie w leginsach i mega wielkiej bluzce albo sexi koszulce na porodówce jak się młoda będzie spieszyć na świat

Kciuki za jutrzejsze wizyty i glukozy

Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Czy z tel mogę wejść na klub?

Stary 2014-09-22, 20:10   #2749
promolcia
Zadomowienie

własnie sprawdziłam te biedrowe pieluchy, najmniejszy był rozmiar 3 (4-9kg) 128 szt za 50 zł
może mnie ktoś uświadomić jak to jest z tymi pieluchami? w sensie czy zawsze trzeba zaczynac od jedynek? czy to głównie zalezy od budowy dziecka? no bo tak patrząc wagowo to te trójki mogłyby już pasować na miesięczniaka

w netto są pampki sleep and play rozm 3 - 58 szt za 23 zł, też dobra cena

Edytowane przez promolcia
Czas edycji: 2014-09-22 o 20:11
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 20:16   #2750
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Widziałam właśnie ulotkę netto i mnie i rogal i leginsy zaciekawiły. Pójdę w dzień otwarcia ulotki i zobaczę te rzeczy
a mnie zaciekawiły te pasy ciążowe ubranka też niczego sobie
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 20:17   #2751
alekaz1
Zakorzenienie

Basia z tego co wiem to przez tel do klubu nie wejdziesz.
Stary 2014-09-22, 20:19   #2752
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Wrzucam foto:
1. spódniczka na święta tiulowa, otulacz (jest cudny i mięciutki) i kocyk dwustronny zamówiony z all - też jest świetny i miękki niestety bede musiała prasować tą stronę z sówkami ale co tam
Widziałam, że pisałyście o minky - ja pewnie kupię kocyk i podusię bo są śliczne (widziałam na żywo) ale na wiosnę, moze z becikowego o ile się załapiemy

2. moje zakupy lumpkowe po 1,60 zł za sztuke na zdjęciu też przytulanka z sówkami z jednej strony jest różowy minky - świetna rzecz, babka robi sama, kupiona na allegro za 5 zł + przesyłka, także mogę polecić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _1010541.jpg (134,4 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _1010540.jpg (173,5 KB, 43 załadowań)
Stary 2014-09-22, 20:22   #2753
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
własnie sprawdziłam te biedrowe pieluchy, najmniejszy był rozmiar 3 (4-9kg) 128 szt za 50 zł
może mnie ktoś uświadomić jak to jest z tymi pieluchami? w sensie czy zawsze trzeba zaczynac od jedynek? czy to głównie zalezy od budowy dziecka? no bo tak patrząc wagowo to te trójki mogłyby już pasować na miesięczniaka
Mysle, że opakowanie 1 trzeba mieć (one z reguly sa mniejsze) szczerze nie wiem czy zawsze od 1 się zaczyna, ale mój Kubcio urodził się ważąc 3 kg i wyglądaly na nim dosyć smiesznie, takie duuuuuże a on malutki. Ale nie ma sensu na zapas 1-ek kupować, bo szybko przechodzi sie na 2ki.
Stary 2014-09-22, 20:23   #2754
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
a mnie zaciekawiły te pasy ciążowe ubranka też niczego sobie
To prawda ubranka też są świetne, ale ja jestem zasypana ubrankami więc już nic poza skarpetkami nie kupię Muszę teraz się skupić na kosmetykach, których jeszcze nie mam

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Basia z tego co wiem to przez tel do klubu nie wejdziesz.
Mi też się wydaje Basia, że na klub to raczej z tel nie można. Próbowałam kiedyś i nie dało rady. Pozostaje tylko komp na klub
Stary 2014-09-22, 20:37   #2755
19Inka90
Wtajemniczenie

Basia a Ja normalnie wchodze na klub z tel tylko przez zwykla przegladarke chrome,fakt wizaz jest nierezponsywny wiec nie jest to za wygodne ale wykonalne

Emilka
Stary 2014-09-22, 20:40   #2756
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Wy tu o świątecznych strojach rozprawiacie a ja na święta wystąpię pewnie w leginsach i mega wielkiej bluzce albo sexi koszulce na porodówce jak się młoda będzie spieszyć na świat

Kciuki za jutrzejsze wizyty i glukozy

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Ja wchodzę na klub przez telefon ale w zwykłej formie, czyli strona internetowa. Niestety nie zrobili jeszcze aplikacji gdzie można by było klub odwiedzać.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 20:58   #2757
basiabasia989
Rozeznanie

Dobrze dziewczęta jutro was tam odwiedzę odkąd jestem na zwolnieniu...tydzień nie siedziałam przed komputerem szok

Stary 2014-09-22, 21:00   #2758
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Załącznik 5797151

Oto strój świąteczny mojej małej
O też mam coś podobnego. znaczy leginsy z doszytą spódniczką w grochy i do tego bluzka na dł rękaw, też od babci

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Sasia poki co pomagam tz w postawieniu strony do konca (ahhh te romantyczne wieczory we dwoje ) i kryje sie z wizazem wiec zdjecia zrobie potem bo sie zorientuje ze go tu kantuje
A co do czegos dla nas na swieta,to mam sukienke (mala czarna) ktora kupilam w marcu,i jeszcze metki nie oderwalam (wiadomo dlaczego) i mam nadzieje ze w nia juz sie zmieszcze na swieta
Ja na pewno nie zmieszcze się w grudniu w nic co kupiłam przed ciążą wierzę, że będę miała dużo wolnego czasu, siły i chęci na bieganie i do wiosny zrzucę to, co zostanie po ciąży

Cytat:
Wy tu o świątecznych strojach rozprawiacie a ja na święta wystąpię pewnie w leginsach i mega wielkiej bluzce albo sexi koszulce na porodówce jak się młoda będzie spieszyć na świat ]
oj Basia, terminu porodu się nie wybiera

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Wrzucam foto:
1. spódniczka na święta tiulowa, otulacz (jest cudny i mięciutki) i kocyk dwustronny zamówiony z all - też jest świetny i miękki niestety bede musiała prasować tą stronę z sówkami ale co tam
Widziałam, że pisałyście o minky - ja pewnie kupię kocyk i podusię bo są śliczne (widziałam na żywo) ale na wiosnę, moze z becikowego o ile się załapiemy

2. moje zakupy lumpkowe po 1,60 zł za sztuke na zdjęciu też przytulanka z sówkami z jednej strony jest różowy minky - świetna rzecz, babka robi sama, kupiona na allegro za 5 zł + przesyłka, także mogę polecić
Strasznie podobają mi się tiulowe spodniczki ale tz różu już nie zdzierży i bedę szukała w innym kolorze

Ja kupiłam kocyk minky (akurat mój jest z grubszym wypełnieniem i to już nazywa się kołderką do wózka ). Już dotarła przesyłka i teściowa mówiła mi przez tel, że jest tak mięciutki, że aż musiała pomiziać się nim po twarzy Mam nadzieję, że jest wart swojej ceny.

Dzięki Tobie już wiem co to jest otulacz a kiedy się go używa? po kąpieli czy jak? widziałam w tk maxx takie i myślałam "a po co mi taki kokon"
a łupy z lumpka niezłe, i do tego jaka cena ja już nic z ubranek nie kupuję (no zrobię wyjątek z tym strojem na święta). Teraz czekam na zimowe wyprzedaże
Stary 2014-09-22, 21:18   #2759
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Strasznie podobają mi się tiulowe spodniczki ale tz różu już nie zdzierży i bedę szukała w innym kolorze

Ja kupiłam kocyk minky (akurat mój jest z grubszym wypełnieniem i to już nazywa się kołderką do wózka ). Już dotarła przesyłka i teściowa mówiła mi przez tel, że jest tak mięciutki, że aż musiała pomiziać się nim po twarzy Mam nadzieję, że jest wart swojej ceny.

Dzięki Tobie już wiem co to jest otulacz a kiedy się go używa? po kąpieli czy jak? widziałam w tk maxx takie i myślałam "a po co mi taki kokon"
a łupy z lumpka niezłe, i do tego jaka cena ja już nic z ubranek nie kupuję (no zrobię wyjątek z tym strojem na święta). Teraz czekam na zimowe wyprzedaże
Hehe otulacz to taki kokon własnie, żeby dziecko czuło się jak w brzuszku, takie skrępowane troche. Przy Kubie nie miałam (tylko rożki) i położna która przychodziła radziła zawijać go w pieluchę tetrową bo był niespokojny, płakał. Kubcio taki zawinięty się uspokajał.
Ale ciągle mi się z tej pieluchy rozwijał jak machał rączkami.Więc stwierdziłam, że dla małej kupię.
Po kąpieli używa się okrycia kąpielowego
Ja też już nie kupuje na razie, jeszcze mama mi pokupowała troche rzeczy

Minky są swietne, na pewno zakupię tez

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Coś o otulaniu http://www.osesek.pl/zdrowie-i-piele...-co-i-jak.html

Otulacz to nie jest niezbędna rzecz, ja swój na pewno sprzedam pozniej dalej
Stary 2014-09-22, 21:32   #2760
minka26
Wtajemniczenie

dziewczyny zobaczcie jakie piękne zdjęcia laska robi:

https://www.facebook.com/fotomyk/pho...type=1&theater

zakochałam się

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości