|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
![]() Ja sobie kupiłam ciepły sweter rozpinany w rozmiarze xl, dalam cale 5,70 w lumpie i już mam w czym chodzić.Dużo niespodzianek Wam robił synek więc może faktycznie usypia czujność Cytat:
za rozkręcenie akcji i bezproblemowy poród!
|
||
|
|
|
#2852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2853 |
|
Rozeznanie
|
Nanusia - gratulacje
![]() Magsik - kciuki za akcję ![]() Powiedzcie Dziewczyny, bo nie wiem, czy to normalne. Czy jak sobie wsadzicie palec w pochwę, to czujecie główkę, takie twarde coś? Bo nie wiem, czy to jest główka, czy coś innego, może pęcherz, ale przecież nie byłby taki twardy. I TŻ trochę speszony, bo nie chce Małego po głowie przy seksie obijać. Głupieję już. Więc - czy to może być głowa dziecka? |
|
|
|
#2854 |
|
Zadomowienie
|
ból w dole brzucha to też skurcz??? jesli tak to mniej wiecej co 10 min sa
|
#2855 |
|
Rozeznanie
|
Magsik mi dzisiaj lekarka mówiła, że w razie czego jechać do szpitala jak będą skurcze co 10 min.
|
#2856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje !!!
|
|
|
#2857 |
|
Zadomowienie
|
na razie mierzę skurcze aplikacją na telefonie, zobaczymy, niedawno się zaczęło to może jeszcze potrwać
|
#2858 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale biorąc pod uwagę te moje 3cm to całkiem prawdopodobne, że to główkaCytat:
Moja mała właśnie podjechala do mnie na hulajnodze i powiedziała: Jadę na randkę. Chcesz jechać ze mną? Możemy pojechać we czwórkę, ja ze swoim mężem, a Ty weź swojego, chcesz? |
||
|
|
|
#2859 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
WIELKIE GRATULACJE!!! Dużo zdrówka dla Was i jak najwiecej snuuu Cytat:
Cytat:
Super wieści ![]() I fajowo że Tż już z tobą Cytat:
Nie no żartuję za pomyslna akcję , aby szybciuchem poszło i daj koniecznie znać!!!!!!!!!!!!!!
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||||
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Isgaard zgrabniutko wygladasz
Mixi super, ze w domku jestes. Siuska i Agnieszka brawa za wizyty. Nanusia gratulacje. Napisz cos wiecej. I zgadzam sie z Lilotka mam zamiar w/szpitalu zapytac jake mleko ewentualnie. I nie jestem zdania ze polozna ktora doradzila mm to zla polozna. Bo nie wyobrazam sobie, ze np, z roznych powodow moje dziecko bedzie plakalo z glodu a ja bede wtedy latac za mlekiem... ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Magsik kciuki, dawaj znać.
|
#2861 |
|
Zadomowienie
|
chyba cała się ogolę żeby nie było że mi później na sucho będą golić
|
#2862 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
Dziewczyny, właśnie zaczął mi się 35 tydzień, 2 tygodnie temu Mały był ułożony główką do dołu, a dziś czuję czkawkę po lewej stronie ale jakby bliżej środka Boziuniu, mam nadzieję, że się nie przekręca ![]() Gratulacje Dziewczyny za kolejne rozpoczęte tygodnie. Wydaje mi się, że u mnie to już tak blisko, ale jak patrzę na Wasze 39.... dla wszystkich wytrwałych ! Dziś w sr połóg i seks po porodzie. Zamierzacie stosować jakąś antykoncepcję ? Katrina, śliczne drzewko Dziękuje Gosiaku, mam nadzieję, że kupię w środę wszystko co trzeba bo jak na razie jestem w lesie z rzeczami dla Maleńtasa Siuska, mam wrażenie, że to na prawdę starsze pokolenie tak jeszcze reaguje...Już babci chciałam zwrócić uwagę, że przyszła się modlić a nie obserwować, ale dałam sobie spokój. Całą mszę miałam jej spojrzenie na sobie, jakoś przeżyłam i popijałam wodę kiedy tylko tego potrzebowałam ![]() Edytte, no to będziesz naszą kolejną Mamusią To normalne, że się denerwujesz, chyba jeszcze bardziej, niż przed nieprzewidzianym porodem...A pająkiem się nie przejmuj, nie ma co wierzyć w zabobony, a poza tym pająk w domu, pomimo swojej obrzydliwości nie oznacza nic złego Nowa, ależ ujęcie Mój to się tak szybko chowa jak koszulkę podnoszę, jakby mu zimno było ![]() Isgaard, śliczny brzunio ! A Ty jaka szczuplutka Nanusia, gratulacje z okazji narodzin Maleństwa ![]() Farminka, udana Mała ![]() :brzyda l: Może ciocię Pur zabierzcie też, dawno nie byłam na randce ![]() Mixi, ja pytałam, czemu tak szybko bo sama mam krążek i wszystko co jego dotyczy mnie ciekawi...Trzymaj się mocno tam ! Trzymam kciuki, żeby w tym szpitalu od 30 było jak najmniej dni ! Pozdrawiam Cię serdecznie ! Magsik, ja się nie znam, ale chyba się rozkręca.... ? dla Ciebie !!Agnieszkakr, waga Maluszka cudna, brawo za dobre wyniki No i zazdroszczę Tżta...Mój planowo 7 października będzie, na jakieś 3 tygodnie...
|
#2863 |
|
Rozeznanie
|
Też już powoli nad tym myślę. Bo chyba tabletki anty w czasie karmienia odpadają?
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
Sa tab. Anty dla mam karmiacych.
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można stosować antykoncepcje hormonalną, ale tylko pigułki zawierające progestagen.
|
|
|
|
|
#2866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja ubolewam, bo nie można stosować krążka NuvaRing, a to była moja najlepsza metoda No ale pomęczę się jakoś...Poza tym, jak tżta nie będzie to będzie naturalna metoda polecana przez panie na lekcjach przygotowania do życia w rodzinie. Nie chcesz dziecka, nie współżyj
|
|
#2867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2868 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam herbatę malinową więc mogę się dołączyć... Cytat:
Życzę szczęśliwego i niemęczącego porodu Cytat:
Co do położnej środowiskowej to podobno sprawdzają warunki lokalowe, czy nie jesteś jakąś patologiczną rodziną , no i możesz sobie z nią pogadać o wszystkim co Cię gnębi. Po porodzie to znowu sprawdzają jak się zajmujesz dzieckiem, w jakiej dziecko jest kondycji, położna sprawdza Ciebie i Twoje gojenie się po porodzie itd.Tu trochę na ten temat: http://www.sosrodzice.pl/do-czego-po...patronazowych/
|
|
#2869 |
|
Rozeznanie
|
Po mału się zastanawiamy nad antykoncepcją. Nie wiem, czy chcę wracać do tabletek. Niby nic mi nigdy po nich nie było (brałam niecałe 3 lata Yasminelle, oczywiście przepisane w ciemno bez badań żadnych). To bardzo kusząca opcja, jako alternatywę mamy gumki, plastry i krążki mnie nie przekonują.
Chciałabym zrezygnować z hormonów, bo nie wierzę, że to jest na dłuższą metę zdrowe dla mnie. Zobaczymy
|
|
|
|
#2870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() magsik ![]() uwielbiam moją Biedronkę koszula do karmienia za 8zł, dresy ciążowe za 8zł, koszulka brzuszkowa za 5zł i koszulka do karmienia za 5zł
|
|
|
#2871 |
|
Raczkowanie
|
Hej Brzuchatki!
Podczytuje na bieżąco ale nie mam siły w ogóle na udzielanie się. Jakaś wysypka mi na brzuchu wyskoczyła i strasznie swędzi, zwariować idzie ![]() Dziś byłam na niezaplanowanej wizycie i dowiedziałam się że jeszcze porodu nie widać i jedyne co mogę spróbować na te swędzenie to wapno.. mam nadzieję że przyniesie to jakąś ulgę ![]() Ostatnio aż się poryczałam tyle nowin naraz gratulacje Tynka, Natalia, Nanusia Pochwalcie się swoimi Maluszkami Magsik trzymam kciuki za szybki poród właśnie się tak zastanawiałam kto dziś urodzi Dawaj znać na bieżącoNo i mam jeszcze takie małe pytanko: macie może jakiś sposób na zatwardzenie? (przepraszam ale już nie mam pomysłów )---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- A i mogę też dołączyć do malinowej ekipy skoro to może coś pomóc
|
#2872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2873 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę że to końcówka ciąży tak wpływa, brzuch jest duży, wszystko uciśnięte i stąd te problemy.
|
|
#2874 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A nic nie robiłam. Organizm się chyba oczyszcza przed porodem
|
||
|
|
|
#2875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny co powiecie mi na tą czkawkę Małego bliżej środka brzucha ? Martwi mnie, że się przekręcił tak, jak nie powinien ![]() W ogóle dziś czułam kilka razy takie kłucia w piczce, co one mogą oznaczać ?
|
|
#2877 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciuszki 56 nosila jakies 2 tyg.---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
i pewnie większość poda wtedy takie mleko, jakie dzidziuś dostawal...---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
to tak nie działa... jeśli laktacja się nie rozpocznie to już w szpitalu mleko zostanie podane, a Ty możesz walczyc nadal o swój pokarm. nikt Cie ze szpitala nie wypuści jak nie będziesz miała pokarmu, a dziecko będzie plakalo z głodu. przecież oni kontrolują spadek wagi... według mnie polozna powinna zrobić wszystko, by laktacje pomoc rozkrecic, a sugerowanie zakupu mm odbieram jako pojscie na latwizne. polozna powinna być pierwsza osoba, która wspiera mloda mame i walczy o jej wlasny pokarm
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2014-09-22 o 22:15 |
|||||
|
|
|
#2878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mnie tak kłuje - jakby ktoś nożami siekał i mam chyba jakieś delikatne przepowiadacze dzisiaj....oby mi się usnąć udalo, bo tak mi się chce spaaaaaaać!
|
|
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie w krzyzach tak boli cos. Nie wiem jak usne ehhh
|
#2880 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za wszystkie kciuki i wsparcie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
moje gratulacje. To mamy kolejną mamę.Trzymam kciuki.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

W sumie skorto Tomek tak lubi robić nam niespodzianki to może taką ma taktykę- uśpić naszą czujność i wtedy bach z zaskoczenia 

Boziuniu, mam nadzieję, że się nie przekręca 

Zazdroszczę możliwości noszenia taaakich obcasów!
i jedyne co mogę spróbować na te swędzenie to wapno.. mam nadzieję że przyniesie to jakąś ulgę 
13.12.13