Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-23, 11:34   #1261
EdithS
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
głupio się przyznać, nie mam termometru

Ja bym poszła na Twoim miejscu jeszcze dziś chociażby do lekarza rodzinnego. Może to zwykła chwilowa wysypka, a może coś się pomału rozwija. Będziesz spokojniejsza
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 11:35   #1262
kasia_adm
Rozeznanie

Może spróbuj jakiegoś okładu, jakiegoś kremu, mi pomaga krem bambino jak podrażnię czymś cerę. A czujesz, ze możesz mieć temperaturę? Zimno Ci, czy coś?
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 11:49   #1263
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
a ja wyskoczylam na miasto mimo strasznego zimna, chcialam se w Centrum Chinskim kupic jakies getry ale stwierdzilam ze 30 zł to duzo;P
akurat zaparkowalam przy jakims lumpie, nawet nie wiedzialam ze tam taki jest i weszlam i ku moim oczom ukazaly sie nowiuskie spodnie czarne ciązowe, wzielam za 12 zł są idealne nic nie sciska ach <3

eww500 a te Twoje sliczne dziecię to który tydzien ma?

zjadlam całą paczke duzych chrupków Cheetos serowych- pycha ;P
To Ci się pofarciło z tymi spodniami

Cytat:
Napisane przez agulkat85 Pokaż wiadomość
gratuluję udanych zakupów ja przed ciązą uwielbiałam Cheestos serowe - teraz tylko smaki paprykowe i solone mi podchodzą, ewentualnie chrupki snaki zębolce
od kilku dni codziennie jem budyń śmietankowy, własnie teraz sobie zajadam
Za mną od kilku dni chodzi budyń, ale nie mam czasu zrobić
Może dzisiaj się uda..
Stary 2014-09-23, 11:50   #1264
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Może spróbuj jakiegoś okładu, jakiegoś kremu, mi pomaga krem bambino jak podrażnię czymś cerę. A czujesz, ze możesz mieć temperaturę? Zimno Ci, czy coś?
nie jest mi zimno tylko mam gorący łeb. jeżeli do jutra mi to nie minie to pojadę do lekarza, chyba, ze coś zacznie się dziać dzisiaj w miedzy czasie.

Stary 2014-09-23, 11:55   #1265
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Trudno sie cwiczy w domu?
jaka ty jestes obeznana w tym temacie sprobuje mojego TZ namowic, jak tylko sie przeprowadzimy, postaram sie i zobaczymy co z tego wyjdzie
Czyli nie mam co panikowac z tym co mnie tam zaboli dziekuje

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:59 ----------

w takim razie moze bolec spokojnej nocy ;* tez ide spac dobranoc wszystkim
Samemu w domu ćwiczy się trudniej, bo nie ma tak dużej mobilizacji Ale nam taniec daje ogromną przyjemność. Nawet przy znajomości samych podstawowych kroków można zaszaleć na weselu czy imprezie, zrobić coś więcej niż czekać na taniec przytulaniec Z tego co wiem west podoba się facetom, bo mogą porządzić i nie wymaga dużego ruchu. Zerknij na filmik, facet jest świetny, a w sumie rusza się w miejscu, bo nadwaga mocno ogranicza, za to świetnie prowadzi
https://www.youtube.com/watch?v=ITgAZgcxKFY
trzymam kciuki by mąż dał się namówić
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 12:02   #1266
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Samemu w domu ćwiczy się trudniej, bo nie ma tak dużej mobilizacji Ale nam taniec daje ogromną przyjemność. Nawet przy znajomości samych podstawowych kroków można zaszaleć na weselu czy imprezie, zrobić coś więcej niż czekać na taniec przytulaniec Z tego co wiem west podoba się facetom, bo mogą porządzić i nie wymaga dużego ruchu. Zerknij na filmik, facet jest świetny, a w sumie rusza się w miejscu, bo nadwaga mocno ogranicza, za to świetnie prowadzi
laska wymiata
Stary 2014-09-23, 12:04   #1267
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusia825 Pokaż wiadomość

Z braku obrazków musi starczyć klapsik
Nawet ruszyłam na miasto he. Głodna wróciłam. Ale pogoda boże

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 12:06   #1268
luzna25
Zadomowienie

Ja Wam powiem, że lekarz kazał mi brać witaminy+dha. I zapomniałam go spytać czy odstawić kwas foliowy skoro jest w tych witaminach. I Pani w aptece powiedziała, żebym brała same witaminy a kwas foliowy odstawiła. No i powiedziałam to lekarzowi na następnej wizycie, że odstawiłam kwas foliowy. Jak się wkurzył, że słucham Pani w aptece. Powiedział, że mam brać dalej kwas foliowy i witaminy równocześnie. Więc jak widać to wszystko zależy od lekarza. I najlepiej pytać lekarza prowadzącego a nie czytać co dziewczyny na forum biorą
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 12:06   #1269
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
nie jest mi zimno tylko mam gorący łeb. jeżeli do jutra mi to nie minie to pojadę do lekarza, chyba, ze coś zacznie się dziać dzisiaj w miedzy czasie.

obserwuj co się dzieje i jakby co to nawet lekarz rodzinny. Przy podwyższonej temperaturze, to byłoby Ci pewnie zimno. Może to jakieś podrażnienie twarzy albo wpływ hormonów. Życzę żeby minęło i okazało się błahostką
Stary 2014-09-23, 12:08   #1270
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Ja Wam powiem, że lekarz kazał mi brać witaminy+dha. I zapomniałam go spytać czy odstawić kwas foliowy skoro jest w tych witaminach. I Pani w aptece powiedziała, żebym brała same witaminy a kwas foliowy odstawiła. No i powiedziałam to lekarzowi na następnej wizycie, że odstawiłam kwas foliowy. Jak się wkurzył, że słucham Pani w aptece. Powiedział, że mam brać dalej kwas foliowy i witaminy równocześnie. Więc jak widać to wszystko zależy od lekarza. I najlepiej pytać lekarza prowadzącego a nie czytać co dziewczyny na forum biorą
Mi lekarz kazał odstawić kwas jak zaczęłam brać witaminy.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Dziwna polityka lekarzy. Z nadmiarem kwasu foliowego nie można też przesadzać. No ale to lekarz powinien się znać

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-23, 12:17   #1271
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Co lekarz to opinia. Mój kazał odstawić kawas foliowy na początku II trymestru i wybrać sobie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży. Ale tez np odstawiałam duphaston z dnia na dzień, a sa lekarze którzy każą robić to stopniowo. Pytałam o to swojego, powiedziała, że nie ma takiej potrzeby i zrobić to bez zmniejszania. Także co lekarz to opinia. Najważniejsze ufac swojemu lekarzowi, a w razie wątpliwości konsultować z innym. Takze uważam, że każda z nas postępując tak jak radzi jej lekarz, robi dobrze. Każda z nas jest inna i może mieć inne zalecenia.
Powiem Wam też, że z doświadczenia ze swoim synem wiem, że czasem intuicja też bywa nieoceniona. Bywało że odwiedzałam kilku lekarzy w ciągu tygodnia, jak czułam, że coś jest nie tak. W bardzo wielu sytuacjach nie myliłam się. Zawsze wychodzę z założenia, ze lepiej panikować niepotrzebnie, niż coś przegapić. Zwłaszcza jeśli chodzi o dzieci.
Stary 2014-09-23, 12:36   #1272
gosiaczek221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Rutinoscorbin mozna na pewno w duzych ilosciach. Poza tym prewencja raczej naturalna tzn.cytryna, czosnek i cebula i syropy z tego domowej roboty.
Jeszcze teraz w aptecejest taki produkt prenalen polecany ale nie umiem powiedziec na ile skuteczny.

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
ale ja mogę powiedzieć stosuje go (zarówno syrop jak i tabletki) i mogę powiedzieć że mi BARDZO pomógł. Syrop jest bardzo słodki ale da się wypić a do tego jest smaczny

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 12:49   #1273
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
ale ja mogę powiedzieć stosuje go (zarówno syrop jak i tabletki) i mogę powiedzieć że mi BARDZO pomógł. Syrop jest bardzo słodki ale da się wypić a do tego jest smaczny
to zapamiętam sobie, bo do końca ciąży, w okresie zimowym pewnie i mnie coś złapie. Dzieki za info

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

a drogi ten syrop i tabletki, tak w przybliżeniu?
Stary 2014-09-23, 13:01   #1274
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
ej kurcze, już wiem co mi jest i dlaczego taki humor, wchodzę do łazienki i patrze CO JEST mam całą twarz
twarz rozpaloną,a na niej mam miliony takich kropeczek czerwonych(plamek) , jakbym sobie syfki cisnęła, i twarz jest lekko zapuchnięta, gorąca i rumiana i tak głowa mnie ćmi leciutko.
ej co mi sie dzieje ????????????????????????? ???????
do lekarza !!
nie ma co lekceważyć w naszym stanie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-23, 13:12   #1275
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
ogladnelam Poprostu przepiekne
Pokaze wieczorem mojemu TZ kiedy wroci z pracy, ciekawe czy mu sie spodoba...

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Nawet ruszyłam na miasto he. Głodna wróciłam. Ale pogoda boże
zjedz cos niunia bo nam padniesz po spacerze

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:

Pojechalabym dzisiaj jeszcze , wyglada mi to na uczulenie jakies

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
wiadomo, ze kazdy lekarz wie najlepiej dla swojej pacjentki ale faktycznie z kwasem nie wolno przesadzac, jesli w witaminach jest kwas foliowy, to po co jeszcze dodatkowo go brac W kazdym razie ja jem witaminki w kratke i nie wiem kiedy sie naucze jesc codziennie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 13:13   #1276
gosiaczek221
Raczkowanie

Cytat:
to zapamiętam sobie, bo do końca ciąży, w okresie zimowym pewnie i mnie coś złapie. Dzieki za info

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

a drogi ten syrop i tabletki, tak w przybliżeniu?
syrop ok 15 zł a tabletki to nie pamiętam z tym że syrop od otwarcia trzeba wypić w ciągu 7 dni i trzymać w lodówce

Stary 2014-09-23, 13:17   #1277
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
eee to luz, nic przyjemnego ale lepsze to niz wiercenie

a odbiegając od tematu, a tak a propo IP u was w szpitalu, czy u was tez to wgląda tak jak u mnie?;D jak z horroru ;P
O matko... Ja byłam dwa razy na IP w dwóch szpitalach. W pierwszym masakra. Krzesło stało niemalże na wprost wejścia, ledwo co zasłonięte. Wchodził do gabinetu kto chciał i kiedy chciał. Więc skoro ja siedząc na tym fotelu w rozkroku widziałam drzwi i ludzi, to oni na pewno mnie też widzieli.
W drugim było o niebo lepiej. Nikt nie wchodził. Pani doktor wychodziła i prosiła do siebie.

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
No właśnie moja babcia też należy do tych dziwnych... Wychowywała mnie i jest niesamowicie despotyczna. O dziwo dzisiaj rano... Sama zaczęła temat, trochę głupio mi było pozarzucała nam trochę, atakowała pytaniami ale wybrnęliśmy. Nie strzeliła oficjalnym fochem to chyba dobrze
Została nam jeszcze do poinformowania babcia TŻ z którą mieszkamy na co dzień, ale wczoraj poleciała na dwa tygodnie na wycieczkę, więc póki co się nie spinam
Moja jedna babcia się ucieszyła. A druga zbyła temat. Ale mnie to nie rusza, ma taki charakter po prostu. Z resztą jak dzwoniłam dwa lata temu powiedzieć, że się zaręczyłam usłyszałam tylko "jak to? Ślub bez studiów? Chyba będziesz mądrzejsza." I tak też przez półtora roku przygotowań do tego ważnego dla nas dnia ani razu nie zapytała o nic. Za to ta pierwsza non stop, nawet suknię ze mną wybierała

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Za mną od kilku dni chodzi budyń, ale nie mam czasu zrobić
Może dzisiaj się uda..
Miałam na śniadanie bo też za mnę chodził od jakiegoś czasu, wylądował w kibelku...

Cytat:
Co lekarz to opinia. Mój kazał odstawić kawas foliowy na początku II trymestru i wybrać sobie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży. Ale tez np odstawiałam duphaston z dnia na dzień, a sa lekarze którzy każą robić to stopniowo. Pytałam o to swojego, powiedziała, że nie ma takiej potrzeby i zrobić to bez zmniejszania. Także co lekarz to opinia. Najważniejsze ufac swojemu lekarzowi, a w razie wątpliwości konsultować z innym. Takze uważam, że każda z nas postępując tak jak radzi jej lekarz, robi dobrze. Każda z nas jest inna i może mieć inne zalecenia.
Duphaston też brałam i odstawiłam z dnia na dzień. A na pytanie czy mam brać jakieś dodatkowe witaminy itp. powiedział mi, że nie ma potrzeby. Także co lekarz to inny sposób prowadzenia ciąży . Teraz idę w piątek to się znowu zapytam.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 13:19   #1278
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie siódemka do leczenia, ale może poczekać do końca ciąży. Wolałam nie i jestem umówiona już na za dwa tygodnie. A wyrwanie trwało pól minutki, chirurg super. Co chwilka pytała czy ok. Nic nie bolało jak wyrywał. Nawet słabo mi się nie zrobiło. Mam nadzieję, że teraz ładnie się zagoi bez niespodzianek. Mój Tż kiedyś z powodu źle usunietej ósemki trafił w ciężkim stanie do szpitala, było naprawdę niedobrze.
moj z powodu zapalenia okostnej tez trafił na fotel, oczywiscie po co leczyc zeby jak nic nie boli, później chciał sobie głowę siekierą odcinać no ale chłopy...wiadomo
Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ale mam lenia
kopnijcie mnie
czymś jeszcze postraszyć?
Cytat:
syrop ok 15 zł a tabletki to nie pamiętam z tym że syrop od otwarcia trzeba wypić w ciągu 7 dni i trzymać w lodówce
moja babcia robiła sok czy syrop z cebuli, ale jak soboe o nim przypomonę to trauma dzieciństwa
zapraszam na łazanki nie wiem co wyszło ale zjeśc się chyba zje
Stary 2014-09-23, 13:21   #1279
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
to jak na leki w ciąży, cena przyzwoita Chyba zapytam dziś o tabletki, bo troszkę czuję migdałki. Lepiej zawczasu poratować się jedną czy dwoma pastylkami. A syn tez już coś marudzi na gardło, pewnie lada dzień będzie katar, a ja zawsze załapuje te jego wiruski
Stary 2014-09-23, 13:27   #1280
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
moj z powodu zapalenia okostnej tez trafił na fotel, oczywiscie po co leczyc zeby jak nic nie boli, później chciał sobie głowę siekierą odcinać no ale chłopy...wiadomo

czymś jeszcze postraszyć?

moja babcia robiła sok czy syrop z cebuli, ale jak soboe o nim przypomonę to trauma dzieciństwa
ide na lazanki dziekuje , uwielbiam je
Stary 2014-09-23, 13:29   #1281
lejdi_aga13
Rozeznanie

witajcie

mnie niestet dzis nie było jeszcze i zaraz znow znikam- Moj synek 1/4 nocy przeplakał,musiałam spac z nim bo biedak zabek go bolał bł cał goracy,wypieki(ale czoło miał normalne a poliki gorace i reszta ciała). Pojechalismy rano na pogotowie ,mam za godzinke wizyte wiec siedzim w domku i zaraz jedziemy

Tz oczwiscie mnie wkurzł bo pojechał do ojca i sobie auto rozkrecił i teraz nie wie czy zdazy je poskładac przed wizyta -jak nie bede musiała 2km isc z dzieckiem i jeszcze sama z nim byc a wie,ze go potrzebuje bo jak sie martwie o Natanka(nie chce buzi otworzyc ani jesc) to zapomninam ze wszystkiego nawet angielski jak nie przyjedzie chba go zastrzele....
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 13:32   #1282
gosiaczek221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agulkat85 Pokaż wiadomość
gratuluję udanych zakupów ja przed ciązą uwielbiałam Cheestos serowe - teraz tylko smaki paprykowe i solone mi podchodzą, ewentualnie chrupki snaki zębolce
od kilku dni codziennie jem budyń śmietankowy, własnie teraz sobie zajadam
ale narobiłaś mi smaka poleciałam do żabki i też już jem

Stary 2014-09-23, 13:33   #1283
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
witajcie

mnie niestet dzis nie było jeszcze i zaraz znow znikam- Moj synek 1/4 nocy przeplakał,musiałam spac z nim bo biedak zabek go bolał bł cał goracy,wypieki(ale czoło miał normalne a poliki gorace i reszta ciała). Pojechalismy rano na pogotowie ,mam za godzinke wizyte wiec siedzim w domku i zaraz jedziemy

Tz oczwiscie mnie wkurzł bo pojechał do ojca i sobie auto rozkrecił i teraz nie wie czy zdazy je poskładac przed wizyta -jak nie bede musiała 2km isc z dzieckiem i jeszcze sama z nim byc a wie,ze go potrzebuje bo jak sie martwie o Natanka(nie chce buzi otworzyc ani jesc) to zapomninam ze wszystkiego nawet angielski jak nie przyjedzie chba go zastrzele....
A nie mozesz wyslac mu smsa ze ma sie natychmiast zjawic nawet bez samochodu? i nakrzyczec na niego troche zeby poskutkowalo? Zastrzelilabym swojego TZ jakby poszedl robic cos innego, a ja bez samochodu, a dziecko chore... nie ma nawet mowy o tym
tez zapominam jezyka, przy bardzo stresujacych sytuacjach....

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-09-23 o 13:34
Stary 2014-09-23, 13:55   #1284
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
A ja dobrze wspominam syrop z cebuli. Któregoś roku sobie zrobiłam, ale nie wyszedł mi tak dobry jak mojej mamie kiedy byłam dzieckiem...

Zbieram się, bo obiad trzeba zacząć pichcić

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 14:09   #1285
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Dostałam dzisiaj jakiegoś powera, posprzątałam, odkurzyłam i przygotowałam rzeczy do obiadu, dzisiaj będziemy zwijać tortille
Czekam tylko aż TŻ zrobi sobie przerwę w pracy bo on jest odpowiedzialny za zrobienie sosów i zrobienie placków

Powiem Wam, że jest lepiej niż myślałam, babcia nieśmiało podpytuje ale nie jest całkiem negatywnie nastawiona jak się tego obawiałam

W temacie witaminowym: z początkiem II trymestru lekarka kazała mi odstawić kwas i brać witaminy+DHA

lejdi_aga13, mam nadzieję, że u młodego to nic groźnego i szybko wróci do normy!
A TŻ bym opierniczyła, że na niego liczysz i ma się zjawić.
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 14:16   #1286
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
ale narobiłaś mi smaka poleciałam do żabki i też już jem
dobrze ze do zabki mam kawałek bo pewnie tez bym poleciała
Stary 2014-09-23, 14:24   #1287
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
A nie mozesz wyslac mu smsa ze ma sie natychmiast zjawic nawet bez samochodu? i nakrzyczec na niego troche zeby poskutkowalo? Zastrzelilabym swojego TZ jakby poszedl robic cos innego, a ja bez samochodu, a dziecko chore... nie ma nawet mowy o tym
tez zapominam jezyka, przy bardzo stresujacych sytuacjach....
no wlasnie zadz ,ze bedzie za 5 minutmoge zostac w ciaz kilka laaaat:ha haha: lecim,trzmac kciuki za Natiego
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 14:27   #1288
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie zadz ,ze bedzie za 5 minutmoge zostac w ciaz kilka laaaat:ha haha: lecim,trzmac kciuki za Natiego
bedzie dobrze napewno nie martw sie
Stary 2014-09-23, 14:40   #1289
smv
Zakorzenienie

Tom się nacieszyla chrupkami..., zjadłam popiłam wodą z miodem i wszystko zwymiotowalam ;( teraz mnie boli żołądek i zastanawiam się czy czasem ten miód z wodą mi nie zaszkodził. Mialam aż dreszcze i zimno i gorąco na zmianę mi było. Całą pake wyprawilam do Wisły ;(
Stary 2014-09-23, 14:50   #1290
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Tom się nacieszyla chrupkami..., zjadłam popiłam wodą z miodem i wszystko zwymiotowalam ;( teraz mnie boli żołądek i zastanawiam się czy czasem ten miód z wodą mi nie zaszkodził. Mialam aż dreszcze i zimno i gorąco na zmianę mi było. Całą pake wyprawilam do Wisły ;(
Wiesz co, dla niektórych żołądków miód jest ciężki. Moja mam na przykład może jeść miód tylko w ilości jednej małej płaskiej łyżeczki, ani troche więcej na dzień. Kiedyś wypiła 2 herbaty z miodem i już ją na żołądku męczyło...

Cytat:
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Dostałam dzisiaj jakiegoś powera, posprzątałam, odkurzyłam i przygotowałam rzeczy do obiadu, dzisiaj będziemy zwijać tortille
Czekam tylko aż TŻ zrobi sobie przerwę w pracy bo on jest odpowiedzialny za zrobienie sosów i zrobienie placków

Powiem Wam, że jest lepiej niż myślałam, babcia nieśmiało podpytuje ale nie jest całkiem negatywnie nastawiona jak się tego obawiałam

W temacie witaminowym: z początkiem II trymestru lekarka kazała mi odstawić kwas i brać witaminy+DHA

lejdi_aga13, mam nadzieję, że u młodego to nic groźnego i szybko wróci do normy!
A TŻ bym opierniczyła, że na niego liczysz i ma się zjawić.
Ale energia dzięki za pomysł, dawno nie jedliśmy tortilli, podkradnę pomysł na jutro

A ja biegnę się szykować, muszę umyć włosy i ogolić nogi, na 17 mamy wizytę u gina
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości