|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXI
Cytat:
![]() Dla mnie 120 obserwatorów to dużo :P. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-09-23 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Life is a drink ...
|
No wy tutaj gadu gadu a ja od 3 dni zdycham - znaczy się dzisiaj już ożyłam bo od wczoraj serwowałam sobie Theraflu zatoki i Sinulan Forte i Witamina C ...
![]() aha i u mnie sezon grzewczy uważam za otwarty ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() ja ostatnio zapisałam się do grupy jakieś blogowicze na fb... i jakaś laska pisze, że szuka blogerów kosmetycznych którzy są chętni na wspólprace bo chcą rozreklamować swój sklep internetowy. Napisać PW z linkiem do bloga. Tak zrobiłam bo w sumie byłam ciekawa co to za sklep :P ale nazwy nie zdradziła i otrzymałam odpowiedz w stylu... Szukamy bardziej popularnych blogów ... No kurde jak szuka blogów o konkretnej ilości to na jej miejscu sama we wlasnym zakresie szukałabym blogi i przesyłała zapytanie na e-mail...
![]() |
#2883 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kle_oo Czas edycji: 2014-09-23 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
boję się, że jak zmienię nazwę i domenę bloga na coś z Bellą to zginę w morzu podpasek i zmierzchu :P
![]() |
#2885 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Co do średnich blogerów to w sumie nie wiem, takie określenie padło na blogu Zombiesamurai albo Kominek... ich blogi uważam za duże, albo AniaMaluje, średni to dla mnie właśnie taki jak ma Monnie, no a mały to np. mój. Mowa oczywiście o popularności, nie o jakości tekstów. ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Co do takich współprac - recenzja za kosmetyk - trochę to wygląda tak jak osoba zgadzająca się harować za 5 zł/h. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-09-23 o 21:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Life is a drink ...
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2887 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | |
Klientka w krawacie
|
Cytat:
![]() Serio? To pogrubione nie brzmi ci głupio? Wybacz, dla mnie to takie trochę żebranie "jestem blogerką, więc dajcie mi gratisy, zniżki, rabaciki". Mam uczulenie na taką postawę, przypomina mi się od razu jedna blogerka, która kawał czasu temu zrobiła burzę w szklance wody o gratisy do zamówienia. Co innego poszukiwanie partnerów do współpracy, a co innego takie napraszanie się przy okazji zupełnie niezwiązanej z "działalnością biznesową". Takie jest moje zdanie w tym temacie. Rozmawiajmy jak równy z równym, a nie jak pies skomlący o przysmak przy okazji.
![]() |
#2889 | |
Life is a drink ...
|
Cytat:
![]() Później faktycznie czas kupić coś osłonowo bo w sumie nie biore żadnych witamin...
![]() |
#2890 | |||
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Idę poczytać o olejku, który porównujesz do L'Occitane bo mnie zaintrygowałaś ![]() EDIT: o tym olejku mówisz? http://www.rossnet.pl/Produkt/Wellne...-250-ml,340768 Cytat:
![]() Chciałam dzisiaj napisać notkę, mam pomysł, w sumie to ogólny zarys, ale jakaś taka rozmemłana jestem, więc chyba nic dzisiaj z tego nie wyjdzie... ![]() Edytowane przez fuksjaa Czas edycji: 2014-09-23 o 21:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ciekawi mnie jak Wy postrzegacie bloga dużego a jak średniego... albo jak postrzegają firmy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
takasobie93 dużo blogerów bierze kasę za współprace, za pisanie artykułów sponsorowanych itp.
Niektórzy się rzucą jak szczerbaci na sucharki -np. okazjum, czyli dodajesz post z gazetkami + link do nich i za każde wejście zbierasz kasę. Ja też dostałam propozycję, zgodziłam się i dodałam jedną notkę "na próbę" oczywiście nie była to tylko wklejona gazetka ![]() ![]() A jeżeli chodzi o zarabianie to zależy już od Ciebie - wiadomo, jak masz jakieś ceny to nie tak łatwo znaleźć zainteresowane firmy niż w przypadku barteru ![]() ![]() Doświadczenie blogerzy mówią, że barter jest beee i fee, ale sami w większości przypadków tak zaczynali :P A zarabiać można też w AdSense, AdTaily i w serwisach typu okazjum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
U mnie nawet pieca nie ma wymontowany i czekamy jak ze sklepu przywiozą a tu zima idzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Life is a drink ...
|
Cytat:
Wiadomo, że firmy chcą współpracować z mozliwie jak największymi rybami w biznesie i możliwe za jak najniższym nakładem budżetu :P ale to też muszą się czasami liczyć z kosztami. Są blogerki co jawnie pisze, że chce tyle i tyle i podkreśla to w postach bo ona się ceni (nie będe tutaj pisać kto to bo większość wie) i możliwe, że którymś firmom to odpowiada bo wiedzą ile mają zapobiegawczo kasy naszykować ![]()
![]() |
#2895 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Heh, fajnie by było zarabiać na blogu tyle by w razie czego się nie martwić ale myślę że w takiej sytuacji pojawia się też inny problem, np. masz ofertę od firmy jakiejś za jakąś już sensowną kwotę np. 500 zł ale produkt jaki masz reklamować ma słaby skład... na przykład suplement. I jak myślę sobie co ja bym zrobiła to albo bym zaproponowała w takiej sytuacji artykuł informacyjny - czyli informuję czytelników że takie coś istnieje ale bez pisania mojej opinii albo w ogóle odmawiam. Np. jest blog farmaceutkaradzi - dość popularny. Lubię go bardzo, autorka pisze fajne posty, przydatne. Ale niedawno zdarzyła się tam taka reklama - baaaaardzo drogiego produktu wątpliwej jakości. I ona nie pisała że go poleca czy co tylko opisała go bez podawania swojej opinii. W komentarzach pojawiły się wpisy że mija się z powołaniem bo namawia czytelników swoich do kupowania drogiego a słabego produktu a ona i w sumie wydaje mi się że słusznie wybrnęła tekstem że nie była to recenzja czy opinia tylko informacja że taki produkt istnieje i jego opis. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |
Zakorzenienie
|
ej wiecie co ja nawet nie wiedziałam o takich rzeczach, ale jak mi podskoczą statystyki to może i mi zaoferują wrzucenie recenzji za 2 dychy
![]() ja tam nie muszę dostawać kosmetyków za darmo, ucieszyłabym się z rozdania sponsorowanego :P
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | ||||
Rozeznanie
|
mi zaczyna być zimno (czyt. lodowato) w nogi, zatem naprawdę jest ochłodzenie wrrr
Cytat:
![]() Musiałaś być wiarygodna dla firmy - myślę, że to taki zbiór tych podstawowych podstaw przyciąga do blogerek firmy... I ta współpraca nadal trwa? Cytat:
mnie się tak wcale nie skojarzyło, a o dziwo lubię obie Belle, choć ta ze zmierzchu mocno chimeryczna:P ![]() Cytat:
i tu właśnie jest istota współpracy... są też kosmetyki o wyższych wartościach:P, albo tych tańszych jest więcej... dlatego napisałam, trzeba mierzyć wysoko, wyżej niż nam się wydaje, ale jednocześnie być realistą... ciekawe, średniość bloga: więc właśnie co bierzecie pod uwagę oceniając bloga Obserwatorów wyłącznie? albo inaczej, co będziemy brać pod uwagę, jak wreszcie ten gadżet zniknie z blogspota? Cytat:
Wzajemne korzyści - bez tego ani rusz.. Firma inwestuje kosmetyki w promocję sklepu/marki, Ty swój czas, swoje ciało, jakkolwiek to brzmi etc... tu nikt nie ma i nie musi robić łaski - dotyczy obu stron... zawsze można sobie podziękować... A mam pytanie do blogerek z dłuższym stażem, co miały/mają współprace... czy i z tego (mam na myśli współprace) się z czasem nie wyrasta?
Kosmetyczna Wyspa Edytowane przez Patrycja Pieguska Czas edycji: 2014-09-23 o 23:21 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurka... jest tak dużo rzeczy i spraw których musze się jeszcze dowiedzieć - dobrze że poruszacie takie temat a nie są one jako wspólne milczenie - dlatego fajnie tu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja recenzji za kosmetyk nie uważam za harowanie -to moje hobby -ja pracuję w pracy, a blog to forma rozrywki. A że czasem wpadnie jakiś kosmetyk ekstra? Tym lepiej. A tak w ramach ciekawostki : ostatnio brałam udział w spotkaniu blogerek we Wrocławiu- jedna koleżanka wprost zapytała ile mi zapłacono,że poszłam ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kle_oo Czas edycji: 2014-09-24 o 08:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Może koleżanka pomyliła się z jakimś eventem? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() wróciłam z wakacji, było cudownie ![]() ![]()
![]() |
#2908 | |
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- To ja się jeszcze pochwale -mam kotka małego w domu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.