Masz pytanie a nie wiesz gdzie je zadać, pisz TUTAJ - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-21, 15:36   #961
Maggie_90
Wtajemniczenie

Dot.: Masz pytanie a nie wiesz gdzie je zadac, pisz TUTAJ

Cześć kochani
Zwracam się po raz kolejny z pytaniem o trening bo nie wiem, jak mam je dopasować do obecnej sytuacji.

Zawsze starałam się być aktywna, z przerwami, raz dłuższymi, raz krótszymi, dość regularnie ćwiczę- bardzo różnorodnie. Na przełomie marzec- czerwiec, ćwiczyłam regularnie kilka razy w tygodniu- Fitness Blender, bieganie, HIITY, 8 min, Cassey Ho, bardzo dużo chodziłam. Dieta- bardzo mało mięsa, dużo strączkowych, warzyw, owoców, praktycznie nie jadłam chleba, ale dużo słodkiego wina

Schudłam niedużo przez ten czas, przy 171 cm może z 66 kg do 63 kg, ale ciało się mega ujędrniło, nabrałam masy mięśniowej. Potem nadeszła delegacja i przez to totalna zmiana żywienia- niezdrowe żarcie, gazowane napoje, słodycze, tigery, mało snu, mnóstwo stresu... Schudłam do jakichś 59 kg. Wtedy zmiana była zauważalna, nie ćwiczyłam jako tako, chociaż codziennych aktywności było sporo.

Bardzo dużo osób mówiło że schudłam, wróciłam już do zdrowszego trybu życia, ale wciąż czasu na ćwiczenia było brak. Waga się cały czas mniej więcej utrzymuje, ale przez to wszystko żołądek mam skurczony i mniej jem- ale różnorodnie, wpadają też niezdrowe rzeczy i słodycze, ale słucham swojego organizmu. Normalnie ze dwa lata temu przy takiej diecie jak teraz bym tyła, nie wiem czy przez te HIITY mogę mieć wciąż tak podkręcony metabolizm?

Mój problem? Mam bardzo wychudzone plecy! Nie mogę np. na macie robić ćwiczeń na plecach, bo kręgi wbijają mi się w podłogę i bolą... Widać żebra, obojczyki... Przedramiona też mam za chude, chciałabym zbudować troszkę mięśni w tych miejscach, ale...

Obwody się zmniejszyły też na brzuchu/ tyłku/ w udach, ale są mimo wszystko trochę bardziej otłuszczone i stałam się trochę bardziej skinny fat. Nie chcę chudnąć, trochę wystający brzuszek może zostać, ale chciałabym trochę wyszczuplić uda i kolana.

Nie mam pojęcia jak dopasować sobie trening biorąc pod uwagę, że na redukcji być nie chcę, bo jeszcze bardziej wychudną mi plecy.

Proszę o jakieś rady, pozdrawiam

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-21, 18:03   #962
201604251028
Konto usunięte

Czy sa gdzies na wizazu rozpiski, plany treningowe itp?
Szukam szukam i nie umiem znalezc, a zapisalam sie na silownie i chcialabym cwiczyc z planem
201604251028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-21, 21:19   #963
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dezett Pokaż wiadomość
Pamietam jak jezdzilaam codziennie na rowerze po 40min, szybkim tempem i jedzac 1500-1600kalorii wychudlam okropnie i troche stracilam miesni. Teraz walcze o ich odbudowę ale tak jak rozmawialysmy- chce wlaczyc areoby narazie rower, pozniej bieganie - i nie chce sobie znowu szkodzic. Po rowerze wypilam szejk: maliny,jogurt, bialko porcja wniliowe
napisałaś rekreacyjnie przecież

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-22, 18:51   #964
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Cześć kochani

Mój problem? Mam bardzo wychudzone plecy! Nie mogę np. na macie robić ćwiczeń na plecach, bo kręgi wbijają mi się w podłogę i bolą... Widać żebra, obojczyki... Przedramiona też mam za chude, chciałabym zbudować troszkę mięśni w tych miejscach, ale...

Obwody się zmniejszyły też na brzuchu/ tyłku/ w udach, ale są mimo wszystko trochę bardziej otłuszczone i stałam się trochę bardziej skinny fat. Nie chcę chudnąć, trochę wystający brzuszek może zostać, ale chciałabym trochę wyszczuplić uda i kolana.
musisz się zdecydować albo masa albo redukcja
owszem możesz spróbować robić rekomp ale to ciężka praca i mało komu się to udaje

Stary 2014-09-22, 21:52   #965
Maninja
Raczkowanie

Słuchajcie co z tą wodą Voss?
Szał ☠☠☠☠y na to jest na instagramie u wszystkich babek dbających o siebie. Owszem, butla fajna, ale prawie 9zl za 0,38 litra wody to wolny żart

Nie wiecie czy ta butelka jest jakaś wielokrotnego użytku?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Maninja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 00:30   #966
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
musisz się zdecydować albo masa albo redukcja
owszem możesz spróbować robić rekomp ale to ciężka praca i mało komu się to udaje
Teoretycznie tak, ja wiem, tylko że naprawdę moja góra nie wygląda już fajnie... Dlatego nie wiem co robić, żeby zatrzymać choć trochę tłuszczyku na pleckach, klacie, a żeby pracować nad dołem...

Stary 2014-09-23, 08:34   #967
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Teoretycznie tak, ja wiem, tylko że naprawdę moja góra nie wygląda już fajnie... Dlatego nie wiem co robić, żeby zatrzymać choć trochę tłuszczyku na pleckach, klacie, a żeby pracować nad dołem...
ja bym zrobiła tak: weszła na zerowy bilans, po tygodniu na lekko dodatni
ostry trening siłowy górnych partii, a dół delikatnie z naciskiem na marszobiegi, trucht
i obserwowała co się dzieje
ale to wszystko też zależy od organizmu ciężko doradzić cokolwiek nie widząc sylwetki
może tak na prawdę potrzebny Ci ostry trening całego ciała?

Stary 2014-09-23, 17:44   #968
Andzia93
Raczkowanie

Drodzy forumowicze mam pytanie a mianowicie:
Jak w miare szybko rozbudować sobie łydki? Dodam, że narazie siłownia odpada.
Wszystko ok tylko łydki są moją zmorą - są według mnie zbyt szczupłe
Stary 2014-09-24, 00:27   #969
dezett
Zadomowienie

Cytat:
ostry trening siłowy górnych partii, a dół delikatnie z naciskiem na marszobiegi, trucht
ale to wszystko też zależy od organizmu ciężko doradzić cokolwiek nie widząc sylwetki
Ja miałam podobny problem i zrobiłam tak jak mi doradzilas na pw ten klasyczny fbw z sfd 3x w tyg dniu plus aeroby a bilans mam lekko na plusie i cos tam ruszyło lepiej niż jak robiłam te dziwne split także dziękuję

Ale i tak najważniejsza jest moim zdaniem dieta odkąd jem więcej konkretnego mięsa oliwy i węgli złożonych to jest efekt

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Maninja Pokaż wiadomość
Szał ☠☠☠☠y na to jest na instagramie u wszystkich babek dbających o siebie. Owszem, butla fajna, ale prawie 9zl za 0,38 litra wody to wolny żart

Az zgoogluje sobie
poza schemat.
dezett jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-24, 01:04   #970
lyle
Raczkowanie

Hej mam pytanie jestem troche swieza na siłowni cwiczylam kiedys ale tak delikatnie ale mialam przerwe teraz chodze z dwa miesiące. Znajoma pokazala mi swoj system i cwiczylam podobnie jak ona. Ale chciałabym przyjac jakis system tylko nie do konca jestem pewna jaki. Przekopalam juz trochę forum za tym co najlepsze i wiem ze sama musze dotrzec do tego jaki plan dla siebie najlepiej ale to tez chwile zajmuje. Generalnie waze 48 kg mam 158 cm i nie zalezy mi na niewiadomo jak rozbudowanej gorze. Chodzi mi o to zeby ladnie zarysowac sylwetke podniesc pupe wyrzezbic nogi. Przyjelam ze kazdy dzień inna partia czyli nogi brzuch rece tylek ale nie wiem czy to jest dobrze. Tak jak mowie mogłabym polaczyc partie ale nie chce specjalnie katowac tricepsa bicepsa wiec robie to na jednej sesji. Zastanawiam sie czy nie zrezygnowac z ćwiczeń brzucha jako osobnej sesji a nie dorzucic go tak po 15/20 minut na kazdym treningu. Czy tak jest efektywniej? Pomozcie prosze bo niw umiem znalezc jednoznacznej odpowiedzi. Z czasem sie zapewne w to wdroze ale nie chce robic od poczatku wszystkiego. Pzdr
lyle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-24, 02:12   #971
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję, zobaczymy, co z tego wyjdzie

Stary 2014-09-24, 08:39   #972
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam podobny problem i zrobiłam tak jak mi doradzilas na pw ten klasyczny fbw z sfd 3x w tyg dniu plus aeroby a bilans mam lekko na plusie i cos tam ruszyło lepiej niż jak robiłam te dziwne split także dziękuję

Ale i tak najważniejsza jest moim zdaniem dieta odkąd jem więcej konkretnego mięsa oliwy i węgli złożonych to jest efekt[COLOR="Silver"]
o to super! tak trzymaj, nie bój się mięsa i węgli

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez lyle Pokaż wiadomość
Hej mam pytanie jestem troche swieza na siłowni cwiczylam kiedys ale tak delikatnie ale mialam przerwe teraz chodze z dwa miesiące. Znajoma pokazala mi swoj system i cwiczylam podobnie jak ona. Ale chciałabym przyjac jakis system tylko nie do konca jestem pewna jaki. Przekopalam juz trochę forum za tym co najlepsze i wiem ze sama musze dotrzec do tego jaki plan dla siebie najlepiej ale to tez chwile zajmuje. Generalnie waze 48 kg mam 158 cm i nie zalezy mi na niewiadomo jak rozbudowanej gorze. Chodzi mi o to zeby ladnie zarysowac sylwetke podniesc pupe wyrzezbic nogi. Przyjelam ze kazdy dzień inna partia czyli nogi brzuch rece tylek ale nie wiem czy to jest dobrze. Tak jak mowie mogłabym polaczyc partie ale nie chce specjalnie katowac tricepsa bicepsa wiec robie to na jednej sesji. Zastanawiam sie czy nie zrezygnowac z ćwiczeń brzucha jako osobnej sesji a nie dorzucic go tak po 15/20 minut na kazdym treningu. Czy tak jest efektywniej? Pomozcie prosze bo niw umiem znalezc jednoznacznej odpowiedzi. Z czasem sie zapewne w to wdroze ale nie chce robic od poczatku wszystkiego. Pzdr
nie rób treningu dzielonego, jesteś świeżynką polecam FBW, skup się na diecie
i nie bój się nie rozbudujesz sobie nie wiadomo jak góry to wymaga bardzo ciężkiej pracy

Stary 2014-09-24, 17:11   #973
lyle
Raczkowanie

dzieki za rade A z tym brzuchem jak lepiej wrzucic na koniec kazdej sesji czy tylko raz?
Stary 2014-09-25, 17:45   #974
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za rade A z tym brzuchem jak lepiej wrzucic na koniec kazdej sesji czy tylko raz?
a kto Ci będzie plan układał? czy gotowca bierzesz?
zazwyczaj w każdym planie jest gdzieś wplecione ćwiczenie brzucha więc tego się trzymaj, a tak na prawdę to na początek to wcale nie musisz go ćwiczyć, przysiad czy mc wystarczająco go angażują

Stary 2014-09-25, 17:55   #975
lyle
Raczkowanie

Cytat:
a kto Ci będzie plan układał? czy gotowca bierzesz?
zazwyczaj w każdym planie jest gdzieś wplecione ćwiczenie brzucha więc tego się trzymaj, a tak na prawdę to na początek to wcale nie musisz go ćwiczyć, przysiad czy mc wystarczająco go angażują
Gotowca raczej, ew. Dołoże od siebie jakies cwiczenia. Sama nie jestem pewna czy dobrze uloze aczkolwiek kupilam książkę z womens health z cwiczeniami to z czasem moze dobiore jakies najlepsze dla siebie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 21:20   #976
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Gotowca raczej, ew. Dołoże od siebie jakies cwiczenia. Sama nie jestem pewna czy dobrze uloze aczkolwiek kupilam książkę z womens health z cwiczeniami to z czasem moze dobiore jakies najlepsze dla siebie.
Nie proszę nie popełnia moich błędów weź plan fbw z sfd Trening początkującej ladies i 3x w tygodniu będzie super żałuję e tak późno się po słuchałam nadzejszych ode mnie Fionka_31
poza schemat.
Stary 2014-09-25, 22:37   #977
lyle
Raczkowanie

Cytat:
Nie proszę nie popełnia moich błędów weź plan fbw z sfd Trening początkującej ladies i 3x w tygodniu będzie super żałuję e tak późno się po słuchałam nadzejszych ode mnie Fionka_31
Dlaczego żałujesz? Brak efektów? Źle dobrany trening? A jak długo trenujesz fbw?
Stary 2014-09-25, 23:01   #978
heatemyheart
Raczkowanie

Heeeeej wam! Pisze do was z wielką wielka prośbą otóż, jestem jeszcze młoda osoba, mam 19 lat i... potrzebuje motywacji! Potrzebuje motywacji do ćwiczeń! Mam 19 lat a już mam wielki cellulit ble. Zawsze byłam szczupła, ale się bardzo "zapuscilam", przytylam 10 kg i obecnie waze 62 przy wzroście 166 cm.... masakra! jestem totalnie wściekła na siebie, że pozwoliłam na takie coś. Jednak mam problem, nie potrafię się zmotywowac do ćwiczeń i do zdrowego jedzenia (niemalże codziennie jem kfc, czy jakieś inne niezdrowe rzeczy. Jak nie słodycze to pizze itp). Zależy mi na tym, by schudnac z ud, bo uda mam straszne wiem również, że z jednego miejsca nie da się schudnąć, ale tylko mówię, że zależy mi głównie na nogach. Jakie ćwiczenia polecacie? O jedzenie nie pytam, bo tutaj się mniej więcej orientuje. Dodam jeszcze, że mam mało czasu bardzo na ćwiczenia. Zajęcia mam od ponad żyłki do czwartku od 8 do 18 prawie codziennie, a później wracam ponad godzinę do domu... także nieciekawie.
Stary 2014-09-26, 00:06   #979
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Dlaczego żałujesz? Brak efektów? Źle dobrany trening? A jak długo trenujesz fbw?
Zamiast posluchac sie madrzejszych tak jak pisalam to sama kombinowalam.... Najpierw katorżnicze bieganie, ktore tylko popalilo mi miesnie na diecie 1300kalorii, pozniej jakies nieudane treningi SPLIT za mocne dla mnie jako poczatkujacej...

Dopiero teraz poszlam po rozum do glowy jem ok 2 tys w kazdym posilku bialko (nieso, ryby,jaja) tluszcz (awokado,orzechy,oliwa olej, maslo) i weglowodany (kasza,ryz,komosa, warzywa korzeniowe, owoce 2x.) + nabial, odzywka bialkowa, witainy, 2 l wody +10% odstepstwa od diety (~czekolada, %.)

, biegam 2x w tygodniu, 3x w tygodniu cwicze FBW (trening dla poczatkujeacej ladies do wykonania w domu " - z sfd wlasnie) i w koncu zaczynam wygladac jak czlowiek i czuc sie lepiej.

No nie jest idealnie czasem jem czegos za duzo/za malo ALE. Staram sie

Jeszcze raz dziekuje Fionka
poza schemat.
Stary 2014-09-26, 01:36   #980
lyle
Raczkowanie

Cytat:
Zamiast posluchac sie madrzejszych tak jak pisalam to sama kombinowalam.... Najpierw katorżnicze bieganie, ktore tylko popalilo mi miesnie na diecie 1300kalorii, pozniej jakies nieudane treningi SPLIT za mocne dla mnie jako poczatkujacej...

Dopiero teraz poszlam po rozum do glowy jem ok 2 tys w kazdym posilku bialko (nieso, ryby,jaja) tluszcz (awokado,orzechy,oliwa olej, maslo) i weglowodany (kasza,ryz,komosa, warzywa korzeniowe, owoce 2x.) + nabial, odzywka bialkowa, witainy, 2 l wody +10% odstepstwa od diety (~czekolada, %.)

, biegam 2x w tygodniu, 3x w tygodniu cwicze FBW (trening dla poczatkujeacej ladies do wykonania w domu " - z sfd wlasnie) i w koncu zaczynam wygladac jak czlowiek i czuc sie lepiej.

No nie jest idealnie czasem jem czegos za duzo/za malo ALE. Staram sie

Jeszcze raz dziekuje Fionka
Ja jakis czas temu w sumie to rok robilam program Insanity Shaun T i troche tego jego hip hop abs. Przy bieganiu udalo mi sie zrzucic ze 2 kg a z insanity delikatnie zarysowalam miesnie brzucha wiec teraz po dwóch miesiącach silowni z kolezanka ktora cwiczy rok na brzuchu widac ze coa robie aczkolwiek przydałaby sie jeszcze redukcja troche tluszczu z dolnych partii. Tersz juz z nia nie chodze i zaczelam duzo czytać forum min sfd i wizaz i zaczelam sie zastanawiac jak powinien wygladac moj trening. Bardzo mi zalezy na podniesieniu pupy dlatego katuje ja na osobnym treningu i brzuch to samo. Squaty robie z 13kg na strone na maszynie Smitha, na wolnych tak delikatnie, martwy ciag z 20kg. Myslisz ze ten trening fbw nie bedzie cofnięciem troche? Nie umniejszam niczemu/nikomu ale nie wiem jeszcze jak to wszystko funkcjonuje bo kolezankq wrzucila mnie na gleboka wode jako ze z ruchem miałam cały czas do czynienia i tak zaczelam szperac ale wiadomo nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Rozmawialam tez ze szwagrem ktory chodzi na silownie laaata i mówi ze taki trening kazdy dzien inna partia jest bardziej efektywny. Sama nie wiem
Stary 2014-09-26, 10:35   #981
Fionka_31
Zakorzenienie

lyle - jaki miałaś teraz plan treningowy? (dokładnie ćwiczenia, ilość serii powtórzeń, ciężary)

Stary 2014-09-26, 19:43   #982
lyle
Raczkowanie

Fionka_31 no to tak:

1dzien: Nogi

1. Na suwnicy Smitha przysiady - obecnie 15 kg na stronę sprobowalam 3 serie po 10 reps
2. Wypady do tylu 3 serie po 8 na nogę z 10kg
Czasem robie przysiady na wolnym ciezarze
3. Na suwnicy wypychanie nog 10 kg na strone, 3 serie po 12 reps
4. Stepowanie na boxie z hantlami po 6 kg 3 serie po 8 na noge
5. Mostek z oparciem nog na boxie 3 serie po 12 reps
6. W wykroku do przodu uginanie kolana do podłogi z 6 kg 3 serie po 8 reps na noge
7. Marty ciag na zgietych nogach 3 serie po 12 reps obecnie 17, 5 kg.
Dodaje sobie tez 3 serie cwiczen na maszynach na wewnetrzne i zewnetrzne czesci ud po 12 reps ok 30 kg ciężar. I spiec jedna seria na lydki.

2. Brzuch
Zaczynam od cwiczen z pilka na dolne partie brzucha.
1. Plank na pilce i podciaganie nog na zmiane do klatki 20 powtorzen 3 serie i po tyn 10 s w planku
2. Plank stopy oparte o pilke i przyciaganie nog z pilka pod klatke 10 reps 3 serie
3. Nastepnie robie kilka serii zawierajacych po 3 cwiczenia.
A. Unoszenie nog do gory, nozyce pionowe i poziome
B. Z piłka lekarska. Spiecia brzucha z prostymi rękami uniesionymi z pilka. Pelny brzuszek. I brzuszki z przenoszeniem piłki na boki.
C. Planl boczny unoszenie bioder najpoerw bez obciazenia potem z ciezarkiem 3 kg. Po 8 powtórzeń na strone i 2 serie. A cw A i B po 3 serie bez odpoczynku i 12 reps.
I jeszcze podciąganie nog w zwisie 3 serie 12 reps oraz sklony boczne z 12 kg ketelkiem po 20 na stronę.

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

3 Góra
Klatka
Wyciskanie sztangi w leżeniu poziomym 10kg 3 serie po 12.
Rozpiętki☠ze sztangielkami w leżeniu na ławce poziomej(w trakcie ruchu lekko ugięte w łokciach, wdech opuszczanie, wydech wyciskanie) 2, 5 kg 3 serie po 12 reps

Plecy
Podciąganie szerokim chwytem do klatki piersiowej
Podciąganie sztangielki w opadzie(wiosłowanie) 5 kg 3 serie po 8 na stronę
Barki
Wyciskanie sztangielek 5 kg 3 serie po 8 reps
Tricepsy
Wyciskanie „francuskie”hantle w siadzie 5kg 3 serie po 8
Pompki w podporze tyłem 8 reps 3 serie
Biceps
Uginanie przedramion na modlitewniku 3 serie po 8 reps
Uginanie przedramion podchwytem na wyciągu z drążkiem

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

W ostatnim dniu robie posladki ale to napisze później bo jestem w pracy

Mam nadziehe ze jakos w miare jasno opisalam co robię. Nie znam jeszcze tych profesjonalnych nazw
Stary 2014-09-26, 23:22   #983
lyle
Raczkowanie

No i te pośladki.

1. Maszyna Smitha
Przysiady i wykroki do tylu podobnie jak przy nogach.
2. W podporze unoszenie nog do gory 5 kg na noge. 3 serie po 8 reps
3. Wykroki do tylu na skos 10 kg na strone 3 serie po 8 reps
4. Squat z wysokien z 10kg torba na barkach 3 serie po 12 reps
4. Swing kettlebell 12kg 12 reps 3 serie
5. Martwy ciag na prostych nogach sztanga 17, 5 kg 3 serie po 12 reps

To chyba tyle. Trochę was zaspamowalam ;-)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-27, 10:22   #984
Maninja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maninja Pokaż wiadomość

Podbijam ktoś sie dowiedział cos ciekawego?

Maninja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-27, 22:40   #985
maudy
Wtajemniczenie

hej pytania może głupie no ale cały dzien mnie nurtują
1. Jak to jest z piwem po treningu, jedni mówią że jest dobre jako izotonik bo ma dużo witamin z grupy B drudzy zaś mówią że kategoryczne nie bo odwadnia i to same puste kalorie. I komu tutaj wierzyć ??
2. Jak się pozbyć bólu łydek po treningu i czy z następnym treningiem poczekać aż on przejdzie i pość na trening ale ćwiczyć z mniejsza intensywnością ?? Dopiero zaczynam ćwiczyć i podejrzewam że boli bo w końcu coś zaczęłam jednak robić ze swoim ciałem
maudy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-28, 21:20   #986
metalowa16
Przyczajenie

Witam. A ja mam takie pytanie- co zrobić, aby biodra były "pełniejsze"? Aby to jakoś Wam przybliżyć, narysowałam bardzo amatorski obrazek ilustrujący, o co mi chodzi. Wcięcia pod kośćmi biodrowymi a nad udami- chodzi o to, by ich nie było, a tylko takie okrągłe, wypełnione.
metalowa16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-29, 09:17   #987
Fionka_31
Zakorzenienie

lyle - Twoje obciążenia nie są duże, można wręcz powiedzieć, że są małe
jak przejdziesz na FBW i zaczniesz pracować z prawdziwymi ciężarami to całe ciało Ci się ładnie ukształtuje

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez maudy Pokaż wiadomość
hej pytania może głupie no ale cały dzien mnie nurtują
1. Jak to jest z piwem po treningu, jedni mówią że jest dobre jako izotonik bo ma dużo witamin z grupy B drudzy zaś mówią że kategoryczne nie bo odwadnia i to same puste kalorie. I komu tutaj wierzyć ??
2. Jak się pozbyć bólu łydek po treningu i czy z następnym treningiem poczekać aż on przejdzie i pość na trening ale ćwiczyć z mniejsza intensywnością ?? Dopiero zaczynam ćwiczyć i podejrzewam że boli bo w końcu coś zaczęłam jednak robić ze swoim ciałem
dokładnie tak jest, ćwicz tyle ile dasz radę, nie odpuszczaj (rozumiem, że są to treningi ogólnorozwojowe?)

a co do piwa kto myśli o alkoholu jak chce prowadzić zdrowy tryb życia?

Stary 2014-09-29, 10:24   #988
lyle
Raczkowanie

Fionka_31

A polecasz szczegolnie jakis gotowiec.? Bo wole si nie brac za ukladanie sama..
Stary 2014-09-29, 11:20   #989
maudy
Wtajemniczenie

wczoraj sobie dałam wycisk na siłowni i faktycznie przesalało boleć

jeśli chodzi o to piwo to wiadomo że nie chodzi mi o co tygodniowe upijanie się czy coś, tylko raz sporadycznie . A pytam bo niketórzy są strasznie przeciwni piwu nawet sporadycznie, ale mam też kolegów sportowców co twierdza że piwo wypite sporadycznie po treningu faktycznie działa jako ten izotonik i szkody dużej nie robi. Dlatego pytam
maudy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-29, 12:39   #990
Ania_ABC
Przyczajenie

Dot.: Chce zaczać biegać na bieżni. Jaką wybrac?

Bieganie na pewno pomoże Ci ujędrnić i wysmuklić nogi, ale nie zadziała jak magiczna różdżka, usuwająca celulit w 5 minut Treningi możesz rozpocząć z myślą o ogólnej poprawie kondycji, a walkę z celulitem warto wspomóc zabiegami kosmetycznymi i dobrą dietą.
Długą gwarancję mają np. sprzęty marki <reklama>, możesz się rozejrzeć za ich bieżniami. Dobre opinie i dosyć długą gwarancję ma tez <reklama>, z tym że jest ciut droższy (nie wiem jaki masz ustalony budżet).

Edytowane przez AnnaVanDort
Czas edycji: 2014-12-03 o 19:26
Ania_ABC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości