Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-09-23, 11:35   #3961
MissTerrible
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 144
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez Olenka20 Poka¿ wiadomo¶æ
Miss Terible, pycha te broku³y, nigdy za nimi nie przepada³am ale w tym wydaniu sa bardzo smaczne
Cieszê siê, ja te¿ bardzo lubiê je w tej kombinacji Feta sprawia, ¿e wiele produktów dobrze smakuje, szpinak w jej towarzystwie te¿ bardzo lubiê.
MissTerrible jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-23, 11:44   #3962
michalova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 627

cze¶æ Dziewczyny. Dziêkujê za s³owa otuchy. Jeste¶cie kochane. Dopiero co do Was do³±czy³am, a ju¿ siê ¿ali³am. Nic, trzeba sobie z tym poradziæ.
Nie odzywa³am siê, bo w sumie nic ciekawego nie mia³am do napisania. Ale czyta³am Was na bie¿±co.
dieta 500kcal jest moim mistrzem.
by³am dzisiaj u dietetyczki. Zwa¿y³a, zmierzy³a i mam przyj¶æ za tydzieñ. Mam 33% tkanki t³uszczowej a powinnam mieæ miêdzy 20%, a 26%. Mój wiek metaboliczny to 36 lat, a mam 23 lata. Mam 4% tkanki t³uszczowej, która pokrywa moje narz±dy wewnêtrzne - dopuszczalna norma to 1%. Omówili¶my moje dotychczasowe jedzenie, produkty, których nie chcia³abym mieæ w diecie. Dosta³am te¿ polecenie dotycz±ce æwiczeñ - mam wykonywaæ æwiczenia aerobowe - 1h - 1,5h jednorazowo, 3 razy tygodniowo. Teraz ciekawa jestem jak bêdzie wygl±daæ dieta.
michalova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-23, 12:32   #3963
MissTerrible
Raczkowanie

Wiecie co... Moja waga dzisiaj rano pokaza³a 101 Chyba faktycznie co¶ siê ruszy³o przy tej bardziej wypasionej diecie. Jem wiêcej, czasami a¿ nie jestem w stanie tego przeje¶æ co sobie zaplanujê. Z tymi æwiczeniami to lipa straszna, kolana mnie bol±, chyba siê z aerobami wstrzymam a¿ trochê zrzucê... No i squaty te¿ odstawiam, bo siê nabawiê jakiej¶ kontuzji... Robiê brzuszki z MelB i takie tam z ciê¿arkami na górne partie.

Du¿o ostatnio sprz±ta³am, wiêc trochê spali³am, bo sprz±tanie mnie uspokaja to lepsze jak jedzenie, i chata czysta

Mia³am nieciekaw± sytuacjê z moim ¦lubnym, tak a propos zazdro¶ci, da³am mu znów popaliæ, ale tym razem i on nie wytrzyma³ i dosta³am opier@ol Nale¿a³o mi siê... Dobrze, po burzy spokój i atmosfera zdrowsza.

Powiedzia³ ¿e ju¿ ma dosyæ tego, ¿e wiecznie jêczê ¿e brzydka, ¿e gruba, ¿e nie mam siê w co ubraæ bo we wszystkim wygl±dam jak idiota (tak to moje s³owa), i nic z tym nie robiê. ¯e przez ca³e wakacje zamiast cieszyæ siê wspólnym czasem, to narzeka³am, ¿e nie mogê siê nawet poopalaæ i siedzia³am naburmuszona na pla¿y w ciuchach jak jaka¶ nienormalna (tak jego s³owa) stroi³am fochy jak dzwoni³a jego sekretarka i robi³am sceny jak na kogo¶ zerkn±³. Zrobi³am mu z wakacji obóz przetrwania i zmarnowa³am dwa tygodnie na uprzykrzanie wszystkim ¿ycia... Kupi³am trzy pary okularów, apaszki, bransoletki i w niczym nie chodzê bo po co, skoro i tak wygl±dam fatalnie. ¯e moje durne komentarze typu 'wieloryby nie potrzebuj± bi¿uterii' w sklepie przy wszystkich, albo teksty typu 'chyba widaæ ¿e nie potrzeba deseru' do kelnerki w knajpie nikogo nie bawi±... ¯e nic go bardziej nie wk@rwia jak to, ¿e godzinami wyszukujê w internecie dla siebie buty, zamawiam i p³acê czêsto krocie po czym stwierdzam ¿e wygl±dam beznadziejnie i buty l±duj± w szafie - to fakt, mam du¿e stopy i nie kupujê praktycznie butów w sieciówkach, ostatnio kilka razy zamawia³am buty i p³aci³am nawet po 400-500z³, i nie chodzê w nich. Ostatnio zamówi³am be¿owe szpilki, na które jeszcze czekam, i faktycznie ju¿ ostatnio powiedzia³am, ¿e nie bêdê w nich chodziæ bo bêdê wygl±daæ jak DragQueen

Powiedzia³ mi du¿o... A stwierdzi³, ¿e jeszcze by móg³...
Kurde nie s±dzi³am, ¿e jestem taka... Psychiczna? Tragedia... By³o mi tak g³upio tego s³uchaæ, teraz ¿a³ujê ¿e nie powiedzia³ tego wcze¶niej, mo¿e by mi to da³o kopa ju¿ jaki¶ czas temu. Ale faktycznie przez wakacje nasili³y siê u mnie takie 'wyskoki'...

Nie chcê taka byæ, najbardziej mnie zabola³o jak mi powiedzia³, ¿e nie tak± mnie pokocha³, i ¿e chce mi pomóc ale nie bêdzie dalej tego znosi³ w ciszy...

MAM ZA SWOJE!! Kube³ zimnej wody... Teraz ju¿ bêdzie tylko lepiej

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Dodajê foty do klubowej galerii... ¯al ¶ciska... Tak wygl±da³am...
Stary 2014-09-23, 17:49   #3964
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

A ja dzi¶ zrobi³am pizze, tak, tak...chodzi³a za mn± ju¿ od dawna, nawet my¶la³am o zamówieniu do pracy. Stwierdzi³am, ¿e tak byæ nie mo¿e i zrobi³am w³asn±, na cie¶cie 2 mm z koncentratem pomidorowym, polêdwic± i cebul±... bez sera, t³uszczu i dziwnych kalorycznych dodatków. Wyszla inna ni¿ normalnie, ale nacieszy³am siê tym widokiem i jestem zadowolona (mam spokój na najbli¿sze 2 miesi±ce)

Tak poza tym to dzi¶ bardzo zdrowo by³o, odmówi³am ziemniaków i bigosu, zamiast tego zjad³am zupê 2 x.

Ralfioza - mnie te¿ wolno idzie, ale idzie i to siê liczy

Michalova - czekam z niecierpliwo¶ci± co Ci powie na kolejnym spotkaniu.

Miss Terbile - no to faktycznie Twój T¯ poszed³ po ca³o¶ci, ale uwa¿am ¿e dobre zrobi³... toksycznym jest trzymanie takich rzeczy w sobie.

Dziewczyny zobaczcie ten filmk, lepszej mobilizacji nie widzia³am
https://www.facebook.com/video.php?v=706553026069786

https://www.facebook.com/Renia.foto

Edytowane przez ArcymoneQ
Czas edycji: 2014-09-23 o 18:41
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-23, 19:38   #3965
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Co za bezczelno¶æ my siê odchudzamy a na dole w propozycjach artyku³ów wyskoczy³ przepis na czekoladowy makaron.

Pomimo mojego entuzjazmu waga siê podnios³a do 87.0. nie mam pojêcia czemu sie dzieje? je¿d¿ê rowerem du¿o, æwiczê 4 razy w tygodniu pilnujê kalorii. hmm....
za dwa tygodnie jadê do pracy. a¿ ca³a siê denerwuje
Ja dzisiaj na g³ównej zauwa¿y³am przepis na mus czekoladowy z piankiami
Dobrze, ¿e nie mam sk³adników, bo wygl±da pysznie ...

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê, nie musia³a¶ siê tak spieszyæ z tym :-*

Ale masz wagê piêkn± *.* do takiej d±¿ê
Okropn± jak na mój wzrost i budowê .
Ale wiem co czujesz, jak patrzê na inne dziewczyny, które wa¿± tyle co ja chcê wa¿yæ .
Nie martw siê, na pewno siê doczekasz!

A co do szybko¶ci - póki mam mo¿liwo¶æ, wolê zmieniaæ od razu, ¿eby nie by³o nie¶cis³o¶ci . Perfekcjonizm jest chorob± umys³u .

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Ralfioza Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ
U mnie bez wiêkszych zmian i osi±gniêæ, ale za to mam ca³kiem fajne samopoczucie
¯ywieniówka ok, zdarzaj± siê grzeszki, ale teraz staram siê nad tym panowaæ. Wiecie, ¿e wcze¶niej ¿ar³am s³odycze czêsto z g³odu? Mia³am ochotê co¶ zje¶æ, bo by³am g³odna, a to batonika by³o bli¿ej i ³atwiej. Teraz z g³odu jem co¶ normalnego (ser, wêdlina, du¿o pomidorów z cebulk±, obiad i takie tam)
No i ci±gle ¿yjê bez gazowców - i co? mo¿na? mo¿na
Patrz±c na ma³e wyrzeczenia, to chudn±æ bêdê pewnie ze dwa lata.
A, u fryzjera te¿ by³am, fryz od¶wie¿ony, nowa farba i koñce ombre - podobnie jak LadyDaga
Przesy³am pozytywn± energie dla wszystkich - dzi¶ mam jej sporo, ale mo¿e ju¿ jutro bêdê potrzebowa³a waszej- ¿ycie jest pe³ne niespodzianek
Lepiej powoli chudn±æ i nauczyæ siê dobrych nawyków, ni¿ w ci±gu tych dwóch lat chudn±æ 10, tyæ 15kg po kilka razy .

Ja nadal tak mam ze ¶niadaniem - je¶li s± w zasiêgu mojego wzroku ciastka, czekolada, batony - wci±gnê od razu. Natomiast jak np. nie jad³am jeszcze obiadu to nie wyobra¿am sobie zje¶æ s³odyczy w zamian.
Wszystkich z³ych nawyków mo¿na siê oduczyæ!

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez michalova Poka¿ wiadomo¶æ
cze¶æ Dziewczyny. Dziêkujê za s³owa otuchy. Jeste¶cie kochane. Dopiero co do Was do³±czy³am, a ju¿ siê ¿ali³am. Nic, trzeba sobie z tym poradziæ.
Nie odzywa³am siê, bo w sumie nic ciekawego nie mia³am do napisania. Ale czyta³am Was na bie¿±co.
dieta 500kcal jest moim mistrzem.
by³am dzisiaj u dietetyczki. Zwa¿y³a, zmierzy³a i mam przyj¶æ za tydzieñ. Mam 33% tkanki t³uszczowej a powinnam mieæ miêdzy 20%, a 26%. Mój wiek metaboliczny to 36 lat, a mam 23 lata. Mam 4% tkanki t³uszczowej, która pokrywa moje narz±dy wewnêtrzne - dopuszczalna norma to 1%. Omówili¶my moje dotychczasowe jedzenie, produkty, których nie chcia³abym mieæ w diecie. Dosta³am te¿ polecenie dotycz±ce æwiczeñ - mam wykonywaæ æwiczenia aerobowe - 1h - 1,5h jednorazowo, 3 razy tygodniowo. Teraz ciekawa jestem jak bêdzie wygl±daæ dieta.
Jak tylko ma Ci to pomóc, to mo¿esz siê ¿aliæ non stop .
Dietetyczka nadal ta sama?
Kto Ci te æwiczenia poleci³, dietetyczka?

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-23, 20:40   #3966
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
A ja dzi¶ zrobi³am pizze, tak, tak...chodzi³a za mn± ju¿ od dawna, nawet my¶la³am o zamówieniu do pracy. Stwierdzi³am, ¿e tak byæ nie mo¿e i zrobi³am w³asn±, na cie¶cie 2 mm z koncentratem pomidorowym, polêdwic± i cebul±... bez sera, t³uszczu i dziwnych kalorycznych dodatków. Wyszla inna ni¿ normalnie, ale nacieszy³am siê tym widokiem i jestem zadowolona (mam spokój na najbli¿sze 2 miesi±ce)
I prawid³owo, zjad³a¶ co¶ na co mia³a¶ ochotê, ale w zdrowszej wersji.

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Ja dzisiaj na g³ównej zauwa¿y³am przepis na mus czekoladowy z piankiami
Dobrze, ¿e nie mam sk³adników, bo wygl±da pysznie ...

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Okropn± jak na mój wzrost i budowê .
Ale wiem co czujesz, jak patrzê na inne dziewczyny, które wa¿± tyle co ja chcê wa¿yæ .
Nie martw siê, na pewno siê doczekasz!

A co do szybko¶ci - póki mam mo¿liwo¶æ, wolê zmieniaæ od razu, ¿eby nie by³o nie¶cis³o¶ci . Perfekcjonizm jest chorob± umys³u .

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Lepiej powoli chudn±æ i nauczyæ siê dobrych nawyków, ni¿ w ci±gu tych dwóch lat chudn±æ 10, tyæ 15kg po kilka razy .

Ja nadal tak mam ze ¶niadaniem - je¶li s± w zasiêgu mojego wzroku ciastka, czekolada, batony - wci±gnê od razu. Natomiast jak np. nie jad³am jeszcze obiadu to nie wyobra¿am sobie zje¶æ s³odyczy w zamian.
Wszystkich z³ych nawyków mo¿na siê oduczyæ!

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Jak tylko ma Ci to pomóc, to mo¿esz siê ¿aliæ non stop .
Dietetyczka nadal ta sama?
Kto Ci te æwiczenia poleci³, dietetyczka?
To by³a moje pierwsza wizyta u jakiejkolwiek dietetyczki. I æwiczenia poleci³a mi ona. Wyt³umaczy³a, ¿e æwiczenia aerobowe s± najlepsze na spalenie tkanki t³uszczowej. Mam æwiczyæ minimum godzinê, bo dopiero po 40 minutach æwiczeñ spalany jest t³uszcz. 3 razy w tygodniu, ¿eby mieæ czas na regeneracjê i ¿eby za szybko siê nie wypaliæ i nie straciæ motywacji. I mam æwiczyæ tak, ¿eby nie mieæ zadyszki. Czyli jak chcê biegaæ to mam zacz±æ od marszu. Ale ja raczej postawiê na rower i basen. Jak pogoda bêdzie dopisywaæ to bêdê chodziæ na rower, jak bedzie zimno i mokro go pójdê na basen. Wstyd siê przyznaæ, ale na basen mam 5 minut drogi a nie pamiêtam kiedy ostatni raz by³am (pomijaj±c baseny na S³owacji z ciep³ymi ¼ród³ami, na których by³am w sierpniu, ale tam raczej relaksowa³am siê ni¿ æwiczy³am).
Stary 2014-09-23, 22:04   #3967
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
I prawid³owo, zjad³a¶ co¶ na co mia³a¶ ochotê, ale w zdrowszej wersji.

To by³a moje pierwsza wizyta u jakiejkolwiek dietetyczki. I æwiczenia poleci³a mi ona. Wyt³umaczy³a, ¿e æwiczenia aerobowe s± najlepsze na spalenie tkanki t³uszczowej. Mam æwiczyæ minimum godzinê, bo dopiero po 40 minutach æwiczeñ spalany jest t³uszcz. 3 razy w tygodniu, ¿eby mieæ czas na regeneracjê i ¿eby za szybko siê nie wypaliæ i nie straciæ motywacji. I mam æwiczyæ tak, ¿eby nie mieæ zadyszki. Czyli jak chcê biegaæ to mam zacz±æ od marszu. Ale ja raczej postawiê na rower i basen. Jak pogoda bêdzie dopisywaæ to bêdê chodziæ na rower, jak bedzie zimno i mokro go pójdê na basen. Wstyd siê przyznaæ, ale na basen mam 5 minut drogi a nie pamiêtam kiedy ostatni raz by³am (pomijaj±c baseny na S³owacji z ciep³ymi ¼ród³ami, na których by³am w sierpniu, ale tam raczej relaksowa³am siê ni¿ æwiczy³am).
To pani dietetyczka ma bardzo stare metody
Basen i rower to ¶wietny wybór .

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 22:31   #3968
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
To pani dietetyczka ma bardzo stare metody
Basen i rower to ¶wietny wybór .
to dobrze, czy ¼le, ¿e stare metody?
Stary 2014-09-23, 23:45   #3969
MonnieB
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 960

Cze¶æ dziewczyny
U mnie tak ¶rednio, niby jem zdrowiej, niby mniej, a jednak nie czujê, ¿e dajê z siebie 100% bo wci±¿ czasami zjem co¶ t³ustego, kalorycznego... nie wiem ju¿ sama czy kiedykolwiek uda mi siê schudn±æ przynajmniej do 90kg, smutno trochê, jako¶ brak mi wiary w swoje mo¿liwo¶ci.
Stary 2014-09-24, 06:56   #3970
ArcymoneQ
Rozeznanie

Witam z rana, za mn± ju¿ wio¶larz... dogada³am siê z rehabilitantk± i wiem ju¿, ¿e sala jest wolna miêdzy 7.oo a 8.oo wiêc mam godzinkê. Ogólnie po dzisiejszych 164 powtórzeniach czujê siê jakbym nie æwiczy³a z rok.

Poza tym na ¶niadanie zjad³am kromkê z bia³ym serkiem i ³y¿kê sa³atki jarzynowej.

PS. MonnieB wklejam zdjêcie z dzisiejszego podej¶cia do wio¶larza.
1- Ilo¶æ spalonych kalorii
2- Czas
3- Ilo¶æ powtórzeñ
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg kcal.jpg (21,9 KB, 8 za³adowañ)

Stary 2014-09-24, 07:08   #3971
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MonnieB Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny
U mnie tak ¶rednio, niby jem zdrowiej, niby mniej, a jednak nie czujê, ¿e dajê z siebie 100% bo wci±¿ czasami zjem co¶ t³ustego, kalorycznego... nie wiem ju¿ sama czy kiedykolwiek uda mi siê schudn±æ przynajmniej do 90kg, smutno trochê, jako¶ brak mi wiary w swoje mo¿liwo¶ci.
Uda siê, ja te¿ na pocz±tku wrze¶nia prze¿y³am spadek motywacji, ale poma³u wraca... bo znalaz³am na to sposób. W sumie pokaza³a mi go LadyDagaMilon - patrzê na ró¿ne "wielkie" metamorfozy i u¶wiadamiam sobie, ¿e te¿ tak mogê, spróbuj a mo¿e i Ciebie to ruszy

Stary 2014-09-24, 08:21   #3972
MissTerrible
Raczkowanie

Witajcie Ja w³a¶nie po ¶niadanku - chlebek orkiszowy, trzy kromeczki, po³owa kulki mozarelli i pomidor do tego bia³a kawka

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Zgadzam siê z Arcy, takie metamorfozy i mnie motywuj± tym bardziej je¶li widzê ¿e przedtem ta osoba wygl±da³a podobnie do mnie. Na przyk³ad ostatnio Chodakowska wrzuci³a przemiane dziewczyny która tak jak ja mia³a wisz±cy po ci±¿y brzuch a potem wygl±da³ ca³kiem fajnie, to pozwala mi wierzyæ, ze dziêki æwiczeniom i mój kiedy¶ nie bêdzie wisia³...
Stary 2014-09-24, 08:22   #3973
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Niech mnie kto¶ kopnie w ty³ek ¿ebym poæwiczy³a....
Stary 2014-09-24, 08:37   #3974
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
Cze¶æ dziewczyny
kiedy¶ czyta³am, ¿e dieta powinna byæ utrzymana w 80%, nie 100%, bo wtedy opada nam zapa³ ( w koñcu nie mo¿na sobie wszystkiego odmawiaæ). Uszy do góry! Dasz radê, ja w to wierzê!!

Bella - masz kopniaka ode mnie

Miss - smacznie brzmi opis Twojego ¶niadania

Arcy - wio¶larz chyba te¿ zalicza siê do æwiczeñ aerobowych, wiêc z tego, co mówi³a moja dietetyczka warto æwiczyæ na nim minimum godzinê na niepe³nych mo¿liwo¶ciach (z tego, co wczoraj czyta³am Twój puls przy æwiczeniach aerobowych powinien siê mie¶ciæ miêdzy 50-80% maksymalnego pulsu), wtedy spala siê tkankê t³uszczow±. Po 20 minutach spalany jest cukier, a dopiero po 40 minutach tkanka t³uszczowa. Chyba ¿e bardziej zale¿y Ci na budowaniu miê¶ni, to wtedy w³a¶nie mo¿na æwiczyæ krócej, ale na maksa. Mogê siê myliæ, wiêc proszê mnie poprawiæ

Edytowane przez michalova
Czas edycji: 2014-09-24 o 08:38
Stary 2014-09-24, 09:21   #3975
MissTerrible
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bella2212 Poka¿ wiadomo¶æ
niech mnie kto¶ kopnie w ty³ek ¿ebym poæwiczy³a....
kop!!
Stary 2014-09-24, 09:56   #3976
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Cytat:
Co za bezczelno¶æ my siê odchudzamy a na dole w propozycjach artyku³ów wyskoczy³ przepis na czekoladowy makaron.

Pomimo mojego entuzjazmu waga siê podnios³a do 87.0. nie mam pojêcia czemu sie dzieje? je¿d¿ê rowerem du¿o, æwiczê 4 razy w tygodniu pilnujê kalorii. hmm....
za dwa tygodnie jadê do pracy. a¿ ca³a siê denerwuje
A gdzie jedziesz do tej pracy ?
Jak± decyzjê podjê³a¶ odno¶nie tej propozycji o której nam kiedy¶ pisa³a¶?

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

A ja wczoraj najad³am siê chleba ze smalcem taka g³odna by³am a tylko to by³o pod rêk±.

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:08   #3977
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Poka¿ wiadomo¶æ
Niech mnie kto¶ kopnie w ty³ek ¿ebym poæwiczy³a....

Cytat:
Arcy - wio¶larz chyba te¿ zalicza siê do æwiczeñ aerobowych, wiêc z tego, co mówi³a moja dietetyczka warto æwiczyæ na nim minimum godzinê na niepe³nych mo¿liwo¶ciach (z tego, co wczoraj czyta³am Twój puls przy æwiczeniach aerobowych powinien siê mie¶ciæ miêdzy 50-80% maksymalnego pulsu), wtedy spala siê tkankê t³uszczow±. Po 20 minutach spalany jest cukier, a dopiero po 40 minutach tkanka t³uszczowa. Chyba ¿e bardziej zale¿y Ci na budowaniu miê¶ni, to wtedy w³a¶nie mo¿na æwiczyæ krócej, ale na maksa. Mogê siê myliæ, wiêc proszê mnie poprawiæ
O tym nie wiedzia³am, muszê wiêcej poczytaæ... ale tak czy siak nie jestem w stanie æwiczyæ tyle, poniewa¿ ten wio¶larz jest w pracy a ja nie mogê na godzinê po rozpoczêciu dnia byæ ca³a spocona

Stary 2014-09-24, 11:21   #3978
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:

O tym nie wiedzia³am, muszê wiêcej poczytaæ... ale tak czy siak nie jestem w stanie æwiczyæ tyle, poniewa¿ ten wio¶larz jest w pracy a ja nie mogê na godzinê po rozpoczêciu dnia byæ ca³a spocona
to mo¿e dodaj do wio¶larza jakie¶ aeroby, np basen, czy rower, marsz. A wio¶larz niech zostanie z korzy¶ci± dla miê¶ni i dobrego samopoczucia
Stary 2014-09-24, 14:22   #3979
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
to dobrze, czy ¼le, ¿e stare metody?
To w zasadzie zale¿y, z czego to wynika. Bo jak ma stare metody, bo by³a uczona wg "starej szko³y" i tylko to zna, to moim zdaniem ¼le, ale je¶li ca³y czas siê szkoli i zna nowe badania itd., ale uwa¿a taki sposób za lepszy no to dobrze, to widocznie Jej opinia na podstawie do¶wiadczenia .

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 14:42   #3980
MonnieB
Zakorzenienie

ArcymoneQ - kurde ta moja maszyna nie ma takiej mocy niestety :/ a szkoda, fajnie tak spaliæ kalorie szybciej, a nie siedzieæ na si³owni 2 godziny, zazdroszczê :P

Ja ogólnie to mam co¶ z praw± stop±, ledwo mogê na ni± stan±æ tak mnie boli, ¶rodek... nie wiem ju¿ co mam robiæ, jak na razie odpu¶ci³am si³owniê, a¿ do pi±tku, zobaczê jak bêdzie :/
Stary 2014-09-24, 14:50   #3981
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
To w zasadzie zale¿y, z czego to wynika. Bo jak ma stare metody, bo by³a uczona wg "starej szko³y" i tylko to zna, to moim zdaniem ¼le, ale je¶li ca³y czas siê szkoli i zna nowe badania itd., ale uwa¿a taki sposób za lepszy no to dobrze, to widocznie Jej opinia na podstawie do¶wiadczenia .
hmm. Rozumiem. A czego dotycz± te stare metody? Chodzi o jej propozycje æwiczeñ aerobowych? Kurczê, opinie ma dobre, mam nadziejê, ¿e mi pomo¿e

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
ArcymoneQ - kurde ta moja maszyna nie ma takiej mocy niestety :/ a szkoda, fajnie tak spaliæ kalorie szybciej, a nie siedzieæ na si³owni 2 godziny, zazdroszczê :P

Ja ogólnie to mam co¶ z praw± stop±, ledwo mogê na ni± stan±æ tak mnie boli, ¶rodek... nie wiem ju¿ co mam robiæ, jak na razie odpu¶ci³am si³owniê, a¿ do pi±tku, zobaczê jak bêdzie :/
oj, wspó³czujê. Raz tak mnie bola³o jak chodzi³am baaaaaardzo du¿o. Mia³am wra¿enie ¿e mam naci±gniête ¶ciêgna do granic mo¿liwo¶ci, a przy próbie stawania na stopê mia³am wra¿enie, ¿e ktos mi wbija ig³y w stopê. ¯yczê szybkiego powrotu do pe³nej sprawno¶ci
Stary 2014-09-24, 15:18   #3982
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:

W³a¶nie czytam o spalaniu kalorii i w sumie zdania s± podzielone, jedno co jest pewne to to, ¿e dobrze jest ruszyæ ty³ek nawet na piêæ minut. Jednak najlepsz± metod± na spalanie t³uszczu s± interwa³y
Je¶li chodzi o stopê to wiem, ¿e mo¿e byæ to nadwyrê¿enie wi±zade³ stawu skokowego, ale jak nie przestanie boleæ polecam wybraæ siê do ortopedy.

Za mn± zupa kalafiorowa bez ¶mietany a teraz odmra¿am bigos - lepsze to ni¿ frytki, o które prosi T¯

Stary 2014-09-24, 15:25   #3983
krystyna77
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 696

interwa³y? ka¿dy sposób jest dobry, aby nie przesadziæ.
krystyna77 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 15:30   #3984
MonnieB
Zakorzenienie

Poczekam na pi±tku, jak bêdzie co raz gorzej to pójde do lekarza, mam przeczucie, ¿e sobie nadwyrê¿y³am æwiczeniami na stepperze
Stary 2014-09-24, 15:46   #3985
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

[QUOTE=Malinka_Malinka;482 63756]A gdzie jedziesz do tej pracy ?
Jak± decyzjê podjê³a¶ odno¶nie tej propozycji o której nam kiedy¶ pisa³a¶?[COLOR="Silver"]

W³±snie do tej pracy jadê. Narzeczony mnie odwiezie. w razie czego siê zawiniemy z powrotem. Rozmawia³am z ni± przez telefon. Czêsto piszemy i kobieta wydaje siê byæ w porz±dku. Tylko cierpi na samotno¶æ, rodziny nie ma.

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-24, 16:30   #3986
ArcymoneQ
Rozeznanie

Za mn± skalpel Chodakowskiej, mia³am dzi¶ na ni± chêæ

Stary 2014-09-24, 17:16   #3987
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
W³±snie do tej pracy jadê. Narzeczony mnie odwiezie. w razie czego siê zawiniemy z powrotem. Rozmawia³am z ni± przez telefon. Czêsto piszemy i kobieta wydaje siê byæ w porz±dku. Tylko cierpi na samotno¶æ, rodziny nie ma.
Powodzenia.

Cytat:
Za mn± skalpel Chodakowskiej, mia³am dzi¶ na ni± chêæ
Super jaki¶ czas temu æwiczy³am, nawet zauwa¿a³am efekty, ale totalnie mnie znudzi³a. Wola³am æwiczyæ z Mel B, a teraz to w sumie nic nie æwiczê
Stary 2014-09-24, 17:38   #3988
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
hmm. Rozumiem. A czego dotycz± te stare metody? Chodzi o jej propozycje æwiczeñ aerobowych? Kurczê, opinie ma dobre, mam nadziejê, ¿e mi pomo¿e
Ca³o¶æ tego, co napisa³a¶ o æwiczeniach tak z 10 lat temu mo¿na by³o przeczytaæ w ka¿dej lepszej kolorowej gazecie .
Jak kto¶ nic nie æwiczy³ to ka¿da forma ruchu jest dobra . Na pewno lepsze efekty da takie æwiczenie ni¿ nie æwiczenie wcale. Natomiast co do czasu, ilo¶ci i rodzaju æwiczeñ to bym polemizowa³a . Ale to pewnie zawsze bêdzie kwestia sporna w¶ród ró¿nych ludzi. Za to dziwi mnie to "spalanie t³uszczu po 40min", bo ta teoria ju¿ dawno zosta³a obalona, tak jak niejedzenie po 18 itd.
Jak Ci pasuj± takie æwiczenia, to bez obaw siê do tego stosuj i na pewno efekty bêd±!

Stary 2014-09-24, 17:50   #3989
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
Ca³o¶æ tego, co napisa³a¶ o æwiczeniach tak z 10 lat temu mo¿na by³o przeczytaæ w ka¿dej lepszej kolorowej gazecie .
Jak kto¶ nic nie æwiczy³ to ka¿da forma ruchu jest dobra . Na pewno lepsze efekty da takie æwiczenie ni¿ nie æwiczenie wcale. Natomiast co do czasu, ilo¶ci i rodzaju æwiczeñ to bym polemizowa³a . Ale to pewnie zawsze bêdzie kwestia sporna w¶ród ró¿nych ludzi. Za to dziwi mnie to "spalanie t³uszczu po 40min", bo ta teoria ju¿ dawno zosta³a obalona, tak jak niejedzenie po 18 itd.
Jak Ci pasuj± takie æwiczenia, to bez obaw siê do tego stosuj i na pewno efekty bêd±!
teraz mnie trochê zaniepokoi³a¶. Chocia¿ z tego co wczoraj czyta³am na ten temat to faktycznie jest tak, ¿e w æwiczeniach aerobowych po 20 minutach æwiczeñ dopiero spalany jest cukier, ¿eby spalaæ tkankê t³uszczow± trzeba kolejnych 20 minut. W sumie dopiero po 40 minutach æwiczeñ spalana jest tkanka t³uszczowa. Wcze¶niej czyta³am ¿e najlepszymi æwiczeniami przy odchudzaniu s± æwiczenia si³owe i interwa³y. Najpierw spróbujê z propozycj± dietetyczki, bo ta forma aktywno¶ci rzeczywi¶cie najbardziej mi odpowiada. Jak nie bêdzie efektów to spróbujê czego¶ innego ale tak czy siak dziêkujê za radê
Stary 2014-09-24, 19:32   #3990
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
teraz mnie trochê zaniepokoi³a¶. Chocia¿ z tego co wczoraj czyta³am na ten temat to faktycznie jest tak, ¿e w æwiczeniach aerobowych po 20 minutach æwiczeñ dopiero spalany jest cukier, ¿eby spalaæ tkankê t³uszczow± trzeba kolejnych 20 minut. W sumie dopiero po 40 minutach æwiczeñ spalana jest tkanka t³uszczowa. Wcze¶niej czyta³am ¿e najlepszymi æwiczeniami przy odchudzaniu s± æwiczenia si³owe i interwa³y. Najpierw spróbujê z propozycj± dietetyczki, bo ta forma aktywno¶ci rzeczywi¶cie najbardziej mi odpowiada. Jak nie bêdzie efektów to spróbujê czego¶ innego ale tak czy siak dziêkujê za radê
W³a¶nie dlatego zastanawia³am siê, czy cokolwiek mówiæ . Absolutnie nie chcia³am Ciê zaniepokoiæ. My¶lê, ¿e najrozs±dniej bêdzie zaufaæ dietetyczce i zobaczyæ jakie bêd± rezultaty i jak Ona bêdzie reagowaæ na Twoje postêpy .

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.