|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
![]() Super! Może jeszcze będą? |
|
|
|
|
#3122 |
|
Rozeznanie
|
Gosia fajna sesja, będzie pamiątka
|
#3123 |
|
Raczkowanie
|
Śliczny brzucholek będzie pamiątka
Ja stanik jeden kupiłam najzwyklejszy za 10zł później kupie jakiś ładniejszy usztywniany na wyjścia jeśli będzie potrzeba
|
#3124 |
|
Raczkowanie
|
Chodzę jak kaleka jakaś. W mieszkaniu na prostej drodze skręciłam nogę drugi raz w ciągu ponad doby. Mam ortezę i muszę się z nią przeprosić, ale po domu trochę nie wygodnie.
Zła, zła, zła... |
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie smyk mi zostal jeszcze.
Chcialabym kupic bo nie wiadomo kiedy mnie/wezmie. A na/wyjsie pasuje miec bo zimno. A pod szyjke cos macie ? Lunamoon wspolczuje...
|
#3126 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jestem w 35 tyg i chyba trochę panikuje. To w prawdzie moje drugie maleństwo ale pierwsze przyszło na świat przez cesarskie cięcie w 36 tyg, więc żadnych bóli, odejścia wód czy czegokolwiek. A teraz wypatruje wszelkich oznak zbliżającego się porodu jak pierworódka.
Nie wiem czy zwariowałam czy faktycznie coś się dzieje: - czuje się jakbym miała okres, nie chodzi o krwawienie, ale jakby cały czas coś ze mnie leciało, włożyłam już podpaskę, bo przy zwyklej wkładce miałam mokre majtki, nie ma to żadnego koloru. - skurcze conajmniej dwa razy na dobę męczą przez około 10-15 minut. - w nocy prawie nie śpie budze się raz na godzinę, a nawet przy każdej zmianie pozycji czy przekręceniu się na drugi bok-wtedy zawsze czuje bolesny ucisk w dole brzucha - do łazienki tylko w nocy biegam około 4 razy, a w dzień nie wspomne, nie mogę odprowadzić syna do przedszkola bo prawie biegiem wracam, do łazienki musze zaraz po wyjściu z domu To chyba tyle z tego co najbardziej mi dokucza. Jak powiedziałam swojemu facetowi, że nie wiem właściwie czy coś się dzieje czy to już czy jeszcze to kazał mi poczytać w necie artykuły, jak skończyłam to śmiałam się że możemy jechać na porodówkę, takie rzeczy można znaleźć. Brzuch ponoć nieco się obniżył, ale powiedzcie czy waszym zdaniem powinnam przy tym wszystkim mieć się na baczności i szpodziewać się wcześniejszego porodu? |
|
|
|
#3127 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla Edytte
![]() Wodaqua - tak dom ogarnięty (wreeeszcie!), a coraz mniej pisze- coraz bardziej zmęczona jestem, zwłaszcza jak 2x w tyg mam szkołę językową - później śpię i dzień i noc ![]() Olcia- Lili to fajne imię, my tu w Danii takie mamy- to duńskie? ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Gosia mega sesja W co i jak ubieracie dzidziolki, po wyjściu ze szpitala? Robi się coraz zimniej
|
#3128 |
|
Raczkowanie
|
Śliczny brzuś i zdjęcia cudne! Świetna pamiątka
JA jutro na wizytę może usg mi zrobi
|
#3129 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szwagierka mi robiła ![]() a do ubrania na wyjście zabieram 2 kombinzoniki jeden cieńszy taki polarowy (to jak będzie cieplej) a drugi gruby misiowy (jak będzie zimno) Cytat:
za wizytę jutrzejszą!!!!!!
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||
|
|
|
#3130 |
|
Wtajemniczenie
|
gosiak ale obcalowany brzuchol. Kto go tak wycalowal?
![]() ilona wydaje mi się, że to jeszcze nie objawy zbliżającego się porodu, a jedynie uroki końcówki ciąży. Większość z nas to przerabia. Niemniej wszelkie wątpliwości najlepiej omówić z lekarzem. On najlepiej ocenia czy coś się dzieje czy nie. Co do ubrania to kombinezonik taki misiowy, czapeczke troszkę cieplejsza-welurkowa. Jakby się ochlodzilo to może jeszcze dodatkowa warstwę pod to, ale dzisiaj zaczęło się ocieplac i ma się utrzymać przez tydzień, więc może się zalapiemy na końcówkę ładnej pogody. Pod szyjkę kupilam w Tesco fajne apaszki na rzepki zapinane. Powinny być wygodne. |
|
|
|
#3131 |
|
Rozeznanie
|
Farminko szwagierka go tak wycałowała - taką mam szwagiereczkę
Z resztą przyszła mama chrzestna Juliuszka ![]() - dziś działamy
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Farminka ile taka apaszka.
Gosia ja/zaczne tak za 1,5 tyg
|
#3133 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór !
Jaka jestem padnięta Niby kilka godzin chodzenia ale kręgosłup odmawia posłuszeństwa Na szczęście jestem zadowolona z Olinkowych zakupów, myślę, że zostały mi ostatnie poprawki i małe zakupy, kilka rzeczy na Gemini i będę gotowa. I udało mi się kupić wózek- Tutek Tirso za prawie 200 zł taniej niż w moim mieście Cieszył się jak dziecko i wybrał jakiegoś wibrującego słonia i chwalił się, że wnukowi na pewno się spodoba. Próbowałam mu uświadomić, że niemowlak nie ma siły pociągać za to i na pewno nie będzie tego robił ale się uparł i wziął ![]() Agnieszkakr, nawet nie wiesz jak bardzo marzę o tym, żeby tż "trafił z przyjazdem". Był przy porodzie i pierwszych paru dniach Olinka a później niech decyduje co dalej ![]() Katrina, ogromnie współczuje zalania paneli Slodziatek, nie kracz tylko się ciesz, że masz takie szczęście ! Najważniejsze, że Malutka jest zdrowa, dobrze się rozwija i jest taka grzeczna Mojra, no właśnie i to mnie trochę martwi..Tz ma urlop do 23 października. Wyjedzie, jeśli oczywiście będzie praca, czego nam życzę, niech jeszcze popracuje, póki ja będę miała pomoc mamy. Co, jak Olinek stwierdzi, że czeka do 1 terminu, czyli 28.10 ? Na razie czekam na wizytę, i zobaczymy...Ale dużo osób mi mówi, że brzuch mi opada, ja coraz częściej czuję kłucia tak nisko itp...Nie wiem czy to skurcze, ale chyba cicho liczę na to, że coś się zaczyna dziać... A Ty to już w ogóle fenomen jakiś Szyjka otwarta, założyli pessar a jak go wyjęli to ani widu ani słychu jakichś oznak ![]() Farminka, chyba częste te skurcze, jak co 6 minut ? Czy ja się już zupełnie nie znam ? Luna_moon, kobitko Coffe, Twój pępek między kolanami mnie rozwalił Oby Twoje życzenie się spełniło..Nie musi się idealnie wpasować, ale niech tż trafi chwilę przed porodem... Albo już po ok, ale niech się nacieszy synkiem a my nim Niech go zobaczy...Gosiak, trzymaj kciuki w złotych rączkach i nie puszczaj ![]() Diabli, babcia udana Ciekawe jaki sama ma znak ? Edytte, Gratulacje z okazji narodzin synka, kawał chłopa ! Dużo zdrówka dla Wa obojga Lilotka, zazdroszczę daty porodu, nie musisz się zastanawiać, czy to skurcze, czy nie, czy dzisiaj czy po jutrze Fajnie, już niedługo przytulisz Maluszka ![]() Koralinka, brawo za wizytę, Maluchna ma super wagę ! Kciuki za posiew, oby ujemny No i niech Łucja siedzi jeszcze tydzień ![]() Uff nadrobiłam, i tak nie wszystko, ale pędzicie jak mnie nie ma
|
#3134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzenia!Ja bym się bała chyba po taaaakiej przerwie u nas.
|
|
#3135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3136 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizyte!Cytat:
za zakup bryki, wygooglałam sobie - bardzo ładny. Jaki kolor wziełaś?Zabawka napewno się przyda później, a dziadzia dumny przynajmniej
|
||||
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Purblanca super, ze zakupki udane
Zazdroszcze dziadkow dla malego... Dariuska kciuki za jutro... Ja czekam do nastepnego czwartku ....
|
#3138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szczerze mówiąc zupełnie już nie pamiętam. Są w 2 i 3-pakach i nie wychodzą bardzo drogo. |
|
|
|
|
#3139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() gosiak kto Cię tak wycałował po brzuszku piękne zdjęcia luna_moon współczuję, musimy być ostrożne bo jednak ciężko już u nas z równowagą.
|
|
#3140 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam wybrane kilka wózków, ale ten mnie na prawdę przekonał...Ogólnie Tutki to chyba dobra firma. Z resztą kurcze, tych firm jest tyle, że masakra...Każdej z nas przypasuje inny, mam nadzieję, że będzie się sprawował ![]() A kolor wzięłam szary Myślę, że uniwersalny- i dla chłopca i dziewczynki. Z resztą uwielbiam szary, wszystko można do niego dopasować, sama się ubieram na szaro ![]() Cytat:
Masz wizytę 2 dni po mnie, my w ogóle jakoś tak blisko siebie. Ciekawa jestem jak to będzie u nas ![]() Cytat:
Ja spytam gina we wtorek jak to po wyjęciu pessara, dziewczyny ja jestem wyposzczona ! Nie pamiętam jak wygląda tż a co dopiero to co ma pod ubraniami
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdybys nie poprosila to szpital nie podalby, bo waga była ok. musialas mieć pokarm tylko laktacja jeszcze nie rozbujana. wielu młodym mamom wydaje się, ze jak dziecko placze to na pewno jest glodne...a to nie tak.
|
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Purblanca
no zobaczymy jak u Ciebie u mnie prawdopodobnie ostatnia juz/wizyta jesli gin przewiduje ten porod wczesniej Ja tez cxytalam o tej wrzesniowce napisala, ze po ostrym . Seksie hehe
|
#3143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje moja Nela wazyla 20 gramow mniej ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
tez czaje się na letizie, ale to po porodzie. podoba mi się jeszcze caffe latte, tez bardzo fajny na piersi, które raz będą pelne, raz puste :P mam znajoma braffiterke i na czas ciąży i tuz po porodzie polecila mi wspanialy stanik fantasie susanna http://www.lace-lingerie.pl/commodit...FfMZtAodvBkAQA drogi...ale dzięki koronce "rosnie" razem z piersiami, pięknie je układa, fiszbina podtrzymuje. nic mnie nie uwiera, no i jest naprawdę ladny polecam, chociaż teraz to już chyba za pozno, co? ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- super a kto calowal brzuszek? bo nie wierze, ze sięgasz ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
po co mamuska chodzisz bez celu? ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- baran |
|||
|
|
|
#3144 |
|
Raczkowanie
|
diabli śliczny ten biustonosz tylko troszkę drogi
może sobie taki strzele, jak unormuje się laktacja i będę pewna, że dłużej pokarmię Mała
|
#3145 |
|
Raczkowanie
|
szybko przeleciałam forum i jeszcze nie wiecie, więc ogłaszam radosną nowinę:
sms od Mixi89: "Hej tutaj Alicja, wlasnie zajadam mleczko od mamy, waze 3020 g i mam 56 cm. Jestem sliczna i mam sie dobrze." Witamy kolejne maleństwo w naszym gronie!!!
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm Edytowane przez Laila85 Czas edycji: 2014-09-24 o 23:07 |
|
|
|
#3146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
02.10.2014 Edytowane przez nocnyskowronek Czas edycji: 2014-09-24 o 23:13 |
|
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej. Mixi gratulacje.
Ale sie rozkrecilo Dzis urodzila ? ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Ever to dwie manuski do dodania, magsik i mixi
|
#3148 |
|
Raczkowanie
|
Mixi Gratulacje
Czekamy na zdjęcia Maluszków
|
#3149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
|
|
|
#3150 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny słuchajcie...
Jak chcecie mieć ładną pierwszą stronkę, to prosiłabym o pomoc... Nawet jak wejdę 1x na dzień, to tyle na forum się dzieję, że zdarzy mi się przeoczyć coś... Więc skoro mamusie z dzidziusiami, nie piszą do mnie na PW, możecie WY to zrobić, jak zobaczycie błąd lub brak aktualizacji w 1 poście. Najgorzej jak po kilku dniach któraś pisze wstecz, że urodziła i nie poda daty, a ja odczytam to jeszcze w inny dzień- całkiem mi się miesza, no i przyznam, nie codziennie mam możliwość bycia na forum (chociaż staram się)... I od Was zależy, co chcecie, aby było info dla Wszystkich, czasami jak któraś nie napisze, czy cc czy sn, to nic nie piszę, żeby nie robić błędów. Pisanie godzin odpuściłam sobie. Dla tych co odezwą się na PW- wielkie dzięki za ułatwienie ![]() Ciężko jest ogarnąć wszystko na forum, jak się NIE wchodzi 6x dziennie :P Z góry dzięki za wyrozumiałość.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.

tym bardziej, że już teraz codziennie dostaję od kogoś sms z pytaniem, czy już urodziłam albo czy rodzę
a do terminu przecież jeszcze prawie 2 tygodnie 

za wizytę jutrzejszą!!!!!!
- dziś działamy 

Niby kilka godzin chodzenia ale kręgosłup odmawia posłuszeństwa