Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-24, 18:59   #4591
litllesweetangel
Lurker ;)

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Hope u nas tez czasami sa takie male ale zrace kupska i one nie smierdza! Tzn smierdza ale specyficznie, trudno wyczuc jak brzdac sobie biega, a nie informuje, ze cos tam nie pasi w pieluszce. Juz pare sie odparzyla przez to ;/

Ultra fajny dom( bo domek to nie jest ), jak urzadzicie po swojemu to bedzie wypasiony! I zazdroszcze duzej lazienki- moje marzenie, a nasza jest klaustrofobiczna W ogole nie chce mi sie wkladac kasy w to mieszkanie, ale cos bedzie trzeba zrobic...

Chyba trzeba zdecydowac ktora przejmie "wladze" nad klubem?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 19:06   #4592
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A Marsi - czy robiłas tą paciajkę mydlaną?
nie kochana, jutro, dziś kupiłam nowe książeczki o rodzeństwie i mieliśmy przygodę na dlugie godziny i wyobraź sobie,że Leos nie ma dość hihihi

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.

Wyniki Darii wyszły bardzo źle. Norma leukocytów w moczu wynosi 5-10, a Daria ma 70-100 i krew w moczu też jakiś wykryta jest.
Jest bardzo źle.
Mamy antybiotyk. Jak nie pomoże to prawdopodobnie szpital.
W nocy gorączka. W dzien też. Biedna moja
o matko boska oby szybko przeszło
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 19:21   #4593
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Fewciu miło że pytasz. Ja juz lepiej ale im Blizej wieczoru tym gorzej... zatoki zawalone i kaszel duszacy mnie męczy.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
jeju to się Pietraszko namęczy

Silver kurcze gorące życzenia zdrowia dla Małej, oby przeszło po antybiotyku

Dziewczyny chorujące zdrowia!!!

Gojka zawsze kupuję młodemu nowe buty. Teraz dostał po raz pierwszy, ale nadmieniłam - buty nie pozagniatane, zaginane, wydeptane - przed blok ok. Poza tym ma dwie pary adidasów i trzeba kupić śniegowce.

Kurde bylismy na polu, okazało się że Dawid się ze.rał ja go sprawdzałam kilkakrotnie ale nic czuć nie było! on też znać nie dawał że coś nie tak jest. Weszliśmy do domu i krzyk i łapie się za pampa. Pierwsza myśl była o Darii Silver i że przeziębił. Otwieram a tam kupsztal i cholerne odparzenie. Pierwszy raz odparzyło go tak że nie dał sie umyć. Bida mała leżał na łóżku i wietrzył jajusia teraz zasmarowałam linomagiem (krzyk) posiedział, kazał ubrać pampka i sie położył spać
niech szybko przejdzie!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
wstaliśmy i mamy duuuużo lepszy humorek))
kazała też smarować fioletem język i policzki żeby te ranki ząbkowe odkazić i młode wygląda jak nie powiem co nawet nie wiem do czego ten widok porównać

silver ojej jaka bidusia!!!!!!!!!!!! gdzie ją tak złapało? maleństwo małe.... teraz taki cholerny sezon się zaczął, mówię wam dzisiaj 2godz w przychodni czekałam w kolejce
a Ty kochana wyglądasz bosko!!!!!!!!!! No i gratuluję wagi!!!!!! Moja wymarzona kiedyś dojdę do takiej tylko sama się muszę doprowadzić do użytku bo ciągle coś albo kontuzje albo choroby

Ania zdrówka!!!

Fewciu!!! Jejku, uważaj na siebie!!!

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

Lady w czym biegasz jak jest tak zimno???
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 19:27   #4594
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
A właśnie: wiecie może czy ciastoline da się reanimować jeśli już jest taka twardsza, ze się kruszy i łamie Ale nadal można ugniatać?
nie da się

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Szaja a masz jakis pomysl na cwiczrnie poprawnego chwytu i chwytu pensetowrgo na razie wymyslilam wyciaganie zakladek indeksujacych z podajnika nawet fajnie nam idzie kredki lubimy ale o rysowsniu w konturach nie ma mowy , ciastoline mamy domowej roboty i zabaw z polega na wy c iskaniuw w rękach ,a z naklejkami nie bardzo sobie radzimy troche sie martwić
zabawa pęsetą czasem w zestawie lekarskim dla dzieci są takie większe, plastikowe - przenosisz kuleczki waty z miski do miski, albo waciki, albo kawałki chleba, no cokolwiek

rozsyp guziki na stole i niech zbiera do pudełeczka - najbardziej podstawowe ćwiczenie

targanie papieru na drobne kawałęczki

z naklejkami - no bez przesady to nie takie hop siup, kup zwykłą cenówkę, 2zł kosztuje jakieś, a to się łatwo odkleja i narysuj kreskę, niech próbuje na kreskę naklejać

Cytat:
Hej. U nas nocka masakra Już dawno nie słyszałam żeby Daria tak płakała rozpalona byla strasznie.
Ja wlasnie do pracy jade. Moi rodzice dziś z nia beda, pójdą odebrać te wyniki z moczu i do lekarza. Martwię sie
ojjj oby lek pomógł! miałam tak kiedyś

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
U nas 5,5 st a mialo byc dzis ładnie
pobiję was: przymrozek

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Pani, ktora tlumaczyla to Polka, ktora mieszka tu od 20 lat, powiedzialy, ze na pewno naucze sie jezyka na tym kursie 4razy w tygodniu mimo, iz po kursie nie bede miala z kim cwiczyc, i ze z moim zawodem jest duzo pracy tutaj. Wyszłam z rozmowy uradowana.

Ale wrocilam do domu i znowu negatywne mysli, ze sie nie nauczę.

Tak samo powiedzialam, ze wstydzę sie tego, zemieszkam tu prawie rok i nie umiem gadac. Beda w Pl i slyszac, ze ktos jest rok czasu i gadac nie umie to zawsze sie dziwilam jak to mozliwe. Panie pow. ze to normalne, ze mieszkam na wsi, zero kontaktu przez ten czas z ludzmi mowiacymi po niemiecku, troszke mi lepiej.

Powiedziala Pani, ze Nataszka jest zywym dzieckiem, ze jest bardzo sprawna fizycznie, ladnie bawi sie z dziecmi, a na moje obawy, ze Nati bardzo malutko mowi w ojczystym jeyku, powiedzialy zeby sie nie marwtic, ze sa dzieci starsze od Nataszki i nic nie mowia. I ze Nataszka potrafi powiedziec 3 slowa po niemiecku,
Sa tu w miasteczku zajecia sportowe dla takich maluszkow i zeby ja zapisac.
Chyba warto prawda??

Na moje tesknoty do Pl, panie powiedzialy, ze dla Nati bedzie tu lepiej.

Chcialabym cos zakupic drobnego dla tych Pan, bo dawno nie spotkalam sie z kims kto byl tak pomocny, Polka dala swoj nr telefonu, ze gdybym miala problem, to Ona pomoze. Pani Nataszki wyszukiwala mi kursy i dzwonila, to jest tak mile, ze szok. Tylko nie wiem co zakupic, zeby nie poczuly sie urazone.

Szaja
wielkie dzieki za te linki, na pewno bede korzystac,

a mam pytanko o ta ksiegarnie internetowa co zamawiasz ksiazki, bo raz korzystalam i zamawialam ale juz nie pamietam.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

przepraszam, ze tyle o sobie, ale nie mam komu powiedziec, jestem tak pełna emocji, obaw, czekam na kurs z utesknieniem ale tez ze strasznym strachem czy sie naucze, czy zdam egzamin B1, ze az do wc biegam.

I nie wiem czy rezygnowac z tego kursu raz w tygodniu co twraz jestem, bylam juz 3 razy, spotkan bbedzie jeszcze 10, 1,5h jedno, koszt calosci 76 euro plus dojazd 10km. Tamten drugi bedzie po 5 godzin 4 razy w tygodniu,

Wiec czy jest sens kontynowac ten co teraz chodzę, 76 euro to dla mnie duzo, ale troche żal rezygnowac, zawsze to jakies wyjscie do ludzi.

Co myslicie?
powodzenia na kursie a paniom może kubki z jakimś fajnym rysunkiem?

aros.pl to ta księgarnia, warto do dedalus.pl też zajrzeć

Cytat:
heja!
widzę meneq z yae doleciały ja dodam do solą i chlebem powitanie wódką jeszcze

marsi zdjęcie boskie!!! Chociaż bardziej na łopatki powAliło mnie zdjęcie z łapką na brzuchu

wiecie, że to nie koniec naszych przygód chorobowych??? ;]
wczoraj obudzil się żuczek z drzemki z mega histerią, dwie godz go nie mogłam uspokoić, na milimetr nie mogłam odejść, koszmar był. w końcu się uspokoił. myśleliśmy, że skoro spał 25min, to padnine na noc momentalnie.
o 20 położyliśmy go spać, wpadł znowu w histerię, odpuściliśmy, ale histeria nie przechodziła, bidok się nakręcał coraz bardziej, z płaczu się zakrztusił flegmą zwymiotował, zarzygał pół łóżka, M.dzisiaj na tą delegację jedzie więc poszedł spać do salonu bo długa podróż przed nim ja zostałam z żuczkiem w sypialni, czytaliśmy bajeczki bawiliśmy się, nagle znowu histeria no i tak się nie mógł uspokoić płakał okropnie krzyczał pakował rączki do buzi pokazywał na główkę że boli, na policzki, płakałam razem z nim, daliśmy przeciwbólowo czopek, płakał płakał płakał okropnie, i wyobraźcie sobie, że jak płakał, tak nagle po prostu padł na buźkę i zasnął, w sekundzie!!! Była 1 w nocy, bałam się, że sąsiedzi zadzwonią gdzieś bo krzyczał straszliwie "nieeee mamaaa nieeeee auuaaaaa" ;] coś strasznego. spaliśmy do 10 (!!!) bez pobudek, stwierdziłam rano, że choćby skały srały to się dodzwonię do przychodni, no i udało mi się, o 12 byłam w przychodni czekaliśmy prawie 2 godz no i tak jak myślałam, ząbki, z tymże jakiś stan zapalny się wdał i się biedactwo męczył strasznie......Dostaliśmy leki, do piątku siedzimy w domu i jak będzie wszystko ok to od pn na nowo do żłobka

ehhh przepraszam, że tak o nas, ale po prostu padam na twarz i jestem totalnei rozwalona przez tą chorobę żuczka......

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

wyjdą zęby to się uspokoi

----------------------------
Neti!
bo mi tu łatwiej:

dla 4latka polecam playmobil:

http://allegro.pl/playmobil-5894-wal...600862780.html

albo tu fajne, i gratis jeszcze zestawik:

http://allegro.pl/klocki-playmobil-5...596524914.html

dla bliźniaczek -2 prezenty, nie jeden! to jest 2 dzieci i też playmobil:

http://allegro.pl/playmobil-5892-baj...601552961.html

http://allegro.pl/walizka-skrzynka-w...586708714.html

różne zestawy, ale one wielkością są takie same, więc razem by się mogły pobawić

i patrz, dla 3 dzieci kup u jednego sprzedawcy to i wysyłka razem my mamy ichni domek i weterynarza, naprawdę super jakość

------------------
dla chłopców 7-8 lat:

http://allegro.pl/quercetti-zestaw-k...608334343.html niby od 4rż, ale... w pracy to mam, nawet gimnazjaliści z błyskiem w oczach skręcali

http://allegro.pl/klocki-skrecane-po...621078070.html

A może jakąś książkę do origami? u mnie dzieciaki mają fiola na tym punkcie od pierwszaków po gimnazjum siedzą w bibiotece i składają

tu masz masę książek:

http://aros.pl/szukaj/origami/0
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 19:41   #4595
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
lady ale jak procentami matke karmiaca, nie moment dokarmiajaca. Zaraz wyjasnie o co chodzi.
marsi Yae nie spi na poduszce. Czasem polozy jadiek pod brzuch, ale lezy na plaskim i twardym.
aga u nas grzebien z Body Shop, ale czym bym nie czesala po umyciu obowiazkowo odzywka.
U nas jest ciezko: lot to pikus, ale roznica 7h daje w kosc, Yae jest tylko przy uu lub na rekach. Dziadostwa boi sie, jest czujna. PLACZE, ciezko jest mi jej jakos pomoc oprocz bycia obok.
A z matka dokarmiajaca bylo tak: bylam u dermatologa i mowie, ze ma wziac pod uwage, ze kp. Ona na to pyta, ile ma dziecko, wyobrazajac sobie pewnie noworodka, kiedy uslyszala wiek, z usmiechem sie zapytala tylko, czy karmie, czy dokarmiam Ale lekarstwa dostalam, Yae nie zaszkodza a ja mam nadzieje, ze skornego dziadostwa sie pozbede. hje, mala moja lekarka pomoglaby i Wam!

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
żartujesz? bo ja miałam tak samo

i pomyślalam sobie,że może skoczymy na kawkę do Korony do cukierni Sowa? jezu jaki tam mają tort bezowy

teraz miałam wirusa i mogę jeszcze zarażać ale z przyjemnością w przyszłym tygodniu wyskoczyłabym, co Ty na to?

Lady, współczuje kochana ile Wy się nacierpicie

Debrah mój też uwielbia kalosze, a "plosie" z dziecięcych usteczek jest cudne po prostu

Ale mialam dziś dzień, pierwszy dzień po chorobie polazłam do roboty i myślałam,że zwariuje, wszystko na wariackich papierach, na ostatnią chwilę wysłyłałam ważne dokumenty do przetargu i co sie okazało? że pliki się zepsuły, no nie wiem jak, wszystko w nerwach, ech

na szczeście to moja ostatnia akcja i mam nadzieje,że niebawem będę już odpoczywać na całego i myślec wyłącznie o dzieciach

Juz nie zarazasz, bez obaw ;-)

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
U nas drugi dzień ze stanem podgorączkowym i zerowym apetytem. Dziś Domcia zjadła trochę zupy ogórkowej. Jak nie przejdzie do piątku to chyba wybierzemy się do lekarza.

Orientujecie się ile może trwać gorączka po szczepionce?

Meneq witajcie w kraju z Yae

Przeciwko czemu szczepilas?

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Dużo zdrówka dla Ciebie! I współczuję przygody z autem

Ale ten czas leci

Teraz zrobiliśmy tak , że postawilam kubeczek do nocnika i Darie posadziłam na nim. Po godzinie ( ) nasiusiała

misia, pytałaś o buty. My mamy na teraz tylko adidaski.
Biedna Daria, teraz wiecie, jak jej pomoc!
I godzine siedziala na nocniku?!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 19:44   #4596
Delicjanka
Zakorzenienie

Little, polecam Ci forum muratora zayebiste porady i duzo mozna sie dowiedziec,

jej, ae mi zimno;/

mozecie mi polecic jakis internet? wies zabita dechami, nie bede miec stacjonarnego telefonu.

Silver, ojej, bidna Darunia, buziak od cioci deli;*

Hope, to lepiej z Dadim;/ moja ma pipke czerwona od wczoraj;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 19:53   #4597
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
My tez mamy wywieszone menu, tyle że Blanka ma jeszcze skazę białkową no i z mojego widzi mi się - nie je słodyczy.

Uwielbiam żłobkowe opowieści

A wiesz, że ja wyciągnęłam sweterki z tamtego roku i spodnie jeansowe HM takie ocieplane kupiłam i wszystko dobre? Widać, że nasze dzieci wolniej rosną.

U nas śmieszna sytuacja - "mamciu maś, nieee! mamciu plosie! "

czy to na pewno rosół?

Biedactwo małe Mam nadzieję, że antybiotyk pomoże i obędzie się bez szpitala

Dzisiaj byłam ze sobą u lekarza. Non stop chce mi się spać, co rusz mam jakąś gorączkę, kręci mi się w głowie. No i lekarz bada mi ciśnienie. Po chwili mówi, że musi jeszcze raz, bo aparat jej się chyba zepsuł. Przynosi drugi i mówi: "Ma Pani ciśnienie nieboszczyka - 60/30"

Dostałam skierowanie na krew, kretyninę, cukier i TSH. Podejrzewa chorą tarczycę

Lady jak Piotruś teraz??

Neti a Ty jak się czujesz? I Ania??

U nas spodnie z zeszlego roku w koncu sa dobre na dlugosc: 74 i 80. W pasie nadal za duze.
Gdzie w sklepach sa ppdkoszulki w malych rozmiarach 80-86?
I co z tarczyca mialoby byc nie tak? Bo u mnie podobne objawy, ale zrzucam na zmeczenie a wyniki z przed roku przy takich samych objawach wzorowe...

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Dziewczyny uzywajace pieluchy rossmanowskie: dlaczego one sa takie twarde?! ktore sa miekkie w srodku? I w polskich pieluchach z rossmana i pampersach nie ma falbanki-gazy zabezpieczajacej przed wyplynieciem kupsztala na plecy - a to bardzo przydatne jest

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

mika do cwiczenia chwyty pesetowego nadaja sie paleczki do jedzenia, tylko trzeba na gorze gumka recepturka spiac

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Little, polecam Ci forum muratora zayebiste porady i duzo mozna sie dowiedziec,

jej, ae mi zimno;/

mozecie mi polecic jakis internet? wies zabita dechami, nie bede miec stacjonarnego telefonu.

Silver, ojej, bidna Darunia, buziak od cioci deli;*

Hope, to lepiej z Dadim;/ moja ma pipke czerwona od wczoraj;/

A wiesz jak mnie jest zimno? Jeszcze wczoraj rano mialam 30st...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 20:10   #4598
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Hej.

Wyniki Darii wyszły bardzo źle. Norma leukocytów w moczu wynosi 5-10, a Daria ma 70-100 i krew w moczu też jakiś wykryta jest.
Jest bardzo źle.
Biedulka, niech szybko przejdzie

Cytat:
Fewciu miło że pytasz. Ja juz lepiej ale im Blizej wieczoru tym gorzej... zatoki zawalone i kaszel duszacy mnie męczy.
Zdrowka
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 20:16   #4599
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
pokażę Wam co przed chwilą uchwyciłam
ale wzruszające! Pięknie!
Cytat:
moj maluch kazał sobie ugotować kisiel i pożarł dwie miseczki
Ale jak to? Powiedział, że chce kisiel?
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Jestemy w Pl!
Super , że podróż udana!
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
mogę się pochwalić?
mija 4 tydzień Ani w żłobku i muszę przyznać jedno - oboje z mężem jesteśmy MEGA zadowoleni wiem, pamiętam początki - było bardzo ciężko, w zasadzie miałam ochotę się poddać, ale na dzień dzisiejszy nie żałuję. Moje dziecko jest tam uśmiechnięte i szczęśliwe - zarówno jak wchodzi, jak i jak wychodzi. Pięknie radzi sobie ze sztućcami, a wcześniej bywało różnie, największy postęp widzę w operowani łyżką. Pięknie układa klocki jeden przy drugim - wcześniej tak nie było. No ale to wszystko są zdolności, które prawdopodobnie by nabyła również w domu. Najbardzie podoba mi się, jak wczoraj nas wzięła do kółeczka, ja śpiewałam "mam chusteczkę haftowaną" a ona szybko pobiegła po pieluszkę i się bawiliśmy raz ona chodziła z chusteczką raz ja, raz tż, było to przecudowne i przesłodkie no i np wczoraj Ania miała teatrzyk pacynkowy "czerwony kapturek" - no w domu bym czegoś takiego nie zorganizowała.
Widzę ciężką pracę pań w tym żłobku, Ania nigdy nie wyszła przepocona / wychłodzona, brudna, nieprzewinięta czy odparzona.

Generalnie - jestem bardzo zadowolona i jakby któraś się nad żłobkiem zastanawiała to ja dołączam do klubu Fewci - polecem polecam!
Ale fajnie sie czyta to tak się cieszę , że Ani podoba się w żłobku
Stary 2014-09-24, 20:19   #4600
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Hej.

Jest bardzo źle.

Zdrówka dla Darii

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Little - pytałaś o chatę. Kupujemy tę: http://kartuzy.info/ogloszenie,33151...ic-Mojusz.html
Tylko wiadomo, że urządzimy po swojemu - czyli do pomalowania, umeblowania i dekoracji wg naszego uznania. Wczoraj zresztą dostałam umowę przedwstępną, więc wszystko jest na dobrej drodze.

.

Ekstra chata
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 20:22   #4601
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
a właśnie czy Wasze dzieci śpią na podusi już??
Daria już od dawna śpi na podusi
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Mam pytanie raczej do mam dziewczynek

Jakimi szczotkami czeszecie włosy ????
Bo my nadal tą pierwszą, z włosiem ale ona sobie już nie radzi z rozczesywaniem.
My czeszemy grzebykiem. Ale musiałabym jakąś szczotkę kupić
Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Silver martwię się o Was! Jak Daria??
Dziękuję
Daria właśnie śpi, ale bardzo boję się tej nocki. Dałam jej ibum bo znów gorączkę miała.
I mam problem bo nie chciała antybiotyku wypić pluła. Dałam jej na siłę ale pół wypluła. A lekarka powiedziała że jak będzie wypuwać to jutro po zastrzyki. Nie wiem co zrobić ehhhhhh. Do mleka nie mogę jej tego dać bo nie wypija mi całego.
Stary 2014-09-24, 20:25   #4602
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Daria już od dawna śpi na podusi

My czeszemy grzebykiem. Ale musiałabym jakąś szczotkę kupić

Dziękuję
Daria właśnie śpi, ale bardzo boję się tej nocki. Dałam jej ibum bo znów gorączkę miała.
I mam problem bo nie chciała antybiotyku wypić pluła. Dałam jej na siłę ale pół wypluła. A lekarka powiedziała że jak będzie wypuwać to jutro po zastrzyki. Nie wiem co zrobić ehhhhhh. Do mleka nie mogę jej tego dać bo nie wypija mi całego.

Spróbuj strzykawką dawać. Nawet na siłę, powolutku jej wlewać.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 20:32   #4603
Kija80
Zadomowienie

Idzie Kto poślubi mojego syna, któraś ogląda?
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 20:41   #4604
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie raczej do mam dziewczynek

Jakimi szczotkami czeszecie włosy ????
Bo my nadal tą pierwszą, z włosiem ale ona sobie już nie radzi z rozczesywaniem.

ja tangle teezer )
Cytat:
Hej.

Jest bardzo źle.
ojejku ((( kciuki ! dawaj nam znać co i jak

Cytat:
pokażę Wam co przed chwilą uchwyciłam

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
mika my nadal uu, ale stalo sie to dla mnie potwornie bolesne, za kazdym razem jak sie przyssa to jakby igly we mni wbijal, a jeszcze ostatnio ma faze, ze sobie wybiera raz jedna raz druga to ja zęby przygryzam. Poza tym chyba nigdy podczas calej mojej przygody z kp nie mialam tak duzo pokarmu.
Mika, jak planujesz podawac Julowi ta witamine ze stanlabu? ja mam ja w domu i sama sie nia nie raz leczylam, ale teraz w ciazy chyba przedawkowalam i na sama mysl mam odruch wymiotny. A malemu to nie wiem jak to podawac, bo z lyzeczki by wypil, ale szklanki takiej mikstury to nie da rady.

Acha, bylam tydzien temu u lekarza i z usg wychodzi mi termin na 10 maja oby się wszystkie doktory na majówkę nie porozjeżdżały

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

mika trzeba dobrze rozmieszac,ale i tak troche osadu mi zawsze zostawalo, poza tym witamina c sie dosc szybko utlenia, wiec trzeba to wypic w miare od razu, a takiego malucha to ciezko przekonac jak nie ma ochoty
Ale ekstra data fajne dziewczyny się wtedy rodzą

Meneq
Witaj w Polandii :P w sumie weszłam tu dziś po to, żeby zobaczyć jak Wasz lot
Lady, współczuje bardzo nocek i biedny Piotruś ((( jak ja pomyślę że u nas jeszcze w sumie sporo tych zębów to mam dośc. A od 2mscy chyba cisza

byłyśmy dziś na kasztanach, pogoda rewela

Lady jeszcze CI powiem że te dwo domy http://www.danmardomy.pl/img/realiza...s/dsc_0582.jpg i http://www.danmardomy.pl/img/realiza...alizacje_1.jpg chętnie widziałabym jako własne

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2014-09-24 o 20:45
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 20:42   #4605
iffonka7
Zadomowienie

Padam
Ostatnie dwa dni to ciągła gonitwa. Dzisiaj już mi się tak brzuch stawiał że musiałam się położyć ( tak wiem ostatnio pisałam Adze ze ma sie oszczedzac a teraz sama ... ) ale jutro już powinno być luźniej.

silver, lady duzo buziakow dla waszych dzieci i duzo sily dla Was

Moge Was prosić o porade odnośnie koloru łóżka dla Bartusia?
Kupujemy to: http://pomeble.na.allegro.pl/lozko-m...616715262.html
Tylko że ja chciałam całe w kolorze sosny a TŻ niebieskie no i stwierdziliśmy że pomieszamy ale czy jak damy zagłówki niebieskie a reszta sosna to będzie do siebie pasować? Czy może lepiej zagłówki niebieskie a reszta biała?
Stary 2014-09-24, 20:45   #4606
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle szokens, dziś zjadła na śniadanie środek z połowy bułki z masłem i do tego 4 (!) okrągłe, ale takie mniejsze plasterki wędliny

Cytat:
U nas drugi dzień ze stanem podgorączkowym i zerowym apetytem. Dziś Domcia zjadła trochę zupy ogórkowej. Jak nie przejdzie do piątku to chyba wybierzemy się do lekarza.

Zdrówka dla Domci. Daria jeden dzień gorączkowała po szczepieniu.
Cytat:
Współczuję To samo przechodziłam z Domcią z czerwcu... Antybiotyk pomoże i będzie dobrze
Jak podawaliście antybiotyk?? Nie pluła?
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Dzisiaj byłam ze sobą u lekarza. Non stop chce mi się spać, co rusz mam jakąś gorączkę, kręci mi się w głowie. No i lekarz bada mi ciśnienie. Po chwili mówi, że musi jeszcze raz, bo aparat jej się chyba zepsuł. Przynosi drugi i mówi: "Ma Pani ciśnienie nieboszczyka - 60/30"
Dostałam skierowanie na krew, kretyninę, cukier i TSH. Podejrzewa chorą tarczycę
Jejku. Zdrówka dla Ciebie. I zrób jak najszybciej badania
Cytat:
Zdrówka!
Cytat:
silver ojej jaka bidusia!!!!!!!!!!!! gdzie ją tak złapało? maleństwo małe.... teraz taki cholerny sezon się zaczął, mówię wam dzisiaj 2godz w przychodni czekałam w kolejce
nagle, nie wiem z czego
Cytat:
I godzine siedziala na nocniku?!

tak dwa razy wstała, ale powiedziałam żeby jeszcze siedziała , aż zrobi siku. Włączyłam jej bajkę którą polecała Bokeh, "Masza i niedźwiedź" (Daria pokochała tę bajkę) siedziała i oglądała. A po godzinie zrobiła siku

Cytat:
Dziewczyny uzywajace pieluchy rossmanowskie: dlaczego one sa takie twarde?! ktore sa miekkie w srodku? I w polskich pieluchach z rossmana i pampersach nie ma falbanki-gazy zabezpieczajacej przed wyplynieciem kupsztala na plecy - a to bardzo przydatne jest
Rossmanowskich pieluch BD nie kupuję.Raz miałam i nigdy więcej. Przesiąkają i są naprawdę bardzo twarde, sztywne. My kupujemy tylko Dady z biedronki.
A co do falbanek to wszystkie pieluszki które użwałam (Babydream, dady, pampersy) posiadają je.
Cytat:
Spróbuj strzykawką dawać. Nawet na siłę, powolutku jej wlewać.
Właśnie strzykawką podawałam. Powolutku, a mimo to wypluwała

Co do spodni i sweterków , Darii też pasują te z tamtego roku

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-09-24 o 20:49
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 21:00   #4607
Ultra81
Rozeznanie

Daaawno mnie nie było na forum wieczorem, więc korzystam z okazji, że nie śpię i nikt nic ode mnie nie chce i nadrabiam sobie na spokojnie

Marsi - tak, Młoda śpi na poduszce. Lub na mnie

Debrah - super, że się u Was z jedzeniem poprawia

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
wlasnie polozylam fuge w wiatrolapie :d
Sama? Wow

Cytat:

Oby przeszło!
Co do gorączki, to u mnie lekarka mówiła o dwóch dobach.

Cytat:
Hej.

Jest bardzo źle.
Dużo dużo zdrówka! Współczuję bardzo!

Cytat:
Dla Ciebie Neti też zdrówka!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Kurde bylismy na polu, okazało się że Dawid się ze.rał ja go sprawdzałam kilkakrotnie ale nic czuć nie było! on też znać nie dawał że coś nie tak jest. Weszliśmy do domu i krzyk i łapie się za pampa. Pierwsza myśl była o Darii Silver i że przeziębił. Otwieram a tam kupsztal i cholerne odparzenie. Pierwszy raz odparzyło go tak że nie dał sie umyć. Bida mała leżał na łóżku i wietrzył jajusia teraz zasmarowałam linomagiem (krzyk) posiedział, kazał ubrać pampka i sie położył spać
Oby szybko przeszło! Pamiętam, jak Młoda się męczyła 1,5 miesiąca temu. Trzymam kciuki, by szybko Wam minęło.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Ultra fajny dom( bo domek to nie jest ), jak urzadzicie po swojemu to bedzie wypasiony! I zazdroszcze duzej lazienki- moje marzenie, a nasza jest klaustrofobiczna W ogole nie chce mi sie wkladac kasy w to mieszkanie, ale cos bedzie trzeba zrobic...
Urządzimy jak tylko uda się sprzedać działkę i/lub mieszkanie. W przeciwnym razie śpimy na materacach i to w dodatku pożyczonych

A co do sprzątania, to Nawijko, Fewciu jakoś się nie martwię - teraz domem i ogrodem zajmuje się pewna pani i myślę, że skorzystamy z jej wsparcia. No chyba ze nie - wtedy

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Padam
Ostatnie dwa dni to ciągła gonitwa. Dzisiaj już mi się tak brzuch stawiał że musiałam się położyć ( tak wiem ostatnio pisałam Adze ze ma sie oszczedzac a teraz sama ... ) ale jutro już powinno być luźniej.

silver, lady duzo buziakow dla waszych dzieci i duzo sily dla Was

Moge Was prosić o porade odnośnie koloru łóżka dla Bartusia?
Kupujemy to: http://pomeble.na.allegro.pl/lozko-m...616715262.html
Tylko że ja chciałam całe w kolorze sosny a TŻ niebieskie no i stwierdziliśmy że pomieszamy ale czy jak damy zagłówki niebieskie a reszta sosna to będzie do siebie pasować? Czy może lepiej zagłówki niebieskie a reszta biała?
Fajne łóżko! Ja bym brała tak jak Ty - sosnowe, więc nie pomogę.

Dobrej i spokojnej nocy, zwlaszcza dla chorujacych!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 21:07   #4608
LadyWhisper
Zakorzenienie

jeszcze zapomniałam

Ultra, piękny dom!!! i ta sauna! wow

Bokeh, noooo mi też wpadły w oko jeszcze trzeba mieć na czym ten dom postawić

Męża nie ma
ale zaraz włączam sobie "holiday" (Ultra - wpadasz? ) wareczkę 0% sobie pyknę czipsy pod kocyk i oglądam

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 21:09   #4609
Ultra81
Rozeznanie

Holiday
Szykuj miejsce
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 21:14   #4610
s i l v e r
Zakorzenienie

neti, ja też dziś nie ćwiczyłam. Przerosło mnie to wszystko. W nocy spałam może godzinkę... potem do pracy , z pracy do lekarza z Darią... Zaraz się kładę spać bo coś czuję , że ta nocka będzie też straszna

Dobranoc.
Stary 2014-09-24, 21:16   #4611
LadyWhisper
Zakorzenienie

kocyk zagrzany, wpadaj

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 21:26   #4612
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Idzie Kto poślubi mojego syna, któraś ogląda?
Ja...

Silver ja ostatnio próbowałam strzykawka podać syrop. Nie chciał raz. . Drugi. ..i w końcu sam pokazał żeby mu dać. I w tel chwili bez problemu otwiera buziaka. Spróbuj.

P.s. Kija co za badziew-ten program. ROLNIK RULEZZZ:p

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
neti, ja też dziś nie ćwiczyłam. Przerosło mnie to wszystko. W nocy spałam może godzinkę... potem do pracy , z pracy do lekarza z Darią... Zaraz się kładę spać bo coś czuję , że ta nocka będzie też straszna

Dobranoc.
Ja nie ćwiczę drugi dzień. Wcześniej w weekend tez nie. Ale myślę że jeszcze ze 2 dni i zacznę. Zwyczajnie przy tym kaszlu zasapię się jak świnia. A Pozatym nie wskazane żebym się też za bardzo pocila. Jestem rozgrzeszona?:p

Silver Zdrówka dla Was i dobrem nocy wszytskie kobitki - Wam życzę

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-09-24 o 21:27
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 21:33   #4613
ania13.03
Zadomowienie

Fewciu, juz lepiej, dziekuje!

Dziewczyny, na ktorej stronie sa zdjecia domu Ultra bo szukam i szukam i znalezc nie moge

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 21:40   #4614
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Zdrówka dla Domci. Daria jeden dzień gorączkowała po szczepieniu.

Jak podawaliście antybiotyk?? Nie pluła?

Jejku. Zdrówka dla Ciebie. I zrób jak najszybciej badania

Zdrówka!

nagle, nie wiem z czego

tak dwa razy wstała, ale powiedziałam żeby jeszcze siedziała , aż zrobi siku. Włączyłam jej bajkę którą polecała Bokeh, "Masza i niedźwiedź" (Daria pokochała tę bajkę) siedziała i oglądała. A po godzinie zrobiła siku

Rossmanowskich pieluch BD nie kupuję.Raz miałam i nigdy więcej. Przesiąkają i są naprawdę bardzo twarde, sztywne. My kupujemy tylko Dady z biedronki.
A co do falbanek to wszystkie pieluszki które użwałam (Babydream, dady, pampersy) posiadają je.

Właśnie strzykawką podawałam. Powolutku, a mimo to wypluwała

Co do spodni i sweterków , Darii też pasują te z tamtego roku

Maja, ale wokol nozek a nie na "plecach", kupsztal gora ma droge wolna. Czy Dada ma pieluchomajtki?
Stary 2014-09-24, 21:47   #4615
marsi11
Zakorzenienie

ultra-ale kawał chałupy i ogrod też mega
zazdroszczę sauny, my bardzo chcieliśmy ale nam metraza nie starczyło
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Fewciu, juz lepiej, dziekuje!

Dziewczyny, na ktorej stronie sa zdjecia domu Ultra bo szukam i szukam i znalezc nie moge
http://kartuzy.info/ogloszenie,33151...ic-Mojusz.html

Cytat:
Maja, ale wokol nozek a nie na "plecach", kupsztal gora ma droge wolna. Czy Dada ma pieluchomajtki?
ma bo ja kupuję a i BD pieluszki używam i nigdy nie narzekałam

złota myśl na wieczór:wejść do dziecięcego pokoiku w środku nocy by ukochać szkraba i po drodze nadepnąć na grającą książeczkę- bezcenne
Stary 2014-09-24, 21:51   #4616
meneq
Zakorzenienie

Mamy kp: HELP! Moje uu sa laktatoodporne - mam Medele Swing, ostatni raz odciagalam pokarm ponad rok temu i szlo pieknie a teraz umordowalam sie 30min i nie mam nawet 10ml. Co robic?

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
ultra-ale kawał chałupy i ogrod też mega
zazdroszczę sauny, my bardzo chcieliśmy ale nam metraza nie starczyło

http://kartuzy.info/ogloszenie,33151...ic-Mojusz.html

ma bo ja kupuję a i BD pieluszki używam i nigdy nie narzekałam

złota myśl na wieczór:wejść do dziecięcego pokoiku w środku nocy by ukochać szkraba i po drodze nadepnąć na grającą książeczkę- bezcenne

To bede probowac, w kolejce jest jeszcze Pampers, ale rowniez szorstki albo jestesmy rozpieszczone po naszych na co dzien uzywanych delikatnych pieluszkach.
Stary 2014-09-24, 21:54   #4617
marsi11
Zakorzenienie

a po co chcesz odciągać pokarm?
rok temu a teraz laktacja inaczej wyglądała- coś jak z ta sytuacją u pani dr -karmisz czy dokarmiasz rok temu karmiłaś
a może też zmęczenie robi swoje? nie sądze by medela zawiodła....

czyli japonskie pieluszki sa bardziej fuka fuka?

opowiadaj jak wrażenia rodziny na Yae i wogóle jak się odnajdujesz

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-09-24 o 21:55

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 22:04   #4618
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
a po co chcesz odciągać pokarm?
rok temu a teraz laktacja inaczej wyglądała- coś jak z ta sytuacją u pani dr -karmisz czy dokarmiasz rok temu karmiłaś
a może też zmęczenie robi swoje? nie sądze by medela zawiodła....

czyli japonskie pieluszki sa bardziej fuka fuka?

opowiadaj jak wrażenia rodziny na Yae i wogóle jak się odnajdujesz

W sobote ide na wesele i moi rodzice chca mleka dla Yae na noc. Medela zdaje sie dzialac dobrze. Jakies rady?
Fukafuka nie sa, ale sa "mieciutkie jak kaczuszka" ;-)
Yae jest bardzo zmeczona, zupelnie nie wie, o co chodzi ze zmiana czasu, do tego czuje sie niepewnie jeszcze w towarzystwie dziadkow. Za to moim rodzicom zaczynaja otwierac sie oczy, jak to z Yae jest zwykle. A ona pokazuje max 10% siebie. Ja tez wyglupiona zupelnie.
Stary 2014-09-24, 22:12   #4619
nancykenator
Zakorzenienie

meneq dobrze, że podróż udana
co prawda nie używaliśmy nigdy pieluch z rossmana i nie wiem, jak bardzo twarde są ale my używamy Dad z Biedronki i jesteśmy zadowoleni
co do kp to wiesz teraz kiedy laktacja się ustabilizowała może być ciężko coś więcej ściągnąć...

ewulkaa bardzo się cieszę, że Ani spodobało się w żłobku

silver strasznie Ci współczuję... tulę Was mocno

Lady zdrówka dla Pietraszka

marsi cudne zdjęcie
co do podusi to Kuba śpi albo na podusi na której go karmię (jak jesteśmy u rodziców i Kuba nie zna miejsca to odłożony nie zaśnie jak nie ma tej podusi), w domu śpi zwykle bez, chyba, że ciężki w odłożeniu wtedy też podusia pomaga

majulmi jaki macie ten zestaw ciastoliny z nożykiem? Podlinkujesz? Proszę

misiaeel pytałaś o buty, my mamy trzewiki z Primigi i kalosze.

Ultra piękny dom

Debrah cieszę się, że gryka podpasowała

głupie pytanie co to za szczotka tangle teezer? Kiedyś już o niej pisałyście...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 22:18   #4620
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
W sobote ide na wesele i moi rodzice chca mleka dla Yae na noc. Medela zdaje sie dzialac dobrze. Jakies rady?
Fukafuka nie sa, ale sa "mieciutkie jak kaczuszka" ;-)
Yae jest bardzo zmeczona, zupelnie nie wie, o co chodzi ze zmiana czasu, do tego czuje sie niepewnie jeszcze w towarzystwie dziadkow. Za to moim rodzicom zaczynaja otwierac sie oczy, jak to z Yae jest zwykle. A ona pokazuje max 10% siebie. Ja tez wyglupiona zupelnie.
dobrze by bylo ze dwie porcje ściągnąć
ja bym probowała wzmożyć laktacje czyli często odciągać plus herbatki? hm nie spodziewaj się raczej nawału, na szczeście do soboty masz jeszcze troszkę czasu
a zakładasz ewentualność że Yae mogłaby dostać sztuczn mieszankę lub mleko krowie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości