|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Aisog dzieki za opinie
Polly u mnie na bebilonie jest w 37 stopniach 20 to przeciez zimne jest ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1652 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no ale takie podaję skoro tak pisze
|
|
|
#1653 |
|
Zadomowienie
|
Ja też daje mm w temp pokojowej. Czytałam wypowiedzi położnych w internecie, że to nic nie szkodzi. Bebiko się ładnie rozpuszcza a młodemu nic nie jest.
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ah i też płakałam razem z nią, że nie umiem własnego dziecka wykarmić. No o wtedy zaczęłam pić tą nieszczęsną herbatkę co nam zaszkodziła ;-) ale ogółem to jakbym czytała o sobie i Adelce wtedy.
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-09-25 o 01:02 |
|
|
|
|
#1655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja mam chyba kryzys laktacyjny, piersi w dzień były miękkie, po 3 h przerwy z lewej próbowałam ściągnąć laktatorem a tam cisza. Ale wujek Google mi powiedział ze tak się zdarza bo ok 6 tyg zmienia się mleko, prxystosowuje się do rosnącego dziecka i taka zmiana może trwać od 2 do 7 dni. Pożyjemy, zobaczymy ;-)
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że miałam mleko w lodówce i mogłam poczekać na naładowanie cyckow,bo do poludnia mały jak jadł to się denerwował i ciągnął jak żelki te sutki.
|
|
#1658 | |
|
Zadomowienie
|
hej
Coraz częściej zdarza sie małemu( zazwyczaj wieczorem) jak go karmię, a wiem ze jest głodny, ssie cyca kilka sekund wypluwa płacze i szuka, ja powtarzam pare razy ta procedurę to i jest to samo...(a cyce pełne mleko leci aż bryzga Ale tylko wieczorem przed kąpielom tak sie zdarza i tak sie zastanawiam, ze on sam już nie wie czego chce...Czy może to byc przez zmęczenie??? Przeciez jak by był głodny to by raczej mi nie usnał...A buzie może otwiera z przyzwyczajenia? Tym bardziej ze jak jest głodny to tak potrafi mi sie przyssać do cycka że nie ma zmiłuj, łatwo go nie puszcza ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() A ostatnio odciagnełam, jak mały nie jadł ok godzinki, bo sobie nadal spał. W tym samym czasie 160 ml odciagnełam A tak normalnie mi sie nie zdarza, jedynie wtedy jak mały nie ssie z przerwą 5-6 godzin, a jak je co godzine to są mieciutkie![]() Czyli laktator zaczął sie spisywać??Bo to chyba ty pisałaś, że nie chciało ci lecieć jak odciagałaś, a mały normalnie ładnie ciagnał
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-09-25 o 08:15 |
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
To jest takie dzikie mięso w miejscu szycia. Podobno rana za szybko się zagoiła i dlatego takie coś się zrobiło.
Gin powiedział, że usunięcie nic nie boli, ale naczytałam się w necie, że boli bardzo i słabo mi jak o tym pomyśle ![]() Cytat:
|
|
|
#1661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie brzmi ciekawie. Powodzenia
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję :-(
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Co do temperatury mleka to u nas w szpitalu dawali zimne... Mieli takie małe buteleczki bebiko, przychodziło się z butelką, dostawało swoją porcję i tak dawało dziecku. Ja w domu robię zgodnie z instrukcją, temperatura ciała mniej więcej, jak wylewam na przegub, to takie ma być, źeby go nie poczuć. Daję 100 ml zimnej wody i 20 ml wrzątku.
|
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Mleko z piersi tez jest przeciez cieple a nie zimne
wiec na logike ja daje cieple, zreszta na wiekszosci mm jest jednak 37-40 stopni![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja jak sie tak denerwuje wieczorem i lapie i zaczyna plakac i sie denerwowac to znaczy ze juz jest zmeczona od miesiaca sie to powtarza praktycznie co wieczor i po 10 minutach zasypia
|
|
|
|
|
#1666 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
to moze swiadczec o tym ze jest zmeczony i chce sobie possac "do snu" a nie jesc i sie wkurza jak cos leci. moja olga tez tak czasem robiła w pierwszym miesiacu, smoczek załatwiał sprawe
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mocne żeby wszystko poszło sprawnie i bezboleśnie
|
|
|
|
|
#1668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym mleko matki ma ok 37 stopni, więc w temperaturze pokojowej czyli jakieś 24 stopnie to moim zdaniem za zimne. |
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Ciuszki w rozmiarze 56 zrobiły się za małe
![]() Wiec trzeba się wybrać na zakupy i dokupić kilka rzeczy bo mamy mało body i śpiochów
|
|
|
|
#1670 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Za połtora tygodnia ide do gina i się boję co usłysze Ile wam się rozpuszczały te szwy w środku. Ja mam jakoś tak przy wejsciu i jak się myje to one tam są a jestem prawiee 5 tyg po Zapomniałam sie pochwalić. Wczoraj maly skończył miesiac. Przyjechał kurier i przyiózł mu paczkę z pracy. Tetry butelki kocyki pieluchy i jakieś akcesoria. Raczej to przypadek, że w jego małe urodziny ale bardzo fajnie wyszło
|
|
#1671 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz kilka rzeczy nie zdążyłam założyć, a staram się codziennie zakładać coś innego żeby chociaż raz mały miał to na sobie. Zdecydowanie mam za dużo ciuchów, a na rozmiar 3-6 całą szafę i reklamowe.
|
#1672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-09-25 o 11:08 |
|
|
|
|
#1673 |
|
Raczkowanie
|
mamusie chustujace bardzo proszę o linki do chust które polecacie bo tyle tego jest ze nie mam pojecia co wybrac
|
|
|
|
#1674 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale na moim pisze ze przygotowac w temp pokojowej... to co mam podgrzac po przygotowaniu?
|
|
|
#1675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja przez to ze mi tak często ulewa, czy robi mi kinder niespodziankę założyłam wszystko nawet parę razy , a na 56 mam wiecej rzeczy niż na resztę, po woli muszę uzupełniać i dokupywać o przepraszam jedynie nie założyłam rampersów niestety , akurat jak mały sie urodził to przeszły upały ![]() Ja juz po trzeciej wizycie pielęgniarki srodowiskowej Powiedziała, ze mój mały to juz kawał chłopa, nie mogła sie nadziwić że taki tłuściutki sie zrobił, czyli nie wydawało mi sie ze ma dwa podbródki ![]() Musze dzis lecieć do sklepu i kupić pampersy 3, mały ma już na udach i brzuszku pręgi po pampersach A i mały nie ma ciemieniuchy, a już myslałam bo skóra mu sie łuszczy, powiedziała ze mogę na główce ja natłuszczać Jeszcze za 2 tyg ostatni raz mnie odwiedzi i koniec Powiedziała ze jak dla niej nie ma potrzeby aby przychodziła, bo widzi że dziecko jest zadbane i rośnie---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- dzięki wielkie dziewczyny , tak mi sie wydawało że to przez zmeczenie, ale pewna nie byłam
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-09-25 o 11:07 |
|
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Polly to rob wedle uznania z tym mlekiem
![]() Zobacz jak dziecku najlepiej pasuje... U mnie Mela woli pic cieple Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1677 |
|
Rozeznanie
|
Ja gotowana wode podgrzewam do danej temperatury (tak plus minus) wsypuje mleko i mieszam. jak jest za gorace to schładzam. A Ty rób wg swojej matczynej intuicji- po prostu nie ma złotego środka.
|
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny myślicie że w H&Mie bądź C&A będą jakieś ciuszki dla dzieci na Halloween?
![]() Bo tutaj się obchodzi i nie wiem gdzie można kupić jakieś ciuszki |
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1680 | |||||
|
Raczkowanie
|
Czesc Mamusie! Podzcytuje Was z doskoku ale nie mam kiedy odpisywac.. Jak Wy to robicie? Ja ledwo ogarniam 2 dzieci, mieszkanie, gotowanier, prasowanie (prawie codziennie puszczam jakies pranie!) ehhh..
Moj Szymciu rosnie jak na drozdzach! Wczoraj siue szczepilismy : 6 w 1 , pneumokoki i rotawirus - ktoras pisala o ceny szczepionek w Krakowie- my kupowalismy w aptece ziko -wyszlo 690 zl wiec chyba niezle! Maly wazy 5420 g ! (urodzil sie 3340, ze szpitala wyszlismy 3200 jakos) i ma 54 cm, ale co dziwne pajace na 62 sa male! Kazalam mezowi zniesc pake ciuszkow po starszym w rozmiarze 68! jak to mozliwe? chyba ida wszerz :P Uwielbiam ogladac zdjecia Waszych dzieciaczkow ) sa narawde sliczne! Strasznie sie pozmienialy, juz nie mamy takich noworodkow tylko bobasy ![]() Aaaaa...Szymek sie juz usmiecha, ale musze do niego mowic wysokim tonem Zazdroszcze tym ktorym dzieci ladnie spia w nocy, ja musze wstawac co ok 2 godziny i jestem padnieta! Pozniej zbieram sie z lozka ok 10, staram sir umyc, zjesc sniadanie, ogarnac kuchnie, poscielic lozko i juz 12, wiec dalej sprzatanie, prasowanie i juz 15 i lece po tomka do przedszkola.. Pozniej pozny obiad i juz jest wieczor, strasznie to leci.. Dziewczyny czy Wy nadal chudniecie? Bo ja do miesiaca spadalam pomalu z wagi i stanelo, teraz waze ok 60 kg, brzuch wisi, zle sie czuje, nie jem wiecej niz przed ciaza, jem slodycze no ale wczesniej tez jadlam, wiec skoro maly zjada ode mnie i tak przybiera to mi powinno ubywac...a tu nic! ![]() nie moge patrzec na siebie.... Ktoras kiedys pisala ze dziecko ma zatwardzenie- my podajemy lactulosum syropek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
hmmm ale to zimne jest przeciez, ja rozumiem ze mozna podawac mleko w temp pokojowej, ale jak jest teraz chlodno to wolalabym podgrzac do ok 40 stopni (tak jak z piersi ok 37). No chyba ze woli pic takie chlodniejsze.. Cytat:
Cytat:
mi tez sie slabo zrobilo, wspolczuje i trzymym kciuki zeby jednak nie bolalo...no to lece sie umyc bo maly spi w foteliku
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

wcześniej pięknie zjadał to, co w nich było, osuszał obie i brał się za butlę. A od wczoraj... Ryk jak tylko go przystawiam, pluje, bije pięściami dopóki mu nie dam butelki, wtedy się uspokaja. Wytrzymuje może minutę na każdej piersi zanim się rozpłacze. Juz sama nie wiem, co robić, żeby wypił cokolwiek, zaczęłam ściągać, ale wczoraj 90 ml, dzis tylko 65. Jestem na prostej drodze do całkowitego przejścia na mm. A mam pokarm, nie jakoś dużo, ale coś tam mam, ale co z tego, jak synek nie chce pić 

żeby wszystko poszło sprawnie i bezboleśnie