|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
Te które kupiłam w necie jeszcze dziś wywalę, bo są straszne.
|
|
#1622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1623 |
|
grozi wypollizowaniem
|
mamjesczze jedno pytanie- w jakiej temperaturze podajecie dzieciom mm?
|
|
#1624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1625 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj byliśmy u pediatry, Miki rośnie jak na drożdzach, waży już ponad 5 kg a ma miesiąc i 3 dni
Waga urodzeniowa 3650, na wypisie 3440 ![]() A ile ważą wasze dzieciaczki?? |
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagę Moja mała miała wage przy wypisie 2570 g a teraz ponad 5 kg a ma miesiąc i 4 tygodnie |
|
|
|
|
#1627 |
|
Wtajemniczenie
|
Śpioszki czy jak kto woli pajacyk na gole ciało. Od Wczoraj go przykrywam kocykiem a wcześniej bez niczego. W domu gorąco. Ale zauważyłam że ma coraz Częściej zimne rączki i dziś robimy kolejne podejście do spiworkow, kocyk szybko rozkopuje.
|
#1628 |
|
grozi wypollizowaniem
|
no ale to chrzest jest a nie jakies twoje widzimisie..dla mnie to strasznie egoistyczne z jej strony
, masz nie zapraszac rodziny dlatego ze ona nie lubi gosci . dorosli ludzie czesto robia to co wypada i nalezy a nie to co lubią
|
|
#1629 |
|
Wtajemniczenie
|
ten całkiem miękki to taki http://www.esotiq.com/staniki/stanik...q-mama,id-1006 a drugi jest ładniejszy, z koronką, całkiem sexi
Ale nie ma go na stronce, a żeby było widać jaki jest fajny to musiałabym zrobić zdjęcie na sobie
|
#1630 |
|
Rozeznanie
|
Aisgog1987 ja tez robie chrzciny 12 października zapraszam tylko najbliższa rodzine bedzie nas wszystkich tylko 9 osób i jedziemy po chrzcinach do polskiej restauracji
Dzis byłam na szczepieniach dostała 2 zastrzyki - 5w1 i meningokoki a Rotavirus doustnie, tylo troszkę zapłakała ogólnie było ok Natalka dzis pierwszy raz sie do mnie świadomie uśmiechnęła bezcenna chwila wcześniej juz sie śmiała ale tylko do Tż Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1631 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wow bardzo ladnie przybiera, a ty karmisz piersią czy mm? |
|
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde to ale wy opatulacie te dzieciaki na noc:P u nas mala chociaz w rozku to i tak z niego "wychodzi" gora i jak sie budzi na karmienie to skarpetki albo spodnie przewaznie tez ma sciagniete
strasznie zywe dziecko z niej Gosia u nas kocyk zawiniety jak rozek sprawdza sie przez 30 sekund:P robimy tak po kapieli czasem i mala swoim wierzganiem sie od razu rozkopuje ![]() Ale tak jak napisala Polly kazda z nas ma inne metody i kazde dziecko jest inne, jedne lubia cieplo inne zimno Wazne jednak zeby nie przegrzac maluszka bo to gorzej niz jak bedzie mu troche za chlodno Co do wagi to Mela jest cooooooraz ciezsza:P juz 4,5 kg ma jak nic I moja mama stwierdzila dzisiaj ze juz wie kogo ona jej przypomina: "Tego ptaka z bajki" ![]() Chodzilo jej o Tweetiego ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bąki puszczane przez Młodą też śmierdzą. Czasem mam wątpliwości co poszło w pieluchę i przeczekuję chwilę. ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Ania obróciła nam się w łóżeczku o 180 stopni na spaniu! Myślę, że gdyby pospała jeszcze chwilę to obróciłaby się o 360 stopni... idę kąpać Młodą.
|
|
#1634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Byłam dzisiaj u gina i zrobił mi się ziarniak wielkości 1cm. W piątek muszę iść go usunąć.
|
|
|
#1635 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no i wydało sie ![]() zadawałas sie z Tweetym ![]()
|
|
|
#1636 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm a co to jest ten ziarniak i skąd to się wzięło?
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Mela zawsze w lozeczku wedruje do gory opuszczajac rozek
Taki przyklad ![]() Umizumi wy dajecie malej mleko Bebiko? Ostatnio slysze o nim duzo dobrych opinii i sie zastanawiam czy pozniej nie dawac go malej Bo takiego Bebiko na problemy brzuszkowe z mniejsza iloscia laktozy chyba nie ma co? Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1639 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro jedziemy wyrobić Paszport, 2,5h jazdy autem w jedna stronę. Nie wiem jak to ogarnąć, mały nie lubi jeździć autem.
A ja jak siedze z tyłu to wymiotuje.
|
#1640 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Troche sie boje tych chrzcin, ze mała bedzie wrzeszczala, no nie bedzie najedzona itp. Nie lubie takich stresujacych sytuacji, gdy wszystkie oczy zwrocone sa na mnie :no:
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|||
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
A są jakieś takie kubeczki do podawania mleka dla dzieci niebutelkowych, może czegoś takiego warto dziewczyny spróbować?
|
#1645 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój też był niebutelkowy, Nauczyłam go podawajac mleko z butelki jak był wyglodnialy. A też smoczek dużo daję, spróbuj zmienić butelke.
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Mam doła, mój syn nie chce już ssać piersi
wcześniej pięknie zjadał to, co w nich było, osuszał obie i brał się za butlę. A od wczoraj... Ryk jak tylko go przystawiam, pluje, bije pięściami dopóki mu nie dam butelki, wtedy się uspokaja. Wytrzymuje może minutę na każdej piersi zanim się rozpłacze. Juz sama nie wiem, co robić, żeby wypił cokolwiek, zaczęłam ściągać, ale wczoraj 90 ml, dzis tylko 65. Jestem na prostej drodze do całkowitego przejścia na mm. A mam pokarm, nie jakoś dużo, ale coś tam mam, ale co z tego, jak synek nie chce pić każde karmienie wygląda u nas tak, że on płacze, a ja z nim... Jeszcze te wszystkie złote rady w stylu "przystawiaj go jak jest głodny", albo "pierwsze trzy miesiące są najtrudniejsze, jak wytrzymasz, to będziesz do trzech lat karmić". Serio, czasem mam ochotę strzelać do ludzi.
|
|
|
|
#1647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nasza górą z rożka jeszcze nie wyszła, ale potrafi go rozkopać w kilka sekund Tak, dajemy Bebiko. Nie wiem, czy jest jakieś Bebiko na problemy brzuszkowe/z mniejszą ilością laktozy. Poszperaj w necie, może znajdziesz coś w tym temacie. U nas Bebiko 1 przyjęło się bez problemów. Bebiko i Bebilon mają tego samego producenta! Na szczęście nie mamy problemów kupkowych, kolkowych itp.
|
|
#1648 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Między 39 a 41 stopni Cytat:
Fakt faktem nie jest jakimś klockiem pyzatym, ale też nie jest głodona - jak chce to daję jej jeść i je ile chce.... Zalecenie - mam jej dawać jeść i za 2 tyg do kontroli ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
... Bebiko mleko początkowe dla niemowląt od urodzenia Bebiko HA 1 zmniejsza ryzyko wystąpienia alergii na białko mleka krowiego. Bebiko HA 1 to hipoalergiczne mleko początkowe przeznaczone dla zdrowych niemowląt, które nie mogą być karmione piersią, a są narażone na ryzyko wystąpienia alergii na białko mleka krowiego. Są to niemowlęta, których rodzeństwo lub przynajmniej jedno z rodziców jest alergikiem. Dzięki odpowiedniemu procesowi technologicznemu białko zawarte w mleku Bebiko HA 1 zostało w znacznym stopniu pozbawione właściwości alergizujących i dlatego może być z powodzeniem stosowane u niemowląt narażonych na wystąpienie alergii na białko mleka krowiego. Bebiko HA 1 Od serca dla dziecka Zmniejsza ryzyko wystąpienia alergii na białko mleka krowiego u niemowląt z grupy ryzyka. Zawiera: opatentowaną kompozycję błonnika (fruktooligosacharydów i galaktooligosacharydów), LCPUFA (długołańcuchowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe), nukleotydy. O marce To Ty, Mamo, znasz potrzeby swojego dziecka lepiej niż ktokolwiek inny. My wspieramy Twoją miłość naszą wiedzą i doświadczeniem.... |
||||||
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Aisog jakos tak spiworek jest dla mnie niepraktyczny bo nie chcialo by mi sie malej wyciagac z niego przy kazdym karmieniu w nocy czy zmianie pieluszki
a w nim tez bym nie mogla karmic bo mala by sie zapocila... Wiec to nie jest dla mnie dobre rozwiazanie ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1650 |
|
grozi wypollizowaniem
|
a dlaczego własnie w takiej? sąjakies wytyczne? pytam jakdebil bo na moim mleku (nitramigen) napisano ze wode ostudzic do temperatury pokojowej i dodac proszek..a dalej pisze-sprawdzic temperature mieszanki na przegubie..ale co mam sprawdzac jesli rozrobiłam w temp pokojwej i a takiej pokojowej mam podawac? czyli ok 20 st?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

Te które kupiłam w necie jeszcze dziś wywalę, bo są straszne.

, ja bym sobie nie wyobrazała nie zaprosic na chrzciny prawnuak.
za wagę 

. dorosli ludzie czesto robia to co wypada i nalezy a nie to co lubią
Ale nie ma go na stronce, a żeby było widać jaki jest fajny to musiałabym zrobić zdjęcie na sobie