|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cześć dziewczyny
Troszkę mnie tutaj nie było, ale byliśmy z Piotrusiem na gościnnych występach u moich rodzicow, a potem u rodzicow TŻ. Chłopak jest tak wynoszony i wyprzytualny przez dziadków, ze cieżko go teraz przestawić, ale walczę, walczę Nie bedzie mi przeciez cały czas na rękach siedział. Teraz śpi sobie na balkonie, wiec mam czas troche nadrobić ![]() Witam nowe mamusie BeautifulLie Staś uroczy Tygrysek kiedy wylatujecie? Bądź dzielna, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. A z pakowaniem doskonale rozumiem, nienawidzę sie pakować Co do wysypki nie pomogę, moze narazie nie ma co sie martwić, jak bedzie sie sytuacja powtarzać to wtedy skosultujesz ze specjalista ![]() Cieszę sie, ze rehabilitacja przynosi efekty, a nadal chodzicie do w ramach pakietu z pracy? Limonka czy byliście u neurologa w Enel-Medzie? U tej na S czy na T? Ta na S jest podobno mocno wyluzowana, natomiast ta na T zeschizowana na maxa, nie wiem co lepsze My chodzimy do tej na Te...TynkaG a kiedy Emilka miała szczepionkę na WZWB? Niektórzy pediatrzy uważają, ze to efekt poszczepienny? U nas alt i ast tez mielismy podwyzszone, ale to dlatego, ze Piotruś dlugo miał zoltaczke ![]() Margo bardzo mi przykro z powodu tej smutnej wieści Ja to nie moge o takich rzeczach czytać, bo mi sie zaraz płakać chce ;(( Ściskam mocno!Thidien Adrainek słodziak jakich malo Jutro 26-ty, Piotrus bedzie miał 8 miesiecy dźwiga sie do siadania i pełza ;-) Według fizjoterapuetki powinien juz siedzieć, mam nadzieje, ze tak sie stanie zanim sie z nią znowu spotkamy ![]() Aaa i współczuje powrotów do pracy, poki co o tym nie mysle, choc zbliża sie ten moment nieublagalnie Postaram sie teraz częściej pisac, mam nadzieje, ze moj mały pełzacz mi na to pozwoli Uściski i miłego dnia Edytowane przez Kateczka100 Czas edycji: 2014-09-25 o 12:04 |
|
|
|
#1592 |
|
Zadomowienie
|
Limonka ja w większości ufam intuicji i rozsądkowi
tak jest chyba najlepiej Dziękuję za miłe słowa o Stasiu :-* Tak czytam i widzę że nie tylko u mnie dziecko jest zmierzle :-/ budzą się może wasze dzieci w nocy albo w czasie drzemki z wrzaskiem i trzesacymi rączkami? Mój tak ma z 2tyg i nie wiem czy to wina jego zaburzeń czy norma u niemowląt o.O ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Tygrysku jeśli sytuacja się powtarza to może porozmawiaj z pediatra :| |
|
|
|
#1593 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Limonko zdjęcia ze chrzcin mogę wstawić, ale muszę je najpierw dostać od siostry myślę, że koło weekendu będę miała. Oczywiście jak będzie co pokazać ![]() Martyna Ty robisz w słoiczkach obiadki? Długo pasteryzujesz później? thidien współczuję sytuacji w domu, oby Twoi rodzice szybko zrozumieli, że Twój dom to Twoje zasady i się do tego dostosowali. A Adrianek słodki ag zdrówka życzę!! Ja bym też wychodziła na spacery o ile jest ładna pogoda olakola za postępy Julitasia ja mam wkładkę do wózka z lamillou taką w sowy http://www.lamillou.com/shop/strolle...e-sowy-zielony zamawiałam niedawno i też dużego wyboru nie było virginia dla Natalki też dużo zdrówka życzę!! Oby ten katar wreszcie odpuścił i poprawił się apetyt alwa ja planuję dać kukurydzę taką z kolby beautifullife witaj koziemleko dużo siły w powrocie do pracy życzę ![]() Tynka trzymam kciuki, żeby kolejne wyniki badań były w normie ![]() Kateczka Super że podróże się udały. Gratuluję nowych umiejętności Piotrusia Tygrysku super że po rehabilitacji jest poprawa ![]() Mój tz od poniedziałku bierze urlop na dwa tygodnie ![]() Jutro chcę podać Krzysiowi żółtko. Czytałam, że powinno się podawać pół żółtka co drugi dzień. Ale ile czasu? Czy to też jest jakaś ekspozycja jak z glutenem? Jak Wy radzicie sobie z mięskiem? Porcja na dzień to 10 gram- gotujecie tylko te 10 gram, czy gotujecie więcej i mrozicie/przechowujecie na następny dzień? Jak już się poda mięsko to potem codziennie się podaje? Jestem zupełnie zielona w tym temacie
|
|
|
|
#1594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozwolisz że sobie wydrukuję zdjęcie i postawie z ramce obok łóżeczka. Paulinka jak go zobaczyła od razu przestała płakać : ![]() My po tragicznej nocy. przed północą po kilkakrotnych próbach usypiania, które kończyły się płaczem po 10 minutach wzięłam mała do swojego łóżka, zasnęła ale i tak ze 3 razy się jeszcze budziła. Rano tylko czekałam aż tata się obudzi i ją weźmie i odespałam. Ale i tak marudna jest. Po dzisiejszej nocce odechciewa mi się drugiego dziecka. Aż strach pomyśleć co by było jakby tak codziennie było ![]() Teściowa o 8 rano dzwoniła, i znów nieedawno, mam nadzieję że nie chce zrobić niespodzianki i przyjechać bo nie odebrała jak oddzwaniałam
|
|
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki.
Nie odzywam się bo kompletnie jakoś nie potrafię się wbić w ten wątek Piszecie tyle, że nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić olakola - - widzisz? Mówiłam, że ma taką chwilową 'zawieszkę' - brawa dla Julci ![]() My aktualnie odstawiliśmy pokarmy stałe (gluten i marchewkę - bo tylko to udało mi się wprowadzić) - Mały dostał uczulenia i nie bardzo wiem po czym. Wydaje mi się, że to nie po pokarmach stałych, ale żeby być 100 % pewnym, muszę zacząć wszystko od nowa. Ma zogniskowane plamy na policzkach i brodzie. Podejrzewam witaminy (cebionmulti) - dziś ich już w ogóle nie podałam. Ponadto mój syn wymaga 100 % uwagi przez cały dzień ![]() Smarrita - współczuję, u nas też czasem tak bywa ![]() BeautifulLife - Staś jest piękny A ja mam do was pytanie odnośnie koloru oczy waszych pociech. Zmieniły się już na takie jakie być powinny? Mój syn ma takie ciemne, granatowe, wpadające trochę w szare. My z tż-tem mamy piwne, najbliżsi z rodziny też, więc skąd u niego taki kolor? Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2014-09-25 o 13:39 |
|
|
|
#1596 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co prawda i ja się tu teraz udzielam baardzo rzadko, ale podczytuję i nieraz o Tobie myślałam, jak Ci się ułożyło z tym "fantastycznym" byłym po narodzinach Stasia bo pamiętam tą sytuację przed świętami BN. Stasiu ma cudowne oczka i takie piękne rzesy Cytat:
ale pediatra mnie uspokajała, że o ile je kaszki mleczne to jest ok. I jakoś wyrósł bez tego mleka tyle, że jak się zbuntował to był nieco starszy, miał 9 m-cyZa to moja córa śpi z nami od początku, tylko czasem drzemki dzienne ma w kołysce i to bardzo rzadko, bo przed spaniem cycka się na leżąco i już jej nie przenoszę. Teraz mąż ma złozyc łóżeczko i pomału chciałabym ją odkładać, zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Margo straszne co piszesz
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-09-25 o 13:58 |
||
|
|
|
#1597 |
|
Zadomowienie
|
Smaritta o jej :$ słodko! Oczywiście :-D a pociesze cie ze u mnie to prawie codzienna norma z placzem :-/
Bebe jedynie się dogadalismy w sprawie np prezentów na inne tematy on nie chce rozmawiać :-/ ogólnie jakieś 2mc jest spokojnie jak przyjdzie. Dzięki że pytasz :-* |
|
|
|
#1599 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie. Kilka dni mnie tu nie było bo mam wizytę babci z mężem. ..zostają do jutra a nie są latwi
![]() Thidien ja bym była zainteresowana ergo baby nosidlem. Daj znać proszę na priv ; p Byliśmy wczoraj znowu na basenie. Opiszę nowe ćwiczenia wieczorkiem. Dziś wprowadzilam Emilowi szpinak....po obiedzie wyglądał jak mały Shreck ![]() Ktoś pytał jak gotuję mięsko. Więc ja zawsze gotuję porcję na dwa dni. Tak mam pomrozone kawałki mięsa. Reszta wieczorem bo nie mam teraz czasu. Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
|
#1600 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Jak Wy to robicie, że macie czas na cytowanie i odpisywanie tak często? Ja ledwo daję radę nadrobić czytanie tego, co piszecie... Może się wyrobię ![]() Fajnie czytać, jak Wasze dzieciaczki robią postępy Ale że niektóre dzieci już siadają to jestem w szoku! Oliwierowi jeszcze daleko do tego. A wygląda na to, że najpierw zacznie raczkować, a dopiero potem siadać, a zawsze mi się wydawało, że powinno być na odwrót. Chociaż to może nie jest w ogóle istotne.Odnośnie jedzenia to ostatnie dwa obiadki były hitem - aż musiałam Małemu Głodomorowi dokładkę dawać Chyba tego nie ma na pierwszej stronie, więc napiszę:- dynia+marchewka+por+ryż (tak ładnie pachniało, że sama bym zjadła )- cukinia+marchewka+kasza jaglana O, już słyszę, że się Oli budzi, więc to tyle jeśli chodzi o pisanie... Miłego wieczoru wszystkim
|
|
|
|
#1601 | ||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że pakowanie już ogarnięte. Bawcie się dobrze i odpoczywajcie! Cytat:
Odnośnie uczulenia nie pomogę, bo na czym jak na czym, ale na alergiach nie znam się zupełnie. Cytat:
Cytat:
Rzeczywiście pojawiło się Wam naraz kilka problemów, ale jestem pewna, że to nic poważnego i ze wszystkim sobie poradzicie Cytat:
Najważniejsze, że mamy nasze dzieci. Pomyślcie ile par ma w dzisiejszych czasach problemy z zajściem w ciążę. Niech marudzą, mają muchy w nosie, nie chcą spać, ale najważniejsze, że SĄ. A wygadać się czasem trzeba, żeby się zrobiło lżej na sercu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak widać w rozwoju dzieci nie ma żadnych reguł ![]() Cytat:
Napisałabym dzisiaj coś o zachowaniu mojej córki, ale boję się, że reguła "nie chwal dziecka swego..." jest wciąż aktualna ![]() Niech mi będzie wolno tylko napisać, że wieczorem (gdy z reguły jest już trochę zmęczona i marudna) śmiała się i dokazywała tak, że podobno u sąsiadów było słychać ![]() A przypomnę, że mieszkamy w domu jednorodzinnym! Katar też wyraźnie się zmniejszył. Nie wiem czy to kwestia czasu czy nowych kropelek, ale poprawa jest ogromna.
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja do Was po radę
Dziś Natala zrobiła 3 kupki ale dalej brzydkie a co gorsze wyskoczyły jej na policzkach takie małe pryszczyki a ja gdzieś na necie wyczytałam, że jak są zatwardzenia/takie kupki i wysypka to niedobrze. Jak wiecie w zw. z tym, że Natala w dzień konsekwentnie odmawia mleka staram się wcisnąć je w innej postaci - kaszek, kleików ale te znów są ryżowe a ryż przecież niedobrze na zatwardzenia , już nie wiem co mam jej podawać . Z nowości w zasadzie nic takiego nie było co najwyżej ta śliwka ale jej dodawałam 2-3łyżeczki do kaszek/kleików - czy to ona mogła tak uczulić? Ja coraz bardziej podejrzewam alergię bo i ten niekończący się katar i wieczne problemy z jedzeniem, teraz wysypka... Niektórzy mi tłumaczą, że te kupki to nic takiego bo raz że zaglutowana, dwa że jedzenie bardziej treściwe i niby nie ma aż tak bardzo twardego brzuszka i chyba jej nie boli bo nie płacze (jeśli już to chyba bardziej ze zmęczenia/jak chce spać) ale już sama nie wiem a jutro piątek, w weekend wiadomo w razie co byłby problem - iść z nią jutro do pediatry czy nie? Mam czasem podobne odczucia jak Tynka... Wyżaliłam się, ech....
|
#1603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To bardzo prawdopodobne że śliwka. Inne sposoby żeby poradzić sobie z kupa to: - więcej napojów - wody - dodawać olej/oliwę - podawać probiotyki - jabłko Brzuszek się przyzwyczai z czasem. ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- tynka trzymam mocno kciuki aby młodej się w końcu spodobały zajęcia Dzięki za informacje o wysypce. Będę obserwować. No i co najważniejsze dużo pozytywnej mocy aby humor lepszy wrócił. Kateczka, fajnie że znów jesteś. Ciekawe czy ja po powrocie też będę musiała "prostować" dziecko Lecimy już w sobotę. Aaaaaaaaaa Pakować się uwielbiałam zawsze, ale jakoś z dzieckiem to wyższa szkoła jazdy, szczególnie jak trzeba się do 3 toreb/walizek zmieścić. Samochodem jakoś łatwiej było. A rozpakowywanie toreb to u mnie proces czasem nawet kilkumiesięczny ![]() Dziś było ostatnie spotkanie z pakietu. Na 4 listopada mam spotkanie w przychodni na NFZ, a do tego czasu już pociągniemy u tej samej pani, bo nam się podoba. Niestety nastraszyła mnie, że limity na ten rok w NFZ się skończyły i Kinga może nie dostać rehabilitacji Od razu składam życzenia dla Piotrusia bo nie wiem czy jutro się jeszcze pojawię Beautifullie, z pediatrą to ja gadam nawet za często Elgie witaj po przerwie i zapewne do usłyszenia po powrocie z naszych wojaży. Smarrita, dla Ciebie również dużo energii pozytywnej. Juliette, ja właśnie też większość pokarmów odstawiłam. aby uczulenie szybko zeszło a synek zrobił się mniej wymagający.bebe aby przenosiny do łóżeczka przeszły bezboleśnie. U mnie Kinga dziś w nocy wylądowała u nas, ale jak tylko przysnęła to ją odłożyłam do jej łóżeczka.filupka, jak zawsze czekam z niecierpliwością na opis zajęć na basenie. Emil dobrze się bawił? Karalalalajna, ja podobnie jak Limonka odpisuję w trakcie drzemek lub momentów gdy młoda się "bawi" na podłodze. Dzięki za kombinacje, zaraz dodam na pierwszą stronę. Limonka, dzięki ![]() Miło czytać, że u was już lepiej i z humorkiem i katarkiem. A powiedz mi jak tam wasze plany wyprowadzenia się na swoje? Ja dziś stwierdziłam, że moje torby/walizki są za małe. Wagowo mam giga zapas, a miejsca w nich brak. Szwagierka wysłała mi też zdjęcia łóżeczka, które załatwili. Wygląda bardziej jak kojec. Ciekawe jak ja młodą będę z niego wyciągać. Coś nowego nas czeka ![]() Spokojnych nocek wszystkim życzę |
|
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak trochę hurtem polecę, bo za wszystkie dzieciaczki trzymam kciuki - aby wszystkie problemy minęły, a mamy mogły spać spokojnie
![]() Virginia - biedne Wy! nie wiem, co poradzić, może to faktycznie te śliwki... Tygrysku - no stress czego zapomnisz, kupisz na miejscu, podróż minie zanim zdążysz się zorientować, że już jesteście w górze i w ogóle wszystko będzie super. ![]() Przemo ma oczy niebieskie, po małżu, bo ja raczej szarawe mam. wcześniej miał takie prawie granatowe, teraz zrobiły się jaśniejsze. i z ostatniego basenu foty: |
|
|
|
#1605 |
|
Zadomowienie
|
margo fajne fotki
virginia śliwka też może uczulać; współczuję u nas dzisiaj PUPA do GÓRY Jula wieczorem po cycu nie usneła, tylko leżała obok i zaczeła podnosić pupkę do góry - głowa i ręce leżały (w pozycji jak na brzuchu), tylko napięła brzuch i nóżki, i pupkę dała do góry, takie pompki z głową na prześcieradle ; i tak dużo razy, spodobało jej się
Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-09-25 o 23:10 |
|
|
|
#1606 |
|
Raczkowanie
|
Margo80 ale czaderskie zdjecia
Szczególnie to drugie mi sie podoba, rewelacja! Tygrysku no to juz finiszujesz z tym pakowaniem wiec nie jest źle! Fajnie Wam! Odpocznijcie i naladujcie akumulatory na zimochę...Jeśli chodzi o kojec, to przypomniało mi sie, jak kuzyn mojego męża zaproponował nam łóżeczko po swoim synku, kiedy u nich grillowalismy Zaprowadzili mnie do pokoju, a tam łóżeczko na najniższym poziomie Virginia współczuje problemów skórnych Jeśli nie przejdzie to moze rzeczywiście warto skonsultować sytuacje z pediatra... Ściskam mocno!Limonka ta na Te uchodzi za dobra specjalistkę, mimo swojego podejścia. Mnie ją polecała koleżanka, która chodziła do niej na NFZ w Zielonce. W Enel przyjmuje na Puławskiej, wiec kawał drogi i od Ciebie i ode mnie... Tylko jej sposob przekazywania info jest taki, jakiego nie lubię. Jak byliśmy ostatnio to powiedziała: asymetria, napięcie miesniowe - natychmiast, natychmiast rehabilitacja!!! Juz jutro najlepiej... A jak poszliśmy do fizjoterapuetki to okazało sie, ze az tak źle nie jest no ale moze lepiej tak niż miałaby coś zignorować. Zleca duzo badań i nie zapomina o pacjencie po jednej wizycie tylko każe do siebie regularnie przychodzić.Ciesze sie, ze Emilka miała lepszy nastrój, oby tak dalej ![]() Smarrita mam nadzieje, ze dzisiejszej nocy da Ci córa pospać. Trzymam mocno kciuki!! Elgie jeśli chodzi o mieso to piers z indyka podzieliłam na kostki i pomrozilam każdą kostkę w oddzielnym woreczku. Rozmnażam wieczorem, rano gotuje i mam porcje na dwa dni, a czasami na jeden Udanego urlopu! Oby pogoda dopisała aa i jeszcze miałam pytać czy Krzys wczesniej, zanim go przeprowadziliscie do swojego pokoju, często się budził w nocy? Czy sporadycznie?Dziewczyny, mam jednocześnie pytanie: czy Wasze maluchy śpią przy zapalonej lampce nocnej czy w sypialni jest zupełnie ciemno? I jeszcze jedno pytanie do tych, ktore maja materac gryczano-kokosowy Ostatnio przypomniało mi sie, ze pani w sklepie mówiła o zmianie materaca z jednej strony na drugą, ale nie pamietam kiedy to ma nastąpić... wiecie moze?Dobrej nocy. Papa |
|
|
|
#1607 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry!
Moj syn juz zaczął dzien! A jak u Was? ![]() Robię kawkę komu? Komu?
|
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też, ale na razie nie jestem mu potrzebna, wiec zalegam jeszcze pod kołdra
![]() Przemo śpi przy zapalonej lampce nocnej, bo inaczej bym po nocy do niego nie trafiła
|
|
|
|
#1609 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja juz tez zaczela dzien. Oczywiscie znow byl ciagy placz i musialam wziasc ja do siebie
Kateczka materac nam mowili zebu po roku obrocic |
|
|
|
#1610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my też już na nogach ostatnio nasze noce sa okropne bo Majce chyba sie zęby znowu wyrzynaja i płacze non stop .Pogoda za oknem też beznadziejna ciekawa jestem czy dam rade dzisiaj spacer zaliczyć BeautifulLie witaj znowu
|
|
|
|
|
#1611 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Hello, witam się po średniej nocy!
![]() Cytat:
Przykre to co piszesz. Los to taki średnio sprawiedliwy, żal maluszków Cytat:
Buziaki dla Piotrka- z okazji miesięcznicy Cytat:
Cytat:
Z dietą nie pomogę, my dopiero po trzech warzywach i kaszce. Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajne masz te pomysły na jedzonko. Podpinam sie pod limonkę- napisz jak przygotowujesz ryz i kasze. A kasza to jakas specjalna dla dzieci? Cytat:
Dzięki za miłe słowa, staram sie nie martwic i nie obwiniać, ale meczy mnie, że ta cala asymetria, problemy z jedzeniem i zasypianiem to moja wina, bo kiedyś ich nie było Cytat:
Cytat:
dla Julki!!! Oj co my mamy się namartwimy, a potem tak fajnie jestA teraz jeszcze zapytam.
Oki, u nas leje, ale wam życzę pogody i mile spędzonego dnia! Emilka śpi w ciemności. jeszcze jedno- czy zwiększony apetyt w nocy może być czegoś zwiastunem???
Emilka 3.04.2014 Edytowane przez TynkaG Czas edycji: 2014-09-26 o 07:53 |
|||||||||
|
|
|
#1612 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Od wiosny kolejne tematy. Liczę na to, że na przyszłą jesień, maksymalnie wiosnę (roku 2016) będziemy już na swoim- zależy czy zdecydujemy się brać kredyt czy nie. Dzięki,że pytasz Cytat:
![]() Emilka cały wyjazd przespała w wózku. Jeszcze raz życzę udanego wyjazdu! Rewelacja. Zwłaszcza to pod prysznicem. Cytat:
Cytat:
Na wizytę kontrolną wybiorą się już do niej. Puławska rzeczywiście nam nie po drodze, ale w końcu nie jeździmy tam codziennie. Dzięki za opinię Cytat:
Włączamy lampkę tylko na karmienia. Materac przekręca się na drugą stronę, gdy dziecko zacznie stawać, bo gryka dobrze mu robi na stópki. Cytat:
![]() U nas pobudka o 6.30, ale za to Emi przespała CAŁĄ NOC, więc nie śmiem narzekać ![]() Virgo- nie zacytowało mi Twojego posta. Bardzo Wam współczuję problemów i trzymam kciuki, byście jak najszybciej się z nimi uporały
|
|
#1613 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i tak nam zlatuje cały dzień. Ale chyba jest po prostu tak jak piszesz, że to kwestia priorytetów. A ja bym chciała znaleźć jakiś złoty środek i mieć czas i na to i na to i na tamto ![]() 2. Gotuję razem z warzywami i potem blenduję. I ryż i kasza jaglana potrzebują około 15 minut więc to mniej więcej tyle co warzywa. No chyba, że warzywem jest dynia, ale to wtedy najpierw wsypuję kaszę a np. po 5 minutach warzywko. A z blendowaniem to chyba zależy jak kto blenduje i jaki ma blender. Mi najczęściej (choć nie zawsze) zostają grudki, ale nie staram się ich za wszelką cenę zniwelować - niech Młody się uczy, że jedzenie nie zawsze jest papkowate Jak ktoś nie chce grudek to wtedy można pogotować ryż/kaszę trochę dłużej, żeby wyszły bardziej ciapowate.[PS. Mam nadzieję, że mi wybaczycie moje rozlazłe wywody, ale jakoś nie potrafię pisać treściwie...] Cytat:
A katar podobno pojawia się też przy ząbkowaniu. I podobno pomaga przy tym Fenistil w kropelkach dla dzieci. A jeśli to alergia to Fenistil tym bardziej pomoże - to akurat wiem, bo Oliwier ma alergię pokarmową i cały czas jakąś wysypkę na skórze i Fenistil łagodzi te objawy. Czasami mu daję 5 kropelek na noc i dziecko od razu lepiej śpi, nie budzi się 4-5 razy tylko raz. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kasza nie specjalna - zwykła jaglana, chyba firmy Ku..ec (nie wiem czy mogę zareklamować ). A a'propos tego, że coś jest specjalnie przeznaczone dla dzieci, to zastanawiałam się, czym się różni kleik ryżowe "dla dzieci" od kleiku ryżowego, który leży na półkach ze zdrową żywnością (ale już nie na tych, co to jest jedzenie dla dzieci). I tak sobie myślę, że chyba tylko ceną się różnią, no bo co można zrobić inaczej w kleiku ryżowym ![]() A odnośnie Twoich pytań, to mogę odpowiedzieć na pierwsze, że ja się nie trzymałam takiego schematu jak piszesz. Dawałam różne rzeczy tak jak mi pasowało, tzn. Oli poznał najpierw smak marchewki, potem było jabłuszko (gotowane), potem chyba cukinia i ziemniak, potem jabłuszko tarte (surowe), potem dynia, śliwka itd. a gdzieś w międzyczasie też dałam ryż i kaszę jaglaną. To chyba nie ma znaczenia jaka kolejność, tylko żeby dziecku podpasowało. Niektórzy mówią, że lepiej zacząć od warzyw, bo je dzieci bardziej akceptują. Zwiększony apetyt w nocy - może to kwestia rozwoju, tzn. że np. teraz potrzebuje więcej energii bo zdobywa nową umiejętność. Ja sobie to tak przynajmniej tłumaczę ![]() Ech. No to się rozpisałam A Oli nadal śpi
|
||||
|
|
|
#1614 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwilkę. Sto lat dla Oskiego i Paulinki z okazji półrocza
|
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny witam sie ja po ciezkiej nocy
młoda kasła przez zabki ona sie nie slini tylko bierze wszystko na siebie pytanie szybkie bo nie spi i musze zmykać szczepicie na pneumokoki ? poprosze o za i przeciw
|
#1616 |
|
Raczkowanie
|
My szczepiliśmy. Lekarz nam tak poradził, że jeśli w ogóle jakieś dodatkowe szczepienia to lepiej na pneumokoki niż meningokoki, bo te drugie to "tylko" biegunka, więc nie można oczywiście bagatelizować, ale wystarczy odpowiednio zadbać o dziecko. Pneumokoki już gorsze, bo nawet może dojść do sepsy (z tego co pamiętam....). Dobrze szczepić szczególnie jeśli dziecko ma kontakt z dużą ilością innych dzieci np. chodzi do żłobka. Minusy: cena, dodatkowe kłucie.
|
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Karalalajna a ten fenistil to rozumiem, że do noska? No mi jedna koleżanka też mówi, że u niej jak ząbki szły to też był katar, brak apetytu, potem doszła temp. ale ja nigdzie tych ząbków nie widzę
.Tygrysku dzięki za listę, te metody już stosuję (oprócz probiotyków bo Mała brała wcześniej i pediatra kazał odstawić ale może znowu wrócę?) , najgorzej jest z piciem bo Natalka w dzień wcale nic z butli nie chce (jak już pisałam) a w nocy wiadomo staram się dotankować choć trochę mleka. Wiem też, że na zaparcia pomagają syropy z LAKTULOZą, np. duphalac ale nie wiem czy robić taką samowolkę i brać bez konsultacji z lekarzem .Może macie rację, może panikuję, zwłaszcza że dziś ta wysypka mniejsza i już nie czerwona (wczoraj smarowałam oilatum) ale pamiętam, że u side też od jakiegoś drobiazgu się zaczęło... No i weekend w zapasie a w weekend zawsze gorszy dostęp do lekarzy. Przeraża mnie też to co wyciągam jej z noska, ilość tego, jedna moja kumpela dała mi namiary na jakiegoś fizjoterapuetę, który lokalizuje gdzie jest wydzielina i oklepuje, nie wiem może do niego zadzwonić . A przy okazji obejrzałby Natalę czy wszystko ok bo ona też czasem pręży się podobnie jak opisuje Tynka...Sorki, że tak egoistycznie ale nie mam do niczego głowy...
|
#1618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia BeautifulLie ale przystojny ![]() Cytat:
![]() współczuje takiej tragedi to przykre strasznie ![]() TynkaG brokuła robiłam dokładnie tak jak napisałaś. współczuję nocek i wogóle problemy ze snem mają te nasze dzieci, bo mój też skrócił drzemki do 30 min i w nocy budzi się co 1,5-2 godz ![]() Piotrek ma katar. Powiedzcie czy ten euphorbium moge mu psikać czy lepiej dopiero po konsultacji z lekarzem? Na razie psikam solą morską odciągam, ale mara Ty pisałaś że jak za często się odciąga to też wysusza się błony śluzowe i katar się nasila? to jak zrobić żeby nie wysuszyć za nadto? wyczyścić nosek i jeszcz raz psiknąć tą solą morską? Bo oprócz kataru mamy kaszelek, ale on raczej od kataru spowodowany.. Miałam nadzieje że Piotrka ominą te przeziębienia jesienne a tu lipa
|
||
|
|
|
#1619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na drugie śniadanko podaję Holle jaglaną. robię ze 130ml wody i 4 łyżek stołowych kaszki. wychodzi różnie, zależy jak te łyżki mi się nabiorą. taka trochę lejąca, ale nie płynna. młody i tak mam jeszcze odruch wypychania jęzorem jedzenia, więc wkładam mu łyżeczkę do buzi, czekam aż wypchnie, łapię to na łyżeczkę i ponownie do paszczy wczoraj tez zjadł cała ![]() Cytat:
wiecie może jak jest ze zwrotami w H&M? można w dowolnym sklepie czy trzeba w tym, w którym się kupiło? |
||
|
|
|
#1620 |
|
Wtajemniczenie
|
cześc dziewczyny,
Później się poodnoszę do Waszych postów, teraz nie bardzo mam czas. Antoś załapał jakis katarro... biedny jest. Dobrze, że już coraz ładniej sam dmucha. Izolujemy go jak możemy od Kalinki, ale nie zawsze się da Więc ją karmię intensywnie cycem, niech się naje przeciwciał![]() A wczoraj niunia miała dzień cyborga, w ogóle po południu nie chciała spać, za to wymagała atencji i rozmowy. Już miałam dosyć trochę, bo te ich drzemki są mi potrzebne do jakiegoś normalnego funkcjonowania, a jak nie śpią to mocno ciężko... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.

Nie bedzie mi przeciez cały czas na rękach siedział. 

dźwiga sie do siadania i pełza ;-) Według fizjoterapuetki powinien juz siedzieć, mam nadzieje, ze tak sie stanie zanim sie z nią znowu spotkamy 

za postępy Juli

): 

aby uczulenie szybko zeszło a synek zrobił się mniej wymagający.

Więc ją karmię intensywnie cycem, niech się naje przeciwciał