Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-25, 10:53   #1351
passion80
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Misia super

Lola jak urodziny to urodziny

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-09-25, 10:56   #1352
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Sto lat dla Alusia!

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj naj dla Alka!!!

Dodinha, tyle ze u nas absolutnie brak warunków na jakiekolwiek zwierzę. Nawet chomika nie wciśniemy. Może to taki pieskowy wiek?

Oooo a w Netto ubranka sówkjowe i liskowe U nas hitem jest sówka z Ikei i sówki na scianie wiec moze choc apaszke kupimy.
to u nas jest tak ze Amela jeszcze do niedawna psow sie bala, teraz zaczepia, kota uwielbia, a jak widzi naszego chomika to poziom ekscytacji siega nieba biedny chomik tzn jego malutkie uszka bo wtedy mloda pokrzykuje i piszczy

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Bajka, pytalas o genetyczne koslawienie stop. Nie do końca tak. Mój Małż koslawi, a Zuzia juz nie. Może przejdz sie do ortopedy? To do pewnego wieku jest fizjologiczne. Zuzia od tego roku dopiero nosi inne buty. Balerinki zawsze jak miała to kładła na okazje typu rozpoczęcie roku/dzień babci dziadka/święto jakieś w przedszkolu. Inaczej nie pozwalalam ani balerinek, ani japonek ani trampek. Wyjątkiem było jezioro/morze, wtedy mogła crocsy.

Co do szczepionek. Nie doczytalam artykułu, ale juz mnie nic nie zdziwi. Koncerny farmaceutyczne zrobią wszystko żeby na nas zarobić, często kosztem zdrowia.

Zjadlam śniadanie i IDE sprzątac

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Aha i od dziś w Tesco 30% rabatu na wszystkie ciuchy i akcesoria może komuś sie przyda

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Miłosz tez z tych co wszędzie wejda. Sam wchodzi do krzesełka Antilop (stoi przy sofie), wspina się po krzeselkach u Zuzi i staje na stoliku. Wszędzie kombinuje gdzie się wspiąć. Ostatnio wiesza się na uchwytach od szafek w kuchni i tak sobie wisi (jak na drazku ).
dzieki u ortopedy bylam, to on powiedzial ze mloda piety koslawi, chodzila w butach typu aurelka, przez ktore malo co se zebow nie wybijala jedyne co to wkladki supinujace piete i teraz jak bede szla z Amelka na kontrole chodu, to zapytam czy nie da skierowania dla Blanki na jakies cwiczenia korekcyjne.

Mamelita tez wszedzie wlazi, krzesla i stoliki to juz na porzadku dziennym :/

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
ja to jakas miekka jestem bo sie wzruszylam

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Nic wrócił temat autyzmu u pediatry i żyć mi się odechcialo.
Cytat:
Tym razem usłyszała
1. Proszę nie dopuścić żeby się choroba rozwinęła bo to egzemplarz dziecka któremu nie mogę podać antybiotyków.

Pytam dlaczego?

A ona do mnie: zna pani teorie zagrzybienia organizmu u dzieci ze spektrum autyzmu?

2. ( ale to aż śmieszne jest) on zawsze taki ruchliwy?
Mowie: tak, 90% czasu
Ona: omega 3 dla dzieci z nadpobudliwości a psychoruchowa
dlaczego ty jeszcze nie zmienilas tej pediatry? ja bym juz dawno to zrobila po pierwszej akcji i po obaleniu durnej diagnozy co za baba.... taki z niej pediatra jak z koziej dupy traba. autyzmu nie mozna stwierdzic od tak sobie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
bajka kaska i reszta dziewczyn
powiedzcie wmi w koncu jakie macie foteliki i czy z rwf bo mi sie wszystko pomieszlao juz a bede szla w nast tyg do 8gwiazdek i chce byc przygototwana

my mamy axkid kidzofix czyli obecnie duofix. bierz kidzona albo minikida ja wzielam kidzofixa tylko dlatego bo potrzebowalam na juz a na stanie mieli tylko go i wlasnie duofixa. tak to wzielabym kidzona zapewne.
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-09-25 o 10:59
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:03   #1353
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dzieki u ortopedy bylam, to on powiedzial ze mloda piety koslawi, chodzila w butach typu aurelka, przez ktore malo co se zebow nie wybijala jedyne co to wkladki supinujace piete i teraz jak bede szla z Amelka na kontrole chodu, to zapytam czy nie da skierowania dla Blanki na jakies cwiczenia korekcyjne.

my mamy axkid kidzofix czyli obecnie duofix. bierz kidzona albo minikida ja wzielam kidzofixa tylko dlatego bo potrzebowalam na juz a na stanie mieli tylko go i wlasnie duofixa. tak to wzielabym kidzona zapewne.
Mi też tak powiedział, ale chcę to skonsultować jeszcze. Poza tym nie bardzo wiem jak to korygować, skoro Młody ma na bosaka pomykać

A wiesz, że ja też Ale tak meeega pozytywnie

Foteliki Moja zmora...

Dla Wrocławianek - dzwoniłam przed chwilą do Sanepidu w sprawie szczepionki i Pani wydająca powiedziała, że teraz wydają Priorix, więc powinny być w punktach szczepień

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:04   #1354
dirtymagic85
Zadomowienie

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ALUŚ Z OKAZJI PIERWSZYCH URODZIN!!!
ROŚNIJ ZDROWO, RADOŚNIE I W MIŁOŚCI!

Misiunia cieszę się, że to był już ostatni dzień w pracy, super uczucie, nie?

Angelikada dzięuję za miłe słowa

Moja Lilcia juz prawie zdrowa, wysypka prawie zniknęła, mnie za to trochę rozkłada, dostałam @ i wogóle psychicznie siadłam po ostatnich dniach.

Tassia coś masz pod górkę od jakiegoś czasu widzę jesteś tak pozytywną i mocną osobą, nie dawaj się idiotom pediatrom, zepsutym komputerom, kreatywności tża w świętowaniu urodzin nie dawaj się
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:06   #1355
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
chcialam tylko napisac, ze we wtorek wyszlysmy ze szpitala i wszystko z Jula w porzadku...
Cieszę sie bardzo
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś Pierwszy Roczek świętuje:

Oluś

Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta

Sto Lat Kochany Śmieszku
Wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
no trzeba się za czymś rozglądać bo lato wróci dopiero za rok zastanawiałam się czy lepiej kupić kombinezon czy kurteczkę,
bardziej obstawiałam kurtkę ale w sumie kombinezon też fajny szczególnie na zimowe spacery
Ja mam zamiar kupic kurtke i dwuczęściowy kombinezon. Leo stale sie brudzi a zimą długo bedzie pranie schnać. Nie chce zeby bylo tak ze nie pójdziemy lepić balwana bo nie ma w czym dlatego conajmniej 2 musze miec. A jednoczesciowe rzeczy sie u nas nie sprawdzają bo leos jest niewymiarowy.
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ja pierd... co za larwa?!
ona pewno pamięta to co była te pare m-cy temu i dalej żyje w tej bajce!
widzi dziecko raz na ruski rok i wielce oświeconą udaje...

A co do reszty, to sorry, ale musielibyśmy u większości naszych wątkowych dzieci zdiagnozować nadpobudliwość psychoruchową.

A nie myślałaś żeby zmienić pediatrę/ przychodnię?

Nawet wczoraj tak się zastanawiałam czy któraś z nas może powiedzieć o swoim dziecku, że spokojne jest raczej i nie lata ciągle jakby owsiki w dupce miało? Co, jest taka na sali?

Teść mnie wczoraj rozwalił po raz milionowy.
Mówi: "Michałek może zjesz toczytamto (to juz mniejsza o to)?"
ja do niego: "Jaki Michałek? Przecież Miłosz się nazywa."
a ten do mnie: "A bo to takie dziwne imie, nie pamiętam, Michałek mu mówię."
Ja.pier.do.lę
Już mi się kiedyś wydawało, że on tak gada, ale w innym pokoju byłam i nie wiedziałam czy mi się zdawało czy co. Ale nie, nie zdawało się
Co za człowiek...

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
witamy

Tassia, blagam Cie, zmien pediatre bo ta kobieta jest niepowazna..

Moj tesc przez jakies 4 lata nie wiedzial jak mam na imie, ciekawe czy teraz zna imie wnuka zreszta, wczoraj gadajac z TZtem przez cala rozmowe jaral sie tym ze wnuczka do nich przyjedzie, jak to on sie nie mogl doczekac (widzial ja miesiac temu) a Bartka widzial ostatnio w marcu i praktycznie nigdy o niego nie pyta jak kiedykolwiek moj syn odczuje z ich strony jakies odrzucenie, czy bedzie czul sie gorszy od kuzynek to przysiegam, rozpie.rdole
U mnie podobnie to wygląda
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Sto lat Kochany Słodziaku !!!

skończyłam ostatni dzień pracy idę po dziecko i do mamy na kawę !
Super
Cytat:
zmień pediatrę

no właśnie Motyl, ja i Gorgulek mogą potwierdzić, że Emilka nie usiedzi na tyłeczku a nie podejrzewam u niej żadnej nadpobudliwości, po prostu zdrowe dziecko
Co do teścia to ale nie dziwię się Moja babcia też często zapominała imienia córki mojego brata Anastazji. Często mówiła Dynastia i raz jej się zdarzyło Amnezja

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

no w końcu
Hahaha chociaz to troche przykre dla tej dziewczynki moze byc w przyszłości.

A moj śp dziadek kiedyś mnie przedstawiał swojej rodzinie jako renata. Mialam 15lat wiec miał troche czasu na naukę.

Czekamy na dzidziusia

Edytowane przez Poziomkowa89
Czas edycji: 2014-09-25 o 11:07
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:13   #1356
teacherka
Zakorzenienie

Misiu, to teraz odpoczywaj w końcu!

Hahaha, słuchamy pana Tik Taka. Na "tik tak" Zuzia kiwa się na boki, a potem jest "tak,tak,tak ..." i macha na tak.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:14   #1357
MsLullaby
Zakorzenienie

http://matkatylkojedna.blogspot.co.u...l#.VCPqkfl5Mro
Mniej wiecej cos takiego juz od roku przygotowuje Bartkowi, tez zamierzam dac mu to na osiemnaste urodziny

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 11:21   #1358
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Sto lat dla Alusia!

to u nas jest tak ze Amela jeszcze do niedawna psow sie bala, teraz zaczepia, kota uwielbia, a jak widzi naszego chomika to poziom ekscytacji siega nieba biedny chomik tzn jego malutkie uszka bo wtedy mloda pokrzykuje i piszczy

Mamelita tez wszedzie wlazi, krzesla i stoliki to juz na porzadku dziennym :/

dlaczego ty jeszcze nie zmienilas tej pediatry? ja bym juz dawno to zrobila po pierwszej akcji i po obaleniu durnej diagnozy co za baba.... taki z niej pediatra jak z koziej dupy traba. autyzmu nie mozna stwierdzic od tak sobie

dziekuje a tak na chlopski rozum to minikid od kidzona czym sie dokaldnie rozni , myslalam ze kg

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:25   #1359
dirtymagic85
Zadomowienie

Bajka no i jak dałaś link do artykułu o tych szczepionkach i go przeczytałaś, to co zamierzasz? no jak dla mnie czarna dupa i czarna dziura, bo co robić, skoro ma się świadomość świństwa, jakie tam pchają?? szczepiać i się modlić, by akurat naszemu dziecku się nic nie stało, czy nie szczepiać i się ścigać z przychodnią, sanepidem i hu wie z kim jeszcze?
Stary 2014-09-25, 11:30   #1360
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Bajka no i jak dałaś link do artykułu o tych szczepionkach i go przeczytałaś, to co zamierzasz? no jak dla mnie czarna dupa i czarna dziura, bo co robić, skoro ma się świadomość świństwa, jakie tam pchają?? szczepiać i się modlić, by akurat naszemu dziecku się nic nie stało, czy nie szczepiać i się ścigać z przychodnią, sanepidem i hu wie z kim jeszcze?
Kochana, przede wszystkim też rączki do Bozi, żeby Młode nie złapało żadnej z chorób, a jeśli już (tfu, tfu), to przeszło ją łagodnie i bez powikłań...
Kurcze, ja się na takie ryzyko nie piszę i szczepię.

A swoją droga, jak to jest - szczepienia na ospę nie można łączyć z innymi? tak mi przed chwilą babka powiedziała, ale że one są w przychodni mocno zamotane, to wolę podpytać

WYMIENIĘ

Stary 2014-09-25, 11:36   #1361
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
dziekuje a tak na chlopski rozum to minikid od kidzona czym sie dokaldnie rozni , myslalam ze kg
kidzona mozna wozic przodem i tylem, a minikida tylko tylem.

Cytat:
po tym co przeczytalam ze dziecku wszczepiane jest obce dna, w tym miedzy innymi zwierzat przez co wirus moze mutowac i rozne spustoszenia siac, plus to ze sa zawarte w szczepionce komorki cancerogenne to jestem na nie. tym bardziej ze choroby te dla dziewczynek akurat nie sa grozne w wieku dzieciecym. na rozyczke i tak pozniej szczepia w szkolach. ja na swinke chorowalam i nic mi nie jest, moja mama chorowala jako dziecko na odre i zyje. ogolnie masakra, sieczka w glowie. przede mna jeszcze gadka z nowa pediatra. zobacze po jakiej stronie stoi
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 11:40   #1362
MsLullaby
Zakorzenienie

Przestancie juz wklejac te diaboliczne artykuly o szczepionkach, bo zaraz bedzie jazda jak z kp, mm, sn, cc itd. A ja szczepie na wszystko mimo ze tutaj NIE MUSZE i jakos nie fajnie sie czyta te wszystkie posty na ten temat dajcie juz spokoj, kazda zrobi jak uwaza i bez czytania tego wszystkiego

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-09-25, 11:46   #1363
gorgulek
Zakorzenienie

Lula, ja zaszczepie Priorixem ale chwilowo się wstrzymuje. Zreszta Milosz może najwcześniej pod koniec pazdziernika i pediatra o tym wie.
Dziewczyny miały dylematy czym szczepić wiec dalam porównanie.

Swoja droga, Bajka chyba niektóre szczepionki tez uzyskują z hodowli jaja kurzego. No i na info które trafilam to największym g.o.w.n.e.m jest ta blonnica/tężec/krztusiec.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:48   #1364
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
kidzona mozna wozic przodem i tylem, a minikida tylko tylem.

po tym co przeczytalam ze dziecku wszczepiane jest obce dna, w tym miedzy innymi zwierzat przez co wirus moze mutowac i rozne spustoszenia siac, plus to ze sa zawarte w szczepionce komorki cancerogenne to jestem na nie. tym bardziej ze choroby te dla dziewczynek akurat nie sa grozne w wieku dzieciecym. na rozyczke i tak pozniej szczepia w szkolach. ja na swinke chorowalam i nic mi nie jest, moja mama chorowala jako dziecko na odre i zyje. ogolnie masakra, sieczka w glowie. przede mna jeszcze gadka z nowa pediatra. zobacze po jakiej stronie stoi
a dasz znać , jak już będziesz po tej wizytcie? ciekawe co powie

Vea, bez kitu jsk nic, tylko się modlić kurczę...

dobra, wracam do nauki, póki Lilek śpi jeszcze
Stary 2014-09-25, 11:48   #1365
mariiasia
Zadomowienie

hej
kolejna cudowna nocka
mamy dziś wizytę u pediatry o 16. chyba nie obejdzie się bez antybiotyku, bo Szymek ma żółto-brązowy katar

Cytat:
Kapalam maciucha dzisiaj i on co chwile wstaje w tej wannie i mowie mu: zasady BHP są nieubłaganie siadaj.
Siadaj
Siadaj
A Maciej stoi, patrzy na mnie i mówi: siadaj siadaj siadaj
Haha
haha, dobre

a co do autyzmu to albo niech pediatra przestanie pieprzyć albo niech to udowodni, bo dla mnie to z du.py diagnoza
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
W temacie MMR II i Priorix:

Obie szczepionki są żywe atenuowane (niezdolne do wywołania choroby).
MMR II zawiera:
- wirus odry - szczep Enders-Edmonston
- wirus świnki - szczep Jeryl Lynn
(oba uzyskane w hodowli zarodka kurzego)
- wirus różyczki - szczep Wistar RA 27/3 (uzyskane w hodowli ludzkich komórek przy użyciu tkanek z abortowanych płodów - ładnie nazwane diploidalne fibroblasty).

Priorix:
- wirus odry - szczep Schwarz (pochodzi ze szczepu Enders-Edmonston)
- wirus świnki - szczep RIT 4385 (pochodzi ze szczepu Jeryl Lynn)
- wirus różyczki - szczep Wistar RA 27/3 ( i tu napisze cos strasznego: w przypadku MMR - komórki pobrano z tkanki płucnej 14tygodniowego dziecka płci meskiej, w przypadku Priorixa z tkanki płucnej dziewczynki ).
R- oznacza wirus różyczki
A- aborcja
27- 27 płód
3- trzecie pobranie tkanki.

Nie wiem pomoc to wszystko wyszukalam w każdym bądź razie te szczepionki obie są bezpieczniejsze bo są żywe atenuowane. Z tym ze priorix zawiera ciut bezpieczniejsze szczepy wirusa odry i świnki.

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
chcialam tylko napisac, ze we wtorek wyszlysmy ze szpitala i wszystko z Jula w porzadku...
super
Cytat:
(...)

Mało mnie, bo od wczoraj pochłaniam nową książkę J.K.Rowling

W Tchibo kolekcja dziecięca.
jaki tytuł książki?

Inwersja nie komentuje zachowania teścia bo to jest totalna żenua

wszystkiego najlepszego dla Alka!

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 11:49   #1366
gorgulek
Zakorzenienie

Poza tym ospa i żółtaczka typu A tez są z tych abortowanych komórek.
Stary 2014-09-25, 11:50   #1367
angelikada
Wtajemniczenie

kurcze dziewczyny mam problem i zaczynam się martwić trochę o tą moją Lene otóż odkąd zaczęła raczkować a niektóre z was widziały na fb jak zaczynała (chodzi mi że jedną nóżkę prostuje przy raczkowaniu - prawą) i bywa tak że przez kilka dni ostatnio już o niej zapomniała i ładnie raczkowała i na nowo od dwóch dni prostuje znowu tą prawą nóżkę i tak na zmianę raz ma ją prostą raz normalnie ugiętą i ładnie raczkuje nie wiem czy się nie przejść z tym do lekarza bo to dziwnie wygląda i tyle to już trwa...
Stary 2014-09-25, 11:52   #1368
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Przestancie juz wklejac te diaboliczne artykuly o szczepionkach, bo zaraz bedzie jazda jak z kp, mm, sn, cc itd. A ja szczepie na wszystko mimo ze tutaj NIE MUSZE i jakos nie fajnie sie czyta te wszystkie posty na ten temat dajcie juz spokoj, kazda zrobi jak uwaza i bez czytania tego wszystkiego
a dlaczego przestać? ja tam wolę wiedzieć takie rzeczy, OK, nie należą do miłych tematów te kwestie, ale są ważne, może ważniejsze od nieprzespanych nocek, wyrzynających się zębów i tak dalej, ja po to między innymi jestem na tym forum, zeby się takich rzeczy dowiadywać. No nie fajnie się czyta, nie fajnie, ale co, wszystko tu ma być cacy i słitaśne?
Stary 2014-09-25, 11:55   #1369
87czarna
Zakorzenienie

Kochany Aleczku! Ogromne sto lat dla Ciebie!!! **

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-25, 11:57   #1370
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
ja sie nawet nie wypowiadam, bo ja chyba jako jedyna nie szczepiłam na rota, pneumo i inne koki
bardzo się boję tej szczepionki, która jest teraz na tapecie na wątku przez właśnie różne zasłyszane historie.

a co do prezentu, o którym wspomniałaś, to ja też coś takiego szykuję pomysł zaczerpnęłam od znajomej

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2014-09-25, 11:57   #1371
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
a dasz znać , jak już będziesz po tej wizytcie? ciekawe co powie

Vea, bez kitu jsk nic, tylko się modlić kurczę...

dobra, wracam do nauki, póki Lilek śpi jeszcze
Dirty lekka ironia, bo ja z wierzących inaczej
A tak na serio... niestety zawsze znajdą się argumenty przeciw, dla mnie (i podkreślam że to moje zdanie), ryzyko zachorowania i ewentualnych powikłań po chorobie jest większe, niż potencjalnych powikłań poszczepiennych.
Poza tym, niech będzie, że wykazuję postawę obywatelską, pro ludzką i nie chcę, żeby moje dziecko zarażało inne dzieci.
I dlatego szczepię - na obowiązkowe i większość nieobowiązkowych.

Ale niestety to jedna z tych decyzji, które każda mama musi podjąć sama

WYMIENIĘ

Stary 2014-09-25, 11:59   #1372
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny mam problem i zaczynam się martwić trochę o tą moją Lene otóż odkąd zaczęła raczkować a niektóre z was widziały na fb jak zaczynała (chodzi mi że jedną nóżkę prostuje przy raczkowaniu - prawą) i bywa tak że przez kilka dni ostatnio już o niej zapomniała i ładnie raczkowała i na nowo od dwóch dni prostuje znowu tą prawą nóżkę i tak na zmianę raz ma ją prostą raz normalnie ugiętą i ładnie raczkuje nie wiem czy się nie przejść z tym do lekarza bo to dziwnie wygląda i tyle to już trwa...
może taka jej uroda? Szymek jak się czołgał to odpychał się zawsze tylko prawą nogą i nie uważam by było to w jakikolwiek sposób nieprawidłowe

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2014-09-25, 11:59   #1373
87czarna
Zakorzenienie

Jak zwykle nie mam czasu,także nadrabiać nie będę.
Mai wystarczyły trzy dni w przedszkolu i chodzi z gorączką i zawalonym nosem Zapowiada się ciekawie

Mam wielką prośbę do naszych wizażowych nauczycielek(i nie tylko ) Czy macie może jakieś fajne materiały lekcyjne związane z jesienią i dożynkami? W sobotę mam zastępstwo w 4 klasie i potrzebuję czegoś ciekawego,żeby dzieciaki były w miarę zainteresowane lekcją

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 12:00   #1374
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
a dlaczego przestać? ja tam wolę wiedzieć takie rzeczy, OK, nie należą do miłych tematów te kwestie, ale są ważne, może ważniejsze od nieprzespanych nocek, wyrzynających się zębów i tak dalej, ja po to między innymi jestem na tym forum, zeby się takich rzeczy dowiadywać. No nie fajnie się czyta, nie fajnie, ale co, wszystko tu ma być cacy i słitaśne?
Stary 2014-09-25, 12:02   #1375
MsLullaby
Zakorzenienie

Sorry za te moje nerwy ale jestem przed @ i mam wrazenie ze mi sie zycie wali i ogolnie mi odbija

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-09-25, 12:02   #1376
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
A tak na serio... niestety zawsze znajdą się argumenty przeciw, dla mnie (i podkreślam że to moje zdanie), ryzyko zachorowania i ewentualnych powikłań po chorobie jest większe, niż potencjalnych powikłań poszczepiennych.
Poza tym, niech będzie, że wykazuję postawę obywatelską, pro ludzką i nie chcę, żeby moje dziecko zarażało inne dzieci.

Aha i brz szczepien do zlobka by Lulci nie przyjeli.

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2014-09-25 o 12:04
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 12:05   #1377
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Misiu, to teraz odpoczywaj w końcu!

Hahaha, słuchamy pana Tik Taka. Na "tik tak" Zuzia kiwa się na boki, a potem jest "tak,tak,tak ..." i macha na tak.
mądra Zuzinka
Cytat:
http://matkatylkojedna.blogspot.co.u...l#.VCPqkfl5Mro
Mniej wiecej cos takiego juz od roku przygotowuje Bartkowi, tez zamierzam dac mu to na osiemnaste urodziny
super Bartuś będzie miał pamiątkę
Stary 2014-09-25, 12:14   #1378
gorgulek
Zakorzenienie

Mariiasia, ja szczepie tym co trzeba. Żadnych dodatkowych nie bralam. No i trochę opoznialam wszystkie szczepienia. Szczepienie z 6 msca Miłosz miał w lipcu a pod koniec sierpnia te z 7 msca. A to juz rok mija.
Priorix tez pewnie opozni się o jakieś 3 msce.
Stary 2014-09-25, 12:15   #1379
teacherka
Zakorzenienie

Mariiasia, "Jedwabnik", wydana pod pseudonimem, ale to już drugi tom o tym detektywie. Polecam, pierwszy tom to "Wołanie kukułki". O prywatnym detektywie.

Angelika, moja Zuzka też tak często robiła z tą nóżką, w sumie też właśnie prawą. Mam wrażenie, że prostowała ją jakby chciała na nią wstać.

Ze szczepieniami mam tak, że boję się przez te wszystkie zasłyszane historie, ale całkiem zrezygnować też bym nie potrafiła. Próbuję je trochę odsuwać, a już zwłaszcza nie chcę szczepić gdy widze, że z Zuzką jest coś nie tak. Nie wiem czy coś się od głupiego katarku nie rozwinie, przy ząbkowaniu też jest osłabiona.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 12:20   #1380
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
zmień pediatrę

no właśnie Motyl, ja i Gorgulek mogą potwierdzić, że Emilka nie usiedzi na tyłeczku a nie podejrzewam u niej żadnej nadpobudliwości, po prostu zdrowe dziecko
Co do teścia to ale nie dziwię się Moja babcia też często zapominała imienia córki mojego brata Anastazji. Często mówiła Dynastia i raz jej się zdarzyło Amnezja

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

no w końcu

Oj tak, Emilka to będzie na pewno jakiś sportowiec. Stawiam tu na jakąś sprinterke bo jest taka szybka w tej swojej aktywności

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
dzięki, widzę fajne rzeczy ma to tchibo

kurcze nie wiem co się dzieje , mały nie chce mi w ogóle spać ostatnio w dzień np. teraz położyłam go niecałe pół godziny i już nie śpi, ledwie do Was zajrzałam a on już na nogach, nie wiem o co chodzi
nawet śniadania spokojnego nie będzie
No to lece dzis do tchibo, moze tam cos upolujemy dla Poli bo no nic cieplego prawie nie mamy a tu z kazdym dniem coraz zimniej.

Cytat:
Juz widzialam na fejsie i az lezka mi poszla

Cytat:
A ja jestem po powrocie od pediatry i IDE się powiesić;(
Tassia, przeciez wiele z nas widzialo Maciusia i to wielokrotnie i naprawde wszystko z nim ok. No nie ma bata. Nie widze w nim nic niezwyklego. Jest wulkan energi, ale mało tu takich na watku? Jest rozdarciuszek czasami, ale jeden on? Mój bratanek mógłby mu przybić piątke Macius jest okazem zdrowia, jestem tego pewna. Zmien pediatre, szkoda Twoich nerwow..

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:

Ja mam dokładnie takie samo zdanie, i dokłądnie tak samo robie. Ale
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości