Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-25, 22:13   #1801
debraM
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Dzięki Olasia

To na sobotę upichcę to: http://www.olgasmile.com/dynia-danie-z-dyni.html
Bo kupiłam dynię i nie wiem co z nią zrobić, miało być ciasto, ale nie wiem czy chce mi się robić, bo i tak będzie niedobre

Jakby mi cellulit od diety znikł to byłby cud Ja dużo jeździłam na rowerze i problemu z nim nie było, ale teraz po rowerku boli mnie wszystko co dotyka siodełka i obrastam cellulitem. Wrócę na rowerek i szybko zejdzie, więc się nim nie martwię, jest zima to nie widać ale jakby miał zniknąć od diety to nie będę narzekać

3190g, 55cm

Edytowane przez debraM
Czas edycji: 2014-09-25 o 22:14
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 22:13   #1802
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Ja w sumie nie wiem czy na diecie bezglutenowej się chudnie, ale jak mam jeść te paskudne bezglutenowe bułki albo chleb to się całkiem ich odechciewa, a ja codziennie rano jem bułkę z łososiem, bo rybka zdrowa, a wcześniej śniadań nie jadłam. Dzisiaj jadłam makaron bezglutenowy i też niedobry a kluseczki ze skwarkami i serem albo jajkiem też lubiłam wciągnąć, a teraz się odechciewa. Będę jeść warzywa, owoce, jajka, ryby i mięsa bez sosów i panierki. Soków piję dużo. Kupuję sobie takie dla bobasów albo przecierowe. Czystą wodę piję tylko w nocy.
Kiedys kupilam pieczywo bezglutenowe po sprobowaniu poszlo do smieci dlaczego lekarz to przepisuje?? Schudnac raczej nie, ale wiadomo ze to zdrowsze jest zwlaszcza teraz a jedzenie codziennie weglowodanow chleb ziemniaczki i smazone to napewno grozi dodatkowymi kg oprocz tego co przytyjemy z maluszkiem Ja mam w planie kupic ''to cos'' na pare nie znam polskiej nazwy i zobaczymy co z tego beda za obiadki U mnie sa same soki z cukrem wiec przestalam pic nawet samej marchewki do picia tutaj nie znajde koszmar
Moj Tz mnie przyzwyczail do patrzenia na to ile sie je, i zauwazylam ze jak zjem porcje obiadu 200, 250 gram a po owoc lub jogurt to czuje sie najedzona ale nie objedzona nigdy w ten sposob nie patrzalam poprostu nakladalam i jadlam co nalozylam na poczatku mialam wrazenie ze to za malo i ciezko bylo sie przyzwyczaic
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 22:14   #1803
olasia
Zadomowienie

niunia- dobranoc
ja mialam czekac na pranie ale chyba nie dam rady... tez zmykam

debra- mi sie przypomnialo, ze robilam ciasto- placek z mielonych migdalow - przepyszne.

crystal- ja Ci wierze bo te gotowce sa paskudne. Suche jak stara babka piaskowa i slodkie do tego. Nie probowalam robic tych chlebow Olgi na zakwasie a to dlatego, ze nie jestem w stanie zniesc zapachu zakwasu. Przed ciaza robilam chleb zytni na zakwasie- najlepszy chleb jaki jadlam w zyciu ale musialam zakwas ususzyc bo smiedzial mi

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015

Edytowane przez olasia
Czas edycji: 2014-09-25 o 22:19
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 22:20   #1804
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Olasia

To na sobotę upichcę to: http://www.olgasmile.com/dynia-danie-z-dyni.html
Bo kupiłam dynię i nie wiem co z nią zrobić, miało być ciasto, ale nie wiem czy chce mi się robić, bo i tak będzie niedobre

Jakby mi cellulit od diety znikł to byłby cud Ja dużo jeździłam na rowerze i problemu z nim nie było, ale teraz po rowerku boli mnie wszystko co dotyka siodełka i obrastam cellulitem. Wrócę na rowerek i szybko zejdzie, więc się nim nie martwię, jest zima to nie widać ale jakby miał zniknąć od diety to nie będę narzekać
a z cellulitem to mam nie maly problem zwiekszyl sie odkad jestem w ciazy i niestety ale widze w miejscach gdzie go nie bylo rowerek najlepszy wrocilabym do niego ale nie mam rowerka..... duzo jezdzilam bo codziennie robilam 20 km kiedy sie odchudzalam do pracy i do domu i tak codziennie zamiast samochodu.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
dobrej nocy
spij dobrze
Stary 2014-09-25, 22:42   #1805
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
a ja wczoraj zrobiłam pierwszy zakup dla Maluszka za całe 65 zł kupiłam przewijak z wanienką
Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
na olx znalazłam, tu w Gorzowie kobieta sprzedawała ja dużo za tej stronce patrze czasem naprawdę super rzeczy można kupić za małe pieniądze
rewelacja! ja ostatnio myślałam nad komodą, ale jakos mało miejsca zostanie mi w pokoju w pokoju a tu w sam raz, wszystko pod ręką. cena nowego - dla mnie przesada! ale, używane warto chapnąć. Super zakup Gosiaczek221

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
kochane wy moje-dziekuje za zaciśniete kciuki. jestem po wizycie.... JESTEM PRZESZCZĘŚLIWA [B]będę miała synka!!!!!!
Gratuluję ! bardzo się ciesze

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ja tez na razie mieszcze się w kurtkę a ze jestem narciara to moja kurtka jest dość Obszerna a później ewentualnie po przecenie się kupi. O matko za dwa dni wchodzę w 15 tydzień a brzucha nie było i nie bedzie hehe
Co z ta linią życia? Ja jej nie mam
Wczoraj na plotkach u mojej koleżanki dowiedziałam się, że jej dopiero nie dawno połowa tej linii wyskoczyła a jest w 30 tc :P nie ma reguły, kiedy ona nam wyskoczy, a czy wyskoczyć musi? chyba nie u wszystkich

Cytat:
poczekam sobie do samego dnia i zalicytuje , by mi ktoś czasem go sprzed nosa nie sprzątnał
ja tez wielka licytacja :P 29 września niech tylko ktoś mi zaszkodzi w zakupie mojej kurteczki to

Cytat:

Ostatnio w TKmaxx kupiłam super szlafrok do szpitala, bo w domu nie mam, bo nie używam, a super, bo na zamek i dużo piżam/koszul ciążowych jest, więc jak któraś z Was ma blisko to polecam się przejść
ja potrzebuje koszulę, najlepiej dwie.... nigdzie nie ma.orientujesz się jak tam z rozmiarami? czy mają rozmiary 48 i 50 już się tym martwię, bo powinnam mieć jakieś wyjściowe koszule np. do szpitala itp. Ostatnio przecież jak byłam to wstyd... wolałam być w szpitalnej którą dostałam na przyjęcie, niż zakładać moja, sprana jak nic, ale nie miałam nic innego by Tż mi wziął dlatego poszukuję koszuli nocnej w big rozmiarze
i to są minusy bycia większą

--------------------------------------------------------------------------

a mnie dzisiaj wali głowa, znowu !!! mam nadzieję, ze jutro wstanę bez tego bólu
czy Wam tez się tak przetłuszczają włosy ? ja rano umyję, a na wieczór już mam tłuste.... chciałam dzisiaj kupić farbę do włosów ale nie było, pusta półka z moim kolorem. a to jedyny sklep gdzie mieli odpowiedni kolor i bez amoniaku. i du..pa. będę chodzić jak wieś!

a dla łasuchów dodam, ze w lodówce mam całą blachę ciasta 3 BIT
taką miałam ochotę na nie
i zrobiłam i głowa,rozbolała mocniej i nie chcę już nic

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2014-09-25 o 22:44
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 05:56   #1806
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
A na stronie www Decathlonu mozna online zamawiać i nawet jest chyba odbiór osobisty w wybranym sklepie, ale moge sie mylić z tym odbiorem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dużo kupuje online, ale do dehatlonu mogę podjechać przy okazji ikei to odrazu się przymierzy. A my w ikei z racji remontu ostatnio częstym gościem jesteśmy.

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
to przepis podala mon9 ale sernik wyglada bardzo pysznie my nie obchodzimy dnia chlopaka
Napewno sliczne ubranka znalazlas, tam zawsze sa piekne a dziecko dlugo nie ponosi a pozniej laduje w takich sklepach , tez sie nie moge doczekac, wstepnie wiemy, ale zawsze jest jakas szansa na zmiane
Mnie czeka w nowym domu spanie na wielkim materacu ale to nie to samo co lozko a z dnia na dzien napewno nie kupimy
Rzeczywiście pomyłka:P Nie zmienia to faktu, że sernik wygląda przepysznie. My każde święto obchodzimy, ale prędzej robimy jakieś imprezki lub wyjścia niż kupujemy prezenty. Po tylu latach ciężko coś wymyślać oryginalnego. Choć teraz w ramach świąt lub urodzin sobie telefon muszę sprawić.
Zawsze lepszy materac niż podłoga:P

Co do tej linii życia, myślałam, że wam chodzi o jakieś wróżby z ręki

Lesyeux w TKmaxx mam wrażenie, że jest wszystko w każdym rozmiarze, taki wielki lumpeks tylko z nowymi rzeczami. Lubię ten sklep, nawet dodatki do domu nieraz się kupi.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu

Edytowane przez marcia45
Czas edycji: 2014-09-26 o 05:58
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 06:08   #1807
smv
Zakorzenienie

Koszule ostatnio były w biedrze ale chyba największy rozmiar to XL to chyba 42 na europejską rozmiarowke. Kupiłam jedna ale nie po to ze noszę ale właśnie po to żeby w razie wu mieć do szpitala bo ze mną bywa różnie he. Ale i tak trzeba kupić taką rozpinana na piersiach co by psipsiucha lub psipsiuche pokarmic (Jezu boję się tego!)
To dobrze ze nie jestem jedyna która nie ma tej linii na bebenku. A jak z owlosienienien? W sensie na brzuchu bo u mnie mam wrażenie ze jakoś się zagescily włoski na brzuchu a będąc w szpitalu dziewczyna obok mnie leżała to brzuch miała mega zarośnięty.. To chyba hormony tak robią co nie?

Ja się chyba pierwszy raz od dwóch tyg. Wyspalam... Ale super uczucie ach

Dziś jadę po zwolnienie do gin. To od razu zapytam o parę rzeczy

dziewczyny takie dziwne uczucie jakby kłucia czy pulsowania w pochwie mam od dwóch dni, czy to normalne bo sie rozciąga tam wszystko? czytalam ze jest tam jedno z wiązadeł podtrzymujących macicę i dlatego tak jest ale to normalne ale chciałam wiedzieć czy wy też takie "cuś" odczuwacie?

zobaczcie co znalazłam, ja się poryczałam ze wzruszenia )
https://www.facebook.com/video.php?v=359317124232057

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-09-26 o 07:03
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 07:17   #1808
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Koszule ostatnio były w biedrze ale chyba największy rozmiar to XL to chyba 42 na europejską rozmiarowke. Kupiłam jedna ale nie po to ze noszę ale właśnie po to żeby w razie wu mieć do szpitala bo ze mną bywa różnie he. Ale i tak trzeba kupić taką rozpinana na piersiach co by psipsiucha lub psipsiuche pokarmic (Jezu boję się tego!)
To dobrze ze nie jestem jedyna która nie ma tej linii na bebenku. A jak z owlosienienien? W sensie na brzuchu bo u mnie mam wrażenie ze jakoś się zagescily włoski na brzuchu a będąc w szpitalu dziewczyna obok mnie leżała to brzuch miała mega zarośnięty.. To chyba hormony tak robią co nie?

dziewczyny takie dziwne uczucie jakby kłucia czy pulsowania w pochwie mam od dwóch dni, czy to normalne bo sie rozciąga tam wszystko? czytalam ze jest tam jedno z wiązadeł podtrzymujących macicę i dlatego tak jest ale to normalne ale chciałam wiedzieć czy wy też takie "cuś" odczuwacie?

tez sie tego boje , naczytalam sie roznych rzeczy, i moja mama mowila mi ze miala jakis stan zapalny kiedy mnie karmila. Oczywiscie to nie znaczy ze tak bedzie u mnie Z owlosieniem, mam wrazenie ze mam troche wiecej wloskow niz miala
To pulsowanie jest normalne, tez tak mialam, i ostatnio dwa dni znowu to czuje szczegolnie wieczorem, i do tego napina mi sie podbrzusze chwilami.
Ja jeszcze w tamtym roku kupilam dwie dlugie koszule z jakims wzorem, jedna ze sowka hihi, takie dlugie i schowalam i nie nosze wiec sie napewno przydadza do szpitala i trzeba bedzie pomyslec nad czyms rozpinanym
W koncu pojdziesz do lekarza
Piekne video

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Dużo kupuje online, ale do dehatlonu mogę podjechać przy okazji ikei to odrazu się przymierzy. A my w ikei z racji remontu ostatnio częstym gościem jesteśmy.

Rzeczywiście pomyłka:P Nie zmienia to faktu, że sernik wygląda przepysznie. My każde święto obchodzimy, ale prędzej robimy jakieś imprezki lub wyjścia niż kupujemy prezenty. Po tylu latach ciężko coś wymyślać oryginalnego. Choć teraz w ramach świąt lub urodzin sobie telefon muszę sprawić.
Zawsze lepszy materac niż podłoga:P

Co do tej linii życia, myślałam, że wam chodzi o jakieś wróżby z ręki

Lesyeux w TKmaxx mam wrażenie, że jest wszystko w każdym rozmiarze, taki wielki lumpeks tylko z nowymi rzeczami. Lubię ten sklep, nawet dodatki do domu nieraz się kupi.
U nas jest tak samo wiekszosc obchodzimy, ale zamiast prezentow wolimy spedzic ten dzien jakos fajnie tylko moj TZ nawet nie wie ze istnieje dzien chlopaka a np, na walentynki to nie kupujemy sobie prezentow, jedynie moj TZ kwiaty jakies czekoladki, a ja zwyczajnie robie dobra kolacje przy swiecach i winko, albo gdzies wychodzimy zalezy tez jaki to dzien tygodnia
Tez mysle nad nowym telefonem jeszcze w tym roku

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-09-26 o 07:13
Stary 2014-09-26, 07:23   #1809
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
co to za linia na brzuchu o której piszecie?
nie strasz z tym zarośniętym brzuchem
Stary 2014-09-26, 07:23   #1810
smv
Zakorzenienie

crystal dzięki bo takie dziwne to uczucie ;/ myslalam ze mam sie martwic, ciekawe co inne dziewczyny napiszą.
dzis to taka wizyta bez wizyty bo sie umowilam ze wpadnę i tylko L4 mi doktorka wypisze ale podczas wypisywania mam amiar zapytac co brac w razie przeziebienia (jestem typowym człowiekiem który ciagle w okresie jesienno-wiosennym choruje), ale mam nadzieje ze nic jednak nie złapie.

a propo dnia chłopaka (mój mężu juz nie chłopak :P) ale kupil wczoraj lustrzane i mówie :to wszytskiego najlepszego mój chłopaku od razu imieniny załatwiłam ;P

nusiekowa linea negra czy jakos tak, czyli niby ta linia zycia od pepka w doł lub w góre, tam zbiera się barwnik jest się go chyba ma za duzo ja nie mam tej lini i w sumie dobrze bo tez mi sie nie podoba

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-09-26 o 07:25
Stary 2014-09-26, 07:29   #1811
niunia_ona
Zakorzenienie

hej
melduję się
weszłam dziś na wagę i szok 64.6 :P a było 65 u lekarza ;p
super to jak narazie prawie skończony 18 tydzień i 2 kg tylko na plusie

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
crystal dzięki bo takie dziwne to uczucie ;/ myslalam ze mam sie martwic, ciekawe co inne dziewczyny napiszą.
dzis to taka wizyta bez wizyty bo sie umowilam ze wpadnę i tylko L4 mi doktorka wypisze ale podczas wypisywania mam amiar zapytac co brac w razie przeziebienia (jestem typowym człowiekiem który ciagle w okresie jesienno-wiosennym choruje), ale mam nadzieje ze nic jednak nie złapie.

a propo dnia chłopaka (mój mężu juz nie chłopak :P) ale kupil wczoraj lustrzane i mówie :to wszytskiego najlepszego mój chłopaku od razu imieniny załatwiłam ;P

nusiekowa linea negra czy jakos tak, czyli niby ta linia zycia od pepka w doł lub w góre, tam zbiera się barwnik jest się go chyba ma za duzo ja nie mam tej lini i w sumie dobrze bo tez mi sie nie podoba
też nie mam tej linii jeszcze ale wszystko przede mną ! oczywiście

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 07:29   #1812
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
rewelacja! ja ostatnio myślałam nad komodą, ale jakos mało miejsca zostanie mi w pokoju w pokoju a tu w sam raz, wszystko pod ręką. cena nowego - dla mnie przesada! ale, używane warto chapnąć. Super zakup Gosiaczek221

Gratuluję ! bardzo się ciesze

Wczoraj na plotkach u mojej koleżanki dowiedziałam się, że jej dopiero nie dawno połowa tej linii wyskoczyła a jest w 30 tc :P nie ma reguły, kiedy ona nam wyskoczy, a czy wyskoczyć musi? chyba nie u wszystkich

ja tez wielka licytacja :P 29 września niech tylko ktoś mi zaszkodzi w zakupie mojej kurteczki to

ja potrzebuje koszulę, najlepiej dwie.... nigdzie nie ma.orientujesz się jak tam z rozmiarami? czy mają rozmiary 48 i 50 już się tym martwię, bo powinnam mieć jakieś wyjściowe koszule np. do szpitala itp. Ostatnio przecież jak byłam to wstyd... wolałam być w szpitalnej którą dostałam na przyjęcie, niż zakładać moja, sprana jak nic, ale nie miałam nic innego by Tż mi wziął dlatego poszukuję koszuli nocnej w big rozmiarze
i to są minusy bycia większą

--------------------------------------------------------------------------

a mnie dzisiaj wali głowa, znowu !!! mam nadzieję, ze jutro wstanę bez tego bólu
czy Wam tez się tak przetłuszczają włosy ? ja rano umyję, a na wieczór już mam tłuste.... chciałam dzisiaj kupić farbę do włosów ale nie było, pusta półka z moim kolorem. a to jedyny sklep gdzie mieli odpowiedni kolor i bez amoniaku. i du..pa. będę chodzić jak wieś!

a dla łasuchów dodam, ze w lodówce mam całą blachę ciasta 3 BIT
taką miałam ochotę na nie
i zrobiłam i głowa,rozbolała mocniej i nie chcę już nic

http://www.bonprix.pl/style/ciazowa-...214&return=ref Spojrz na to cos tu mozna bedzie znalesc jesli cena ciebie nie przeraza
glowa mnie boli codziennie niestety, ale wlosy mi sie poprawily, jest lepiej niz przed, zobaczymy co bedzie po porodzie czy bede mi wypadac bardzo
Chetnie przyjde na 3 BITA
Stary 2014-09-26, 07:30   #1813
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

no I rycze jak ta głupia chlip

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
hej
melduję się
ja mam 4 na plusie od początku ciąży
Stary 2014-09-26, 07:35   #1814
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
hej
melduję się

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

też nie mam tej linii jeszcze ale wszystko przede mną ! oczywiście
To ja 10 kg wiecej ale mam 1,5 kg na plusie do 2 jak ty Ale dzisiaj to na dzien dobry schudlam z 1 kg :/ wstalam z ogromnym glodem, zjadlam bulke a w niej salatke wlozylam z warzyw i tak mnie skrecilo i odechcialo mi sie jesc chyba do wieczora
zaczynam 16 dzisiaj

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:

Kazda wizyta sie przydaje mozna porozmawiac z lekarzem o swoich stresach i watpliwosciach jesli cos sie dzieje
Fajny prezent i masz z glowy na jakis czas
Stary 2014-09-26, 07:36   #1815
smv
Zakorzenienie

na bonprixie fajne te kurtki ciązowe ale 319 zł to dla mnie bardzo dużo a koszula nocna lux 50 zł to nie duzo, ale powiem wam ze będąc na targu na straganie z pidżamami widziałam fajne koszule ciążowe za niecałe 3 dychy wiec warto sie wybrac na stragany to tak naprawde i tak na chwile, chyba ze ktos lubi spac w koszulach - ja nie znoszę

ja chyba w niedziele jade do rzeszowa do Millenium Hall i tam chyba juz TKmaxxx otworzyli zerkne co tam mają, kiedys tam byłam i ceny mnie przestraszyły ;/

tz na prezent zaoszczedzil 2 tysiaki, a 500 wzial z naszego wspolnego konta wiec niech ma
ja osobiscie w zyciu bym takiej zabawki za tyle kasy nie kupila, zwlaszcza ze mamy juz aparat ale chlop jak sie uprze...wolalalabym zeby auto kuował wieksze na przyszlosc;P

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-09-26 o 07:38
Stary 2014-09-26, 07:38   #1816
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
To ja 10 kg wiecej ale mam 1,5 kg na plusie do 2 jak ty Ale dzisiaj to na dzien dobry schudlam z 1 kg :/ wstalam z ogromnym glodem, zjadlam bulke a w niej salatke wlozylam z warzyw i tak mnie skrecilo i odechcialo mi sie jesc chyba do wieczora
zaczynam 16 dzisiaj
no to z kg jedziemy tym samym tempem ;p ja się boję jeść po ostatnich przeżyciach rano :P
ale jestem zadowolona jednak heheh
dlatego słodycze papapa
dziś jadę na ploty do koleżanki także coś nowego będę wiedzieć ^^

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
no I rycze jak ta głupia chlip

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

ja mam 4 na plusie od początku ciąży
też brawa ważne że mieścimy się w normach

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-26, 07:45   #1817
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no to z kg jedziemy tym samym tempem ;p ja się boję jeść po ostatnich przeżyciach rano :P
ale jestem zadowolona jednak heheh
dlatego słodycze papapa
dziś jadę na ploty do koleżanki także coś nowego będę wiedzieć ^^

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

też brawa ważne że mieścimy się w normach
u mnie prawie codziennie, a nic sie nie zapowiada zeby sniadanko nie posmakowalo maluszkowi mam dosc
Jestem ciekawa tylko ile mi sie przytyje , wg kalkulatora min. 80 powinnam miec a maksymalnie 85 Mogloby byc nie nie zaplacze sie az tak
Ja nie mam wogole znajomych, w PL czesto sie spotykalam z kims po pracy a tutaj moge zapomniec.... Wizaz to jedyne miejsce gdzie pisze po polsku no i z moja mama dosc czesto
Stary 2014-09-26, 07:46   #1818
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:

mnie też potworny celulit zaatakował, przed ciążą rower, basen, bieganie to dziada nie było, a teraz...ręce załamuję, uda to wyglądaja jak ser szwajcarski:/ no nic od marca biorę się za siebie
witam w ten paskudny poranek
Stary 2014-09-26, 07:46   #1819
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
kochane wy moje-dziekuje za zaciśniete kciuki. jestem po wizycie.... JESTEM PRZESZCZĘŚLIWA będę miała synka!!!!!!

Wszystkie badania mam dobre. Mały ssał kciuk I wiercił się Pan doktor najpierw sprawdzając płeć nie był pewien powiedział,ze chyba chłopak...ale po chwili bardzo stanowczo ogłosnił "tak to chłopak" heheheh Moje przeczucia się sprawdziły!!!

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Ja w obcasach bym miała 190cm. Normalnie mam 176 zawsze miałam kompleks ze jestem za wysoka
Gratulacje Kochana witamy kolejnego mężczyznę w naszym gronie ja mam wizytę dopiero 20 października i liczę na usg i poznanie płci, zamierzam nawet na to usg wziąść córkę i męża

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-26, 07:50   #1820
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
na bonprixie fajne te kurtki ciązowe ale 319 zł to dla mnie bardzo dużo a koszula nocna lux 50 zł to nie duzo, ale powiem wam ze będąc na targu na straganie z pidżamami widziałam fajne koszule ciążowe za niecałe 3 dychy wiec warto sie wybrac na stragany to tak naprawde i tak na chwile, chyba ze ktos lubi spac w koszulach - ja nie znoszę

ja chyba w niedziele jade do rzeszowa do Millenium Hall i tam chyba juz TKmaxxx otworzyli zerkne co tam mają, kiedys tam byłam i ceny mnie przestraszyły ;/

tz na prezent zaoszczedzil 2 tysiaki, a 500 wzial z naszego wspolnego konta wiec niech ma
ja osobiscie w zyciu bym takiej zabawki za tyle kasy nie kupila, zwlaszcza ze mamy juz aparat ale chlop jak sie uprze...wolalalabym zeby auto kuował wieksze na przyszlosc;P
warto tez szukac na gieldach, jesli w waszych miastach one sa pamietam u mnie w Gorzowie byly w niedziele zawsze z rana do poludnia Na targi rozne i bazary tez lubie chodzic, mozna cos znalesc fajnego i bardzo tanio bonprix tez ma ceny z kosmosu :/
A ja rozumiem twojego chlopa bo mi sie marzy ten aparat ale zawsze mamy wazniejsze rzeczy niz aparat moj szwagier tez dostal od mojej siostry jako prezent to nie rozstaje sie z nim nawet na chwile, jedynie do pracy bo nie moze hehehehe Zobaczysz jakie piekne zdiecia napstryka maluszkowi jak juz bedzie po Ja poprosze szwagra zeby nam sesje zrobil z brzuszkiem gdzies pod koniec stycznia, a powiem ze robi piekne zdiecia Robil na naszym slubie, to kazdy myslal ze mielismy fotografa wynajmowanego a wcale ze nie
Stary 2014-09-26, 07:51   #1821
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie prawie codziennie, a nic sie nie zapowiada zeby sniadanko nie posmakowalo maluszkowi mam dosc
Jestem ciekawa tylko ile mi sie przytyje , wg kalkulatora min. 80 powinnam miec a maksymalnie 85 Mogloby byc nie nie zaplacze sie az tak
Ja nie mam wogole znajomych, w PL czesto sie spotykalam z kims po pracy a tutaj moge zapomniec.... Wizaz to jedyne miejsce gdzie pisze po polsku no i z moja mama dosc czesto
Ja jestem ciekawa jak to będzie potem może przyjdzie jeszcze nawał kg w tydzień 1kg . oby nie :P
trochę się boję

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-26, 07:54   #1822
smv
Zakorzenienie

no oby aparat faktycznie był uzywany tez bede szczesliwa

co do wagi moja kolezanka przed zajsciem w ciaze była "sucha" doslownie. obecnie jest w 19 tyg. i mówi ze przytyla juz z 8 kg...ale gdzies to musi jej isc jak ona przezroczysta byla ale lekarz tez kazal jej jesc malutko a jak glodna byla to co ma sie glodzic. tak naprwde to chyab kwestia genetyczna i predyspozycji do tycia. jak ktos ma utyc to i tak utyje i ja tam wcale sie nie przejmuje ze utyje, marzy mi sie zeby ktos powiedzial mi ze fajny mam brzuszek i w ogole..a tak to nikt nic nie zauwaza :P hee
Stary 2014-09-26, 07:54   #1823
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
mnie też potworny celulit zaatakował, przed ciążą rower, basen, bieganie to dziada nie było, a teraz...ręce załamuję, uda to wyglądaja jak ser szwajcarski:/ no nic od marca biorę się za siebie
witam w ten paskudny poranek
To juz powoli moge zakladac nowe forum mamusie na dietach
Tepsa mam ten sam problem.... i rozmyslam co zrobie ze soba jak przyjdzie marzec kwiecien
Stary 2014-09-26, 07:55   #1824
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jagódkaaa Pokaż wiadomość
Ja nie dość, żę siwych pełno to są one takie grube! Jeden skurczybyk centralnie na środku czoła wyrasta, ale tego jednego ucinam nożyczkami przy samej skórze

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Ja też muszę w tym roku kupić sobie nową kurtkę zimową i myślę o "parce", ściąganej w pasie...akurat na brzuszek, a potem już po ciąży też będzie dobrze wyglądać. Bo na raz ciążowej kurtki nie mam zamiaru kupować. Jeśli coś znajdę pochwalę się
Ja też szukam "parki" strasznie mi się podobają no i ten krój i ściągany sznureczek w sam raz na nasze zimowe brzuszki
Stary 2014-09-26, 07:55   #1825
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja rozumiem twojego chlopa bo mi sie marzy ten aparat ale zawsze mamy wazniejsze rzeczy niz aparat moj szwagier tez dostal od mojej siostry jako prezent to nie rozstaje sie z nim nawet na chwile, jedynie do pracy bo nie moze hehehehe Zobaczysz jakie piekne zdiecia napstryka maluszkowi jak juz bedzie po Ja poprosze szwagra zeby nam sesje zrobil z brzuszkiem gdzies pod koniec stycznia, a powiem ze robi piekne zdiecia Robil na naszym slubie, to kazdy myslal ze mielismy fotografa wynajmowanego a wcale ze nie
mój osttanio kupił sobie kamerke go pro I gdziekoleiwk się nie wybieramy to kamerka jedzie z nami. Ostatnio nawet napomknął czy moze to nie byłby super pomysł jakby na porodówke ją zabrać.... moje spojrzenie chyba mówiło wszytsko bo nie ciągnął tematu...
Stary 2014-09-26, 08:04   #1826
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem ciekawa jak to będzie potem może przyjdzie jeszcze nawał kg w tydzień 1kg . oby nie :P
trochę się boję
W 2 trymestrze do 6 kg mozemy przytyc tak mi mowi internet
Ja gdzies przyczytalam ze pol kg na tydzien nawet moze wzrastac waga
tez sie boje, dlatego sie pilnuje, bo juz mam na plusie.... No ale jesc trzeba normalnie, tylko pilnowac sie, jesli ktos nie chce miec tych nadprogramowych kg zwyczajnie.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
no oby aparat faktycznie był uzywany tez bede szczesliwa

co do wagi moja kolezanka przed zajsciem w ciaze była "sucha" doslownie. obecnie jest w 19 tyg. i mówi ze przytyla juz z 8 kg...ale gdzies to musi jej isc jak ona przezroczysta byla ale lekarz tez kazal jej jesc malutko a jak glodna byla to co ma sie glodzic. tak naprwde to chyab kwestia genetyczna i predyspozycji do tycia. jak ktos ma utyc to i tak utyje i ja tam wcale sie nie przejmuje ze utyje, marzy mi sie zeby ktos powiedzial mi ze fajny mam brzuszek i w ogole..a tak to nikt nic nie zauwaza :P hee
Bedzie napewno,
mysle ze glownie to jest sprawa genetyczna, i ja widze to po sobie, moge sie zdrowo odzywiac , malo nakladac na talerz i nie dojadac....a i tak mam cellulit , i kg ida w gore. Poczekaj miesiac dwa i nam wyskocza brzuchy beda wieksze od tych piwnych u mezczyzn hihihi

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
mój osttanio kupił sobie kamerke go pro I gdziekoleiwk się nie wybieramy to kamerka jedzie z nami. Ostatnio nawet napomknął czy moze to nie byłby super pomysł jakby na porodówke ją zabrać.... moje spojrzenie chyba mówiło wszytsko bo nie ciągnął tematu...
genialny zakup to cos dla mezczyzn smialam sie do mojego TZ ze powinien ja kupic do auta, bo tutaj jezdza jak egoisci i szybko o wypadek
hahahaha Nie chcialabym miec takich wspomnien na kamerze pomimo wszystko.... ja zabronilam mojemu robic zdiecia w trakcie bo tez pytal. Powiedzialam ze pierwsze jakie bedzie mogl zrobic to kiedy maluszek bedzie u niego na rekach albo poloza go na mnie Nie chce miec zdiec tego jak jestem zmeczona, spocona, i nie wiem co jeszcze i milion zdiec
Stary 2014-09-26, 08:05   #1827
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

Ja jeszcze tej lini nie mam ale z racji ciemniejszej karnacji na pewno wyskoczy. Ostatnim razem mniałam ja jeszcze pół roku po porodzie. Ble!
Taki meszek na brzuchu mi się zrobił co też nie wygląda atrakcyjnie
Kupiłam koszulę nocna ciążową i do karmienia biedrze z promo za 8 zł chyba. Tak na wszelki wypadek, no i po porodzie na pewno bedzie do wyrzucenia. Potem kupie cos ładniejszego i szlafroczek mięciutki.

Ja dzis w pracy siedze. Zimno i nudno
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:09   #1828
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
W 2 trymestrze do 6 kg mozemy przytyc tak mi mowi internet
Ja gdzies przyczytalam ze pol kg na tydzien nawet moze wzrastac waga
tez sie boje, dlatego sie pilnuje, bo juz mam na plusie.... No ale jesc trzeba normalnie, tylko pilnowac sie, jesli ktos nie chce miec tych nadprogramowych kg zwyczajnie.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Bedzie napewno,
mysle ze glownie to jest sprawa genetyczna, i ja widze to po sobie, moge sie zdrowo odzywiac , malo nakladac na talerz i nie dojadac....a i tak mam cellulit , i kg ida w gore. Poczekaj miesiac dwa i nam wyskocza brzuchy beda wieksze od tych piwnych u mezczyzn hihihi

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

genialny zakup to cos dla mezczyzn smialam sie do mojego TZ ze powinien ja kupic do auta, bo tutaj jezdza jak egoisci i szybko o wypadek
hahahaha Nie chcialabym miec takich wspomnien na kamerze pomimo wszystko.... ja zabronilam mojemu robic zdiecia w trakcie bo tez pytal. Powiedzialam ze pierwsze jakie bedzie mogl zrobic to kiedy maluszek bedzie u niego na rekach albo poloza go na mnie Nie chce miec zdiec tego jak jestem zmeczona, spocona, i nie wiem co jeszcze i milion zdiec
ja to mam niedoczynność tarczycy, jestem z siebie dumna ze tylko 2 kg na plusie , praktycznie nic nie robiąc , w domu siedzę.
A tak to miałam aktywny tryb życia,pracę też miałam fizyczna , a teraz zero ruchu praktycznie.
Mój organizm był przyzwyczajony do wysiłku i naprawdę się podziwiam że mało utyłam , tym bardziej że mam tendencję do tycia
dumna jestem oooo niby te 2 kg a jakie szczęście mi daje
nie możliwa jestem

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze tej lini nie mam ale z racji ciemniejszej karnacji na pewno wyskoczy. Ostatnim razem mniałam ja jeszcze pół roku po porodzie. Ble!
Taki meszek na brzuchu mi się zrobił co też nie wygląda atrakcyjnie
Kupiłam koszulę nocna ciążową i do karmienia biedrze z promo za 8 zł chyba. Tak na wszelki wypadek, no i po porodzie na pewno bedzie do wyrzucenia. Potem kupie cos ładniejszego i szlafroczek mięciutki.

Ja dzis w pracy siedze. Zimno i nudno
szkoda że u mnie w biedrze nie ma takich rzeczy , teraz bym kupiła

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-26, 08:14   #1829
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ja to mam niedoczynność tarczycy, jestem z siebie dumna ze tylko 2 kg na plusie , praktycznie nic nie robiąc , w domu siedzę.
A tak to miałam aktywny tryb życia,pracę też miałam fizyczna , a teraz zero ruchu praktycznie.
Mój organizm był przyzwyczajony do wysiłku i naprawdę się podziwiam że mało utyłam , tym bardziej że mam tendencję do tycia
dumna jestem oooo niby te 2 kg a jakie szczęście mi daje
nie możliwa jestem

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

szkoda że u mnie w biedrze nie ma takich rzeczy , teraz bym kupiła
Kolezanka miala tez niedoczynnosc tarczycy, jakies tabletki brala, kiedy byla w ciazy. ja siedzialam w domu za dlugo i widze tego skutki.... dlatego jestem ciekawa mojej wagi koncowej Ostatnio wspomnialam TZ ze z maluszkiem na basen bedziemy chodzic, albo on zostaje w domu ja wyjde cwiczyc jak to tylko bedzie mozliwe
Bedzie dobrze niunia ogarniemy to po porodzie
Stary 2014-09-26, 08:16   #1830
lesyeux
Zadomowienie

aj witam się z rana! co ja przezyłam w nocy...

położyłam, się jak tylko poszłam od Was i jak zaczął mnie napierd... łeb, jakby mi miał zaraz wybuchnąć, stękałam w łóżu, ale twardo nie wezmę tabletki! tak serce mi biło, że je słyszałam normalnie! taki ból! mąż przyszedł ok 2 w nocy i przyszedł dać mi buziaka, a ja w płacz, ze już nie daję rady itp. że nawet spać się nie da taki ból
Tż zaczął mi robić okłady, głaskać główkę i nagle wzięło mnie na z 20 min tuliłam toaletę... czułam się strasznie ... i jak znowu łeb zaczął mnie bolec od tych żygowin musiałam, aż się wykapać bo cała byłam mokra. zaczęłam mieć drgawki pewnie ze zmęczenie/osłabienia i wzięłam APAP.... pogryzłam go szybko i popiłam i tak czuwałam w łóżku aż zasnę już z wycieńczenia
rano budzik zadzwonił o 8 od razu otworzyłam oczy i uffffffffffffff nie boli
serio. ja pierd.... myślałam, że oszaleje!
Na pewno mi coś stanęło na żołądku! stąd te wymioty, bo tak mnie rwało i taki kwas, że na bank się zatrułam

Cytat:
http://www.bonprix.pl/style/ciazowa-...214&return=ref Spojrz na to cos tu mozna bedzie znalesc jesli cena ciebie nie przeraza
glowa mnie boli codziennie niestety, ale wlosy mi sie poprawily, jest lepiej niz przed, zobaczymy co bedzie po porodzie czy bede mi wypadac bardzo
Chetnie przyjde na 3 BITA
Crystal, my chyba telepatycznie szukałyśmy koszuli dla mnie :P tez ja wyhaczyłam w Bonprixie, wczoraj. jak nie będzie innej możliwości, to kupię ja i czarną, by mieć dwie. w ostateczności, bo tania nie jest

i zapraszam na ciacho
dzisiaj jadę w odwiedziny to podrzucę rodzicom, zjedzą ze smakiem

Cytat:
zaczynam 16 dzisiaj :roza
a ja się witam w 17 tc dzisiaj

Pomysł na obiad: rybka + ziemniaczki+ sałata lodowa na słodko

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2014-09-26 o 08:19
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości