Styczniowe mamusie 2015, cz. V - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-25, 23:02   #1321
teja1
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Koleżanka brała od 16 tyg do końca ciąży czyli do 34 tc i to takie dawki że jednocześnie dowcipną i pod językowo

Dziewczyny a jak magnez bierzecie? W tabletkach do łykania czy do rozpuszczania. Muszę też zacząć brać. Gin mówił żeby 3x1 ale co to już nie
Ja biorę w tabletkach.
Stary 2014-09-25, 23:34   #1322
ellyunia
Wtajemniczenie

Teja a nazywają sie jakoś, czy po prostu magnez?

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 23:52   #1323
Myszunia19
Zakorzenienie

czytam Was ale się nie odzywam bo nie w temacie jestem
TZa nie ma jeszcze i sie mi okropnie nudzi
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 00:07   #1324
Martusia1499
Rozeznanie

Zarzuce wam artykułem który mnie wprowadził w osłupienie !
http://kafeteria.pl/styl-zycia/lozys...oprosze-a_8811

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
Ja biorę magne b6 bo jest dobrze przyswajalny
Stary 2014-09-26, 00:08   #1325
Myszunia19
Zakorzenienie

po pierwszym zdaniu stwierdziłam że nie będę tego czytać bo zwymiotuje
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 00:19   #1326
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Zarzuce wam artykułem który mnie wprowadził w osłupienie !
http://kafeteria.pl/styl-zycia/lozys...oprosze-a_8811

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Ja biorę magne b6 bo jest dobrze przyswajalny
Słyszałam o tym juz.
Był jakiś program. Swoja droga to pewnie naturalne bo koty zjadają wszystkie lozyska, jedno po drugim przy porodzie i one dają sile do porodu kolejnego kota.
Ja bym w życiu tego nie ruszyła blee.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 06:27   #1327
akrolowa
Zadomowienie

witam, witam. pospałam jak szalona
Stary 2014-09-26, 07:14   #1328
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

dzień dobry
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 07:32   #1329
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

ellyunia ja biorę Chela Mag b6 mama - ponoc najlepiej się wchłania
A dlaczego koleżanka bvrała takie ilości i tak późno?
elvira a to że na początku dziewczyny biorą to wiem, ale może faktycznie w późniejszej ciązy zapobiegają skurczom.
Martusia ojjj, ja bym nie dałą rady, z resztą nawet bym nie próbowała.
akrolowa co, za długo?
lilijka hej

Ja obudziłam się o 7 i kręciłam się parenaście minut, po czym wstałam. Zaraz pewnioe coś zjem i zabieram się za prasowanie sukienki i koszuli

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 07:40   #1330
monique86
Raczkowanie

Dzień dobry

ale jestem dziś nie wyspana ojjj po południu będzie na pewno drzemka

Ubieram się i lecę do przychodni na badania...miłego dnia
Stary 2014-09-26, 07:42   #1331
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
akrolowa co, za długo?

Ja obudziłam się o 7 i kręciłam się parenaście minut, po czym wstałam. Zaraz pewnioe coś zjem i zabieram się za prasowanie sukienki i koszuli
Za długo? proszę Cię liczyłam na to, że chociaż do 7 pośpię, ale ostatnio 5.40 to jakaś magiczna godzina pobudki i koniec. Ja już po śniadaniu i obmyślam plan na ten dłuuugi dzień.
Stary 2014-09-26, 07:47   #1332
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

monique za badania
akrolowa właśnie dlatego się zdziwiłam hehe. Ja zazwyczaj się budzę po 5, robie mężowi śniadanie i na początku nie potrafiłąm później zasnąć a teraz kłade sie i spie zazwyczaj do 7-8
ja muszę się poprasować i przed 12 jedziemy po tate i do brata i o 13 ślub. STrasznie mi sie nie chce. JEszcze gdyby było normalne wesele to spoko, a to tylko obiad

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-09-26, 07:56   #1333
Karoloo
<3 <3 <3

Hej

Dzisiaj tez mnie bedzie o wiele mniej na forum :-( mam troche biegania i zalatwiania a wszystko na ostatnia chwile dzisiaj mam wycieczke do Krakowa szkoda tylko ze pada.

Za wszystkie dzisiejsze wizyty i jak bede miala troche wolnego czasu to nadrobie

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 07:58   #1334
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
monique za badania
akrolowa właśnie dlatego się zdziwiłam hehe. Ja zazwyczaj się budzę po 5, robie mężowi śniadanie i na początku nie potrafiłąm później zasnąć a teraz kłade sie i spie zazwyczaj do 7-8
ja muszę się poprasować i przed 12 jedziemy po tate i do brata i o 13 ślub. STrasznie mi sie nie chce. JEszcze gdyby było normalne wesele to spoko, a to tylko obiad
no właśnie tak się zastanawiałam czy to już ten ślub, o którym wcześniej pisałaś i zastanawiałaś się czy zmieścisz się w kieckę no nic... chociaż się najecie - Ty i maleństwo, zawsze to jakiś plus

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Hej

Dzisiaj tez mnie bedzie o wiele mniej na forum :-( mam troche biegania i zalatwiania a wszystko na ostatnia chwile dzisiaj mam wycieczke do Krakowa szkoda tylko ze pada.

Za wszystkie dzisiejsze wizyty i jak bede miala troche wolnego czasu to nadrobie
miłego, zabieganego dnia! Tylko uważaj na siebie
Stary 2014-09-26, 08:01   #1335
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

akrolowa mieszczę się w sukienkę, bo w końcu zamówilam na all tą którą pokazywałam. Do tego mama mio kupiła ten szary kardigan dresowy co kiedyś wrzucałam i jest git. A że zimno i deszczowo, to nie musze wyglądać extra

Z tym najedzeniem, to nie bardzo - jak za dużo zjem to mnie żołądek boli heh, wiec musze wszystkiego spróbowac, ale po troszku

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-09-26, 08:24   #1336
dusiolka
Zakorzenienie

Elvira miałam krwiaka dlatego bralam.

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Ellyunia najlepiej wchłania sie mleczna i cytrynian magnezu w ok. 90%, potem węglan magnezu w ok. 40% a na szarym końcu jest chlorek magnezu to tylko w 4%. Ważna jest tez ilośc samych jonów magnezu nie tylko dawka łączna związku.
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:27   #1337
ellyunia
Wtajemniczenie

Hejo

Cytat:
ellyunia ja biorę Chela Mag b6 mama - ponoc najlepiej się wchłania
A dlaczego koleżanka bvrała takie ilości i tak późno?

ma.ko
strój jesienno ślubny I super. Koleżanka brała jeszcze mase innych tabsów, do tego zastrzyki w brzuch
Ogólnie jakoś w 16tc trafiła do szpitala z szyjką 11mm, lekarze później jej powiedzieli że dawali 10% szans na uratowanie tej ciąży.
Ale wszystko dobrze się skończyło, mały wytrzymał do 33 czy 34 tc

Czytałam i widziałam programy o łożysku już wiele razy (bryyy)
Położna mówiła ze niektóre kobiety nie są w stanie zaakceptować że coś co pomogło utrzymać przy życiu ich dziecko tak po prostu zostanie wyrzucone do kosza. Stąd pomysły na jedzenie, czasem zakopywanie w ogródku przydomowym

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:36   #1338
dusiolka
Zakorzenienie

http://www.mama.na6.waw.pl/wyprawka/...itala-spacery/
Moze sie ktorejs przyda z dedykacją dla Smerfetki
Stary 2014-09-26, 08:40   #1339
Montanka
Rozeznanie

Dzień dobry!
Ale u na sbutelkowa pogoda

A sen miałam! Byłam z mężem w klinice in vitro na wywołaniu porodu. Dostałam jakąś kroplówkę i miałam czekać dwa dni na rozwinięcie akcji. Jak by sie nie rozwinęła, to domu by mnie odesłali
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
A ja dziś mam 100 dniówkę
od jutra dwucyfrowa liczba
Ooo, studniówka kolejna!
Cytat:
Hej.

Ja standardowo na szybko. Po lekarzu byliśmy jeszcze na chwile u teściów i później u rodziców.

Na dzisiejszej wizycie nie widziałam maluszka, bo gin nie robiła usg, ale kazała przyjsc na oddział w 30 tyg i wtedy zrobi.
Za to słyszałam serduszko - bije pięknie i rytmicznie 138-140 razy na min.
Szyjka w porządku, twarda, zamknięta.
A co do moich twardnień brzucha, to dostałam duphaston 3 razy dziennie po 1, mam też brać magnez 3 a nie 1 raz dziennie. W razie potrzeby no-spe i więcej odpoczywać.
ZMartwiłąm się troche tym duphastonem, ale gin mowi ze jest wsztstko dobrze i nie trzeba sie martwić.
Cytat:
kurcze zmartwiłaś mnie troszkę. Ale ma nadzieje, ze gin wie co robi
i mam nadzieje ze nie zadzkodzi maluszkowi
Mako, spokojnie bierz ten duphaston, jeśli lekarz zalecił. Nie zaszkodzi maluszkowi na pewno. Tylko nie odstawiaj może tak raptownie. Tym bardziej, że nie wiesz, kiedy Ci przejdzie i czy w ogóle, bo przecież macica bedzie ćwiczyć do samego porodu. Ty masz ją tylko wyciszyć zaaleceniami, żeby za częste te twardnienia nie były.
Cytat:
Napisane przez pepa_ Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam wizyt z usg. U mnie tylko 3 x na ciążę :/ wiec dziś zaliczyłam wizytę, posluchalam serducha i dostałam pochwałę za wyniki ale od kiedy mała kopie takie wizyty juz mnie tak nie raduja jak kiedyś. Dostałam przykazanie liczenia ruchów.
Dobrze ze wiem jakie rozmia mają Wasze maleństwa to sobie posrodkuje i strzelam ile moja może juz mieć

Cytat:
Musisz też zdecydować (o ile lekarz nic nie zalecał), czyto ma być czysty magnez, czy magnez z potasem lub b6. O ile magnez można brać w większych dawkach, tak z b6 i potasem nie powinno się przesadzać.
Ja biorę tak: 1x2 zwykły magnez, 1x2 magnez+b6 i 1x2 magnez z potasem. Patrzę też na zawartość potasu, b6 i magnezu w jednej tabletce, żeby wiedzieć, ile brać.
Stary 2014-09-26, 08:43   #1340
dusiolka
Zakorzenienie

Z potasem jak nie ma wskazań to nie wolno przesadzać,najlepiej przy następnej okazji w laboratorium sprawdzić sobie jego poziom wtedy zobaczysz czy faktycznie potas jest potrzebny.
Jak zalecił sam magnez to bym przy nim została. Ja biore magnezin on nie jest jakos super wchlanialny (w 40%) ale mozna sobie wtedy dawkę ładnie regulować.
Stary 2014-09-26, 08:46   #1341
Ewka:D:D
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Wróciłam
krzywa cukrowa ok, morfologia ok, mocz - mam brać urodsept przez kilka dni, brzuch miękki, szyjka długa zamknięta, sprawdzał bicie serduszka mojej malutkiej - wszystko ok jedynie mam ograniczyć moja aktywność ruchową

wszystko gra wiec idę podjadac kiszoną kapustę

Cytat:
Hej.

Ja standardowo na szybko. Po lekarzu byliśmy jeszcze na chwile u teściów i później u rodziców.

Na dzisiejszej wizycie nie widziałam maluszka, bo gin nie robiła usg, ale kazała przyjsc na oddział w 30 tyg i wtedy zrobi.
Za to słyszałam serduszko - bije pięknie i rytmicznie 138-140 razy na min.
Szyjka w porządku, twarda, zamknięta.
A co do moich twardnień brzucha, to dostałam duphaston 3 razy dziennie po 1, mam też brać magnez 3 a nie 1 raz dziennie. W razie potrzeby no-spe i więcej odpoczywać.
ZMartwiłąm się troche tym duphastonem, ale gin mowi ze jest wsztstko dobrze i nie trzeba sie martwić.
Cytat:
nuna a co luteina jest bardziej na skurcze niz dupek?
mam brać 3x1 i później zmniejszyć do 2x1, a jak przejdzie to odstawić.
ja na poczatku bralam duphaston ale po zmianie lekarza kazal mi brac luteine bo stwierdzil ze ma nawet lepsze wlasciwosci a przy tym jest tansza

Ewka:D:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:46   #1342
simonee
Zakorzenienie

Cześć

Ellyunia widzę ze mnie wyprzedziłaś z pytaniem o magnes tez miałam się pytać bo wczoraj wieczorem w nocy i rano złapał mnie skurcz w stopie wiec czas na magnes.

Elvira na twoje pytanie odnośnie brzucha to Dusiolka odpowiedziała i mogę się pod tym podpisać. Gin mówi ze to mięsień i musi pracować aby był przygotowany do porodu jednak trzeba obserwować brzuch by nie pomylić się i nie przeoczyć skurczów jako fazę ćwiczenia z prawdziwą wstępna faza porodu.

Teja uwielbiam twój brzuszek. Wczoraj w przychodni była dziewczyna miała malutki brzuszek odstawiłam 21 tc a ona mówi ze to 29tc! no szok
Stary 2014-09-26, 08:59   #1343
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Podobno głową w dół leży, ale jak on to robi to nie wiem...
Ja się boję, że będzie u mnie jak u mojej koleżanki - do 7msc prawie nie miała brzucha, mało przytyła, po czym zakończyła ciążę mając 28kg+ i takie rozstępy, że jak o tym myślę, to się trzęsę. Za to 2miesiace po porodzie była szczuplejsza niż przed, a nic specjalnie nie robiła...

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Ja bym różowych nie kupiła były śliczne brązowe, beżowe, fioletowe, czerwone jeansowe sukienusie, nawet tż mówił, że są urocze
Teja Tobie już nie grozi +28kg Jeszcze, jak Ci się szkoła zacznie, to na pewno nie przytyjesz, ale brzuszek faktycznie może Ci w pewnym momencie wysadzić, bo gdzieś synuś musi miejsce sobie zrobić
Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Montanka a jaki wymiar masz tego spiworka ze używasz go tez do spacerówki? i gdzie zakupilas?
Dostałam ten śpiworek od moich przyjaciółek. Na prawdę był bardzo przydatny. Nie wiem, jakie ma wymiary. Jak wróci mąż, to poproszę go, żeby mi zniósł go ze strychu, zmierzę i Ci podam. Na pewno zasunięty na zamek był trochę dłuższy od mojej gondoli. Spojrzę jeszcze na all, może znajdę coś podobnego, to podeślę Ci linka.
Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
no właśnie widziałam i też mi sie duży wydawał myślałam że tylko mi się tak wydaje, a znowu ten 50/56 nie za mały?
Nie chciałabym, żebys się sugerowała za bardzo moim zdaniem, ale jakbym wybierała ten kombinezon z h&m, to wzięłabym ten mniejszy. Jak już wcześniej pisałam, ja dokupowałam kombinezon rozmiar 56, bo ciężko mi się upychało syna w foteliku samochodowym. Za dużo po prostu tego się robiło. Zależy jeszcze, jaki duży Arti sie urodzi. Mój miał 53 cm z wagą 3250.
Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Powiem Wam że obawiam się tego, że zacznie się poród a mój mąż będzie w pracy... Nie będzie mógł znaleźć zastępstwa... A pracę ma taką że jak nie ma nikogo na jego stanowisku to jest zastój w całej firmie... I same straty
Boję się takiej sytuacji
Myślę, że w takiej sytuacji mąż powinien omówić to z szefem i poprosić któregoś z kolegów,żeby w razie czego był gotowy przyjechać i go zastapić.
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Ja też mam taki stres z ta różnicą, że mąż ma godzinę drogi do domu plus dobre 30min do szpitala no i jest jeszcze syn....
jak mnie weźmie w nocy trzeba bedzie go obudzić i targac ze sobą
To faktycznie kawałek ma. Zakładam jednak, że ułoży się wszystko po Waszej myśli. Jak nie, to może obmyśl sobie jakies wyjście awaryjne z sąsiadami?
My też będziemy musieli czekać, aż ktoś dojedzie do syna i też mnie to trochę przeraża. W razie czego poprosimy sąsiada, żeby przyszedł do domu do czasu, aż nie przyjedzie jedno z moich rodziców.
Cytat:
Z potasem jak nie ma wskazań to nie wolno przesadzać,najlepiej przy następnej okazji w laboratorium sprawdzić sobie jego poziom wtedy zobaczysz czy faktycznie potas jest potrzebny.
Jak zalecił sam magnez to bym przy nim została. Ja biore magnezin on nie jest jakos super wchlanialny (w 40%) ale mozna sobie wtedy dawkę ładnie regulować.
Tez biorę magnezin
Znalazłam coś takiego, ale nie jestem pewna rozmiarów. Pewnie podobne, bo widzę, że na spacerówkę też pasuje.
http://allegro.pl/spiworek-klasyczny...600088231.html

Doszukałam się jeszcze innego, identycznego, jak mój:
http://allegro.pl/karex-spiwor-spiwo...570925262.html

Edytowane przez Montanka
Czas edycji: 2014-09-26 o 09:13
Montanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 09:14   #1344
Szczeperka
Wtajemniczenie

Witajcie
Rozmawiałam wczoraj z mężem a propos jego pracy. I w sumie nie jest tak źle. Co prawda nie może opuścić zakładu gdy nie ma kogoś innego (chodzi o pewne uprawnienia) ale załatwienie takiej osoby to mniej więcej godzina. Także luuuuz
Czyli po max. 1,5 - 2h od zaczęcia akcji jesteśmy w szpitalnej rejestracji
No i ma rozmawiać z szefem żeby jeszcze bardziej to przyspieszyć.

Przyznam że mi ulżyło

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 09:18   #1345
bajlaga
Zadomowienie

Witajcie wstałam o 4, nie umiałam zasnąć, oglądałam "Rozmowy w toku" i "We dwoje", rano więcej w tv leci niż w dzień
Choróbsko mnie nie opuszcza, jutro mamy jechać na urodziny, ale ja chyba odmówię chyba na pewno będę obgadana

justynalyp dobrze, że wszystko ok a podejście personelu i opier****, że ciężarna przyłazi z pierdołą... porażka

mmgi mój też niestety ma pracę, że przyjechanie na moje wezwanie jest niemożliwe... ale rodzice są blisko jak coś

smerfetka nie no, urodzimy w terminie i będzie ok! i damy radę!!!

Kinqaa ja mam te wszystkie przypadłości, a 2 ostatnie najbardziej

ma.ko dobrze, że serduszko tak pięknie bije

idę oglądać "Przyjaciółki", wg mnie ten serial jest właśnie kompletnie nieżyciowy... wszystko jest takie dziwne, przesadzone, ale oglądam z nudów

_ _ _

czaję się na rożek MINKY, któraś ma, kupuje, poleca?

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-09-26 o 09:20
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 09:23   #1346
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Witajcie
Rozmawiałam wczoraj z mężem a propos jego pracy. I w sumie nie jest tak źle. Co prawda nie może opuścić zakładu gdy nie ma kogoś innego (chodzi o pewne uprawnienia) ale załatwienie takiej osoby to mniej więcej godzina. Także luuuuz
Czyli po max. 1,5 - 2h od zaczęcia akcji jesteśmy w szpitalnej rejestracji
No i ma rozmawiać z szefem żeby jeszcze bardziej to przyspieszyć.

Przyznam że mi ulżyło
No i super, dobrze, że poruszyliście ten temat i możesz być spokojniejsza
Stary 2014-09-26, 09:24   #1347
dusiolka
Zakorzenienie

Montanka dzieki!

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Bajlaga ja chce kupic rożek minky;p
Stary 2014-09-26, 09:25   #1348
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Witajcie wstałam o 4, nie umiałam zasnąć, oglądałam "Rozmowy w toku" i "We dwoje", rano więcej w tv leci niż w dzień
Choróbsko mnie nie opuszcza, jutro mamy jechać na urodziny, ale ja chyba odmówię chyba na pewno będę obgadana
łooo to widzę, że też masz dobre spanie Dlaczego masz być obgadana, skoro nie czujesz się najlepiej to chyba powinnaś zadbać o siebie, a nie na siłę się męczyć
Stary 2014-09-26, 09:26   #1349
dusiolka
Zakorzenienie

Ja lubiłam przepis na zycie ;d
Stary 2014-09-26, 09:29   #1350
smerfetka2808
Zakorzenienie

hejjjj

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
a tak w temacie rodzenia w domu - 2 lata temu moja kuzynka która miała już trójkę dzieci, czwarte urodziła w domu, bo mąż mimo że pracował dość blisko nie zdążył dojechać. Poprosiła najstarszą córkę, żeby zajęła się młodszym rodzeństwem, ona sama zadzwoniła na pogotowie i zanim karetka przyjechała ona już miała synka na brzuszku
podziwiam takie osoby

Cytat:
]Za niecały tydzien zaczynam 7miesiac..:d
już???

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
chyba też się skuszę, bo strasznie podobają mi się ubranka F&F
o tym samym pomyślałam
juz pytałam męża gdzie mamy najbliższe Tesco jest

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
A ja dziś mam 100 dniówkę
od jutra dwucyfrowa liczba

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Hej

i teraz dopiero mówisz że bedziesz w Krakowie
szkoda tylko że brzydka pogoda jest

Cytat:
http://www.mama.na6.waw.pl/wyprawka/...itala-spacery/
Moze sie ktorejs przyda z dedykacją dla Smerfetki
ojej dziękuję
już sobie w zakladkach zapisałam

Kurde myślalam tym kombinezonie cały wieczór
i doszłam do wniosku że przecież w h&m jest rozmiar 50/56 i 62/68 i teraz juz kompletnie nie wiem co mam zrobić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości