Scent Bar LIII - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-25, 22:50   #4801
Betty83
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIII

ja się masłem strułam w podstawówce, zrobiłam się zielona, wybiegłam z sali, a później musiałam sprzątać pół korytarza
od tego czasu podchodzę podejrzliwie nawet jak jest świeże i cieniutko rozsmarowane. na drugi dzień od odpakowania kostki już nie tknę, nie opłaca mi się kupować. smakuje mi tylko na gorących tostach na słodko.
na codzień jem roślinne, ale tylko w małym opakowaniu

ogłoszenie o pracy:
"Szukam Kobiety na stanowisko kierownicze (dozór pracowników) która ma cięty język i potrafi traktować pracowników dosłownie jak śmieci. Wysokie zarobki!!! Pisać PRIV !!"

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2014-09-25 o 22:52
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 22:54   #4802
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
nooo nareszcie
Taaa tylko skąd ja wezne lekarza? Tyle lat nie znalazłam takiego coby nie był konowałem. Na super priwa nei będzie mnie stac. Głęboka woda = życie w potencjalną trójkę za tyle co wiele z Was ma ratę kredytu. Nędza, ale postawiłam sobie argument na szali no i wyszło, że albo teraz albo nigdy.

Murszę jednak wrócić z tą tarczycą, potem jakieś badania na tokso i coś tam no i w sumie więcej nie wiem ale chyba mi powiedzą. Na razie ginkę do badań mam taką od koelżanki ale nie widzę jej w roli mojej doktor prowadzącej. Nie nie nie
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 22:54   #4803
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
To moim zdaniem i tak dużo powiedział - jak Parabel pisała, że to stąd pono K. miała. Także ten teges szukać szukaj, to może poczujesz się lepiej jesli potwierdzi jego słowa.

A statyn nie chcesz brać ze względu an swoje plany? Nie wiem co to są te statyny.
ja już nie mam planów

a w necie piszo, że ten cholesterol to taki zły nie jest, a statyny to trucizna, o np. http://pracownia4.wordpress.com/2011...yczna-pomylka/

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 22:58   #4804
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

ogłoszenie o pracy:
"Szukam Kobiety na stanowisko kierownicze (dozór pracowników) która ma cięty język i potrafi traktować pracowników dosłownie jak śmieci. Wysokie zarobki!!! Pisać PRIV !!"

Wow! A potem się dziwimy skąd takie bicze na stanowiskach

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
ja już nie mam planów

a w necie piszo, że ten cholesterol to taki zły nie jest, a statyny to trucizna, o np. http://pracownia4.wordpress.com/2011...yczna-pomylka/
1. Kurtka no. Zaś kulą w płot walnęłam, przepraszam.

2. No to w sumie zaufaj instynktowi. Po co zreć prochi jak można nie, prawda?
Stary 2014-09-25, 23:09   #4805
Betty83
Zakorzenienie

jakie czasy tacy rycerze...
koń pewnie na biegunach

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Betty , Ty masz prześliczne usta i natychmiast przestań marudzić bo łomot spuszczę nie masz prawa narzekać , jakbyś miała moje to tak - góra niesymetryczna z dołem i prawa połowa z lewą w sposób widoczny gołym okiem
no krzywe są, mam jedną stronę bardziej
ale jak mnie oprycha omija ostatnio, to wolę nie narzekać
mam większe defekty
Stary 2014-09-25, 23:37   #4806
Florens
Zakorzenienie

Cytat:

1. Kurtka no. Zaś kulą w płot walnęłam, przepraszam.

2. No to w sumie zaufaj instynktowi. Po co zreć prochi jak można nie, prawda?
1. spoko
2. ale ja nie mam zdania, potrzebuję "niezależnego" i myślącego lekarza, tylko skąd takiego wziąć

28.05.2010
Stary 2014-09-25, 23:43   #4807
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
wiosną ? a jesienią czym ?

a że się tak gupio zapytam , o so chozi z tym krwawym orłem , bo nie oglądam , a scena dzifna ? Tortury , rytuał magiczny , egzekucja ?
1. jesienią BC, Bonfire, Bois d'Ombrie, Feu de Bois, Burning Leaves - trzy ostatnie muszę kupić
2. tortury, kara śmierci czy cuś w ten deseń. Gostek podpadł Ragnarowi (czyli temu łysawemu z warkoczem i w białym kitlu).

Byłam żem w kinie na Więźniu labiryntu i jak na film dla młodzieży bardzo fajne Trochę popodskakiwałam w fotelu. Bierzcie didy i idzicie na to wszyscy.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 23:49   #4808
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Taaa tylko skąd ja wezne lekarza? Tyle lat nie znalazłam takiego coby nie był konowałem. Na super priwa nei będzie mnie stac. Głęboka woda = życie w potencjalną trójkę za tyle co wiele z Was ma ratę kredytu. Nędza, ale postawiłam sobie argument na szali no i wyszło, że albo teraz albo nigdy.

Murszę jednak wrócić z tą tarczycą, potem jakieś badania na tokso i coś tam no i w sumie więcej nie wiem ale chyba mi powiedzą. Na razie ginkę do badań mam taką od koelżanki ale nie widzę jej w roli mojej doktor prowadzącej. Nie nie nie
z lekarzem to przetrzep neta czasem można trafić, a z polecenia, widzę, nie masz, szkoda
kasą się aż tak nie przejmuj, jak trzeba to się znajdzie sama na świecie nie jesteś przecież, dacie radę
i się przełam i nie bój ginów facetów, oni w roli prowadzących sprawdzają się doskonale

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:

ogłoszenie o pracy:

czasem takie są potrzebne, z doświadczenia mówię
ale ze śmieciami to przesada

28.05.2010
Stary 2014-09-26, 00:14   #4809
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Byłam żem w kinie na Więźniu labiryntu i jak na film dla młodzieży bardzo fajne Trochę popodskakiwałam w fotelu. Bierzcie didy i idzicie na to wszyscy.
Nie lubie kin to poczekam na dvd - ale serio podskakiwałam na trailerze dziś, a nie jestem fanką gatunku. Poważnie nabrałam ochoty na ten film. Zapamietałam nawet tytuł, co u mnie jest arcy wydarzeniem 10lecia

Dzięki, za polecenie. Ja póki co męczę się na Hannibalu. Nie wiem zaiste gdzie leży fenomen i męczę się w imię znalezienia go, dotrwania. Nie czaję gdzie on leży w tej całej beznadziei. Acz przyznam sceny kulinarne - dobre. Ale postanowiłam sobie że wytrwam skoro tak dziewczyny były wyrwane z butów.

Cytat:
z lekarzem to przetrzep neta czasem można trafić, a z polecenia, widzę, nie masz, szkoda

kasą się aż tak nie przejmuj, jak trzeba to się znajdzie sama na świecie nie jesteś przecież, dacie radę

i się przełam i nie bój ginów facetów, oni w roli prowadzących sprawdzają się doskonale
1. Z polecenia nikt mi się nie sprawdził, jedyna kobieta taka jak ja, z identycznymi przekonaniami, wymaganiami, to ta moja przyjaciółka z ostatnią didką, tą ryczącą jak syrena, 4 mc. Ale i oni wtopili. Jeszcze pomęczę jej szwagierkę. Po przejściach, więc trochę odczekuję, na okazję.

2. YHY, ciociu Flo, dziecku się nie odmawia Żaaaaaaaaaart, żarcik taki czarny joł ( w ogóle jakiemu dziecku )

3. Tak tez postanowiłam. Uff postępy robię jak błyskawica , nie wiem czy zdążę zanim Polly kupi wnukom stół

Żarty mięsie trzymają bo mi lepiej. Chyba tego Hannibala dałam radę oglądać tylko dlatego że byłam wypluta i dednięta i zamarznieta. Coś czuję, że odpuszczę bo już mnie zaczyna nosić i czuję wiatr w skrzydłach (które przez pierdzielonego Hannibala mi sie przyśnią jak bum cyk cyk )

Jutro znów tłumaczonko - znów prajwet ale lepszy rydz

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-09-26 o 00:23
Stary 2014-09-26, 00:50   #4810
gryx82
BAN stały

Cytat:
niczego jeszcze nie próbowałam
Na pewno nie jest to rozwiązanie długoterminowe, bo całe życie na kroplach się jechać nie da, ale spróbować nie zaszkodzi
Cytat:
spod ręcznika
Nie prowokuj, bo Ci ściągnę
Cytat:
1.nieeee zresztą nawet jakby były , panowie okoliczni natychmiast by zagospodarowali wiszące pranie zanimby ktokolwiek zdołał interweniować
No tak, mało to komfortowe jest... z obserwacji wiem, że te sznurki pomiędzyblokowe wykorzystuje się co najwyżej w przypadku tzw. wielkiego prania, a i to coraz rzadsze zjawisko
Cytat:
2.ojeeeej , to przepraszam , ale fopa jednakowoż pierzyk nieco niżej koniecznie

Cytat:
3.umnie dziś była próba grzania , ale się skończyła i dalej nic
Łachudry!
Cytat:
mibalin wycofion już kilkanaście lat
Zatrzymałem się widać na czasach leczenia kiły rtęcią
Cytat:
3. Mnie od margaryn odrzucało zawsze, przeż są ohydne Konsystencja smak, no Nawet chuopa odrzuciło. Only masełko. albo oliwa.
Bo to jest spisek, teraz i ja w to wierzę Może i śmiesznie to brzmi, ale taka prawda, chodzi tylko i wyłącznie o wielkie pieniądze, ludzie w tej hierarchii wartości są na samym końcu kolejki, sad but true Masło zabija, smalec zabija, jaja zabijają, tłuste mleko zabija, śmietana zabija... a ku*wa chemiczne, 100 razy przetworzone gówno jest najzdrowsze, fucking logic! Dlaczego tak cicho o ludziach i o artykułach negujących współczesne wytyczne żywieniowe? Przypadek? ...
Cytat:
Ostatnio o tym pisałem właśnie

---

Znajoma mojej siostry z pracy ma działkę, coś w stylu RODOS, za wsią odległą kilka kilometrów ode mnie. Ostatnio odkryła tam małego, wychudzonego kotka. Dzikus był, więc zwabiła go karmą. Kotek miał obrożę z imieniem i numerem telefonu właścicieli. Zadzwoniła. Okazało się, że właścicielka wielce zdziwiona, że się odnalazł, bo "to już 3 tyg. minęły". Koleżanka siostry zaproponowała, że kotka odwiezie. Właścicielka zgodziła się niechętnie i z łaską. Na miejscu nikt furtki nie otworzył, chociaż na podjeździe były samochody, kot i dwa szczeniaki. Otworzyli więc bramkę "na bezczela" i oddali kotka, który od razu podbiegł do kota będącego na podwórku. I jak tu lubić ludzi?

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Cytat:
3. Tak tez postanowiłam. Uff postępy robię jak błyskawica , nie wiem czy zdążę zanim Polly kupi wnukom stół
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 08:48   #4811
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Ale Ty przecież e-fujarkę masz, to też szkodzi?

Z tym cholesterolem to jest pokręcona sprawa tak w ogóle, coraz częściej czytam tu i ówdzie, że to nie takie proste jest: tłuszcze zwierzęce + mięso = śmierć na miażdżycę. A leki obniżające jego poziom (statyny chyba to są) podejrzewa się o wywoływanie SM między innymi, no ale bądź tu mądry, skoro tyle sprzecznych informacji
ad1. w celach odchudzających wróciłam do analogów

ad2. noooo właśnie

dobry baru

miałam dziś do insomni zajechać ale przez ten cholesterol nic mi się nie chce

fogle wczoraj taka gadka u lekarza:
ja- nie chcę kolejnych stałych leków, rozwalą mi wątrobę
doc- wątroba się regeneruje
j- jak ma kiedy
d- się regeneruje! wiem coś o tym
a poza tym te leki przy takich wynikach wydłużają życie o 15-20 lat
j- 15 lat? ale od dziś? bo ja implanty robię i teraz się zastanawiam czy mi się w ogóle opłaca
d -

28.05.2010
Stary 2014-09-26, 09:26   #4812
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
2. ale ja nie mam zdania, potrzebuję "niezależnego" i myślącego lekarza, tylko skąd takiego wziąć
Flo, a z jakich Ty okolic? Bo w Warszawie to może bym co doradziła....

Cytat:
2. tortury, kara śmierci czy cuś w ten deseń. Gostek podpadł Ragnarowi (czyli temu łysawemu z warkoczem i w białym kitlu).
No chyba raczej na pewno kara śmierci połączona z torturami, jak najbardziej, ale wątpię, żeby kto przeżył wydziabywanie płuc toporkiem na żywca

Piątek

Jak ta k... się drze to ja nie mogę, na całe biuro słychać i w ogóle jakaś klasyfikacja biologiczna się zmieniła, człowiek jest podgatunkiem przeżuwaczy sorry, ale dzień w dzień widzę te mordy przeżuwające niezależnie od wieku i płci i żeby chociaż zamknięte, to wszystkie plomby im widać

Czy gumę do żucia to wynalazł jakiś durny Jankes?
Stary 2014-09-26, 10:31   #4813
gryx82
BAN stały

Znad kawy
Cytat:
ad1. w celach odchudzających wróciłam do analogów
Aha
Cytat:
j- jak ma kiedy
j- 15 lat? ale od dziś? bo ja implanty robię i teraz się zastanawiam czy mi się w ogóle opłaca
d -

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Czy gumę do żucia to wynalazł jakiś durny Jankes?
Podobno już w neolicie ludzie żuli żywice, dziegieć i takie tam
Stary 2014-09-26, 10:35   #4814
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
d -

Cytat:
Czyli co, człowiek jak krowa, żuć musi?

Znalazłam perfumy dla się - Sombre Negra aka Dark Shadow (czyż może być lepsiejsza nazwa?), które ponoć dają ogniskiem i kiełbachą. Lete dziś na testy

Stary 2014-09-26, 10:35   #4815
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Dziegieć?! i nie przeżarło im dziąseł?

Red, nie taniej wyjdzie iść gdzie na grilla?
Stary 2014-09-26, 10:40   #4816
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Nikt mnie nie zaprasza to muszę sobie radzić
Nie wiem czy jesteś w temacie ale kategoria ogniskowa to moja ulubiona wśród perfum i ciągle mi mało takich zapachów.

Stary 2014-09-26, 10:44   #4817
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

ja miałam wf chyba trzy lata na studiach , można było na podstawie zaświadczenia lekarskiego zamienić se salę na basen cożem uczyniła i jeździłam na drugi koniec miasta na 7 rano , potem była siatkówka na sali a potem bieganie wokół stadionu i na to już chodziłam . Można było dwa razy w zemestrze nie ćwiczyć bez usprawiedliwienia czy nie przyjść , jak więcej było trzeba było odrabiać z inną grupą .
wow to Was nieźle wytrenowali
ale może przyszłych lekarzy tak trenują żeby później nie padali na dyżurach, czy coś
Cytat:

Rejcz, doc nic ciekawego nie powiedział, only że bez związku z dietą i najprawdopodobniej genetycznie uwarunkowane/odtarczycowe/haszimotowe itd., więc do leczenia chemikaliami i przepisał statyny
Mówię mu, że nie chcę tego brać, a on mi, że musi przepisać, bo to byłby błąd w sztuce i że nawet dzieci to biorą do końca życia
masakra
szukam lekarza do konsultacji

Cytat:
oł maaaan a oliwa?

Kurcze same problemy, a ja już coraz bliżej szalonej decyzji na głeboką wodę, tzn decyzja już podjęta, tera badania, szukanie lekarza i heja. Boję się. Tzn nie heeeeja się boję Ale tej głębokiej wody i iścia pod prąd.

No ale albo teraz albo nigdy. Już może być too lejt
no wreszcie
no to za poszukiwania lekarza polecić Ci kogoś? (tylko ja znam samych z Kato i samych prywatnie przyjmujących )
Cytat:
ogłoszenie o pracy:

Cytat:
ja już nie mam planów
/

Cytat:

Cytat:

---

Znajoma mojej siostry z pracy ma działkę, coś w stylu RODOS, za wsią odległą kilka kilometrów ode mnie. Ostatnio odkryła tam małego, wychudzonego kotka. Dzikus był, więc zwabiła go karmą. Kotek miał obrożę z imieniem i numerem telefonu właścicieli. Zadzwoniła. Okazało się, że właścicielka wielce zdziwiona, że się odnalazł, bo "to już 3 tyg. minęły". Koleżanka siostry zaproponowała, że kotka odwiezie. Właścicielka zgodziła się niechętnie i z łaską. Na miejscu nikt furtki nie otworzył, chociaż na podjeździe były samochody, kot i dwa szczeniaki. Otworzyli więc bramkę "na bezczela" i oddali kotka, który od razu podbiegł do kota będącego na podwórku. I jak tu lubić ludzi?

Cytat:
j- jak ma kiedy
d -

Znad resztek placka owianego i soku pomarańczowego
pada

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 10:45   #4818
gryx82
BAN stały

Cytat:
Ja jestem ponad to, żucie mnie nie kręci
Cytat:
Dziegieć?! i nie przeżarło im dziąseł?
Znalazłem na wikipedii pod hasłem chewing gum: "5,000-year-old chewing gum made from birch bark tar, with tooth imprints, has been found in Kierikki, Yli-Ii, Finland"
Stary 2014-09-26, 11:00   #4819
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Nikt mnie nie zaprasza to muszę sobie radzić
Nie wiem czy jesteś w temacie ale kategoria ogniskowa to moja ulubiona wśród perfum i ciągle mi mało takich zapachów.
Czytałam i zauważyłam
Tylko ten akcent kiełbasiany mnie rozbawił

Cytat:
Znalazłem na wikipedii pod hasłem chewing gum: "5,000-year-old chewing gum made from birch bark tar, with tooth imprints, has been found in Kierikki, Yli-Ii, Finland"
No ale ci starożytni Finowie nie jeździli pociągami i nie narażali współpasażerów na widoki wnętrza swoich gąb

Niedługo trzeba będzie zacząć jeździć z zatyczkami do uszu i maseczkami na oczy, i włączać sobie budzik o porze właściwej dla stacji końcowej
Stary 2014-09-26, 11:04   #4820
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
a ja musze margaryne wpierda...c

bo didka podejrzana o skaze biaukowom
ale konkretnie czemu takie podejrzenia?
Cytat:
decyzja już podjęta, tera badania, szukanie lekarza i heja. Boję się. Tzn nie heeeeja się boję Ale tej głębokiej wody i iścia pod prąd.

No ale albo teraz albo nigdy. Już może być too lejt
Cytat:
Rejcz nie kracz na zaś, jeszcze nic nie wiesz co jak kiedy a już czarnowidzisz odpuść trochę to banie się i zacieszaj
a życie za 1200 - da się. tyle mam po opłaceniu rachunków i mieszkania. żyjemy normalnie i jeszcze da się coś odłożyc nie żrąc tynku ani pokrzywy spod płota
a lekarza możesz zmieniać nawet co dwa tygodnie w ciąży teraz jakiś na nfz, badania będziesz mieć za darmo robione, bo prywatne skierowania są wszystkie płatne niestety, a potem może znajdziesz dobrego czy to prywatnie czy też na nfz. masz na to 9 miechów ciążowych także spokojnie

Par - nie wiem czy interesuje Cię strona "techniczna" krwawego orła ale jeśli tak, no to jest i opis

znów produkuję się od 8 rano
kolejny raz dziwię się, jak widocznie wizualnie płyn oczarowy/tonik różany z fitomedu robi dobrze mojej buzi.
i garnier spartolił moje ulubiene mleczko do demakijażu ruziowe dowalili spiryt, w ilości takiej, że demakijaż jest torturą. o zmyciu czegoś z oka mogę zapomnieć. po kij takie ulepszenie, do czego to teraz mam uzywać, do mycia kibla? bo odkazi koncertowo tym spirytem
Stary 2014-09-26, 11:08   #4821
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
miałam dziś do insomni zajechać ale przez ten cholesterol nic mi się nie chce

j- jak ma kiedy
d -
Ja zawsze chętna, ale po środzie dopiero
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Znad resztek placka owianego i soku pomarańczowego
pada
Proszę przepis
Czy jest owiany tajemnicą? A może zawiany?

Idę zrobić sobie pomidorki z mozarellą.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 11:12   #4822
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
kolejny raz dziwię się, jak widocznie wizualnie płyn oczarowy/tonik różany z fitomedu robi dobrze mojej buzi.
i garnier spartolił moje ulubiene mleczko do demakijażu ruziowe dowalili spiryt, w ilości takiej, że demakijaż jest torturą. o zmyciu czegoś z oka mogę zapomnieć. po kij takie ulepszenie, do czego to teraz mam uzywać, do mycia kibla? bo odkazi koncertowo tym spirytem
A micela garnierowego używałaś? Ja polecam, a ja atopik z czerwonymi oczami i mało co mnie zadowala. Próbowałam biedronkowego Be Beauty, ale wyglądałam po nim jak królik na kacu a Garnier i Mixa z tych przystępniejszych cenowo mi pasują
Stary 2014-09-26, 11:19   #4823
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:

Znalazłam perfumy dla się - Sombre Negra aka Dark Shadow (czyż może być lepsiejsza nazwa?), które ponoć dają ogniskiem i kiełbachą. Lete dziś na testy
lubieu ognisko z kiełbachą
Cytat:

już to widzę, Redzia codziennie rano pali grila na balkonie, żeby się uwędzić w dymie smażonej kiełbaski na cały dzień

Margot - nie próbowałam, jak dawno temu ucelowałam w to mleczko, tak się go trzymałam bo każda inwencja tfurcza w tym temacie to był trąd na gębie ale teraz ten badziew mi przyjdzie wywalić, no wypala mi oczy żywcem. muszę iść coś znaleźć nowego, szlag mnie trafia mogłam na skład luknąć ale kto by się spodziewał takiej zmiany jak piszesz że dobry ten micel to poszukam
Stary 2014-09-26, 11:19   #4824
Maja102
Zakorzenienie

ziiimnnooooooooo!!!!!!!!!
w domu zimno jak uuj, muszę koniecznie farelkę sobie przywieźć (i dogrzewać ile się tam, bo tam jest ogrzewanie gazowe, co bedzie mnie bardzo dużo kosztowac jak włączę Więc dopóki nie ma mrozów, to się męcze A i tak piecyk jest dupowaty, pod prysznicem z 5 minut mi leci lodowata woda, zanim poleci w końcu ciepła)
I w pracy zimno jak uj, siedze w swetrze zapiętym pod szyję, a koleżanka w czapce mam dreszcze, aby patrzec, jak mnie rozłoży

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-09-26 o 11:22
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 11:29   #4825
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
lubieu ognisko z kiełbachą

już to widzę, Redzia codziennie rano pali grila na balkonie, żeby się uwędzić w dymie smażonej kiełbaski na cały dzień
Byłby to niezapomniany widok

Cytat:
Margot
Cytat:
- nie próbowałam, jak dawno temu ucelowałam w to mleczko, tak się go trzymałam bo każda inwencja tfurcza w tym temacie to był trąd na gębie ale teraz ten badziew mi przyjdzie wywalić, no wypala mi oczy żywcem. muszę iść coś znaleźć nowego, szlag mnie trafia mogłam na skład luknąć ale kto by się spodziewał takiej zmiany jak piszesz że dobry ten micel to poszukam
Poszukaj, bo warto - w Biedrze czasem też bywa w granicach 10zł za butelkę 400ml.

Maja , farelka zżera prąd jak gupia, więc nie wiem, co Ci drożej wyjdzie - gaz czy prąd
Ja mam olejak, który co prawda też ciągnie jak nienormalny, ale nagrzewa szybciej i skuteczniej niż farelka - a próbowałam....

Edytowane przez Margot45
Czas edycji: 2014-09-26 o 11:31
Margot45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 11:29   #4826
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam kadzidlaną gumę do żucia, ale całkiem świeżą jeszcze

Cytat:
a lekarza możesz zmieniać nawet co dwa tygodnie w ciąży teraz jakiś na nfz, badania będziesz mieć za darmo robione, bo prywatne skierowania są wszystkie płatne niestety, a potem może znajdziesz dobrego czy to prywatnie czy też na nfz. masz na to 9 miechów ciążowych także spokojnie

mnie też trochę dziwi, że kobiety w bezproblemowej ciąży upierają się przy prywatnych wizytach(niektóre liczą na pomoc w szpitalu, ale z tego co widziałam to różnie bywa i zależy od ordynatora).
ja chodziłam na nfz, do lekarki poleconej (ale nie każdy ją poleca )
wizyty miałam w przychodni umawiane na godziny i nie traciłam w niej pół dnia, na badania wszystkie mnie wysyłała (główne i dodatkowe) i była bardzo zaangażowana.
no i ja tych wizyt miałam więcej, bo konflikt sero i wieczna anemia więc na prywatnych bym się zrujnowała. poza tym miałam ucisk na wątrobę i jak mnie bardzo rozbolało, to mnie bez problemu w domu wieczorem przyjęła na konsultację

Cytat:

ja w drogerii omijam półkę z mazidłami do paszczy, chyba tylko waciki mi nie szkodzą i chusteczki alterrowe do demakijażu (ale te to wyjazdowo używam)
jedynie na podkłady jestem skazana
Stary 2014-09-26, 11:29   #4827
Polly_
grozi wypollizowaniem

bosh..laska z all mi odpisała, ze przeciez napisała iz odziez posiada normalne ślady uzytkowania i prania.
nom tak tylko ze dla mnie normalne ślady wygladają tak jakby ubranie zostało wyprane ze 3-4 razy, wiadomo ze nie wyglada jak ze sklepu.
natomiast dla laski normalne ślady uzytkowania na pajacyku-pizamce to plamy, wytarte brązowe przebarwienia na kolanach i maksymalne zmechacenie na całości. nie wiem..moze jej dziecko ma adhd ze jego ubrania tak wygladają po normalnym uzytkowaniu, bo mojego dziecka zadna piżama nie wyglada w ten sposób po uzytkowaniu przez 2 miesiace i praniu co trzeci dzien. a jakby wygladała tak jak to co mi przysała to bym uznała za zuzyte i wyrzuciła
nie wiem co mnie podkusiło zeby to kupic , chyba mi sie nudzi i se wymyslam zajecia typu allegro

proponuje mi odesłanie na moj koszt-ta jasne, pewnie mi wyjdzie ze 3 zł róznicy pomiedzy wartoscia zakupów a przesyłką

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-09-26 o 11:31
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 11:43   #4828
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
mnie też trochę dziwi, że kobiety w bezproblemowej ciąży upierają się przy prywatnych wizytach
Mnie niestety bardzo nie dziwi i sama chętnie bym tak chodziła ino kasy szkoda. A nie dziwi mnie bo: chodziłam do państwowego i traciłam godzinę, dwie w kolejce - chociaż zapisy były na godzinę to pod drzwiami już "kto pierwszy i pan tu nie stał". Po drugie państwowcy lubią akcje "to pani wpadnie do mnie do szpitala na 6 rano na Drugi Koniec Miasta, wkręci się między pacjentkami i wtedy zrobimy USG". Acha, jasne, cmoknij mnie - wolę dać stówę i zrobić prywatnie o dowolnej porze pod domem

Cytat:
Rozgryzłaś mnie

Cytat:
Czytałam i zauważyłam
Tylko ten akcent kiełbasiany mnie rozbawił
Acha

No to lecę na testy, flankeryzm i knajping.

Stary 2014-09-26, 11:56   #4829
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

mnie też trochę dziwi, że kobiety w bezproblemowej ciąży upierają się przy prywatnych wizytach(niektóre liczą na pomoc w szpitalu, ale z tego co widziałam to różnie bywa i zależy od ordynatora).
a

mnie nie dziwi, bo po 1, w krk terminy do polecanych ginów na NFZ to około 2,5 miesiace czekania, wiec jak sie dowiesz ze jestes w ciazy i natychmiast zarejestujesz to pierwsza wizyta ci wychodzi powyzej 10 tyg i tym samym pozbawiasz sie becikowego.

do niepolecanego gina czeka sie ok 4 tygodnie ,wiec włąsciwie wychodzi na to samo, plus dodatkowo dostajesz olewanie i często chamstwo.

co do bezproblemowej ciąży-o to włąsnie chodzi! ze często dopiero na wizycie u prywatnego sie dowiesz ze twoja ciaza jest problemowa, a na nfz nikomu sie nie chciało w to wnikac po prostu.

pozatym ja sie wyleczyłam ostatecznie jak poszłam do gina na NFZ pogadac o planowaniu ciąży, jakie badania czy cos jesczze no i fogle ze stara juz jestem...no i mówie ze planuje ciąże i co mi doradza....a gin-to zachodź dziecko zachodź, co mam ci powiedziec? jak to sie robi? badania bedziemy robic jak przez rok nie zajdziesz....

wiec podsumowujac w krk jest bardzo ciezko znaleźdx dobrego gina na nfz a dostac sie do niego to prawie graniczy z cudem, wiec uwazam ze moj komfort i spokój duszy wart był tego tysioncpincet ktore wydałam na prowadzenie ciazy
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 12:05   #4830
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
a gin-to zachodź dziecko zachodź, co mam ci powiedziec? jak to sie robi? badania bedziemy robic jak przez rok nie zajdziesz....

Mój państwowy był bardzo spoko i ogarnięty, dmuchał na zimne i takie tam ale te kolejki mnie dobijały. Niby kobity w cionszy mogły wchodzić pomiędzy zapisanymi ale wówczas leciały spojrzenia typu "coś mały ten brzuch ma, pewnie pierwszy tydzień ciąży a już się pcha! Ciekawe czy męża ma bo coś młodo wygląda! Szatanistka jedna" Te lustracje brzucha, brr.
Albo w drugą mańkę, przychodziła babka w ciąży żwawym krokiem, nagle pod gabinetem spadek sił, łapanie się za krzyż, spojrzenie męczennicy i dawaj opowiadać o bólach, o szyjce, byle się szybciej dostać A ta tylko po receptę - po czym siedzi pół godziny, tamta tylko pokazać wyniki, inna tylko o coś zapytać...
Dobry, polecany ginekolog to też ZŁO

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości