9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-25, 21:36   #1831
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Kularek trzymamy kciuki
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 21:46   #1832
Oldzia20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość

dziewczyny napiszę jeszcze co wczoraj przeżywaliśmy jedne z najgorszych kilku godzin w moim życiu
pisałam, że mój starszy 3 letni syneczek jest chory od wtorku ma antybiotyk a wczoraj wieczorem ....... o 20 dostał paracetamol bo miał ponad 38 i nic nie spadło zaczełam mu robić okłady i też nic, temp ponad 39, o 21:30 dostał Ibum, nadal okłady, nic nie spada, szybko do wanny pod wodę a tam bidulek ledwo stoi na nogach cały się trzęsie, oczka błyszczące za mgłą i nic nie pomaga a temp 40 zadzwoniłam po pogotowie i do tż który był w pracy - i całe szczęście, że moja siostra była i mi pomagała bo ja nie wiem co bym zrobiła
a taka temperatura ok 40 była z półtorej godziny

i tak się zastanawiam czy kiedyś na pogotowiu będzie więcej porządnych lekarzy ? u nas jest jeden i nie trafiliśmy na niego

dziś byliśmy u naszej lekarki przepisała mocniejszy syrop na gorączkę zrobiliśmy rtg płuc i czekamy do jutra - o 9 rano odbiór zdjęcia i do lekarki zaraz - więc proszę o kciuki :pro si:

Boże to jest straszne przeżycie jak tak leciał przez ręce .............i chociaż mój tż to taki "twardy chłop" to oczy mu się zaszkliły jak wpadł do domu zaraz po pogotowiu i zobaczył synusia
żadnej z Was ani Waszym dzieciom nie życzę takiej gorączki
trzymaj się i zdrówka dla synusia oraz za jutrzejszą wizytę. Będzie dobrze a co do lekarzy to niestety tak jak i pielęgniarki zawsze trafi się czarna owca :/

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
A mojemu starszakowi wypadł dziś pierwszy mleczak rosnie mi mężczyzna

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Malý dziś maruda straszna bo uwaga Pierwszy Żab się wyrzyna: jupi:

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Wygrałam Play Station III w chipsach Wysłałam dzisiaj kupon i w przeciągu 10 dni przyjedzie kurier
gratuluję ja to wygrałam raz krem do twarzy ale to chyba duża pula nagród była bo tyle szczęścia to nie u mnie

Dobranoc
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-25, 21:49   #1833
agnes208
Zakorzenienie

Iza ciemieniucha wraca jak najbardziej nie zawsze oczywiscie ja z frania walcze juz 1,5miesiaca i caly cza nawraca delikatnie ale dostalismy masc z ichtiolem bo maly mial delikatne podraznienie dokupilam emolium na ciemieniuche i mam zamiar z nia wygrac

mamaya gratuluje

simka o kurcze to gratuluje zebola hmm moze i u nas cos sie szykuje bo maly niemilosiernie wpycha sobie rece do buzi tak od okolo 1,5tyg. Rozbraja mnie bo sklada obie raczki do siebie i obie zlaczone laduje do paszczy.

kularek ja wiem jak to wyglada bo moj maly tez tak lecial przez rece jak mial 6tyg i nie mogl oddychac ale mielismy stracha

Tak buszuje po tych sklepach dzieciowych i stwierdzam ze polska to kraj dla bogaczy masakryczne te ceny kupilam malemu rzeczy ktorycg nie ma w ie typu spiochy czapki z troczkami i wsio
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 06:20   #1834
simka234
Wtajemniczenie

Na ciemieniuche najlepsza jest zwykła parafina w aptece to koszt paru zł a efekty szybkie i zauważalne
Wmasować w głowę założyć czaple po ok 20-30 min wyczesac i ciemieniucha znika..
kularek masakra..z ta gorączka..mam nadzieje ze to nic poważnego
Ja pewnie bym spanikowala ..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham

Edytowane przez simka234
Czas edycji: 2014-09-26 o 06:24
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 06:25   #1835
joanna2228
Wtajemniczenie

Witam z rana ) Ale wspaniała noc, pobudka tylko o 3.30 i dopiero teraz Ale w nocy dostała bebiko. Mega wyspana jestem jak nigdy
Właśnie podłączam się do dojarki bo wybywam do hurtowni boboland bo są targi i wszystko w hurtowych cenach czas przypomnieć sobie syndrom Joanny haha
Miłego dnia mamusie
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.

Edytowane przez joanna2228
Czas edycji: 2014-09-26 o 06:28
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 07:13   #1836
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
A za mną sie nie stęskniłaś nic a nic ?
Pewnie że się steskniłam, jak wczoraj pamiętam tę chwilę w szpitalu jak się poznałyśmy... Ty stałaś przy zlewozmywaku a ja leżałam w łóżku.. Mikoś jeszcze siedział w brzuszku a Ula w szpitalnym korytku smacznie spała ahhh co to był za czas

To jeszcze jedną historie opowiem, a było to 7.07 .... na salę w której leżałam przyszła dziewczyna z paczką pampersów w najmniejszym rozmiarze i mówie do mojego ślubnego zobacz to może być Iza z forum. I się zaczełam zastanawiać jak tu się dowiedzieć czy to Ty czy nie Ty, ale przecież nie wypale " sory Ty jesteś Iza z forum". No więc taki plan uknułam, mówie cześć "na kiedy masz termin porodu" a ona na za 2 tygodnie, myśle eee to nie Iza bo Iza przeterminowana już tak jak ja...... Bo nie wpadłam na to że najprościej było się przedstawić

Cytat:
Napisane przez cinnilla88 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, nie mialam ostatnio czasu zeby sie odezwac. Bylismy na wizycie kontrolnej u ortopedy i z bioderkami jest wszystko dobrze. Kolejna wizyte mamy za trzy miesiace.
1.10 idziemy na kolejne szczepienie. Ile placicie za pentaxim? U nas kosztuje 105 zl
127

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Mam chwilne spokoju..pisze znad patelni..
Malý dziś maruda straszna bo uwaga Pierwszy Żab się wyrzyna: jupi:
za ząbek, ależ te nasze pociechy szybko rosną, dopiero nas kopały a już będą zęby miały...

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Iza ciemieniucha wraca jak najbardziej nie zawsze oczywiscie ja z frania walcze juz 1,5miesiaca i caly cza nawraca delikatnie ale dostalismy masc z ichtiolem bo maly mial delikatne podraznienie dokupilam emolium na ciemieniuche i mam zamiar z nia wygrac
U mnie emolium sie wogóle nie sprawdził, może dlatego że Młoda ma długie włosy, a on jest bardzo gęsty i miałam wrażenie że mało co do głowki dociera tylko wszytsko włoski oblepia. Natomiast oliwka, czapka, szampon i szczotka raz dwa dały radę, a było sporo i niestety wraca

Kularek trzymam kciuki, dużo zdrówka dla synka

Ja dziś zaplanowałam mycie okien a tu taka brzydka pogoda i z moich perfekcyjnych planów nici.

Miłego dnia Mamusie

Edytowane przez Marianna 54
Czas edycji: 2014-09-26 o 08:38
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 07:55   #1837
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
To jeszcze jedną historie opowiem, a było to 3.07 .... na salę w której leżałam przyszła dziewczyna z paczką pampersów w najmniejszym rozmiarze i mówie do mojego ślubnego zobacz to może być Iza z forum. I się zaczełam zastanawiać jak tu się dowiedzieć czy to Ty czy nie Ty, ale przecież nie wypale " sory Ty jesteś Iza z forum". No więc taki plan uknułam, mówie cześć "na kiedy masz termin porodu" a ona na za 2 tygodnie, myśle eee to nie Iza bo Iza przeterminowana już tak jak ja...... Bo nie wpadłam na to że najprościej było się przedstawić

Marianna Ty to dobra jesteś, usmialam się z Twoich historii o prasowaniu i mężulu jak nadrabiałam

kularek, współczuję przeżyć, wyobrażam sobie co czulaś oby to już nigdy się nie powtórzyło, kciuki dla Was i dużo zdrówka

mamaya Ty farciaro gratuluję wygranej żeby tylko mój TŻ nie wygrał jakiejś konsoli, musiałabym ją zaanektować
ja się czaję na 1000 zł z Lajkonika, ale na razie cisza

nadrobilam Was sumiennie i nic nie pamiętam przeziębiłam się i teraz drżę czy nie zarażę córy macie jakieś supersposoby żeby nie zarazić dziecka i samemu szybko się wykurować? na gardło mam Faringosept jeszcze z ciąży, a tak to nic nie mogę za bardzo stosować ... ale zła jestem na siebie

a w ogóle to już się boję jak mała zacznie chodzić synek kuzyna śliczny i słodki, ale mówię Wam, tajfun przeszedl przez moje mieszkanie nie mam już szklanek do napojów, dywan trzeba oddać do czyszczenia, a córa prawie straciła oko cieszmy się tymi małymi robaczkami, bo potem będzie istna masakra

witam

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

aaaa już wiem co chciałam Domi - szczere wyrazy podziwu za siłkę do 23ciej ja mam nieomal pod oknem silownię na świeżym powietrzu, codziennie przechodzę obok i udaję że jej nie widzę jestem naprawdę wdzięczna losowi że nie mam żadnych kg do zrzucenia, bo z takim podejściem hołubiłabym je chyba do emerytury
Stary 2014-09-26, 07:56   #1838
malwiska
Zakorzenienie

kularek nawet nie chce myśleć co czułaś ...

ja dziś troszkę pospałam o 21 mała zasneła o 22 przebudziła się i rzucała po łóżeczku, już miałam do niej biec a tż mnie zatrzymał w łóżku informując że ona obudziła się na bąki i zaraz pójdzie spać, no i rzeczywiscie popuszczała bączki i po 5 minutach już spała. O 3 już mi cycki spać nie pozwalały więc ją wziełam na karmienie - ale już i tak nie spała. Kolejna pobudka o 6:20 i już ją wziełam do łóżka - o 8 niestety trzeba było wstać
Stary 2014-09-26, 08:00   #1839
Eydrith
Zadomowienie

i jeszcze mi się przypomnialo malwiska śliczna ta Twoja córa i Basia Agatki też słodziak

ech moja się już obudziła z pośniadaniowej drzemki, zmykam
Stary 2014-09-26, 09:08   #1840
Caramel 85
Rozeznanie

Kularek strasznie Wam współczuję, jak Andrzej miał przy trzydniówce gorączkę której niczym się nie dawało zbić, też odchodziliśmy od zmysłów. Trzymam kciuki żeby wyniki były ok i synuś szybko zdrowiał!

Simka za ząbka!

Dziewczyny, pamiętam że niektóre z was dają dzieciom probiotyki, jakie polecacie?

To i ja się pochwalę, to jest Wituś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_14001.jpg (36,8 KB, 54 załadowań)
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 09:48   #1841
Iza188
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Kularek strasznie Wam współczuję, jak Andrzej miał przy trzydniówce gorączkę której niczym się nie dawało zbić, też odchodziliśmy od zmysłów. Trzymam kciuki żeby wyniki były ok i synuś szybko zdrowiał!

Simka za ząbka!

Dziewczyny, pamiętam że niektóre z was dają dzieciom probiotyki, jakie polecacie?

Hehe, Wituś jaka ma czuprynę smiechową ślicznie trzyma główkę.
Używałam kropelki Biogaia (podobno maja byc wycofane z rynku PL) i Floractin.
Jeżeli chodzi o Floractin to przestałam używać, bo ta zawiesina ma takie farfocle w sobie i mi sie nie podobało to, ze muszę długo wstrząsać przed podaniem ( cieżko sie mieszało)
Biogaia ok, tylko dwa razy droższa.
Stosowałam gdzieś miesiąc moze trochę dłużej. Osobiście nie widze żadnych różnic przed i po. Problemów z brzuchem Mikołaj nie miał.
Nie wiem czy to zasługa kropelek czy genów także nie polecam niczego konkretnego. Wszystkie maja takie samo działanie, na pewno nie zaszkodzą.

Kularek ojejku, obyście juz nigdy nie musieli przechodzić przez takie sytuacje

Marianna ech te szpitalne spotkania, Hihihihihih....gdyby nie pewne niedogodności to dla mnie pobyt w szpitalu upłynąłby całkiem przyjemnie pod znakiem spotkań towarzyskich.
Spotkałam prawie wszystkich ze szkoły rodzenia, poznałam Ciebie, poznałam super dziewczynę z osiedla i tak sie zastanawiam czy drogi naszych dzieciaków sie kiedys spotkają. Np. W szkole albo na studiach i czy do tego czasu bede pamietać tych wszystkich ludzi?

Dzien dobry !
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 10:18   #1842
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Marianna ech te szpitalne spotkania, Hihihihihih....gdyby nie pewne niedogodności to dla mnie pobyt w szpitalu upłynąłby całkiem przyjemnie pod znakiem spotkań towarzyskich.
Spotkałam prawie wszystkich ze szkoły rodzenia, poznałam Ciebie, poznałam super dziewczynę z osiedla i tak sie zastanawiam czy drogi naszych dzieciaków sie kiedys spotkają. Np. W szkole albo na studiach i czy do tego czasu bede pamietać tych wszystkich ludzi?
Dzien dobry !
Rok 2034 korytarz uczelni - młody, przystojny, postawny mężczyzna zauważa śliczną dziewczynę o długich ciemnych włosach.
-Cześć jestem Mikołaj - przedstawił się chłopak pięknie się uśmiechając
-Cześć Ula - dziewczyna aż się zarumieniła na widok Mikołaja
Gdy wieczorem wróciła do domu, mówi -Mamusiu poznałam wspaniałego chłopaka, ma na imię Mikołaj będziemy razem studiować.
Mówię moja droga córeczko 20 lat temu na porodówce poznałam Izę , która urodziła Mikołaja, śliczny chłopczyk z niego był, urodził się 10 lipca 2 dni po Tobie .
Nastepnego dnia Ula od rana szukała wzrokiem przystojnego chłopaka którego poznała dzień wcześniej. Gdy go zobaczyła podbiegła
- Cześć Mikołaj, Twoja mama ma na imię Iza?
- Tak - odpowiedział chłopak zdziwiony
- A urodziny obchodzisz 10 lipca?
- Tak, a skąd Ty to wszystko wiesz?
- Ach Mikołaj tak naprawdę poznaliśmy się 20 lat tamu na porodówce, nasze mamy leżały w sali obok siebie. Twoja mama stała przy zlewozmywaku , a moja leżała w łóżku Ty jeszcze byłeś w brzuszku a ja smacznie spałam w szitalnym korytku ...
- To przeznaczenie - wykrzyknął Mikołaj i razem poszli na piwo .... CDN

Iza pewnie że Cię będę pamiętać i dziewczynę z którą leżałam na sali po porodzie z jej córeczką. Wtedy chciałam do domu i dużo płakałam teraz inaczejj na to wszystko patrzę... aż się łza w oku kręci ..
Stary 2014-09-26, 10:19   #1843
debesciara
Zadomowienie

kularek bardzo współczuję, nie wyobrażam sobie jak bym się zachowaa w takiej sytuacji jeszcze sama w domu z dziećmi i duzo dużo zdrówka dla Jasia

Eydrith współczuję przeziębienia.. ważne zeby karmic cycem podstawowe zasady higieny tj nie kichaj na małą no i może seria Prenalen? mi w ciąży pomagały te specyfiki zdrówka

Troszku nadrobiłam więcej nie ma czasu bo tżtowi urodziny szykuję..
Powiem Wam tylko że mały był wczoraj wieczorem był jakiś niespokojny i przyszlo mi do głowy że nie oglądałam jego rączki po szczepieniu (nóżki przy przewijaniu wdać), ja dotykam przez bluzkę a tu twardo ;/ dostał odczynu poszczepiennego, pielęgniarka mówila że przy refundowanej szczepionce niemal zawsze występuje no i niestety nie myliła się, robię mu okłady, które mi zaleciła z wody i sody oczyszczonej i jest lepiej, choć twarde nadal ;/ Na szczęscie innych objawów brak..

Miłego dnia i zmykam do kuchni

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-09-26 o 10:25
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 10:37   #1844
Iza188
Rozeznanie

Marianna
Jak tak dalej pójdzie to jakas książkę napiszesz

Eydrith to ja jeszcze do niekichania debesciary dołączę nie całowanie. A prenalen syrop, zażywałam w ciazy i polecam.
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 10:41   #1845
Oldzia20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość

Ja podawałam biogaie ale cena 50zł/na miesiąc podawania troche mnie odsunęła od niej i teraz mam floractin ok 11zł i tak jak Iza pisała trzeba dość długo wstrząsać i jak dla mnie długo spływa kropla z dozownika i zawsze trafiam na zamkniętą buzię ale widziałam na internecie, że są od nich kapsułki 20 szt/ ok16zł także następnym razem kupie kapsułki

Wituś super chłopak

Marianna wzruszyłam się tą historią....masakra
Stary 2014-09-26, 10:52   #1846
simka234
Wtajemniczenie

[Bja Lacidofil[/B] daje młodemu i ok jest

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 10:54   #1847
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Marianna
Jak tak dalej pójdzie to jakas książkę napiszesz

Eydrith to ja jeszcze do niekichania debesciary dołączę nie całowanie. A prenalen syrop, zażywałam w ciazy i polecam.
Mogłabym się pokusić "Perypetie Uli i Mikołaja od poznania do spotkania", tylko obawiam się że tylko dwie czytelniczki by były Ty i ja bo myslę że o własnym synu to byś z grzeczności przeczytała

Erydith ja dorzucam jeszcze mycie rąk po każdym oczyszczeniu nosa. U mnie niestety nie udało się młodej ochronić, ale ma tylko katar więc oczyszczamy, podaję fenistil i vit. C mam nadzieję że szybko przejdzie.

Carmel śliczny synuś

Oldzia dziękuję

Edytowane przez Marianna 54
Czas edycji: 2014-09-26 o 10:56
Stary 2014-09-26, 11:22   #1848
joanna2228
Wtajemniczenie

Kularek o Boże aż się poryczałam, biedny synuś... Zdrówka. Dosyć już tych chorób, to strasznie męczące dla Was a dodatkowo psychicznie dla ciebie. Biedna Przytulam Cię mocno...
Miłością tą największą
Stary 2014-09-26, 12:31   #1849
Lillian_
Rozeznanie

No mąż ma szczęścia naprawił tren fotelik Ale co sie nasiedziałam w aucie to moje :/
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 13:23   #1850
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Kularek o Boże aż się poryczałam, biedny synuś... Zdrówka. Dosyć już tych chorób, to strasznie męczące dla Was a dodatkowo psychicznie dla ciebie. Biedna Przytulam Cię mocno...
i jak tam po powrocie z zakupów??
ja chciałam jutro jechać ale zastanawiam się ile te hurtowe ceny są cenami hurtowymi

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
No mąż ma szczęścia naprawił tren fotelik Ale co sie nasiedziałam w aucie to moje :/
no i super, choć wyobrażam sobie ile musiałaś się nadenerwować, ja to pewnie bym była mocno wkurzona
Stary 2014-09-26, 13:33   #1851
Caramel 85
Rozeznanie

Cytat:
Hehe, Wituś jaka ma czuprynę smiechową ślicznie trzyma główkę.
Używałam kropelki Biogaia (podobno maja byc wycofane z rynku PL) i Floractin.
Jeżeli chodzi o Floractin to przestałam używać, bo ta zawiesina ma takie farfocle w sobie i mi sie nie podobało to, ze muszę długo wstrząsać przed podaniem ( cieżko sie mieszało)
Biogaia ok, tylko dwa razy droższa.
Stosowałam gdzieś miesiąc moze trochę dłużej. Osobiście nie widze żadnych różnic przed i po. Problemów z brzuchem Mikołaj nie miał.
Nie wiem czy to zasługa kropelek czy genów także nie polecam niczego konkretnego. Wszystkie maja takie samo działanie, na pewno nie zaszkodzą.
On już czasami tylko na dłoniach się podpiera jak leży na brzuchu, mały siłacz. Też używaliśmy Biogai i nie widziałam różnicy :/

Cytat:
Napisane przez Oldzia20 Pokaż wiadomość
Ja podawałam biogaie ale cena 50zł/na miesiąc podawania troche mnie odsunęła od niej i teraz mam floractin ok 11zł i tak jak Iza pisała trzeba dość długo wstrząsać i jak dla mnie długo spływa kropla z dozownika i zawsze trafiam na zamkniętą buzię ale widziałam na internecie, że są od nich kapsułki 20 szt/ ok16zł także następnym razem kupie kapsułki

Wituś super chłopak
Dzięki ja też zdecydowanie wolę kapsułki od kropelek, a mieliśmy bobotic w takiej i takiej formie.

Marianna uśmiałam się Ty to masz wyobraźnię
Stary 2014-09-26, 13:33   #1852
mamaya
Zakorzenienie

Hej

Domi, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Wróciliśmy z zakupów. Wyszliśmy o 10 i dopiero dotarliśmy do domu

Jutro lecę do fryzjera, dojrzałam do zmian

iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 13:35   #1853
Domi_00
Rozeznanie

Hej dziewczyny

Kularek, mam nadzieję, że już lepiej z syniem to straszne, kiedy dziecko jest chore...

Agnes, tez jestem zdania, że w Polsce strasznie drogie są rzeczy dla dzieci. Przegięcie trochę

Eydrith, Joanna- wczoraj znów zaszalałam na siłowni do 23.30, przebieglam pół kilometra więcej i czułam się jak jakiś silacz za to dzisiaj boli mnie każdy mięsień, ale też pójdę. Nie ma że boli

Robaczek, gratki za mleczaka była już u was zębowa wróżka?

Któraś z Was pytała o cenę pentaximu. My płacimy 130 zł.

No i przyszedł wyczekiwany okres. I już wcale się z niego nie cieszę, bo czuję się okropnie. Dogodzić kobiecie...
W poniedziałek ma być u nas pielęgniarka środowiskowa Któraś z Was miała już taką wizytę? Jak to wygląda? Pewnie i tak mam szczęście, że kobieta się zapowiedziała, bo słyszałam, że często takie wizyty są dość "spontaniczne"
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 13:41   #1854
Caramel 85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
W poniedziałek ma być u nas pielęgniarka środowiskowa Któraś z Was miała już taką wizytę? Jak to wygląda? Pewnie i tak mam szczęście, że kobieta się zapowiedziała, bo słyszałam, że często takie wizyty są dość "spontaniczne"
U mnie było tak, że przy okazji wizyty w ośrodku zdrowia zaczepiła mnie na korytarzu i pytała o jakieś duperele typu jak karmię, ile razy w tygodniu kąpię dziecko, pozaznaczała w ankiecie i poszła.
Stary 2014-09-26, 13:47   #1855
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Hej

Domi, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Wróciliśmy z zakupów. Wyszliśmy o 10 i dopiero dotarliśmy do domu

Jutro lecę do fryzjera, dojrzałam do zmian

iPhone
Mamaya, wydałaś mnie Dzięki za życzenia
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 13:52   #1856
Oldzia20
Raczkowanie

Domi wszystkiego dobrego, spelnienia marzen!
Stary 2014-09-26, 14:01   #1857
Eydrith
Zadomowienie

Domi, u mnie była i położna, i pielęgniarka, chociaż wyraźnie zaznaczyłam w przychodni że nie potrzebuję i nie chcę takich wizyt pielęgniarka zadawała pytania i wpisywała w ankietę o karmienie, o moją i TŻ pracę, obejrzała mieszkanie i wpisała że dziecko ma bdb warunki (chociaż to nie nasza chata przecież), kazała położyć małą na brzuszku, obejrzała dupkę wychwaliła pod niebiosa, powiedziała że więcej nie przyjdzie i poszła ogólnie fajna babka, położna w sumie też, ta ostatnia posiedziała trochę dłużej.

wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

debeściara dla Twojego TŻ też wszystkiego najlepszego i udanej imprezki Wam życzę
biedny Ignaś ja szczepiłam na NFZ, ale odczyny małą na szczęście ominęły, ani na rączce nic nie było, ani temperatury nie miała ... a miałam wszystko co potrzeba na tę okoliczność. Co do rączki to po szczepieniu dobrze jest przykładać sodę, widzę że nikt Wam nie powiedzia

dzięki za podpowiedzi co do przeziębienia oczywiście nie kicham na dziecko z całowaniem już nieco gorzej, przyzwyczaiłam się do obcałowywania córy i odruchowo ją cmoknęłam parę razy ale nie w usta ... btw, całujecie dzieciaki w usta?

Caramel Wituś słodziak i jak dzielnie dźwiga główkę
Stary 2014-09-26, 14:19   #1858
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
i jak tam po powrocie z zakupów??
ja chciałam jutro jechać ale zastanawiam się ile te hurtowe ceny są cenami hurtowymi
Ceny faktycznie hurtowe Ja specjalnie pojechałam po butelki Medela Calma żeby moja cycka nie odrzuciła po mm i zakupiłam jestem zadowolona oczywiście zahaczyłam o ubranka i zabawki syndrom Joanny uaktywnił się i jeszcze ciuch buda też była

Cytat:

Eydrith, Joanna- wczoraj znów zaszalałam na siłowni do 23.30, przebieglam pół kilometra więcej i czułam się jak jakiś silacz za to dzisiaj boli mnie każdy mięsień, ale też pójdę. Nie ma że boli
No ja wczoraj odpaliłam zakurzony sprzęt ale tylko szybki marsz pod górkę 4 km och ciężko było , sama nie wiem jak mogłam biegać po 6-8 km dziennie kiedy to było . Powrót do formy będzie długi i bolesny No ale tak jak napisałaś nie ma że boli

Cytat:
Mamaya, wydałaś mnie Dzięki za życzenia
STO LAT !

Caramel słodki Wituś jaki przystojniak

Robaczek za mleczaka , a wróżka zębuszka była???
Miłością tą największą
Stary 2014-09-26, 14:19   #1859
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Hm... U nas była raz położna w tym 6cio tygodniowym okienku po porodzie a poza tym nikt się nie stawił odpukać. Zresztą lepiej dla niej zeby bez zapowiedzi sie nie pojawiala...
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 14:24   #1860
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
dzięki za podpowiedzi co do przeziębienia oczywiście nie kicham na dziecko z całowaniem już nieco gorzej, przyzwyczaiłam się do obcałowywania córy i odruchowo ją cmoknęłam parę razy ale nie w usta ... btw, całujecie dzieciaki w usta?
Nie całuję Jeremiego w usta. Jest to niehigieniczne
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości