|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Kularek trzymamy kciuki
|
|
|
|
#1832 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymaj się i zdrówka dla synusia oraz za jutrzejszą wizytę. Będzie dobrzeCytat:
![]() ![]() Cytat:
ja to wygrałam raz krem do twarzy ale to chyba duża pula nagród była bo tyle szczęścia to nie u mnie ![]() Dobranoc
|
|||
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Iza ciemieniucha wraca jak najbardziej nie zawsze oczywiscie ja z frania walcze juz 1,5miesiaca i caly cza nawraca delikatnie ale dostalismy masc z ichtiolem bo maly mial delikatne podraznienie dokupilam emolium na ciemieniuche i mam zamiar z nia wygrac
mamaya gratuluje simka o kurcze to gratuluje zebola hmm moze i u nas cos sie szykuje bo maly niemilosiernie wpycha sobie rece do buzi tak od okolo 1,5tyg. Rozbraja mnie bo sklada obie raczki do siebie i obie zlaczone laduje do paszczy. kularek ja wiem jak to wyglada bo moj maly tez tak lecial przez rece jak mial 6tyg i nie mogl oddychac ale mielismy stracha Tak buszuje po tych sklepach dzieciowych i stwierdzam ze polska to kraj dla bogaczy masakryczne te ceny kupilam malemu rzeczy ktorycg nie ma w ie typu spiochy czapki z troczkami i wsio |
|
|
|
#1834 |
|
Wtajemniczenie
|
Na ciemieniuche najlepsza jest zwykła parafina w aptece to koszt paru zł a efekty szybkie i zauważalne
Wmasować w głowę założyć czaple po ok 20-30 min wyczesac i ciemieniucha znika.. kularek masakra..z ta gorączka..mam nadzieje ze to nic poważnego Ja pewnie bym spanikowala ..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham Edytowane przez simka234 Czas edycji: 2014-09-26 o 06:24 |
|
|
|
#1835 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
) Ale wspaniała noc, pobudka tylko o 3.30 i dopiero teraz Ale w nocy dostała bebiko. Mega wyspana jestem jak nigdy ![]() Właśnie podłączam się do dojarki bo wybywam do hurtowni boboland bo są targi i wszystko w hurtowych cenach czas przypomnieć sobie syndrom Joanny haha Miłego dnia mamusie
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. Edytowane przez joanna2228 Czas edycji: 2014-09-26 o 06:28 |
|
|
|
#1836 | |||
|
Raczkowanie
|
Pewnie że się steskniłam, jak wczoraj pamiętam tę chwilę w szpitalu jak się poznałyśmy... Ty stałaś przy zlewozmywaku a ja leżałam w łóżku.. Mikoś jeszcze siedział w brzuszku a Ula w szpitalnym korytku smacznie spała ahhh co to był za czas
![]() To jeszcze jedną historie opowiem, a było to 7.07 .... na salę w której leżałam przyszła dziewczyna z paczką pampersów w najmniejszym rozmiarze i mówie do mojego ślubnego zobacz to może być Iza z forum. I się zaczełam zastanawiać jak tu się dowiedzieć czy to Ty czy nie Ty, ale przecież nie wypale " sory Ty jesteś Iza z forum". No więc taki plan uknułam, mówie cześć "na kiedy masz termin porodu" a ona na za 2 tygodnie, myśle eee to nie Iza bo Iza przeterminowana już tak jak ja...... Bo nie wpadłam na to że najprościej było się przedstawić Cytat:
Cytat:
za ząbek, ależ te nasze pociechy szybko rosną, dopiero nas kopały a już będą zęby miały...Cytat:
![]() Kularek trzymam kciuki, dużo zdrówka dla synka ![]() Ja dziś zaplanowałam mycie okien a tu taka brzydka pogoda i z moich perfekcyjnych planów nici. Miłego dnia Mamusie
Edytowane przez Marianna 54 Czas edycji: 2014-09-26 o 08:38 |
|||
|
|
|
#1837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marianna Ty to dobra jesteś, usmialam się z Twoich historii o prasowaniu i mężulu jak nadrabiałam![]() kularek, współczuję przeżyć, wyobrażam sobie co czulaś oby to już nigdy się nie powtórzyło, kciuki dla Was i dużo zdrówka mamaya Ty farciaro gratuluję wygranej żeby tylko mój TŻ nie wygrał jakiejś konsoli, musiałabym ją zaanektować![]() ja się czaję na 1000 zł z Lajkonika, ale na razie cisza ![]() nadrobilam Was sumiennie i nic nie pamiętam przeziębiłam się macie jakieś supersposoby żeby nie zarazić dziecka i samemu szybko się wykurować? ![]() a w ogóle to już się boję jak mała zacznie chodzić synek kuzyna śliczny i słodki, ale mówię Wam, tajfun przeszedl przez moje mieszkanie cieszmy się tymi małymi robaczkami, bo potem będzie istna masakra![]() witam ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- aaaa już wiem co chciałam Domi - szczere wyrazy podziwu za siłkę do 23ciej ja mam nieomal pod oknem silownię na świeżym powietrzu, codziennie przechodzę obok i udaję że jej nie widzę jestem naprawdę wdzięczna losowi że nie mam żadnych kg do zrzucenia, bo z takim podejściem hołubiłabym je chyba do emerytury
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
kularek nawet nie chce myśleć co czułaś ...
![]() ja dziś troszkę pospałam o 21 mała zasneła o 22 przebudziła się i rzucała po łóżeczku, już miałam do niej biec a tż mnie zatrzymał w łóżku informując że ona obudziła się na bąki i zaraz pójdzie spać, no i rzeczywiscie popuszczała bączki i po 5 minutach już spała. O 3 już mi cycki spać nie pozwalały więc ją wziełam na karmienie - ale już i tak nie spała. Kolejna pobudka o 6:20 i już ją wziełam do łóżka - o 8 niestety trzeba było wstać
|
|
|
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze mi się przypomnialo
malwiska śliczna ta Twoja córa![]() ech moja się już obudziła z pośniadaniowej drzemki, zmykam
|
|
#1840 |
|
Rozeznanie
|
Kularek strasznie Wam współczuję, jak Andrzej miał przy trzydniówce gorączkę której niczym się nie dawało zbić, też odchodziliśmy od zmysłów. Trzymam kciuki żeby wyniki były ok i synuś szybko zdrowiał!
Simka za ząbka!Dziewczyny, pamiętam że niektóre z was dają dzieciom probiotyki, jakie polecacie? To i ja się pochwalę, to jest Wituś
|
|
|
|
#1841 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ślicznie trzyma główkę. Używałam kropelki Biogaia (podobno maja byc wycofane z rynku PL) i Floractin. Jeżeli chodzi o Floractin to przestałam używać, bo ta zawiesina ma takie farfocle w sobie i mi sie nie podobało to, ze muszę długo wstrząsać przed podaniem ( cieżko sie mieszało) Biogaia ok, tylko dwa razy droższa. Stosowałam gdzieś miesiąc moze trochę dłużej. Osobiście nie widze żadnych różnic przed i po. Problemów z brzuchem Mikołaj nie miał. Nie wiem czy to zasługa kropelek czy genów także nie polecam niczego konkretnego. Wszystkie maja takie samo działanie, na pewno nie zaszkodzą. Kularek Marianna ech te szpitalne spotkania, Hihihihihih....gdyby nie pewne niedogodności to dla mnie pobyt w szpitalu upłynąłby całkiem przyjemnie pod znakiem spotkań towarzyskich. Spotkałam prawie wszystkich ze szkoły rodzenia, poznałam Ciebie, poznałam super dziewczynę z osiedla i tak sie zastanawiam czy drogi naszych dzieciaków sie kiedys spotkają. Np. W szkole albo na studiach i czy do tego czasu bede pamietać tych wszystkich ludzi? Dzien dobry ! |
|
|
|
|
#1842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
-Cześć jestem Mikołaj - przedstawił się chłopak pięknie się uśmiechając -Cześć Ula - dziewczyna aż się zarumieniła na widok Mikołaja Gdy wieczorem wróciła do domu, mówi -Mamusiu poznałam wspaniałego chłopaka, ma na imię Mikołaj będziemy razem studiować. Mówię moja droga córeczko 20 lat temu na porodówce poznałam Izę , która urodziła Mikołaja, śliczny chłopczyk z niego był, urodził się 10 lipca 2 dni po Tobie . Nastepnego dnia Ula od rana szukała wzrokiem przystojnego chłopaka którego poznała dzień wcześniej. Gdy go zobaczyła podbiegła - Cześć Mikołaj, Twoja mama ma na imię Iza? - Tak - odpowiedział chłopak zdziwiony - A urodziny obchodzisz 10 lipca? - Tak, a skąd Ty to wszystko wiesz? - Ach Mikołaj tak naprawdę poznaliśmy się 20 lat tamu na porodówce, nasze mamy leżały w sali obok siebie. Twoja mama stała przy zlewozmywaku , a moja leżała w łóżku Ty jeszcze byłeś w brzuszku a ja smacznie spałam w szitalnym korytku ... - To przeznaczenie - wykrzyknął Mikołaj i razem poszli na piwo .... CDN ![]() Iza pewnie że Cię będę pamiętać i dziewczynę z którą leżałam na sali po porodzie z jej córeczką. Wtedy chciałam do domu i dużo płakałam teraz inaczejj na to wszystko patrzę... aż się łza w oku kręci .. |
|
|
|
|
#1843 |
|
Zadomowienie
|
kularek bardzo współczuję, nie wyobrażam sobie jak bym się zachowaa w takiej sytuacji jeszcze sama w domu z dziećmi
![]() Eydrith współczuję przeziębienia.. ważne zeby karmic cycem podstawowe zasady higieny tj nie kichaj na małą no i może seria Prenalen? mi w ciąży pomagały te specyfiki Troszku nadrobiłam więcej nie ma czasu bo tżtowi urodziny szykuję.. Powiem Wam tylko że mały był wczoraj wieczorem był jakiś niespokojny i przyszlo mi do głowy że nie oglądałam jego rączki po szczepieniu (nóżki przy przewijaniu wdać), ja dotykam przez bluzkę a tu twardo ;/ dostał odczynu poszczepiennego, pielęgniarka mówila że przy refundowanej szczepionce niemal zawsze występuje no i niestety nie myliła się, robię mu okłady, które mi zaleciła z wody i sody oczyszczonej i jest lepiej, choć twarde nadal ;/ Na szczęscie innych objawów brak.. Miłego dnia i zmykam do kuchni Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-09-26 o 10:25 |
|
|
|
#1844 |
|
Rozeznanie
|
Marianna
Jak tak dalej pójdzie to jakas książkę napiszesz Eydrith to ja jeszcze do niekichania debesciary dołączę nie całowanie. A prenalen syrop, zażywałam w ciazy i polecam. |
|
|
|
#1845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wituś super chłopak ![]() Marianna wzruszyłam się tą historią....masakra
|
|
|
|
|
#1846 |
|
Wtajemniczenie
|
[Bja Lacidofil[/B] daje młodemu i ok jest
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#1847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo myslę że o własnym synu to byś z grzeczności przeczytała ![]() Erydith ja dorzucam jeszcze mycie rąk po każdym oczyszczeniu nosa. U mnie niestety nie udało się młodej ochronić, ale ma tylko katar więc oczyszczamy, podaję fenistil i vit. C mam nadzieję że szybko przejdzie. Carmel śliczny synuś ![]() Oldzia dziękuję
Edytowane przez Marianna 54 Czas edycji: 2014-09-26 o 10:56 |
|
|
|
|
#1848 |
|
Wtajemniczenie
|
Kularek o Boże aż się poryczałam, biedny synuś... Zdrówka. Dosyć już tych chorób, to strasznie męczące dla Was a dodatkowo psychicznie dla ciebie. Biedna Przytulam Cię mocno...
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#1849 |
|
Rozeznanie
|
No mąż ma szczęścia naprawił tren fotelik Ale co sie nasiedziałam w aucie to moje :/
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! |
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chciałam jutro jechać ale zastanawiam się ile te hurtowe ceny są cenami hurtowymi ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- no i super, choć wyobrażam sobie ile musiałaś się nadenerwować, ja to pewnie bym była mocno wkurzona |
|
|
|
|
#1851 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja też zdecydowanie wolę kapsułki od kropelek, a mieliśmy bobotic w takiej i takiej formie. Marianna uśmiałam się |
||
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Domi, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() ![]() ![]() ![]() Wróciliśmy z zakupów. Wyszliśmy o 10 i dopiero dotarliśmy do domu ![]() Jutro lecę do fryzjera, dojrzałam do zmian ![]() iPhone
|
|
#1853 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Kularek, mam nadzieję, że już lepiej z syniem to straszne, kiedy dziecko jest chore... Agnes, tez jestem zdania, że w Polsce strasznie drogie są rzeczy dla dzieci. Przegięcie trochę Eydrith, Joanna- wczoraj znów zaszalałam na siłowni do 23.30, przebieglam pół kilometra więcej i czułam się jak jakiś silacz za to dzisiaj boli mnie każdy mięsień, ale też pójdę. Nie ma że boli Robaczek, gratki za mleczaka była już u was zębowa wróżka? Któraś z Was pytała o cenę pentaximu. My płacimy 130 zł. No i przyszedł wyczekiwany okres. I już wcale się z niego nie cieszę, bo czuję się okropnie. Dogodzić kobiecie... W poniedziałek ma być u nas pielęgniarka środowiskowa Któraś z Was miała już taką wizytę? Jak to wygląda? Pewnie i tak mam szczęście, że kobieta się zapowiedziała, bo słyszałam, że często takie wizyty są dość "spontaniczne"
|
|
|
|
#1854 |
|
Rozeznanie
|
U mnie było tak, że przy okazji wizyty w ośrodku zdrowia zaczepiła mnie na korytarzu i pytała o jakieś duperele typu jak karmię, ile razy w tygodniu kąpię dziecko, pozaznaczała w ankiecie i poszła.
|
|
|
|
#1855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki za życzenia
|
|
|
|
|
#1856 |
|
Raczkowanie
|
Domi wszystkiego dobrego, spelnienia marzen!
|
|
|
|
#1857 |
|
Zadomowienie
|
Domi, u mnie była i położna, i pielęgniarka, chociaż wyraźnie zaznaczyłam w przychodni że nie potrzebuję i nie chcę takich wizyt
pielęgniarka zadawała pytania i wpisywała w ankietę o karmienie, o moją i TŻ pracę, obejrzała mieszkanie i wpisała że dziecko ma bdb warunki (chociaż to nie nasza chata przecież ), kazała położyć małą na brzuszku, obejrzała dupkę wychwaliła pod niebiosa, powiedziała że więcej nie przyjdzie i poszła ogólnie fajna babka, położna w sumie też, ta ostatnia posiedziała trochę dłużej.wszystkiego najlepszego z okazji urodzin debeściara dla Twojego TŻ też wszystkiego najlepszego i udanej imprezki Wam życzę![]() biedny Ignaś ja szczepiłam na NFZ, ale odczyny małą na szczęście ominęły, ani na rączce nic nie było, ani temperatury nie miała ... a miałam wszystko co potrzeba na tę okoliczność. Co do rączki to po szczepieniu dobrze jest przykładać sodę, widzę że nikt Wam nie powiedzia![]() dzięki za podpowiedzi co do przeziębienia z całowaniem już nieco gorzej, przyzwyczaiłam się do obcałowywania córy i odruchowo ją cmoknęłam parę razy ale nie w usta ... btw, całujecie dzieciaki w usta?Caramel Wituś słodziak i jak dzielnie dźwiga główkę
|
|
#1858 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zakupiłam jestem zadowolona oczywiście zahaczyłam o ubranka i zabawki syndrom Joanny uaktywnił się i jeszcze ciuch buda też była ![]() Cytat:
och ciężko było , sama nie wiem jak mogłam biegać po 6-8 km dziennie kiedy to było . Powrót do formy będzie długi i bolesny No ale tak jak napisałaś nie ma że boli ![]() STO LAT !![]() Caramel słodki Wituś ![]() Robaczek za mleczaka , a wróżka zębuszka była???
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#1859 |
|
Wtajemniczenie
|
Hm... U nas była raz położna w tym 6cio tygodniowym okienku po porodzie a poza tym nikt się nie stawił odpukać. Zresztą lepiej dla niej zeby bez zapowiedzi sie nie pojawiala...
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

jedne z najgorszych kilku godzin w moim życiu

trzymaj się i zdrówka dla synusia oraz
za jutrzejszą wizytę. Będzie dobrze
rosnie mi mężczyzna 

Wysłałam dzisiaj kupon i w przeciągu 10 dni przyjedzie kurier 
ja to wygrałam raz krem do twarzy ale to chyba duża pula nagród była bo tyle szczęścia to nie u mnie 

jak nadrabiałam
oby to już nigdy się nie powtórzyło, kciuki dla Was i dużo zdrówka
przeziębiłam się

była już u was zębowa wróżka?
Któraś z Was miała już taką wizytę? Jak to wygląda? Pewnie i tak mam szczęście, że kobieta się zapowiedziała, bo słyszałam, że często takie wizyty są dość "spontaniczne"
pielęgniarka zadawała pytania i wpisywała w ankietę o karmienie, o moją i TŻ pracę, obejrzała mieszkanie i wpisała że dziecko ma bdb warunki (chociaż to nie nasza chata przecież
STO LAT !