|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Cytat:
Nie wiem, jak to będzie, kiedy będę mieć dzieci, ale postaram się je nauczyć tego, aby materialne dobra nie były dla niego ważne. Trudne misje sobie stawiam ![]() No i posłać dzieciaka do dobrej szkoły, nie rejonówki, bo mam z nimi przykre doświadczenia (choć może są wyjątki).
![]() |
#4172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakie rozwiązanie by Cię satysfakcjonowało? Żeby nauczyciele mogli zabierać wszystkim dzieciom komórki przed lekcjami i oddawać po nich czy żeby dzieci w ogóle nie mogły brać telefonów do szkoły? Bo to pierwsze jest po prostu niemożliwe fizycznie, natomiast drugie odpada, bo rodzic ma prawo (a czasem i konieczność) móc skontaktować się z dzieckiem choćby po lekcjach.
![]() Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2014-09-26 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | |
damn good coffee
|
Cytat:
Nie uważam, żeby telefon był dziecku zbędny, ALE uważam, powinien być wyłączony i schowany w plecaku. I (u młodszych dzieci), bez żadnych bajerów. Moja siostra - 7lat -ma zwykłą klasyczną nokię, tylko do dzwonienia, bez rozpraszaczy. Zawsze w plecaku, wyjmowaną tylko w razie potrzeby (tylko raz się zdarzyło, że zapomniała wziąć podręcznika, zadzwoniła i jej podrzuciłam). Ale w jej klasie są dzieciaki, co mają smartfony, iphony (to są duże telefony, w takich małych rączkach to komicznie wygląda ![]() I jest coś jeszcze - co się dzieje w przypadku uszkodzenia? Kto ponosi odpowiedzialność? Wg niektórych - szkoła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wypowiadasz się jak doskonały przykład nauczyciela, który usiłuje cofnąć rozwój cywilizacji, bo w jego czasach... Szkoła działa w starożytnym systemie, który nie nadążył za rozwojem techniki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny załóżcie nowy temat (dziecko i komórka czy rozwój technologii) jak chcecie, a w tym piszcie o OZM. Tak jak pisałam zagadnienie jest na tyle kontrowersyjne i złożone, że off jest tu (niestety) zbędny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Naczelna Nastolatka
|
Dobra. Napiszę posta ze wszystkim co chcę przekazać, zrobicie sobie z tymi informacjami co chcecie.
Uczę w dużej szkole, około 800 uczniów. Mieliśmy kilka sytuacji z filmikami w sieci. O tych wiemy. Nie wiem natomiast czy ktoś nie zrobił zdjęci/filmiku z moim tyłkiem jak się nachylam nad uczniem albo jakiegoś innego, równie ciekawego ujęcia. Nie wiem bo na ogólnie dostępnymi profilu na fejsie tego nie było. Te wrzucone do sieci już tam zostaną na zawsze, nie wiemy kto ściągnął i gdzie posłał dalej. Nie było na nich nic zdrożnego, ale to nie zmienia faktu. Ktoś pytał co mi zależy? Ależ zależy mi żeby filmik ze mną, nawet całkiem niewinny, nie krążył po internecie. Ani zdjęcia robione bez mojej świadomości i zgody. Konsekwencje w naszej szkole były, za każdym razem. To nic nie zmienia na dłuższą metę. Dzieci w podstawówce nie muszą klepać smsów ani przeglądać netu w szkole. Mają na to czas po szkole i większość tak właśnie spędza każdy kawałek wolnego czasu. Dzieci mają telefony i dobrze, ale od pierwszej do ostatniej lekcji telefony powinny być poza ich zasięgiem. Dobrego rozwiązania żeby to zorganizować więc telefony są cały czas. Nauczyciele i uczniowie nie mają ani takich samych praw ani obowiązków więc dorośli w szkole telefony jak najbardziej mają i mieć powinni. A propos zacofania mojego, ktoś sugerował, to się zaśmiałam głośno. W szkole mamy tablety (swoje bądź służbowe) oraz dostęp do WIFI, mamy dziennik elektroniczny i z tabletem idę na lekcje. A często-gęsto używam go żeby pokazać dzieciom zdjęcia, włączyć piosenkę, fragment filmu. Albo nawet żeby poszukać na szybko odpowiedzi na pytanie, które mnie zaskoczyło. Ale to, że ja mam tablet i telefon, nie oznacza, że dzieci mogą to samo przynieść włączone na lekcje. Kamer ani aparatów absolutnie przynosić nie wolno więc absurdalnym jest argument o kręceniu filmów czymś innym niż telefon. Oprócz filmowania i robienia zdjęć nauczycielom, na porządku dziennym jest gubienie, kradzieże oraz zdjęcia robione innym dzieciom. Wieczne źródło problemów, konfliktów, telefonów do policję. Do kontaktu z rodzicami, pogotowiem, osobami w szkole odpowiedzialnymi za pierwszą pomoc jest telefon w sekretariacie, u nauczyciela czy innego dorosłego. W podstawówce dzieci są cały czas pod nadzorem dorosłych. Ani interesujące lekcje ani nakaz wyłączania komórek nie chroni realnie przed dzwonkami w trakcie lekcji, przed graniem na telefonie czy właśnie robieniem zdjęć. I tak na koniec, wszyscy chodziliśmy do szkoły, ale nie oznacza to, że każdy, kto chodził wie jak praca i realia szkolne wyglądają z każdej perspektywy. PRZEPRASZAM MODERATORKĘ, SWÓJ POST KLEPAŁA ZANIM JEJ PROŚBA SIĘ POJAWIŁA W WĄTKU.
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2014-09-26 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Zakorzenienie
|
Spoko Zakonna, prosiłabym by wrócić do wątku od tego postu bym nie musiała nic wycinać, bo szkoda postów.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Naczelna Nastolatka
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=780587
link do wątku o telefonach w szkole
#4179 |
Konto usunięte
|
Wchodzę na fejsa, a tam znajoma się jara tym, że synusia od cyca odstawiła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Jak dla niektórych rzucenie palenia ![]()
![]() |
#4181 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie tak jak juz kiedys pisalam. Karmiace same grzęzną w dawaniu cyca a potem sie dziwią reakcjom otoczenia. A mozna karmic piersią i zachowac te sukcesy dla meza czy bliskiej rodziny.
#4182 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4184 | ||
zielony stworek
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | |
Zakorzenienie
|
Poszły kartki; wycięłam posty.
W razie czego podaję jeszcze raz link, by nie kontynuować tele-offu tutaj: Cytat:
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2014-09-28 o 21:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4186 |
Wtajemniczenie
|
https://www.youtube.com/watch?v=T7ihdsjIqhI
Nie wiem, czy to dobre miejsce na ten filmik, ale wydaje mi sie, ze babeczka ma cos powazniejszego z glowa niz OZM... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
Chory babsztyl, ja bym ją tak poobracała.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4189 |
Konto usunięte
|
To popularna w Rosji baby yoga..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4190 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Brrr okropność, niech ktoś tę babę zamknie! Ale wiadomo, Rosja to stan umysłu...
![]() |
#4191 |
Zadomowienie
|
A myslalam, ze nie ma rodzaju jogi, ktora bylaby zla.
![]() ![]() ![]()
#4192 |
Konto usunięte
|
Widziałam już te jogę. Nigdy nie obejrzałam filmiku w całości.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Co za popieprzona baba, przecież to dziecko ciągle płacze....
#4194 |
zuy mod
|
No ale pytanie czy ta yoga jest serio zła dla dziecka. Jeśli jest dobra to może trzeba tak jak z lekarzem - wytrzymać płacz dziecka i tyle.
![]() |
#4195 |
Wtajemniczenie
|
Przeciez malemu dziecku mozna 'niechcacy' wyrwac raczki ze stawow podczas popularnej zabawy spacerowej:
![]() A co dopiero przy czyms takim... |
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Konto usunięte
|
http://http://dzieci.pl/kat,1033591,...wiadomosc.html
Pediatrzy pytani o zasadność i bezpieczeństwo „baby yogi” od razu odwołują się do syndromu dziecka potrząsanego, który może pojawić się przy znacznie spokojniejszych manewrach z niemowlakiem. SBS, jak nazywa się ów syndrom po angielsku, związany jest z krwawieniami do mózgu i w siatkówce oka, a także puchnięciem mózgu. Dalsze kontrowersje budzi stan ścięgien i stawów maluszków huśtanych dość intensywnie za nadgarstki i kostki u nóg. Współczesna pediatria zaleca daleko idącą ostrożność w obchodzeniu się z niemowlętami właśnie w obawie przed wykoślawieniami. |
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pokazałam TŻetowi. Najpierw go zatkało, a teraz siedzi już przy swojej grze i mamrocze "ale ludzie są głupi, banda debili, jeżu, jacy głupi...". Nie mam pojęcia jaki pozytywny efekt miałoby coś takiego wywierać na dziecko. Ktoś się orientuje? Po co oni to robią? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.