|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXI
Cytat:
|
|
#3152 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Założyłam niedawno bloga, dopiero raczkuje, ale chciałabym zorganizować rozdanie z fajnymi nagrodami, żeby zachęcić czytelników do odwiedzin i jakieś aktywności. Mam zatem do Was pytanie. Gdzie najlepiej takie rozdanie ogłosić? Może znacie jakieś fanpejdze albo inne miejsca gdzie takie rzeczy można dodawać? A może jeszcze trochę się wstrzymać aż będę miała więcej postów?
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kusi mnie jeden z Collistara i pewnie go kupie jak bedzie okazja, bo tak wychwalaja
|
|
|
#3154 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja mam ponad 200 obs i prawie 80 000 odwiedzin
|
|
|
|
|
#3156 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Początki są trudne, więc chętnie przyjmę każdą radę jak zdobyć pierwszych czytelników
|
|
#3157 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
![]() .
|
|
#3158 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale myślę co by tu jeszcze zrobić... O swoją treść raczej się nie martwię. Mam masę pomysłów na oryginalne posty. Ale wydaje mi się, że to jednak nie wystarczy. Dużo jest blogów z ciekawą treścią, które niestety się nie wybijają. Ja nie mam jakiegoś parcia na zostanie sławną blogerką, raczej zależy mi tylko na tym, by nie pisać samej dla siebie
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko przyjdzie z czasem
Udzielanie się u innych blogerek to najlepszy sposób, a poza tym można dodać się do jakiś katalogów blogów urodowych, wtedy czytelnicy łatwiej do Ciebie dotrą. W pozycjonowanie, adwords itp ja się nigdy nie bawiłam i nie czuję takiej potrzeby, bo to wydawanie pieniędzy w sumie tylko po to, żeby mieć więcej wejść :P Jak dla mnie bez sensu. Jeżeli piszesz ciekawie to się nie mart, że szybko znajdziesz czytelników
|
|
|
|
#3161 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() dopada mnie przeziębienie :<
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż sama zorganizowałam rozdanie i mam nadzieję, że chociaż część z tych osób zostanie na stałe. ![]() A moje zdjęcia są co raz gorsze jesienne światło i północne okna nie współpracują ze mną
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama chciałabym umieć robić takie smakowite, kolorowe zdjęcia
|
|
#3164 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje zdjęcia są przynajmniej jasne, a moje ostatnio wyglądają jakbym robiła je w piwnicy
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żebyś Ty widziała ile ja je muszę rozjaśniać, żeby w miarę wyglądały. Ubolewam nad tym, że są strasznie blade ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Dziewczyny czy obecnie jest jakaś zniżka w sklepie typu Minti, Cocolita itp? Planuję zakup cieni The Balm i nie ukrywam, że nawet 10% byłoby fajne
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno nie są blade, przynajmniej w efekcie końcowym
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Porównując je do Twojego zdjęcia na którym jest peeling to moje są bladzienkie
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
akurat porównałaś z najbardziej oczodajnym opakowaniem jakie posiadam :P
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
A czym Ty robisz zdjęcia? Lustrzanką?
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda tylko,że już ciemno bo za dużo nie napstrykam
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny mam pytanie - mam do oddania róż z Bourjois kolor Rose Eclat, w sumie przeleżał u mnie z 4 miesiące, przerzucałam go z miejsca na miejsce i w końcu stwierdziłam, że to nie mój kolor zużycie minimalne. No i co z nim zrobić? :P Oddać komuś na blogu (ale nie wiem czy nie głupio oddawać używany kosmetyk)? W wymianki nie opłaca mi się bawić z jednym kosmetykiem. W sumie to jedyne co by mnie interesowało w zamian to nic albo próbka/odsypka podkładu mineralnego. Poradzicie co robić? A może ktoś chce?
|
|
|
|
|
#3173 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
brr szminki z DIora - szczerze mówiąc oprócz tej nowej w płynie, to żadnej bym nie wzięła nawet jakby mi za darmo dawali... ![]() Cytat:
A co do Ciebie beautyfreak999 - jeśli masz pomysły na ciekawe posty i nie zależy Ci na sławie i hajsie to po prostu pisz. Pokazuj się u innych wtedy może i koleżanki zaczną do Ciebie wchodzić, tylko nie na zasadzie "O hej ładny kolor, wpadniesz do mnie" ? Zobaczysz, wszystko samo się potoczy byle było szczerze. ![]() mówicie o grzaniu, ja już musiałam piec włączyć... ciepło mi ale jak pomyślę o rachunkach.. |
||
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja wam powiem szczerze ze nie mam cisnienia na obserwatorow od początku. Nigdy bym ich nie kupila. Wiadomo cieszy mnie liczba to jakieś małe osiągnięcie dla mojego bloga, ale najbardziej cieszą mnie osoby które regularnie do mnie zaglądają, czekają na konkretne wpisy. Ja odwiedzam każdego, choćbym miala siedzieć do 4 rano
jak dla mnie nie ma nic lepszego w blogowaniu od fantastycznych osób które można poznać cała reszta odchodzi na dalszy plan.Albo jest tez jedna blogerka ktora chce spotkanie zorganizować specjalnie wtedy kiedy będę w Polsce żebym mogla na nim byc to jest na prawdę najmilsze.
Edytowane przez MonnieB Czas edycji: 2014-09-26 o 19:56 |
|
|
|
|
#3175 |
|
Konto usunięte
|
Nikt nikomu nie zaglądał do portfeli i nikogo nie interesowały czyjeś prywatne zarobki, to była hipotetyczna dyskusja na temat tego czy z współprac da się utrzymać. Pauliska, to co tu opisujesz i krytykujesz można chyba w tej chwili w największym stopniu odnieść właśnie do Ciebie do zacytowanego przez Kasiaj85 wpisu.
W ogóle mam do Was pytanie. Byłam dzisiaj od 9 zbierać aronię na działce, potem obieranie z gałązek, mycie, wyciskanie... zajęło mi to chyba z 8 godzin. Potem jeszcze pasteryzacja. O 9:30 byłam na działce zbierać, z kuchni wyszłam jakoś o 19:40. Kupa roboty. Mam z tego sok oraz miąższ. Sok to po prostu to co wyciśnięte, posłodzone i zawekowane, miąższ zagotowany z wodą, wygotowaną to konsystencji dżemu, posłodzone pseudomiodem z mniszka (swoją drogą przepis właśnie z bloga Aniamaluje) robionym przeze mnie w maju jakoś. Aronia, jak aronia, smak cierpko-słodki, słodki od posłodzenia. Ten ''dżem'' też ma taki słodko-cierpki smak do tego jest taki wiurowaty, no bo to miąższ po wyciśnięciu soku. Na pewno nie jest to super smak, taki średni idący w stronę niesmacznego. Ale jest to bardzo zdrowe, błonnik, falwonoidy, proantocyjanidyny, barwniki przeciwutleniające i inne... Wyszło mi tego mnóstwo, bo samych owoców nazbierało się z 10 kg. Wszystko jest popakowane w takie zwykłe domowe słoiki, nie jakieś ładne słoiczki ozdobne. Tak czy siak planuję notkę o właściwościach leczniczych aronii, ale zastanawiam się czy może nie zrobić konkursu do wygrania właśnie z sokiem lub z miąższem. Sok jest mniej wartościowy ale nieco bardziej zjadliwy, miąższ-dżem na odwrót, mniej zjadliwy (ale zjadliwy ) ale dużo bogatszy jeśli chodzi o zawartość prozdrowotną. I zastanawiam się czy dobrym pomysłem było by zrobienie konkursu do wygrania ze słoikiem, nie wiem litrowym czy ile one mają, takiego przetworu, domowej roboty, aronia z działki, niepryskana, chyba najzdrowszy owoc występujący w Polsce, słodzone miodem z mniszka lekarskiego też domowej roboty. No ''prezent'' fajny, świetny nawet bo taki swojski, domowej roboty do tego bardzo zdrowy. Ale mam właśnie takie ale, że jest to w takich zwykłych domowych słoikach a nie jakichś ładnych, prezentujących się, no a dwa to ten smak. Nie wiem czy by to się nadawało. Co sądzicie? Głupi pomysł czy nie najgorszy?
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-09-26 o 20:49 |
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też zdecydowanie bardziej cieszy gdy ktoś komentuje, a często to są te same osoby, które wracają ! A jeżeli chodzi o liczbę obserwatorów to ja ciągle będę powtarzać że tu jest potrzebna systematyczność i cierpliwość. Nie raz czytam blogi, których zdjęcia są bardzo proste, naturalne nie takie wymuskane perfekcyjne jak z katalogu. I mają baardzo dużo obserwatorów, ale są pisane Regularnie od 2-3 lat także wszystko przed nami !---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- taa... ale cóż z tego. Jak to mówią na nic lustrzanek kupa kiedy fotograf dupa
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć w sumie lustrzanki nie mam to pewnie się nie liczy
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do domowych słoików to przecież można je jakoś ozdobić, zrobić ładne naklejki, zakleić czymś nakrętki. Smak jak smak, niektórym odpowiada, nie muszą tego wcinać solo ![]() Poza tym - sok Ci nie sfermentuje jak go wyślesz pocztą? Może dojść wino ![]() A tak poza tym - to po co wyliczasz ile godzin Ci na to poszło? ;D Edytowane przez JossStone Czas edycji: 2014-09-26 o 21:12 |
|
|
|
|
#3179 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Od około 11 do około 20 siedziałam w kuchni! Co do reszty, fakt masz rację, chociaż zamiast soku mogłabym ten dżem... Co do słoików, były wyparzone, o ile się nie mylę to jeśli zakrętka jest wklęśnięta to jest ok . No ale masz rację to nie jest dobry pomysł. Tylko jak i kiedy ja to wszystko zjem. Zaraz idę zrobić coś ze sokiem a jutro ''dżem'' dodam do kleiku lnianego.
|
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam szminki Diora, Ty lubisz bardzo kosmetyki MACa, których ja fenomenu nie pojmuje, bo według mnie są kiepskie i gdyby nie ciekawe kolory szminek, których często na próżno szukać wśród innych marek, to pewnie nie miałabym ani jednej wszystko rzecz gustu ale uważam, że warto testować i próbować nowe kosmetyki, bo może akurat jakąś perełkę się znajdzie !
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

Ale teraz mam L'oreala i jest świetny! Dokładnie L'oreal Coulture, przy okazji polecam 

chociaż sama zorganizowałam rozdanie i mam nadzieję, że chociaż część z tych osób zostanie na stałe.

Lush & China Glaze lover!