Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXI - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-26, 13:26   #3151
pauliska993
Raczkowanie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
Jejku u was też tak zimno w mieszkaniach? Ja siedzę w dresie pod kołdrą!
i mi dalej zimno
Dzwoniłam do spółdzielni i Pan mnie informował, że nie grzeją bo w weekend ma być ocieplenie
Jestem ciekawa co w przypadku, gdy tak jest zimno w domu i np. ma się malutkie dziecko.. bo raczej spółdzielnia za leki nie odda
U mnie też nie grzeją.. A w pracy aktualnie siedzę w swetrze, chuście i płaszczu. I nie na produkcji, tylko w biurze, szok
Stary 2014-09-26, 13:53   #3152
beautyfreak999
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Założyłam niedawno bloga, dopiero raczkuje, ale chciałabym zorganizować rozdanie z fajnymi nagrodami, żeby zachęcić czytelników do odwiedzin i jakieś aktywności.

Mam zatem do Was pytanie.
Gdzie najlepiej takie rozdanie ogłosić?
Może znacie jakieś fanpejdze albo inne miejsca gdzie takie rzeczy można dodawać?

A może jeszcze trochę się wstrzymać aż będę miała więcej postów?

*medycyna estetyczna
*chirurgia plastyczna
*moda i uroda
*marki luksusowe
beautyfreak999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 14:12   #3153
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez notsunset Pokaż wiadomość

Szminki nigdy mnie nie interesowały, zawsze kupowałam drogie tusze, kiedyś nawet Sisleya za 199zł Ale teraz mam L'oreala i jest świetny! Dokładnie L'oreal Coulture, przy okazji polecam
wiem o ktory chodzi - mam go, lubie, ale wole inne z Loreala, wiec jak zuzyje to raczej do niego nie wroce
Kusi mnie jeden z Collistara i pewnie go kupie jak bedzie okazja, bo tak wychwalaja
dimiti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 14:32   #3154
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez beautyfreak999 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Założyłam niedawno bloga, dopiero raczkuje, ale chciałabym zorganizować rozdanie z fajnymi nagrodami, żeby zachęcić czytelników do odwiedzin i jakieś aktywności.

Może znacie jakieś fanpejdze albo inne miejsca gdzie takie rzeczy można dodawać?

Moim zdaniem rozdania już dawno się przejadły i nie są efektywne, jeśli chodzi o zdobycie większej liczby czytelników
Stary 2014-09-26, 14:39   #3155
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Jest dużo grup na FB dla blogerów. Ale takie rozdania nic raczej nie dają, a nawet jak to zdobędziesz obserwatorów którzy się wcale nie udzielają ani nie wchodzą. Widziałam dzisiaj blog - ponad 300 obs, a tylko 10 000 odwiedzin to ja mam ponad 200 obs i prawie 80 000 odwiedzin
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 15:42   #3156
beautyfreak999
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Moim zdaniem rozdania już dawno się przejadły i nie są efektywne, jeśli chodzi o zdobycie większej liczby czytelników
Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Jest dużo grup na FB dla blogerów. Ale takie rozdania nic raczej nie dają, a nawet jak to zdobędziesz obserwatorów którzy się wcale nie udzielają ani nie wchodzą. Widziałam dzisiaj blog - ponad 300 obs, a tylko 10 000 odwiedzin to ja mam ponad 200 obs i prawie 80 000 odwiedzin
Myślałam o jakiś atrakcyjniejszych nagrodach niż kosmetyki z Rossmanna. Ale skoro mówicie, że nie warto, to może lepiej zainwesować w co innego? Nie wiem- adwordsy? kampania na fb? pozycjonowanie?
Początki są trudne, więc chętnie przyjmę każdą radę jak zdobyć pierwszych czytelników

*medycyna estetyczna
*chirurgia plastyczna
*moda i uroda
*marki luksusowe
Stary 2014-09-26, 15:56   #3157
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Myślałam o jakiś atrakcyjniejszych nagrodach niż kosmetyki z Rossmanna. Ale skoro mówicie, że nie warto, to może lepiej zainwesować w co innego? Nie wiem- adwordsy? kampania na fb? pozycjonowanie?
Początki są trudne, więc chętnie przyjmę każdą radę jak zdobyć pierwszych czytelników
Hmm, moim zdaniem dobrym sposobem na zyskanie czytelników jest próba wkręcenia się w społeczność blogerek. Może nie "zapraszam do mnie", czy "obserwacja za obserwację, komentarz za komentarz" tylko udzielanie się na blogach. Gwarantuję ci, że jeżeli będziesz się udzielała u dziewczyn, to na pewno któreś z ciekawości wejdą na Twojego bloga i część na pewno zostanie. Jest to może pracochłonne, ale kto powiedział, że w życiu będzie lekko .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 16:22   #3158
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Treścią ..
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 17:06   #3159
beautyfreak999
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Hmm, moim zdaniem dobrym sposobem na zyskanie czytelników jest próba wkręcenia się w społeczność blogerek. Może nie "zapraszam do mnie", czy "obserwacja za obserwację, komentarz za komentarz" tylko udzielanie się na blogach. Gwarantuję ci, że jeżeli będziesz się udzielała u dziewczyn, to na pewno któreś z ciekawości wejdą na Twojego bloga i część na pewno zostanie. Jest to może pracochłonne, ale kto powiedział, że w życiu będzie lekko .
Dzięki za rady, wcześniej tylko poczytywałam blogi, ale raczej nie komentowałam. Trzeba będzie to zmienić
Ale myślę co by tu jeszcze zrobić...

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Treścią ..
O swoją treść raczej się nie martwię. Mam masę pomysłów na oryginalne posty. Ale wydaje mi się, że to jednak nie wystarczy. Dużo jest blogów z ciekawą treścią, które niestety się nie wybijają.

Ja nie mam jakiegoś parcia na zostanie sławną blogerką, raczej zależy mi tylko na tym, by nie pisać samej dla siebie

*medycyna estetyczna
*chirurgia plastyczna
*moda i uroda
*marki luksusowe
Stary 2014-09-26, 17:30   #3160
JossStone
Zakorzenienie

Wszystko przyjdzie z czasem Udzielanie się u innych blogerek to najlepszy sposób, a poza tym można dodać się do jakiś katalogów blogów urodowych, wtedy czytelnicy łatwiej do Ciebie dotrą. W pozycjonowanie, adwords itp ja się nigdy nie bawiłam i nie czuję takiej potrzeby, bo to wydawanie pieniędzy w sumie tylko po to, żeby mieć więcej wejść :P Jak dla mnie bez sensu. Jeżeli piszesz ciekawie to się nie mart, że szybko znajdziesz czytelników
Stary 2014-09-26, 17:39   #3161
Britycja
Raczkowanie

dzień dobry

dopada mnie przeziębienie :<
Stary 2014-09-26, 17:58   #3162
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Święta prawda ! chociaż sama zorganizowałam rozdanie i mam nadzieję, że chociaż część z tych osób zostanie na stałe.

A moje zdjęcia są co raz gorsze jesienne światło i północne okna nie współpracują ze mną
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 18:04   #3163
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Święta prawda ! chociaż sama zorganizowałam rozdanie i mam nadzieję, że chociaż część z tych osób zostanie na stałe.

A moje zdjęcia są co raz gorsze jesienne światło i północne okna nie współpracują ze mną
Nie narzekaj Sama chciałabym umieć robić takie smakowite, kolorowe zdjęcia
Stary 2014-09-26, 18:08   #3164
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
Dzięki za rady, wcześniej tylko poczytywałam blogi, ale raczej nie komentowałam. Trzeba będzie to zmienić
Ale myślę co by tu jeszcze zrobić...

O swoją treść raczej się nie martwię. Mam masę pomysłów na oryginalne posty. Ale wydaje mi się, że to jednak nie wystarczy. Dużo jest blogów z ciekawą treścią, które niestety się nie wybijają.

Ja nie mam jakiegoś parcia na zostanie sławną blogerką, raczej zależy mi tylko na tym, by nie pisać samej dla siebie
jakaś Ty ładna!!!
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 18:10   #3165
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Nie narzekaj Sama chciałabym umieć robić takie smakowite, kolorowe zdjęcia
Przestań Twoje zdjęcia są przynajmniej jasne, a moje ostatnio wyglądają jakbym robiła je w piwnicy
Stary 2014-09-26, 18:18   #3166
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Przestań Twoje zdjęcia są przynajmniej jasne, a moje ostatnio wyglądają jakbym robiła je w piwnicy
Taaa jasne Żebyś Ty widziała ile ja je muszę rozjaśniać, żeby w miarę wyglądały. Ubolewam nad tym, że są strasznie blade

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Dziewczyny czy obecnie jest jakaś zniżka w sklepie typu Minti, Cocolita itp? Planuję zakup cieni The Balm i nie ukrywam, że nawet 10% byłoby fajne
Stary 2014-09-26, 18:18   #3167
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Taaa jasne Żebyś Ty widziała ile ja je muszę rozjaśniać, żeby w miarę wyglądały. Ubolewam nad tym, że są strasznie blade
Blade ? na pewno nie są blade, przynajmniej w efekcie końcowym
Stary 2014-09-26, 18:20   #3168
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Blade ? na pewno nie są blade, przynajmniej w efekcie końcowym
Porównując je do Twojego zdjęcia na którym jest peeling to moje są bladzienkie
Stary 2014-09-26, 18:34   #3169
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Porównując je do Twojego zdjęcia na którym jest peeling to moje są bladzienkie
akurat porównałaś z najbardziej oczodajnym opakowaniem jakie posiadam :P
Stary 2014-09-26, 18:35   #3170
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
akurat porównałaś z najbardziej oczodajnym opakowaniem jakie posiadam :P
A czym Ty robisz zdjęcia? Lustrzanką?
Stary 2014-09-26, 18:50   #3171
Kle_oo
Zadomowienie

Właśnie dotarł do mnie nowy aparat mam nadzieję ,że wreszcie osiągnę taką jakość zdjęć o jaką mi chodziło Szkoda tylko,że już ciemno bo za dużo nie napstrykam
Kle_oo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 19:02   #3172
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kle_oo Pokaż wiadomość
Właśnie dotarł do mnie nowy aparat mam nadzieję ,że wreszcie osiągnę taką jakość zdjęć o jaką mi chodziło Szkoda tylko,że już ciemno bo za dużo nie napstrykam
Jutro będziesz pstrykać

Dziewczyny mam pytanie - mam do oddania róż z Bourjois kolor Rose Eclat, w sumie przeleżał u mnie z 4 miesiące, przerzucałam go z miejsca na miejsce i w końcu stwierdziłam, że to nie mój kolor zużycie minimalne. No i co z nim zrobić? :P Oddać komuś na blogu (ale nie wiem czy nie głupio oddawać używany kosmetyk)? W wymianki nie opłaca mi się bawić z jednym kosmetykiem. W sumie to jedyne co by mnie interesowało w zamian to nic albo próbka/odsypka podkładu mineralnego. Poradzicie co robić? A może ktoś chce?
Stary 2014-09-26, 19:40   #3173
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Napisane przez pauliska993 Pokaż wiadomość
Hej, właśnie się grzeję pod kołdrą i myślę, kiedy w końcu w ciepłowni zaczną dobrze grzać
Tak fajnie mu tu było dopóki nie przyszły wszechwiedzące początkujące bloggerki, chwalące się wyświetleniami, mające blogi od kilku tygodni lub miesięcy (jak ja), mające do powiedzenia wiele o współpracach o których nie mają pojęcia i zaglądające do cudzych portfeli. Trochę szkoda, a baaardzo Was polubiłam
oj nie zrażaj się, tu nie zawsze jest tak ... dziwnie jak było przez ostatnie parę dni. Dyskusje o współpracach są zawsze zaognione, bo każdy ma swoje zdanie a zaglądanie do cudzych portfeli, cóż - mimo, że okropna to przywara to jednak wiele osób nadal bawi i to nawet na szeroką skalę. Wystarczy pośledzić nagłówki gazet... Po sukcesie kogokolwiek - na drugi dzień od razu "ILE ZARABIA"... to jest bardzo polskie...
Cytat:
Napisane przez dimiti Pokaż wiadomość
ooj tak, addicty diorka to swietne szminki
brr szminki z DIora - szczerze mówiąc oprócz tej nowej w płynie, to żadnej bym nie wzięła nawet jakby mi za darmo dawali...

Cytat:
łe tam, co Ty, dzisiaj to by każdy chciał założyć bloga i na starcie mieć 500 obs.
A co do Ciebie beautyfreak999 - jeśli masz pomysły na ciekawe posty i nie zależy Ci na sławie i hajsie to po prostu pisz. Pokazuj się u innych wtedy może i koleżanki zaczną do Ciebie wchodzić, tylko nie na zasadzie "O hej ładny kolor, wpadniesz do mnie" ? Zobaczysz, wszystko samo się potoczy byle było szczerze.

mówicie o grzaniu, ja już musiałam piec włączyć... ciepło mi ale jak pomyślę o rachunkach.. położyłam się po obiedzie na drzemkę... wstałam po 1,5h :/ maż też zasnął i nie nastawił budzika. Ale jestem padnięta.

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 19:54   #3174
MonnieB
Zakorzenienie

A ja wam powiem szczerze ze nie mam cisnienia na obserwatorow od początku. Nigdy bym ich nie kupila. Wiadomo cieszy mnie liczba to jakieś małe osiągnięcie dla mojego bloga, ale najbardziej cieszą mnie osoby które regularnie do mnie zaglądają, czekają na konkretne wpisy. Ja odwiedzam każdego, choćbym miala siedzieć do 4 rano jak dla mnie nie ma nic lepszego w blogowaniu od fantastycznych osób które można poznać cała reszta odchodzi na dalszy plan.
Albo jest tez jedna blogerka ktora chce spotkanie zorganizować specjalnie wtedy kiedy będę w Polsce żebym mogla na nim byc to jest na prawdę najmilsze.

Edytowane przez MonnieB
Czas edycji: 2014-09-26 o 19:56
MonnieB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 20:48   #3175
201605161006
Konto usunięte

Nikt nikomu nie zaglądał do portfeli i nikogo nie interesowały czyjeś prywatne zarobki, to była hipotetyczna dyskusja na temat tego czy z współprac da się utrzymać. Pauliska, to co tu opisujesz i krytykujesz można chyba w tej chwili w największym stopniu odnieść właśnie do Ciebie do zacytowanego przez Kasiaj85 wpisu.

W ogóle mam do Was pytanie. Byłam dzisiaj od 9 zbierać aronię na działce, potem obieranie z gałązek, mycie, wyciskanie... zajęło mi to chyba z 8 godzin. Potem jeszcze pasteryzacja. O 9:30 byłam na działce zbierać, z kuchni wyszłam jakoś o 19:40. Kupa roboty. Mam z tego sok oraz miąższ. Sok to po prostu to co wyciśnięte, posłodzone i zawekowane, miąższ zagotowany z wodą, wygotowaną to konsystencji dżemu, posłodzone pseudomiodem z mniszka (swoją drogą przepis właśnie z bloga Aniamaluje) robionym przeze mnie w maju jakoś. Aronia, jak aronia, smak cierpko-słodki, słodki od posłodzenia. Ten ''dżem'' też ma taki słodko-cierpki smak do tego jest taki wiurowaty, no bo to miąższ po wyciśnięciu soku. Na pewno nie jest to super smak, taki średni idący w stronę niesmacznego. Ale jest to bardzo zdrowe, błonnik, falwonoidy, proantocyjanidyny, barwniki przeciwutleniające i inne... Wyszło mi tego mnóstwo, bo samych owoców nazbierało się z 10 kg. Wszystko jest popakowane w takie zwykłe domowe słoiki, nie jakieś ładne słoiczki ozdobne. Tak czy siak planuję notkę o właściwościach leczniczych aronii, ale zastanawiam się czy może nie zrobić konkursu do wygrania właśnie z sokiem lub z miąższem. Sok jest mniej wartościowy ale nieco bardziej zjadliwy, miąższ-dżem na odwrót, mniej zjadliwy (ale zjadliwy ) ale dużo bogatszy jeśli chodzi o zawartość prozdrowotną. I zastanawiam się czy dobrym pomysłem było by zrobienie konkursu do wygrania ze słoikiem, nie wiem litrowym czy ile one mają, takiego przetworu, domowej roboty, aronia z działki, niepryskana, chyba najzdrowszy owoc występujący w Polsce, słodzone miodem z mniszka lekarskiego też domowej roboty. No ''prezent'' fajny, świetny nawet bo taki swojski, domowej roboty do tego bardzo zdrowy. Ale mam właśnie takie ale, że jest to w takich zwykłych domowych słoikach a nie jakichś ładnych, prezentujących się, no a dwa to ten smak. Nie wiem czy by to się nadawało. Co sądzicie? Głupi pomysł czy nie najgorszy?

Edytowane przez 201605161006
Czas edycji: 2014-09-26 o 20:49
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 21:05   #3176
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
A ja wam powiem szczerze ze nie mam cisnienia na obserwatorow od początku. Nigdy bym ich nie kupila. Wiadomo cieszy mnie liczba to jakieś małe osiągnięcie dla mojego bloga, ale najbardziej cieszą mnie osoby które regularnie do mnie zaglądają, czekają na konkretne wpisy. Ja odwiedzam każdego, choćbym miala siedzieć do 4 rano jak dla mnie nie ma nic lepszego w blogowaniu od fantastycznych osób które można poznać cała reszta odchodzi na dalszy plan.
Albo jest tez jedna blogerka ktora chce spotkanie zorganizować specjalnie wtedy kiedy będę w Polsce żebym mogla na nim byc to jest na prawdę najmilsze.
To jest bardzo miłe !
Mnie też zdecydowanie bardziej cieszy gdy ktoś komentuje, a często to są te same osoby, które wracają !

A jeżeli chodzi o liczbę obserwatorów to ja ciągle będę powtarzać że tu jest potrzebna systematyczność i cierpliwość. Nie raz czytam blogi, których zdjęcia są bardzo proste, naturalne nie takie wymuskane perfekcyjne jak z katalogu. I mają baardzo dużo obserwatorów, ale są pisane
Regularnie od 2-3 lat także wszystko przed nami !

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
A czym Ty robisz zdjęcia? Lustrzanką?
taa... ale cóż z tego. Jak to mówią na nic lustrzanek kupa kiedy fotograf dupa
Stary 2014-09-26, 21:08   #3177
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
taa... ale cóż z tego. Jak to mówią na nic lustrzanek kupa kiedy fotograf dupa
Mogę pożyczyć to powiedzonko? Choć w sumie lustrzanki nie mam to pewnie się nie liczy
Stary 2014-09-26, 21:11   #3178
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Nikt nikomu nie zaglądał do portfeli i nikogo nie interesowały czyjeś prywatne zarobki, to była hipotetyczna dyskusja na temat tego czy z współprac da się utrzymać. Pauliska, to co tu opisujesz i krytykujesz można chyba w tej chwili w największym stopniu odnieść właśnie do Ciebie do zacytowanego przez Kasiaj85 wpisu.

W ogóle mam do Was pytanie. Byłam dzisiaj od 9 zbierać aronię na działce, potem obieranie z gałązek, mycie, wyciskanie... zajęło mi to chyba z 8 godzin. Potem jeszcze pasteryzacja. O 9:30 byłam na działce zbierać, z kuchni wyszłam jakoś o 19:40. Kupa roboty. Mam z tego sok oraz miąższ. Sok to po prostu to co wyciśnięte, posłodzone i zawekowane, miąższ zagotowany z wodą, wygotowaną to konsystencji dżemu, posłodzone pseudomiodem z mniszka (swoją drogą przepis właśnie z bloga Aniamaluje) robionym przeze mnie w maju jakoś. Aronia, jak aronia, smak cierpko-słodki, słodki od posłodzenia. Ten ''dżem'' też ma taki słodko-cierpki smak do tego jest taki wiurowaty, no bo to miąższ po wyciśnięciu soku. Na pewno nie jest to super smak, taki średni idący w stronę niesmacznego. Ale jest to bardzo zdrowe, błonnik, falwonoidy, proantocyjanidyny, barwniki przeciwutleniające i inne... Wyszło mi tego mnóstwo, bo samych owoców nazbierało się z 10 kg. Wszystko jest popakowane w takie zwykłe domowe słoiki, nie jakieś ładne słoiczki ozdobne. Tak czy siak planuję notkę o właściwościach leczniczych aronii, ale zastanawiam się czy może nie zrobić konkursu do wygrania właśnie z sokiem lub z miąższem. Sok jest mniej wartościowy ale nieco bardziej zjadliwy, miąższ-dżem na odwrót, mniej zjadliwy (ale zjadliwy ) ale dużo bogatszy jeśli chodzi o zawartość prozdrowotną. I zastanawiam się czy dobrym pomysłem było by zrobienie konkursu do wygrania ze słoikiem, nie wiem litrowym czy ile one mają, takiego przetworu, domowej roboty, aronia z działki, niepryskana, chyba najzdrowszy owoc występujący w Polsce, słodzone miodem z mniszka lekarskiego też domowej roboty. No ''prezent'' fajny, świetny nawet bo taki swojski, domowej roboty do tego bardzo zdrowy. Ale mam właśnie takie ale, że jest to w takich zwykłych domowych słoikach a nie jakichś ładnych, prezentujących się, no a dwa to ten smak. Nie wiem czy by to się nadawało. Co sądzicie? Głupi pomysł czy nie najgorszy?
Ja bym nie wzięła udziału w takim rozdaniu, bo 1. słoiki mogą nie dojść w całości, 2. bałabym się, że nie wyparzyłaś słoików itp. i potem się otruję
Co do domowych słoików to przecież można je jakoś ozdobić, zrobić ładne naklejki, zakleić czymś nakrętki. Smak jak smak, niektórym odpowiada, nie muszą tego wcinać solo
Poza tym - sok Ci nie sfermentuje jak go wyślesz pocztą? Może dojść wino

A tak poza tym - to po co wyliczasz ile godzin Ci na to poszło? ;D

Edytowane przez JossStone
Czas edycji: 2014-09-26 o 21:12
Stary 2014-09-26, 21:20   #3179
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Ja bym nie wzięła udziału w takim rozdaniu, bo 1. słoiki mogą nie dojść w całości, 2. bałabym się, że nie wyparzyłaś słoików itp. i potem się otruję
Co do domowych słoików to przecież można je jakoś ozdobić, zrobić ładne naklejki, zakleić czymś nakrętki. Smak jak smak, niektórym odpowiada, nie muszą tego wcinać solo
Poza tym - sok Ci nie sfermentuje jak go wyślesz pocztą? Może dojść wino

A tak poza tym - to po co wyliczasz ile godzin Ci na to poszło? ;D
Wyliczam bo chyba 1 raz w życiu siedziałam w kuchni od rana do wieczora, z jedną przerwą na obiad i komputer na jakieś 20-30 minut . Od około 11 do około 20 siedziałam w kuchni!

Co do reszty, fakt masz rację, chociaż zamiast soku mogłabym ten dżem... Co do słoików, były wyparzone, o ile się nie mylę to jeśli zakrętka jest wklęśnięta to jest ok . No ale masz rację to nie jest dobry pomysł. Tylko jak i kiedy ja to wszystko zjem. Zaraz idę zrobić coś ze sokiem a jutro ''dżem'' dodam do kleiku lnianego.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 21:24   #3180
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość

brr szminki z DIora - szczerze mówiąc oprócz tej nowej w płynie, to żadnej bym nie wzięła nawet jakby mi za darmo dawali...
No wiesz, co kto lubi w końcu ja uwielbiam szminki Diora, Ty lubisz bardzo kosmetyki MACa, których ja fenomenu nie pojmuje, bo według mnie są kiepskie i gdyby nie ciekawe kolory szminek, których często na próżno szukać wśród innych marek, to pewnie nie miałabym ani jednej wszystko rzecz gustu ale uważam, że warto testować i próbować nowe kosmetyki, bo może akurat jakąś perełkę się znajdzie!
dimiti jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości