|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy? | |||
| do szczęki |
|
1 | 0,32% |
| do ramion |
|
8 | 2,53% |
| do łopatek |
|
12 | 3,80% |
| do zapięcia stanika |
|
67 | 21,20% |
| do pasa |
|
134 | 42,41% |
| do bioder |
|
27 | 8,54% |
| do kości ogonowej |
|
17 | 5,38% |
| za pośladki |
|
10 | 3,16% |
| do kolan |
|
2 | 0,63% |
| do kostek |
|
0 | 0% |
chcę móc deptać moje włosy!
|
|
3 | 0,95% |
| sama nie wiem |
|
6 | 1,90% |
| aż mnie wkurzą |
|
17 | 5,38% |
| Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów |
|
12 | 3,80% |
| Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48295698]Dziewczyny, widziałyście? Klik!
No to pozamiatane I po co ja 4 rok wylewam na łeb te kosmetyczne cuda jak mogę zwykłe wudżitsu? aJak będę chciała zaszaleć to może jakąś naleweczkę domową? Wiecie, będzie zdrowsza bo jeszcze te ekstrakty owocowe
|
|
|
|
#4592 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4594 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba wiele z nas przechodziło etap przeproteinowania końcówek serami z proteinami (nie tylko jedwabiu) a potem przerzucało się na sera olejowe / bezproteinowe, zwykle z niezłym skutkiem, z tego co pamiętam. Ja już swoje ulubione znalazłam i od paru miesięcy szczęśliwie używam odżywczego eliksiru Elseve Z L'Oreal.
|
|
|
|
|
#4595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4596 | |
|
Raczkowanie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48296190]Bardzo dobra decyzja
Chyba wiele z nas przechodziło etap przeproteinowania końcówek serami z proteinami (nie tylko jedwabiu) a potem przerzucało się na sera olejowe / bezproteinowe, zwykle z niezłym skutkiem, z tego co pamiętam. Ja już swoje ulubione znalazłam i od paru miesięcy szczęśliwie używam odżywczego eliksiru Elseve Z L'Oreal.[/QUOTE]Zastanawiam się, czemu producenci pchają proteiny, które mogą 'zmasakrować' włosy, do tego typu produktów, chociaż w pewien sposób rozumiem - odżywczy jedwab, sama nazwa budzi dobre skojarzenia To chyba wynika z mody, jakiś czas temu chyba była moda na jedwab, w serach, odżywkach, szamponach, a teraz jest moda na olejowanie i olej arganowy, który jest w co drugim produkcie, często w ilościach śladowych Chociaż dla mnie to zdecydowanie dobrze, bo moje włosy bardzo nie lubią oleju arganowego.Cytat:
|
|
|
|
|
#4597 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Erishkigal z takich lżejszych polecam wypróbować "jedwab" z Green Pharmacy (on nie ma protein zadnych mimo nazwy) i serum Shauma. Stosowałam oba i jak dla mnie sa super, zwłaszcza ten z GP
|
||
|
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tak jak zauważyłaś wszędzie olej arganowy oraz keratyna jako lekarstwo na całe włosowe zło
|
|
#4599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Włosy były po nim jednocześnie tłuste, oblepione i spuszone, nie cierpię tego stanu. Ale pachniał ładnie ![]() Moje włosy nie za bardzo lubią sera, które mają wysoko olejki, wtedy łatwo o przeciążenie. Mam wrażenie, że najlepiej sprawdziłoby się takie, które składa się z samych silikonów. |
|
|
|
|
#4600 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1467 |
|
|
|
|
#4601 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A próbowałas Goodbye Damage? To serum bez olejów o ile dobrze pamiętam, chociaż nie miałam go bo moim kłakom dobrze z olejkami na końcówkach (dlatego go w końcu nie kupiłam, ze względu na skład), ale może akurat twoim włosom podejdzie. |
|
|
|
|
#4602 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4603 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aloes, z tego co zauważyłam, jest im obojętny. Na mojej liście serów/olejków do wypróbowania jest trochę pozycji, ale nie chcę kupować wszystkiego na raz, wolę najpierw zużyć to, co mam
|
|
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4606 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie znacie się ![]() A co do alko. Muszę odstawić moją wcierkę antysmalcową Alpecin Medicinal, bo po raz pierwszy zdarzyło się, że moją nosorożcową skórę coś skrzywdziło. Wcierka nie dość, że mocno piecze przez jakieś 20 min po nałożeniu, to jeszcze spowodowała, że sypie mi się naskórek
|
||
|
|
|
#4608 |
|
Raczkowanie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48298774]Witamy na wątku i zgodnie z tradycją prosimy o wkupne włosowe (fotka włosów + opis pielęgnacji)
[/QUOTE]Moje włosy są proste, z tendencją do przesuszania. Naturalny kolor to ciemny brąz, ale jakieś 3 tygodnie temu pofarbowałam je farbą Garnier Olia mroźny kasztan. O włosy dam od października 2012, wtedy trafiłam na bloga Anwen i się zaczęło Wcześniej używałam tylko szamponu, suszyłam je gorącym nawiewem suszarki i zdarzało mi się je prostować. Aktualnie myję włosy 2-3 razy w tygodniu, po każdym myciu nakładam odżywkę, raz w tygodniu maskę na 40 minut pod czepek i ręcznik. Nadal zdarza mi się je suszyć, ale zaopatrzyłam się już w suszarkę z chłodnym nawiewem Włosy olejuję 2 razy w tygodniu, najczęściej na noc. Co 3-4 miesiące podcinam końcówki.Czego obecnie używam: Mycie: Isana, Szampon do włosów z mocznikiem 5%; Planeta Organica, Szampon do włosów na bazie olejku z rokitinika arktycznego. Odżywki d/s: Garnier Ultra Doux, Odżywka do włosów suchych i zniszczonych Awokado i masło karite; Isana, Odżywka do włosów kręconych. Odżywka b/s: Gliss Kur, Ultimate Oil Elixir. Maska: Biovax, Intensywnie regenerująca maseczka do włosów suchych i zniszczonych; Kallos, Maska keratynowa z proteinami mleka. Zabezpieczanie końcówek: Jedwab CHI. Oleje: Olej z pestek winogron, Alterra, Migdał i papaja. Wcierki: Isana, Woda brzozowa. Suplementacja: Siemię lniane i drożdże. Mój cel to zdrowe i długie włosy ![]() Zdjęcie dodam dopiero w niedzielę wieczorem, ponieważ potrzebuję fotografa
|
#4609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ona się jeszcze dziwi, że henna jej zniszczyła włosy? Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co powiesz na gin? |
|
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Dziś wzbogaciłam się o Kallosa Banana. Jeszcze Chocolate i olej śliwkowy w będę włosowo zaspokojona. Moja aktualna kolekcja odżywek: 1. Kallos algowy. 2. Kallos bananowy. 3. Fructis Fruity Passion. 4. Timotei olejowy. 5. Bingo błoto karnalitowe. 6. Bingo spirulina i keratyna. 7. Rosyjska maska w saszetce na porost. 8. Scandic Coco. Jesienne wypadanie dzięki Seboradinowi mnie ominęło. Dziś rozjaśniłam włosy do blondu i dałam hennę. Nie miałam tak pięknego koloru jeszcze nigdy. Aż mam ochotę się pochwalić. Co do wódki. Jogurt naturalny na głowie był. Drożdże też. Olej lniany i żółtko fretce ukradłam. I mam jeszcze wódkę włosom oddać? Co tu jeść i pić?
WYMIANA Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację. Dieta cud- seks i głód. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2014-09-26 o 21:25 |
|
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie ze jestes zadowolona z koloru jak najbardziej mozesz sie pochwalic
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Światła dobrego brak. Może się przełamie i wstawię przy najbliższej okazji.
WYMIANA Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację. Dieta cud- seks i głód. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2014-09-26 o 21:13 |
|
|
|
|
#4614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie, że Ci się udało Pochwal się pochwal
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogłoszenia parafialne dla warszawianek! Do Jasmina na dworcu centralnym do rosyjskiego asortymentu doszła seria rokitnikowa (składy z
WYMIANA Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację. Dieta cud- seks i głód. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2014-09-26 o 21:22 |
|
|
|
|
#4616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4617 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Rano mam korki. Pewnie w niedzielę się uda, jak Tż zechce zrobić.
|
#4619 |
|
Z deszczem w butach
|
Ja chyba jutro się pohennuję. Może też poproszę męża o fotkę przed i po dla porównania koloru
w sierpniu walnęłam farbę drogeryjną, która trochę mi wyrównała kolor, bo końcówki miałam jaśniejsze od farb chemicznych.
|
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Czekamy na fotki
![]() Cytat:
u mnie królują same małe pojemności
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

Chyba wiele z nas przechodziło etap przeproteinowania końcówek serami z proteinami (nie tylko jedwabiu) a potem przerzucało się na sera olejowe / bezproteinowe, zwykle z niezłym skutkiem, z tego co pamiętam. Ja już swoje ulubione znalazłam i od paru miesięcy szczęśliwie używam odżywczego eliksiru Elseve Z L'Oreal.

teraz tak jak zauważyłaś wszędzie olej arganowy oraz keratyna jako lekarstwo na całe włosowe zło 

u mnie królują same małe pojemności