Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :) - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-26, 20:26   #3391
pyrtolinka
Raczkowanie

Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

Dziewczyny, czy któraś zamawia natalis? uważacie, że się opłaca?
Stary 2014-09-26, 20:32   #3392
kasiakg
Rozeznanie

A właśnie, odnośnie przewijaka. Czym go myjecie? Po prostu wilgotną szmatka czy jakimś bardziej konkretnym specyfikiem?

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez pyrtolinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś zamawia natalis? uważacie, że się opłaca?
Mi położna doradzała i poważnie się nad tym zastanawiałam. Ostatecznie zrezygnowałam. Poczytałam trochę w necie. Wygląda na to, że troszkę to naciągane
Stary 2014-09-26, 20:32   #3393
ilona872
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
A mi się wydaje, że Ci się wody płodowe sączą.
właśnie też mam takie wrażenie z tego co czytałam. I zastanawiam się czym się sugerować, żeby wyczuć moment kiedy pojechać do szpitala. Przecież poród zaczyna się tak różnie. W środe mam wizytę u lekarza może do tego czasu jakoś pochodzę i nie zwariuje
ilona872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 20:33   #3394
kasiamagda23
Raczkowanie

dziewuszki ide sie myć, kończyć kolację dla męża i spróbować czy mi sernik wyszedł trzymajcie się
Stary 2014-09-26, 20:45   #3395
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilona872 Pokaż wiadomość
właśnie też mam takie wrażenie z tego co czytałam. I zastanawiam się czym się sugerować, żeby wyczuć moment kiedy pojechać do szpitala. Przecież poród zaczyna się tak różnie. W środe mam wizytę u lekarza może do tego czasu jakoś pochodzę i nie zwariuje
Jeśli to faktycznie byłyby wody to trochę za długo czekać do środy Lepiej podjechac na IP żeby to sprawdzili...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 21:25   #3396
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Ja też nic nie ubieralam w lozeczku żeby się nie zakurzylo. W odpowiednim czasie TŻ wszystko naszykuje. Najlepsze, że przewijak nadal w bagażniku leży. Ciągle zapominamy go wyjąć

Moje przepowiadacze już się zaczęły. Gdyby tak mała dzisiaj spokojnie spała to może bym jednak delikatnie powywolywala przy pomocy TŻa

pyrtolinka też bym wolała w dzień, ale jednak zdecydowana większość porodów zaczyna się po zmroku, więc większe szanse na noc...
My już mamy przewijak na pralce, ale wciąż zafoliowany.
Ja mogę rodzić w nocy, wsio mi jedno

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
A właśnie, odnośnie przewijaka. Czym go myjecie? Po prostu wilgotną szmatka czy jakimś bardziej konkretnym specyfikiem?
Wodą z mydłem dzieciowym.

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 21:43   #3397
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OkoPani Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

witam się w 35tyg. i wklejam wyczekiwanego SMSa od Siuski z dzisiejszego rana:

"o 1.00 w nocy zostaliśmy rodzicami. Mały Franio ma 54cm i waży 3190 ma ciemne włoski i ssał ładnie maminą pierś teraz jest na obserwacji, a ja mam spać i odpocząć. By l ze mną 2 godziny całe po porodzie "

gratulacje i witamy na swiecie małego Franka!

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość
Ja tam na szybko przekazać wspaniale wieści!!
Czesc, mamusie! Adas na swiecie! 3400 i 56 cm. Porod- blyskawica, jedno parcie ))) jest malym, cudownym ssakiem ))) opisze dokladniej po powrocie do domu. Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za rownie szybkie akcje!!! Agatkia
gratulacje, kolejny maly mezczyzna ale się mamusie rozszalaly z tymi porodami!

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Udało się
sliczny pokoj podoba mi się fotel i tapeta!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 21:45   #3398
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Powiem wam Dziewczynki, że po tym dzisiejszym sprzątaniu, wieszaniu firanek to tak mnie strzykało w Grażynce że aż tyłkiem podskakiwałam, i w dodatku czuję Julinka bardzo nisko, jak spojenie łonowe..
No kochana Jesteś gotowa, Julinek też- może przychodzić na świat. Daj znać, jak coś się zacznie ! Kciukasy dla Was

Co do przygotowania łóżeczka, to ja też jeszcze nie. Powiem mamie co i jak, to jak nie tż to ona zadziała. Dziś sobie do szuflad powkładałam organizery, posegregowałam skarpetki, rękawiczki, buciki, czapeczki.
Tata mi robi niespodziankę, pamiętacie- dostałam używane łóżeczko. Zwykłe, sosnowe. Jest białe, i tata dorabia do niego płozy i będzie kołyska, która w każdej chwili może na nowo stać się łóżeczkiem Pomysłowy Dobromir z tatulka
Właśnie rozmawiałam z tżtem, pracuje cały tydzień no i w sobotę przyjeżdża. Więc albo w sobotę go zobaczę albo w niedzielę Będę potrafiła rzucić się mu w ramiona po 2,5 msc nie widzenia ?
Najpierw odliczam dni do wizyty a później do jego przyjazdu. Od razu psychicznie czuje się lepiej
Kłuje mnie dziś niesamowicie w grażynce. Masakra ! Siedź Olinku
To jak, która następna, przyznawać się, to będziemy kciuki trzymać
Stary 2014-09-26, 21:55   #3399
glossary
Raczkowanie

hej gratuluje udanych porodów ! ja nadal 2w1, mam bóle, bardzo ciągnie mnie jak Wy to piszecie w grażynie. Młody się wierci i to też już boli, do tego wszystkiego mam koszmarną zgage i to no stop.
glossary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 22:04   #3400
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Mąż mnie zostawił samą w domu i poleciał na basen, chce się rozruszać zanim się dzidzia urodzi, bo strasznie zaspany chodzi cały czas

Na moim wydruku z usg jest zawsze napisana waga i margines błędu, np. 2746g +/- 300g, więc mniemam, że to w obie strony może być. No ale już dobra, jeszcze pewnie z tydzień pochodzę, więc trochę podrośnie.

Kołyskę mamy już ubraną, wyprany materiał, wymieniony materac (fabryczny był do niczego) ubrany w prześcieradełko, rożek i kocyk czeka w środku

Pyrtolinka
- super pokoik! Jejku jak ja bym chciała móc coś takiego zrobić, ale niestety - zmieniać mieszkanie chcemy za jakiś czas, bez sensu remontować, muszę się zadowolić kącikiem w sypialni
Co do żelu, to ponoć mocno naciągne, skład tego w ogóle nie przekłada się na cenę, to już lepiej jakiś lubrykant na podstawie wody przelać sobie w coś i poprosić o aplikację.

Purblanka - super pomysłowy tato! Na pewno przyda się opcja kołysania Też będziemy testować Super, że już wiesz kiedy TŻ wraca Na pewno będzie mega radość! Jeszcze Ci wody pójdą z wrażenia i urodzisz

A co do poradników, to ja nic nie czytam, nie wierzę w takie teorie, jeszcze może dla starszego dziecka jakieś triki na poskromienie mogą zdać egzamin, ale dla niemowlaka to raczej będę podchodzić intuicyjnie, zobaczymy w praniu jak to pójdzie.

No dobra, to która dzisiaj w nocy daje popis?
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Edytowane przez CoffeeMonster
Czas edycji: 2014-09-26 o 22:05
CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-26, 22:26   #3401
pyrtolinka
Raczkowanie

Dzieki Dziewczyny za wszystkie miłe komentarze jej zastanawiam się nad tym żelem ale skoro mówicie, że nie ma za bardzo sensu, to chyba sobie odpuszcze...

zmykam spać, coś mnie brzuch ciągnie... Dobrych nocek Mamuśki
Stary 2014-09-27, 05:31   #3402
slodziatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
To chyba jeszcze nie doszłam do tych rozdziałów o zostawianiu płaczącego dziecka, na razie nic tego nie zapowiadało To raczej nie dla mnie. No ale ja nikogo nie traktuję w tych sprawach jako absolutnego autorytetu. Jej ględzenie o potrzebie podawania smoczka od razu zdecydowanie odrzuciłam :P U mnie smoczka nie będzie - no chyba że zmienię zdanie którejś bezsennej nocy Z drugiej strony rodzicielstwo bliskości to chyba też jest dla mnie za wiele. Wyznaję jednak zasadę, że ważne są potrzeby obu stron - i matki i dziecka. Oczywiście na początku potrzeby dziecka mogą być spełniane w pierwszej kolejności, ale też bez przesady. Nie podoba mi się idea matki-cierpiętnicy
Krótko mówiąc - chyba trzeba szukać złotego środka

Piękny!!!
Chyba mamy podobne podejście też nie zamierzam robić z siebie cierpiętnicy...
A moje maleństwo spało od 23:00 do 5:00 i właśnie się karmimy w sensie ona cycka, a ja biszkopty
Stary 2014-09-27, 06:37   #3403
vilet784
Rozeznanie

Ooo widzę ze wstaje juz jak karmiąca mama
Noc miałam paskudna, budziłam się co godzinę. Teraz jem śniadanko i pije herbatkę z cytrynka
TŻ śpi oczywiście w najlepsze, może jestem okropna ale strasznie mnie to drażni ze ja się tak mecze, a on nawet na chwilę się nie przebudzi juz wiem co będzie jak mały będzie płakał w nocy...
No nic, miłego dnia dziewczyny, lekkich porodów życzę

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
vilet784 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 08:12   #3404
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Dzień dobry !
U mnie noc przespana, ale późno poszłam spać i późno ostatnie siku było
Teraz pobudka i na 9 na uczelnie Prawie do 17 Ale zamierzam zdecydowanie wrócić szybciej

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Mąż mnie zostawił samą w domu i poleciał na basen, chce się rozruszać zanim się dzidzia urodzi, bo strasznie zaspany chodzi cały czas

Na moim wydruku z usg jest zawsze napisana waga i margines błędu, np. 2746g +/- 300g, więc mniemam, że to w obie strony może być. No ale już dobra, jeszcze pewnie z tydzień pochodzę, więc trochę podrośnie.

Kołyskę mamy już ubraną, wyprany materiał, wymieniony materac (fabryczny był do niczego) ubrany w prześcieradełko, rożek i kocyk czeka w środku

Pyrtolinka
- super pokoik! Jejku jak ja bym chciała móc coś takiego zrobić, ale niestety - zmieniać mieszkanie chcemy za jakiś czas, bez sensu remontować, muszę się zadowolić kącikiem w sypialni
Co do żelu, to ponoć mocno naciągne, skład tego w ogóle nie przekłada się na cenę, to już lepiej jakiś lubrykant na podstawie wody przelać sobie w coś i poprosić o aplikację.

Purblanka - super pomysłowy tato! Na pewno przyda się opcja kołysania Też będziemy testować Super, że już wiesz kiedy TŻ wraca Na pewno będzie mega radość! Jeszcze Ci wody pójdą z wrażenia i urodzisz

A co do poradników, to ja nic nie czytam, nie wierzę w takie teorie, jeszcze może dla starszego dziecka jakieś triki na poskromienie mogą zdać egzamin, ale dla niemowlaka to raczej będę podchodzić intuicyjnie, zobaczymy w praniu jak to pójdzie.

No dobra, to która dzisiaj w nocy daje popis?
No tata pomysłowy i się wczuwa w rolę Te płozy będzie można zdjąć w każdym momencie, jakby się okazało, że Mały nie lubi bujania, bo różnie bywa. Ja mam nadzieję, że Tż faktycznie tak przyjedzie, bo chyba sama po niego pojadę jak się coś pozmienia I jak już będzie, to mogę rodzić ! Byle nie wcześniej i byle nie po tym jak pojedzie

Poczwarkah, nie mogę znaleźć Twojego postu co do cierpiętnicy, ale zdecydowanie się z nim zgadzam ! Ważne są zarówno potrzeby Matki jak i dziecka, nie można się totalnie, zupełnie poświęcić, trzeba też patrzeć na siebie. No i w tym wszystkim jest też gdzieś mąż/partner/starszy dzidziol. Oni też mają potrzeby, na które trzeba zwracać uwagę !

Żadna się w nocy nie rozpakowała ? Ale mnie dziś kawał dnia nie ma na wizażu, więc pewnie któraś pyknie
Miłego dnia ! Kciuki za wszystkie !
Stary 2014-09-27, 08:42   #3405
gosiakk23
Rozeznanie

Dzień Dobry Kochane My nadal w dwupaku Nocka w miarę przespana Ale czuje się zmęczona... Miłego Dzionka wszystkim życzę!!!
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 08:58   #3406
mortisha84
Zadomowienie

Witam się z rana!

PurBlanka dziadek marzenie

Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość
Chyba mamy podobne podejście też nie zamierzam robić z siebie cierpiętnicy...
A moje maleństwo spało od 23:00 do 5:00 i właśnie się karmimy w sensie ona cycka, a ja biszkopty
Marzenie... Zazdroszcze. Nie wiele młodych mam może sobie tak pospać.

Ja dalej z synkiem w brzuszku. Ładna pogoda dziś, wybierzemy się pewnie na spacer dłuższy.
Która rezerwuje dzisiejszy dzień?

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 09:56   #3407
Ol7cia
Raczkowanie

Witam kochane

u mnie nocka spoko, tylko po tych ćwiczeniach na piłce trochę plecy bolały...

Pur podziwiam Cię i Twojego tatusia oczywiście Ciebie za to, że masz jeszcze siłę, aby siedzieć na wykładach a dziadziusia za pomysłowość Tż musi wrócić, koniec kropka jak nie to zrobimy zlot wizażowych czarownic i polecimy po niego na swoich miotłach

Sladziatek tak czytam Twoje wpisy i tylko marzę o takim aniołku jak u Ciebie

A do mnie dzisiaj mama przyjeżdza i robimy sobie babski dzień, jakiś spacerek, zakupy oczywiście ile sił starczy i pewnie pójdziemy na jakiś mega wypaśny deserek także pewnie dzisiaj już mnie nie będzie, więc z góry życzę szybkich akcji jakby coś się rozkręcało

Miłego dzionka dla wszystkich

Czekamy na Ciebie Aniołeczku
Ol7cia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 10:03   #3408
Isgaard
Raczkowanie

Dzień dobry chyba pogoda się popsuła na całego..
Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Dzień dobry !
Teraz pobudka i na 9 na uczelnie Prawie do 17 Ale zamierzam zdecydowanie wrócić szybciej
Jak Ty wytrzymujesz tyle godzin na siedząco? Ja bym nie dała rady, po godzinie siedzenia na krześle mój brzuch zaczyna przypominać skałę i tak boli że muszę od razu się położyć..
Podziwiam za wytrwałość

Ciekawe co się dzieje u Farminki?

Edytowane przez Isgaard
Czas edycji: 2014-09-27 o 10:05
Isgaard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 10:20   #3409
Lunnas
Raczkowanie

Witam się i ja w dwupaku

Dziś u nas pięknie słoneczko świeci i jest Toruń za pół ceny więc pewnie gdzieś na obiad wyskoczę z Tż

U mnie noc ogólnie nie najgorsza ostatnio kładę się spać koło 2 więc siku tak nie męczy ale koło 6 strasznie mnie głowa bolała i tylko leżałam dalej

PurBlanka podziwiam Cię że tyle godzin na uczelni chcesz siedzieć, ja się właśnie zastanawiam czy dam radę 2.10 na zajęcia iść (termin mam na 1.10)

Udanego dnia Wam życzę i szybkich porodów w razie czego
Stary 2014-09-27, 11:19   #3410
PedzacaSkarpeta
Raczkowanie

Cytat:
zazdroszcze, że widziałaś swoje maleństwo, moje konsekwentnie zasłania buźkę na każdym USG

he he golenie grażyny w ciaży, to nie lada wyzwanie nie chce nawet mysleć, jak to wygląda z boku
Moje dziecię też do tej pory się ukrywało, dlatego na tej wizycie byłam miło zaskoczona
A z tą grażyną to rzeczywiście niezłe cyrki Za każdym razem mam ochotę w połowie oporządzania mam ochotę zaprzestać ale głupio tak do ginka więc się męczę
Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość
Jejuuu jak ja uwielbiam to imię: AMELKA prześliczne...
Z chęcią bym dała je dla swojej córci, ale siostry córa już je ma i przyjaciół też więc Emilka - podobne

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Ja już to opatentowałam, to aż Tż gały wytrzeszczał, jak ja to robię hahaha. Stawiam małe lusterko na zlew i raz jedną nogę na zlew, raz drugą- tylko szybko skurcze w udach mnie łapią no ale to, że jestem porozciągana przydaje się
Ja się cieszę, że w końcu mam wannę. Opieram się w poprzek o jedną stronę, kładę lusterko na dnie i jadę
Imię wybrane trochę z braku laku, ale teraz też nam się mega podoba A Emilka też ładne Ostatnio mało popularne a to raczej plus
Cytat:
Napisane przez Isgaard Pokaż wiadomość
Amelka to bardzo ładne imię i zawsze będzie mi się kojarzyć z A.Tautou i jej krasnalami, ale to imię ma też inne dość "ciekawe" znaczenie

No ba, to będę trzymać i za brak demolki u Ciebie (i wszystkich dziewczyn rodzących SN)
Ostatnio uśmiałam się jak czytałam jakąś wypowiedź w dyskusji dziewczyn w temacie sn vs. cc i laska stwierdziła że popękała jak jakaś rozgwiazda.. Trochę "rozbawiło" mnie to odniesienie, ale z drugiej strony daje po wyobraźni..
A jakie?

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
za wizyte. Fajnie podpatrzeć dzidzie

Kupiłam sobie herbatkę w ross na laktację. Była taka w granulkach i w torebkach. Chciałam kupić tą w granulkach, żeby było wygodniej w szpitalu przygotować, ale ona miała w składzie na pierwszym miejscu glukozę Ulepku to ja pić nie chcę więc kupiłam tą w torebkach. Mąż będzie mi parzył i w termosie przynosił do szpitala...
Dobrze, że przypomniałaś mi o tej herbatce. A możesz powiedzieć jaką kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
No kochana Jesteś gotowa, Julinek też- może przychodzić na świat. Daj znać, jak coś się zacznie ! Kciukasy dla Was

Właśnie rozmawiałam z tżtem, pracuje cały tydzień no i w sobotę przyjeżdża. Więc albo w sobotę go zobaczę albo w niedzielę Będę potrafiła rzucić się mu w ramiona po 2,5 msc nie widzenia ?
Najpierw odliczam dni do wizyty a później do jego przyjazdu. Od razu psychicznie czuje się lepiej
Kłuje mnie dziś niesamowicie w grażynce. Masakra ! Siedź Olinku
To jak, która następna, przyznawać się, to będziemy kciuki trzymać
Świetnie, że niedługo się zobaczycie Po takim czasie na pewno będziecie mieli dużo do nadrobienia No i brawa dla dziadka
Cytat:
Napisane przez Lunnas Pokaż wiadomość
Witam się i ja w dwupaku

Dziś u nas pięknie słoneczko świeci i jest Toruń za pół ceny więc pewnie gdzieś na obiad wyskoczę z Tż

U mnie noc ogólnie nie najgorsza ostatnio kładę się spać koło 2 więc siku tak nie męczy ale koło 6 strasznie mnie głowa bolała i tylko leżałam dalej

PurBlanka podziwiam Cię że tyle godzin na uczelni chcesz siedzieć, ja się właśnie zastanawiam czy dam radę 2.10 na zajęcia iść (termin mam na 1.10)

Udanego dnia Wam życzę i szybkich porodów w razie czego
U nas też śliczna pogoda, nawet w kurtce mi za ciepło było
Pewnie też zaliczymy jakiś spacer, po drodze może skoczymy do maca na loda
Zapomniałam Wam napisać, że ostatnio Gosia () narobiła mi ochoty na maca, więc zaciągnęłam męża na zestaw i przed wyjściem poszłam skorzystać z wc. W publicznych miejscach sikam "na Małysza", tym razem też tak było i wiecie co? Nasikałam sobie na brzuch Do tej pory zastanawiam się jak to możliwe
Stary 2014-09-27, 11:39   #3411
slodziatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość
Witam kochane

u mnie nocka spoko, tylko po tych ćwiczeniach na piłce trochę plecy bolały...

Pur podziwiam Cię i Twojego tatusia oczywiście Ciebie za to, że masz jeszcze siłę, aby siedzieć na wykładach a dziadziusia za pomysłowość Tż musi wrócić, koniec kropka jak nie to zrobimy zlot wizażowych czarownic i polecimy po niego na swoich miotłach

Sladziatek tak czytam Twoje wpisy i tylko marzę o takim aniołku jak u Ciebie

A do mnie dzisiaj mama przyjeżdza i robimy sobie babski dzień, jakiś spacerek, zakupy oczywiście ile sił starczy i pewnie pójdziemy na jakiś mega wypaśny deserek także pewnie dzisiaj już mnie nie będzie, więc z góry życzę szybkich akcji jakby coś się rozkręcało

Miłego dzionka dla wszystkich
o deserek! muszę się dziś zebrać i zrobić tartę z jabłkami!
Ja Wam naprawdę wszystkim życzę takich aniołków - mam nadzieję, że jej tak zostanie i okres kolkowy też przetrwamy bez problemu
Stary 2014-09-27, 11:46   #3412
Isgaard
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PedzacaSkarpeta Pokaż wiadomość
Imię wybrane trochę z braku laku, ale teraz też nam się mega podoba A Emilka też ładne Ostatnio mało popularne a to raczej plus

A jakie?
Podpowiem tylko że Amelia to termin medyczny, można sobie wyguglować
Stary 2014-09-27, 11:48   #3413
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Witam się również w dwupaku

Jak mi się wydawało tydzień temu, że urodzę przed terminem, to teraz mi się coś widzi, że przenoszę.....cisza jak makiem zasiał! Nocka fajna, pogoda fajna, zaraz się zabieramy za sprzątanie, potem koleżanka ma wpaść i tak dzień zleci, a jutro jak się pogoda utrzyma to pewnie do teściów na obiadek

Miłego dnia mamuśki, zajrzę jakoś wieczorkiem pewnie
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-09-27, 11:53   #3414
PedzacaSkarpeta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Isgaard Pokaż wiadomość
Podpowiem tylko że Amelia to termin medyczny, można sobie wyguglować
Chodzi o wadę wrodzoną, spowodowaną brakiem kończyn?
Stary 2014-09-27, 11:56   #3415
dariuska89
Raczkowanie

slodziatek masz super grzeczne dziecię, nic tylko życzyć by dalej tak było

CoffeeMonster ja z Sebą w 33 tyg już miałam skróconą szyjkę i zagrożenie wczesnym porodem a urodziłam go 3 dni po terminie nie zmieniając trybu dnia Dzieci lubą nas zaskakiwać

PedzacaSkarpeta ja też mam wannę i nie wyobrażam sobie życia bez niej a czemu dziewczyny kupujecie herbatę na laktacje?

Hanna, Eliza księżniczka ur 2.11 3370 53cm
dariuska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 11:57   #3416
pyrtolinka
Raczkowanie

Dziewczyny ratujcie, bo juz sama nie wiem. Od 1:30 mialam dość regularne skurcze (ból jak na @), najpierw co 15-10 min potem juz nawet co 5min. Zrobiłam kąpiel i nic nie pomogła. + kupka w nocy, co mi się nie zdarza. I tak do 6 rano. Zadzwoniłam do położnej kazała wziąźć nospe i położyć się spać, jesli przejdzie, to to przepowiadacze. Po 1h nadal nie przeszło skurcze co 7-8 min. Po kolejnej godzinie jakoś udało mi się zasnąć czyli ok 9 i teraz się obudziłam. Skurcze nadal są ale nie jakoś makabrycznie bolesne, jak na @. Czy cos się zaczyna dziać, czy to moga być tylko przepowiadające tyle godzin?
Stary 2014-09-27, 11:58   #3417
kasiakg
Rozeznanie

Ja dzisiaj miałam noc raczej spokojną. Raczej, bo o 4 rano obudził mnie dosyć silny ból jak na okres. Już miałam nadzieję, że zaczyna się coś ale niestety po trzech seriach minęło
Biorę się za sprzątanko
Stary 2014-09-27, 12:06   #3418
PedzacaSkarpeta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dariuska89 Pokaż wiadomość

PedzacaSkarpeta ja też mam wannę i nie wyobrażam sobie życia bez niej a czemu dziewczyny kupujecie herbatę na laktacje?
Kupuję na zaś, liczę że nie będzie potrzebna ale w akcie desperacji będę szukała sposobu na pobudzenie laktacji.

Cytat:
Dziewczyny ratujcie, bo juz sama nie wiem. Od 1:30 mialam dość regularne skurcze (ból jak na @), najpierw co 15-10 min potem juz nawet co 5min. Zrobiłam kąpiel i nic nie pomogła. + kupka w nocy, co mi się nie zdarza. I tak do 6 rano. Zadzwoniłam do położnej kazała wziąźć nospe i położyć się spać, jesli przejdzie, to to przepowiadacze. Po 1h nadal nie przeszło skurcze co 7-8 min. Po kolejnej godzinie jakoś udało mi się zasnąć czyli ok 9 i teraz się obudziłam. Skurcze nadal są ale nie jakoś makabrycznie bolesne, jak na @. Czy cos się zaczyna dziać, czy to moga być tylko przepowiadające tyle godzin?
Znawczynią nie jestem, ale ja bym pojechała do szpitala. Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sytuacji
Stary 2014-09-27, 12:14   #3419
poczwarkah
Rozeznanie

Wczorajszy wieczór panieński przeżyłam wyjątkowo dobrze, wyszłam dopiero o 1

Mam ostatnio takie marzenie - żeby się poród rozpoczął nagłym odejściem wód Nie mam ochoty na to ciągle analizowanie, czy to już czy nie...

Poza tym muszę się poskarżyć ze nagle zaczęłam puchnąć Jeszcze dwa tygodnie temu mój przybór wagi na całą ciążę wynosił 6,5 kg. A od tamtej pory, czyli w ciągu 14 dni, doszło mi nagle 2,5! Jestem tym trochę przerażona. Doktorek nie zlecił mi żadnych badań na następną wizytę, ale chyba zrobię we wtorek na własną rękę, bo boję się zatrucia ciążowego

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
My już mamy przewijak na pralce, ale wciąż zafoliowany.
U nas też przewijak na pralce! Najlepsze miejsce na przewijanie

Cytat:
Napisane przez PedzacaSkarpeta Pokaż wiadomość

Ja się cieszę, że w końcu mam wannę. Opieram się w poprzek o jedną stronę, kładę lusterko na dnie i jadę
Powiedziałabym że Emilka jest ostatnio w połowie stawki jeśli chodzi o popularność, w Warszawie w 2014 r. na razie na 22 miejscu (ze 188 różnych nadanych imion). Znacie w ogóle tę stronę internetową? http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2013 Można sprawdzić sobie popularność imion. Co prawda jest prowadzona tylko dla Warszawy, ale ogólnopolskiej nie znalazłam żadnej.

poczwarkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 12:14   #3420
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dariuska89 Pokaż wiadomość
slodziatek masz super grzeczne dziecię, nic tylko życzyć by dalej tak było

CoffeeMonster ja z Sebą w 33 tyg już miałam skróconą szyjkę i zagrożenie wczesnym porodem a urodziłam go 3 dni po terminie nie zmieniając trybu dnia Dzieci lubą nas zaskakiwać

Heheh, no takie tych dzieciów prawo, że wylezą kiedy będą chciały, ja już tam nie ingeruję, do terminu mam od jutra jeszcze tydzień, a i tak wiem, że jest on przekłamany o jakieś 1-1,5 tygodnia, więc mniej więcej do 15.10 ma czas; zobaczę co mi w środę powie lekarz i kiedy ewenutalnie by chciał mnie do szpitala dawać. Nie powiem, że wolałabym, żeby zaczęło się samo z siebie, a nie z kroplówki Poza tym jest malutka, to niech sobie siedzi i rośnie, nie mam się co martwić, że giganta przyjdzie mi wypchać na świat.

Oj wanna to jest to, my mamy taką meeega dużą, teraz na moje słoniowate wielkości idealna Siadam na brzegu i grazyna leci na odżywkę i na ślepo - nie oglądam tam lusterkiem, żeby się nie przestraszyć, gin musi jakoś to zaakceptować, myślę, że dramatu nie ma

Cytat:
Może być jedno i drugie....zrób jeszcze kąpiel i zobaczysz. Ja bym poczekała, aż się rozkręci, skoro mówisz, że się wycisza. Ale jakby co to i
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości