|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
![]() Tak No i w końcu mamy łóżeczko i materacyk. TŻ w końcu pojechał i zrobił zakupy, z tego co mi referował to kupił też coś co mnie zaskoczy, hmmm, ciekawe
MAKSymalnie przeszczęśliwa Edytowane przez Isgaard Czas edycji: 2014-09-27 o 12:17 |
|
|
|
|
#3422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3424 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Widzę, że sporo nas przybyło ![]() Gratulacje dla edytte, Mixi89, siuski i Agatki Dziękuję za kciuki i wsparcie, TŻ mi na porodówce pozdrowienia czytał. Wczoraj wyszliśmy do domu i uczymy się siebie we trójkę. Mały jest super spokojny, w nocy się budzi na cycka, w dzień też głównie śpi. Trochę ulewa (teraz do mnie dotarło, że warto by go po karmieniu nosić pionowo, żeby odbił). Ogólnie jest super kochany i mięciutki. Śpi sobie z nami w łóżku i kwęka przez sen. W szpitalu było spoko, poród też dość fajny (właśnie tworzę długaśny i szczegółowy opis, bo chcę na pamiątkę mieć). Brzuch po-ciążowy jest śmieszny. Konsystencją przypomina gąbkę z wodą. Poza tym - błogość! mogę w końcu się położyć na brzuchu czy na plecach! Aha, od TŻ dostałam tablet z okazji Synka, żebym mogła karmić i coś sobie oglądać/czytać w Internetach, więc przy karmieniu staram się nadrobić.
|
|
|
|
#3425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o imię to w ogólnopolskim zestawieniu Emilia jest na 15. miejscu, więc wysoko. Szczerze to wcześniej nie sugerowałam się statystykami, tylko bliższym otoczeniem. Ale dobrze, że jest wujek google to można szybko się naprostować ![]() Isgaard Znaczenie jak znaczenie, moja córcia na szczęście ma wszystkie kończyny I mam nadzieję, że tak zostanie do końca jej szczęśliwego życia ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- https://www.msw.gov.pl/pl/aktualnosc...cego-roku.html Tutaj link do źródła
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Pedzaca skarpeta rozsmieszylas mnie haha obsikanym brzuchem
A/tak wogole tez zaliczylam mc po ostatniej wizycie Pyrtolinko dawaj znac jak cos gargantuiczna super, ze juz w domku... Teraz/sama musze wizytowac hihi Tak wogole dxien dobry. Noc katastrofa. Wszystko mnie boli. Rano byla moja przyjaciolka z synkiem. Przywiozla mi laktator. Medela mini electric
|
#3427 |
|
Raczkowanie
|
Dzwonilam do lekarza i połoznej, kazały póki co czekać
|
|
#3428 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3429 |
|
Raczkowanie
|
No ale chyba możesz podjechać do szpitala na KTG? Zrobią, nic nie wyjdzie to pojedziesz do domu.
|
#3430 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie będę raczej na pralce przewijać. Za leniwa jestem żeby latać z każdą pieluchą na przewijak Cytat:
Czekam z niecierpliwością na opis porodu. Brzuszek się powinien wciągnąć i uelastycznić, nie martw się tym |
|||||
|
|
|
#3431 |
|
Wtajemniczenie
|
Pyrtolinka, strasznie dziwna ta położna. nie dość, że 40tydzien, nie dość, że skurcze od 12 h i teraz co 5minut i nie przechodzi po niczym? ja się tam nie znam, ale chyba rodzisz więc kciukasy
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Pyrtolinka, na IP zrobią Ci KTG, a lekarz zbada (jeżeli wyrazisz zgodę)
|
|
|
|
#3433 |
|
Wtajemniczenie
|
Na karmienie położna polecala mi femaltiker. Podobno lepszy niż herbatki. Mam kilka próbek to będę testować, bo na razie to ciężko stwierdzić ile w tym prawdy. Poza tym wcześniej zakupilam też herbatke Bocianek, bo czytalam, że ma dobre opinie.
|
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam bocianka kupionego.
Wogole to podcierajac sie po siku na papierze mam wieksza ilosc gestego mlecznego sluzu. Ale napewno nie jest rozciagliwy. Ale to chyba nie/zadna bakteria. Nie wiem jaki sluz ma teraz byc...
|
#3435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3436 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojęcia jaki powinien być śluz na tym etapie... Na pewno może go być więcej, bo pamiętam, że niektore dziewczyny w szpitalu myslaly aż że to wody, a okazywało się, że to tylko normalna wydzielina. U mnie nadal są gluty na przemian żółte i różowe
|
|
|
|
#3437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czekam z niecierpliwośwcią na opis
|
|
#3438 |
|
Rozeznanie
|
Gargantuiczna ekstra wieści
mąż się spisał. Nie mogę się doczekać opisu porodu ![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3439 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Olinek niech jeszcze sobie siedzi, za to mój Julinek niech juz wyyychodzii- tak bardzo nie mogę się doczekać tej chwili ![]() Cytat:
to jeszcze nic moja kumpela poszła kiedyś do toy toya i też zawsze w miejscach publicznych sika na małysza.. weszła ściągnęła majty, i mówi że czuje że siuśki pryskają ją na wszystkie strony.. okazało się że nie podniosła deski i sikała na nią Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie się czyta co piszesz, łezka w oku mi sie zakręciła... Buziaki dla Was
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|||||
|
|
|
#3440 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I, że jak mój tż, który jest dosyć pedantyczny, zobaczy to pomalowane przez nas łóżeczko, to wszystkich nas wyśmieje więc najpierw, to on musi się zająć porządnie łóżeczkiem ![]() Cytat:
Zaraz by przyjechał ![]() Zakupy Dzidziusiowe ? Czy coś dla siebie kupujesz ? Ja po chwili chodzenia po mieście mam dość. A jak coś przymierzam to od razu odkładam, więc na nic mi takie wyjścia Fajnie, że masz dobry kontakt z Mamą ! ![]() Cytat:
Cytat:
I wyszłam szybciej, nie dawałam rady...Nogi na krzesło, albo w takim mega rozkroku, musiałam komicznie wyglądać Jutro jeszcze a później pod koniec października kolejny zjazd. Za to od 30 września zaczynam zajęcia na dziennych studiach![]() Cytat:
Masz mistrza ! Gargantuiczna, Fajnie, że udało Ci się do nas napisać ! Szybko doszłaś do siebie, a zdanie, że Maluszek jest mięciutki i kwęka przez sen mnie ujęło na maksa Czekamy na kolejne informacje, uściski dla Was ! Mnie dziś co jakiś czas kłuje w lędźwiach, grażynce, pachwinach. Ale nie czuję, żeby to było "coś". Zjadłam obiad, i chyba się położę, może mnie łamie ? Pogoda jesienna..
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis pierwszy raz/chyba od 3 mc usnelam popoludniu.
Po nocy bola mnie lewe zebra . A zawsze mala mi nozkami po prawej str daje w kosc.Ogolnie nuda maz ma popoludniowke a potem noc. Jutro wolne to razem poleniuchujemy
|
#3442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3443 |
|
Rozeznanie
|
A ja podłogi umyłam, schody wewnętrzne, zewnętrzne i przedpokój. Zrobiłam obiad. Potem poszliśmy z psem na spacer. Teraz czekam na skurcze
|
#3444 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cieszę się, że tak dobrze przechodzisz połóg a prezent od tż bardzo pomysłowy ![]() Cytat:
jak na razie tylko obserwuje co jest fajnego, ale nic nie kupuje, bo nie wiem jak będę wracać do formy. Ogólnie to takie dziwne uczucie waże 15 kg więcej, a jak oglądam ciuchy to patrze tylko na s chyba ciężko by mi było oswoić się z myślą, że nie wrócę do tego rozmiaru. W każdym razie mama już pojechała, a ja jestem wykończona, w sumie nie wiem czym, ale chyba się zdrzemnę ... Pyrtolinka ja też bym pojechała do szpitala dla świętego spokoju.
|
|
#3445 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Do tego czuję mocny nacisk na dół, ale skurczy porodowych się nie doczekalam.Ciekawe jak tam pyrtolinka
|
||
|
|
|
#3446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widze że każda po troszku działa sposobem ja też juz chcę tulić swojego Julinka
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#3447 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ten Femaltiker to jakiś pic na wodę moim zdaniem jest... Może zapytajcie Lilotkę, ona skoro jest dietetykiem pewnie wie lepiej, ale spójrzcie na skład...
ekstrakt słodu jęczmiennego 4800 mg, - wielocukier z jęczmienia, taki sam jest w piwie, bardzo szybko podnosi poziom cukru we krwi Beta-glukan z jęczmienia min. 200 mg, - inny wielocukier z jęczmienia (część składowa błonnika), ekstrakt z liści melisy lekarskiej 80 mg, - wow, nie cukier, tylko ziółko! sacharoza, - cukier biały jak z cukiernicy aromat karmelowy. - skład znaleziony w internecie: mieszanina substancji aromatycznych, E1520 glikol 1,2 propylenowy 90%, E 150d karmel płynny. Praktycznie same węglowodany - nie lepiej je dostarczyć przez jedzenie pełnoziarnistego pieczywa i kasz?
|
|
|
|
#3448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3449 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie ostatnio cały czas boli w dole brzucha, jakby zakwasy. Skurczy brak. Ciekawe czego się dowiem w pon na wizycie. Bardzo jestem ciekawa, czy tam już coś gotowe do porodu
|
||
|
|
|
#3450 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zastanawiam się czy to ten czop, ale nawet jak to się nie spinam.. jeszcze może sporo czasu upłynąć zanim się coś zacznie, tym bardziej, że u mnie daleko jeszcze ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Gosia a Ty nie zaczęłaś 40. tygodnia?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

Nie mam ochoty na to ciągle analizowanie, czy to już czy nie...
Jeszcze dwa tygodnie temu mój przybór wagi na całą ciążę wynosił 6,5 kg. A od tamtej pory, czyli w ciągu 14 dni, doszło mi nagle 2,5! Jestem tym trochę przerażona. Doktorek nie zlecił mi żadnych badań na następną wizytę, ale chyba zrobię we wtorek na własną rękę, bo boję się zatrucia ciążowego
13.12.13

) narobiła mi ochoty na maca, więc zaciągnęłam męża na zestaw