Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-27, 14:39   #1831
nagiAkt
Zadomowienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Mam stresa, bo robimy jutro chrziny i nie wiem co na to mona dziecina. Mam nadzieje, ze bedzie spala caly czas, bo jesli nie to bedzie placz na caly kosciol i jeszcze dalej. Ona jak nie spi to wytrzyma max 30min bez cycka. Czasem dam jej jesc i po 10 min znow chce. smoczka nie lubi i wypluwa, po csym jest jeszcse glosniejsza. Z butelki tez nie umie jesc. Przeciez nie wyciagne cyca na srodku kosciola, ani nie wyjde... tego wszystkiego najbardziej sie obawiam. Nienawidze takich sytuacji.

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 15:52   #1832
sara 85
Zakorzenienie

Moje dziecko od rana cały czas śpi. Obudził się tylko na chwilę na jedzenie. Nie pamiętam kiedy tyle spał. Chyba ten rumianek tak na niego działa

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 16:08   #1833
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
o

przez pierwszy tydzień karmiłam piersią i mm, a teraz już tylko mm...
Nie wyszło mi karmienie, mały nie potrafił ssać, co chwila tylko zasypiał przy cycku, cały czas spadał na wadze...
Strasznie to przeżyłam na początku, że nie potrafię wykarmić swojego dziecka. W szpitalu, w którym rodziłam panował istny terror laktacyjny, miałam przyjemność z jednym lekarzem, który nagadał mi że zwalam winę na dziecko za swoją nieudolność...
A ja naprawdę chciałam karmić piersią, ale nie udało się. A Ty Kasiu łączysz prawda?

Na zimę dostałam od siostry śpiworek do wózka z kożuszkiem Zastanawiam się tylko jak ubierać wówczas dziecko, ten śpiworek jest naprawdę gruby, czy trzeba małego ubierać dodatkowo w taki kombinezon zimowy? A jeśli nie, to w co?
Dziewczyny doradźcie bo w temacie ubierania jakoś nie mogę się odnaleźć, ciągle wydaję mi się, że źle ubieram małego
Łączę, ale od kilku dni synek niechętnie ssie, więc boję się, że czeka nas tylko mm. Na razie walczę o kaźdy dzień. Teź mam i miałam od początku dola, że nie mogę dzecka wykarmić. Mój cudnie ssał od początku, ale mi się późno pojawił pokarm i miałam go za mało. Też byłam w szpitalu z terrorem, ale że nie miałam mleka, to nie czepiali się, sami zaproponowali dokarmianie.
Też mam do wózka to z kożuszkiem, myślę, że dresik do tego i będzie super. Czemu myślisz, że źle ubierasz?
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 16:10   #1834
mamuska11
Rozeznanie

Jak wasze dzieci reagowali na szczepienia? Bo moja przespała całe dzien i cała noc w środę byłam nastawiona na gorączkę na płacz a tu taka niespodzianka

Za to wczoraj tak dała mi popalić tak ze ledwo żyje płakała a raczej darła sie w nieboglosy całe popołudnie od 16 do 23 non stop na rękach jak tylko ja odkładalam to az sie zanosiła i piszczala nie wiem co jej było myśle ze kolka chociaz dałam sab simplex juz myslalam ze zaraz do szpitala z nią pojadę jak nie przestanie płakać masakra jakas sama byłam Zuzia tez marudzila myslalam ze nie wytrzymam.....na szczęście jej przeszło i przespała cała noc od 23 do 8 rano a teraz znowu spi musi chyba odespac wczorajsze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 16:11   #1835
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Czy dla was tez pampersy smierdza ?
bo ja czuje taki specyficzny zapach
i spodnie tez tym pachna jak mala ma zalozone
Śmierdzą strasznie, miałam próbki białych uziemionych i tak śmierdziały, że nie dawałam rady ich zakładać. Z tym, że ja mam mega wrażliwy zmysł węchu.
Stary 2014-09-27, 16:13   #1836
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

My do wózka mamy taki spiwor do spacerówki
Bo kupilismy wszystkie elementy jakie były do tego wozka jest ciepły i mała się zmieści z ubraniem spokojnie do niego

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 16:16   #1837
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Mam stresa, bo robimy jutro chrziny i nie wiem co na to mona dziecina. Mam nadzieje, ze bedzie spala caly czas, bo jesli nie to bedzie placz na caly kosciol i jeszcze dalej. Ona jak nie spi to wytrzyma max 30min bez cycka. Czasem dam jej jesc i po 10 min znow chce. smoczka nie lubi i wypluwa, po csym jest jeszcse glosniejsza. Z butelki tez nie umie jesc. Przeciez nie wyciagne cyca na srodku kosciola, ani nie wyjde... tego wszystkiego najbardziej sie obawiam. Nienawidze takich sytuacji.
W ostateczności możesz wyjść na zakrystię i tam pokarmić, moja siostra dwa razy ze swoją córą wychodziła, ksiądz wręcz zachęcał do tego, gdyby dzieci płakały.
Stary 2014-09-27, 16:17   #1838
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Nie wiem dziewczyny co wy macie z tymi Pamprsami
My wczoraj kupiliśmy na próbę Dada 3 i jak powąchałam w środku jedną pieluszkę to dopiero śmierdzi, Pampers ma jakiś tam zapach ale nie jedzie tak "chemią".
Dada 3 okazały się dużo za duże, a Pampers 2 są już małe. Chyba się te pieluszki różnią rozmiarami, musimy kupić Pampersy 3 chyba.
To kup Dada 2 ;-)
Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Ja kupowalam przedwczoraj, nie wiem do kiedy obowiazuje. Mi cynka dala kolezanka, szukalam gazetki online, ale tez jakos igdzie tego nie moglam znalezc.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

śmierdzą

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Mam 2 z babydream i wydaja mi sie byc dlugie.nic nie wylatuje.
a tych trojek z dady jeszcze nie otwieralam, ale znajac mnie to nie wytzymam i przetestuje na wiktori

Chcieli mi zablokowac tą kartę, bo zapomniałam zmienic status z jestem w ciazy na jestem rodzicem

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Po jakich mial oparzenia?
Odparzenia miał po pampersach z aldika Mamia, nie wiem czy są w Polsce.
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Moje dziecko od rana cały czas śpi. Obudził się tylko na chwilę na jedzenie. Nie pamiętam kiedy tyle spał. Chyba ten rumianek tak na niego działa
To od dziś Wszystkie pijemy rumianek :-D
Stary 2014-09-27, 16:51   #1839
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

U mnie dzisiaj cudownie. Nie wiem jak to możliwe, ale dziecko je mi regularnie co 3,5-4 h i potem poulewa sobie trochę i spi... Już sie zaczynam martwić, czy wszystko Ok
Teraz TŻ wziął ją na spacerek a ja maluję sobie paznokcie

Jak dla mnie pampersy strasznie śmierdzą Zielone też Jak je wącham od razu czuję zapach kupki Ninki, nawet jeśli jej tam nie ma
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 16:58   #1840
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Śmierdzą strasznie, miałam próbki białych uziemionych i tak śmierdziały, że nie dawałam rady ich zakładać. Z tym, że ja mam mega wrażliwy zmysł węchu.
Też mam próbkę ze szpitala białych i jakichś na noc. Otworzyłam białe, założyłam jedną i stwierdziłam że nigdy więcej. A kupa jak w tym śmierdziała, o matko! Ja kupuję jakieś duńskie, nie bielone chlorem i bez żadnych balsamów itd. Cenowo ok 50 gr za sztukę.
Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
To kup Dada 2 ;-)

Ja nie mogę, Adelce szkodzi ;-)
Stary 2014-09-27, 17:09   #1841
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Też mam próbkę ze szpitala białych i jakichś na noc. Otworzyłam białe, założyłam jedną i stwierdziłam że nigdy więcej. A kupa jak w tym śmierdziała, o matko! Ja kupuję jakieś duńskie, nie bielone chlorem i bez żadnych balsamów itd. Cenowo ok 50 gr za sztukę.

A gdzie kupujesz? Dasz linka?
Stary 2014-09-27, 17:26   #1842
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:

A co się jej dzieje?
Stary 2014-09-27, 17:40   #1843
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie kupujesz? Dasz linka?
No pewnie, pieluchy.net ja jestem z nich bardzo zadowolona, najpierw kupiłam od nich bambo nature do szpitala i na próbę paczkę 50 szt tych ich. I potem dokupiłam już 450 szt ;-) zwykle i te grube nieprasowane, są bardziej chłonne, sprawdzają się fajnie na noc. Ze trzy razy mi się zdarzyło że rzepy były jakoś nie tak jak trzeba, a tak to wszystko ok. No i wysyłka jest gratis chyba już od 70 zł, czyli od paczki 150 szt.
Mam też greenty ale jak próbowałam zakładać to jeszcze były za duże i w końcu ich jeszcze nie przetestowałam, ale te duńskie są chyba lepsze.

Cytat:
A co się jej dzieje?
Problemy z brzuszkiem minęły jak przestałam pić koperek nie daję już nawet delicolu, tylko czasem mi się zdąży raz dziennie espumisan jak się mocno pręży i widzę że coś jej przeszkadza.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Już dawno Wam miałam pisać o tych pieluszkach, tylko ciągle zapomniałam ;-)
Stary 2014-09-27, 18:19   #1844
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dla mnie biale tez masakra a tez mialam tylko probki ktore teoretycznie powinny byc jeszcze lepsze zeby zachecic je kupic... Ale zielone pampersy active baby dla mnie bomba!!

A chusteczki jakie uzywacie?
Ja juz przetestowalam chyba wszystkie rodzaje z pampersa i jakos zadne szczegolnie mi nie podpasowaly, najlepsze chyba te sensitive
Zielone huggiesy tez mialam bo niby maja super sklad ale nie rozdzielaja sie dobrze przy wyciaganiu co jest troche klopotliwe jak sie ma jedna reke wolna tylko
Teraz kupilam dwa rodzaje tych Nivea na wyprobowanie, dam znac jak juz prrzetestuje, slyszalam ze sa super takze zobaczymy!

A no i my tez planujemy przejsc na pieluszki dady ale poki co mamy jeszcze niecala paczke Pampersow 2 i kilka paczek 3 takze najpierw to musimy zuzyc, wszystkie dostalismy w prezencie

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 18:23   #1845
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dla mnie biale tez masakra a tez mialam tylko probki ktore teoretycznie powinny byc jeszcze lepsze zeby zachecic je kupic... Ale zielone pampersy active baby dla mnie bomba!!

Ja juz przetestowalam chyba wszystkie rodzaje z pampersa i jakos zadne szczegolnie mi nie podpasowaly, najlepsze chyba te sensitive
Zielone huggiesy tez mialam bo niby maja super sklad ale nie rozdzielaja sie dobrze przy wyciaganiu co jest troche klopotliwe jak sie ma jedna reke wolna tylko
Teraz kupilam dwa rodzaje tych Nivea na wyprobowanie, dam znac jak juz prrzetestuje, slyszalam ze sa super takze zobaczymy!

A no i my tez planujemy przejsc na pieluszki dady ale poki co mamy jeszcze niecala paczke Pampersow 2 i kilka paczek 3 takze najpierw to musimy zuzyc, wszystkie dostalismy w prezencie

my używamy huggies pure spoko dla mnie
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 18:31   #1846
kasia_ruda
Zakorzenienie

W rossmanie pojawiły soę chusteczki hippa, 13zł za dwupak. Jako źe uwielbiam wszystko z hippa, kupiłam je i są super.
Stary 2014-09-27, 18:55   #1847
h4linka
Zadomowienie

Nie ogarniam co Wy z tymi pieluchami. One nie służą do wąchania

Z chusteczek mialam pampersy pomarańczowe i białe, happy, biedronkowe i nivea jasne. Dla mnie nivea najlepsza. Zdecydowanie poziom wyżej niż reszta.

Młody dzisiaj złapał smoczek i nim rzucił... No bez jaj.

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 19:05   #1848
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
No pewnie, pieluchy.net ja jestem z nich bardzo zadowolona, najpierw kupiłam od nich bambo nature do szpitala i na próbę paczkę 50 szt tych ich. I potem dokupiłam już 450 szt ;-) zwykle i te grube nieprasowane, są bardziej chłonne, sprawdzają się fajnie na noc. Ze trzy razy mi się zdarzyło że rzepy były jakoś nie tak jak trzeba, a tak to wszystko ok. No i wysyłka jest gratis chyba już od 70 zł, czyli od paczki 150 szt.
Mam też greenty ale jak próbowałam zakładać to jeszcze były za duże i w końcu ich jeszcze nie przetestowałam, ale te duńskie są chyba lepsze.

Problemy z brzuszkiem minęły jak przestałam pić koperek nie daję już nawet delicolu, tylko czasem mi się zdąży raz dziennie espumisan jak się mocno pręży i widzę że coś jej przeszkadza.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Już dawno Wam miałam pisać o tych pieluszkach, tylko ciągle zapomniałam ;-)
A koperek działa tak jak rumianek?
Cytat:

Używam dużych wacikow i wody, mam hugissy zielone na wyjścia, ale nawet paczki nie zuzylam. Faktycznie ciężko się je wyjmuje.
Stary 2014-09-27, 19:59   #1849
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
To kup Dada 2 ;-)

Nie, dziękują. Mi Dady śmierdzą, wolę Pampersy. A te Dady 3 wykorzystamy kiedyś tam skoro już kupiliśmy.

Cytat:

Ano te chusteczki Huggies się nie rozdzielają super, ale za to są fajnie wilgotne. Te Pampersa słabo mi czyściły pupę bo są mało wilgotne i jakieś takie jak z waty ..nie wiem jak to opisać. Dostaliśmy też chusteczki Nivea i Cleanic Kindiile ale jeszcze czekają na testowanie.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 20:27   #1850
Polly_
grozi wypollizowaniem

U mnie w biedronce nie ma pieluch

własnie wsadzilam nos a dade-i nie smierdzi, wrecz bym powiedzial ze ma bardzo nikły zapach, prawie zaden

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-09-27 o 20:28
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 20:33   #1851
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, dziękują. Mi Dady śmierdzą, wolę Pampersy. A te Dady 3 wykorzystamy kiedyś tam skoro już kupiliśmy.

Ano te chusteczki Huggies się nie rozdzielają super, ale za to są fajnie wilgotne. Te Pampersa słabo mi czyściły pupę bo są mało wilgotne i jakieś takie jak z waty ..nie wiem jak to opisać. Dostaliśmy też chusteczki Nivea i Cleanic Kindiile ale jeszcze czekają na testowanie.
Te hugissy dlatego się ciężko wyjmuje bo są właśnie dobrze nawilżone,chociaż mnie ich zapach trochę drażni. Nie wiem czemu.
Stary 2014-09-27, 20:40   #1852
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Te hugissy dlatego się ciężko wyjmuje bo są właśnie dobrze nawilżone,chociaż mnie ich zapach trochę drażni. Nie wiem czemu.
A właśnie one w ogóle dla mnie nie pachną w porównaniu z innymi chusteczkami.

Nie dogadamy się z tymi zapachami, każdej śmierdzi co innego.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 20:44   #1853
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
A właśnie one w ogóle dla mnie nie pachną w porównaniu z innymi chusteczkami.

Nie dogadamy się z tymi zapachami, każdej śmierdzi co innego.
Ja znowu pampersów nie czuje, może też dlatego ze mam je w tym materiałowym pudełku na przewijaku,może się wietrza.
Stary 2014-09-27, 21:08   #1854
pati1078
Rozeznanie

Mi biale pampersy tez bardziej smierdzialy niz zielone. A chusteczki uzywamy hugisy zielone ale faktycznie zle sie je wyciaga
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 21:08   #1855
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Ja znowu pampersów nie czuje, może też dlatego ze mam je w tym materiałowym pudełku na przewijaku,może się wietrza.

tez o tym pomyslalam-ja dady tez wyciagam z paczki i trzymam w pudełku na komodzie...moze zapach sie ulatnia?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 21:11   #1856
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
tez o tym pomyslalam-ja dady tez wyciagam z paczki i trzymam w pudełku na komodzie...moze zapach sie ulatnia?
Jak mały zaśnie to powacham te na komodzie i te w paczce, tak z ciekawości.
Stary 2014-09-27, 21:21   #1857
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
W rossmanie pojawiły soę chusteczki hippa, 13zł za dwupak. Jako źe uwielbiam wszystko z hippa, kupiłam je i są super.
A ja już nie uwielbiam wszystkiego. Mam krem do pupy i nie wyleczył małej oparzenia, dałam mu jeszcze jedną szansę jak się ledwo zaczęło coś robić. Posmarowałam, założyłam pieluchę, mała w ryk. Mówię może przeciąg, może źle ją złapałam albo co. Jakoś utuliłam. Przy drugiej zmianie tyłek bardziej czerwony, ale smaruję znowu, a ona znowu w ryk! Skojarzyłam fakty, rozpiełam pieluchę, zmyłam, posmarowałam bepantenem i poczułam pod palcem że skóra jest szorstka jakby była wyżarta :-/ więcej nie zaryzykuję, a myjemy się hippem, testowałam oba płyny i są super.
Chusteczki używam huggies zielone, używałam też te pure, miałam 5 paczek o wszystkie się rwały przy wyjmowaniu, więc już kupuję tylko zielone.
Cytat:
A koperek działa tak jak rumianek?

Używam dużych wacikow i wody, mam hugissy zielone na wyjścia, ale nawet paczki nie zuzylam. Faktycznie ciężko się je wyjmuje.
O masz, bo wy o rumianku, faktycznie. Chyba jestem zmęczona ;-) byłam przekonana, że o koperku.
To może się odważę spróbować ;-)
Stary 2014-09-27, 21:28   #1858
mamuska11
Rozeznanie

Ja uzywam pampersow kończę paczkę tych białych i przechodzę na zielone bo sa cieńsze i wydaje mi sie ze wygodniejsze dla dziecka, testowałam tylko huggies z Zuzia i przeciekaly zawsze ale w Polsce jak Weronika była mała tzn w 2004 roku to huggies wlasnie uzywalam i były super...

Husteczki uzywam huggies zielone kocham ich zapach i lubie bo sa grube i nie zużywamy ich tylko co tych z pampersa

Natalka mnie kiedys do grobu wpędzi jak nie płacze wczoraj całe popołudnie i ja az cała sie trzęsę czy sie nic nie dzieje czy nie powinnam do szpitala z nią jechać to dzis spi jak zabita cały dzien nawet je przez sen a jak próbuje ja wyłudzić to sie przeciąga i na drugi bok przewraca a lekarze powtarzają mi bez przerwy ze jak bedzie za długo płakać lub spać to szybko do szpitala mam jechać...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 21:34   #1859
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
A ja już nie uwielbiam wszystkiego. Mam krem do pupy i nie wyleczył małej oparzenia, dałam mu jeszcze jedną szansę jak się ledwo zaczęło coś robić. Posmarowałam, założyłam pieluchę, mała w ryk. Mówię może przeciąg, może źle ją złapałam albo co. Jakoś utuliłam. Przy drugiej zmianie tyłek bardziej czerwony, ale smaruję znowu, a ona znowu w ryk! Skojarzyłam fakty, rozpiełam pieluchę, zmyłam, posmarowałam bepantenem i poczułam pod palcem że skóra jest szorstka jakby była wyżarta :-/ więcej nie zaryzykuję, a myjemy się hippem, testowałam oba płyny i są super.
Chusteczki używam huggies zielone, używałam też te pure, miałam 5 paczek o wszystkie się rwały przy wyjmowaniu, więc już kupuję tylko zielone.

O masz, bo wy o rumianku, faktycznie. Chyba jestem zmęczona ;-) byłam przekonana, że o koperku.
To może się odważę spróbować ;-)
Ja do pupy używam oleju kokosowego na codzień. Nasza pediatra zapisuje też maść na pupę robioną wg jej recepturycw aptece. Też super działa, nakładam ją na noc i po kupie i pupa cudna od początku. Ten krem z hippa mam, ale nie zaczęłam go używać nawet.
Stary 2014-09-27, 21:43   #1860
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

A ja jestem bardzo zadowolona z Bepanthenu tego blekitnego smaruje po kupce i po kapieli i moja mama sie smieje ze takiej wymuskanej pupy to jeszcze nie widziala

Zapomnialam Wam pisac ze bylysmy u lekarza i mala na szczescie ma tylko katar osluchowo czysta, gardlo na szczescie tez! Takze walczymy z katarkiem i mam nadzieje ze nic innego sie nie rozwinie
Myslicie ze w takim ukladzie moge jutro pojsc z mala na spacer? Zapomnialam zapytac pediatry a w sumie nie bylysmy ani wczoraj ani dzisiaj poki nie wiedzialam co jej jest...

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

I jeszcze chcialam zapytac czy caly czas dzieciaczki powinny przybierac okolo 200-250g na tydziej? Do kiedy mniej wiecej? Bo chyba im dziecko starsze to ta norma spada nie?
Mala dzisiaj wazyla okolo 4250 w pampersie a 9 dni temu na szczepieniu 4100... To by wychodzilo ze za malo przybrala a lekarka nic nie mowila...

Edytowane przez zuken
Czas edycji: 2014-09-27 o 21:40
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości