|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Mam stresa, bo robimy jutro chrziny i nie wiem co na to mona dziecina. Mam nadzieje, ze bedzie spala caly czas, bo jesli nie to bedzie placz na caly kosciol i jeszcze dalej. Ona jak nie spi to wytrzyma max 30min bez cycka. Czasem dam jej jesc i po 10 min znow chce. smoczka nie lubi i wypluwa, po csym jest jeszcse glosniejsza. Z butelki tez nie umie jesc. Przeciez nie wyciagne cyca na srodku kosciola, ani nie wyjde... tego wszystkiego najbardziej sie obawiam. Nienawidze takich sytuacji.
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko od rana cały czas śpi. Obudził się tylko na chwilę na jedzenie. Nie pamiętam kiedy tyle spał. Chyba ten rumianek tak na niego działa
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam do wózka to z kożuszkiem, myślę, że dresik do tego i będzie super. Czemu myślisz, że źle ubierasz? |
|
|
|
|
#1834 |
|
Rozeznanie
|
Jak wasze dzieci reagowali na szczepienia? Bo moja przespała całe dzien i cała noc w środę
byłam nastawiona na gorączkę na płacz a tu taka niespodzianka ![]() Za to wczoraj tak dała mi popalić tak ze ledwo żyje płakała a raczej darła sie w nieboglosy całe popołudnie od 16 do 23 non stop na rękach jak tylko ja odkładalam to az sie zanosiła i piszczala nie wiem co jej było myśle ze kolka chociaz dałam sab simplex juz myslalam ze zaraz do szpitala z nią pojadę jak nie przestanie płakać masakra jakas sama byłam Zuzia tez marudzila myslalam ze nie wytrzymam.....na szczęście jej przeszło i przespała cała noc od 23 do 8 rano a teraz znowu spi musi chyba odespac wczorajsze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Śmierdzą strasznie, miałam próbki białych uziemionych i tak śmierdziały, że nie dawałam rady ich zakładać. Z tym, że ja mam mega wrażliwy zmysł węchu.
|
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
My do wózka mamy taki spiwor do spacerówki
Bo kupilismy wszystkie elementy jakie były do tego wozka jest ciepły i mała się zmieści z ubraniem spokojnie do niego
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1838 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
To od dziś Wszystkie pijemy rumianek :-D
|
|
#1839 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dzisiaj cudownie. Nie wiem jak to możliwe, ale dziecko je mi regularnie co 3,5-4 h i potem poulewa sobie trochę i spi...
Już sie zaczynam martwić, czy wszystko Ok ![]() Teraz TŻ wziął ją na spacerek a ja maluję sobie paznokcie ![]() Jak dla mnie pampersy strasznie śmierdzą Jak je wącham od razu czuję zapach kupki Ninki, nawet jeśli jej tam nie ma |
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mogę, Adelce szkodzi ;-)
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
No pewnie, pieluchy.net ja jestem z nich bardzo zadowolona, najpierw kupiłam od nich bambo nature do szpitala i na próbę paczkę 50 szt tych ich. I potem dokupiłam już 450 szt ;-) zwykle i te grube nieprasowane, są bardziej chłonne, sprawdzają się fajnie na noc. Ze trzy razy mi się zdarzyło że rzepy były jakoś nie tak jak trzeba, a tak to wszystko ok. No i wysyłka jest gratis chyba już od 70 zł, czyli od paczki 150 szt.
Mam też greenty ale jak próbowałam zakładać to jeszcze były za duże i w końcu ich jeszcze nie przetestowałam, ale te duńskie są chyba lepsze. Problemy z brzuszkiem minęły jak przestałam pić koperek nie daję już nawet delicolu, tylko czasem mi się zdąży raz dziennie espumisan jak się mocno pręży i widzę że coś jej przeszkadza.---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Już dawno Wam miałam pisać o tych pieluszkach, tylko ciągle zapomniałam ;-)
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie biale tez masakra a tez mialam tylko probki ktore teoretycznie powinny byc jeszcze lepsze zeby zachecic je kupic... Ale zielone pampersy active baby dla mnie bomba!!
A chusteczki jakie uzywacie? Ja juz przetestowalam chyba wszystkie rodzaje z pampersa i jakos zadne szczegolnie mi nie podpasowaly, najlepsze chyba te sensitive Zielone huggiesy tez mialam bo niby maja super sklad ale nie rozdzielaja sie dobrze przy wyciaganiu co jest troche klopotliwe jak sie ma jedna reke wolna tylko Teraz kupilam dwa rodzaje tych Nivea na wyprobowanie, dam znac jak juz prrzetestuje, slyszalam ze sa super takze zobaczymy! A no i my tez planujemy przejsc na pieluszki dady ale poki co mamy jeszcze niecala paczke Pampersow 2 i kilka paczek 3 takze najpierw to musimy zuzyc, wszystkie dostalismy w prezencie ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
W rossmanie pojawiły soę chusteczki hippa, 13zł za dwupak. Jako źe uwielbiam wszystko z hippa, kupiłam je i są super.
|
|
|
|
#1847 |
|
Zadomowienie
|
Nie ogarniam co Wy z tymi pieluchami. One nie służą do wąchania
![]() Z chusteczek mialam pampersy pomarańczowe i białe, happy, biedronkowe i nivea jasne. Dla mnie nivea najlepsza. Zdecydowanie poziom wyżej niż reszta. ![]() Młody dzisiaj złapał smoczek i nim rzucił... No bez jaj. ![]() Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1848 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1849 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1850 |
|
grozi wypollizowaniem
|
U mnie w biedronce nie ma pieluch
własnie wsadzilam nos a dade-i nie smierdzi, wrecz bym powiedzial ze ma bardzo nikły zapach, prawie zaden
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-09-27 o 20:28 |
|
|
|
#1851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie dogadamy się z tymi zapachami, każdej śmierdzi co innego. |
|
|
|
|
#1853 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja znowu pampersów nie czuje, może też dlatego ze mam je w tym materiałowym pudełku na przewijaku,może się wietrza.
|
#1854 |
|
Rozeznanie
|
Mi biale pampersy tez bardziej smierdzialy niz zielone. A chusteczki uzywamy hugisy zielone ale faktycznie zle sie je wyciaga
|
|
|
|
#1855 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
tez o tym pomyslalam-ja dady tez wyciagam z paczki i trzymam w pudełku na komodzie...moze zapach sie ulatnia?
|
|
|
#1856 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak mały zaśnie to powacham te na komodzie i te w paczce, tak z ciekawości.
|
#1857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chusteczki używam huggies zielone, używałam też te pure, miałam 5 paczek o wszystkie się rwały przy wyjmowaniu, więc już kupuję tylko zielone. Cytat:
To może się odważę spróbować ;-)
|
|
#1858 |
|
Rozeznanie
|
Ja uzywam pampersow kończę paczkę tych białych i przechodzę na zielone bo sa cieńsze i wydaje mi sie ze wygodniejsze dla dziecka, testowałam tylko huggies z Zuzia i przeciekaly zawsze
ale w Polsce jak Weronika była mała tzn w 2004 roku to huggies wlasnie uzywalam i były super...Husteczki uzywam huggies zielone kocham ich zapach i lubie bo sa grube i nie zużywamy ich tylko co tych z pampersa Natalka mnie kiedys do grobu wpędzi jak nie płacze wczoraj całe popołudnie i ja az cała sie trzęsę czy sie nic nie dzieje czy nie powinnam do szpitala z nią jechać to dzis spi jak zabita cały dzien nawet je przez sen a jak próbuje ja wyłudzić to sie przeciąga i na drugi bok przewraca Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem bardzo zadowolona z Bepanthenu tego blekitnego
![]() Zapomnialam Wam pisac ze bylysmy u lekarza i mala na szczescie ma tylko katar ![]() Myslicie ze w takim ukladzie moge jutro pojsc z mala na spacer? Zapomnialam zapytac pediatry Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- I jeszcze chcialam zapytac czy caly czas dzieciaczki powinny przybierac okolo 200-250g na tydziej? Do kiedy mniej wiecej? Bo chyba im dziecko starsze to ta norma spada nie? Mala dzisiaj wazyla okolo 4250 w pampersie a 9 dni temu na szczepieniu 4100... To by wychodzilo ze za malo przybrala a lekarka nic nie mowila...Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez zuken Czas edycji: 2014-09-27 o 21:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

28.06 

A jeśli nie, to w co?
byłam nastawiona na gorączkę na płacz a tu taka niespodzianka 

Już sie zaczynam martwić, czy wszystko Ok 
Jak je wącham od razu czuję zapach kupki Ninki, nawet jeśli jej tam nie ma