Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-27, 16:07   #1951
lejdi_aga13
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Przykro mi z powodu pierwszej ciąży To też moja druga tutaj, niestety pierwsza nie zakończyła się dobrze Dlatego teraz dmucham na zimne, boję się dosłownie wszystkiego, miałam już 2 emergency scans, do tego jeden w PL i później tutaj w 12 tygodniu. Wiem, że na szpital zawsze mogę liczyć i nie odeślą mnie z kwitkiem, jeśli coś by się nie daj Boże działo... Ale przeraża mnie brak badań tych, jakie wykonuje się standardowo w Polsce no i brak badania ginekologicznego (szyjka itp)
Ja następny scan mam na 4.11, badanie krwi miałam w tym samym dniu, co scan, w moczu niestety wyszły mi bakterie no i skończyło się na antybiotyku... Mam nadzieję, że już wszystko będzie ok.
A przez przeziębienie właśnie przechodziłam w minionym tygodniu, przeszło mi chyba tylko dzięki czosnkowi, cytrynie, miodzie i syropie z cebuli, bo bałam się brać nawet Paracetamol. Także rozważam opcję szczepienia, bo boję się, że znów mi się przytrafi :/

Dopiero 4.11 a jestes w tym samym tyg co ja? Ja wiem,ze w UK wykonuje sie scan pod kontem Zespołu Downa w 16tyg- a w którm ty miałas ostatnio? Ja paracetamol czasem biore-nawet wczoraj bo bol głow mam gigantyczny. Także przeraża mnie brak badan ale gd podejrzewałam sączace sie wody-zbadali mnie ginekologicznie także kochana nie masz sie co denerwować. Ja miałam skan w połowie 10tyg(10tyg3dni), mam w 16tyg i w 20tyg(ze wzgledu na to co sie stało). Wiec dosc czesto.
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 16:15   #1952
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
o medal z piernika Ci się nalezy!)
ale u nas słoneczko grzeje, ciepło i tak....no letnio
nie pogardze

chociaz.. ostatnio chodzi za mna piwo
Stary 2014-09-27, 16:23   #1953
Uliczkaz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
witajcie

nie odzywam sie bo od wczoraj walcze z migrena. Blam na spacerze i juz lepiej ale ogolnie TRAGEDIA. Mam bardzo niskie cisnienie 104/67...
Trzymaj się, wiem dobrze, co czujesz. U mnie niestety od sierpnia ciśnienie nie wzrasta powyżej 95/65 a najczęściej mam ok. 85/55. Śpię na stojąco... A tętno z kolei szaleje...

Martunka I jak podobały Ci się warsztaty? Tę szkołę rodzenia mam właściwie za dwoma płotami Na pewno będę do niej chodzić, także być może się spotkamy
Dobrze, że wracasz do zdrówka!

Nouvelle Kciuki trzymałam- daj znać czy to coś dało

Zielone oko Dzięki! Świetna stronka, podobają mi się szczególnie kolekcje "Sowa" i "Folk". A do tego ceny są świetne.

Mnie z kolei rano, tuż po przebudzeniu, dopadł kłujący ból oka Taki, jak mam przy migrenie, ale bez bólu głowy... I zupełnie nie wiem co to mogło być, na szczęście przeszło po masażu, zaklejeniu tego oka i tabletce...

Trzymajcie się ciepło!
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 16:27   #1954
anyolek
Zadomowienie

Scan pod kątem zespołów genetycznch wykonuje się pomiędzy 11 a 14 tygodniem ciąży- ja miałam w 12- wtedy też miałam krew pobraną, a w zeszłym tygodniu otrzymałam list z wynikami. Następne USG (anomaly scan) mam w 20 tygodniu (wykonuje się je pomiędzy 18 a 20 tyg 6 dn). Z tego co wiem przysługują tutaj tylko 2 scany, ale gdy cos się dzieje- robią odrazu (tak jak mówiłam, miałam dwa emergency scans z powodu skurczów).
Wydaje mi się, że Twój scan w 16 tygodniu jest tym dodatkowym, bo ok 20 wykonuje się go tutaj standardowo
Spotkania z położna wypadaja mi co miesiąc, raz tam gdzie GP, następne w szpitalu- a jak jest z Twoimi?
Aha! I jak to jest z cytologią? Mój ginekolog w PL powiedział, że jest obowiązkowe, z kolei tutaj położna mówi, że robi się je dopiero po porodzie A co na to Twoja położna??

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2014-09-27 o 16:30
anyolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 17:01   #1955
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, mogę dołączyć?
Termin mam na 21 marca, mam 29 lat. Mieszkam w UK, a tutaj ciążę prowadzi się w nieco inny sposób, więc ciągle mam masę wątpliwości...
Witaj

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
My dziś kombinowaliśmy jak do naszej mikro sypialni chociaż łóżeczko wstawić. Bo my mamy, co prawda nie dawno kupione, ale mieszkanko aneks z salonem + sypialnia.

Ja też myślałam, że kupię parke i po kłopocie i będzie dobra i za rok. Jednak nic z tego, mierzyłam i za dużo miejsca na brzuch nie ma, a przecież za dużej nie kupię.

Ja też raczej codziennie pisać bym nie pisała, raczej jakaś notka raz na tydzień. Coraz bardziej się przekonuje.

W poniedziałek wizyta, a ja bym chciała już
Do poniedziałku szybko zleci

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Trzymaj się, wiem dobrze, co czujesz. U mnie niestety od sierpnia ciśnienie nie wzrasta powyżej 95/65 a najczęściej mam ok. 85/55. Śpię na stojąco... A tętno z kolei szaleje...

Martunka I jak podobały Ci się warsztaty? Tę szkołę rodzenia mam właściwie za dwoma płotami Na pewno będę do niej chodzić, także być może się spotkamy

Zielone oko Dzięki! Świetna stronka, podobają mi się szczególnie kolekcje "Sowa" i "Folk". A do tego ceny są świetne.

Mnie z kolei rano, tuż po przebudzeniu, dopadł kłujący ból oka Taki, jak mam przy migrenie, ale bez bólu głowy... I zupełnie nie wiem co to mogło być, na szczęście przeszło po masażu, zaklejeniu tego oka i tabletce...

Trzymajcie się ciepło!
Nie ma za co Jak przyjdą dam znać jak z jakością a powinny w poniedziałek lub we wtorek. Jak będzie wszystko ok, to kupię kolejną porcję może coś z sówkami, bo mi też się bardzo podobają Chciałam coś kupić na all, bo tam body są np. po 10zł ale kurczę boję się o jakość, a w H&M na dziecięcym dla takiego maluszka nie ma za dużego wyboru, przynajmniej u mnie w mieście, ale za 2 tyg jadę do Poznania to wstąpię na Maltę, może tam będzie więcej
Stary 2014-09-27, 17:15   #1956
colds
Zakorzenienie

Juz nie moge sie doczekac az poznam plec Malenstwa :lovka:

W sumie to bez roznicy, co mialoby byc, ale chcialabym juz szalec zakupowo!
a ciezko znalezc cos fajnego unisex..
Stary 2014-09-27, 17:22   #1957
lesyeux
Zadomowienie

Nouvelle jak tam ? egzamin. pewnie zdałaś i świętujesz. mam nadzieję bo o 11 trzymałam kciuki

a ja dzień spędzam na leniuchowaniu.... nic atrakcyjnego:P jedyną moja atrakcją w tym dniu, będzie wyjazd do sklepu na wiosce po jajka i jakąś szynkę, mam ochotę na wiosenne kanapeczki
tylko jakoś trzeba się ogarnąć
--------------------------------------------------------------------------
a co do tematu USG to podjęłam decyzje, że mimo, ze moja gin robi ( usg prenatalne, tak uważa ) to mimo wszystko u mnie w mieście wymienia się dwa nazwiska specjalistów w tym zakresie, i na pewno nie jej Może i ufam swojej gin, ale zdenerwował mnie fakt, że nie dostałam takiej rozpiski na kartce a4 co i jak , jak wszystkie moje koleżanki.... jedynie z usg jak zdjęcia szły dostałam biometryczny raport płodu, ale to ponoć każdy dostaje na usg tez nie prenatalnym. a w tym 19/20 tc idę do niej na wizytę, niech mnie zbada itp. ( określi płeć bejbi) ale zapisze się w poniedziałek do tych specjalistów i umówię w podobnym terminie na to usg prenatalne ) ( połówkowe) . By mieć chociaż jedno sensowne porządne badanie u innego lekarza i pewnie potwierdzi też płeć, która wcześniej dowiem się u swojego lekarza i będę miała 100 % pewnośc
a ja będę zadowolona z badania u tego doktora, to z miłą chęcią przyjdę do niego tez w 30 tc wizyta 200zł, ale że ja mam do drugiego miasta tyle samo km co do miasta w którym kiedyś mieszkałam, a tam przyjmuje za 150zł, to wybiorę ten kierunek
ok. Kochane uciekam się szykować i jadę do sklepu
Stary 2014-09-27, 17:30   #1958
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość

Trzymajcie się ciepło!
Mogłybyśmy się spotkać z warsztatów jestem zadowolona, może przejdę się jeszcze na te z bezpiecznego malucha (10.10). Nie obeszło się bez typowo reklamowych wykładów, ale wszyscy starali się być mili i opowiedzieć jak najwięcej ciekawych rzeczy. Najwięcej czasu zajęła p. Teresa ze szkoły rodzenia. Część osób była też zainteresowana chustami do noszenia i sporo osób ćwiczyło pierwszą pomoc. Jednak wszystko to informacje w pigułce, dlatego już myślę o szkole rodzenia i akurat p. Teresa wydała się osobą, która na takich zajęciach opowie dużo przydatnych informacji.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 18:15   #1959
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Ewka5891 - Twoj nick od poczatku mi sie kojarzyl, ale nie wiedzialam skad.. a teraz juz wiem! mamy dzieciaczki w tym samym wieku.
Moj synek jest z 08.12 a Twoja corcia chyba cos chwile pózniej, co?

Cytat:
witajcie

nie odzywam sie bo od wczoraj walcze z migrena. Blam na spacerze i juz lepiej ale ogolnie TRAGEDIA. Mam bardzo niskie cisnienie 104/67...
Nameczysz sie biedna

Cytat:
Hej, mogę dołączyć?
Termin mam na 21 marca, mam 29 lat. Mieszkam w UK, a tutaj ciążę prowadzi się w nieco inny sposób, więc ciągle mam masę wątpliwości...
Witaj ja tez z uk, druga ciąża tutaj i ciagle nie jestem przekonana do ich sposobu prowadzenia ciazy.

Cytat:
Dopiero 4.11 a jestes w tym samym tyg co ja? Ja wiem,ze w UK wykonuje sie scan pod kontem Zespołu Downa w 16tyg- a w którm ty miałas ostatnio? Ja paracetamol czasem biore-nawet wczoraj bo bol głow mam gigantyczny. Także przeraża mnie brak badan ale gd podejrzewałam sączace sie wody-zbadali mnie ginekologicznie także kochana nie masz sie co denerwować. Ja miałam skan w połowie 10tyg(10tyg3dni), mam w 16tyg i w 20tyg(ze wzgledu na to co sie stało). Wiec dosc czesto.
U nas test pod względem testu downa jest od 12-14 tc.

Dostałam dzisiaj wlasnie wyniki ze szpitala, jest małe ryzyko wystąpienia zespołu downa ciesze sie bardo, bo czekalam na ten list.
Teraz w czwartek mam spotkanie z polozną a na początku listopada skan w 20tc.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2014-09-27 o 18:17
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 18:18   #1960
olasia
Zadomowienie

Witam nowa mamuske

My dzisiaj mielismy jechac do wrocka...ale mezu mial jedna rzecz zalatwic z rana i wrocil dopiero po 14 :/ wiec nici z wyjazdu. Na pocieszenie zrobilam sajgonki i teraz bekam... no pieknie normalnie

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 18:34   #1961
ewka5891
Zakorzenienie

Ja miałam przewijak na lozeczku. W starym mieszkaniu nie miałam miejsca na dodatkowe gadżety a teraz po prostu wykorzystam to co mam

Synek

Stary 2014-09-27, 18:47   #1962
anyolek
Zadomowienie

Ewka5891- to by się zgadzało W takim razie mamy połówkowy scan w tym samym czasie! A ostatnią wizytę u położnej miałam w miniony czwartek- szczerze mówiąc trochę mnie rozczarowała, bo była jakaś młoda w zastępstwie i nie potrafiła odpowiedzieć na kilka moich pytań...

A może któraś z Was wie, czy istnieje w UK jakis suplement diety z kwasami omega-3 dla ciężarnych? Wiem, że jest Pregnacare Plus, ale mam jeszcze dwa opakowania Original, więc chciałam coś osobnego. W Boots znalazłam takie 1000mg, z czego tylko 100mg to kwasy DHA, a 150- EPA. Tak samo z innymi tego rodzaju, np 300mg składa się na jedyne 34mg DHA, a 51 EPA. Summa summarum zdecydowałam się wkońcu na te Pregnacare Plus (te zawierają już 300mg DHA i 60 EPA), szkoda tylko, że dopiero teraz Ale chba nie jest za późno? Tym bardziej, że z jedzeniem ryb u mnie krucho, bo za nimi nie przepadam. Ostatnio łososia czasem zajadam, a i ochotę na koreczki śledziowe mam, myślicie, że taką surowiznę można?

A poza tym też bym chciała taki przewijak na łóżeczko- no i osobny regalik na kosmetyki i pieluszki

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2014-09-27 o 18:49
anyolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 19:14   #1963
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Juz nie moge sie doczekac az poznam plec Malenstwa :lovka:

W sumie to bez roznicy, co mialoby byc, ale chcialabym juz szalec zakupowo!
a ciezko znalezc cos fajnego unisex..
Mam tak samo

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

A ja właśnie rosól gotuje na jutro. Kura wiejska. Pachnie w całym mieszkaniu.
Głowa mnie pobolewa cały dzień, ale to nie to co wasze migreny. Do przeżycia.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 19:21   #1964
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
A ja właśnie rosól gotuje na jutro. Kura wiejska. Pachnie w całym mieszkaniu.
Głowa mnie pobolewa cały dzień, ale to nie to co wasze migreny. Do przeżycia.
u mnie strogonow na jutro się pichci tez pachnie
Stary 2014-09-27, 19:29   #1965
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Nigdy nie robiłam. To jakiś gulasz?

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Ja to zacofana jestem kulinarnie bo mój tż to prawie bezmięsny. Tylko drób toleruje ale też nie zawsze.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-09-27, 20:10   #1966
ewka5891
Zakorzenienie

Mordka to co ciekawego gotujesz? Moj Tz jest miesożercą, ewentualnie lubi nalesniki ale ja nie cierpię stac tyle przy patelni

Synek

Stary 2014-09-27, 20:17   #1967
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Ciekawe potrawy to tylko dla siebie, ewentualnie dla gości. On to nalesniki, ryz na mleku, jakieś klopsiki w sosie, zupe pomidorową, pierogi z owocami, jajko sadzone, placki ziemiaczane, kluchy ziemiaczane z twarogiem, spagetti, pizza tylko z salami, chińszczyzna.... I tak w kółko. Zero wędlin ( salami to wyjątek). Ciągle ser, dżemy i twarożki,serki , śledzie jakieś. Warzyw tez nie toleruje za bardzo ani owoców. Chyba tylko pomidory, banany i ziemniaki no może sporadycznie coś sezonowego skubnie. Także masakra!
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-09-27, 20:28   #1968
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe potrawy to tylko dla siebie, ewentualnie dla gości. On to nalesniki, ryz na mleku, jakieś klopsiki w sosie, zupe pomidorową, pierogi z owocami, jajko sadzone, placki ziemiaczane, kluchy ziemiaczane z twarogiem, spagetti, pizza tylko z salami, chińszczyzna.... I tak w kółko. Zero wędlin ( salami to wyjątek). Ciągle ser, dżemy i twarożki,serki , śledzie jakieś. Warzyw tez nie toleruje za bardzo ani owoców. Chyba tylko pomidory, banany i ziemniaki no może sporadycznie coś sezonowego skubnie. Także masakra!
Rzeczywiście masz ograniczony repertuar. Choc moj tez jest wybredny czasami: brokuły nie, szpinak ble, sos smietanowy rowniez szału nie robi. Wiec jak mam na cos ochotę innego to robię sobie i dla młodego w ciagu dnia a on dostaje cos prostego

Synek

Stary 2014-09-27, 20:30   #1969
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Rzeczywiście masz ograniczony repertuar. Choc moj tez jest wybredny czasami: brokuły nie, szpinak ble, sos smietanowy rowniez szału nie robi. Wiec jak mam na cos ochotę innego to robię sobie i dla młodego w ciagu dnia a on dostaje cos prostego
Dokładnie, tak samo robię.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-09-27, 20:42   #1970
anyolek
Zadomowienie

Nadrabiam wątek (pierwszej częsci nawet nie będę próbować) i powiem Wam, że Wasze kulinarne pomysły już mi smaka narobiły! Właśnie zjadłam 'wiosenne kanapeczki' lesyeux
A jeśli chodzi o TŻ-ów- to mój też jest strasznie wybredny! Ale powoli go uczę jeść warzywka, owoce, sery i ''co wymyślniejsze'' potrawy, bo jego gust kulinarny jest strasznie podstawowy i nie lubi próbować nowych potraw!
Stary 2014-09-27, 21:00   #1971
Jagódkaaa
Raczkowanie

A dla mnie mieso mogloby nie istniec, rzadko jem... Za to moj TŻ to miesozerca, a uwielbia...gulasz z zoladkow drobiowych I ostatnio dopiero sie przelamalam i w ogole wzielam to do reki i jakos zrobilam mu na obiad. Smakowalo mu, ale ja w sumie sama nie wiem jaki to smak...bo pierwsza rzecz ktora w ogole gotowalam bez jakiegokolwiek probowania fuuuujjjjjjjj
Jagódkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 21:31   #1972
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Heheh to widzę, że nie tylko mój mąż wybredny jada w sumie tylko kilka rzeczy- mięso, ziemniaki, pieczywo, makarony, kasze, ryż, ser i od czasu do czasu świeże ogórki. Owoce bardzo sporadycznie i to mało jakie. Pewnie wiesz jak trudno przemycić do obiadu jakieś warzywko chociaż w sosie... ale on jest niereformowalny, nie potrafię zmienić mu diety. Za to straszę, że już ma się zacząć zastanawiać jak dziecku będzie tłumaczyć, że sam czegoś nie je, ale dziecko zjeść musi. Obawiam się, że dziecko będzie brało z niego przykład w jedzeniu
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 21:35   #1973
olasia
Zadomowienie

Ogladalyscie ten filmik Mutant giant spider dog? Wiem, ze to wcale nie na temat ale po prostu sie poplakalam ze smiechu
Dobranoc

ps Moj mezu zje w sumie wszystko ale nie lubi zup a ja kocham. Najlepiej to mieso je a ja wlasnie nie lubie a nalesniki to zawsze ja robie ciasto a on smazy

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 21:41   #1974
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez Jagódkaaa Pokaż wiadomość
A dla mnie mieso mogloby nie istniec, rzadko jem... Za to moj TŻ to miesozerca, a uwielbia...gulasz z zoladkow drobiowych I ostatnio dopiero sie przelamalam i w ogole wzielam to do reki i jakos zrobilam mu na obiad. Smakowalo mu, ale ja w sumie sama nie wiem jaki to smak...bo pierwsza rzecz ktora w ogole gotowalam bez jakiegokolwiek probowania fuuuujjjjjjjj
Ja lubie żoładki.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Heheh to widzę, że nie tylko mój mąż wybredny jada w sumie tylko kilka rzeczy- mięso, ziemniaki, pieczywo, makarony, kasze, ryż, ser i od czasu do czasu świeże ogórki. Owoce bardzo sporadycznie i to mało jakie. Pewnie wiesz jak trudno przemycić do obiadu jakieś warzywko chociaż w sosie... ale on jest niereformowalny, nie potrafię zmienić mu diety. Za to straszę, że już ma się zacząć zastanawiać jak dziecku będzie tłumaczyć, że sam czegoś nie je, ale dziecko zjeść musi. Obawiam się, że dziecko będzie brało z niego przykład w jedzeniu
Niestety moja córka nayczyła sie od tatusia i wybrzydza ze wszystkim. Nie chce nawet spróbowac nowych rzeczy. Zajadaja sie płatkami z mlekiem i chlebem z serem z mikrofali. Tylko, że ona miesko i wędliny lubi ale warzyw juz nie, twarogów, jogurtów wszelkich, zupy tez nie wszystkie. No trudno mam znimi. Jak jedno je to drugie nie je.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-09-27, 21:55   #1975
crystal25
Zakorzenienie

piekne ubranka

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Hej, mogę dołączyć?
witaj ja tez nie mieszkam w Pl, i tez nie podoba mi sie sposob prowadzenia ciazy przez lekarzy tutaj, nie do konca... ale nie mamy wyjscia

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
wspolczuje, moj TZ zje wszystko co robie na obiady, rzadko gotuje polskie dania, ale je rzadko i malo tak jakby zapominal ze trzeba jesc codziennie ( jest pracoholikiem, to chyba jest to ), zawalu z nim mozna dostac

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Poszlam dzis do sklepu z rzeczami uzywanymi dla dzieci , ile tam wozkow i tego wszystkiego za male pieniadze
Oczywiscie wyszlam z reklamowka
A ja dzis od rana zywie sie tylko pomidorowka, mam ogromna chcice na zupy....

Nouvelle jak tam egzamin?

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-09-27 o 21:57
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 22:00   #1976
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
chociaz.. ostatnio chodzi za mna piwo
Mnie też, szczególnie jak TZ pije;p
Cytat:
Mam tak samo
I ja, tylko ja już zaczęłąm zakupy:P Może niektór typowo dziewczęce(te z hm różowe), ale reszta zdaje mi sie on i dla chłopca i dla dziewczynki.
Bodziaki zakupione w Tesco, przez 4 dni jest jeszcze -30% i tym sposobem mamy 17 bodziaków za niecałe 80zł:P(wzięłam różne rozmiary)

Zobaczcie jakie cudo znalazłam. Śpiworek do wózka. Kojarzycie firme Beztorsko? Teraz jakas weekendowa promocja, muszę obbadać, może zakupię

_________________________ _________________________ ________

Nouvelle pewnie świetuje:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spiworek.jpg (83,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140927_173930.jpg (111,8 KB, 32 załadowań)

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu

Edytowane przez marcia45
Czas edycji: 2014-09-27 o 22:01
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 22:01   #1977
RaDaMa
Raczkowanie

Cześć

Chciałam Was nadrobić, przeczytałam jedną strone i jak pocytowałam, dojechałam do końca to rpzeraziłam się ilością postów Nie dam rady Was niestety nadrobić

Odgrzeję więc starego kotleta skoro już zacytowałam a od jutra postaram się być na bieżąco

Cytat:
Napisane przez Bukka Pokaż wiadomość
Co sądzicie o liotonie Babydream fur Mama? Kupiłam, a potem mądrze sprawdziłam, że olejek ma więcej pozytywnych opinii...Postanowiłam zacząć się nasmarowywać w końcu czymś, co by potem nie żałować. Oczywiście pół godziny spędziłam przed półką z tymi wszystkimi specyfikami. Zawsze miałam problem z podemowaniem decyzji, ale teraz to się wręcz nasila :P
A co uważacie na temat sprzętów elektronicznych i przebywania w ich pobliżu w czasie ciąży? Mój partner ma pracę w domu i w dodatku ma fioła na punkcie różnych sprzętów. Niedawno się wprowadził, a dzisiaj przewiózł resztę urządzeń i teraz w jednym pokoju mam duży tv, komputer stacjonarny i dwa laptopy...Mamy małe, dwupokojowe mieszkanie, więc nie ma za bardzo możliwości manewrowania nimi. Dodam, że komputer i tv zazwyczaj działają przez większość dnia. Oczywiście teraz się zastanawiam, czy i jak to wpływa na maluszka, bo nie chcę świadomie mu szkodzić.
Macie jakieś zwierzaki w domu?
Ja odkąd zobaczyłam 2kreski na teście używam oliwki z babydreama po kąpieli. Planuję na dniach zacząć smarować się również rano balsamem
Urządzeniami się jakoś specjalnie nie rpzejmuję.
Mamy psa i kota.
Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Witam sie z rana
Dziewczyny a ja wczoraj jakas masakre miałam:ból głowy niesamowity do tego wymioty przez cały dzień, tabletka nie zadziałała meczyłam się tak straszliwie aż się bałam czy z kropką wszytsko dobrze. Dziś wstałam I znowu głowa ćmi.... płakac mi się chce...

Dziś idę na wizyte na 15 -prosze o trzymanie kciuków coby z moim maleństwem wszystko dobrze było.... nie powiem stresuje sie bardzo

Cytat:
Kciuki!

Ja wczoraj w nocy ( bo chodze spac ok 24:00) i dzis od rana czuje jak maleństwo sie w brzuchu przewraca
Wypycha sie raz pod pępkiem a raz po lewej stronie brzucha.

Mi dziś wydawało się jakby coś się przewróciło w brzuchu, jednak nie jestem w 100% pewna, że to dzieciaczek chociaż już połowa 18 tc
Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Wczoraj zadzwoniła do mnie teściowa i się dopytywała, czy mamy już imię dla Małej. A ja jej mówię, no albo Ula, albo Helenka i zapadła cisza w telefonie.
Po chwili mówi: No ale Heleeeeenaaaa??? Boże przemyślcie to.
A ja na to: Myślimy, prawie codziennie i Helenka wciąż jest na podium.
A ona: no ale to może jakieś inne? Może Sylwia? (dodam, że tak ma na imię TŻ siostra), a może Sławka, Sławomira, tak delikatnie co? (dodam, że TŻ ma na imię Sławek).
A ja powtórzyłam grzecznie: Ulka albo Helenka.
A ona: Ok, Ja przejrzę kalendarz i coś znajdę.
I weź tocz walkę z wiatrakami podeszłam do tego z uśmiechem, bo to i tak nasza sprawa. Ale TŻ się wkurzył na maksa, sam ma dość jej komentarzy i rządzenia się

Dobrze, że chociaż podeszłaś z uśmiechem bo ja psioczyłabym 2 dni
Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Dzień chłopaka coś kupujecie swoim tż? bo ja się zastanawiam właśnie.;p
TZ kinder niespodziewajkę, synkowi pewnie zdrowego lizaka

Umówiłam się na kolejną wizytę 07.10, a dzień później na USG połówkowe. I tak się zastanawiam, że u mojej lekarki chyba zrezygnuję z USG skoro maluszka zobaczymy już następnego dnia a chociaż 50 zł w keiszeni zostanie..

2 dni temu rpzyszła nam niania elektroniczna, chcieliśmy synka wyeksmitować na noce do jego pokoju, ale niestety wymiękłam.. jest za malusi
Stary 2014-09-27, 22:19   #1978
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

I ja, tylko ja już zaczęłąm zakupy:P Może niektór typowo dziewczęce(te z hm różowe), ale reszta zdaje mi sie on i dla chłopca i dla dziewczynki.
Bodziaki zakupione w Tesco, przez 4 dni jest jeszcze -30% i tym sposobem mamy 17 bodziaków za niecałe 80zł:P(wzięłam różne rozmiary)

Zobaczcie jakie cudo znalazłam. Śpiworek do wózka. Kojarzycie firme Beztorsko? Teraz jakas weekendowa promocja, muszę obbadać, może zakupię

Piekne bodziaki i spiworek tez piekny Szkoda ze w Pl nie mieszkam kupilabym
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-27, 22:28   #1979
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrabiam wątek (pierwszej częsci nawet nie będę próbować) i powiem Wam, że Wasze kulinarne pomysły już mi smaka narobiły! Właśnie zjadłam 'wiosenne kanapeczki' lesyeux
A jeśli chodzi o TŻ-ów- to mój też jest strasznie wybredny! Ale powoli go uczę jeść warzywka, owoce, sery i ''co wymyślniejsze'' potrawy, bo jego gust kulinarny jest strasznie podstawowy i nie lubi próbować nowych potraw!
Też na kolację miałam wiosenne kanapki

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
piekne ubranka

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

witaj ja tez nie mieszkam w Pl, i tez nie podoba mi sie sposob prowadzenia ciazy przez lekarzy tutaj, nie do konca... ale nie mamy wyjscia

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

wspolczuje, moj TZ zje wszystko co robie na obiady, rzadko gotuje polskie dania, ale je rzadko i malo tak jakby zapominal ze trzeba jesc codziennie ( jest pracoholikiem, to chyba jest to ), zawalu z nim mozna dostac

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Poszlam dzis do sklepu z rzeczami uzywanymi dla dzieci , ile tam wozkow i tego wszystkiego za male pieniadze
Oczywiscie wyszlam z reklamowka
A ja dzis od rana zywie sie tylko pomidorowka, mam ogromna chcice na zupy....

Nouvelle jak tam egzamin?
Dziękuję

Pochwal się co kupiłaś
Cytat:

Ekstra śpiworek!
Ale bodziaków, okazja świetna U mnie nie ma F&F w Tesco
Stary 2014-09-27, 22:29   #1980
gusia825
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

ja to typowa ciężarówka, tak samo się czuje jak i zaczęłam wyglądać
Mój Tż jak chrapie i nie reaguje na moje prośby, to biorę zapieram się nogami i go odwracam na bok wtedy nie chrapie ale później z rana narzeka, ze coś go boli wszystko ale
innej rady nie ma

ostatnio też przeglądam i zagląda, co by tu kupić.
Przewijak+komoda( minusy: zajmuje dużo miejsca, cena tez wysoka, plusem jest to, że mieści się na niej wszystko i ciuszki dziecka masz pod ręką w szufladach) wszystko na jedym miejscu.
przewijak na łóżeczko + takie pojemniki do zamontowania na łóżeczko, na najpotrzebniejsze rzeczy do pielęgnacji ( są w ikei) ( minus: pewnie czas użytkowania tego przewjaka to max 3 miesiące, bo później dziecko jest bardzo ruchliwe, wiercące się, i na takim wąskim przebijaku ledwo co się mieści. strach przed upadkiem. ciuszki dziecka nie są pod rękąplus: cenowo super!
stojący przewijak[/COLOR], z półkami na dole. (Minusy: miejsce potrzebne, ale nie aż tyle co na komodę. denerwujące jest w nim to, że tez trzeba kombinować z jakimiś pojemniczkami by zamontować, bo co chwila się schylać po kremik, po chusteczkę na te półki to idzie zwariować, dodatkowo ciuszki dziecka nie są pod ręka. plus: średnia cena.) są oczywiście stojące przewijaki np. z wanienką, pojemniczkami, ale tak samo cena wtedy wzrasta!

takie sobie obmyśliłam wytyczne do przeijaków, i nadal nie wiem co kupić. dodam, że nie mam komody czy szafy zakupionej do pokoju gdzie bym trzymała ciuchy, a na komodę przwijak nie mam tyle miejsca.

Jedynie, obmyśliłam, że kupię komodę, na ciuszki itp. i będzie ona długo służyła, bo bez przewijaka jest wąska i kupie ten przewijak na łóżeczko i te pojemniczki podręczne. a jak dzidzia podrośnie przwijac będziemy się na łóżku + mata chroniąca przed zabrudzeniami.

ale co jeszcze sobie obmyślę, tego nie wie nikt

Przewijak jest przykręcany na takich stópkach do łóżeczka, więc nie ma prawa od niego odpaść zaś obok mam komodę, która ma być dla dziecka Jak mi będzie dziecko za dużo fikać to się przeniesiemy z nim na stół pewnie. Gorsze przemyślenia mam co do wanienki, bo zastanawiam się czy zwykła wanna nie da rady + takie wyłożenie z gąbki pod dupkę dziecka Chociaż nie wiem czy to wygodne.

Cytat:
witajcie

Mnie też dziś migrena dopadła, dlatego niedługo idę paść na pyszczek

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Mordka to co ciekawego gotujesz? Moj Tz jest miesożercą, ewentualnie lubi nalesniki ale ja nie cierpię stac tyle przy patelni
Mój też jest mięsny Po naleśniku należy się kotlet jeszcze

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości