9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-28, 20:04   #1921
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Dlaczego byś nie kupiła?
Ja oczywiscie chce pojedynczy wozek
Nie lubię takich cudacznych wózków, a poza tym bardzo drogi... tyle nie kosztowały moje obydwa wózki razem
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 20:09   #1922
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlaczego byś nie kupiła?

iPhone
U nas to samo. Moim zdaniem za drogo jak na spacerówkę. Ale jeśli lubisz trójkołowe klimaty zobacz bumbleride indie. Szwagierka jest bardzo zadowolona.

Ja będę szukać w polskich producentach max do 800.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 20:12   #1923
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
U nas to samo. Moim zdaniem za drogo jak na spacerówkę. Ale jeśli lubisz trójkołowe klimaty zobacz bumbleride indie. Szwagierka jest bardzo zadowolona.

Nie przemawia do mnie ten wozek niestety Choc nazwę ma super.

Cena P&T jest porównywalna z cena BabyJoggera, takze nad ta kwestia sie nie zastanawiam, bo czy wybiorę BJ czy P&T wydam mniej więcej taka sama kwotę.

Nie słyszałam złej opinii na temat BabyJoggera, jednak nie ma on możliwości skretnego przedniego koła, co jest minusem.

iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 20:17   #1924
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego byś nie kupiła?

iPhone
ja musiałam zobaczyć jak on wygląda i od razu wyskoczył mi podwójny i przez chwile zastanawiałam się czy czasem nie myślisz o kolejnym szczęściu
Stary 2014-09-28, 20:22   #1925
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
ja musiałam zobaczyć jak on wygląda i od razu wyskoczył mi podwójny i przez chwile zastanawiałam się czy czasem nie myślisz o kolejnym szczęściu

O nie! Nie znioslabym tego Absolutnie nie zdecyduje sie na więcej Dzieci.

P&T słynie z podwójnych wózków, ale ma tez pojedyncze Z możliwością „dostawki”.

iPhone
Stary 2014-09-28, 20:23   #1926
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Nie lubię takich cudacznych wózków, a poza tym bardzo drogi... tyle nie kosztowały moje obydwa wózki razem
Cytat:

zerknęłam na cenę i są różne (bo różne modele), ale każda większa od ceny mojego wózka 2w1 - już widze minę tż jak bym mu powiedziała że taki chce
Stary 2014-09-28, 20:36   #1927
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Dobry wieczór

Jeremi spi od godziny. Przeczytaliśmy dwie strony „Kubusia Puchatka” i odleciał

Ponawiam pytanie z wczoraj - czy ktoras z Was uzytkuje/użytkowala wozek Phil&Teds i moze sie o nim wypowiedzieć?
Bo z opinii, które słyszałam i jak patrze na wozki P&T to coraz bardziej mnie przekonują

iPhone
Ja tez niestety nie znam nikogo kto miałby taki wózek. Jest rzeczywiście ładny, ale nie kupiłabym ze względu właśnie na cenę myślę, że wózki równie dobrej jakości można kupić za o wiele mniejsze pieniądze ale to tylko moje zdanie

Malwiska, Oliwka wygląda genialnie Widać, że czapka nie ma akceptacji Twojej córki

Młoda śpi, a ja się zastanawiam czy tez się położyć, czy pomarudzic jeszcze z godzinkę
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 21:03   #1928
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
O nie! Nie znioslabym tego Absolutnie nie zdecyduje sie na więcej Dzieci.

P&T słynie z podwójnych wózków, ale ma tez pojedyncze Z możliwością „dostawki”.

iPhone
Philips§Teds powiadasz Jak parzy kawę i zajmuje się dzieckiem to go wciągam ;-) fajny design ale drogi. Ps. Skąd ty bierzesz tyle kasy bank obrabowałaś ;-)
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 21:04   #1929
aga__tka
Zakorzenienie

Malwiska: Oliwka ślicznie wygląda
i pięknie Ci się udało uchwycić to porównanie

Cytat:
simka, dynię kroje w kostkę, dodaje 3 łyżki wody i gotuje aż bedzie miękka.

Zostałam dzis miło zaskoczona w Super Pharm. Stoję w gigantycznej kolejce z Jeremim i jedna z kasjerek zawołała mnie, żebym podeszła bez kolejki

Moje Dziecko zaskakuje mnie bardzo każdego dnia. Jest juz tak cudownie mądry. Potrafi sam wyjąc smoczek z buzi, włożyć go pozniej znowu, łapie i ogląda książeczkę szmacianą i gada jak najęty

iPhone
moja mała też mnie zaskakuje, do tego zadziwia mnie jak każde dziecko jest inne - ona jest straszna śmieszka, Ola też trochę była, ale nie aż tak, a Jeremi śmiał się naprawdę niewiele - uśmiechał się, ale się nie śmiał...

Cytat:
dzisiaj ważyła 4930g ogólnie też się dziwie że się miesci jeszcze, ale wiadomo są różni producenci i różne rozmiarówki, 62 jeszcze ciut za duże, są w ogóle są jakieś ciuszki między 56 a 62?? bo ja nie mam żadnego ciuszki między tymi rozmiarami
no to nieźle przybrała... a w którymś momencie ważyła sporo mniej od mojej, mimo początkowej podobnej wagi, a teraz przegoniła...nieźle

Cytat:
Nie przemawia do mnie ten wozek niestety Choc nazwę ma super.

Cena P&T jest porównywalna z cena BabyJoggera, takze nad ta kwestia sie nie zastanawiam, bo czy wybiorę BJ czy P&T wydam mniej więcej taka sama kwotę.

Nie słyszałam złej opinii na temat BabyJoggera, jednak nie ma on możliwości skretnego przedniego koła, co jest minusem.

iPhone
do mnie w ogóle nie przemawiają wózki trójkołowe przy naszych drogach (przejściach dla pieszych) - widziałam kiedyś jak babka nie mogła podjechać pod krawężnik, bo musiała się zaprzeć na tym pojedynczym (ale czemu to już nie pamiętam) i my staliśmy (byłam w aucie) i czekaliśmy aż jej się uda, bo nie mogliśmy przejechać... ogólnie to spoko, można poczekać, ale jakby jakieś auto jechało i tylko zwolniło żeby zdążyła przejść (co na szybszych drogach jest nagminne), to na miejscu tej kobiety bym dostała zawału chyba, nie mogąc podjechać pod ten krawężnik...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 23:17   #1930
ecencia
Raczkowanie

Co do karmienia to my mimo kaienia persia planujemy warzywka wprowadzac od 4,5 msc. Tak radzi tesciowa i moim znajomym sie takie wprowadzanie sprawdzilo. A co do glutenu to teraz wlasnie radza zeby szybko wprowadzac ale malutkie ilosci.
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 03:47   #1931
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość

no to nieźle przybrała... a w którymś momencie ważyła sporo mniej od mojej, mimo początkowej podobnej wagi, a teraz przegoniła...nieźle

Myslalam ze to normalny przyrost a ile wazy Twoja? Moja po skonczeniu 1 mc wazyla 3800 czyli 800g a pod koniec drugiego 4775 czyli 975g, waze ja raz w tygodniu w poniedzialki ale czasami zdarza mi sie czesciej jak zrobi po paru dniach mega kupe
Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 06:41   #1932
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Philips§Teds powiadasz Jak parzy kawę i zajmuje się dzieckiem to go wciągam ;-) fajny design ale drogi. Ps. Skąd ty bierzesz tyle kasy bank obrabowałaś ;-)

Lubię dobry design po prostu Wolę zapłacić 1500 zł - 2000 zł za spacerówkę i mieć ją zrobioną z najlepszej jakości materiałów.

Z resztą kieruję się tą zasadą w każdej kwestii - ubrań, butów, kosmetyków, dodatków

iPhone
Stary 2014-09-29, 07:39   #1933
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Simka a to kozie to skąd się wzięło w planach? Pytam bo gdzieś czytałam że to po 12mies dopiero. Człowiek głupieje.
Bo mój ma skaze białkowa i tylko przy przedstawianiu kozie wchodzi w gre wiec zobaczymy..podobno nie każde dziecko akceptuje to mleko..
A co do wprowadzania pokarmów po rozmowie z pediatra i znajomymi zdecydowalismy od 4 miesiąca dawać
6 miesiąc to uważam ze za późno jest ale to moje zdanie
A gluten każą przy KP wprowadzać miedzy 4-6 miesiącem także jak mam gluten wprowadzać to wole od czegoś innego zacząć

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 07:47   #1934
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Lubię dobry design po prostu Wolę zapłacić 1500 zł - 2000 zł za spacerówkę i mieć ją zrobioną z najlepszej jakości materiałów.

Z resztą kieruję się tą zasadą w każdej kwestii - ubrań, butów, kosmetyków, dodatków

iPhone
my z tż zawsze mówimy że "oszczędny dwa raz traci", ale nie ze wszystkim tak jest, wiadomo że cena zależy też od marki a nie zawsze ma to odzwierciedlenie w jakości czy "długowieczności" jakiegoś sprzętu.
nasz wózek kosztował malutko ale wydaje mi się że to przez to że jest produkowany przez polskiego producenta który dopiero co zyskuje popularność - jest stabilny, dobry jakościowo i wg mnie śliczny
zresztą zauważyłam że nasze dziecko jest bardzo oszczędne ciuszki z lumpa nadal niektóre nosi 56 , z jedzeniem nie wybrzydza - zjada to co ja i jeszcze z jaką radością upodobała sobie jedną maskotkę i reszta jej nie potrzebna
gdybym wmówila tż że spacerówka za 2tys to najlepszy nasz zakup to pewnie by się zgodził ale najzwyczajniej szkoda mi tyle pieniędzy na wózek
Stary 2014-09-29, 08:42   #1935
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Bo mój ma skaze białkowa i tylko przy przedstawianiu kozie wchodzi w gre wiec zobaczymy..podobno nie każde dziecko akceptuje to mleko..
A co do wprowadzania pokarmów po rozmowie z pediatra i znajomymi zdecydowalismy od 4 miesiąca dawać
A gluten każą przy KP wprowadzać miedzy 4-6 miesiącem także jak mam gluten wprowadzać to wole od czegoś innego zacząć
Nam nawet na SR położna mówiła, że mimo wyznaczników WHO odnośnie kp, często dziecko samo wcześniej już domaga się rozszerzenia diety i fajnie jesli będzie poznawało nowe smaki i że te 6 mcy to jednak może być trochę za długo a z tym kozim mlekiem to mnie oświeciłaś, ja nawet nie wiedziałam, że można takie podawać ehh... człowiek się uczy całe życie

Cytat:
my z tż zawsze mówimy że "oszczędny dwa raz traci", ale nie ze wszystkim tak jest, wiadomo że cena zależy też od marki a nie zawsze ma to odzwierciedlenie w jakości czy "długowieczności" jakiegoś sprzętu.
nasz wózek kosztował malutko ale wydaje mi się że to przez to że jest produkowany przez polskiego producenta który dopiero co zyskuje popularność - jest stabilny, dobry jakościowo i wg mnie śliczny
zresztą zauważyłam że nasze dziecko jest bardzo oszczędne ciuszki z lumpa nadal niektóre nosi 56 , z jedzeniem nie wybrzydza - zjada to co ja i jeszcze z jaką radością upodobała sobie jedną maskotkę i reszta jej nie potrzebna
gdybym wmówila tż że spacerówka za 2tys to najlepszy nasz zakup to pewnie by się zgodził ale najzwyczajniej szkoda mi tyle pieniędzy na wózek
Ja też wychodzę z założenia, że watro poszukać czegoś w dobrej jakości za mniejsze pieniądze są rzeczy, na których nie powinno się oszczędzać, a są takie, na które wydawanie ogromnej kasy nie ma większego sensu np. markowe ubranka dla niemowlaka, który za moment z nich wyrośnie Młoda ma kilka super wypasionych zestawów (na pokazy rodzinne ) ale ogólnie w tym temacie nie przeginamy co do wózka, to ja wydałam ok 2tys za wózek 3w1 i rzeczywiście dla mnie tyle za samą spacerówkę to trochę dużo. Ale jeśli komuś się bardzo podoba i uważa, że to najlepszy zakup to super

Dzień dobry

Młoda padła po śniadaniu, a ja czekam na pielęgniarkę środowiskową, niech tylko spróbuje nie przyjść
Stary 2014-09-29, 09:18   #1936
Celebrinfea
Wtajemniczenie

A u mnie młoda ma dziwne jazdy smoczka nie, piersi nie za to mojego palca tak... Co jest? Czyżby ząbki?
Stary 2014-09-29, 09:23   #1937
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Myslalam ze to normalny przyrost a ile wazy Twoja? Moja po skonczeniu 1 mc wazyla 3800 czyli 800g a pod koniec drugiego 4775 czyli 975g, waze ja raz w tygodniu w poniedzialki ale czasami zdarza mi sie czesciej jak zrobi po paru dniach mega kupe
dziś to w sumie nie wiem ile waży zważę ją później... ale tydzień temu na 2 miesiące 4,6kg, tylko że 2 dni przed ukończeniem 1 miesiąca ważyła 4kg (czyli 200g więcej niż Twoja a teraz prawie 200 miej...)... no i w dodatku 31.08 miała już 4,41 a 10.09 czyli po 10 dniach tylko 4,5... lekarka mówiła żeby obserwować, w tym okresie miała chore gardło, więc to może przez to tak mało, no i dzieci będą "teraz już mniej przybierać" - to sformułowanie lekarki jak mała miała niespełna 2 miesiące, ale nie wiem dokładnie o jakie "teraz" jej chodziło

Cytat:
z tym mlekiem to i tak chyba szybko, ogólnie się przyjęło (z czym się w sumie nie zgadzam do końca) że mleko niemodyfikowane się po 2 roku życia wprowadza... jak zaczynałam przechodzić na zwykłe krowie (moje dzieci nie miały skazy) jak Jeremi miał 1,5 roku to na mnie większość ludzi jak na wyrodną matkę patrzyło... no ale ja sobie nie wyobrażam przejść na modyfikowane z takim dużym dzieckiem... i co pół roku później bym go przestawiała na zwykłe? zresztą jak się poczyta trochę o zaleceniach to piszą, że można zwykłe podawać, ale raczej nie UHT, z tym że większość norm żywieniowych "opracowują" producenci żywności dla niemowląt (no bo nie przygotowują, tylko piszą zrozumiałym językiem, na kolorowo itp. na podstawie różnych wytycznych na które się powołują np. WHO), więc trudno, żeby pisali że spokojnie można takie mleko dzieciom podawać, to byłby strzał w kolano, wydaje mi się że nie oszukują w tych opracowaniach, ale przedstawiają w taki sposób, żeby wyglądało że modyfikowane jest najlepszą/jedyną opcją dla dziecka.
Stary 2014-09-29, 09:27   #1938
Domi_00
Rozeznanie

Pytanie do dziewczyn karmiących mm: podajecie witaminę D3?
Stary 2014-09-29, 09:33   #1939
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie młoda ma dziwne jazdy smoczka nie, piersi nie za to mojego palca tak... Co jest? Czyżby ząbki?
moja ma ostatnio momenty, że marudzi jakby jej coś było, nie chce mleka, smoka nie, nic nie... ale jak do niej zagadam to już nie marudzi... ale to nie może być takie gadanie na zasadzie: co byś chciała, tylko takie gruchanie, śmianie się i gadanie o czymś innym (tzn ja sobie zdaję sprawę że chodzi o ton głosu )

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
ja podaję, ale czasem mi się zapomni ale teraz muszę zacząć bardziej pamiętać, bo jednak zima idzie i słońca będzie coraz mniej... a latem to ja nie jestem tak na 100% przekonana że jest konieczna, więc nie pilnowałam się aż tak bardzo mocno...

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

włosy mi strasznie wypadają... chyba muszę też zacząć brać witaminy...
wiem niby że to norma i po tym jak były w super stanie w ciąży, teraz muszą wyrównać swój stan, ale chyba nawet będę musiała zacząć o nie trochę dbać, bo oprócz tego wypadania, to się zrobiły takie dziwne, bardzo się plączą i są jakby "haczące" (nie są, tylko jak dotykam, to takie wrażenie porowatości?? czy czegoś takiego zostawiają)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 09:36   #1940
i like it
Rozeznanie

Cytat:
My chyba bedziiemy wprowadzac najpierw warzywo a pozniej owoc, tyle ze ja mam opory wczesniej niz po skonczeniu 5 czy 6 miesiaca.
Z tego co pamietam to od 4 miesiaca wprowadza sie pokarmy u dzieci karmionych mm, a od 6 kp.
Jeszcze mam czas bo mala ledwie skonczyla 2 mc ale z.checia poczytam o waszych doawiadczeniach przy wprowadzaniu nowych rzeczy do diety dziecka.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

a tak moja Oliwka uwielbia noszenie czapki
świetnie to ujelaś. Oliwcia cudna

Domi ja nie podaję

Dzien dobry ja tylko na chwilę życzyć miłego dnia i tygodnia
Ale jak juz jestem to pochwałę się moja Sonia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sonia.jpg (102,8 KB, 55 załadowań)
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 09:42   #1941
simka234
Wtajemniczenie

domi skazowcy niestety tylko takie tolerują a ja swojemu dziecku mleka sojowego nie dam ..wiadomo ze mleko kozie jest tłuste i trzeba je rozcienczać..ale co tam..
My dziś kolejny dzień jabłko..
Muszę wyciągnąć sokowirowke może soczku się napije..
Malý jak widzi jak ktoś je to AZ mlaska śmiesznie to wygląda..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
Stary 2014-09-29, 09:49   #1942
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość

Domi ja nie podaję

I like it piękna Sonia. Oczyska ogromne i super pajacyk, mamy identyczny shoppingi w F&F Dzięki za odpowiedź odnośnie wit. D
Stary 2014-09-29, 09:59   #1943
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość

Domi ja nie podaję

śliczna

Cytat:
domi skazowcy niestety tylko takie tolerują a ja swojemu dziecku mleka sojowego nie dam ..wiadomo ze mleko kozie jest tłuste i trzeba je rozcienczać..ale co tam..
My dziś kolejny dzień jabłko..
Muszę wyciągnąć sokowirowke może soczku się napije..
Malý jak widzi jak ktoś je to AZ mlaska śmiesznie to wygląda..
dlaczego nie chcesz dać sojowego?

a tak a propo żywienia mi się przypomniało, że miałyśmy kiedyś dyskusję o mikrofalach i miałam spytać siostrę, która robiła jakieś badania nt, witamin po mikrofalach, zapomniałam wtedy, ale pytałam w środę siostrę i ona mówi, że witamin jest trochę mniej, ale nie jest to istotna różnica pomiędzy mikrofalami a konwencjonalną obróbką termiczną... a np. przy wit C decyduje bardziej czas niż sposób obróbki, więc paradoksalnie w suszonych w mikrofali produktach (kilka godzin) zostało więcej wit niż w tych suszonych konwencjonalnie (kilkanaście godzin)...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 10:01   #1944
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Domi wydaje mi się że w mm jest już zawarta. W każdym razie jutro jesteśmy u lekarza to spytam. Ja dopóki kp przeważa nad mm miałam nic nie zmieniać w podawaniu witamin. A teraz to obaczym.
Stary 2014-09-29, 10:03   #1945
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Domi wydaje mi się że w mm jest już zawarta. W każdym razie jutro jesteśmy u lekarza to spytam. Ja dopóki kp przeważa nad mm miałam nic nie zmieniać w podawaniu witamin. A teraz to obaczym.

Celebrinfea właśnie wiem, że jest już w mm, ale różne opinie czytam teraz i trochę zgłupiałam mamy wizytę niebawem to też zapytam, ale będę wdzięczna za wszelkie info
Stary 2014-09-29, 10:17   #1946
debesciara
Zadomowienie

Eydrith, Domi dzięki za życzenia dla tż co prawda dopiero dziś ma urodziny więc dziś przekażę i Domi też najlepsze życzenia, więcej takich nocek jakie masz
malwiska ekstra "przed i po" Oliwki
agatka mi się wydaje że Basia szczęśliwa w chuście przynajmniej na zdjęciach Może to faktycznie ejszcze za wcześnie... mnie też "drażniła" ta latająca główka, a ze schowaniem jej też nie było tak łatwo
bambusek a co za mecz?
Celebrinfea faktycznie też mogę powiedzieć bo już mam porównanie że po Enfamilu kupki są gęściejsze.. ale moich dzieciaków to mleko nie blokowało W każdym razem my też się z nim żegnamy z małym żalem, dziś rano podałam ostatnią porcję i tym samym pucha pusta, od teraz już tylko Bebiko Ciekawe czy kupki bardziej żółte się zrobią, bo mały ma jednak tendencję do lekkiego seledynu
Cytat:

iPhone
Nooo to ja mam tak samo tylko nie mam/ szkoda mi na to pieniędzy No ale ja banku nie obrabiałam (jeszcze).
My kupując spacerówkę kierowaliśmy się w dużej mierze tym że ma posłużyć jeszcze kolejnym naszym dzieciom i z tego powodu postanowiliśmy zaszaleć i wydać na nią (uwaga) ok 500zł no i wydaliśmy chyba 550zł jeśli dobrze pamiętam, trochę żałuję że jednak nie zdecydowaliśmy się na MacLarena ale uważałam że 800-900zł to dużo za dużo.. Także punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Tak i napewno trzeba podawać

Coś jeszcze miałam pisać, ale nie pamiętam co

Witam się półprzytomna... Jak to na fb dziś pisałam, małę dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot.. Postanowiliśmy oduczyć Matyldę zwyczaju siedzenia z nią kiedy zasypia.. znosi te zmiany rodem z Superniani niezbyt dobrze.. tzn ok godziny płacze i wstaje z łóżka a my ją zanosimy, odkładamy itd.. No i dziś nie dość że Ignaś zażądał ekstra karmienia o 2:30, to Matylda obudziła się niby na siku o 3:30 i już nie usnęła Nie dość że od piątku codziennie mamy gości, mojej mamy nie było w weekend więc wsparcia w kuchni brak, chłop w sobotę miał kaca, a od wczoraj przeziębiony (więc mam trzecie dziecko), to jeszcze taka akcja w nocy a taką miałam nadzieję się wyspać, nawet trochę wcześniej poszłam spać ehhhh no to się wyżaliłam Dobrze że dziś moja mama już jest to małą przejęła, bo dziś miałam z rana na nią takie zęby, że mogłabym pogryźć

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

i like it śliczna Sonia i ten pajac
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 10:31   #1947
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Eydrith, Domi dzięki za życzenia dla tż co prawda dopiero dziś ma urodziny więc dziś przekażę i Domi też najlepsze życzenia, więcej takich nocek jakie masz
malwiska ekstra "przed i po" Oliwki
agatka mi się wydaje że Basia szczęśliwa w chuście przynajmniej na zdjęciach Może to faktycznie ejszcze za wcześnie... mnie też "drażniła" ta latająca główka, a ze schowaniem jej też nie było tak łatwo
bambusek a co za mecz?
Celebrinfea faktycznie też mogę powiedzieć bo już mam porównanie że po Enfamilu kupki są gęściejsze.. ale moich dzieciaków to mleko nie blokowało W każdym razem my też się z nim żegnamy z małym żalem, dziś rano podałam ostatnią porcję i tym samym pucha pusta, od teraz już tylko Bebiko Ciekawe czy kupki bardziej żółte się zrobią, bo mały ma jednak tendencję do lekkiego seledynu

Nooo to ja mam tak samo tylko nie mam/ szkoda mi na to pieniędzy No ale ja banku nie obrabiałam (jeszcze).
My kupując spacerówkę kierowaliśmy się w dużej mierze tym że ma posłużyć jeszcze kolejnym naszym dzieciom i z tego powodu postanowiliśmy zaszaleć i wydać na nią (uwaga) ok 500zł no i wydaliśmy chyba 550zł jeśli dobrze pamiętam, trochę żałuję że jednak nie zdecydowaliśmy się na MacLarena ale uważałam że 800-900zł to dużo za dużo.. Także punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

Tak i napewno trzeba podawać

Coś jeszcze miałam pisać, ale nie pamiętam co

Witam się półprzytomna... Jak to na fb dziś pisałam, małę dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot.. Postanowiliśmy oduczyć Matyldę zwyczaju siedzenia z nią kiedy zasypia.. znosi te zmiany rodem z Superniani niezbyt dobrze.. tzn ok godziny płacze i wstaje z łóżka a my ją zanosimy, odkładamy itd.. No i dziś nie dość że Ignaś zażądał ekstra karmienia o 2:30, to Matylda obudziła się niby na siku o 3:30 i już nie usnęła Nie dość że od piątku codziennie mamy gości, mojej mamy nie było w weekend więc wsparcia w kuchni brak, chłop w sobotę miał kaca, a od wczoraj przeziębiony (więc mam trzecie dziecko), to jeszcze taka akcja w nocy a taką miałam nadzieję się wyspać, nawet trochę wcześniej poszłam spać ehhhh no to się wyżaliłam Dobrze że dziś moja mama już jest to małą przejęła, bo dziś miałam z rana na nią takie zęby, że mogłabym pogryźć

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

i like it śliczna Sonia i ten pajac
szczesliwa? jednorazowo się tak udało - miała dobry humor no i matka jej pozwolila glowe odchylac przez chwile
tez miałam ciezka noc...
dobrze ze teraz dzieciaki spokojne (na razie )

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2014-09-29 o 10:32

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 10:55   #1948
malwiska
Zakorzenienie

Przy mm to witaminy K sie nie daje (chyba). Z tego co pamietam przy kp K do 3 mc a D dlugo dlugo nie wiem do kiedy ale w ksiazeczcce mam zapisane.
U nas piekna pogoda wiec dodatkowo witaminke D lapiemy

Stary 2014-09-29, 12:25   #1949
mamaya
Zakorzenienie

Domi, wit. D podaje sie przy mm na 100%.
Wit. K za to nie podaje sie. Przy kp należy podawać wit. K dopóki nie przekroczy 250 ml i należy podawać od 8 doby.

iPhone
Stary 2014-09-29, 12:28   #1950
simka234
Wtajemniczenie

agatka bo generalnie jestem bardzo eco jeśli chodzi o żywność u daje dziecku tylko swoje nie pryskane i ograniczam chemie do minimum
Dla mnie soja jest genetycznie modyfikowana i nie mam zamiaru takiego swinstwa dawać dziecku takie moje zdanie
Sama tęgi nie badań bo uważam ze jest niezdrowe i juz
Mały ma juz zapasy porobione na czas jego wprowadzania produktów i o sklepowych może zapomnieć..
I uważam ze mleko kozie jest zdrowsze od sojowego

Kocham
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości