|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
![]() |
#3572 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3573 |
Raczkowanie
|
hej gratuluje wszystkim mamusią ! Dziewczyny super opisy porodów, zobaczycie z jakim wzruszeniem będziecie to czytać za kilka lat.
Nie mogę spać, to chyba z nerwów. O 8 mam być w szpitalu na cc, tylko pytanie czy faktycznie zrobią jutro ? Błogosławiona nieświadomość, to już moja druga cc i wiem jak to wygląda. Mam neta. w kom. więc pewnie jutro się odezwę. Trzymajcie za mnie kciuki. pa |
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Rozeznanie
|
Lunnas i Mortisha trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() ![]() Glossary to dzisiaj cc? Trzymam mocne ![]() ![]()
#3575 | ||
Zadomowienie
|
Myślałam, że już nie zajrzę tutaj z rana, ale ciekawość mnie zżera czy mamy kolejną mamusię
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie bez zmian ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry ! Zasnęłam koło 23, jedna pobudka na siku i spałam do 8:20
![]() ![]() Glossary, no to ogromne kciuki ![]() ![]() Ogromne kciuki dla wszystkich potrzebujących ![]() Mortisha, miejmy nadzieję, że coś już się zacznie u Ciebie dziać ![]() Buziaki i uściski dla wszystkich Maluszków, które są już na świecie ![]() ![]() ![]() Ja wielkich planów nie mam, jadę na chwilę do kumpeli na ploty, po 14 przyjeżdża do mnie znajoma podolog zrobić mi stópki- sama już nie jestem w stanie sobie ich porządnie oporządzić, a mam potrzebę przed szpitalem mieć gładkie stopy ![]()
#3577 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- właśnie na tvn mówili że październik ma być cieplejszy niż zwykle ![]()
![]() |
#3578 | ||
Rozeznanie
|
Dzień Dobry Laleczki
![]() ![]() ![]() Mortisha Lunnas- ogromne ![]() ![]() Wszystkim gratuluję nowych tygodni!!!! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- AAaa no i ciekawe co u Farminki!!???
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Rozeznanie
|
Nad tym samym myślałam
![]() ![]()
#3580 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No właśnie, Farminka...Ma do kogoś numer ? Może mamy kolejne dziecię na świecie a nic nie wiemy ![]() Ale macie fajnie- KTG..Ja ani razu nie miałam ![]() ![]()
![]() |
#3581 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry Paniom
![]() U nas przepiękna, słoneczna pogoda i ciepło ![]() Dziewczyny które rodziły, mam pytanie, co to za mega wywiady przed porodem które Was tak denerwowały? O co oni tyle pytają w szpitalu? Możecie uchylić rąbka tajemnicy?
#3582 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Zaczynam sie przyzwyczajac ze sie mie wysypiam ehhh Mortisha i Lunnas kciuki za/wizyty. Ja jutro krew , mocz a/w czwartek wizyta... W koncuuuuuu Glosary kciuki. Purblanca ja w czwartek zaczynam 38 tydz i tez ktg tylko w szpitalu bylo. Zobacze co mi w czwartek powie bo z jej zapowiedzia to ostatnia wizyta... Zobaczymy No Farminka cisza moze to juz!
Razem od: 28.01.2008 r. ![]() Zaręczeni od: 28.01.2010 r. ![]() Nasz dzień: 21.07.2012 r. ![]() 31.10.2014 ![]() ![]() 8.05. Pierwsze kopniaczki ![]() Fasolinka Edytowane przez nowa8686 Czas edycji: 2014-09-29 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Magsik ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nalatyyya i Gargantuiczna przepiękne opisy ![]() ![]() U nas dziś taka sobie noc, bolą mnie już oba boki ![]() ![]() Dziś mam ambitny plan sprzątania, wczoraj dużo zaplanowałam i jeszcze ochota mi nie przeszła.. zobaczymy w trakcie jak będę to znosić ![]() Trzymam kciuki dla potrzebujących dziewczyn ![]()
![]() |
#3584 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam się!
Jak mnie nogi bolą od łażenia po tych grzybach to ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze, październik się nie zaczął , a u nas prawie połowa listy wypakowana ![]() Cytat:
Farminka, Pyrtolinka odezwijcie się ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
![]() u mnie nocka super, ale od 8 dostałam strasznego ( żeby to tak ładnie nazwać) przeczyszczenia organizmu... ![]() ( przepraszam za taki bezpośredni opis, mam nadzieję że nikogo nie uraziłam) Pur jeśli chodzi o KTG to zalecają je chyba dopiero pod koniec ciąży... ja przynajmniej pierwsze będę miała dopiero jutro. Glossary kciuki za cc. Musi być dobrze ![]() ja chyba sobie zrobię dzisiaj dzień borsuka ( jak to któraś z was pisała) nie wychodzę z łóżka, nie mam na nic siły ... ![]()
#3586 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3587 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Natalya, Gargantuiczna - świetne opisy! Cudownie się to czyta ![]() Glossary, Farminko, Pyrtolinko - kciuki za Was ![]() Magsik - sprawdź koniecznie co się dzieje, bo niepokojąco to brzmi i wracaj szybko do zdrówka ![]() Klio, Spinka - a co u Was? Macie już dzieciaczki w domku? ![]() Ja dziś też wizytuję ale dopiero późnym wieczorem i mam drugie ktg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
02.10.2014 ![]() Edytowane przez nocnyskowronek Czas edycji: 2014-09-29 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Pokój narodzin - jednoosobowy, w kazdym osobna łazienka Noworodkowe - ja byłam w 3odobowej, chyba taki standard, łazienka dzielona z pokojem obok, ale wejscie od środka Podpisz koniecznie swj plan porodu, bo inaczej powiedzą, że nieważny. Chociaż ja miałam niepodpisany, a był ezięty pod uwagę na ile to było możliwe Cytat:
śpij śpij, tak Ci powiem ![]() Ja przed porodem nie zdążyłam obciąć paznokci u rąk i miałam takie mega długie migdały. Nikt mi nie zwrócił uwagi, ale głupio się z tym czułam. Cipki też nie ogoliłam i miałam nieumyte włosy... Jak uczy mądrość ludowa - myjcie się dxiewczymy, bo nie znacie dnia ani godziny ![]() o ostatnią miesiączkę, lekarza, leki, która ciąża, który poród, choroby wczesmiejsze, choroby w rodzinie, blizny, tatuaże. Więcej nie pamiętam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() gargantuiczna i natalya, piękne opisy. gargantuiczna Twój poród do najłatwiejszych nie należał ale i tak od Ciebie bije pozytywna energia ![]() ![]() farminka, zazwyczaj rano coś pisała od wieczora jest cisza ![]() Edytowane przez abrakatabra Czas edycji: 2014-09-29 o 09:18 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 |
Wtajemniczenie
|
Jejku jak mi mała w brzuszku szaleje, to nie mogę! Jeszcze mnie te noże dźgają w bożenie, z tego co wiem, to ma rączki przy buzi, więc może sobie drogę do wyjścia toruje! Wczoraj w nocy też mi tak broiła, myślałam, że nie usnę! Nawet TŻ, który zazwyczaj przyłożył rękę i była cisza, tak jak położył to aż oczy zrobił, że cały brzuch mi lata na wszystkie strony!
Jeśli chodzi o ktg ja mam dzisiaj 3cie dopiero, niby można od 36 tygodnia chodzić, jeśli wcześniej nie ma wskazań, ale niektórzy lekarze nie zlecają, dopiero po terminie. Ja się sama umówiłam, bo mój prowadzący nie wspomniał nawet ![]() Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-09-29 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Rozeznanie
|
Właśnie babcia udziela mi "dobrych" rad. Że mogę od czasu do czasu dać Małemu przegotowanej wody z cukrem. Tak, tak, babciu - mówię. A spróbuj mi tylko tak zrobić - myślę.
W ogóle to zauważyłam, że trochę mnie drażnią telefonu od obu mam i pytania, jak sobie radzę i co u Małego. Rozumiem, że pierwszy wnuk i radość wielka. Na szczęście ominęły mnie telefony z gatunku: I co, urodziłaś już? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest mega durny wywiad i nie rozumiem czemu nikt nie Robił mi go wcześniej tylko jak trafiłam na porodówke, zwłaszcza ze u mnie nie bylo na nic czasu i liczyły sie sekundy, a oni pytania typu zawód, imię ojCa dziecka, jego zawód itp. Tak jakby zaraz po porodzie miało by to sie zmienic :-( Kciuki maź wsYstkie potrzebujące. Magsik trzymam kciuki by sie wszystko wyjaśniło i przeszło.
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Wtajemniczenie
|
Nie odzywalam się, bo już mi glupio za to moje niezdecydowane dziecko... Stwierdzilam, że póki w końcu nie urodze to się nie odzywam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Farminko, trzymaj się! Jeszcze troszkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 24 wrzesnia urodziłam córeczkę Alicję o godzinie 10:53. W piątek wyszłyśmy do domku. Poród trwał niecałe 5 godzin, ale doliczyli mi 3 godziny z domku ![]() Nie byłam nacinana, z czego bardzo sie cieszę. Także długo sobie nie posiedziałam w domku od ostatniego wypisu ze szpitala (2 dni). Alunia jest śliczna, mąż się nami opiekuje, we wszystkim chce mnie wyręczać, aż mi głupio, był przy porodzie i teraz nadskakuje nam ile może, mówiąc, że dosyć się wymęczyłyśmy i mam odpoczywać. Nie sądziłam,że aż tak go to poruszy. Bardzo mi pomógł podczas porodu, przypominal o oddechu, mówił, że jestem dzielna i podawał mi gaz ciągle, pomógł mi się wytrzeć po prysznicu, także na pawdę polecam zabrać mężusia na salę porodową. No i co tu jeszcze, jak coś to pytajcie, bo nie wiem co tu jeszcze dodać, a no i przepraszam, że dopiero teraz ale musiałam się ogarnąć, gości i dom po długiej nieobecności... Alunia właśnie poszła spać po wizycie położnych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3597 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny, zaraz mnie zabierają "pod nóż"
|
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Czytając to co się dzieje, to ja mam mega stracha że mnie dopadnie poród przed wyznaczonym terminem, kurde, ja nie chcę, bo do szpitala muszę jeszcze dojechać... Cytat:
![]() No nic zobaczymy o co mnie będą pytać w moim szpitalu, ale na pewno nie udzielę im tak niepotrzebnych informacji...
![]() |
#3599 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
II kreski - 14.02 ![]() pierwsze USG - 5.03 ![]() Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 Edytowane przez sweetdream90 Czas edycji: 2014-09-29 o 11:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.