|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
Witamy Basieńkę Cytat:
Natalyyya dziękuję za opis ![]() Gargantuiczna, Tobie też dziękuję Położna na medal, nie było owijania w bawełnę. Podoba mi się Twoje dojrzałe podejście do porodu ![]() Magsik, biedaczko! Siły! Glossary trzymam Chciałabym tak z biegu, jutro....Cytat:
, Zosia była u dziadków pierwszą wnuczką, ciekawe czy tera też będą mieli taką sraczkę ![]() Cytat:
Czy się mścić czy nie ![]() Bry! Nadrobiłam szybciutko weekend i zabieram się za robotę, bo coś czuję, że jutro będę już w szpitalu ![]() Dziś wizyta jak zwykle ![]() Lunnas, Mortisha, nocnyskowronek ![]() Miłego dnia! |
||||
|
|
|
#3602 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mąż niech się wykazuje. Wszystkiego najlepszego dla Ali ![]() Cytat:
O matko! Bądź dzielna ![]() Cytat:
Wgl beznadziejne są te książeczki zdrowia teraz. Po pierwsze - są marki Pampers, więc od razu wyrwaliśmy z TŻ 5 stron z reklamami. Po drugie sa wielkie. |
|||
|
|
|
#3603 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki! Dawaj znac po.
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
|
|
#3604 |
|
Raczkowanie
|
jeju to już?
KCIUKI są, trzymaj się dzielnie
|
#3605 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zaraz nawet nie wiem dokładnie kiedy zaczynam 37. I też jestem ciekawa wizyty i tego co mi powie jutro lekarz...Cytat:
O, może jakiś znak u Ciebie z tym przeczyszczeniem, co ? Odpocznij sobie póki jak to mówią masz czas Cytat:
Cytat:
Pytanie o tatuaż ? No mam, i co im po tym ? Dziwnie...No ale jak pytają to chyba w jakimś celu Chociaż mnie tak jak was, dziwią te pytania o zawody. Masakra ![]() Cytat:
Woda z cukrem dla niemowlaka ? Hihihi U mnie pewnie nie obędzie się bez rad, mieszkam z rodzicami. Ale mam nadzieję, że nie będą jakieś na siłę... Ja telefonów jeszcze nie mam, ale co mnie ktoś widzi, to wypytuje ![]() Cytat:
No i zdrówka życzę, obyś miała jak najwięcej sił, bo poród myślę już blisko... Cytat:
Coraz bardziej przekonujecie mnie do porodu z tżtem...Chociaż ja nie wiem co on na to, bo w sumie umawialiśmy się, że nie będzie przy porodzie...No ale zobaczymy. Jak się w ogóle czujecie Kochana ? Ogromne Trzymaj się !
|
|
#3606 |
|
Raczkowanie
|
golssary mocno zaciskam kciuki!!!
Mixi89 cudnie że mężu pomaga!
|
#3607 |
|
Raczkowanie
|
Trzymamy kciuki !!!
|
|
#3608 |
|
Wtajemniczenie
|
glossary Jejku kciuki, żeby wszystko było dobrze, a potem dzidzia grzeczna i rana bezbolesna
![]() Ja po ktg....porodu ni widu ni słychu, a mąż od przyszłego tygodnia by wolne chciał już brać, no nie wiem.....coś musimy postanowić, będę wiedzieć w środę od prowadzącego po jakim czasie ewentualnie do szpitala mnie wyśle i zostaje mi czekanie |
|
|
|
#3609 |
|
Raczkowanie
|
mam syna 3430 g 57cm : )
|
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3611 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje
spory chlopak!
II kreski - 14.02 pierwsze USG - 5.03 Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 |
|
|
|
#3612 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę!!!!!Cytat:
za rozkręcenie akcji!!! Gratulacje!!!!
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||
|
|
|
#3613 |
|
Raczkowanie
|
Serdecznie gratuluję! Mamy kolejnego Maluszka! Zdrowia dla Synusia i szybkiego powrotu do formy!
![]() Pozdrawiam. K86
|
#3614 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję
|
#3615 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje!!!
Dziewczyny, słuchajcie, czy ja już zgłupiałam ![]() Nie mogłam w ogóle Glossary w naszej liście znaleźć, jak to możliwe? Czy widzicie ją może w "nadal czekają" ? Dopisałam po prostu do listy, nie mogłam znaleźć aby przenieść
|
#3616 |
|
Raczkowanie
|
|
#3617 | ||
|
Rozeznanie
|
Po wyprasowaniu wczoraj 12 koszul mężowi (nie wiem jak to zrobiłam, zwykle po 3 mam dość), uznałam że to omen i dziecko urodzi się za 12 dni, czyli 10 października
Może ktoś jeszcze ma jakieś przeczucia co do daty porodu? Cytat:
![]() Cytat:
Gratulujemy!!! Dużo zdrowia i szybkiego dojścia do siebie życzę! |
||
|
|
|
#3618 | |
|
Zadomowienie
|
FARMINKO więc też trzymam kciuki za rozkręcenie akcji bidulko
Mnie od całego tygodnia coś boli głowa, wczoraj od popołudnia tak fest, że pół dnia leżałam... Jakby rano nadal bolała, to bym jechała do lekarza. A tak to dziś przeszło, chyba po wczorajszym końcu celibatu z Tż Więc mam słowo Tż, jak poród będzie się opóźniał, to próbujemy- tylko teraz oby nie za wcześnie hihi ![]() Jutro mam położną, to jej wszystko opowiem, od jakiegoś czasu mam też straszne mdłości, od kilku dni już nie biorę ani żelaza, ani witamin to jeszcze gorzej mi po tym z mdłościami. Boję się, że może mam za wysokie ciśnienie- takie miałam objawy wcześniej. Kurde, teraz taki głupek ze mnie, co czytam o nowych dzidziolkach to płaczę!! W dodatku Tż siostra też dziś urodziła- chłopczyka Teściu będzie miał po równo, wnuka i wnuczkę w jednym czasie praktycznie ![]() Fajnie też czytać opisy porodu- dobrze wiedzieć co czeka. Dzięki za nie! Ja dziś w nocy z 4 h przespałam, coś nie mogę już spać. Zrobiłam ciasto i niedługo jedziemy na odwiedziny ![]() Jeszcze tylko masa prasowania czeka. PURBLANKA czytałam wcześniej, że pisałaś, że po porodzie chcesz być w lepszej formie, niż przed- ja tak samo i mam silną mobilizację tym razem, że na pewno lepiej pójdzie, bo bycie mamą nie oznacza bycie pasztetem- a ja teraz tak się czuję jak tylko się wszystko ładnie zagoi wracam do sportu, ale może być ciężko przez nieprzespane noce, no ale jak Tż chce mieć ładną żonkę, to będzie musiał też z dzidzią posiedzieć ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Uważam, że przed terminem, bo ja już czuję jakbym miejsca w brzuchu nie miała więcej i że mała jakaś niecierpliwa i się jej już nudzi w brzuchu
|
|
#3619 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do pytań odnośnie sytuacji majątkowej, zarobkowej, zawodowej to wg mnie przekracza zakres informacji o jakie mogą pytać. ever_92 ja też nie widzę glossary w oczekujących.
|
|
#3620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Glossary GRATULACJE!!!!! Dziewczyny ja też chcę jak najszybciej wrócic do formy i plany mam ambitne, ale jak tak dalej pojdzie to czarno to widzę, bo właśnie wciągnęłam tubkę mleczka z biedronki karmelowego i zaraz się chyba porzygam... oczywiście musiałam zjeśc całe naraz....
|
|
|
#3621 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte!Cytat:
Mnie telefony nie omineły, niestety.Cytat:
![]() Cytat:
dla Was. Dla męża oczywiście też Jeszcze raz gratuluje!Gratulacje! Ja już po wizycie. Dzięki za kciuki No więc... porodu ani widu ani słychu. Szyjka zamknięta. Mam czekać cierpliwie ![]() Co do ktg, to ja nie miałam wcale i nadal nie dostałam skierowania. |
||||
|
|
|
#3622 |
|
Raczkowanie
|
|
#3623 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
glossary Gratulacje synka Więcej nie dałam rady nadrobić, jestem już po wizycie Ogólnie położna zważyła mnie, zbadała ciśnienie, puls maluszka - wszystko w normie.. Lekarz jak przyszedł to zaprosił na fotel, i zaczyna badanie a ja mówie że boli (bo tak głęboko mi tam wierci) a lekarz na to że musi bo widzi dużą różnicę po tygodniu, że mam rozwarcie na 1,5cm i skruconą szyjkę i że jestem ładnie przygotowana do porodu.. Ja w szoku bo w ogóle się nie spodziewałam ostatnio było mówione że cisza totalna u mnie.. potem dopytuje czy torba spakowana i czy wszystko wiem bo wizytę mamy kolejną 6.10 ale że zrobił mi masaż ( o czym nie wiedziałam) i że obstawia że dziś urodzę jakoś nie mogę dojść do siebie na razie---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- A i KTG też ani razu nie miałam..
|
|
#3624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że coś się dzieje. Trzymam mocno
|
|
|
|
|
#3625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje! Super! Zdrowia
|
|
|
|
|
#3626 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny jak któraś jeszcze zainteresowana zakupem ubranek dla maluszków to od przyszłego poniedziałku w Lidlu coś ma byc, podsyłam link do gazetki http://gazetka.lidl.pl/b7af52ce-c43d...4bc5157f34/#/1
|
|
|
#3627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale nr 1 zawsze w wracaniu do formy (bez turbo głupich diet itd.) to jest odżywanie się, chyba jakieś 70%, reszta to ćwiczenia, sport, psychika i genetyka.
|
|
#3628 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje i dużo zdrówka!
![]() Dziękuję za kciuki Ja jeszcze ciągle przed wizytą także dam znać dopiero wieczorem ![]() Glossary nie było na liście, ale niedawno pisała, że TP miała na 1.10
|
#3629 |
|
Zadomowienie
|
glossary: gratulacje
ja juz po, mala ma 2600 g. potem mialam miec konsultacje, ale okazalo sie, ze od razu mialam zabieg. najpierw ktg i ekg, a potem okrecanie. masakra, bolalo, zaluje, ze nie wiedzialam wczesniej, bo bym sie nie zgodzila. najgorsze jest to, ze po zabiegu mala obrocila sie z powrotem. moglam albo przyjsc na obracanie za 2 dni, albo cc. wybralam cesarskie, teraz czekam na list. ever: jesli Cie namowia na obracanie Emily, nie zgadzaj sie!
|
#3630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak miałam pessar. Przypomne jak to było. Miałam straszne bóle brzucha tłumaczone tym, że jestem po kilku operacjach i że to przez zrosty. W końcu trafiłam ze skurczami i mego bólem brzucha, nerek, wszystkiego. Wyszły bakterie w moczu, wyższe crp i nieciekawa morfologia. Zostałam przeleczona antybiotykiem, potem drugim, wyniki się nie poprawiły a ja nadal cierpiałam z bólu, po 2 tygodniowym leczeniu w szpitalu zdjęto mi pessar (czyli w 34 tc o ile się nie myle). Po 2 dniach wyniki wszystkie w normie i ból minął jak ręką odjął. Zostałam tydzień na obserwacji i po badaniu gin okazało się, że mam 4 cm rozwarcia, zero skurczów, zostałam na kolejny tydzień na obserwacji, lekarze byli przekonani że lada moment urodzę, ale ja nic, tydzień z rozwarciem przesiedziałam w szpitalu i w końcu mnie wypuszczona i kazano stawić się za tydzień na oddział i wtedy zostać do porodu. No ale ja w drugą noc w domu dostałam skurczów i pojechałam, co sie okazało,że ja rodzę. Ozywiście nie miałam ochoty jechać, bo ciągle myślałam, że to przepowiadające i że jak pojadę to mnie już zostawią na patologii, a po miesiącu miałam jej serdecznie dość. Cały dzień chodziłam do toalety, niby wiedziałam, że tak się zachowuje organizm przed porodem ale... jak w tą noc pojawiła się krew to pojechaliśmy, dlatego doliczyli mi 3 godziny z domu :p Pessar zdjęto mi 3.09. a urodziłam 24.09. (od ok 10.09. dostałam rozwarcie które utrzymywało się aż do porodu, bo do szpitala dojechałam z 6 cm) Przepraszam, ze tylko odpisuję, a nie cytuje. Trzymajcie się kobitki. Edytowane przez Mixi89 Czas edycji: 2014-09-29 o 17:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

Położna na medal, nie było owijania w bawełnę. Podoba mi się Twoje dojrzałe podejście do porodu
Chciałabym tak z biegu, jutro....
, Zosia była u dziadków pierwszą wnuczką, ciekawe czy tera też będą mieli taką sraczkę 

ale skoro mnie wywolujecie to melduje, że jestem nadal nie rozpakowana. Dzisiaj na ktg wyszedł mi jeden skurcz w ciągu 10 min i nadal mam plamienie, więc coś tam się dzieje, ale ekspresowy poród to to nie będzie chyba 

Chociaż mnie tak jak was, dziwią te pytania o zawody. Masakra 

13.12.13
klask i: