Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-09-29, 15:47   #241
jakisnick
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 124
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Myszko, czadowy kolor! Poprzednia "henna" ca³kowicie Ci zesz³a? Gdzie j± w ogóle kupi³a¶? Wiem, ¿e ja¶niejszy i tak nie za³apie na moich bardzo ciemnych w³osach, ale jako ¿em baba, to i tak chcê spróbowaæ
jakisnick jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-29, 17:23   #242
Milena_ 798
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 288

Myszka ale czad !!! Nie pozna³am Ciê a¿ musia³am na avek spojrzeæ czy to ty. Kolor jest piêkny!

Dziewczyny jantar jest dostêpny w ross?
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-29, 17:27   #243
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie nigdy nie by³o w Ross, swój kupowa³am w aptece.
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-29, 17:55   #244
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 099

Cytat:
Napisane przez Karen15 Poka¿ wiadomo¶æ
No i teraz juz sama nie wiem. Bojê siê na razie wprowadzaæ proteiny, bo w³osy s± jeszcze takie sianowate w dotyku, wiêc mnie siê wydaje, ze jeszcze s± przeproteinowane.

Mam w domu maskê z Planeta Organica z oliw± z oliwek to mo¿e jej wypróbujê
Spróbuj tej maski PO i napisz, czy co¶ lepiej
Mam nadziejê, ¿e kryzys szybciutko minie

Cytat:
Napisane przez jakisnick Poka¿ wiadomo¶æ
Myszko, czadowy kolor! Poprzednia "henna" ca³kowicie Ci zesz³a? Gdzie j± w ogóle kupi³a¶? Wiem, ¿e ja¶niejszy i tak nie za³apie na moich bardzo ciemnych w³osach, ale jako ¿em baba, to i tak chcê spróbowaæ
Poprzedni to by³ taki balsam koloryzuj±cy z henn±, ale henny to tam tyle co nic W auchanie u mnie s±, po 4 myciach zosta³y tylko leciutkie refleksy

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Poka¿ wiadomo¶æ
Myszka ale czad !!! Nie pozna³am Ciê a¿ musia³am na avek spojrzeæ czy to ty. Kolor jest piêkny!

¦wietnie czujê siê w takim kolorku, a¿ sama nie s±dzi³am

Dziêkujê dziewczynki
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-29, 21:34   #245
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

To uczucie gdy drugi dzieñ od mycia w³osiory fajne, wyjdziesz na zewn±trz z 96% wilgoci w mg³ê i ca³y dzieñ chodzisz z szop±... Teraz w domku ju¿ wróci³y do poprzedniego stanu.
Jeszcze tyle piêknych lokasów nawrzuca³y¶cie, a myszka mega kolor, kocham rudy. Sama bym do tej pory mia³a pewnie taki kasztanowy kolor gdyby henna mi nie robi³a spustoszenia.

W ogóle jako¶ lepiej z tymi w³osami siê zrobi³o - olejujê na noc winogronowym, myjê szamponem i dajê t± od¿ywkê z lidla i rzeczywi¶cie jest poprawa :O

Joanku - ¶miê twierdziæ, ¿e Mysia poleca³a emolienty bo Twoje w³osy chyba najbardziej lubi± wielkocz±steczkowe proteiny, czyli te co powlekaj± ale nie w³a¿± do ¶rodka jak hydrolizowane. W takiej sytuacji od siebie polecam mleko jako maskê na w³osy, na 15 minut - w³osy po tym s± miêsiste, skrêcone, miêkkie i maj± objêtosæ. Kiedy¶ tak mia³am bo teraz ju¿ niestety nie, ale u Ciebie na 100 siê sprawdzi. I od¿ywki z proteinami, ale niekoniecnzie hydrolizowanymi - mo¿esz wzi±æ od¿ywê porz±dnie emuguluj±c± i zmieszaæ z aveeno i u¿yæ jako maski te¿ je¶li jeszczen ie próbowa³a¶
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-30, 09:36   #246
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Myszko! jest super! Witaj w gronie rudzielców, wygladasz pieknie!
Teraz polecam Ci robiæ tylko odrost a na reszte cassie albo gloss bo bêdzie bardzo ciemnieæ. A ten kolor jest boski
No s³uchaj! Taka jestes sexi matka ze niech cie tam lepiej ch³op pilnuje, co by nie ukradli na ulicy;P

Co do protein melcznych to tak, Mysia kaza³a mleczne uzupelniæ wiêc jutro jak bede my³a to sobie rzuce to mleko. A tak ogólnie to sie na mlecznego kallosa zapatruje, musze popatrzec.

Eej dziewczyny, jak to w ogóle jest ze u mnie zawsze po fryzjerze te w³osy tyle czasu trzymaj±? No by³am 24tego u Mysi i jeszcze nie my³am. Bo ani t³uste ani suche jutro ju¿ umyjê bo skóra g³owy tego potrzebuje a w³osiory sie trzymaj±...
Jakby to by³o cudnie tak mieæ i w Anglii [oo! mo¿e to te¿ o klimat chodzi] raz na tydzien, no cudo a one 3/4 dnia juz takie sztywne i ble s±...
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-30, 11:01   #247
Klaudenc
Moderator

Joanku - bo w Anglii jest wilgotny klimat, te¿ mam taki problem. W Polsce d³ugo fajne w³oski by³y, a tutaj rano mg³a i ju¿ jest szopa.

Nogomiko - podpasowa³a Ci ta lidlowa od¿ywa? ja sobie na ni± olejujê te¿, fajne w³osy wtedy s±. nie mam ochoty niczego innego u¿ywaæ bo mi s³u¿y, a musia³abym zdenkowaæ niektóre rzeczy.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-09-30 o 11:06

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-09-30, 11:15   #248
201708250935
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 570

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Joanku - bo w Anglii jest wilgotny klimat, te¿ mam taki problem. W Polsce d³ugo fajne w³oski by³y, a tutaj rano mg³a i ju¿ jest szopa.

Nogomiko - podpasowa³a Ci ta lidlowa od¿ywa? ja sobie na ni± olejujê te¿, fajne w³osy wtedy s±. nie mam ochoty niczego innego u¿ywaæ bo mi s³u¿y, a musia³abym zdenkowaæ niektóre rzeczy.
narazie uzylam jej jeden raz, ale takie miekkie wlosy po niej mialam, ze szok wiec jestem bardzo na tak
201708250935 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-30, 14:39   #249
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 099

Cytat:
Jeszcze tyle piêknych lokasów nawrzuca³y¶cie, a myszka mega kolor, kocham rudy. Sama bym do tej pory mia³a pewnie taki kasztanowy kolor gdyby henna mi nie robi³a spustoszenia.
Dziêkujê
Mam nadziejê, ¿e mi henna nie zrobi nic z³ego, cassiowa³am siê ju¿ kilka razy i by³o ok

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Myszko! jest super! Witaj w gronie rudzielców, wygladasz pieknie!
Teraz polecam Ci robiæ tylko odrost a na reszte cassie albo gloss bo bêdzie bardzo ciemnieæ. A ten kolor jest boski
No s³uchaj! Taka jestes sexi matka ze niech cie tam lepiej ch³op pilnuje, co by nie ukradli na ulicy;P
Cudnie siê czujê jako rudzielec
Zobaczymy jak ten kolorek, bo s³ysza³am, ¿e pierwsze czy drugie hennowanie lubi szybko siê wyp³ukaæ i trzeba powtarzaæ za 2-3 tygodnie, zobaczymy, jak bêdzie u mnie ,cassiê nadal mam w zapasach jakby co
Noo w³a¶nie, Ma³¿ mówi teraz do mnie lisiczka i ¶mieje siê, ¿e bêdzie mnie pilnowa³. I ¿e a¿ mu tak mi³o, bo mieszkamy poza miastem, na wsi i tutaj nawet m³ode kobitki chodz± w dresach albo takich "podomkach", a ja kiecka, ³adna bluzka i rude w³osy

No, minê³y 2 dni od hennowania, mogê i¶æ k³a¶æ olej i myæ
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-30, 14:55   #250
JudytaKas
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 472

No wystarczy³o, ¿e mnie trochê nie by³o i myszka jest ruda ¶licznie - zawsze podoba³y mi siê rudzielce choæ u mnie kolorek wygl±da³by co najmniej dziwnie. Bêd±c dalej blondyn± obieca³am sobie, ¿e bêdê czê¶ciej siê udzielaæ - o loki dbam ci±gle, mniej kombinujê z naturalnymi sk³adnikami ale to z racji mojego obecnego miejsca zamieszkania, jako¶ dajê rade. Skoñczy³am olej rycynowy i GP, pó¼niej wciera³am namiêtnie Vitapil i teraz znowu wracam do rycyny. Mam wysyp bejbików i nie wiem czy to kwestia tego, ¿e jednak mam do¶æ krótkie w³osy czy co¶ tam zadzia³a³o i s± gêstsze Fakt faktem rzadko miewam kryzysy i w³osy bardzo mocno siê krêc± nawet gdy s± jeszcze mocno mokre co mnie cieszy
No tyle. Chcia³am jeszcze pochwaliæ te wszystkie piêkne w³osy, które dano mi by³o zobaczyæ - piêknoty

"Spraw, aby ka¿dy dzieñ mia³
szansê staæ siê najpiêkniejszym
dniem twojego ¿ycia."
JudytaKas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-30, 15:10   #251
Klaudenc
Moderator

Nie chce mi sie zmyæ oleju, mam dzieñ lenia. Przeanalizowa³am wczoraj moje w³osowe perypetie i stwierdzam fakt, ¿e obecna pielêgnacja moich w³osów kosztowa³aby mnie 5 funtów nieca³e bo tyle potrzebujê na wszystkie produkty, które mi s³u¿±.
A¿ ¿a³ujê, ¿e wcze¶niej tych lidlowych od¿ywek nie kupi³am I za nic nie mogê zdenkowaæ mas³a z gliss kur, szalenie wydajne. Za du¿o mam tego wszystkiego, nie lubiê tyle ba³aganu mieæ.

JudytaKas - poka¿ loczê te¿ wracam do rycynowego, skoro ju¿ mam to zu¿yjê.
Stary 2014-09-30, 18:19   #252
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

A ja sie obcielam Zrownalam przod z tylem i mam takie do brody. O dziwo wygladam bardzo dobrze, albo to dzieki grzywce albo schudnieciu ;p Z tyl dalej sie wykruszaja, ale przod doszedl do ladu. Nawet powiedziala fryzjerka, ze sie ladnie zagescily ^^
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-30, 18:23   #253
ewcia1807
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 587

Dzieñ Dobry
Nie by³o mnie tu baaardzo d³ugo. Chyba dobre parê w±tków

Dziewczyny, macie u siebie w Rossmannie ¿ele Joanny? By³am wczoraj b±d¼ przedwczoraj i ma³o serce mi nie stanê³o, jak nie mog³am ich znale¼æ. Jakby by³y wycofane, nie by³o ¿adnego na nie miejsca
A¿ chyba nied³ugo pójdê znowu sprawdziæ, bo mi siê wierzyæ nie chce.

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-30, 18:26   #254
vidia9
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 368

witaj w Cz nie by³o ich wcale, uda³o mi siê dorwaæ w drogerii
vidia9 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-30, 18:46   #255
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Poka¿ wiadomo¶æ
Dzieñ Dobry

Dziewczyny, macie u siebie w Rossmannie ¿ele Joanny? By³am wczoraj b±d¼ przedwczoraj i ma³o serce mi nie stanê³o, jak nie mog³am ich znale¼æ. Jakby by³y wycofane, nie by³o ¿adnego na nie miejsca
Wydaje mi siê, ¿e tylko w tych wiêkszych Rossmannach s± ¿ele Joanny. Ja w tych ma³ych nigdy nie spotka³am.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-30, 18:50   #256
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Dzieñ Dobry

Zerknê³am na Twojego bloga w³a¶nie i na posta gdzie wspomnia³a¶ o produkcie 'beauty castor oil'. Mia³am kiedy¶ podobny bajer i nazywa³ siê blue magic coconut... ca³y bajer w tym, ¿e za ten wzrost, wzmocnienie itd. odpowiedzialna jest wazelina. I serio to dzia³a, tylko trzeba k³a¶æ bardzo ma³o bo trudno siê zmywa. Potem u¿ywa³am samej wazeliny ale nie by³am ogarniêta i u¿ywa³am za czêsto co spowodowa³o oblepienie w³osów. Najlepiej sprawdza siê mieszanie wazeliny z olejem, mam wra¿enie ¿e dzia³a to podobnie do nafty kosmetycznej. Ciekawa sprawa ogólnie, podobny patent mo¿na próbowaæ na brwi i rzêsy.
Stary 2014-09-30, 20:50   #257
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Dzieñ Dobry

Wieeem! Bo ja te¿ ledwo przyby³am do PL chcia³am kupiæ i bida!
Stary 2014-10-01, 08:24   #258
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Wydaje mi siê, ¿e tylko w tych wiêkszych Rossmannach s± ¿ele Joanny. Ja w tych ma³ych nigdy nie spotka³am.
Zawsze u mnie by³y
Cytat:
Zerknê³am na Twojego bloga w³a¶nie i na posta gdzie wspomnia³a¶ o produkcie 'beauty castor oil'. Mia³am kiedy¶ podobny bajer i nazywa³ siê blue magic coconut... ca³y bajer w tym, ¿e za ten wzrost, wzmocnienie itd. odpowiedzialna jest wazelina. I serio to dzia³a, tylko trzeba k³a¶æ bardzo ma³o bo trudno siê zmywa. Potem u¿ywa³am samej wazeliny ale nie by³am ogarniêta i u¿ywa³am za czêsto co spowodowa³o oblepienie w³osów. Najlepiej sprawdza siê mieszanie wazeliny z olejem, mam wra¿enie ¿e dzia³a to podobnie do nafty kosmetycznej. Ciekawa sprawa ogólnie, podobny patent mo¿na próbowaæ na brwi i rzêsy.
Zapewne, bo i nafta i wazelina z ropy naftowej
A na brwi i rzêsy chyba nied³ugo spróbujê, bo to najmniej inwazyjne sprawdzenie
Dziêki za info

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Wieeem! Bo ja te¿ ledwo przyby³am do PL chcia³am kupiæ i bida!
To nie wiem co ja zrobiê jak nie znajdê. Jak ¿yæ
Pewnie w Naturze bêdzie albo Hebe

Stary 2014-10-01, 08:45   #259
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Hej, dziewczyny wpadam, zeby sie podzielic przepisem na domowej roboty leave-in, ktory wczoraj wygrzebalam na naturallycurly - juz nie musze szukac odzywki bez splukiwania po sklepach. Wyszlo fantastyczne mazidlo, dawno juz nie mialam takich swietnych wlosow.
6 uncji (ok. 170 ml) wody destylowanej, lyzeczka oliwy z oliwek ( tu, podejrzewam, mozna dac inny, ulubiony olej) i dwie lyzki stolowe ulubionej odzywki (ja dalam moj ukochany Garnier Oleo). Wymieszalam i przelalam do buteleczki z pompka. Konsystencja przypomina mi Joaski.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-01, 08:59   #260
JudytaKas
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 472

Cytat:
JudytaKas - poka¿ loczê te¿ wracam do rycynowego, skoro ju¿ mam to zu¿yjê.
Co¶ wrzucê tylko zatrudnie T¯ Po wielu ró¿nych wcierkach stwierdzam, ¿e rycyna to zdecydowanie to
Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
A ja sie obcielam Zrownalam przod z tylem i mam takie do brody. O dziwo wygladam bardzo dobrze, albo to dzieki grzywce albo schudnieciu ;p Z tyl dalej sie wykruszaja, ale przod doszedl do ladu. Nawet powiedziala fryzjerka, ze sie ladnie zagescily ^^
Poka Ja po ¶ciêciu na krótko przez pewien okres nie mog³am siê przyzwyczaiæ. W ogóle mam odrosty i nie chce mi siê i¶æ do fryzjerki
Cytat:
Dzieñ Dobry

U mnie zawsze s± i to wszystkie wersje
Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
Hej, dziewczyny wpadam, zeby sie podzielic przepisem na domowej roboty leave-in, ktory wczoraj wygrzebalam na naturallycurly - juz nie musze szukac odzywki bez splukiwania po sklepach. Wyszlo fantastyczne mazidlo, dawno juz nie mialam takich swietnych wlosow.
6 uncji (ok. 170 ml) wody destylowanej, lyzeczka oliwy z oliwek ( tu, podejrzewam, mozna dac inny, ulubiony olej) i dwie lyzki stolowe ulubionej odzywki (ja dalam moj ukochany Garnier Oleo). Wymieszalam i przelalam do buteleczki z pompka. Konsystencja przypomina mi Joaski.
skorzystam, dawno ju¿ nic sama nie zrobi³am - czas siê trochê pobawiæ

"Spraw, aby ka¿dy dzieñ mia³
szansê staæ siê najpiêkniejszym
dniem twojego ¿ycia."
JudytaKas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-01, 09:11   #261
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
Pozwolê sobie zapisaæ! W wolnym czasie wypróbujê!
Cytat:
Napisane przez JudytaKas Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie zawsze s± i to wszystkie wersje
No nic, popatrzê w wiêkszym mie¶cie, akurat jutro zaczynam zajêcia na uczelni, to w wolnej chwili siê porozgl±dam

Stary 2014-10-01, 11:46   #262
Joanku
Zadomowienie

Kupi³am zamiennie te¿ Joannê czarno-pomarañczowa, tak±.
I jest fajna, i nie ma sztywno¶ci, a nakladalam pasmo po pasmie.

no i mysia powiedzia³a mi co¶ bardzo wa¿nego a propos suszarek, ¿e póki nie jest to naprawdê wrz±tek to ciep³y nawiew nic z³ego nie robi.
wiêc dzi¶ nie obawiaj±c siê wysuszy³am wiêcej ciep³ym nawiewem ni¿ zimnym i skrêt te¿ lepszy;D
Stary 2014-10-01, 12:56   #263
201708250935
Konto usuniête

czy ktoras z was ma jakis pomysl dlaczego moja lewa strona ma piekielny puch praktycznie zawsze i takie gorsze te loki, a prawa jest pieknie ulozona i pokrecona?
Stary 2014-10-01, 13:46   #264
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Kupi³am zamiennie te¿ Joannê czarno-pomarañczowa, tak±.
I jest fajna, i nie ma sztywno¶ci, a nakladalam pasmo po pasmie.

no i mysia powiedzia³a mi co¶ bardzo wa¿nego a propos suszarek, ¿e póki nie jest to naprawdê wrz±tek to ciep³y nawiew nic z³ego nie robi.
wiêc dzi¶ nie obawiaj±c siê wysuszy³am wiêcej ciep³ym nawiewem ni¿ zimnym i skrêt te¿ lepszy;D
Przepraszam, ale... te¿ mi odkrycie.
Powtarza to co jaki¶ czas kilka osób na w±tku, a i tak co kawa³ek mo¿na spotkaæ stwierdzenia, ¿e suszarka to najgorsze z³o zaraz po prostownicy.
NIGDY w ¿yciu nie wysuszy³am w³osów zimnym nawiewem. Strata czasu jak dla mnie.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez nagomiko Poka¿ wiadomo¶æ
czy ktoras z was ma jakis pomysl dlaczego moja lewa strona ma piekielny puch praktycznie zawsze i takie gorsze te loki, a prawa jest pieknie ulozona i pokrecona?
Pomys³u nie mam, ale jak jeszcze uk³ada³am w³osy, to te¿ zwykle któr±¶ stronê mia³am gorsz±. O ile dobrze pamiêtam dawno temu gorsza by³a prawa, pó¼niej na odwrót. Ja u siebie podejrzewa³am lekko inne ciêcie po obu stronach.
Stary 2014-10-01, 14:05   #265
201708250935
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Przepraszam, ale... te¿ mi odkrycie.
Powtarza to co jaki¶ czas kilka osób na w±tku, a i tak co kawa³ek mo¿na spotkaæ stwierdzenia, ¿e suszarka to najgorsze z³o zaraz po prostownicy.
NIGDY w ¿yciu nie wysuszy³am w³osów zimnym nawiewem. Strata czasu jak dla mnie.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Pomys³u nie mam, ale jak jeszcze uk³ada³am w³osy, to te¿ zwykle któr±¶ stronê mia³am gorsz±. O ile dobrze pamiêtam dawno temu gorsza by³a prawa, pó¼niej na odwrót. Ja u siebie podejrzewa³am lekko inne ciêcie po obu stronach.
kurcze, u mnie ciagle jest ta lewa gorsza, spuszona, rozprostowana, bede musiala wiecej zelu po prostu sprobowac nakladac
Stary 2014-10-01, 15:55   #266
zagubiona94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451

Cytat:
Napisane przez nagomiko Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ tak mam, z tymi samymi stronami, co Ty. Co ¶mieszne, z tej lewej strony mam nawet górn± warstwê krótsz± ni¿ z prawej, a to i tak z lewej zdarza mi siê przyliz, rozprostowane w³osy i dziwnie spuszone, mniej zdefiniowane. Podejrzewam, ¿e to wina przedzia³ka na boku, akurat mam go po lewej stronie, a tak¿e sposobu w jaki skrêt siê uk³ada po tej stronie, a z tym niestety ju¿ nic nie zrobiê. Trzeba to prze¿yæ, mo¿e jako¶ samo z siebie zacznie siê uk³adaæ tak, jak powinno. Czasami zdarza siê, ¿e siê dobrze u³o¿y, ale to loteria, zazwyczaj wtedy, kiedy chcê, by siê dobrze u³o¿y³o to nie ma szans na to.
Stary 2014-10-01, 16:22   #267
Cukiiereczek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 401

Joanku- ale¿ ty masz piêkne w³osy. Po wizycie u Mysi bez sza³u, fajnie ¶ciête, ale ty wiesz najlepiej jak je stylizowaæ A na zdjêciach po w³asnej stylizacji jest meeeega sza³!

myszka2020- kolejny rudzielec! Piêkny kolor.

ewcia1807- u mnie w rossmanie s±

Kochane po jakim czasie mo¿na olejowaæ w³osy olejem lniany po farbowaniu (farba chemiczna z drogerii) ? Malowa³am w niedzielê, dzisiaj myjê, ale gdzie¶ kiedy¶ czyta³am, ¿eby lepiej z tydzieñ odczekaæ. Olejowaæ czy lepiej na³o¿yæ np. przed myciem od¿ywkê aloesow± na jakie¶ pó³ godzinki, a pó¼niej maskê emolientow±, te¿ na jakie¶ pó³ godzinki pod czepek i rêcznik?

Cukiiereczek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-01, 16:27   #268
201708250935
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ tak mam, z tymi samymi stronami, co Ty. Co ¶mieszne, z tej lewej strony mam nawet górn± warstwê krótsz± ni¿ z prawej, a to i tak z lewej zdarza mi siê przyliz, rozprostowane w³osy i dziwnie spuszone, mniej zdefiniowane. Podejrzewam, ¿e to wina przedzia³ka na boku, akurat mam go po lewej stronie, a tak¿e sposobu w jaki skrêt siê uk³ada po tej stronie, a z tym niestety ju¿ nic nie zrobiê. Trzeba to prze¿yæ, mo¿e jako¶ samo z siebie zacznie siê uk³adaæ tak, jak powinno. Czasami zdarza siê, ¿e siê dobrze u³o¿y, ale to loteria, zazwyczaj wtedy, kiedy chcê, by siê dobrze u³o¿y³o to nie ma szans na to.
w sumie tez mam przedzialek z boku, ale ja mam go po prawej stronie bardziej

musze zrobic jeszcze jedna warstwe sobie, bo juz jest za dluga ta najkrotsza i przy glowie sa proste :/
Stary 2014-10-01, 17:35   #269
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ mia³am to pisaæ, ale przypomnia³o mi siê, ¿e przedzia³ek przecie¿ zawsze mam po lewej stronie, a kiedy¶ to prawa mi siê gorzej uk³ada³a. Teraz lewa.

Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Poka¿ wiadomo¶æ
Kochane po jakim czasie mo¿na olejowaæ w³osy olejem lniany po farbowaniu (farba chemiczna z drogerii) ? Malowa³am w niedzielê, dzisiaj myjê, ale gdzie¶ kiedy¶ czyta³am, ¿eby lepiej z tydzieñ odczekaæ. Olejowaæ czy lepiej na³o¿yæ np. przed myciem od¿ywkê aloesow± na jakie¶ pó³ godzinki, a pó¼niej maskê emolientow±, te¿ na jakie¶ pó³ godzinki pod czepek i rêcznik?
My¶lê, ¿e mo¿esz spokojnie olejowaæ. Po farbowaniu powinno siê unikaæ olei wnikaj±cych, a lniany jest niewnikaj±cy. (dobrze mówiê???)
Stary 2014-10-01, 20:10   #270
Klaudenc
Moderator

JudytaKas - a jak d³ugo trzymasz i jak czêsto stosujesz? mi zale¿y na wzmocnieniu w³osów przede wszystkim bo mam teraz s³abe i trochê do normy staram siê je przywróciæ.
koñcówki kiepsko wygl±daj±, s± zakoñczone takim szpicem cienkim.
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.