Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-29, 18:02   #2191
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
mimo wszystko uwazaj na siebie

ojej, a u mnie juz 4 kg na plusie niby się ograniczam no ale wiadomo, koło czekolady nie przejd obojętnie
kasia_adm podziwiam, że wytrzymałas bez wiedzy jaka płec, ja to już bym chciała wiedziec co mi się szykuje
u mnie ten sam tydzien i takie samo 4 kg na plusie
Stary 2014-09-29, 18:11   #2192
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
ja też już z 4kg przybrałam
Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ufff myślałam, ze tylko ja mam taka tendencję do tycia
Najgorsze jest to, że poszło mi w biodra, z których za Chiny Ludowe nie jestem w stanie ani grama zrzucic:/ po porodzie czeka mnie ciężka orka
Stary 2014-09-29, 18:31   #2193
aaakarolina
Wtajemniczenie

dziewczyny długo się nie odzywałam, ale cały czas czytam w sobotę wieczorem narobiłam sporo strachu sobie i całej rodzinie. Przy wizycie w toalecie zauważyłam sporo krwi i od razu zdecydowaliśmy, że jedziemy do szpitala. Na miejscu zrobiono mi od razu usg i okazało się, że w kosmówce pękły naczynia krwionośne i stąd krwawienie. Przy okazji Pani Doktor potwierdziła mi, że będzie dziewczynka zostałam w szpitalu na obserwację, dostałam luteinę i leżałam. Dzisiaj wypisali mnie do domu z L4 i nakazem odpoczywania.
Także dziewczyny jeśli coś się dzieje radzę jechać i sprawdzić co się dzieje. Bardzo się stresowałam , ale na szczęście okazało się, że z dzidzią wszystko dobrze. Przy okazji w sobotę i dzisiaj zrobili usg, więc mogłam usłyszeć serduszko
pozdrawiam wszystkie mamy
aaakarolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 18:39   #2194
Magiusa
Zakorzenienie

Odnosnie bolu glowy to polecam sprobowac...czekolade. u mnie dziala rewelacyjnie

Ja przybralam poki co 2kg ale patrzylam wczoraj w karte cuazy z pierwszej ciazy i okazuje sie ze w 19 tc bylo 2,5kg na plusie wiec podobnie ide teraz

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 18:54   #2195
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
mimo wszystko uwazaj na siebie

ojej, a u mnie juz 4 kg na plusie niby się ograniczam no ale wiadomo, koło czekolady nie przejd obojętnie
kasia_adm podziwiam, że wytrzymałas bez wiedzy jaka płec, ja to już bym chciała wiedziec co mi się szykuje
Też się dziwię, że wytrzymałam. Ale to było sporo lat wstecz, wtedy bylo wiele pomyłek jeszcze. Tż bał się że za bardzo zasugerujemy się, a potem rozczarowanie. Ale teraz usg jest takiej jakości, że chyba pomyłki to rzadkość. Także niecierpliwie czekam na 16.10,mam wizytę i liczę źe maluszek pięknie pokaże co tam kryje
U mnie na razie 2kg do przodu, ale na czekoladę patrzeć ciągle nie moge. Co bardzo mnie cieszy, bo okropny łasuch zawsze byłam.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 19:08   #2196
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Widocznie tak He he jeszcze żebyśmy później nie narzekały, że za szybko tyjemy Ja startowałam z waga 57kg przy wzroście 169cm, a jak u Ciebie?
Ja start 50kg /172cm smieje sie, ze mi wyjdzie brzuch z tylu, bo czuje jak mi sie rozciagaja kosci w okolicach krzyza i kosci ogonowej (miednica?)

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 19:09   #2197
Uliczkaz
Raczkowanie

Mordka Bardzo mi przykro :-( Trzymaj się mocno w tym trudnym czasie
Moja najukochańsza babcia odeszła 3 lata temu i powiem Ci, że chyba nie ma dnia, żebym o niej nie myślała... zwłaszcza teraz... :-( Podczas 1. ciąży baaardzo mnie wspierała...

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
2 lata temu zmarł moj wujek, tata mojej najbliższej, najlepszej kuzynki. Pogrzeb był dzien przed wigilią, ona z terminem porodu na święta a ja nie mogłam przyleciec na pogrzeb ceny biletów w tym okresie były nie do przejścia. strasznie było mi przykro, ze nie mogę być z nimi wtedy.
Oj, w tamtym roku 21.12 zmarł mój wujek, a 23.12 jego ojciec (czyli mój dziadek)... Święta spędziliśmy czekając na pogrzeb... strasznie ciężki to był czas... Myślę, że Twoi bliscy czuli Twoje wsparcie, mimo, że byłaś daleko...

Kasia_adm Też planuję USG z udziałem Córy Nasze "dzieciaki" chyba są w podobnym wieku Tobie też każdy powtarza, że między dzieciaczkami będzie taka duża różnica wieku? Już mam dość tego gadania... Moim zdaniem każda różnica ma swoje plusy i minusy

Papalinko A jaka to podyplomówka (jeśli mogę spytać)? Kiedy robiłam swoją, dziewczyny w ciąży i z Maluszkami w domu, mogły na szczęście liczyć na wsparcie wykładowców Także na pewno dasz radę! Ja miałam w sobotę zaczynać logopedię, ale finansowo byśmy po prostu nie dali rady... Może za 2 lata

Cieszę się, że wizyty udane! Oby tak dalej!

Ja po pracy jestem po prostu padnięta... także idę odpocząć.
Miłego wieczoru
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 19:10   #2198
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
dziewczyny długo się nie odzywałam, ale cały czas czytam w sobotę wieczorem narobiłam sporo strachu sobie i całej rodzinie. Przy wizycie w toalecie zauważyłam sporo krwi i od razu zdecydowaliśmy, że jedziemy do szpitala. Na miejscu zrobiono mi od razu usg i okazało się, że w kosmówce pękły naczynia krwionośne i stąd krwawienie. Przy okazji Pani Doktor potwierdziła mi, że będzie dziewczynka zostałam w szpitalu na obserwację, dostałam luteinę i leżałam. Dzisiaj wypisali mnie do domu z L4 i nakazem odpoczywania.
Także dziewczyny jeśli coś się dzieje radzę jechać i sprawdzić co się dzieje. Bardzo się stresowałam , ale na szczęście okazało się, że z dzidzią wszystko dobrze. Przy okazji w sobotę i dzisiaj zrobili usg, więc mogłam usłyszeć serduszko

uuuuuuuufffffffffffffff:p ala:
całe szczęście już się przestraszyłam.
dobrze że wszystko okej.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 19:34   #2199
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Ja niedlugo 3 ale postanowilam, ze po porodzie, jak sie za siebie wezme i dojde do celu to w nagrode kupie piekna sukienke w ktorej moge chodzic na codzien

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Moja najukochańsza babcia odeszła 3 lata temu i powiem Ci, że chyba nie ma dnia, żebym o niej nie myślała... zwłaszcza teraz... :-( Podczas 1. ciąży baaardzo mnie wspierała...

Oj, w tamtym roku 21.12 zmarł mój wujek, a 23.12 jego ojciec (czyli mój dziadek)... Święta spędziliśmy czekając na pogrzeb... strasznie ciężki to był czas... Myślę, że Twoi bliscy czuli Twoje wsparcie, mimo, że byłaś daleko...

Kasia_adm Też planuję USG z udziałem Córy Nasze "dzieciaki" chyba są w podobnym wieku Tobie też każdy powtarza, że między dzieciaczkami będzie taka duża różnica wieku? Już mam dość tego gadania... Moim zdaniem każda różnica ma swoje plusy i minusy

Papalinko A jaka to podyplomówka (jeśli mogę spytać)? Kiedy robiłam swoją, dziewczyny w ciąży i z Maluszkami w domu, mogły na szczęście liczyć na wsparcie wykładowców Także na pewno dasz radę! Ja miałam w sobotę zaczynać logopedię, ale finansowo byśmy po prostu nie dali rady... Może za 2 lata

Miłego wieczoru
A mnie taka duza roznica wieku u dzieci nie przeraza, sama kolejne bede planowac nie wczesniej niz za kilka dobrych lat i mam to gdzies co mowia inni, bo niektorzy juz nas pytali czy drugie bedziemy planowac zeby duzej roznicy nie bylo, ale nam ona nie przeszkadza.

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Cale szczescie wszystko dobrze odpoczywaj duzo

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Na kolacje ryz z warzywami i rybka do tego. Co jecie na kolacje?
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 20:18   #2200
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Ja niedlugo 3 ale postanowilam, ze po porodzie, jak sie za siebie wezme i dojde do celu to w nagrode kupie piekna sukienke w ktorej moge chodzic na codzien

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

A mnie taka duza roznica wieku u dzieci nie przeraza, sama kolejne bede planowac nie wczesniej niz za kilka dobrych lat i mam to gdzies co mowia inni, bo niektorzy juz nas pytali czy drugie bedziemy planowac zeby duzej roznicy nie bylo, ale nam ona nie przeszkadza.

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cale szczescie wszystko dobrze odpoczywaj duzo

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Na kolacje ryz z warzywami i rybka do tego. Co jecie na kolacje?
my 3 kanapki z wędliną i ketchupem i gruszka spora

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-29, 20:23   #2201
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

No co ty Moja Ola śpi w swoim pokoju odkąd skończyła pół roku i to była najlepsza decyzja na świecie. Nieraz się nalatam z pokoju do pokoju, bo ona nadal słabo śpi, ale przynajmniej nie słyszę jej każdego oddechu, każdego ruchu, nie przebudzam się co 5 minut, niani też nie używam, bo i tak ją wystarczająco słyszę. Dużo lepiej śpię, a i też się mogę spokojnie z mężem poprzytulać
a to mój R.z reguł śpi znośnie 1-2 pobudki (nad ranem ląduje u nas ) w przytulankach nam nie rpzeszkadza, więc nie mam żadnej motywacji
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Hej wpadłam sie do Was przywitać bo to juz 2 czesc wątku ale pędzicie , podczytuje was co jakiś czas również będę mama marcowa tp mam na 25 ale czuje ze raczej będzie cc wiec troche wcześniej urodzę .
Mam juz synka Julka z grudnia 2012 miał byc z 1 stycznia 2013 ale trochę sie pospieszył tym samym pozbawiając mnie rocznego macierzyńskiego
Wdzie na liście kilka mamuś , które spodziewają sie drugiego skarba jak sobie wyobrażacie życie z dwójką maluchów bo ja na razie jestem przerażona

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuję waszej rady

Wczoraj po południu pojawiła się plamka krwi, jedna, jedyna nic więcej. Byłam gotowa udać się na pogotowie, ale nic więcej nie poszło, czyściuteńko. I teraz nie wiem co robić, kilka dni temu byłam przecież na wizycie i wszystko było dobrze, ja czuje się dobrze i nic mnie nie boli. Brakuje mi takiej wiedzy kiedy panikować a kiedy nie, jestem skołowana i nie wiem co robić, gdy sytuacja jest taka jednorazowa i minimalna Dziś też wszystko ok, jedyne co mi doskwiera to stres, ale leże plackiem.
Ja chyba pojechałąbym na wszelki wypadek sprawdzić. W ciąży w takiej sytuacji nie da się nie panikować
Cytat:
Napisane przez judkaaa Pokaż wiadomość
Hej, nie miałam dostępu do internetu (i czasu też nei miałam) i nie zaglądałam na forum od kilku dni. Ne ma opcji, żebym to nadrobiła

Co do chrzcin - ja byłam chrzczona mając jakieś 1,5 miesiąca. Urodziłam się 14 listopada, a na Boże Narodzenie byłam chrzczona. Także chyba nie ma "ograniczeń" wiekowych
Nad terminem jeszcze nie myśleliśmy, ale ostatnio był u nas temat rodziców chrzestnych - i mamy problem z ojcem chrzestnym, jakoś nie mam pojęcia kogo o to poprosimy..
Jeśli nie macie kogo wziąć na chrzestnego to zostańcie rpzy samej chrzestnej My tak zrobiliśmy bo nikogo sensownego nie było, a chrzest był tylko ze względu na marzenie mojej śp babci
Cytat:
Mi nic już takiego nie dolega. Ogólnie tylko kilka razy wymiotowałam, ale mdłości mnie męczyły. Obecnie w sumie ustało.

A tak w ogóle, wczoraj zaczęłam 18. tydzień i to licząc już tą moją "obsuwę" wg USG (a wg OM to już 20. tydzień dawno idzie.. ). Mężu cyknął mi foto brzucha.

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Smv-Dziękuję. Babcia bardzo schorowana była od 10 lat co drugi dzień na dializy jeździła. Aż zal było patrzeć jak się męczy szczególnie po śmierci dziadka. Ja z racji swojego wyznania wierzę, że jeszcze icjh zobaczę. Ale i tak mi trudno. Wychowywa mnie jak byłam malutka. Każde ferie i wakacje u nich spędzałam. A teraz nie bedzie kogo odwiedzac jeden dziadek mi został ale on mniej z nami związany.
Przykro mi z powodu twojego dziadka

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was zastanawiała się nad porodem w Bytomiu ???
ja z okolic, natomiast zatsanawiam się nad Pyskowicami
Cytat:
dobrze, ze wszystko ok!

Cześć.
Od rana pobolewa mnie głowa. Strasznie źle spałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 20:33   #2202
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
my 3 kanapki z wędliną i ketchupem i gruszka spora
Mialam ochote na bulki z salata pomidorem i jakas wedlinka z fileta ale TZ tego nie zje no to szkoda kupowac produktow tylko dla mnie
uwielbiam keczup i przyznam ze jem go malo w ciazy jak nigdy a dodaje do prawie wszystkiego pomijajac zupy

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez RaDaMa Pokaż wiadomość
a to mój R.z reguł śpi znośnie 1-2 pobudki (nad ranem ląduje u nas ) w przytulankach nam nie rpzeszkadza, więc nie mam żadnej motywacji

Ja chyba pojechałąbym na wszelki wypadek sprawdzić. W ciąży w takiej sytuacji nie da się nie panikować

Jeśli nie macie kogo wziąć na chrzestnego to zostańcie rpzy samej chrzestnej My tak zrobiliśmy bo nikogo sensownego nie było, a chrzest był tylko ze względu na marzenie mojej śp babci

ja z okolic, natomiast zatsanawiam się nad Pyskowicami
dobrze, ze wszystko ok!

Cześć.
Od rana pobolewa mnie głowa. Strasznie źle spałam
Mnie glowa boli dosc czesto na tyle ze przesypiam kazde popoludnie
Stary 2014-09-29, 20:34   #2203
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Mialam ochote na bulki z salata pomidorem i jakas wedlinka z fileta ale TZ tego nie zje no to szkoda kupowac produktow tylko dla mnie
uwielbiam keczup i przyznam ze jem go malo w ciazy jak nigdy a dodaje do prawie wszystkiego pomijajac zupy

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Mnie glowa boli dosc czesto na tyle ze przesypiam kazde popoludnie
ja wcześniej jadłam jak szalona warzywka :P a teraz to nic
masakra , dziwię się już nie mam 10 kg do przodu haha , bo warzywka to jednak kalorii praktycznie zero w porównaniu do innych produktów ;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-29, 20:45   #2204
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ja wcześniej jadłam jak szalona warzywka :P a teraz to nic
masakra , dziwię się już nie mam 10 kg do przodu haha , bo warzywka to jednak kalorii praktycznie zero w porównaniu do innych produktów ;p
Ja jadlam wczesniej, i cale szczescie uwielbiam jesc je teraz, czuje ze mi ich brakuje te 10 kg to juz niedlugo nas dopadnie hihihi
Stary 2014-09-29, 20:55   #2205
gosiaczek221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Ja sie zbieram do pracy po ciezkiej nocy. Z bólem głowy. Wieczorem dowiedzialam sie, że zmarła moja babcia najbliższa i ukochana. Nie moge w to uwierzyc, że już jej nie ma
Współczuje, wiem jak to jest straciłam obydwóch dziadków

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
jaki jest dobry czas na zrobienie chrztu dla maluszka?
Wczoraj dyskutowalam o tym z moja mama, i nie wiemy jedyne co wiemy, to ze trzeba bedzie w kuchni sie narobic w ten dzien
mam troszkę większy problem, mój tż w ogóle nie chce chrzcić a ja bardzo bym chciała. Nie wiem jak to będzie ale denerwuje się tym

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Mi nic już takiego nie dolega. Ogólnie tylko kilka razy wymiotowałam, ale mdłości mnie męczyły. Obecnie w sumie ustało.

A tak w ogóle, wczoraj zaczęłam 18. tydzień i to licząc już tą moją "obsuwę" wg USG (a wg OM to już 20. tydzień dawno idzie.. ). Mężu cyknął mi foto brzucha.
piękny brzuszek

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 20:56   #2206
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jadlam wczesniej, i cale szczescie uwielbiam jesc je teraz, czuje ze mi ich brakuje te 10 kg to juz niedlugo nas dopadnie hihihi
noo to nie uniknione
oby się na 10-12 skończyło Panie Boże:rotfl :

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-29, 20:56   #2207
martunka88
Rozeznanie

A u mnie waga stoi w miejscu, apetyt średni mimo, że nie mam mdłości i nic mnie nie boli. Jutro idę do lekarza, to muszę podpytać, chociaż może jest wszystko prawidłowo, bo brzuszek się zaokrąglił

Co myślicie o muzyce Mozarta? Podobno ma zbawienny wpływ na dzieci, bardzo je uspokaja. Czytałam, że warto już teraz puszczać taką muzykę, bo dziecko będzie ją pamiętać po narodzinach.
I mąż zaczął coraz więcej rozmawiać z brzuszkiem, by Maleństwo poznało wcześniej jego głos
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 20:57   #2208
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

mam troszkę większy problem, mój tż w ogóle nie chce chrzcić a ja bardzo bym chciała. Nie wiem jak to będzie ale denerwuje się tym
Daj mu do zrozumienia ze bedzie chrzczony i nie ma nic do powiedzenia Ja tak zrobilam, bo z gory zalozylam ze moj TZ byc moze przejdzie przez temat obojetnie, zwlaszcza ze Francja nie jest krajem zbyt katolickim. Cale szczescie tez chce.
Stary 2014-09-29, 20:59   #2209
gosiaczek221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gusia825 Pokaż wiadomość
o 17.20 Pierwszy raz idę z tż, żeby zobaczył dziecko w ruchu
mój tż również teraz ze mną idzie i będzie musiał się z pracy zwolnić 2 h ale to dopiero za tydzień

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 21:01   #2210
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
noo to nie uniknione
oby się na 10-12 skończyło Panie Boże:rotfl :
Mam taka nadzieje schudnac zawsze mozna gorzej jak sa rozstepy bo to juz jest nie uniknione i zostaje na zawsze U mnie calkiem mozliwe ze bede miec, to rodzinne. Moze i bym sie tym nie przejmowala, ale nie oszukujmy sie, to nie wyglada ladnie. trudno beda to beda.... daj boze nie

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
A u mnie waga stoi w miejscu, apetyt średni mimo, że nie mam mdłości i nic mnie nie boli. Jutro idę do lekarza, to muszę podpytać, chociaż może jest wszystko prawidłowo, bo brzuszek się zaokrąglił

Co myślicie o muzyce Mozarta? Podobno ma zbawienny wpływ na dzieci, bardzo je uspokaja. Czytałam, że warto już teraz puszczać taką muzykę, bo dziecko będzie ją pamiętać po narodzinach.
I mąż zaczął coraz więcej rozmawiać z brzuszkiem, by Maleństwo poznało wcześniej jego głos
tez o tym slyszalam w gazecie mialam plytke dla maluszkow z muzyka, i jest mozart i inne
Stary 2014-09-29, 21:02   #2211
gosiaczek221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
Dzięki jeszcze raz dziewczyny

Ja melduje, że czuje się dobrze cały czas i jest wszystko ok
to świetnie trzymaj tak dalej i oby do marca

Stary 2014-09-29, 21:03   #2212
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

piękny brzuszek
Do jakiego lekarza chodzisz w GW ? ja zawsze zle trafialam jak chodzilam do ginekologow tam, ale przed wyjazdem znalazlam super lekarza, niestety prywatnie, szkoda ze tak pozno.
Stary 2014-09-29, 21:19   #2213
gosiaczek221
Raczkowanie

Cytat:
Do jakiego lekarza chodzisz w GW ? ja zawsze zle trafialam jak chodzilam do ginekologow tam, ale przed wyjazdem znalazlam super lekarza, niestety prywatnie, szkoda ze tak pozno.
do dr Kleinharda jak dla mnie jest świetny

powiem Wam że byłam dziś po raz pierwszy na zajęciach jogi dla ciężarnych było świetnie po zajęciach od razu kupiłam karnet

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 21:21   #2214
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
do dr Kleinharda jak dla mnie jest świetny

powiem Wam że byłam dziś po raz pierwszy na zajęciach jogi dla ciężarnych było świetnie po zajęciach od razu kupiłam karnet
Niestety nie znam to ja mialam pecha do lekarzy
Ja planuje cwiczyc joge i troche innych cwiczen codziennie, czekam na klucze do mieszkania jeszcze tydzien i zaczne czuc ze zyje
Stary 2014-09-29, 21:32   #2215
niunia_ona
Zakorzenienie

idziemy lulu
3majcie się

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-29, 21:33   #2216
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:

Miłego wieczoru
Dopiero zauważyłam, że dzieci mamy w podobnym wieku. W sumie to więcej pytan bylo kiedy sie zdecydujemy na kolejne dziecko. Potem pojawily sie problemy. Teraz kazdy kto zuwaza ciaze gratuluje i cieszy sie z nami. Mowia o duzej roznicy, ale jak wyjasniam w skrocie kazdy rozumie. Mam nadzieje ze mimo roznicy wieku uda nam sie stworzyc wiez miedzy dziecmi.
Stary 2014-09-29, 21:36   #2217
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Mordka Bardzo mi przykro :-(

Miłego wieczoru
To jest taka podyplomówka tłumaczeniowa pod tłumacza przysięgłego. Dużo pracy, ale mam silną motywację, także myślę, że dam radę Może jeszcze przyjdzie u Ciebie czas na logopedię

Co do usg, to mój tż był raz ze mną i na razie nie ma widoków na więcej, bo nie mamy z kim zostawić córki, a roczne dziecko nie wytrzyma spokojnie u lekarza A w poprzedniej ciąży zawsze był ze mną na każdej wizycie, nie ważne czy badanie było dowcipne czy nie

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 21:40   #2218
kasia_adm
Rozeznanie

Zresztą niech gadają o różnicy wieku. Tak nam się potoczyło życie, takie były nasze decyzje.
Stary 2014-09-29, 21:48   #2219
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Zresztą niech gadają o różnicy wieku. Tak nam się potoczyło życie, takie były nasze decyzje.
U nas z kolei ludzie pytają, czy nie za mała różnica, czy się nie boimy, itp, więc nie dogodzisz

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 21:48   #2220
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
To jest taka podyplomówka tłumaczeniowa pod tłumacza przysięgłego. Dużo pracy, ale mam silną motywację, także myślę, że dam radę Może jeszcze przyjdzie u Ciebie czas na logopedię

Co do usg, to mój tż był raz ze mną i na razie nie ma widoków na więcej, bo nie mamy z kim zostawić córki, a roczne dziecko nie wytrzyma spokojnie u lekarza A w poprzedniej ciąży zawsze był ze mną na każdej wizycie, nie ważne czy badanie było dowcipne czy nie
Życzę powodzenia. Bardzo odważna decyzja i super że jest motywacja. Ja w ciąży z synem kończyłam studia, a po urodzeniu pół roku obrona magisterki. A z dwójką dzieciaczków, to naprawdę duże wyzwanie. Ale my kobiety zorganizowane i zdeterminowane potrafimy być.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości