|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
1 | 3,23% |
| Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! |
|
12 | 38,71% |
| Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią |
|
0 | 0% |
| Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! |
|
3 | 9,68% |
| Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe |
|
0 | 0% |
| Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. |
|
3 | 9,68% |
| Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. |
|
1 | 3,23% |
| Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. |
|
0 | 0% |
| Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. |
|
3 | 9,68% |
| Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. |
|
2 | 6,45% |
| Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. |
|
4 | 12,90% |
| Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. |
|
2 | 6,45% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Lula, współczucie
Zuzia miała ponad rok i miała zimowe buty plus spodnie i kurtkę. Nie bralam kombinezonu. Jeździła wozkem plus spiwor ciepły. Jak było za duzo sniegu to sanki. Pamiętajcie ze jednak te spacery nie będą super długie ale może byc i temp kolo 0 i wtedy dziecko może podreptac juz. Na pewno buty malo poużywa wiec nie kupuje zadnych Bartkow czy geoxow. Kupie w Lidlu, będą w czwartek bo na te parę razy powinny wystarczyc. Cale 44 zł ![]() Mam dziś wolne z Zuzia ![]() Zjadlysmy sniadanie i idziemy brać w monopol dziecięcy później kino a dalej zobaczymy. Pewnie jakieś lody, sala zabaw/plac zabaw. Zobacze co będzie chciała
|
|
|
|
#1712 | |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
![]() Hihi, sobowtór mojego tż w DDTVN ![]() /edit/ Przynajmniej ludzie tak gadają, ja uważam, że tż jest "ładniejszy"
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-09-30 o 08:52 |
|
|
|
|
#1713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść
![]() Cytat:
i takitakitakitaki-mówi ciągiem.Ostatnio się jej poprzestawiało, na kota mówi am, a na lampę bam,a tak już ładnie mówiła... a ostatnio zaczęła mówić idiem (piszę jak wymawia), kuku (przy zabawie) i tadam jak chce,żeby jej coś dać ![]() Cytat:
kurczaki, to teraz już nie wiem co z tym odstawianiem no...jak zachoruje to będę mieć wyrzuty sumienia...ale przecież długo ją "wykarmiłam" u nas tak samo ![]() Cytat:
moja teraz w wózku wysiedzi z 5 minut i chce wyjść...i na pewno będzie chciała łazić po drodze, na której śniegu nie będzie. i w sklepach. no to musi mieć jakieś buty, przecież nie te jesienne... ale w sumie kto ją wie jak zareaguje na śnieg, skoro piachu się boi?
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1716 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Miłoszku, Wszystkiego co najlepsze Chłopaku ![]() Cytat:
![]() Siedzenia są takie czarno-grafitowe i ich nie mogę zmienić. Za to w czarnych plastikach jest jak w trumnie W wersji z szarym jest go niedużo, ale i tak ładnie rozjaśnia wnętrze Kochana, ja do tej pory jeżdżę 14 letnią Skodą, Bartek miał 20 letniego Peugeota, a później 12 letnia Mazdę... czas w końcu na coś, co po dwóch latach nie zacznie się rozsypywać i posłuży dłużej ![]() Zapożyczamy się u jednych i drugich rodziców, ale autko planowane na dłużej Cytat:
Widziałam, ale jakoś jakość mi nie leży - mam sporo i niestety tylko dres z ostatniego rzutu jest ok - reszta koszmarnie się rozciąga albo koszłaci Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz co, z histeriami i biciem, to generalnie się zgadzam, chociaż kiedy przekracza pewną granice, jednak reaguję. Bardziej mnie zastanawia to budzenie rano z płaczem i odmowa jakiegokolwiek kontaktu. Dla mnie dosyć naturalne jest, że jeśli mi się dziecko budzi z rykiem, to idę je przytulić i uspokoić - i do tej pory tak było - natomiast od jakiegoś tygodnia powoduje to jeszcze większy ryk ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czasami kładzie się na podłodze i czołga się do tyłu ![]() Cytat:
![]() Jeśli będzie jak w zeszłym roku, to spokojnie załapię się na zimowe wyprzedaże z ciuszkami dla Młodego. Teraz tylko kupię mu chyba w Lidlu cieplejsze buciki, bo z obecnych niedługo wyrośnie, a chłodno się zaczyna robić. I na 100% będę kupowała kurtkę +buty - Żuk lata jak głupi, więc chce mieć możliwość stopniowania mu temperatury na bieżąco - polata po placu zabaw w ciepłych, nieprzemakalnych spodniach i polarze, a jak się zmęczy, spoci i zgrzeje, to do wózka/sanek ubiorę mu kurtkę Dobra, mam dzisiaj dzień dla siebie ![]() Janek w żłobku, potem odbiera go babcia, a ja na zakupy ciuchowo-kosmetyczne, a o 16.00 na negocjacje z saloonem samochodowym ![]() Z jednej strony szkoda mi czasu nie spędzonego z Jankiem, ale z drugie, bosz... jakie to cudowne uczucie spokojnie zjeść śniadanie i wysikać się w samotności
|
||||||||
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Angel, watpie.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
miałam wprawdzie styczność z jedną parasolką Espiro od sąsiadów, ale skoro w piachu nie dawałą rady, to co dopiero śnieg...dlatego ja parasolkę kupuję dopiero na wiosnę
![]() Cytat:
też chcę ![]() ![]() ![]() ja chyba z miesiac temu pytałam tu czy kupujecie kombinezony całe czy dwuczęściowe, ale chyba nikt nie zauważył.Ja się zdecydowałam w końcu na dwuczęściowy, bo kurtkę będzie mogła nosić samą na sportowo
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka mała rzecz, a cieszy ![]() Kochana, miesiąc temu to ja jeszcze o zimie nie myślałam
|
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Vea cappuccino
jeśli macie wybór. Ja zarzekalam się ze srebrnego mieć nie będę i koniec. Mhm jakim jeżdżę? srebrnym ale po prostu oglądając samochody była masakra, jechaliśmy 400km po NIBY ideał, Pan przez telefon ciągle swoje piękne gadki więc uwierzylismy... Eh porażka jak ludzie potrafią sciemniac i sprzedawać w tak koszmarnym stanie auta. I dlatego mam srebrny bo trafił się dobry technicznie i mam go 4 lata i jest ok Moja Ola tez juz przeważnie ma tylko jedna drzemkę A z ubranek z Lidla to podoba mi się ten biały sweterek z różowymi guzikami jeszcze się zastanowię A na zimę mamy spodnie na szelkach i kurtkę, jestem bardzo zadowolona bo Ola uroczo w tym wygląda nogawki podwiniete bo za długie jeszcze trochę
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
kurcze mialam oddac do caritasu wozek 3 w 1 ale chyba na razie zatrzymam skoro faktycznie nie pomyslalam o tym ze parasolka po sniegu nie pociagnie,
![]() a gdzie nena? ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
ja wlasnie mam spodnie zmiowe i poluje na jakas fajna kurteczke ![]() kombinezon mam wiesniacki ale cieplutki i tez czasami ubiore,
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny, póki co widzę tylko ze idą mu górne czwórki, w tym przy jednej ma tak SINE dziaslo, jakby było zafarbowane a przy drugiej już się wybija ale zanim cały się wybije to to trochę jeszcze potrwa, w końcu to nie jedynka czy dwójka ze ma się przebić tylko cienki ząb... Poszłam spać po 3, masakra.. Chociaż spał do 8.20.. Łeb mi peka
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skad taki ? ![]() co do koloru samochodow.... mialam dwa czarne i nadal czarnym jezdze i nigdy wiecej tz ma jakis granatowo niebieski i na nim nic a nic syfu nie widac, ale to nie moj kolor mi sie wlasnie capuccino podoba a najlepszy kolor jaki by mi pasowal to taki na ktorym rys nie widac |
|
|
|
|
#1724 | ||
|
Zakorzenienie
|
sto lat Maluchu ! Rośnij zdrowy
![]() Cytat:
Cytat:
A najśmieszniejsze jest to, że jak siedzę na kibelku to Kornel zaraz chce do mnie na kolana.
Ślub 6 lipiec 2013 ![]() Kornel 24 październik 2013 Antoni 8 stycznia 2015 http://onaiich3.blogspot.com.es/ Edytowane przez misia332 Czas edycji: 2014-09-30 o 09:45 |
||
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Srebrnym jeżdżę teraz, srebrne kocham miłością wielką (jak kiedyś w totka wygram, to chce srebrnego Aston Martina Też mi się sweterki spodobały, ale najpierw muszę pomacać ![]() Śliczny ten komplet |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze dziecku piżamy kupić i nie wiem gdzie. Masakra.
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Janek też się ładuje , a jaka dyskusja jak go nie chcę wziąć ![]() Lulla współczuję nocki bajka, jakoś ciemnych nie lubię... nigdy nie miałam, nie jeździłam i nie zamierzam Mam wrażenie, że właśnie na srebrnych/szarych mniej zarysowania widać... ale może się mylę...
|
|
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Macie jakieś pomysły na obiad ?
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie Nena gdzie żeś jest
|
|
#1730 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy mnie stać![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
moja to znowu jak się zbliza do szafki i powiem Lena to ta się odwróci popatrzy uśmiechnie i dalej rura do szafki dalej także szkoda że tak się nie słucha jak Amelka
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
U nas perliczka z jabłkami, kasz (chyba perłowa... a może jaglana) i mix-sałat ze słonecznikiem
|
|
|
|
#1732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
100 lat miłoszku
![]() Jestem dumna z leosia bo wszamał jajecznice prawie z całego jaja Ja mam zamiar kupic taki fes ciepły kombinezon na olx bo z zeszłym roku nie bylo śniegu to moze wcale nie używali ![]() A na wyjścia inne niz śniegowe szaleństwo zwykła kurteczke. Po roczku mu kupię bo moze dostanie jakas kasę. I są tez spodnie typu dzinsy i sztruksy ocieplane to z dwie pary by sie przydały. Ja robie gołąbki inaczej
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie się dowiedzialam na placu zabaw ze mam piękna córkę
Mowie: to syn Odpowiedz:" to czego pani na czerwono ubrala?"
|
|
#1735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
taki w anglii to tak
ogolnie - im wieksze kola tym lepiej w sniegu
|
|
|
|
#1737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Ubrana, umalowana, bez kaszy we włosach... fajnie tak czasami
![]() A jeszcze a'propo motywacji, zadzwonił przed chwilą Bartek: - Ewa, Ty musisz schudnąć!!! - No wiem, że muszę... (w myślach: zwierze jesteś, burak i patafian, że wypominasz) - Ale musisz do grudnia!!! - ??? - No bo w grudniu robimy dziecia! - ???!!! - No właśnie na to wpadłem (ton odkrywcy obu Ameryk i Australii), jak zrobimy w grudniu, to będą ciuszki pasowały! - ... (kurtyna)
|
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dzis jarzynowa i tortille
Cytat:
Tos pojechała ![]() Mniam Ja planuje kupić dwuczęściowy kombinezon ze spodniami na szelkach Ale zależy co znajdę Bo w sumie kurtkę mam Wiec kombinezon na upartego mogę kupić jednoczęściowy Ale największą rozkmine mam z butami, spiworkiem do wózka itp.
|
|
|
#1740 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystkiego naj dla dzisiejszego solenizanta
![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.

[/RIGHT]