![]() |
#1681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Ale macie ladne wagi waszych dzieci
![]() Thidien ja probowalam hipla i mi nie poszly. Albo to byl babydream? Nie pamietam. Elgie udanego szylowania i wakacji Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Beautiful witaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Zakorzenienie
|
ogłaszam oficjalnie - mamy 1 ząbka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | |||||
Raczkowanie
|
Troszkę mnie nie było. Pewnie nawet nie zauważyłyście
![]() Oski stal się bardzo absorbujący. Owszem łanie bawi się sam ale wymusza, żeby na niego patrzyć. Brakuje mi już pomysłów jak mu zorganizować dzień ![]() Śiczne kobietki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Niezapomnijkaa09- cieszę się, że dzisiejszej nocy tak smacznie spałaś. Oby było już tylko lepiej! Ag9- fajnie, że Gucio przekonuje się do innych rzeczy. Już nie pierwszy raz wychodzi na to, że nie ma co panikować i pewne rzeczy trzeba przeczekać, a nasze dzieci zaczną wszystko robić jak trzeba, gdy przyjdzie na nie czas. BLW będziesz stosować na podstawie informacji znalezionych w necie czy kupiłaś książkę? Ktoś w ogóle zainwestował w książkę? Warto? Mara- witaj po przerwie! Powiedz Oskiemu, że to nieładnie zagarniać mamę tylko dla siebie ![]() Karalalalajna- dzięki za opis zajęć na basenie! BeautifulLie- nawet nie chcę myśleć co przeżyłaś... Margo- gratuluję pierwszego ząbka! Emilka, jak przystało na rówieśnicę Przemka, postanowiła nie być od niego gorsza i u nas też pojawiła się dziś dolna jedynka ![]() Na razie podobnie jak u Margo tylko zalążek, ale podobno od tego do "pełnowartościowego" zęba już tylko krok. Poza tym dziś podczas drzemki moje dziecko tak skutecznie schowało gdzieś swojego smoczka, że nie mogę go znaleźć do tej pory... Zaczynam podejrzewać, że go zjadła ![]() Podrzucam Wam jeszcze linki do artykułów z pomysłami na zabawy. Mara, może znajdziesz coś czym będziesz mogła urozmaicić dzień wymagającemu synkowi ![]() http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro...aluszkiem.html https://mamotoja.pl/zabawy-dla-niemo...-miesiecy.html
#1686 |
Zakorzenienie
|
gratulacje dla Emilki
![]() idą łeb w łeb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Wtajemniczenie
|
jeny dziewczyny. Mam nadzieję, że Was nadrobię zaraz, jeśli tylko mój rozkoszniaczek (starszy) łaskawie raczy zasnąć...
Mamy trudny czas, bo odzwyczaja się od spania, a jeszcze nie przyzwyczaił do żłobka, co sprawia, że nie mam moich świętych godzinek odpoczynku od szoguna. I masakra, bo jak nie mam takiego dłuższego odpoczynku (Kalinka raczej jest bezproblemowa, zresztą koło 15 tez ma drzemkę), to totalnie nie potrafię się zebrac z niczym. No i chodzę nabuzowana (chociaż staram się tego nie okazywać), co oczywiście te sejsmografy wyczuwają i automatycznie się robią marudne.... błędne koło. Poza tym Kalina podłapała gluta od Antka. Na szczęście już jej przechodzi. Dobra, ide ogarnąć dom trochę, może mi się zrobi lepiej, u Antocha w pokoju jakaś cisza, więc może jednak zaśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Wtajemniczenie
|
Margo, Limonka gratuluje zabkow. U nas nic nie widac ale Kuba ryczy mi cały dzień dziś to może akurat na zęby.
Limonka ja kupiłam te książkę BLW i moim zdaniem się nie opłaca. Chyba ze kupić, przeczytać i sprzedać. Bardziej bym polecała BLW Książka Kucharska bo jest na początku skrót o co chodzi w tej metodzie i kilka przepisów można zgapic ![]() Wysłane za pomocą aplikacji mobilnej Aha, u nas też zaginął smoczek ale to chyba TZ go połknął bo smoczek zaginął pod jego okiem ![]()
Dni z dziećmi są bardzo długie ale lata mijają bardzo szybko ❤️❤️❤️ K+H+Z Edytowane przez alwa Czas edycji: 2014-09-29 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | ||||||
Raczkowanie
|
Witam się!!!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u nas ostatnio czas żarłoczka- w dzien je co 2 godz a w nocy co 3. licze ze poskutkuje to wzrostem wagi. czy robiecie tez gotowe mieszanki owocowe do sloiczkow lub do zamrozenia?a jak w ogole przygotowujecie banana? zmykam bo mam Emilke na kolanach ![]()
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
|
hej
Ja znów na szybcika bo zaraz lecę na kursy - wypaliło to za co trzymaliście kciuki ale o tym może dokładniej kiedy indziej. Byłam dziś z Natalą u pediatry, dostaliśmy skierowanie na morfologię, mocz i w końcu skierowanie do alergologa i na receptę nutramingen tylko ciekawe czy Natala zechce ![]() ![]() I wpadam do Was z pyt. o radę: skoro ten katar jest najprawdopodobniej na tle alergologicznym, podobnie kupki (choć te na szczęście już się trochę poprawiły) i poza tym nic N. nie jest i jeśli badania wyjdą ok to szczepilibyście ją na moim miejscu bo w środę wypada nam szczepionka? Nasza pediatra twierdzi, że nie ma przeciwskazań ale ja nie jestem na 100% pewna. Jak myślicie? Z góry dzięki za opinie. Trzymajcie się ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Aha Natala waży 6100 ![]()
#1691 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Banana rozgniatam widecem ![]() Cytat:
![]() Ojej - ale malutko waży ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1692 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
o dobra. Antek śpi (za to Kalina bryka)
Mam zamiar zaraz upiec bułeczki i poćwiczyć z Ewą Ch, mam nadzieję, że zdążę Cytat:
Cytat:
![]() współczuję kryzysu i problemów skórnych. Cytat:
Co w tym jest pozytywne - nikt nam się nie wpieprza w życie ![]() Cytat:
Antoś wygląda obłędnie! Cytat:
![]() Cytat:
A co do ząbków... Antkowi dentysta stwierdziła że zaraz wyjdą we wrześniu, a pierwszy wylazł w lutym... ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę zwłaszcza tego babskiego wieczoru... Jak mi czegoś takiego brakuje... Co do nocek...łączę się w bólu, u nas tez nie za super, ze względu na katar Cytat:
A z samodzielnym jedzeniem - niech próbuje ![]() My startujemy w weekend ![]() Gratulacje! Cytat:
![]() Ja kupiłam książkę o BLW - jeszcze przy Antku. I byłam z niej zadowolona, myślę, że warto. Sporo jest tez zasad dotyczących ogólnie jedzenia. A przepisów potem szukałam w internecie. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |||
Zakorzenienie
|
Tak sobie. Liczę na to, że gdy ząb już się przebił wrócą spokojniejsze noce... Aż do następnego zęba
![]() One lubią się czasem zainspirować nawzajem, więc kto wie ![]() Cytat:
Kiedyś tylko zrobiłam musy z brzoskwiń i moreli do słoików. Zamroziłam również borówkę amerykańską i maliny, ale w całości. Banana traktuję blenderem. Cytat:
Trzymam kciuki za ułożenie nowego harmonogramu dnia, który nie będzie dla Ciebie udręką. Kalince życzę zdrówka! Cytat:
Dziewczyny, jakie kubki niekapki polecacie? Zastanawiam się głównie między tym NUKA: http://allegro.pl/nuk-first-choice-k...614603332.html i tym Aventu: http://allegro.pl/avent-kubek-niekap...625581892.html . A może podpowiecie mi coś innego? Zależy mi, żeby był łatwy do mycia i wygodny dla maluszka.
![]() |
#1694 |
Raczkowanie
|
Limonko dzięki za linki do zabaw, jutro wszystkie wykorzystam zmęcze Oskiego tak, ze przespi cala noc haha taki zarcik. Marzy mi sie to bardzo. My mamy niekapka z TT i ma silikomowa koncowke i mam wrazenie ze bardziej robi za gryzaka. Pije chwile a pozniej ciumka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1696 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ciężkie noce co chwilę od dawna, a dwie ostatnie naprawdę super. może najbardziej go drażniło samo rośnięcie zęba, a nie przebijanie się. Cytat:
Cytat:
![]() w sprawie szczepień tez bym zaufała. zdradź nam co się udało. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mam co prawda porównania do innych, ale ogólnie jest dość fajny, przy czym częściowo służy do picia a częściowo do ciumkania, bo Oli go sobie upodobał jako gryzak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Wtajemniczenie
|
Niezapominajka- ciuszki rewelacyjne, zazdroszczę zdolności. A i Toś prezentuje się nieziemsko w nich.
Margo- gratuluję ząbka- znaczy nie Tobie a dzieciaczkowi ![]() Cytat:
Zastanawiałyście się już nad kupnem fotelika? Mam problem, bo moja "kruszyna" nie mieści się już do nosidełka, a do samodzielnego siedzenia jeszcze daleko. Czytałam, że jak dziecko samodzielnie nie siedzi to nie powinno jeździ przodem do kierunku jazdy i że są foteliki 9-25 montowane tyłem do kierunku jazdy np maxi-cosi moby, któraś zna może? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Zakorzenienie
|
próbowałam Natalce podać mleko 2/3 zwykłego, 1/3nutramigenu nie chciała wcale, potem próbowałam samego zwykłego, zjadła 50 a jak próbowałam dać jeszcze to zwymiotowała wszystko
![]() ![]()
![]() |
#1700 | |||
Zadomowienie
|
oj...tak pokombinowalam z tym kompem, ze mam jakis system anglojezyczny bez polskich znakow - wiec wybaczcie
![]() Cytat:
![]() 2. Jak go posadze w krzeselku do karmienia to siedzi (jak ma o co oprzec raczki), na kolanach tez czasami siedzi, ale na kanapie/podlodze troszke sie giba jeszcze na boki Cytat:
![]() Smoczka poszukaj pod lozeczkiem. U nas to najfajniejsza zabawa ostatnio, o 6 rano wyrzucac smoczka za lozeczko... ![]() Odnosnie BLW to ksiazki nie kupowalam jeszcze, dolaczylam do grupy BLW na facebooku. Widzialam opinie z kolei, ze nie oplaca sie kupowac ksiazki kucharskiej BLW, lepiej poszperac w necie - np. tu http://alaantkoweblw.blogspot.com/ Cytat:
![]() |
#1701 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |
Moderator
|
Limonka - my mieliśmy 2 kubki TT (kapek i niekapek) które okazały się porażką, dopiero tego NUKa którego wkleiłaś załapał, sam sobie go bierze do rączki i pije - dlatego ja polecę NUK
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-09-29 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Niezapomnijka Tosiek slicznyyyyyy i super ubrany!!! <3 Gucio ![]() Monkaa to może jednak normalne u dzieci hmmm sama już nie wiem :| Margo ![]() Limonka nie życzę tego żadnej z mam! ![]() Virginia ja bym się wstrzymała jednak :-/ Smaritta ja mam Cartero ale wyślę jutro linka ![]() Virginia u Stasia jak nie chciał jeść i zwracał jedzenie wyszedł refluks i podaje mu syrop gastrotus baby i działa może tu jest przyczyna U nas już 2 ząbki są :-D Stasio przesyłka całą noc ostatnio Jupi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 | |||||||
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
gratuluje
![]() Cytat:
![]() te limonkowe linki sa fajne, sama czesto z nich korzystam ipomysly na zabawy naprawde sie sprawdzaja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdrowka dla Kalinki i Antka ![]() Cytat:
banana gniotlam widelcem, ostatnio Marco dostaje do reki, ale jest to zdecydowanie najmniej lubiany przez niego owoc Cytat:
![]() Ostatnio jemy posilki na dwa sposoby, za rada dietetyczki, a wiec Marco dostaje do raczki owoce, chlebek itp., a ja go w miedzyczasie lyzeczkuje ![]() Cytat:
Cytat:
dla starszego Marco mam po Antosiu Romera, ma dobre oceny itp., ale ma bardoz waski zaglowek, jak dziecko urosnie, to niby miesci sie jeszcze w fotelik, ale zaglowej jest juz za maly i glowa tam nie wchodzi ![]() nie polecam ![]() ![]() tak wiec ten bede miala na poczatek tylko i bede zbierac na inny, ale przedtem poczytam co ludzie polecaja w necie i jakie maja wyniki w testach zderzeniowych Brawa dla Stasia za zabki :brawo:
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2014-09-30 o 06:38 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piekna waga my pewnie dobijemy do takiej po skonczonym roku ![]() Cytat:
![]() ![]() piekna waga ![]() udanego wypoczynku ![]() Cytat:
![]() wielkie brawa ![]() Cytat:
![]() ![]() tez nie mam tutaj rodziny, zdana jestem tylko na siebie i meza, wiem, ze ci ciezko jednakze maz musi robic rzeczy po pracy ![]() pomijajac juz fakt, ze ja teraz tez pracuje, ale nawet jak nie pracowalam, a zajmowalam sie dziecmi na macierzynskim, to sprzatal, prasowal, czy co tam jeszcze, w koncu opieka nad dziecmi to tez praca, a dzieci, dom sa nasze wspolne ![]() Cytat:
![]() ani Antonio ani Marco nigdy nie spali przy lampce ![]() przy Antonio mialam takie lampki wsadzone do kontaktow, ale to glownie na korytarzu, abym mogla widziec droge do kuchni czy lazienki, teraz nie mam nawet tego Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1706 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wspolczuje problemow ze Stasiem ![]() Cytat:
![]() moze znajdzies zlepsza prace ![]() gratuluje nowej umiejetnosci ![]() Cytat:
![]() super ![]() wow gratuluje wagi ![]()
![]() |
#1707 |
Zadomowienie
|
Dobry dzionek :-*
Mariolasl ja po ciąży się wg sypie :-( ważę już 39kg czekam na kolonoskopie i panendoskopie, dopadło mnie ostre zapalenie zatok itd :-( strasznie się martwię i o siebie i małego ehh brawa dla Antosia!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cytat:
Straszne jest to co piszesz ![]() Mam nadzieje, ze Twoje problemy z waga i zdrowiem to nic poważnego ![]() 39kg? Nawet nie moge sobie tego wyobrazic. Trzymam mocno kciuki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1709 |
Zadomowienie
|
Mariolasl Dziękuję Ci :-* sama ze sobą się źle czuje i wstydzę się :-/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie wstydz sie, przeciez nie odchudzasz sie, tylko prawdopodobnie cos ci dolega mam nadzieje, ze wkrotce wszystko sie wyjasni i ktos kompetentny bedzie mogl ci pomoc ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.