Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-29, 09:55   #1681
monkaa321
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2

Ale macie ladne wagi waszych dzieci

Thidien ja probowalam hipla i mi nie poszly. Albo to byl babydream? Nie pamietam.

Elgie udanego szylowania i wakacji

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
no i będę za nie jechaniem, w końcu to rotawirusy :/ co z tego, że jej przechodzi, chyba może jeszcze w razie co zarażać...

się pochwalę, Adrianek dzisiaj postanowił ćwiczyć cały dzień, aż wyćwiczył i... staje do czworakowania do tej pory zarypywał noskiem w podłogę ostro, jak tylko dupka szła do góry, a dzisiaj już nie
taka niby mała rzecz, a cieszy
Brawo!

Beautiful witaj mam nadziej ze Slawciowi nic nie bedzie. Moj sie budzi z placzem i tez trzesie rekami i to bardzo czesto nimi tak drzy az ato raczej z tego ze on chce to tak mocno ze az sie telepie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 10:15   #1682
margo80
Zakorzenienie

ogłaszam oficjalnie - mamy 1 ząbka

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 10:36   #1683
mara86
Raczkowanie

Troszkę mnie nie było. Pewnie nawet nie zauważyłyście
Oski stal się bardzo absorbujący. Owszem łanie bawi się sam ale wymusza, żeby na niego patrzyć. Brakuje mi już pomysłów jak mu zorganizować dzień

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
macie moje dziewczyny
Śiczne kobietki

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Mój 6 mcy i tydzień ważył 9 kg i mierzył 72 cm
Sent from my GT-S5660 using Wizaz Forum mobile app

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
To i my się pochwalimy: Emil 6 miesięcy i 9200 i 74 cm na cycu i od miesiąca jemy obiadki

Cytat:
no i będę za nie jechaniem, w końcu to rotawirusy :/ co z tego, że jej przechodzi, chyba może jeszcze w razie co zarażać...

się pochwalę, Adrianek dzisiaj postanowił ćwiczyć cały dzień, aż wyćwiczył i... staje do czworakowania do tej pory zarypywał noskiem w podłogę ostro, jak tylko dupka szła do góry, a dzisiaj już nie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Dziewczyny o mało nie umarłam ze strachu dzisiaj! Stasio spał sobie na brzuchu a potem zaczął się dusić bo położył główkę na twarz! Aż się popłakałam jak go przerażone na ręce wzięłam. A dziwne ze tak się stało bo ma klin i na nim spał :'(
Dobrze, że byłaś w pobliżu. Najważniejsze że nic się nie stło.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Antos wymiata!
Wybaczcie, ale znów muszę się pochwalić. Lewa dolna jedynka odrobinkę się przebiła na razie sam rożek, wiec to jeszcze tak nieoficjalnie.
Cytat:
Moje gratulacje!!! U nas w dalszym ciągu cisza
Stary 2014-09-29, 11:25   #1684
Kateczka100
Raczkowanie

Cytat:

Ale nie jest to ósemka?
Pewnie dlatego miał takie ciężkie noce chłopak ostatnio...
Kateczka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 12:49   #1685
Limonka1987
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Niezapomnijkaa09- cieszę się, że dzisiejszej nocy tak smacznie spałaś. Oby było już tylko lepiej!

Ag9- fajnie, że Gucio przekonuje się do innych rzeczy. Już nie pierwszy raz wychodzi na to, że nie ma co panikować i pewne rzeczy trzeba przeczekać, a nasze dzieci zaczną wszystko robić jak trzeba, gdy przyjdzie na nie czas.
BLW będziesz stosować na podstawie informacji znalezionych w necie czy kupiłaś książkę?
Ktoś w ogóle zainwestował w książkę? Warto?

Mara- witaj po przerwie! Powiedz Oskiemu, że to nieładnie zagarniać mamę tylko dla siebie

Karalalalajna- dzięki za opis zajęć na basenie!

BeautifulLie- nawet nie chcę myśleć co przeżyłaś...

Margo- gratuluję pierwszego ząbka!

Emilka, jak przystało na rówieśnicę Przemka, postanowiła nie być od niego gorsza i u nas też pojawiła się dziś dolna jedynka
Na razie podobnie jak u Margo tylko zalążek, ale podobno od tego do "pełnowartościowego" zęba już tylko krok.

Poza tym dziś podczas drzemki moje dziecko tak skutecznie schowało gdzieś swojego smoczka, że nie mogę go znaleźć do tej pory... Zaczynam podejrzewać, że go zjadła

Podrzucam Wam jeszcze linki do artykułów z pomysłami na zabawy. Mara, może znajdziesz coś czym będziesz mogła urozmaicić dzień wymagającemu synkowi

http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro...aluszkiem.html
https://mamotoja.pl/zabawy-dla-niemo...-miesiecy.html
Stary 2014-09-29, 13:02   #1686
margo80
Zakorzenienie

gratulacje dla Emilki
idą łeb w łeb

Ewcia
Przemek
Stary 2014-09-29, 13:28   #1687
pola_m
Wtajemniczenie

jeny dziewczyny. Mam nadzieję, że Was nadrobię zaraz, jeśli tylko mój rozkoszniaczek (starszy) łaskawie raczy zasnąć...
Mamy trudny czas, bo odzwyczaja się od spania, a jeszcze nie przyzwyczaił do żłobka, co sprawia, że nie mam moich świętych godzinek odpoczynku od szoguna.
I masakra, bo jak nie mam takiego dłuższego odpoczynku (Kalinka raczej jest bezproblemowa, zresztą koło 15 tez ma drzemkę), to totalnie nie potrafię się zebrac z niczym. No i chodzę nabuzowana (chociaż staram się tego nie okazywać), co oczywiście te sejsmografy wyczuwają i automatycznie się robią marudne.... błędne koło.

Poza tym Kalina podłapała gluta od Antka. Na szczęście już jej przechodzi.

Dobra, ide ogarnąć dom trochę, może mi się zrobi lepiej, u Antocha w pokoju jakaś cisza, więc może jednak zaśnie
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 14:00   #1688
alwa
Wtajemniczenie

Margo, Limonka gratuluje zabkow. U nas nic nie widac ale Kuba ryczy mi cały dzień dziś to może akurat na zęby.

Limonka ja kupiłam te książkę BLW i moim zdaniem się nie opłaca. Chyba ze kupić, przeczytać i sprzedać. Bardziej bym polecała BLW Książka Kucharska bo jest na początku skrót o co chodzi w tej metodzie i kilka przepisów można zgapic

Wysłane za pomocą aplikacji mobilnej

Aha, u nas też zaginął smoczek ale to chyba TZ go połknął bo smoczek zaginął pod jego okiem

❤️❤️❤️
K+H+Z

Edytowane przez alwa
Czas edycji: 2014-09-29 o 14:03
alwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 14:03   #1689
TynkaG
Raczkowanie

Witam się!!!
Cytat:
i musze Wam się pochwalić, że Przemo opanował sztuke samobujania w leżaczku. zgina i prostuje obie nóżki jednocześnie, potrafi w ten sposób nieźle się rozbując. do tego stopnia, że wczoraj sam się przypadkiem w leżaczku uśpił
spadam, bo Ewa właśnie wróciła z dziadkiem z wycieczki po kasztany.
Jak on to robi?? chyba wyśle Emilkę do niego na korki.u nas nadal zasypianie to istna masakra
Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Dziś na szybko zrobiłam fotkę fatałaszków Tosia- taki niby ziomal miał być Z tego outfitu mojej produkcji są: czapa, komin i spodenki Na razie nie jest to idealne ale pierwszy raz to szyłam wiec może dojdę do wprawy
Ale słodki. śliczny Antek, twoje ubranka super, a jak ładnie pozuje.
Cytat:

Jeszcze Wam się pożalę bo dziś w nocy pobiłam rekord bezsenności- zasnęłam o 5 Dziś małż mi kupił jakieś ziołowe tabletki nasenne- oby podziałały bo się wykończę. Skąd mi się to wzięło? Może jakiś stres podświadomy? ale jakoś nie mam ostatnio stresującego życia więc nie wiem o co chodzi
Moze sie ta praca stresujesz?
Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Żeby nie było za pięknie ostatnie dwie noce to istna masakra...
Pewnie jej te ósemki idą
Lącze sie w bolu. a to pobudki na jedzonko czy tak sobie?
Cytat:

No i muszę się pochwalić że Gucio w końcu zaczął jeść inne rzeczy niż mleko!! Od kilku dni wcina obiadki, dzisiaj nawet bez popijania mlekiem zjadł a jak zobaczył miseczkę to zaczął kopać z radości Na drugie śniadanie też ładnie wchodzi kaszka, więc okazuje się że jak zwykle się niepotrzebnie stresowałam
Próbowałam wczoraj z BLW - poszedł brokuł, niestety ani razu Gabryś nie wcelował brokułem ani rączką wymazaną w brokule, do buzi
dla Gucia ze sie przełamał
Cytat:

Cytat:
Cześć dziewczyny
Emilka, jak przystało na rówieśnicę Przemka, postanowiła nie być od niego gorsza i u nas też pojawiła się dziś dolna jedynka
Na razie podobnie jak u Margo tylko zalążek, ale podobno od tego do "pełnowartościowego" zęba już tylko krok.
może moja Emilka zgapi od twojej i też jakis zabek wyskoczy
u nas ostatnio czas żarłoczka- w dzien je co 2 godz a w nocy co 3. licze ze poskutkuje to wzrostem wagi.
czy robiecie tez gotowe mieszanki owocowe do sloiczkow lub do zamrozenia?a jak w ogole przygotowujecie banana?
zmykam bo mam Emilke na kolanach
Stary 2014-09-29, 14:33   #1690
virginia
Zakorzenienie

hej
Ja znów na szybcika bo zaraz lecę na kursy - wypaliło to za co trzymaliście kciuki ale o tym może dokładniej kiedy indziej. Byłam dziś z Natalą u pediatry, dostaliśmy skierowanie na morfologię, mocz i w końcu skierowanie do alergologa i na receptę nutramingen tylko ciekawe czy Natala zechce . Alergolog u nas z NFZ dopiero na 17.12 i podobno taki sobie więc pewnie będę szukać gdzie indziej, już robię rekonesans - trzymajcie kciuki!
I wpadam do Was z pyt. o radę:
skoro ten katar jest najprawdopodobniej na tle alergologicznym, podobnie kupki (choć te na szczęście już się trochę poprawiły) i poza tym nic N. nie jest i jeśli badania wyjdą ok to szczepilibyście ją na moim miejscu bo w środę wypada nam szczepionka? Nasza pediatra twierdzi, że nie ma przeciwskazań ale ja nie jestem na 100% pewna. Jak myślicie?
Z góry dzięki za opinie.

Trzymajcie się

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Aha Natala waży 6100 , przybrała w niecałe 2tyg. 200g.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 15:03   #1691
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez TynkaG Pokaż wiadomość
czy robiecie tez gotowe mieszanki owocowe do sloiczkow lub do zamrozenia?a jak w ogole przygotowujecie banana?
Owoce robię na bieżąco
Banana rozgniatam widecem

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
jeśli badania wyjdą ok to szczepilibyście ją na moim miejscu bo w środę wypada nam szczepionka? Nasza pediatra twierdzi, że nie ma przeciwskazań ale ja nie jestem na 100% pewna. Jak myślicie?
Z góry dzięki za opinie.

Trzymajcie się

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Ja bym zaufała pediatrze
Ojej - ale malutko waży

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 15:07   #1692
pola_m
Wtajemniczenie

o dobra. Antek śpi (za to Kalina bryka)
Mam zamiar zaraz upiec bułeczki i poćwiczyć z Ewą Ch, mam nadzieję, że zdążę

Cytat:

Dziewczyny o mało nie umarłam ze strachu dzisiaj! Stasio spał sobie na brzuchu a potem zaczął się dusić bo położył główkę na twarz! Aż się popłakałam jak go przerażone na ręce wzięłam. A dziwne ze tak się stało bo ma klin i na nim spał :'(
o ludzie... niezłe przeżycia...

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Jula ma 5.5 miesiàca i waży 7470 i ja myślałam, że to dużo

mi zaczeła pękać skòra na palcach to chyba egzema. skòra pęka sama z siebie i boli.
poża tym mam doła. nikt mi nie pomaga. moja mama jak przyjedzie to kładzie isię na kanapie i odpoczywa. TŻ jak wraca z pracy zawsze musi cośtam . Ciężko mi.

współczuję kryzysu i problemów skórnych.

Cytat:
Napisane przez Kateczka100 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Ludzie jak to fajnie by było mieć dziadków na miejscu... Od wczoraj sa u nas moi rodzice, wlasnie poszli z Piotrusiem na spacer, a ja mam czas na relax jj

Dobra, lecę tluc kotlety :P
Miłej niedzieli, pogoda wspaniała - iście spacerowa!
Oj mi tez brakuje dziedków na miejscu... Nasi mają do nas ponad 18ookm...
Co w tym jest pozytywne - nikt nam się nie wpieprza w życie

Cytat:
Witam,
ja dziś juz po inspekcji teściowych TZ pojechał je porozwozić a ja do Was na chwilke wpadłam.

Co do ogarniania chaty to my z małżem robimy generalne porządki w soboty a w tygodniu staramy się tylko na bieżąco tak z grubsza posprzątać wiec mi to jakoś nie ciąży. Ale fakt, ze Toś jeszcze nie raczkuje wiec jak zacznie pewnie będę codziennie miała generalne sprzątanie

Dziś na szybko zrobiłam fotkę fatałaszków Tosia- taki niby ziomal miał być Z tego outfitu mojej produkcji są: czapa, komin i spodenki Na razie nie jest to idealne ale pierwszy raz to szyłam wiec może dojdę do wprawy
BRAWO!
Antoś wygląda obłędnie!
Cytat:
Antos wymiata!

Wybaczcie, ale znów muszę się pochwalić. Lewa dolna jedynka odrobinkę się przebiła na razie sam rożek, wiec to jeszcze tak nieoficjalnie.
gratuluje ząbka

Cytat:
A chwal się, chwal kochana Jest przecież czym

U Tosia w buźce pustka a każdy lekarz i rehabilitantka mówią już od miesiąca, że mu zęby idą- ta, ciekawe które? chyba ósemki bo ich nie widać

Jeszcze Wam się pożalę bo dziś w nocy pobiłam rekord bezsenności- zasnęłam o 5 Dziś małż mi kupił jakieś ziołowe tabletki nasenne- oby podziałały bo się wykończę. Skąd mi się to wzięło? Może jakiś stres podświadomy? ale jakoś nie mam ostatnio stresującego życia więc nie wiem o co chodzi
strasznie współczuję tej bezsenności i oby tabletki podziałały

A co do ząbków... Antkowi dentysta stwierdziła że zaraz wyjdą we wrześniu, a pierwszy wylazł w lutym...

Cytat:
Cześć kobietki

U nas baaaaardzo miły weekend. Wczoraj byłyśmy z Milą na długim spacerze z moją koleżanką, a wieczorem umówiłam się z koleżankami na babski wieczór.
Dziś najpierw wpadł do nas chrzestny Emilki z narzeczoną, wychodząc minęli się w drzwiach z ciocią i wujkiem, a wieczorem mój TŻ startował w biegu ulicznym, a my z Milką kibicowałyśmy

Żeby nie było za pięknie ostatnie dwie noce to istna masakra...
Pewnie jej te ósemki idą
Fajny weekend
Zazdroszczę zwłaszcza tego babskiego wieczoru... Jak mi czegoś takiego brakuje...

Co do nocek...łączę się w bólu, u nas tez nie za super, ze względu na katar
Cytat:
Ale Tosio wygląda świetnie!

No i muszę się pochwalić że Gucio w końcu zaczął jeść inne rzeczy niż mleko!! Od kilku dni wcina obiadki, dzisiaj nawet bez popijania mlekiem zjadł a jak zobaczył miseczkę to zaczął kopać z radości Na drugie śniadanie też ładnie wchodzi kaszka, więc okazuje się że jak zwykle się niepotrzebnie stresowałam
Próbowałam wczoraj z BLW - poszedł brokuł, niestety ani razu Gabryś nie wcelował brokułem ani rączką wymazaną w brokule, do buzi Najfajniejsza zabawa to było rozsmarowanie brokuła po stoliku
Chyba moje dziecko nie jest jeszcze gotowe

Dziewczyny współczuję kryzysów i życzę dużo sił. One chyba nikogo nie ominą niestety...

Poza tym korzystamy z pięknej jesieni, oby jak najdłużej była taka piękna pogoda.

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

moja jaglana Holle jest bezmleczna i ja robię ją na mm
Brawa dla Gucia!
A z samodzielnym jedzeniem - niech próbuje
My startujemy w weekend

Cytat:
Gratulacje!

Cytat:
Cześć dziewczyny

Ag9- fajnie, że Gucio przekonuje się do innych rzeczy. Już nie pierwszy raz wychodzi na to, że nie ma co panikować i pewne rzeczy trzeba przeczekać, a nasze dzieci zaczną wszystko robić jak trzeba, gdy przyjdzie na nie czas.
BLW będziesz stosować na podstawie informacji znalezionych w necie czy kupiłaś książkę?

Poza tym dziś podczas drzemki moje dziecko tak skutecznie schowało gdzieś swojego smoczka, że nie mogę go znaleźć do tej pory... Zaczynam podejrzewać, że go zjadła

Podrzucam Wam jeszcze linki do artykułów z pomysłami na zabawy. Mara, może znajdziesz coś czym będziesz mogła urozmaicić dzień wymagającemu synkowi

Gratuluję ząbka (ale się posypało u wszytkich )
Ja kupiłam książkę o BLW - jeszcze przy Antku. I byłam z niej zadowolona, myślę, że warto. Sporo jest tez zasad dotyczących ogólnie jedzenia. A przepisów potem szukałam w internecie.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 18:54   #1693
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Lącze sie w bolu. a to pobudki na jedzonko czy tak sobie?
Tak sobie. Liczę na to, że gdy ząb już się przebił wrócą spokojniejsze noce... Aż do następnego zęba

Cytat:
może moja Emilka zgapi od twojej i też jakis zabek wyskoczy
One lubią się czasem zainspirować nawzajem, więc kto wie

Cytat:
Owoce przygotowuję na bieżąco.
Kiedyś tylko zrobiłam musy z brzoskwiń i moreli do słoików. Zamroziłam również borówkę amerykańską i maliny, ale w całości.
Banana traktuję blenderem.

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
No i chodzę nabuzowana (chociaż staram się tego nie okazywać), co oczywiście te sejsmografy wyczuwają i automatycznie się robią marudne.... błędne koło.
Pamiętaj: jesteś oazą spokoju, kwiatem lotosu na tafli jeziora...
Trzymam kciuki za ułożenie nowego harmonogramu dnia, który nie będzie dla Ciebie udręką. Kalince życzę zdrówka!

Cytat:
skoro ten katar jest najprawdopodobniej na tle alergologicznym, podobnie kupki (choć te na szczęście już się trochę poprawiły) i poza tym nic N. nie jest i jeśli badania wyjdą ok to szczepilibyście ją na moim miejscu bo w środę wypada nam szczepionka? Nasza pediatra twierdzi, że nie ma przeciwskazań ale ja nie jestem na 100% pewna. Jak myślicie?
Z góry dzięki za opinie.
Ja zaufałabym pediatrze.

Dziewczyny, jakie kubki niekapki polecacie? Zastanawiam się głównie między tym NUKA: http://allegro.pl/nuk-first-choice-k...614603332.html i tym Aventu: http://allegro.pl/avent-kubek-niekap...625581892.html . A może podpowiecie mi coś innego? Zależy mi, żeby był łatwy do mycia i wygodny dla maluszka.
Stary 2014-09-29, 19:19   #1694
mara86
Raczkowanie

Limonko dzięki za linki do zabaw, jutro wszystkie wykorzystam zmęcze Oskiego tak, ze przespi cala noc haha taki zarcik. Marzy mi sie to bardzo. My mamy niekapka z TT i ma silikomowa koncowke i mam wrazenie ze bardziej robi za gryzaka. Pije chwile a pozniej ciumka.
Stary 2014-09-29, 19:24   #1695
good idea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Limonko dzięki za linki do zabaw, jutro wszystkie wykorzystam zmęcze Oskiego tak, ze przespi cala noc haha taki zarcik. Marzy mi sie to bardzo. My mamy niekapka z TT i ma silikomowa koncowke i mam wrazenie ze bardziej robi za gryzaka. Pije chwile a pozniej ciumka.
Dokładnie to samo chciałam napisac. Nie mam porównania z innymi ale wydaje mi sie że ma taki śmieszny i trudny do umycia mechanizm od srodka za to naprawde jest niekapkiem

Brak polskich znakow.
good idea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 19:43   #1696
margo80
Zakorzenienie

Cytat:

Ale nie jest to ósemka?
Pewnie dlatego miał takie ciężkie noce chłopak ostatnio...
nie nie lewa dolna 1
ciężkie noce co chwilę od dawna, a dwie ostatnie naprawdę super. może najbardziej go drażniło samo rośnięcie zęba, a nie przebijanie się.
Cytat:
Jak on to robi?? chyba wyśle Emilkę do niego na korki.u nas nadal zasypianie to istna masakra
przymierzam się do nagrania filmiku poglądowego. może jakiś instruktaż na YT zrobimy i zyskamy kupę fanów :P
Cytat:
hej
Ja znów na szybcika bo zaraz lecę na kursy - wypaliło to za co trzymaliście kciuki ale o tym może dokładniej kiedy indziej. Byłam dziś z Natalą u pediatry, dostaliśmy skierowanie na morfologię, mocz i w końcu skierowanie do alergologa i na receptę nutramingen tylko ciekawe czy Natala zechce . Alergolog u nas z NFZ dopiero na 17.12 i podobno taki sobie więc pewnie będę szukać gdzie indziej, już robię rekonesans - trzymajcie kciuki!
Z góry dzięki za opinie.

Trzymajcie się

malutko
w sprawie szczepień tez bym zaufała.
zdradź nam co się udało.
Cytat:
Dziewczyny, jakie kubki niekapki polecacie? Zastanawiam się głównie między tym NUKA: http://allegro.pl/nuk-first-choice-k...614603332.html i tym Aventu: http://allegro.pl/avent-kubek-niekap...625581892.html . A może podpowiecie mi coś innego? Zależy mi, żeby był łatwy do mycia i wygodny dla maluszka.
Nuk i TT mają ustniki silikonowe, więc dla naszych zębaczy nie bardzo. Ewa mi takie rozgryzała :P u nas te Aventu się sprawdziły. ustnik miękki, gumowy, ale nie silikon, przegryźć nie dało rady. a potem zmieniłam na twarde ustniki, a kubek został ten sam.

Ewcia
Przemek
Stary 2014-09-29, 19:47   #1697
karalalalajna
Raczkowanie

Cytat:

My mamy taki Tommee Tippee http://allegro.pl/kubek-niekapek-tom...625981750.html
Nie mam co prawda porównania do innych, ale ogólnie jest dość fajny, przy czym częściowo służy do picia a częściowo do ciumkania, bo Oli go sobie upodobał jako gryzak No i Oliwier od razu załapał jak się go trzyma, więc to jest lux. Do mycia jest mniej fajny niż zwykła butelka ze zwykłym smoczkiem, ale nie wiem czy przypadkiem wszystkie niekapki tego typu tak nie mają....
karalalalajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 19:51   #1698
Smarrita
Wtajemniczenie

Niezapominajka- ciuszki rewelacyjne, zazdroszczę zdolności. A i Toś prezentuje się nieziemsko w nich.

Margo- gratuluję ząbka- znaczy nie Tobie a dzieciaczkowi

Cytat:
Ja mam z nuka ale kapek- butelka z tej serio tylko końcówka inna. Łatwa jest do umycia, uchwyty wg mnie są trochę szerokie. Moja póki co nie chce z niego pic, ani go łapac sama.

Zastanawiałyście się już nad kupnem fotelika? Mam problem, bo moja "kruszyna" nie mieści się już do nosidełka, a do samodzielnego siedzenia jeszcze daleko. Czytałam, że jak dziecko samodzielnie nie siedzi to nie powinno jeździ przodem do kierunku jazdy i że są foteliki 9-25 montowane tyłem do kierunku jazdy np maxi-cosi moby, któraś zna może?
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 20:07   #1699
virginia
Zakorzenienie

próbowałam Natalce podać mleko 2/3 zwykłego, 1/3nutramigenu nie chciała wcale, potem próbowałam samego zwykłego, zjadła 50 a jak próbowałam dać jeszcze to zwymiotowała wszystko jestem załamana dziewczyny
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 20:12   #1700
ag9
Zadomowienie

oj...tak pokombinowalam z tym kompem, ze mam jakis system anglojezyczny bez polskich znakow - wiec wybaczcie

Cytat:
Gdybym miała córcię to opaski, kiecki, spódniczki szyłabym jedną za drugą Tkaniny możesz dostać w każdym tekstylnym sklepie ale mi wygodniej na allegro zamawiać z odbiorem w moim mieście. Wskoczyliśmy z Tośkiem w auto, odebraliśmy i za 3 godziny ciuchy były gotowe Jeszcze mam taką granatową tkaninkę to mu też coś poszyję w tygodniu.

A Gucio już siedzi samodzielnie, że BLW próbujesz? Bo ja też bym spróbowała ale mój ni hu hu nie siedzi
1. sama nauczylas sie szyc? ja mam maszyne po mamie, nawet w ciazy probowalam cos na niej zrobic ale jakos mi nie za bardzo szlo

2. Jak go posadze w krzeselku do karmienia to siedzi (jak ma o co oprzec raczki), na kolanach tez czasami siedzi, ale na kanapie/podlodze troszke sie giba jeszcze na boki

Cytat:

za zeba!

Smoczka poszukaj pod lozeczkiem. U nas to najfajniejsza zabawa ostatnio, o 6 rano wyrzucac smoczka za lozeczko...

Odnosnie BLW to ksiazki nie kupowalam jeszcze, dolaczylam do grupy BLW na facebooku. Widzialam opinie z kolei, ze nie oplaca sie kupowac ksiazki kucharskiej BLW, lepiej poszperac w necie - np. tu http://alaantkoweblw.blogspot.com/

Cytat:
hej
Z góry dzięki za opinie.

Trzymajcie się

Nutramigen jest chyba jednym z najohydniejszych mlek, wiec szczerze watpie ze dziecko nauczone picia lepszego mleka bedzie chcialo je pic. A z jakiego powodu dostalas wskazanie do stosowania wlasnie Nutramigenu?
Stary 2014-09-29, 20:30   #1701
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
oj...tak pokombinowalam z tym kompem, ze mam jakis system anglojezyczny bez polskich znakow - wiec wybaczcie

1. sama nauczylas sie szyc? ja mam maszyne po mamie, nawet w ciazy probowalam cos na niej zrobic ale jakos mi nie za bardzo szlo

2. Jak go posadze w krzeselku do karmienia to siedzi (jak ma o co oprzec raczki), na kolanach tez czasami siedzi, ale na kanapie/podlodze troszke sie giba jeszcze na boki

za zeba!

Smoczka poszukaj pod lozeczkiem. U nas to najfajniejsza zabawa ostatnio, o 6 rano wyrzucac smoczka za lozeczko...

Odnosnie BLW to ksiazki nie kupowalam jeszcze, dolaczylam do grupy BLW na facebooku. Widzialam opinie z kolei, ze nie oplaca sie kupowac ksiazki kucharskiej BLW, lepiej poszperac w necie - np. tu http://alaantkoweblw.blogspot.com/

Nutramigen jest chyba jednym z najohydniejszych mlek, wiec szczerze watpie ze dziecko nauczone picia lepszego mleka bedzie chcialo je pic. A z jakiego powodu dostalas wskazanie do stosowania wlasnie Nutramigenu?
Moja mama jest krawcową ale mnie doo szycia nigdy nie ciągnęło a wręcz wkurzał mnie terkot maszyny ale jak kupiłam sobie swoją własną jak byłam w ciąży to tak się w tym zakochałam, że szok. Najbardziej lubię szyć coś do mieszkania- poszewki, narzuty itp i dla Tośka. Sobie jeszcze nigdy nic nie uszyłam ale jak oststnio rozglądałam się za jesiennym płaszczem i zobaczyłam te ceny- 500-600 zł to chyba się zawezmę i sobie jakiś uszyję. Jak nie zdążę to na wiosnę będzie

Cytat:
próbowałam Natalce podać mleko 2/3 zwykłego, 1/3nutramigenu nie chciała wcale, potem próbowałam samego zwykłego, zjadła 50 a jak próbowałam dać jeszcze to zwymiotowała wszystko jestem załamana dziewczyny
Bardzo Ci współczuję. Nie wiem jak Wam niestety pomóc

Cytat:
nie nie lewa dolna 1
ciężkie noce co chwilę od dawna, a dwie ostatnie naprawdę super. może najbardziej go drażniło samo rośnięcie zęba, a nie przebijanie się.

przymierzam się do nagrania filmiku poglądowego. może jakiś instruktaż na YT zrobimy i zyskamy kupę fanów :P

malutko
w sprawie szczepień tez bym zaufała.
zdradź nam co się udało.

Nuk i TT mają ustniki silikonowe, więc dla naszych zębaczy nie bardzo. Ewa mi takie rozgryzała :P u nas te Aventu się sprawdziły. ustnik miękki, gumowy, ale nie silikon, przegryźć nie dało rady. a potem zmieniłam na twarde ustniki, a kubek został ten sam.
Ale fajny przegląd niekapków zrobiłaś- już wiem na co zwracać uwagę, dzięki

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 20:43   #1702
teQiba
Moderator

Limonka - my mieliśmy 2 kubki TT (kapek i niekapek) które okazały się porażką, dopiero tego NUKa którego wkleiłaś załapał, sam sobie go bierze do rączki i pije - dlatego ja polecę NUK

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez karalalalajna Pokaż wiadomość
My mamy taki Tommee Tippee http://allegro.pl/kubek-niekapek-tom...625981750.html
Nie mam co prawda porównania do innych, ale ogólnie jest dość fajny, przy czym częściowo służy do picia a częściowo do ciumkania, bo Oli go sobie upodobał jako gryzak No i Oliwier od razu załapał jak się go trzyma, więc to jest lux. Do mycia jest mniej fajny niż zwykła butelka ze zwykłym smoczkiem, ale nie wiem czy przypadkiem wszystkie niekapki tego typu tak nie mają....
NUK nie ma żadnych mechanizmów do mycia

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2014-09-29 o 20:44
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 21:40   #1703
BeautifulLie
Zadomowienie

Hej
Niezapomnijka Tosiek slicznyyyyyy i super ubrany!!! <3
Gucio
Monkaa to może jednak normalne u dzieci hmmm sama już nie wiem :|
Margo :-D
Limonka nie życzę tego żadnej z mam! dla Emilki!!! :-D
Virginia ja bym się wstrzymała jednak :-/
Smaritta ja mam Cartero ale wyślę jutro linka
Virginia u Stasia jak nie chciał jeść i zwracał jedzenie wyszedł refluks i podaje mu syrop gastrotus baby i działa może tu jest przyczyna

U nas już 2 ząbki są :-D Stasio przesyłka całą noc ostatnio Jupi ogólnie złożył ostatnio słowo ma ma łzy poleciały :-D mała madrala <3
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 22:11   #1704
mariolasl
Zakorzenienie

Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2

Cytat:
gratuluje
Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Troszkę mnie nie było. Pewnie nawet nie zauważyłyście
Oski stal się bardzo absorbujący. Owszem łanie bawi się sam ale wymusza, żeby na niego patrzyć. Brakuje mi już pomysłów jak mu zorganizować dzień
witaj po przerwie
te limonkowe linki sa fajne, sama czesto z nich korzystam ipomysly na zabawy naprawde sie sprawdzaja
Cytat:
serdecznie gratuluje
Cytat:
jeny dziewczyny. Mam nadzieję, że Was nadrobię zaraz, jeśli tylko mój rozkoszniaczek (starszy) łaskawie raczy zasnąć...
Mamy trudny czas, bo odzwyczaja się od spania, a jeszcze nie przyzwyczaił do żłobka, co sprawia, że nie mam moich świętych godzinek odpoczynku od szoguna.
I masakra, bo jak nie mam takiego dłuższego odpoczynku (Kalinka raczej jest bezproblemowa, zresztą koło 15 tez ma drzemkę), to totalnie nie potrafię się zebrac z niczym. No i chodzę nabuzowana (chociaż staram się tego nie okazywać), co oczywiście te sejsmografy wyczuwają i automatycznie się robią marudne.... błędne koło.

Poza tym Kalina podłapała gluta od Antka. Na szczęście już jej przechodzi.

Dobra, ide ogarnąć dom trochę, może mi się zrobi lepiej, u Antocha w pokoju jakaś cisza, więc może jednak zaśnie
wspolczuje trudnego okresu
zdrowka dla Kalinki i Antka
Cytat:
owoce robie na biezaco, nie mam skad wziac hurtowych ilosci, aby je przetworzyc jakos
banana gniotlam widelcem, ostatnio Marco dostaje do reki, ale jest to zdecydowanie najmniej lubiany przez niego owoc
Cytat:
Ja kupiłam książkę o BLW - jeszcze przy Antku. I byłam z niej zadowolona, myślę, że warto. Sporo jest tez zasad dotyczących ogólnie jedzenia. A przepisów potem szukałam w internecie.
Polu, masz jakies sprawdzone strony na temat BWL? Bylabym bardzo wdzieczna za podrzucenie
Ostatnio jemy posilki na dwa sposoby, za rada dietetyczki, a wiec Marco dostaje do raczki owoce, chlebek itp., a ja go w miedzyczasie lyzeczkuje
Cytat:
kubka niekapka nie mamy, korzystamy z doidy i najzwyklejszego tt kapiacego

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Zastanawiałyście się już nad kupnem fotelika? Mam problem, bo moja "kruszyna" nie mieści się już do nosidełka, a do samodzielnego siedzenia jeszcze daleko. Czytałam, że jak dziecko samodzielnie nie siedzi to nie powinno jeździ przodem do kierunku jazdy i że są foteliki 9-25 montowane tyłem do kierunku jazdy np maxi-cosi moby, któraś zna może?
nam jeszcze dlugo nie bedzie potrzebny, bo Marco maly.
dla starszego Marco mam po Antosiu Romera, ma dobre oceny itp., ale ma bardoz waski zaglowek, jak dziecko urosnie, to niby miesci sie jeszcze w fotelik, ale zaglowej jest juz za maly i glowa tam nie wchodzi
nie polecam , bardzo go nie lubie
tak wiec ten bede miala na poczatek tylko i bede zbierac na inny, ale przedtem poczytam co ludzie polecaja w necie i jakie maja wyniki w testach zderzeniowych

Brawa dla Stasia za zabki :brawo:

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2014-09-30 o 06:38
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 22:28   #1705
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
To i my się pochwalimy: Emil 6 miesięcy i 9200 i 74 cm na cycu i od miesiąca jemy obiadki

piekna waga
my pewnie dobijemy do takiej po skonczonym roku
Cytat:
Napisane przez elgie Pokaż wiadomość
Odkąd śpi sam budzi się koło 5:30-6:00, nockę ładnie przesypia, a po pobudce czasem jeszcze dosypia do 7. Tylko nie wiem czy ta zmiana to przez te przenosiny Tylko odkąd ładnie śpi w nocy, to w dzień ma ze dwie drzemki po 20-30 minut.

I odnośnie wagi - Krzysio jak miał pół roczku bez jednego dnia ważył 9200 i miał 72 cm

Ja się szykuję do wyjazdu. Zrobiłam już Młodemu obiadki do słoiczków i zapasteryzowałam. Mam nadzieję, że będzie wcinał równie chętnie jak w domu. Jutro zabieram się za pakowanie. Pół domu chyba wywieziemy nad to morze
tez tak mamy z tymi drzemkami i ze spaniem w nocy
piekna waga
udanego wypoczynku
Cytat:

bardzo dobrze zrobilas

wielkie brawa
Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Jula ma 5.5 miesiàca i waży 7470 i ja myślałam, że to dużo

poża tym mam doła. nikt mi nie pomaga. moja mama jak przyjedzie to kładzie isię na kanapie i odpoczywa. TŻ jak wraca z pracy zawsze musi cośtam . Ciężko mi.
malo to na pewno nie jest

tez nie mam tutaj rodziny, zdana jestem tylko na siebie i meza, wiem, ze ci ciezko
jednakze maz musi robic rzeczy po pracy , dzielimy sie obowiazkami po rowno
pomijajac juz fakt, ze ja teraz tez pracuje, ale nawet jak nie pracowalam, a zajmowalam sie dziecmi na macierzynskim, to sprzatal, prasowal, czy co tam jeszcze, w koncu opieka nad dziecmi to tez praca, a dzieci, dom sa nasze wspolne
Cytat:
Aaa jeszcze miałam pisac, ze dzieki za info odnośnie światła dzieki Wam od przedwczoraj Piotruś śpi bez lampki i widać nie ma to dla niego żadnego znaczenia
super
ani Antonio ani Marco nigdy nie spali przy lampce
przy Antonio mialam takie lampki wsadzone do kontaktow, ale to glownie na korytarzu, abym mogla widziec droge do kuchni czy lazienki, teraz nie mam nawet tego
Cytat:
super
Cytat:
doczytalam, ze juz mialas lepsza nocke, oby tabletki pomagaly
Cytat:
Dziewczyny jak podajecie jajko? Tzn jak często i czy samo żółtko czy białko też?
polowke calego 2-3 razy w tygodniu
Stary 2014-09-29, 22:54   #1706
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alwa Pokaż wiadomość
a właśnie jak wam się dzieci budzą w nocy i nie płaczą, nie jęczą, nie marudzą to do nich wstajecie?
nie

Cytat:
WITAJ!!
To wygląda tak, że Staś śpi słodko i nagle zaczyna (najczęściej przez sen) wrzeszczeć i ręce mu się trzesą, musze go wziąść na ręce i utulic mocno żeby się uspokoił i zasypia dalej albo się wybudza z uśmiechem na twarzy
Wiedział, że mogą być jakieś zaburzenia pewnie no ale musiał mi przepisać coś na uspokojenie bo bym w 27 tyg urodziła ehh zresztą ja i tak nie przyjmowałam tego wg zaleceń bo czasami nie brałam wcale tych tabletek (przeczucie chyba). potem przez te pierwsze 3 miesiace życia małego wciąż były wrzaski ze strony "tatusia" wiec spokojnego startu też nie miał. Neurolog stwierdziła, że mały ma ogromną więź ze mna i odbierał to, że ja sie denerwowałam no a teraz to są skutki tego wszytskiego. Ja wciąż jednak szukam jakiegoś innego wyjaśnienia, bo nie chcę przeoczyć czegoś, zresztą zauważyłam, że najczęściej mały ma takie napady po wizycie "tatusia" zresztą na samych spotkaniach też nie wygląda na szczęśliwego
szkoda, ze lakarz nie znalazl innych lekow dla ciebie w ciazy, ale teraz juz za pozno, aby to roztrzasac
wspolczuje problemow ze Stasiem

Cytat:
Ja pewnie do pracy nie będę miała po co wracać bo jak się dowiedziałam na zastępstwo za mnie jest "stara panna" bez dzieci, bez zobowiązań, która godzi się na wszystko- jednym słowem - pracownik idealny Będę musiała pracy szukać

U nas z nowości to Antoś chciał zaimponować tacie i kilka razy się sam obrócił na brzuszek- ehh.. wyrodny syn- ja cały dzień z nim siedzę to po co się obracać, wystarczy, że tato na chwilę się zajmie i wtedy fiku miku i już synek na brzuszku.
Na razie przez jedno ramię mu wychodzi ale pomęczę go przez drugie I jak on ma matkę lubić?
smutne to
moze znajdzies zlepsza prace
gratuluje nowej umiejetnosci
Cytat:
Młody za 4 dni skończy pół roczku, na 67cm i waży 7500
na szczepieniu był dzielny i trochę postękał, ale przy ubieraniu
gratuluje wagi i szczepienia

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
macie moje dziewczyny
super
Cytat:
Mój 6 mcy i tydzień ważył 9 kg i mierzył 72 cm
wow gratuluje wagi
Stary 2014-09-30, 05:56   #1707
BeautifulLie
Zadomowienie

Dobry dzionek :-*
Mariolasl ja po ciąży się wg sypie :-( ważę już 39kg czekam na kolonoskopie i panendoskopie, dopadło mnie ostre zapalenie zatok itd :-( strasznie się martwię i o siebie i małego ehh brawa dla Antosia!!
Stary 2014-09-30, 06:40   #1708
mariolasl
Zakorzenienie

Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2

Cytat:
Dobry dzionek :-*
Mariolasl ja po ciąży się wg sypie :-( ważę już 39kg czekam na kolonoskopie i panendoskopie, dopadło mnie ostre zapalenie zatok itd :-( strasznie się martwię i o siebie i małego ehh brawa dla Antosia!!

Straszne jest to co piszesz
Mam nadzieje, ze Twoje problemy z waga i zdrowiem to nic poważnego
39kg? Nawet nie moge sobie tego wyobrazic. Trzymam mocno kciuki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2014-09-30, 06:43   #1709
BeautifulLie
Zadomowienie

Mariolasl Dziękuję Ci :-* sama ze sobą się źle czuje i wstydzę się :-/
Stary 2014-09-30, 07:40   #1710
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Mariolasl Dziękuję Ci :-* sama ze sobą się źle czuje i wstydzę się :-/
rozumiem
ale nie wstydz sie, przeciez nie odchudzasz sie, tylko prawdopodobnie cos ci dolega
mam nadzieje, ze wkrotce wszystko sie wyjasni i ktos kompetentny bedzie mogl ci pomoc

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości