![]() |
#3811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
|
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Zakorzenienie
|
Zalecenia sa do 18tki (pediatryczne), a i dorosłym sie zaleca jak sa wskazania, a niemal u każdego sie znajda.
Zoche za wcześnie pochwalilam, tak jak do tej pory nie było problemu z położeniem jej, tak teraz ryczy i usnąć nie moze. Nie jej łóżko, nie jej pokoik, nie moze sie tu odnaleźć....
#3813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my LG-P700 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Zakorzenienie
|
Klementyna mój też na boso ale jednak robi się zimno więc próbowałam z sandalami.
Haha nie, TZ jest kamieniarzem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3815 |
Raczkowanie
|
hej,
Tomek w żłobku, ja w domu. Tomek zaczyna się przyzwyczajać, ja też ![]() ![]() Co do samego żłobka to naprawdę jest w nim bardzo fajnie. Opiekunki widać że podejście mają do dzieci, ze mną też rozmawiały bo co Tomka odbierałam to łzy w oczach mi stawały ![]() ![]() Dziewczyny pytanie mam o chustę. Wiem że było już nie raz ale ma pytania (Moderna, pamiętam ze ty używałaś Tasia chyba tez masz tak?) Jaka najlepsza i czy od pierwszych dni, a może ktoś z forum ma na sprzedaż? Chcę jedną panienkę nosić w chuście, druga w wózku będzie i tak na zmianę (spacery). Aha, dużą matę edukacyjną tez odkupię, może ktoś coś ma? Rożki tez mi potrzebne (jak by co priv, z góry dziękuję). Na fb kilka plików wam załączyłam, dostałam od dziewczyn z grupy bliźniakowej. Dużo różnych książek itp. wrzucam tam bo gdzieś zgubie a tak zawsze będzie pod ręką ![]() Podoba mi się najbardziej plik o zabawach z dzieckim. Kilka rzeczy już wypróbowałam ![]() Pozdrawiamy, dużo zdrowia dla wszystkich chorowitków ![]()
#3816 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wszystkiego Naj dla Wszystkich Chłopców - małych i dużych ![]() ![]() tak ,tak bo dziś Dzień Chłopaka ![]() Cytat:
Cytat:
co to są Laysy? co to są chpisy? ![]() ![]() żatruje! ale faktem jest ze nie jadłam od kilkunastu lat .... łło matko ![]() świetne paputki . http://www.decathlon.pl/buty-dla-mal...d_8278587.html Cytat:
może pomysle kiedyś znowu za odmianą taką -ale to jak będę mogła pozwolić sobie latac do fryzjera tak często bo sam to nie bardzo - pamiętam ze nawet fryzjerzy mieli problem aby uzyskac odpowiedni u mnie odcień -czysty ,równy bez zażółceń .a mam swoje kasztanowe co powoduje ze blond uparcie nie chce wejść.na razie lubie być brunetką - jestem nią z charakteru ![]() fajną stronke bloga wkleiłas .wychodzi na to ze i ja powinnam sobie kupic wit .d - ja ciagle filtry mam na sobie . ![]() tja chudzielec ![]() Cytat:
Dragusia - i jak tam ? dajecie rade ? My dzisiaj basen zaliczamy . ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Oldzinx - nic z tych rzeczy nie mam które potrzebujesz . a jak się czujesz? brzuszek już widać ?
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-09-30 o 08:29 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3817 |
Wtajemniczenie
|
Czesc.
Pani, fajnie że się dobrze czujesz! Anika, to rzeczywiście szef nastraszył ![]() U mnie w pracy tragedia, likwidują nasz dział i oferują zmianę na gorsze i mniej płatne stanowisko ![]() ![]() A co do wit. D to podaję, ale nie codziennie bo zapominam. Eluśka, mam podobnie z ciuchami - muszę zacząć oszczedzać bo TŻ mnie pogoni. Ale ja obecnie wydaję najwięcej na rzeczy dla Zuzi ![]() Moderna szkoda ![]() Kasiu, u nas też K niewiele mówi słowek, ale naprawdę mysle, że jeszcze czas. Poza tym jak Moderna pisała - widze, że duuużo rozumie i w końcu się rozgada na całego ![]() Nestelle, ![]() ![]() Oliwka, ![]() ![]() Despa, mam nadzieję, że w pracy poszło ok Oldzinx, na pewno tak samo będe reagować jak wysle K do złobka kiedyś ![]() Pojawił się temat samodzielnego zasypiania - u nas K jak miał chyba 8,9 miesięcy został nauczony, że dostaje butlę z uchwytem, wypija mm i trzeba spać. Nigdy zresztą nie uczyłam go noszenia na rękach, kołysania, itp. Wyszliśmy na tym całkiem dobrze ![]() ![]() ------------ Ja od wczoraj chora ![]() Gardło boli, uszy i głowa ![]() A z dobrych newsów kupiłam jeansy ciążowe, trzecie z kolei ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3818 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czuję się już ok, przypływ energii nastąpił ![]() to nie brzuszek, to brzuchol ![]() Aaa właśnie przypomniałaś mi, wczoraj czułam już pierwsze ruchy, po lewej stronie, ale miałam frajdę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdrowia dużo życzę ![]() ![]()
![]() |
#3819 |
Zakorzenienie
|
oldzinx - tak, chusty mozna uzywac od pierwszych dni - najlepsze sa tkane dlugie (o splocie skosno-krzyzowym, sa z roznych materialow jak bawelna, mieszanki lnu, jedwabiu, bambusa) i elastyczne dlugie - ja mialam tkana i mnie bylo ciezko, dziecko malenkie, chusta dluga, ciezka - mnie nie podpasowalo, bylo mi zbyt trudno zamotac malenstwo (chociaz tkane sa najlepsze - oczywiscie mowa o tych dobrych jakosciowo- gdybym znowu miala taka kruszynke to sprobowalabym pewnie z chusta elastyczna na poczatek a pozniej albo przeszla na tkana, albo nosidlo (podpytaj Agnjeske - ona stosowala przy Jasmine elastyka), bo nie trzeba dociagac, latwiej sie mota i jest lekka, z minusow ma sztuczne dodatki. Dobre marki to na pewno Tula i NatiBaby - trzeba zwracac uwage na jakosc
![]() Najlepiej, gdybys miala mozliwosc odwiedzenia kursu chustoszenia, gdzie przymierzysz, zobaczysz - to ulatwi decyzje - sa osoby, ktore przeciez swietnie radza sobie z chusta tkana od poczatku ![]() Tu jest forum, gdzie znajdziesz szczegolowe informacje: http://www.chusty.info/forum/forum.php? oraz tu wskazowki http://mobloguje.pl/2014/07/04/chust...akupem-chusty/ Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-09-30 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3820 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ze spodniami to niestety kiepska historia - w poprzedniej ciązy kupiłam nowe w H&M za 150 zł i je zgubiłam gdzieś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3821 |
Zakorzenienie
|
Oldzinx - my nie chustowi, na teorii sie skonczylo ale mam takie zdanie jak Moderna. Kiedys postanowilam ze jak jeszcze bedzie dziecko to na poczatek elastyczna, potem ewentualnie tkana albo nosidlo. Jesli tkana to uzywana zeby byla odpowiednio wygnieciona (zlamana). Moja siostra uzywa elastycznej i zadowolona. Jeszcze Lenny Lamb ma dobre chusty, czesto pojawiaja sie uzywki na olx itp.
![]() ![]() |
![]() |
#3822 |
Zakorzenienie
|
Wpadam na szybko i spadam. Moje papiery gites ( w zakresie mojej odpowiedzialności), oczywiście jestem taka szczęściarą , ze zostałam wylosowana do odp ze znajomości ustawy.....ale poszło, zaliczone na 5
![]() biore się do roboty, dzięki za kciuki, buziaki ![]()
#3823 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje, ja siedzę i sie szkole, masakrycznie dużo mam wszystkiego, za tydzień w piątek test. Już mam sraczkę na samą myśl...
#3824 |
MBZ♥
|
Nestelle dzięki za link
![]() Moja Sis długo schodzili z brązu do blond platyny- ale warto było czekać ![]() Anika oparlam się xzupsom bo nie po to biegam żeby jeść raki szit ![]() ![]() Despa ![]() Brawo za ząbki Emi ![]() Zosi idą ząbki piątki ![]() ![]() Oldzinx niestetynie mam nic:/ Demeter zdrówka ![]() Mój Mąż ma genialne pomysły ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Monika brawo za,wagę ![]() Scarlett dasz radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://zamotani.pl/tag/warkocz/ http://chuscianyzakatek.blogspot.de/...nie-chust.html ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() biedna Zosia, pocieszajace jest to, ze to ostatnie wychodzace zabki - calusy ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Bo mam z mojej ciazy 34/36 (nie pamietam - musze sprawdzic), moglabym Ci wyslac, bo mnie sa niepotrzebne. edit. doczytalam juz, ze masz trzy pary ![]() ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-09-30 o 13:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3826 | ||
Rozeznanie
|
Hej
![]() Od wczoraj czytam forum, żeby Was nadrobić... Przyznam się, że ciężko mi się wbić po przerwie w rozmowę ![]() Przykro mi ogólnie z powodu kłótni na forum ![]() ![]() I wracając do literatury - przeczytałam w końcu "W paryżu dzieci nie grymasza' i podobała mi się książka. Z wieloma rzeczami się nie zgadzam (wczesne wprowadzanie pokarmu, sposób rodzenia, przestanie kp po krótkim okresie), wiele rzeczy mnie zaciekawiło (czekanie, żłobki, system opieki w FR, place zabaw i mamy na nich),. ogólnie książka dała mi sporo do myślenia, także spory plus. Cytat:
![]() Cytat:
![]() oldzinx jeśli chodzi o chuste to nie zgodze sie z Moderna i Monika - elastyczna nie jest dobra. Tutaj czemu: http://noszebokocham.pl/ale-dlaczego-tkana/ Nie pamietam skad jestes ale na forum chustowym ktore wklejala moderna sa spotkania organizowane przez dziewczyny z roznych miast, mozesz pojsc i pomoga CI z wiazaniami. Albo znalexc doradce przez forum, ktory pokaze Ci wiazania. Dobrych chust jest sporo - Natibaby, Lennylamb, Didymos. Tkana kup używana, żeby była miękka. Na forum masz bazarek, możesz kupić. Albo inaczej - wejdz w dział kup i daj ogloszenie, dziewczyny Ci zaoferuja chuste dla nmowicjuszki (bo tutaj jeszcze rozmiar musisz kupic odpowiedni) moderna dzięki za pamięć ![]() monika u mnie jest tak jak u Jakuba z kuchnia - nie moge NIC zrobic. CHce na rece i koniec kropka, żadne miski, szuflady, garnki, nic nie pomaga. Nie jestem w stanie ugotowac obiady, a wieczorem padam na twarz. I niestety u nas jest sporo bajek ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3827 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3828 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sama często dostaje od niego rafaello (zawsze siostra pyta za co przeprasza ![]() ![]() Fajnie że macie takie miejsce gdzie dzieci mogą pojeździć na rowerze a nie musisz nad nimi stać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Byou biedna Zosia, u nas trójki idą. A TŻ no genialny ![]() Dziewczyny ale się ostatnio wkurzam... zostawiam wózek przypięty na dole (bo już nie jestem w stanie wynosić do góry z 13kg Kamilem na 3 piętro) ale niestety mamy tak małą klatkę że jak drzwi są otwarte to ten wózek widać z ulicy ![]() ![]() na dodatek TŻ zostawia zapięcie na klatce jak wnosi wózek po pracy i ktoś nam to zapięcie zapchał papierem ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3829 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaz w wiekszosci, gdzie ja sie spotkalam z poleceniem na poczatek elastycznej, to wlasnie z polecenia ekspertow (chustomaniaczek) - wiec mozliwe, ze zdania sa podzielone (tak jak w przypadku nosidel). Co do starszych dzieci to sie zgodze - mnie chodzi dla takich namniejszych czyli max. do ok.3-4 miesiaca, pozniej tkana - ja noworodka nie potrafilam w ogole zamotac w tkanej, wydawal sie taki malenki, delikatny, a chusta ogromna i ciezka - ale wlasnie tak jak piszesz wazna jest technika, gdy ktos nam pokaze, pomoze to jest to pozniej duzo latwe - tkana zawsze bedzie wyborem numer jeden ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- moj M. to sie czesto bawi sam, ale do czasu - wtedy stawiam krzeslo przy zlewie, ja gotuje a M. sobie przelewa wode, miesza lyzka itd. - no i widzi co ja robie - czasami dzieci potrzebuja widziec cos z naszej wysokosci - oczywiscie, to dla dzieci, ktore stabilnie stoja. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chciałabym być rodowitą francuską ![]() Jedyne co wzięłam z tej książki to uczenie dziecka cierpliwości (jest o niebo lepiej) i przepis na ciasto jogurtowe ![]() A sama się też odnalazłam w niej, np. od 20 jest czas dla rodziców, u nas od dawna sumiennie przestrzegane. K. o 20 ma leżeć w łóżku i robić co chce, a my jemy spokojnie kolacjo-obiad, oglądamy filmy itd. ![]() ![]() Co do bajek to nie powinnaś mieć wyrzutów skoro sama jej je pokazałaś i włączyłaś. Bajki same w sobie nie są raczej złe, ale nie dopuszczaj do sytuacji kiedy je wymusza. Zagaduj, włącz coś innego, ale nie włączaj bajki. Mój też zaczął "wymagać" bajki, ale nie ma. Puszczam jak ja chcę a nie jak on. Ewentualnie ustal konkretną godzine gdzie jest oglądanie bajek 19:00-19:10 ale to Ci raczej nie pomoże w obowiązkach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3831 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Z placem zabaw to chodzi o to, by nie dreptac za dzieckiem krok w krok, a usiasc na lawce i obserwowac - dobrze pamietam? - to jest ok ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-09-30 o 15:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Zakorzenienie
|
Oldinx
- woow ruchy ![]() ![]() Scarllet - bedzie dobrze z nockami moze faktycznie 2-3noce i sie spodoba ![]() ![]() Ide gotowac obiad. Dzis siostra wpada / dowiedzialam sie 10min temu. Na szczescie mam juz wiekszosc uszykowane. Ino MIZERIE musze zrobic ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 |
Zakorzenienie
|
Dzis byly wyniki i wiedzialam juz po wyjsciu ze 5 pytan glupio zaznaczylam bo .... No przeciez one napewno byly tak proste ze podchwytliwe i napewno to nie to co mysle tylko co innego i trzeba zaznaczyc nie poprawnie
![]() Nestelle bylas w delparku? Jesli nie byliscie wybierzcie sie jeden dzien fajna sprawa szczegolnie jak pogoda dopisuje ja bylam w niedziele z Anielka cieplo bylo mala zafascynowana ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3835 |
Zakorzenienie
|
Cath do modów piszę nie celem rozwiązywania sporów tylko walnięcia ostrzeżeń jak sie komuś należą za jakieś inwektywy czy wulgaryzmy - w końcu za to można wylecieć z forum i dobrze.
Co do chust mam tkana skosno-krzyżowo z natibaby i nic nie robiłam zeby ja zmiękczyć. Wg mnie była ok, nie zauważyłam żadnej sztywności. Wiązania nauczyłam sie na szkole rodzenia, w sumie to pryszcz jak raz sie zobaczy jak. Lunao czytam Francuzki, to chyba nie cecha narodowa, albo ja jestem FrancuKa tylko nic o tym nie wiem. Czytam to jak powieść i bardzo mi sie podoba, poza 6 dniami na poloznicwie
#3836 |
Zakorzenienie
|
Scarlett no też sobie nie wyobrażam 6dni na położnictwie...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Moderna ja żadnych zgrzytów nie chce, ale zastanów się trochę nad sobą dziewczyno. Napisałam że podoba mi się książka w Paryżu, ba nawet że chciałabym być francuzką a Ty mi wyjeżdzasz że trąci tresurą po przeczytaniu jednego rozdziału?! I bezczelnie dodajesz że każdy wybiera co bliskie sercu. Tak bardzo bliska mi tresura.. Trochę za prędka jesteś w tej swojej krytyce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2014-09-30 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
MBZ♥
|
Lunka ale nikt Tobie nie zarzuca tresury
![]() ![]() I nie odebrałam posta Moderny jako atak tylko wyrażenie opinii. Spokojnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3838 |
Zakorzenienie
|
Byou ja nie odebrałam jako atak ale beznadziejna i niepotrzebna krytykę. Naprawdę pewne rzeczy lepiej przemilczeć. Tak jak pisałam ja tam się zgrzytac nie będę i dowodzić swoich racji tylko zwracam uwagę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
behawioryzm, tresura - tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Zakorzenienie
|
I to wszystko po jednym rozdziale?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.