Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-01, 09:11   #3721
19Inka90
Wtajemniczenie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
dokładnie 6:20
Wariatka

Sugub
to w tym roku wystartowali jeszcze szybciej niz zwykle zwykle po swiecie zmarlych znicze byly wymieniane na mikolaje na polkach

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 09:12   #3722
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
pochwalę się jakie między innymi choinki robiłam w tamtym roku :P
i jaki ładny poranek u mnie :P
Śliczna choinka Widać że masz zdolności manualne
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 09:15   #3723
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Wariatka

Sugub
to w tym roku wystartowali jeszcze szybciej niz zwykle zwykle po swiecie zmarlych znicze byly wymieniane na mikolaje na polkach
No dokładnie. W tym roku będą stały obok siebie

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 09:21   #3724
Basjenia
Zadomowienie

dzień dobry bardzo kobietki!
nadaję z salonu zawalonego gratami że mam ochotę otworzyć hurtownie... dzisiaj dzień prania segregowania układania i decyzji bo przywiozłam drugi wózek i TŻ już kręci nosem że na cholere nam jak mamy już jeden....a wiecie....kobita w ciąży zwłaszcza to chce mieć raz tak raz tak...ja już glupieję więc co 5 min mi się zmienia....
deszcz pada i generalnie pogoda do d*&owa
o 19 idę na wizytę do położnika który ewentualnie ma odbierać mojego bobona... polecany przez jakichś znajomych z firmy TŻa....no zobaczymy co pan wart...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 09:28   #3725
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
witam się wieczorowa porą

ostatnio intensywnie buszuję po necie i wyszukuję sobie co bym chciała mieć

odwiedziłam też stacjonarny sklep z pieluchami wielorazowymi ... i przepadłam ależ cuda tam mają, same zobaczcie na fotce...ciekawe tylko czy będę nadal nimi tak zachwycona jak zostaną zafajdane

a skoro już i tak pralka będzie chodzić na okrągło to wymyśliłam, że inne rzeczy też mogę mieć w wersji "do prania" zamiast jednorazowych... i tak zainspirowana zestawem cheeky wipes (http://www.cheekywipes.pl/jak-to-dziala) postanowiłam sama zrobić komplecik chusteczek nawilżanych do mycia tyłka - kupię kawał froty bambusowej (zakochałam się w bambusie odkąd kupiłam tą kolorową pieluszke ), pokroję na kwadraciki, obrzucę owerlokiem i dokupię plastikowe pojemniczki, w których będę je trzymać w wodzie... i włala... załaczam kolejne oszczędności
no i zostały wkładki laktacyjne...okazuje się, że i je już rozpracowano nawet są w różnych kolorach żeby dopasować do bielizny http://www.amazon.co.uk/dp/B00GIULPE...ter_B00GIULOL0

i jeszcze dwie apteczne (chyba) nowości
jednorazowe patenty w czymś ala patyczek do uszu
- do dezynfekcji pępka http://www.osmozacare.pl/produkty/cl...zkodzeniaskory
- na ząbkowanie http://www.osmozacare.pl/produkty/clicandgo/zabkowanie
składów jeszcze nie widziałam, więc nie wiem czy kupię, ale sam pomysł mi się podoba

a na "brzydką" morfologię tonik z żelazem http://natura-akacka.pl/pl_PL/p/FLOR...B3pBoCM9Tw_wcB
promolcia - a może tak w skrócie - jakie pieluchy i wkłady/otulacze czy co tam potrzeba na początek? byłabys tak miła i podesłała jakies gotowce? ja ginę na offtopowej a pieluchy to dla mnie taka magia, że mam wrażenie, że po chińsku czytam

a u nas mgła, normalnie nic przez okno nie widać

a ja brzuch mam tak nisko, że jak siedzę ze złączonymi nogami to mi krew nie dopływa
Stary 2014-10-01, 09:33   #3726
alekaz1
Zakorzenienie

Hej laski. Czytam i nie wirze nie klucic sie mi tu. Linka ma swoje zdania sasia ma swoje kazda z was moze miec racje.
Stary 2014-10-01, 09:48   #3727
sasia25
Rozeznanie

Co do świątecznych ozdób, u mnie już od jakiegoś czasu są i bardzo żałuję, że nie mogę nic kupić, bo tylko zawaliłabym sobie pokój

Ale dzisiaj czekamy na tel z nieruchomosci, mają dać odpowiedź od właściciela domu czy satysfakcjonuje go nasza oferta
Tak bardzo bym chciała, żeby udało się wreszcie coś kupić
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 09:49   #3728
Basjenia
Zadomowienie

Minka ja też mam wrażenie że brzuch mam niżej. głównie dlatego że mam miejsce na stanik
zarzuciłam też jeżdżenie rowerem. jedno że pogoda beznadziejna, dwa że jak pedałowałam to musiałam kierować kolana na zewnątrz, a trzy że ludzie się dziwnie patrzą (chociaż to akurat mnie bardziej śmieszyło)
Stary 2014-10-01, 10:00   #3729
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
ja już nie wiem czy to hormony znowu się odzywają, że mnie tak wpienia/wzrusza/smuci wszystko? Do koloru, do wyboru, pełen serwis
Mam tak samo nie ogrniam siebie ostatnio. Nie wiem jak tż ze mną wytrzymuje

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość

jadę na egzamin za chwilę

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
piękna ta choinka zczego to? makaron? ja to kompletne beztalencie jestem :/
nie wiem jak z małym będę robiła te wszystkie prace plastyczne w żłobku/przedszkolu/szkole
Stary 2014-10-01, 10:12   #3730
alekaz1
Zakorzenienie

A ja sie nie moge pulek w szafie doczekac a musze zaczac prac i prasowac ciuszki.
Stary 2014-10-01, 10:21   #3731
Basjenia
Zadomowienie

ja wczoraj widziałam bilboard(!) z reklamą zniczy....
Stary 2014-10-01, 10:24   #3732
Roksape
Zadomowienie

Hej
Dolorosed trzymam kciuki za egzamin
Olcia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Ja zaraz odwożę młodą do przedszkola i mam wolne do 14 posprzątam i będę się obijać...
Potem zajrzę na klub, bo mam problem,może któraś coś mi doradzi jak jeszcze nie widziała... ehhh :/
U mnie pogoda względna, w miarę ciepło tylko zachmurzone.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 10:33   #3733
skrzatek24
Rozeznanie

Cytat:
gratulacje
kciuki za dzisiejsze wizyty
Kciuki za egzamin!

I ja się zgodzę z Madziqqq i Inką. Powiedziałabym wręcz, że Sasia chciała dobrze.
Mnie do tej pory pozostał niesmak po wyśmiewaniu się z Lolci (Lolcia przepraszam, że do tego wracam), ale braku szacunku do drugiego człowieka nie ogarniam. Nie piszę tego, żeby podsycać dyskusję, bo mam nadzieję, że się skończyła. Chciałabym tylko, żeby szanować nawzajem siebie i swoje poglądy. A kwestie podejścia do dzieci i ich wychowania zweryfikuje życie.

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
O kurczę Dziewczyny padłam! Oglądam gazetkę z Kauflandu a tam już pokazane świąteczne rzeczy Mikołaje z czekolady itp. o nie mogę.
U mnie dziś rano niebo było w odcieniu różowym. Pięknie to wyglądało.

madziqqq obudziłam się o tej samej godzinie
Suqub u mnie te mikołaje juz wczoraj były ustawione na półkach. Synek jak zobaczył ucieszył się, że niedługo Święta. Musialam go sprowadzić na ziemię.

A u mnie była taka mgła, że żadnego nieba nie widziałam.
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 10:33   #3734
Chemisette
Rozeznanie

W sklepach jest już dużo zniczy, ludzie kupują jak szaleni, a do listopada jeszcze przecież miesiąc...
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 10:49   #3735
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
W sklepach jest już dużo zniczy, ludzie kupują jak szaleni, a do listopada jeszcze przecież miesiąc...
może teraz jakiś promocje?
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 10:51   #3736
19Inka90
Wtajemniczenie

A Ja musze kupic jakas mala choinke bo w temtym roku nie bylo nas na swieta w domu,w tym juz nigdzie nie wyjedziemy Wiec czeka mnie troszke dodatkowych zakupow

Emilka
Stary 2014-10-01, 11:03   #3737
sasia25
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za zrozumienie i już nie wracajmy do tych nieszczęsnych makaronów

Ja już nie mogę się doczekać świąt lubię ten komercyjny kicz na mieście, reklamy w tv, swetry w mikołaje i renifery właśnie muszę sobie jakiś zakupić, przecież już nie będę ciężarówą!
Stary 2014-10-01, 11:20   #3738
19Inka90
Wtajemniczenie

Sasia a nieboisz sie ze mala zrobi Ci psikusa i bedzie po terminie ??

Emilka
Stary 2014-10-01, 11:20   #3739
Roksape
Zadomowienie

A ja lubię święta i tą wyżerkę... Tylko w tym roku będę jadła tylko rybę ??? No bo dziecko maleńkie to nie będę narażać malucha na kolki jak się objem pierogami z kapustą...
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 11:24   #3740
Basjenia
Zadomowienie

ja na całe szczęście nie jestem fanką ani grzybów ani kapusty.... za to wszelkie ciasta, racuchy!!! o matko....zaraz mi się zachce i będzie!:P
pralka nr1 wstawiona.... 3 kombinezony zimowe i jakieś bodziaki kolorowe.... czeka jeszcze zestaw niebieski i jasne....
wszędzie pisze że po 20szt w rozmiarze ale ja chyba wolę mieć więcej i rzadziej prać...
Stary 2014-10-01, 11:26   #3741
skrzatek24
Rozeznanie

Roksape ja jeszcze o tym nie myślę. Ja z kolei uwielbiam śledzie i tez pewnie będe mogła o nich zapomnieć. Będzie ciężko, ale damy radę. Poprzednio jak rodziłam zaczynał się sezon na truskawki i pamiętam, że jedną zjadłam. Nie ryzykowałam, bo mały miał kolki. Jakoś to przeżyłam.. chyba wezmę

Basjenia a w jakim rozmiarze masz kombinezony? Ja mam na razie jeden newborn. Jest mały, ale na początek chyba lepszy taki niż za duży? Wczoraj zaszłam do komisu blisko domu i widziałam dwa w rozmiarze 0-3. Jak się na dzisiejszym usg płeć nie zmieni to zajdę i kupię też taki.

Edytowane przez skrzatek24
Czas edycji: 2014-10-01 o 11:32
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 11:29   #3742
madziqqq
Rozeznanie

powiedzcie mi w takim razie co można jeść karmiąc dziecko bo ja pojęcia nie mam
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 11:32   #3743
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość

Basjenia a w jakim rozmiarze masz kombinezony? Te newborny są małe, ale na początek chyba lepszy taki niż za duży? Wczoraj zaszłam do komisu blisko domu i widziałam dwa w rozmiarze 0-3. Jak się na dzisiejszym usg płeć nie zmieni to zajdę i kupię.
szczerze....nie wiem bo są w praniu ale z tego co kojarze to jeden na pewno 0-3... 2 jasne jeszcze nie uprane to widzę że jeden rozmiar L.... dość "długi" a taki o rozm 9-12 króciutki....dla mnie to te rozmiarówki są i tak każda inna więc raczej "na oko"
Stary 2014-10-01, 11:33   #3744
antosia5
Rozeznanie

Hello
Cytat:

to trzymam
Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
O kurczę Dziewczyny padłam! Oglądam gazetkę z Kauflandu a tam już pokazane świąteczne rzeczy Mikołaje z czekolady itp. o nie mogę.
U mnie dziś rano niebo było w odcieniu różowym. Pięknie to wyglądało.

madziqqq obudziłam się o tej samej godzinie
Hehhe, u mnie juz od paru tygodni swiąteczne rzeczy

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj czekamy na tel z nieruchomosci, mają dać odpowiedź od właściciela domu czy satysfakcjonuje go nasza oferta
Tak bardzo bym chciała, żeby udało się wreszcie coś kupić
To dla Ciebie tez
Cytat:

Ja już nie mogę się doczekać świąt lubię ten komercyjny kicz na mieście, reklamy w tv, swetry w mikołaje i renifery właśnie muszę sobie jakiś zakupić, przecież już nie będę ciężarówą!
Hahah, witaj w klubie

Ja wczoraj zakupilam w jednym sklepie torbe na pieluchy itd, rozpakowawuje w domu, a ta naladowana husteczkami, malym opakowaniem pieluszek i miniaturkami kosmetykow

A dzisiaj mój dzieć nie dał mi pospać przez 2-3 godziny (oczywiscie zaczynając od 3) wiercil sie tak, ze w zadnej pozycji nie moglam wytrzymac
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 11:40   #3745
maczuma
Rozeznanie

Madziqqq, unikać smażonego i ciężkostrawnego, a tak to po prostu jeść z głową. Chyba Położne na sr mówiły, że przy wyjściu ze szpitala dostaniemy listę produktów dozwolonych i zakazanych.

Mam nadzieję, ze do świąt urodzę... Choć położna mówiła, że paradoksalnie dobrze jest rodzić w święta, weekendy, bo trochę spokojniej jest na oddziale. Albo tylko tak pocieszała

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
A dzisiaj mój dzieć nie dał mi pospać przez 2-3 godziny (oczywiscie zaczynając od 3) wiercil sie tak, ze w zadnej pozycji nie moglam wytrzymac
U mnie pobudka 3.30, o 6 jadłam śniadanie, poczytałam i... poszłam spać, o 10 wstałam
Stary 2014-10-01, 11:42   #3746
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Sasia a nieboisz sie ze mala zrobi Ci psikusa i bedzie po terminie ??
eee no chyba nie będzie siedziała w brzuchu aż do świąt to byłoby grubo 2 tyg po terminie. Myślę, że urodzi się w pierwszym tyg grudnia jeśli oczywiście nie będzie cc. A Ty w końcu jak rodzisz? wspominałaś coś o cc

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
ja na całe szczęście nie jestem fanką ani grzybów ani kapusty.... za to wszelkie ciasta, racuchy!!! o matko....zaraz mi się zachce i będzie!:P
pralka nr1 wstawiona.... 3 kombinezony zimowe i jakieś bodziaki kolorowe.... czeka jeszcze zestaw niebieski i jasne....
wszędzie pisze że po 20szt w rozmiarze ale ja chyba wolę mieć więcej i rzadziej prać...
20 szt każdej rzeczy?? ze mam mieć np 20 bodziaków w rozmiarze 56, 20 pajaców itd?? ja bodziaków mam może koło 20, ale to i tak każde wygląda na inny rozmiar chociaż nie są wieksze niż 62. Reszty mam o wiele mniej.
Muszę dokupić kombinezon, bo mam jeden, ale chyba dokupię takiego grubszego misia, bo tu nie ma mrozów.

antosia pokaż torbę albo chociaż napisz jaka firma tak szaleje?

Edytowane przez sasia25
Czas edycji: 2014-10-01 o 11:45
Stary 2014-10-01, 11:43   #3747
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
powiedzcie mi w takim razie co można jeść karmiąc dziecko bo ja pojęcia nie mam
Dieta kobiety karmiącej z tego co się orientuje jest stosowana tylko w Polsce... skoro w ciąży jadłam naprawdę dużo pierogów z grzybami to zamierzam je jeść również jak urodzę bo mały jest po prostu do nich przyzwyczajony. Położna mówiła żeby nie szaleć za bardzo ani w jedną ani w drugą stronę.
Stary 2014-10-01, 11:46   #3748
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Madziqqq, unikać smażonego i ciężkostrawnego, a tak to po prostu jeść z głową. Chyba Położne na sr mówiły, że przy wyjściu ze szpitala dostaniemy listę produktów dozwolonych i zakazanych.

Mam nadzieję, ze do świąt urodzę... Choć położna mówiła, że paradoksalnie dobrze jest rodzić w święta, weekendy, bo trochę spokojniej jest na oddziale. Albo tylko tak pocieszała

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

U mnie pobudka 3.30, o 6 jadłam śniadanie, poczytałam i... poszłam spać, o 10 wstałam
Też bym chciała do świąt urodzić
Hehe, no to mamy podobnie U mnie praktycznie codzinnie mniej wiecej o 3 pobudka Potem znów spanie do 10-11.
Ale po pobudzce jakos mogłam jeszcze kimac w miedzy czasie, ale dziś nie było szans
Stary 2014-10-01, 11:52   #3749
19Inka90
Wtajemniczenie

Antosia to Ja jakas dziwna jestem,moj tz mowi ze Mila to sie w nocy tak rzuca,ze jak ontrzyma reke na brzuchu to jego budzi,a Ja nic spie dalej w najlepsze jak sie obudze to tylko na siku i zaraz zasypiam spowrotem

Ja tez Kocham swieta tylko moj tz taki antyswiateczny,w tamtym roku byly nasze pierwsze swieta,a on byl taki wszystko na nie ze az sie w Wigilie poplakalam,topotemjego siora chodzila i napominala go "Badz swiateczny" Mam nadzieje ze w tym roku bedzie mega swiatecznie

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

[QUOTE=sasia25;48356473]eee no chyba nie będzie siedziała w brzuchu aż do świąt to byłoby grubo 2 tyg po terminie. Myślę, że urodzi się w pierwszym tyg grudnia jeśli oczywiście nie będzie cc. A Ty w końcu jak rodzisz? wspominałaś coś o cc

Bo moj zdolny lekarz twierdzil ze mam przodujace lozysko,ale jednak nie mam Mila ulozona glowka w dol,a wiec rodzic bede najpewniej sn no chyba ze cos w ostatnim momencie wyskoczy... Wiec bedziemy na poczatku grudnia razem czekac na godzine W czujesz ten dreszczyk i to napiecie jak o tym pomyslisz ?? Hahaha albo zrobia nam numer i beda Listopadowe

Emilka
Stary 2014-10-01, 11:53   #3750
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
20 szt każdej rzeczy?? ze mam mieć np 20 bodziaków w rozmiarze 56, 20 pajaców itd?? ja bodziaków mam może koło 20, ale to i tak każde wygląda na inny rozmiar chociaż nie są wieksze niż 62. Reszty mam o wiele mniej.
Muszę dokupić kombinezon, bo mam jeden, ale chyba dokupię takiego grubszego misia, bo tu nie ma mrozów.

antosia pokaż torbę albo chociaż napisz jaka firma tak szaleje?
Nie, no po 20 bodziaków w kazdym rozmiarze to raczej przesada Ja mam po 10 w 56 i 62- na razie nic wiekszego jeszcze nie kupowalam
Ja wlasnie tez musze zakupić kombinezon W ogóle ze wszystkimi pozostałymi zakupami czekam na targi (za 2 tygodnie sie wybieram na takie ogromne)- byc może cos mie tam zaciekawi, to nie będę miała wyrzutów kupować

Nie jest to torba firmowa, tylko producji wlasnej drogerii sieciowej Wiec drogeria wypelniła też produktami swoich marek (cos jak babydream w rossmannie), ale je akurat bardzo lubię, więc sie cieszę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości