|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Perse dzielny Artuś
Kundzia za powrót do pracy! Dasz radę! Lunka ja mam na plusie 3 kg od początku ciąży... Monika zdrówka, a nie myślisz iśc na L4? Panika no to przyjaciółka będzie mieć wesoło a ma już dzieciaczki? ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Maga i gratki dla kuzynki! Super!! Berbie no to dziś z okazji 3 miesiączków Krzysia!! Zdrówka dla Was Monika u mnie się robi taką miksturę: Czosnek się kroi, cebulę (dużo) w plastry i to się zasypuje cukrem i miodu się dodaje plus sok z cytryny wyciskasz i przykrywasz i odstawiasz w ciepłe miejsce aby soki puściły (można zrobić w słoiku) i po kilku h jak soki puści to już można sobie zapodawać Podobnie do Magi a troszkę inaczej
|
#2552 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Patrzcie, nawet nie wiedziałam, że szczepi się u nas Priorixem. To chyba dobrze.
Jeszcze mamy jedną dawkę przypominającą te wszystkie polio i tężce, jedną pneumo i chyba tyle na ten rok. Gdyby szedł do żłobka, to by miał ospę za darmo (znaczy szczepionkę na ospę ).
|
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
A taki co miesięczny standard...
5 opakowań nutramigenu, płyn do kąpieli i emulsje do smarowania Emolium, linomagi,zagęstnik bebilon nutriton, kaszka holle i Katarek (to spoza listy) hmmm a i sól fizjologiczna. Chyba to wszystko.. Aa i omegamed baby Gryzia czekam na wyniki! Strasznie długo ![]() Perse dzięki za info. Myślałam że znowu trzeba płacić. Kciuki za Artusia. Na pewno będzie wszystko ok Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2554 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wiem właśnie myślałam nawet, że już jutro, bo jutro równe 37 tyg. To wtedy jest donoszona?Cytat:
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 ja robię krajowe hurtownie ciuszkowe - awanti, hollymodę, miracollo, h-24, katherine(bizuteria) i kilka hurtowni z butami, ale dziewczyny robią też super zamówienia zagraniczne. Ciuszki dziecięce wprawiają tam w zachwyt Na zamówieniach nic nie zarabiamy, rozliczamy się z każdej złotówki ![]() o matko, aż trudno uwierzyć. To cała waga maluszka pewnie
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#2556 |
|
Konto usunięte
|
Kucyk byłyby dzisiaj, ale tam jest do 15.30 a ja nie mam jak o tej porze odebrać, bo jestem w pracy.
Agatka Ty to jesteś hardcorem jeśli chodzi o wagę... Ja na razie schudłam 0.5 kg... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2557 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48348352]Królewna ja po poronieniu nie badałam zespołu antyfosfolipidowego, wiem, że to może się ujawniać tylko w ciąży, więc chcę zrobić teraz, żeby wykluczyć.[/QUOTE]
a wiesz, że trzeba 3 p/c zrobić na zespół?? Cytat:
![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48353115]Monika na gardło tantum verde i neo angin można. Mnie też zaczyna coś drapać chyba lepiej wziąć prenalen - na pewno neo angin można ?? Pani jak się czujesz?? który to już tc?? Cytat:
co to takiego ??![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48357582]Artur OK, waży 9200, więc znowu ładnie przybrał. Zaszczepiony. [/QUOTE] żeby wszystko było ok ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48357798]Dwakolory beta i progesteron jutro, a p.ciała 10 dni roboczych.[/QUOTE] strasznie długo - nie ma możliwości przez net sprawdzić??
|
|
#2558 |
|
Konto usunięte
|
Artek spał przeszło 3,5h, wstał, zjadł obiad, poszedł się bawić, dorwał płyn do kąpieli i zastałam go całego mokrego... Szybko pod prysznic. Nie wiem, ile tego wypił
Bosko.
|
|
|
|
#2559 | ||||
|
Zakorzenienie
|
baaardzo wesoło. mają już 3,5 letnią Hanię.
zaskakująco dobrze. nigdy nie przypuszczałam, że aż tak można znosić ciążę ![]() zawsze myślałam, że do pracy chodzą ryzykantki a tu sama zaproponowałam szefowej, że mogę wrócić w każdej chwili. koniec 15 tc. Cytat:
![]() ![]() ![]() hehe ja czekałam na 3miechy jak na zbawienie ![]() cudnie się to czyta Cytat:
(aż się Holle skończy)[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48357582] Artur OK, waży 9200, więc znowu ładnie przybrał. [/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:, w którym tygodniu?Agatka, mnie nie przebiłaś. Przytyłam kilogram w torresowej ciąży, po wyjściu ze szpitala - 10 kg od wagi sprzed ciąży. ale teraz będę na chama jeść
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cc- bo w szpitalu zrobili usg i okazało się, że ludź, który mieszka pod moim sercem ma nie 3400 a 3900 wagę od 3500 traktują jako wskazanie do cc jeżeli wcześniej było cięcie porodu sn nic nie zapowiadało, nawet po oksytocynie więc zdecydowali się, że lepiej cc a ja się zgodziłam bo byliśmy już 3 doby po terminie (Kasia w trzeciej dobie pływała w zielonych wodach) decyzja słuszna- Tośka miała 3700 przy cc najpierw znieczulali mnie miejscowo ale nie działało więc mnie uspali rana- wygojona KP - postępuje, mam wrażenie, że karmię pierwszy raz- moje dziecko chce jeść a moje cycki karmić, nie muszę na siłę cycka dziecku do buzi pchać i stresować się, że ono nie chce a mnie z tym źle mam nadzieję, że tak już nam zostanie- aczkolwiek temp prawie 40 stopnie od obrzękniętej piersi zaliczyłam (miałam ataki dreszczy ale dopiero trzeciego dnia się przyznałam, bałam się że w takiej sytuacji to już w ogóle nas nie puszczą do domu) Tz-et pomaga jak może- nie narzekam absolutnie- ale dzisiaj wkurzyłam się na maksa a on jeszcze bardziej w szpitalu wystawiają opiekę dla męża w dniu wyjścia pacjentki ze szpitala i mimo, że chodził za tym świstkiem 3 razy trakcie mojego pobytu to odsyłali go z niczym wczoraj wydali, dzisiaj zawiózł do pracy i w pracy powiedzieli, że nie przyjmą bo ma być dostarczone do 7 dni i że za ten okres zostaje bez wypłaty....w końcu musiał wziąć urlop za ten czas co ja byłam w szpitalu ale dla nas to oznacza, że zamiast od listopada to wraca do pracy od połowy października teściowa przyszła wczoraj wieczór na chwilę do nas zobaczyć dziecko i wypić herbatę wczoraj przelotem była siostra Tz-eta z wnuczkami i brat tz-eta- ale to były wizyty "przy okazji" bo byli u Teściowej - weszli na 5 minut ![]() potem moja siostra- pomóż mi się "poorganizować" z nogą lepiej ale drętwienie nie ustało- zmniejszył się obszar- mam zalecenie rehabilitacji, w rezonansie wyszło, że mam dyskopatię- więc oni mają "dup.ochron" a ja 9 dni pobytu w szpitalu gratis
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48360338] dorwał płyn do kąpieli i zastałam go całego mokrego... Szybko pod prysznic. Nie wiem, ile tego wypił
Bosko.[/QUOTE]jak T. z masy półek w łazience mam 4 najwyższe zapełnione na maksa. najbardziej lubił jednakże (sic) krem do opalania. potrafił babeczkom z torebek wyjmować na placu zabaw...
|
|
#2562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cyckonosz inaczej ![]() Cytat:
żadnego głodzenia się
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
wika- przykro mi bardzo z powodu śmierci Mamy...
pani- to Ty mikro-pani teraz jesteś jak tyle schudłaś ![]() ja miałam teraz 12kg+ i po 12 dniach połogu mam 12kg- gdyby tak jeszcze przez 2 tygodnie codziennie kilo w dół to pozbyłabym się tego w co w małżeństwie obrosłam ![]() rena- udało mi się zrobić Ci prezent ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Tz-et przyjechał- jakoś "uratował " sytuację w pracy
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i: cudownie! dzielna Tosia!!!! czekam na aktualne foty ![]() co Ty... jadłam idealnie wedle wskazań diabetologa. teraz będę negocjować porcje ![]() tja. szybciutko wrółciło ze sporą nawiązką no dla pracy Tż! da się - da!
|
|
#2565 |
|
Wtajemniczenie
|
Chorowitki kochane z tym Prenalenem to czytalam, ze to ma taki sklad, ze lepiej wlasnej roboty syrop zrobic, bocw prenalenie nie ma co leczyc tak na chlopski rozum
ale ja go w domu nie mam i nie wiem ile w tym prawdy? Sprawdzcie sobie czy dobrze gadam czy zem jest w bledzie
|
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Maga, Agatka - dzieki za przepisy. O L4 nie myslalam bo nie chce jeszcze w pracy mowic..
Sent from my LG-P700 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
Sent from my LG-P700 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2567 |
|
Konto usunięte
|
Renia wiem, że jeszcze jest antykoagulant toczniowy, ale babka w labie powiedziała, że na początek wystarczy mi jak zrobię te p.antykardiolipinie.
Neo angin konsultowałam z lekarzem. A prenalenu np. ja nie mogę, bo jest z malin, a jestem uczulona. Nie da się sprawdzić przez neta niestety. Pani jak to już daleko u Ciebie niedługo połowa i gratulacje dla koleżanki ![]() Ale super Artek przybiera. Zebra za kp ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Pani gdybym kp, to bym nie musiała tyle w Gemini zostawiać
Nutramigen jednak drogi. Co z tego że mamy refundację skoro nie ma go w aptekach (jedynie w Gemini gdzie place 100%...) No i emolienty musimy stosować bo jak nie to skorupa ![]() Zebra tak się cieszę że karmisz piersią! I tak zazdroszczę Perse.,. Może nie wypił, przeciez to obrzydliwe w smaku takie mydliny. Pani 15tc?wow
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
zeberko cieszę się, że wszystko dobrze się układa. dobrze, że nie zwlekali z cc. jak tż uratował sytuację w pracy?
my jutro mamy bioderka. źle mi jak pomyślę o tej męczarni.
|
#2570 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cyborg! ![]() Cytat:
ja liczyłam na Twoim suwaczku że 36tc ma 10 dni więc zostało 4 ![]() Cytat:
![]() szkoda, myślałam że przynajmniej sobie tak dorobisz Cytat:
|
||||
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie - w razie W - li i jedynie (poza babcinymi sposobami) tantum i apap. no my z lenistwa stosowaliśmy do ponad roku Oilatum także wiem jakie to koszty (a i tak w Gemini nie porównywalne...)
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
trochę urlopem, w większości godzinami, które miał do wybrania
mieliśmy kąpać małą pierwszy raz i zasnęła....to czekam aż się obudzi przedstawiam Wam moją słodką Tosię - zwaną przeze mnie Toffi
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-10-01 o 19:22 |
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
monia- Ty pracujesz, nie byłaś jeszcze u gina? (ciągle nie nadrobiłam...)
kunegunda- jak w pracy? iza - Ty też zaczęłaś pracę?
|
#2574 |
|
Konto usunięte
|
Zebra rzeczywiście słodka jak Toffi
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Pasiasta, słodka! ksywa trafiona w punkt! Toffinka
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o jazdę autem? Czy samo badanie? Na nfz się udało? Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2577 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
buziaki dla Krzysia!!---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
coś czuję, że to będą moje ulubione wątki ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() jak Ty to zrobiłaś? ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jazdę i badanie. choć dziś od teściowej jakimś cudem wróciliśmy w ciszy. u nas bez problemu zapisują na NFZ. sami przysyłają zawiadomienie kiedy jest wizyta. jak na szczepionki.
|
|
#2579 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Gryzia gratuluje. Monia nie pamietam czy Tobie gratulowalam jak nie to moje gratulacje. Berbie buziaki dla Krzysia. Ciezaroweczki jak te wasze ciaze szybko leca. Wszystkie mi tak lecą. Zeberko jaka słodka. Jakie ma pulaski. A u mnie nic nowego. Od poniedzialku mam urlop. Mielismy jechac do Szkocji ale chyba nie wypali. Zobaczymy jeszcze. I tak powoli sie kula. Mama juz dobrze sie czuje tylko musi sobie wszystkie badania porobic. Prawdopodobnie musi zmienic tabsy. Mała tez juz dobrze. Troche walczą z kolkami ale po zmianie mleka juz lepiej. Po miesiacu po tych wszystkich przejsciach byla 150g na plusie. Teraz juz wiecej ale nie wiem ile. Najwazniejsze ze ladnie przybiera. Gratuluje bliźniaków. I smutno mi troszeczke ze swoich nie mam przy sobie. Teraz by mi chate roznosiły. Zdrowka dla potrzebujacych.
|
#2580 |
|
Konto usunięte
|
Ciociami dziękuję
Dobrze, że mama i mała lepiej się czują. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

za powrót do pracy! Dasz radę!
i gratki dla kuzynki! Super!!
z okazji 3 miesiączków Krzysia!! Zdrówka dla Was 
).

myślałam nawet, że już jutro, bo jutro równe 37 tyg. To wtedy jest donoszona?
co to takiego ??

Bosko.
klask i:, w którym tygodniu?

żadnego głodzenia się

ale ja go w domu nie mam i nie wiem ile w tym prawdy? Sprawdzcie sobie czy dobrze gadam czy zem jest w bledzie