|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
gratki za udane wizyty
![]() a co do jedzeniowych zachcianek, to mnie przez 6 miesięcy odrzucało od słodyczy, a teraz myślę ciągle co bym słodkiego zjadła. Dzisiaj zjadłam już pączka z czekoladą, kilka ptasich mleczek, małą paczkę żelków... masakra |
|
|
|
#3842 | ||||
|
Rozeznanie
|
Wizyta na NFZ. Przyzwyczaiłam sie do tego, że moja gin traktuje mnie poważnie na wizytach na NFZ. Nie oszczędza na badaniach i wysyła na co się da. A ten mi mówi, że za często USG! Podobno na wizytach prywatnych to wzorowy, uprzejmy, kontaktowy lekarz. A takie cos jezcze bardziej mnie wk...a. Jak trafię na niego jak będe rodzić, to będę do tej pory zaciskać nogi, aż z dyżuru zejdzie
. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mówicie o zachciankach. Za mną dziś chodziły gniazdka. Rano byłam w 5 sklepach i nie było. po USg zaszłam do jeszcze jednego i też nie było. Zła byłam jak nie wiem. Edytowane przez skrzatek24 Czas edycji: 2014-10-01 o 20:40 |
||||
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już drugi tydzień mierze 3 razy dziennie ciśnienie.
|
|
#3844 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny Ja to mam dar przemawiania do ludzi spojrzcie na pierwszą stronę ile się dziewczyn dopisalo
jednej koleżanki nawet nie kojarze Chyba jeszcze się nie ujawniła
|
#3845 |
|
Rozeznanie
|
Inka wysłałam do Ciebie pw, ale kurde nie mam tego w wysłanych i nie wiem czy poszlo
Dostałas?
|
|
|
|
#3846 |
|
Wtajemniczenie
|
Odpisalam
|
#3847 |
|
Raczkowanie
|
Justysia właśnie też byłam zdziwiona
, mój lekarz powiedział że zanim bym się dostała do diabetyka to trochę by minęło i woli mnie wysłać do szpitala żeby mnie poobserwowali Ja też mam podwyższone ciśnienie i muszę mierzyć 2 razy dziennie ale o dziwo tu w szpitalu miałam normalne:p Nie mogę czytać dziewczyny waszych postów jedzeniowych bo ja na diecie i na dodatek w szpitalu a wiecie jak tu karmią kolacje miałam o 16.30 i w brzuchu już mi tak burczy że masakra :banghea d:
|
#3848 |
|
Rozeznanie
|
ja was grzecznie proszę przestańcie mówić o jedzeniu
ja bym i makreli zjadła przez Inkę i słodyczy i rzodkiewek i sama nie wiem czego jeszcze ![]() jutro mam wizytę i mam nadzieję, że mały trochę urósł bo w 30 tyg ważył tylko 1300g |
|
|
|
#3849 |
|
Zadomowienie
|
https://www.facebook.com/video.php?v...413061&fref=nf
nie wiem czy uda wam się otworzyć... ja właśnie po wizycie-mały waży 1900....w niecały tydzień z 1610 to podgonił... byliśmy u położnika który ma odbierać poród. obstawia że bobo będzie z końcem listopada...i że na pewno będzie duży
|
|
|
|
#3850 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja po wizycie wyladowalam w szpitalu. Szyjka mi sie skrocila w ciagu 3 tug z 4 cm do 1,44, mam wydzieline i delikatne skurcze. Dostalam zastrzyk na rozwoj plucek i sterydy, zeby powstrzymac wczesny porod. Maly wazy 1700 g wiec niech jeszcze siedzi w brzuszku
|
|
|
|
#3851 |
|
Rozeznanie
|
Mnie zaczyna martwić, że nikt mnie tu nie bada np pod względem szyjki
i skąd ja mam wiedzieć czy mi się coś skraca czy nie? Misia, trzymaj się, dzidziuś na pewno jeszcze sobie posiedzi u Ciebie ![]() madziqqq ja też mam nadzieję, że moja mała rośnie. Nasze dzieciaczki chyba są podobnej wielkości Ja dopiero za 3 tyg dowiem się ile waży |
|
|
|
#3852 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi się dla chłopca podobało zawsze Ignacy (Ignaś Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cudem ściągnęłam obrączkę z palca, a myślałam, że jeszcze nic nie puchnę. Bye bye pierścionki do porodu :p czuję się jak bym palców nie miała tak mi dziwnie teraz
|
|
|
#3853 |
|
Rozeznanie
|
Aaaaa reklama agito z Ryskiem z klanu doprowadza mnie do szału
|
|
|
|
#3854 |
|
Wtajemniczenie
|
Sasia z tą wagą to nigdy nie wiadomo
Mila była od Nadii do tej pory zawsze mniejsza a teraz widzisz ze nadgonila ![]() Misia trzymaj się w tym szpitalu Fakt faktem nie wiem jak na innych wątkach ale u nas sporo problemowych szyjek...
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Stracę kiedyś cierpliwość do tej aplikacji
Ja mam przeniesiona wizytę z 7.10 na 14.10, dłużej nie będę widzieć mojej Niuni no ale mojego doktorka nie będzie ![]() Dziewczyny trzymam kciuki aby wszystko było ok i abyście wyszły ze szpitali. Nie mogę cytować bo te dziadostwo mi nie chce prawidłowo działać. No to idę spać dobrej nocy.
|
|
#3856 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo wygladam jakbym lada moment miala rodzic![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jakbym dorwala ptasie mleczko to dopoki by puste opakowanie nie bylo, to bym nie odpusciłaCytat:
![]() Cytat:
Pewnie jakbym sie dowiedziala o jakims zagrożeniu to z nerwów bym szybciej urodziła![]() A mnie ta reklama H&M na górze na wizazu- czasami zeby wejsc w ustawinia konta muszę kilka razy probowac, by mi ten film sie nie otworzył ![]() Miałam nic nie kupowac do targów i co? I kupiłam Kupowalam sobie posciele i koce to wyczailam fajny kocyk dla małego, potem jeszcze recznik do kąpieli![]() Tesciowa juz dzownila z propozycjami na dziwne rzeczy dla malucha- myslalam ze to mlode matki tak szaleją tylko. A ona akurat wynajmuje mieszkanie dziewczynie, co ma w listopadzie rodzic, i od niej dowiaduje sie o różnych "praktycznych" rzeczach na rynku i potem mi gada
|
|||||||
|
|
|
#3857 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
to ja mam 10cm więcej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
może ja faktycznie nie dam rady dojechać tych 60km do szpitala co to znaczy?? Cytat:
ja do tej pory byłam raz na samolocie, chyba w 7tc i później jakoś ok 22tc jak mi gin cytologię robił, poza tym mnie nie bada.a w irl nie badają w ogóle, moja siostra myślała, że jej się wody sączą i też niechętnie ją zbadali. Oni wychodzą z założenia, że jak dobrze się czujesz, nie masz bóli żadnych, to znaczy, że wszystko ok
|
|
#3858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja zasypiam na stojąco, ale niestety mam zajęcia i muszę na nie iść. |
|
|
|
|
#3859 |
|
Rozeznanie
|
A ja wieczorem zasnąć nie mogę, siedzę do nocy później przed tv, czytam forum, rozwiązuje krzyżówki i sudoku, a przed 7 juz się budzę. Ehh. W dzień nadrabiam oczywiście ale wolałabym co innego w dzień w tym czasie robić. Ciężarnej nie dogodzi się :-P
|
#3860 |
|
Rozeznanie
|
Basjenia ale ten twój szybko rośnie
kawał chłopa z niego już ja się dzisiaj dowiem ile mój podrósł już Będę siedzieć w pracy jak na szpilkach do 3 i znając życie będzie mi się niemiłosiernie dłużyćMisia niech mały siedzi jak najdłużej a ty leż kochana i odpoczywaj |
|
|
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
Witam, długo mnie nie było -komputer w naprawie
W poniedziałek byłam na wizycie i niestety muszę dołączyć do grona skracających się szyjek, ale lekarz mnie pociesza, że jeszcze tragedii nie ma. Uff.... za to martwi mnie waga dziecka. W 25 tyg moja mała ważyła 670g (do mnie powiedział 640 więc pewnie jest jakaś granica błędu) i lekarz stwierdził, że trochę mało. 22 mam kolejną wizytę, brzuch mi sporo urósł więc mam nadzieje, że mała trochę nadrobiła. Mam pytanie, bo cały czas myślę o tej wadze, ile wasze dzieciątka ważyły ok. 25 tygodnia?
|
#3862 |
|
Wtajemniczenie
|
Ringo nie daj sie nastraszyc ! Moja kolo 24 tygodnia wazyla 435g,i tez lekarz mowil ze to jest dolna granica normy,potem mnie nastraszyl tak ze ile sie nerwow najadlam to dziewczyny wiedza,a jak lezalam w szpitalu w 30 tc to sie okazalo ze mala wazy 1550g czyli zgrabna dziewczynka
Wedlug mojego asystenta ciazowego to miala nawet 200g nadwagi (Moja siora stwierdzila ze to po cioci ) Wiec nie martw sie
|
#3863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i po co jej ubranka na 56 :P
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Rozeznanie
|
macie wzruszańca z rana
https://www.facebook.com/video.php?v...type=2&theater słodkie ![]() sasia-dostalam od ciebie pw..ale nic w nim nie ma
Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-10-02 o 09:02 |
|
|
|
#3865 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi sie dzisiaj snilo ze urodzilam synusia
![]() Dziewczyny ogloszenie parafialne wiecie ze sie zapowiadalo ze bedzie u Nas typowo dziewczynski watek a tu guzik prawda Uwaga uwaga mamy :*21 dziewczynek i ... *25 chlopcow *i jedna niespodzianka ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Justysia wrzucala to juz ktoras ostatnio splakalam sie ogladajac to a ogladalam to juz chyba z 5 razy
|
#3866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a filmik faktycznie super
|
|
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry. Kciuki za te co w szpitalu i za te ze skracajaca szyjka. Od 1 w nocy prawie do rana meczyla mnie zgaga masakra jakas. Co zasnelam na chwile to zaraz sie budzilam ciezka noc.
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Ale lekarz z tobą rozmawiał o tym? Coś się dowiedziałaś więcej?
Od ponad tygodnia mam sporo wyższe ciśnienie, zadzwoniłam aż do lekarza przedwczoraj, dostałam leki, które mam brać 3 x dziennie, mierzę też oczywiście ciśnienie ale nic nie spada, mam ciągle za wysokie. tyle z was ląduje w szpitalu, że mnie strach obleciał. W każdym razie trzymam kciuki za wszystkie. |
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dużo za wysokie masz? Wiem, że sok z żurawiny obniża ciśnienie krwi, możesz spróbować.
|
|
|
#3870 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

.
Wczoraj miałam wizytę u swojego lekarza no i przez ten mój wysoki cukier lekarz wysłał mnie do szpitala
Mam nadzieję że wszystko będzie ok i nie będą mnie tu długo trzymać
jednej koleżanki nawet nie kojarze
Dostałas?

i skąd ja mam wiedzieć czy mi się coś skraca czy nie? 

I co ?? Mamusia wlasnie robi jedno i drugie