Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-01, 19:55   #2041
gosia3103
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Jejku, az nie wierze ze dziecko tak krotko moze ssac i sie najesc?!?! Mój nawet jak szybko pije i szybko łyka to zdecydowane min to 30 z jednej piersi (z reguly z jednej mu wystarcza) alr Zazwyczaj to trwa jeszcze dużej dłużej. Zazdroszczę Wam, bo jak ktos przychodzi do nas w goście, to wychodzę karmić fo drugiego pokoju alebw związku z tym, ze to trwa nawet i godzine to daje za wygraną i wracam do gości z cydem przykrytym pielucha, co mnie denerwuje. Dlatego rez śpię z małym bo jak z samym karmieniem tak dlugo mi schodzi, potem przewinac i odbeknac to co by mi z nocy zostalo...

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Katoseria, u nas tez ten trądzik chyba ale najdalej zeszlo tylko do szyjki
Współczuję. Ale za to pewnie je rzadziej?
Stary 2014-10-01, 20:07   #2042
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość

[/COLOR]Katoseria, u nas tez ten trądzik chyba ale najdalej zeszlo tylko do szyjki
kurcze, no właśnie na początku sie tym nie przejmowałam tak bardzo ale jak to idzie coraz dalej...

z tym karmieniem faktycznie masz przerąbane Moja mała też potrafi jeść godzinę, ale z butlą to jednak inaczej
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 20:15   #2043
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Polly

https://mamotoja.pl/podciaganie-za-r...9357,r1p1.html

wypowiedź lekarza z forum:
Witam,
Podciąganie za ręce służy nam tylko i wyłącznie do wykonania testu trakcji aby sprawdzić czy niemowlę trzyma główkę. Nie wolno wykorzystywać tego jako formy ćwiczeń czy zabawy. Oczywiście, jego chęć podciągania się jest normalna ale najzdrowiej dla malca będzie trzymać go jak najdłużej w poziomie oszczędzając kręgosłup. Niech jak najwięcej czasu spędza na podłodze leżąc na brzuchu. A jak najmniej w fotelikach, bujawkach, nosidełkach itp

również wypowiedź lekarza:
Witam

Przy podciąganiu za rączki oceniamy nie tylko czy dziecko potrafi unieść głowę, ale też czy trzyma wzrok, czy chociaż napina mięśnie, czy próbuje utrzymać głowę.
Podciąganie za rączki to tzw próba trakcji, pozwalająca stwierdzić, czy dziecko potrafi już kontrolować głowę. Wykonuje ją lekarz lub terapueta, nie jest to ćwiczenie i nie powinno być jako takie traktowane i wykonywane przez rodziców. Kontrola głowy to umiejętność trzymania jej przeciw sile grawitacji. Dziecko nabywą tą umiejetność pod koniec 3 miesiąca życia.Jeśli na koniec 4 miesiąca dziecko nadal nie potrafi podciągnąć głowy, wskazuje to na opóźnienie rozwoju psychoruchowego. Co do przyczyn takiego opóźnienia, to może określić je lekarz lub terapueta. Proponuję więc skontaktować się ze specjalistą.

Zresztą na każdym forum jak się wejdzie pisze, żeby nie podciągać tak dziecka samemu i że powinien robić to tylko lekarz... Także to nie jest mój wymysł
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 20:46   #2044
gosia3103
Zakorzenienie

Zuken, ale przeczytaj tekst ze zdjęć które wrzuciłam. Ja też tego nie wymyśliłam ;-)

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

I bądź tu człowieku mądry...
Stary 2014-10-01, 20:58   #2045
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
ta pszczółka jest bardzo fajna, bo jest taka wybajerzona, ze bardzo przykuwa wzrok
Tylko jak mój mąż usłyszał cenę to padł, ale mu powiedziałam, że synkowi nie będę żałować Zresztą warta jest tej kwoty

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ale super, u nas takich nie widzialam, ciekawa jestem jak sie pobiera taki odlew

hmmm..a czemu musi wg ciebie tak długo ssac? Olga ssie max 5 minut
Pewnie to też zależy od dziecka, ale mój Franek jadł wcześniej po 15 minut i po tym czasie sam wypluwał pierś. Widać było, że jest nasycony. A teraz kończymy karmienie bo jest histeria. O dziwo teraz wieczorem udało mi się go dłużej podkarmić. Wzięłam go sposobem i jak zaczął się na cycu wkurzać to go odbiłam i podałam drugą. Zobaczymy czy będzie teraz lepiej spał...
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 21:05   #2046
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Gosia kurde nie moge bo mi sie nie wyswietla na telefonie:P
Ja tam nie mam zamiaru malej tak podnosic wszedzie pisze ze dziecko samo musi nauczyc sie siedziec, tak samo jak raczkowac, chodzic itd a miesnie brzucha cwiczy jak podnosi nozki do gory takze nie widze zadnego sensu zeby tak robic a skoro sa ku temu jakies przeciwwskazania to tymbardziej

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-10-01, 21:06   #2047
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48364140]Tylko jak mój mąż usłyszał cenę to padł, ale mu powiedziałam, że synkowi nie będę żałować Zresztą warta jest tej kwoty

[/QUOTE]

Ja wyszukuję okazje na ebayu i placę grosze Za tą pszczółkę zapłaciłam chyba 1,5 funta i przesyłka gratis prosto z Chin Co prawda trochę zazwyczaj trzeba poczekać na dotarcie, ale i tak się opłaca
Stary 2014-10-01, 21:08   #2048
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Zreszta nawet jakby ktoras chciala tak robic to teraz to zdecydowanie za wczesnie na takie ''cwiczenia'' moze bym rozumiala jak dziecko ma pol roku ale teraz nie widze najmniejszego sensu

Stary 2014-10-01, 21:19   #2049
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
ale super, u nas takich nie widzialam, ciekawa jestem jak sie pobiera taki odlew

hmmm..a czemu musi wg ciebie tak długo ssac? Olga ssie max 5 minut
5 minut? tyle to mój się dopiero rozkręca je zawsze ok 20/25min ale robi odpoczynki. Aktywnie ssa napewno z 15 min. Tez położna mi Tłumaczyła ze musi min te 15 jeść, bo na Początku leci woda, później takie jak zwykle mleczko a na koniec śmietanka :-D dlatego ważne żeby wyssal wszystko najpierw z jednej piersi bo to końcowe mleko jest najbardziej syte.
Cytat:
a nie brałyście pod uwage tradziku niemowlecego?
u mnie tez jest taka wysypka, ale health visitor mowila ze to raczej tradzik... tylko coraz wiecej tego mi sie wydaje wczesniej tylko twarz, a teraz szyja i klata ale ta babka dalej mowi, ze to nic...

jak czesto ona bywa teraz u Ciebie? u mnie na razie jest co tydzień ale zastanawiam sie czy tak caly czas bedzie przychodzic?

ta pszczółka jest bardzo fajna, bo jest taka wybajerzona, ze bardzo przykuwa wzrok
Była tylko raz w 2 tyg i teraz prawdopodobnie przyjdzie jutro, tak mi się wydaje bo zgubiłam list z data ale wydaje mi się ze mówiła ze będzie jak mały Skończy 6 tyg.
Czemu tak często do ciebie przychodzi?
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja tam nie mam zamiaru malej tak podnosic wszedzie pisze ze dziecko samo musi nauczyc sie siedziec, tak samo jak raczkowac, chodzic itd a miesnie brzucha cwiczy jak podnosi nozki do gory takze nie widze zadnego sensu zeby tak robic a skoro sa ku temu jakies przeciwwskazania to tymbardziej

Tez czytałam takie wypowiedzi i nie mam zamiaru podnosić jeszcze małego.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Ja wyszukuję okazje na ebayu i placę grosze Za tą pszczółkę zapłaciłam chyba 1,5 funta i przesyłka gratis prosto z Chin Co prawda trochę zazwyczaj trzeba poczekać na dotarcie, ale i tak się opłaca
To było "kup teraz "? Pokaż aukcje :-D
Stary 2014-10-01, 21:26   #2050
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
5 minut? tyle to mój się dopiero rozkręca je zawsze ok 20/25min ale robi odpoczynki. Aktywnie ssa napewno z 15 min. Tez położna mi Tłumaczyła ze musi min te 15 jeść, bo na Początku leci woda, później takie jak zwykle mleczko a na koniec śmietanka :-D dlatego ważne żeby wyssal wszystko najpierw z jednej piersi bo to końcowe mleko jest najbardziej syte.

Była tylko raz w 2 tyg i teraz prawdopodobnie przyjdzie jutro, tak mi się wydaje bo zgubiłam list z data ale wydaje mi się ze mówiła ze będzie jak mały Skończy 6 tyg.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

To ja nie wiem czemu ona tak przychodzi Co tydzień jest u nas odkąd skończyła z nami midwife Przychodzi chociaż na chwilę, zawsze waży Ninkę, popyta jak tam leci i ucieka
Może coś nie tak i nas sprawdza

Tamtą pszczółkę kupiłam już jakiś czas temu, ale np
http://www.ebay.co.uk/itm/New-pull-r...item566a8421e4
Stary 2014-10-01, 21:33   #2051
gosia3103
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48364140]Tylko jak mój mąż usłyszał cenę to padł, ale mu powiedziałam, że synkowi nie będę żałować Zresztą warta jest tej kwoty

Pewnie to też zależy od dziecka, ale mój Franek jadł wcześniej po 15 minut i po tym czasie sam wypluwał pierś. Widać było, że jest nasycony. A teraz kończymy karmienie bo jest histeria. O dziwo teraz wieczorem udało mi się go dłużej podkarmić. Wzięłam go sposobem i jak zaczął się na cycu wkurzać to go odbiłam i podałam drugą. Zobaczymy czy będzie teraz lepiej spał...[/QUOTE]

Pokażcie to cudo ;-)
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

Wiesz co, z tego co wkleiłam to wynika że ćwiczy się nie mięśnie brzucha, tylko odruch chwyty i trzymanie głowy, chociaż chyba bardziej to chwytania. Ja robię tak, że mała zaciska mi piąstki na kciukach, to je dłonią obejmuję i delikatnie podnoszę do góry, dosłownie o milimetry. Ona wtedy unosi główkę i ja ją opuszczam, chociaż nawet ciężko to nazwać opuszczaniem, skoro jej nie podnoszę ;-)
Podobno dziecko po urodzeniu jest w stanie utrzymać swój własny ciężar ściskając piąstki i to chodzi o to żeby tą umiejętność jakby podtrzymać.

Cytat:

No tak, ale tak jak każde dziecko inne tak i laktacja. Moje piersi po tych kilku minutach są puste, a mała najedzona. Laktatorem ściągam 100 ml w 2-3 minuty. To jak mała ssie 5 czy 7 to myślę że naprawdę wysysa wszystko co potrzebuje.
Stary 2014-10-01, 21:36   #2052
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
a nie brałyście pod uwage tradziku niemowlecego?
u mnie tez jest taka wysypka, ale health visitor mowila ze to raczej tradzik... tylko coraz wiecej tego mi sie wydaje wczesniej tylko twarz, a teraz szyja i klata ale ta babka dalej mowi, ze to nic...

jak czesto ona bywa teraz u Ciebie? u mnie na razie jest co tydzień ale zastanawiam sie czy tak caly czas bedzie przychodzic?

Podejrzewam trądzik albo skazę, ale nikt go nie oglądał, a jeśli to skaza, to muszę mu zmienić mleko, sama go nie będę diagnozować. Musi go pediatra obejrzeć, żeby mi powiedzieć, co to.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 21:43   #2053
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Pokażcie to cudo ;-)

Wiesz co, z tego co wkleiłam to wynika że ćwiczy się nie mięśnie brzucha, tylko odruch chwyty i trzymanie głowy, chociaż chyba bardziej to chwytania. Ja robię tak, że mała zaciska mi piąstki na kciukach, to je dłonią obejmuję i delikatnie podnoszę do góry, dosłownie o milimetry. Ona wtedy unosi główkę i ja ją opuszczam, chociaż nawet ciężko to nazwać opuszczaniem, skoro jej nie podnoszę ;-)
Podobno dziecko po urodzeniu jest w stanie utrzymać swój własny ciężar ściskając piąstki i to chodzi o to żeby tą umiejętność jakby podtrzymać.

No tak, ale tak jak każde dziecko inne tak i laktacja. Moje piersi po tych kilku minutach są puste, a mała najedzona. Laktatorem ściągam 100 ml w 2-3 minuty. To jak mała ssie 5 czy 7 to myślę że naprawdę wysysa wszystko co potrzebuje.
Wiesz jak to z facetami, na wszystko mają czas więc też jedzą powoli

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
To ja nie wiem czemu ona tak przychodzi Co tydzień jest u nas odkąd skończyła z nami midwife Przychodzi chociaż na chwilę, zawsze waży Ninkę, popyta jak tam leci i ucieka
Może coś nie tak i nas sprawdza

Tamtą pszczółkę kupiłam już jakiś czas temu, ale np
http://www.ebay.co.uk/itm/New-pull-r...item566a8421e4
Dodałam sobie do obserwowanych aukcji
Nie wiedziałam że takie tanioszki te rzeczy z Chin.

Może masz jakąś nadgorliwa ta visitor. Ciekawe czy do Pati tez tak często przychodzi.
Stary 2014-10-01, 21:45   #2054
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja się żegnam z laktacją. Ech, smutno mi, że nie podołałam. Ale nie miałam już siły z tym laktatorem się szarpać, to tylko przedłużało nieuniknione... I tak codziennie mleka było mniej.
Stary 2014-10-01, 21:46   #2055
gosia3103
Zakorzenienie

Dziewczyny, jeszcze mam pytanie. Nie wiem czy wszystkie książeczki zdrowia dziecka są takie same, w mojej jest taka tabelka do zaznaczania osiągnięć dziecka do drugiego roku życia, wypełniacie to czy to powinien robić lekarz?
Stary 2014-10-01, 21:46   #2056
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja się żegnam z laktacją. Ech, smutno mi, że nie podołałam. Ale nie miałam już siły z tym laktatorem się szarpać, to tylko przedłużało nieuniknione... I tak codziennie mleka było mniej.
Przykro mi. Ale najważniejsze maleństwo oraz twoje samopoczucie. Staralas się jak mogłaś
Stary 2014-10-01, 21:47   #2057
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Miesiąc jadł? Jadł. To i tak dużo dostał od Ciebie. Głowa do góry, ważne żeby nie był głodny
Stary 2014-10-01, 21:55   #2058
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Współczuję. Ale za to pewnie je rzadziej?
W ciągu dnia jak przysnie, to max 3 godziny przerwy a tak to roznie. Jak nie spi to max 2 godziny bez cyca daje rade. Ale on uwielbia przy cycu mi siedziec. Poczekam az mina klopoty z gazami i zaczne go trochę uczyc wiekszych przerw.
Czy ktoras miala klopot z dzieckiem, ze ono plakal przy ich puszczaniu?
Stary 2014-10-01, 21:59   #2059
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Gosia ale przeciez odruch chwytny to dziecko cwiczy chwytajac zabawki czy inne przedmioty, zreszta nasze palce tez ale po co to dziecko podnosic? Po co ono ma sie podnosic w wieku 2 miesiecy? A tego trzymania glowki to zadne dziecko sie nie musi uczyc kazde powinno to umiec do skonczonego 4 miesiaca bo jak nie to znaczy ze cos jest nie tak... Ale nie trzeba tego cwiczyc...

Kasia najwazniejsze zeby maluszek byl najedzony ja juz dawno nie karmie i nie mam z tego powodu zadnych wyrzutow sumienia nie moja wina ze u nas mm sprawdzilo sie lepiej Nie ma co meczyc i dziecka i siebie!

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

WhiteCafe u nas byl ten problem wyszlo na to, ze mala ma nietolerancje laktozy

Stary 2014-10-01, 22:05   #2060
agatka553
Rozeznanie

http://m.allegro.pl/tomy-lamaze-pies...656283083.html
A my mamy pieska z tej firmy. Szymcio dostał zanim się urodził, lubi się na niego gapić, ale jak szczeka to się jeszcze troszkę boi i robi taką śmieszną minkę ;-)
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 22:06   #2061
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Świetne te zabawki z lamaze! Muszę obczaić na ebay-u, bo chętnie bym coś jeszcze małemu dokupiła
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 22:09   #2062
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
A my mamy pieska z tej firmy. Szymcio dostał zanim się urodził, lubi się na niego gapić, ale jak szczeka to się jeszcze troszkę boi i robi taką śmieszną minkę ;-)
Kurde tez go mam schowanego w szafce. zapomniałam o nim. Ale ze mnie głupek.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Kto z was ma te materiały z tasiemkami? Interesują się już nimi maluszki? Ja mam dwie materiałowe przytulanki/szmatki ale nie chce się do nich tulic. Ciekawa jestem jak sprawdzają się te tasiemki.
Stary 2014-10-01, 22:12   #2063
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

no 15 minut tak,ale to sie tyczy noworodka, wieksze dziecko szybciej ssie. moje dziecko włąsciwie od początku ssało 10 minut, chyba ze miało chęc zasnąc przy cycu to sobie ciumkało-ale czułam ze juz nie je.
wiec jadła os początku po 10 minut i jest z niej niezła klucha, juz prawie podwoiła wage urodzeniową, wiec raczej sie najada

Cytat:
mogłabys jesczze spróbowac pić femaltiker, pisąłam juz kilka razy,ale chyba nikt sie nie zainteresowął

Cytat:
Dziewczyny, jeszcze mam pytanie. Nie wiem czy wszystkie książeczki zdrowia dziecka są takie same, w mojej jest taka tabelka do zaznaczania osiągnięć dziecka do drugiego roku życia, wypełniacie to czy to powinien robić lekarz?
lekarze raczej nie są zainteresowani wypełnianiem tej tabelki, moja starsza nie ma jej wypełnionej

a wiecie co z tym co wono z dzieckiem a co nie to jest dziwnie..bo jak to mozliwe zeby były tak rózne opinie? to samo jest z noszeniem w pionie-ja wyczytalam ze absolutnie zabronione do konca 3 mż albo 4 juz nie pamietam (oczywiscie dłuzsze noszenie, odbekiwac wolno), a tu ktos pisze ze lekarz kazał, dzis tez wyczytałam na jakiejsc stornie zeby w tym wieku nosic dziecko jak najczesciej w pionie i pokazywac mu swiat- i jak tu nie zgupiec?

pozatym moje dziecko chce byc noszone w pionie i sie drze jak chce je ponosic "normalnie", w dodatku zyczy sobie aby z nią tańczyć ,
no i nie wiem czy jej nie zaszkodze tym???

a co do spedzana czasu na brzuchu to zauwazyłam ze po początkowej fascynacji tą pozycją wiekszość dzieci wchodzi w faze nienawidzenia "brzuszkowania" i nawet jak potrafia trzynacgłowe to sie buntują, kładą płasko i w bek...moja tez juz nie lubi

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-10-01 o 22:14
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 22:19   #2064
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Może masz jakąś nadgorliwa ta visitor. Ciekawe czy do Pati tez tak często przychodzi.
Praktycznie w każdej kategorii są takie rzeczy z Chin za najniższe ceny. Wystarczy sortować wg ceny od najniższej i od razu wyskakują Chiny i Hong Kong
Ebay jest tym zalany Tylko większość tych tanich rzeczy to zwykły szajs No, ale jeśli chodzi o oryginalne zabawki np tak jak w tym przypadku- tylko korzystać

Pytałam koleżanki, która niedaleko mieszka i mówiła, że ta health visitor też do niej przychodziła dość często ale nie pamięta dokładnie do kiedy

Dziewczyny wasze dzieci tez tak reagują na dźwięk suszarki? Ja odkryłam niesamowitą moc w tym Puszczam suszarę z aplikacji w telefonie a ona nagle sztywnieje, pojawia się błogi uśmiech na jej twarzy i dosłownie po 10 min śpi To jakaś szatańska moc? Aż boję się z tego korzystać i do kiedy to będzie działać... Bo dzięki temu dzisiaj poszłyśmy grzecznie na spacer, zrobiłam sobie obiad, przygotowałam jej kąpiel i wszystko dzieje się bez zgrzytów bo na ten czas włączam tą suszarę
Stary 2014-10-01, 22:22   #2065
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Praktycznie w każdej kategorii są takie rzeczy z Chin za najniższe ceny. Wystarczy sortować wg ceny od najniższej i od razu wyskakują Chiny i Hong Kong
Ebay jest tym zalany Tylko większość tych tanich rzeczy to zwykły szajs No, ale jeśli chodzi o oryginalne zabawki np tak jak w tym przypadku- tylko korzystać

Pytałam koleżanki, która niedaleko mieszka i mówiła, że ta health visitor też do niej przychodziła dość często ale nie pamięta dokładnie do kiedy

Dziewczyny wasze dzieci tez tak reagują na dźwięk suszarki? Ja odkryłam niesamowitą moc w tym Puszczam suszarę z aplikacji w telefonie a ona nagle sztywnieje, pojawia się błogi uśmiech na jej twarzy i dosłownie po 10 min śpi To jakaś szatańska moc? Aż boję się z tego korzystać i do kiedy to będzie działać... Bo dzięki temu dzisiaj poszłyśmy grzecznie na spacer, zrobiłam sobie obiad, przygotowałam jej kąpiel i wszystko dzieje się bez zgrzytów bo na ten czas włączam tą suszarę
Maluszki lubią głośne, jednostajne dźwięki :tak:
Stary 2014-10-01, 22:33   #2066
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
no 15 minut tak,ale to sie tyczy noworodka, wieksze dziecko szybciej ssie. moje dziecko włąsciwie od początku ssało 10 minut, chyba ze miało chęc zasnąc przy cycu to sobie ciumkało-ale czułam ze juz nie je.
wiec jadła os początku po 10 minut i jest z niej niezła klucha, juz prawie podwoiła wage urodzeniową, wiec raczej sie najada

mogłabys jesczze spróbowac pić femaltiker, pisąłam juz kilka razy,ale chyba nikt sie nie zainteresowął

lekarze raczej nie są zainteresowani wypełnianiem tej tabelki, moja starsza nie ma jej wypełnionej

a wiecie co z tym co wono z dzieckiem a co nie to jest dziwnie..bo jak to mozliwe zeby były tak rózne opinie? to samo jest z noszeniem w pionie-ja wyczytalam ze absolutnie zabronione do konca 3 mż albo 4 juz nie pamietam (oczywiscie dłuzsze noszenie, odbekiwac wolno), a tu ktos pisze ze lekarz kazał, dzis tez wyczytałam na jakiejsc stornie zeby w tym wieku nosic dziecko jak najczesciej w pionie i pokazywac mu swiat- i jak tu nie zgupiec?

pozatym moje dziecko chce byc noszone w pionie i sie drze jak chce je ponosic "normalnie", w dodatku zyczy sobie aby z nią tańczyć ,
no i nie wiem czy jej nie zaszkodze tym???

a co do spedzana czasu na brzuchu to zauwazyłam ze po początkowej fascynacji tą pozycją wiekszość dzieci wchodzi w faze nienawidzenia "brzuszkowania" i nawet jak potrafia trzynacgłowe to sie buntują, kładą płasko i w bek...moja tez juz nie lubi
Próbowałam. Z resztą... Czego ja nie próbowałam.

Dzięki dziewczyny za wsparcie

Moja lewa pierś jest dużo większa od prawej. Przed porodem były równe. Mam nadzieję, źe się wyrównają jak mleko całkiem zniknie.
Stary 2014-10-01, 22:36   #2067
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Boję się, że i mój synek ma skazę białkową. Idę go jutro pokazać pediatrze. Straszną ma wysypkę na twarzy.

Wiecie, ile mi PZU wypłaciło za narodziny dziecka??? 1400 zł!!! A wiecie, co jest najlepsze? Że w ogóle nie wiedziałam, że dostanę jakąś kasę, mamy w pracy grupowe ubezpieczenie, ale jakoś tak nie myślałam o tym. Nawet jak kadrowa mi robiła zgłoszenie do PZU to ja głupia myślałam, że mi go do ubezpieczenia zgłasza fajna niespodzianka!
my dostaliśmy 2 razy po 1400zł Mąż ze swojego ubezpieczenia i ja ze swojego, a jeszcze na becikowe się załapiemy także jest szał

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
też mam tego pieska, dostałam od bratowej TŻ, ale niestety głupia ja wrzuciłam go do pralki razem z innymi miśkami i już nie szczeka

A my jutro mamy wizytę w poradni patologii noworodków i stresuje się. Nie dość, że nie wiem co z tą główką Hani (jej pediatra tydzień temu stwierdziła, że ma dziwny kształt) to jeszcze morfologia bardzo słaba wyszła. Mała ma anemię Jak wychodziłyśmy ze szpitala to miała idealne wyniki. Oczywiście mi się wydaje, że to moja wina, bo ja odstawiłam żelazo po porodzie, ale to było na zalecenie lekarza. Zobaczymy co nam powiedzą. Trzymajcie kciuki

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 22:37   #2068
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Próbowałam. Z resztą... Czego ja nie próbowałam.

Dzięki dziewczyny za wsparcie

Moja lewa pierś jest dużo większa od prawej. Przed porodem były równe. Mam nadzieję, źe się wyrównają jak mleko całkiem zniknie.
Moja lewa zawsze była ciut większą, a teraz jest w niej więcej mleka i mała chętniej z niej ssie niż z prawej. Ciekawe co z tego potem będzie..
Stary 2014-10-01, 22:49   #2069
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
moja Ninka zainteresowała się dzisiaj zabawka przy wózku

Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2
jaka minka

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 22:58   #2070
pati1078
Rozeznanie

Cytat:

U nas byla jak mala miala 14 dni potem 6 tyg i teraz przyjdzie za mies bo ja sobie zyczylam zeby przyszla i zwazyla mala bo ja do przychodni mam daleko .a ogolnie nastepna wizyte musi zrobic jak dziecko ma 10 mies.
A i jak przychodzi w 6 tyg to wypelnia kwestionariusz co dziecko robi a czego jeszcze nie

Edytowane przez pati1078
Czas edycji: 2014-10-01 o 23:00
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości