Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-01, 21:29   #2521
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
moje spodnie to wszystkie są w pasie 68.a jak mi dół urósł to gdy ubrałam jeansy czułam że gniotę dziecko. także wolałam szybko się przerzucić na lużniejsze spodnie
Bo moje wszystkie ubrania w sumie bardzo takie na styk w koszulki bluzki się mieszczę ale spodnie szybko odstawiłam co najmniej już półtora miesiąca

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

haha kiedyś się dziwiłam jak to ludzie kupują
bo ja nigdy nie mogłam znależć ;p
gdy wypiorę to wstawię fotki ubrań ^^
czekam
Ja szukam wciaz spodni dresowych, jutro jeszcze pojde popatrzec, tutaj kompletnie nic nie ma, a jak jest to nie moj rozmiar akorat i drogo w jeansach chodze, ale czuje sie nie komfortowo w miejscu gdzie jest maluszek dlatego tez czas zmienic Mam kilka ubran od kogos jak juz bedzie 8, 9 miesiac, to beda sie nadawac ale to sie okaze

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
I kupiłam super fajne ciążowe jeansy rurki w HM bo teraz chodzę w moich boyfriendach podarciuchach bo one jako jedyne sa takie luźne reszta to rurki, często z wysokim stanem i obcisłe wiec nawet nie próbuje ich zakładać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
gratuluje zakupu Bylam ostatnio w hm i jedyne co znalazlam to ubrania dla maluszka Znalazlam super spodnie na internecie z ich strony, ale ich nie mieli, zobacze jeszcze jutro, byc moze, cos znajde

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
rurki uwielbiam gratuluję zakupu

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

oby się poprawiło
musi być dobrze
widzę wątek chorowity się zrobił aż strach wszędzie grypsko
ciekawe kiedy mnie dopadnie oby wcale
jem paprykę , piję cytrynę z miodem , jem 3 jabłka dziennie .
jakaś profilaktyka musi być!!
Mnie wzielo na mandarynki codziennie od tygodnia kupuje po pol kg i je wcinam Mam chec na truskawki ale nie widze w sklepie juz Zawsze to naturale witaminki Za to odkad przestalam pic wszystko inne oprocz samej wody, przestalam miec zgage.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 21:30   #2522
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
czekam
Ja szukam wciaz spodni dresowych, jutro jeszcze pojde popatrzec, tutaj kompletnie nic nie ma, a jak jest to nie moj rozmiar akorat i drogo w jeansach chodze, ale czuje sie nie komfortowo w miejscu gdzie jest maluszek dlatego tez czas zmienic Mam kilka ubran od kogos jak juz bedzie 8, 9 miesiac, to beda sie nadawac ale to sie okaze

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

gratuluje zakupu Bylam ostatnio w hm i jedyne co znalazlam to ubrania dla maluszka Znalazlam super spodnie na internecie z ich strony, ale ich nie mieli, zobacze jeszcze jutro, byc moze, cos znajde
ciężko dostać coś gdy potrzebujemy to szybko , często u mnie się to sprawdza.
Wtedy nie mogę nic dostać , dziś szłam do lumpka nie myślałam że dostanę bluzki ciążowe jedna wg genialna z dzieckiem na środku
uwielbiam ją !;D

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 21:43   #2523
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Wtedy nie mogę nic dostać , dziś szłam do lumpka nie myślałam że dostanę bluzki ciążowe jedna wg genialna z dzieckiem na środku
uwielbiam ją !;D
takie sa genialne myslalam zeby sobie taka sprawic jak bede miec wiekszy brzuszek
Stary 2014-10-01, 21:58   #2524
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gusia825 Pokaż wiadomość
Na ogólnym badaniu będzie napisane ile masz czerwonych krwinek, to chyba wystarczy by stwierdzić niedobory żelaza.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Chyba mniej bym się bała cc niż zwykłego porodu Ogólnie to łożysko może się jeszcze podnieść podobno.
Dziękuję za info, w takim wypadku poczekam w razie problemów spróbuję koktajl polecany przez Magiusa

A teraz mi smutno, kto pocieszy? Mój mąż uważa, że skoro nie mam typowych przypadłości ciążowych jak np. wymioty, to jest ze mną wszystko ok i mogę robić wszystko tak jak wcześniej. Od tygodnia przychodzę po pracy i dalej pracuję do 24-1 w nocy, a w między czasie jeszcze zajmuję się mieszkaniem. Nawet nie pomyśli by np. zrobić obiad, pozmywać, złożyć pranie, no jakoś mi pomóc skoro i tak jestem przepracowana. On po pracy gra w gierki, a moim jedynym relaksem jest co najwyżej odcinek serialu. Teściówka mówiła, że go rozpieściłam, ale dopiero teraz zaczęłam to zauważać Nie mam pomysłu jak go uświadomić, a najbardziej przykro jest mi z tego powodu, że sam się nie zainteresuje.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 22:03   #2525
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusia825 Pokaż wiadomość
Ponoć mają problemy z NFZ jak jest za dużo cc, podobno liczą się statystyki i nadliczbowe wykonania nie są płacone Tak jakby zdrowie kobiety i dobro jej dziecka nie było dostatecznie cenne Ja generalnie porodu się boję i nie pogardziłabym propozycją cc

ja to w sumie moge sn bo juz tak rodzilam ale nie jesli dziecko bedzie mialo ponad 4kg

Cytat:
Dziewczyny , czy miewacie też w ciągu dnia miejscami czasem twardy brzuch? taki napinający sam się? mama tłumaczy że to dzidzia się przewraca dlatego tak jest. ale nie wiem czy to jest ok wg

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

ja dziś byłam w lumpeksach , może też uderz na takie sklepy naprawdę mają duży wybór ;p dla mnie były dwa płaszcze no ale za małe na ten stan i czekam aż coś będzie w końcu
To co opisujesz pasuje do tzw.spinania brzucha. Spinanie wystepuje naturalnie po 26 tygodniu, jesli wczesniwj i jest czesto to nalezy sie oszczedzac bo moze prowadzic do skrocenia szyjki lub skurczow maxicy. Ale pisze tutaj o spinaniu ktore wystepuje kilka razy dziennie tzn.brzuch sie robi twardy i napiety kilka razy dziennie. Jesli sporadycNie i szczegolnie pozniej to jest to naturalne.

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 22:09   #2526
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Dziękuję za info, w takim wypadku poczekam w razie problemów spróbuję koktajl polecany przez Magiusa

A teraz mi smutno, kto pocieszy? Mój mąż uważa, że skoro nie mam typowych przypadłości ciążowych jak np. wymioty, to jest ze mną wszystko ok i mogę robić wszystko tak jak wcześniej. Od tygodnia przychodzę po pracy i dalej pracuję do 24-1 w nocy, a w między czasie jeszcze zajmuję się mieszkaniem. Nawet nie pomyśli by np. zrobić obiad, pozmywać, złożyć pranie, no jakoś mi pomóc skoro i tak jestem przepracowana. On po pracy gra w gierki, a moim jedynym relaksem jest co najwyżej odcinek serialu. Teściówka mówiła, że go rozpieściłam, ale dopiero teraz zaczęłam to zauważać Nie mam pomysłu jak go uświadomić, a najbardziej przykro jest mi z tego powodu, że sam się nie zainteresuje.
Ja swojemu TZ powiedzialam ze jesli pracujemy razem to razem robimy w domu, bo kolo du** mu latac nie bede. Fakt, ze on jest bardzo wyrozumialy, ale jesli by nie byl, to na mysl by mi nie przyszlo robic kolo niego, jesli on przychodzi i gra w gry. Moze i czujesz sie dobrze, ale jak sie bedziesz przemeczac, tyle pracowac, to tego tez moga byc skutki pozniej. Moja mama za kazdym razem mi wypomina, ze kolo niego nie latam, ale za to jaka ja mam pomoc. Nie raz mowi jak u niej jestesmy, ''no to podaj jemu'' ja mowie, ze sam sobie potrafi wziasc Trzeba byc stanowczym, ciezko to zmienic, jak rozmowa nie pomoze, to trzeba przestac robic i nauczyc, zeby "swoje skarpetki sam zanosil do brudow''. To jest osobiscie moje zdanie, wiem ze wiele kobiet robi kolo mezow, a pozniej im jest ciezko pomoc.
Stary 2014-10-01, 22:18   #2527
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
ja liczę jak Gin liczy.
czyli skończonych tygodni mam 18.
18+2 dni -19 tydzień ciąży.
Tak samo liczę

Cytat:
I kupiłam super fajne ciążowe jeansy rurki w HM bo teraz chodzę w moich boyfriendach podarciuchach bo one jako jedyne sa takie luźne reszta to rurki, często z wysokim stanem i obcisłe wiec nawet nie próbuje ich zakładać

Tez miałam takie z wysokim stanem, lubiłam je teraz wchodzę w biodrówki big stara tylko

Cytat:

Wydaje mi sie, ze jesteś za dobra dla niego, zdecydowanie. Ja bym postawiła albo na szczerą rozmowę albo na stanowcze zmiany typu każdy robi swoje ( nie pierz mu, nie zmywaj, kupuj dla siebie itp)
Po pracy masz prawo odpocząć a on powinien pomóc a nie siedzieć i grać.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 22:52   #2528
martunka88
Rozeznanie

Już nim rozmawiałam wcześniej, ale zmian nie widać, może minimalne. I na pewno brakuje mi stanowczości. Muszę zacząć brać przykład z Was Dziękuję za rady i dobranoc.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 23:20   #2529
bozena_87
Raczkowanie

Cytat:
lejdi_aga13

Dziewczyny, a jakie dokładnie macie objawy anemii? U mnie waga tkwi w miejscu a nawet trochę od ostatniego razu spadła, jestem przemęczona, ale póki co dostałam skierowanie na ogólne badania krwi i kontrola za 2 tyg. Myślicie, że warto od razu sprawdzić poziom żelaza, czy poczekać do wizyty i zobaczyć co będzie dalej?
Ja to przemęczona jestem. Mogłabym większość dnia przespać. Włosy mi wypadają i blada jestem. Często słyszę że wyglądam jak trup
Jeśli chodzi o wagę to przytyłam może z 1 kg.
Zrób sobie morfologię krwi i tam Ci wyjdzie poziom żelaza.

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

[QUOTE=Magiusa;48363654]Dziewczyny z anemia zaufajcie mi i prosze robcie sobie taki koktajl
Natka pietruszki ( peczek)
Cytryna
2-3 lyzki miodu
Woda

Gwarantuje Wam ze anemia odejdzie w zapomnienje. Ja mialam w pierwszej ciazy i po miesiacu picia tego koktajlu zelazo prawie w gornej granicy

Dzięki , na pewno spróbuję ale nie wiem jak mój żołądek na takie nowości zareaguje.
Stary 2014-10-02, 00:03   #2530
debraM
Wtajemniczenie

Hejo

Trochę mnie miej ostatnio Mam nadzieję, że wybaczycie. Mam parę spraw do zamknięcia

Ja byłam wczoraj na wizycie u Darii wszystko ok, ale ze mną gorzej i muszę iść do kardiologa Mam ciągłe migotania serca, codziennie po parę godzin albo kilka razy dziennie, a nie miałam już takich ataków ze 3 lata, a nawet jak były to nie tak częste. Polecona kardiolog jest teraz na urlopie i wraca za 2 tygodnie, więc nie wiem kiedy doczekam się wizyty a za 2 tygodnie już połówkowe

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 05:50   #2531
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
tez bym nie chciala cc, ale jesli to byloby lepsze rozwiazanie, no to coz....
Kochany twoj TZ Moj tz ma refluks, i czesto wymiotuje, a ja jestem bezradna Lekarz jedyne co mu przepisuje to tabletki do gryzienia cos jak manti.
Ja też się męczę z refluksem, parę razy wymiotowałam po śniadaniu np. A w ciąży nic, jedynie co taką chrypkę i kaszel po jedzeniu mam nadal.

Cytat:

Też mam rurki z hm dwie pary, fajne są, tylko się trochę rozciągają. Jedne kupiłąm rozmiar większe, to wogóle spadają ze mnie:P

Cytat:

Rozmawiasz, a dalej sprzątasz, gotujesz, więc on myśli, że sobie pomarudzisz jak to kobieta a poza tym wszystko ok - stare myślenie, ale niektórzy faceci tak mają. Odpuść sobie, przez dwa dni mieszkanie bardzo brudem nie zarośnie, a on zauważy, że coś jest nie tak.
My zawsze dzielimy obowiązki na pół, nawet gdy nie byłam w ciąży. Choć gdyby tego nie rozumiał, pewnie nie zostałby moim mężem, w tej kwestii jestem stanowcza

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hejo

Trochę mnie miej ostatnio Mam nadzieję, że wybaczycie. Mam parę spraw do zamknięcia

Ja byłam wczoraj na wizycie u Darii wszystko ok, ale ze mną gorzej i muszę iść do kardiologa Mam ciągłe migotania serca, codziennie po parę godzin albo kilka razy dziennie, a nie miałam już takich ataków ze 3 lata, a nawet jak były to nie tak częste. Polecona kardiolog jest teraz na urlopie i wraca za 2 tygodnie, więc nie wiem kiedy doczekam się wizyty a za 2 tygodnie już połówkowe
Trzymam kciuki za poprawę zdrowia.

A ja wczoraj prawie zemdlałam w sklepie. TZ musiał po mnie do Arkadii przyjezdzać. Wczoraj jakieś ciśnienie złe było, zakołowało mi się w głowie, ciemno przed oczami, dźwięki się wyciszyły, gorąco tragedia. Mam nadzieje, że nigdy więcej.

Dziewczyny można jeść oscypki w ciąży?

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 06:37   #2532
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co za dzien.
Wracajac z pogrzebu dzwoni szwagierka, że wypadek mieli.
Jechali przed nami. Samochód do kasacji. Na szczęście im sie nic nie stalo poważnego a wieźli mojej zmarłej babci siostre 92 lata. Po oględzinach pogotowia porozwozilismy ich do domu. Niech ten dzień już się skończy.
współczuje-dobrze,ze nic sie z rodzinka nie stało

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
--------------------------------------------------------------------------
już się nie mogę doczekać aż będzie koniec listopada, chociaż 2 razy w tyg. będę miała szkołę rodzenia, wyjdę do ludzi, bo w domu to jak Babajaga wyglądam sama sie siebie boje hihi
--------------------------------------------------------------------------
My na pierwsze zajęcia idziemy 30 pażdziernika- ciekawe jak będzie...

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
uwielbiam ją !;D
poka!
Stary 2014-10-02, 06:40   #2533
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Witam u mnie dzisiaj szaro i zimno miałam jeszcze spać ale TŻ mnie rozbudził wychodząc z domu.

Cytat:
U mnie tez widac az dziwne ze mieszcze sie bez problemu w jeansy hihihi jeszcze dwa miesiace i bede jak hipopotam
Też jeszcze śmigam w dżinsach ale u mnie to zależy od dnia Np. wczoraj miałam jakiś malutki brzuszek a dzisiaj jak się przejrzałam to wylazł mi brzuchol chociaż czasem jak siadam muszę ukradkiem rozpiąć sobie guzik i robię test bluzki ciążowej z H&M, jeżeli będzie wygodna i będzie się ładnie prać to wykupię im wszystkie kolory

Mój TŻ sam z siebie nie robi wiele (porządek od czasu do czasu, ugotuje coś, ewentualnie jakieś domowe 'ulepszenia') ale jak go poproszę to umie się ogarnąć chociaż czasem muszę mu przypominać po kilka razy bo nie zawsze zarejestruje ale nie jest tak, że całymi dniami sobie siedzi.
Na pewno nie można zacząć robić wszystkiego za drugą osobę jeżeli sytuacja tego nie wymaga - a skoro ktoś ma czas grać sobie czy wychodzić na miasto czy w ogóle skupiać się na rozrywkach to moim zdaniem nie wymaga
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 06:43   #2534
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Współczuje Ci bardzo ale rozumiem całkowicie. W poprzednim związku tak miałam. Gosciu był najpierw rozpieszczony przez mamusie(wszystko pod nos podstawiane) a póżniej starał się te same zasady wprowadzić u nas w domu. ja się buntowałam,walczyłam ale były jeszcze większe jazdy. Ciężko jest tak nagle zmienić człowieka skoro wcześniej nie wymagałaś od niego by ci pomagał. Może po prostu zacznij narzekać,ze Cie brzuch boli,że migreny masz -leż I nic nie rób!
Stary 2014-10-02, 06:49   #2535
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hejo

O jej. Zawsze coś. Żeby tylko lekarz Ci dobrze poradził. Ja narazie dobrze sobie radzę choć gdy jak pod górę idę to się mecze ale ogólnie spoko.

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Ja swojemu TZ powiedzialam ze jesli pracujemy razem to razem robimy w domu, bo kolo du** mu latac nie bede. Fakt, ze on jest bardzo wyrozumialy, ale jesli by nie byl, to na mysl by mi nie przyszlo robic kolo niego, jesli on przychodzi i gra w gry. Moze i czujesz sie dobrze, ale jak sie bedziesz przemeczac, tyle pracowac, to tego tez moga byc skutki pozniej. Moja mama za kazdym razem mi wypomina, ze kolo niego nie latam, ale za to jaka ja mam pomoc. Nie raz mowi jak u niej jestesmy, ''no to podaj jemu'' ja mowie, ze sam sobie potrafi wziasc Trzeba byc stanowczym, ciezko to zmienic, jak rozmowa nie pomoze, to trzeba przestac robic i nauczyc, zeby "swoje skarpetki sam zanosil do brudow''. To jest osobiscie moje zdanie, wiem ze wiele kobiet robi kolo mezow, a pozniej im jest ciezko pomoc.
Podpisuje się po tym. Mój tz zmywa gdyby musiał podłogi tez by umyl. Ja go od samego początku uświadamialam ze w domu też będzie robił. Nie ma lekko.

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Podpisuje się po tym. Mój tz zmywa gdyby musiał podłogi tez by umyl. Ja go od samego początku uświadamialam ze w domu też będzie robił. Nie ma lekko.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 06:49   #2536
gosiaczek221
Raczkowanie

Cytat:

Trudno tak nagle zmienić przyzwyczajenia, ja mojego uczyłam tak że jak po pracy wracaliśmy to starałam się przyjść zaraz po nim i "małpowałam" go jak siadał przed tv to brałam gazetę, jak zaczynał się oglądać za czymś do jedzenia pytałam co na obiad itd. W końcu zajarzył o co chodzi

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 06:51   #2537
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
Trudno tak nagle zmienić przyzwyczajenia, ja mojego uczyłam tak że jak po pracy wracaliśmy to starałam się przyjść zaraz po nim i "małpowałam" go jak siadał przed tv to brałam gazetę, jak zaczynał się oglądać za czymś do jedzenia pytałam co na obiad itd. W końcu zajarzył o co chodzi
Haha mocne. Bardzo mądrze

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-02, 07:03   #2538
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Hej witam się z rana i chcę się pochwalić, że wczoraj wieczorem poczułam dwa mocniejsze kopnięcia wspaniałe uczucie już zapomniałam jak to było w pierwszej ciąży o i teraz też. Któraś pisała że nie może liczyć na TŻ, ja nie mogę narzekać jak go o coś poproszę to zawsze to zrobi, ugotuje, zajmie się małą, posprząta tylko że on od poniedziałku do piątku pracuje po 12 h i mam go tylko na weekend ale i tak nie narzekam
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 07:04   #2539
olasia
Zadomowienie

Taki twardy spinajacy sie brzuch to wlasnie skurcze. Ruchy dziecka to takie delikatne pyk pyk pozniej oczywiscie sa mocniejsze.

Moj tz to jednak mi malo pomaga ale jak juz widzi, ze nie daje rade z ogarnieciem to posprzata. Tylko prania nie zrobi i lazienki tez nie ogarnie bo nie lubi. Z tym, ze u nas ja nie pracuje ale z.drigiejcstrony w.domu jest praca na okraglo, nie ma weekendow czy urlopow. Ale to wina nie nasza, ze facet czegos nie robi. To wina jego mamuski ktora nic dzieku nie da zrobic w domu bo sama umie najlepiej. Kiedys po obiedzie poprosilam meza zeby pozmywal naczynia a tesciowa sama podeszla do zlewu jak automat... J
I do tej pory ona wszystko sama robi za meza i mlodszego syna.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 07:09   #2540
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Taki twardy spinajacy sie brzuch to wlasnie skurcze. Ruchy dziecka to takie delikatne pyk pyk pozniej oczywiscie sa mocniejsze.

Moj tz to jednak mi malo pomaga ale jak juz widzi, ze nie daje rade z ogarnieciem to posprzata. Tylko prania nie zrobi i lazienki tez nie ogarnie bo nie lubi. Z tym, ze u nas ja nie pracuje ale z.drigiejcstrony w.domu jest praca na okraglo, nie ma weekendow czy urlopow. Ale to wina nie nasza, ze facet czegos nie robi. To wina jego mamuski ktora nic dzieku nie da zrobic w domu bo sama umie najlepiej. Kiedys po obiedzie poprosilam meza zeby pozmywal naczynia a tesciowa sama podeszla do zlewu jak automat... J
I do tej pory ona wszystko sama robi za meza i mlodszego syna.
A miewasz tez taki spinajacy się brzuch.? Mi lekarz mówił ze to nie jest nic poważnego ze to normalne . Drugi lekarz to samo ze dziecko się przewraca i macica się przesuwa jak taka kulka.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-02, 07:36   #2541
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ja też się męczę z refluksem, parę razy wymiotowałam po śniadaniu np. A w ciąży nic, jedynie co taką chrypkę i kaszel po jedzeniu mam nadal.

Też mam rurki z hm dwie pary, fajne są, tylko się trochę rozciągają. Jedne kupiłąm rozmiar większe, to wogóle spadają ze mnie:P

Rozmawiasz, a dalej sprzątasz, gotujesz, więc on myśli, że sobie pomarudzisz jak to kobieta a poza tym wszystko ok - stare myślenie, ale niektórzy faceci tak mają. Odpuść sobie, przez dwa dni mieszkanie bardzo brudem nie zarośnie, a on zauważy, że coś jest nie tak.
My zawsze dzielimy obowiązki na pół, nawet gdy nie byłam w ciąży. Choć gdyby tego nie rozumiał, pewnie nie zostałby moim mężem, w tej kwestii jestem stanowcza

Trzymam kciuki za poprawę zdrowia.

A ja wczoraj prawie zemdlałam w sklepie. TZ musiał po mnie do Arkadii przyjezdzać. Wczoraj jakieś ciśnienie złe było, zakołowało mi się w głowie, ciemno przed oczami, dźwięki się wyciszyły, gorąco tragedia. Mam nadzieje, że nigdy więcej.

Dziewczyny można jeść oscypki w ciąży?
Wyczytalam w internecie, ze nie mozna.

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Witam u mnie dzisiaj szaro i zimno miałam jeszcze spać ale TŻ mnie rozbudził wychodząc z domu.

Też jeszcze śmigam w dżinsach ale u mnie to zależy od dnia Np. wczoraj miałam jakiś malutki brzuszek a dzisiaj jak się przejrzałam to wylazł mi brzuchol chociaż czasem jak siadam muszę ukradkiem rozpiąć sobie guzik i robię test bluzki ciążowej z H&M, jeżeli będzie wygodna i będzie się ładnie prać to wykupię im wszystkie kolory

Mój TŻ sam z siebie nie robi wiele (porządek od czasu do czasu, ugotuje coś, ewentualnie jakieś domowe 'ulepszenia') ale jak go poproszę to umie się ogarnąć chociaż czasem muszę mu przypominać po kilka razy bo nie zawsze zarejestruje ale nie jest tak, że całymi dniami sobie siedzi.
Na pewno nie można zacząć robić wszystkiego za drugą osobę jeżeli sytuacja tego nie wymaga - a skoro ktoś ma czas grać sobie czy wychodzić na miasto czy w ogóle skupiać się na rozrywkach to moim zdaniem nie wymaga
Mam nadzieje ze cos dzisiaj znajde Robie to samo, w czasie jazdy samochodem

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej witam się z rana i chcę się pochwalić, że wczoraj wieczorem poczułam dwa mocniejsze kopnięcia wspaniałe uczucie już zapomniałam jak to było w pierwszej ciąży o i teraz też. Któraś pisała że nie może liczyć na TŻ, ja nie mogę narzekać jak go o coś poproszę to zawsze to zrobi, ugotuje, zajmie się małą, posprząta tylko że on od poniedziałku do piątku pracuje po 12 h i mam go tylko na weekend ale i tak nie narzekam
Napewno wspaniale uczucie
Stary 2014-10-02, 07:38   #2542
crystal25
Zakorzenienie

witam wszystkich To jest straszne wstac tak wczesnie jak wy dajecie rade
Stary 2014-10-02, 07:38   #2543
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Super bardzo się ciesze z Twoich kopniakow xdd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-02, 07:40   #2544
olasia
Zadomowienie

Cytat:
A miewasz tez taki spinajacy się brzuch.? Mi lekarz mówił ze to nie jest nic poważnego ze to normalne . Drugi lekarz to samo ze dziecko się przewraca i macica się przesuwa jak taka kulka.
Miewam tak i wlasnie mi ginka powiedziala, ze mam nic nie podnosic i sie raczej oszczedzac no i nie za duzo seksu. Tylko co to znaczy nie za duzo ?
Jesli lekarz widzial jak to wyglada i co masz dokladnie na mysli to bym mu ufala, ze wszystko ok.
Skurcze to jest taki brzuch napinajacy sie, tak jak kaszlesz ale on sam z siebie sie tak kurczy, nie wiem jak to opisac dokladnie ??

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 07:42   #2545
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez judkaaa Pokaż wiadomość
Tak piszecie o cc.. ja bym nie chciaaałaaa cc...

ja także się wzbraniam...

Tyle ostatnio było o ogórkowej, ze dziś i ja gotuję
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 07:47   #2546
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
witam wszystkich To jest straszne wstac tak wczesnie jak wy dajecie rade
ja to od 6 już sie wierce,,,,, padam po między 21 a 22 w nocy sie wybudzam jak siku ide,a od 6 to już masakra z jednogo boku na drugi
Stary 2014-10-02, 07:53   #2547
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ja to od 6 już sie wierce,,,,, padam po między 21 a 22 w nocy sie wybudzam jak siku ide,a od 6 to już masakra z jednogo boku na drugi
Ja spie zazwyczaj do 10.30 i przesypiam tez popoludnia dosc czesto i ide spac po polnocy no i w nocy na siku to juz sie przyzwyczailam
Tz mnie obudzil bo chcial sobie pogadac no to wstalam i juz usnac nie moge
Stary 2014-10-02, 07:53   #2548
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Miewam tak i wlasnie mi ginka powiedziala, ze mam nic nie podnosic i sie raczej oszczedzac no i nie za duzo seksu. Tylko co to znaczy nie za duzo ?
Jesli lekarz widzial jak to wyglada i co masz dokladnie na mysli to bym mu ufala, ze wszystko ok.
Skurcze to jest taki brzuch napinajacy sie, tak jak kaszlesz ale on sam z siebie sie tak kurczy, nie wiem jak to opisac dokladnie ??
tyle że ja sobie macam brzuch i naprawdę stwierdzam że to dzidzia , bo raz była po lewym boku a za chwilę na prawym. także dziwi mnie to że to by miały być skurcze. tym bardziej że ja dużo odpoczywam , a seksu to ohohohohohohohohoh już od miesiąca jak dobrze nic a nic
także jestem w kropce nie wiem

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-02, 07:54   #2549
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
ja także się wzbraniam...

Tyle ostatnio było o ogórkowej, ze dziś i ja gotuję
najlepszy pomysl na obiad to ogorkowa moglabym jesc ja codziennie
Stary 2014-10-02, 07:55   #2550
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
najlepszy pomysl na obiad to ogorkowa moglabym jesc ja codziennie
uwielbiam

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości