|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Dzień dobry
Cytat:
![]() Dariuska wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń życzę ja dzisiaj wstałam połamana jak nigdy, mam wrażenie że mnie ten brzuch miażdży w nocy... mam już serdecznie dość i chętnie już się rozpakuję a tu jeszcze 2 tygodnie.. Cytat:
Kciuki są
MAKSymalnie przeszczęśliwa Edytowane przez Isgaard Czas edycji: 2014-10-02 o 08:33 |
||
|
|
|
#3902 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I nie miałam tego urządzonka do klikania przy ruchach. Cytat:
Zastanów się, na ile czujesz się przy niej swobodnie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie: karmię i przewijam, a Mały głównie śpi. Przy przewijaniu krzyczy, bo nie lubi. Poza tym cudowne dziecko.
|
|||||
|
|
|
#3903 |
|
Zadomowienie
|
Koralinka, trzymaj się dzielnie! Warto! Zycze powodzenia i trzymam kciuki!
Ja wczoraj miałam spotkanie z synkiem na przytulaski, w nocy pobudzal mi laktacje, a teraz juz chyba na stale zostanie ze mna. Jest śliczny, cieplutki i słodki! Ja wieczorem juz bylam w pionie, bylo ciężko, dzis tez krotki spacer zaliczylam i juz dość dobrze siedzę. Dziękuję xaza wszystkie miłe słowa i gratulacje! Czytam na bieżąco i trzymam kciuki dla wszystkich potrzebujacych. |
|
|
|
#3904 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dla wszystkich potrzebujących, szpitalnych i rodzących mocne ![]() PurBlanka daj znać co tam na ktg wyjdzie ![]() Koralinka powodzenia! Aż mi się przypomina moja cesarka, to leżenie i czekanie. Dobrze wiem jak się czujesz trzymam!Ja nadal bez zmian ![]() Łucja się w nocy rozkaszlała i dziś już nie poszła do przedszkola. Siedzimy i się nudzimy. |
|
|
|
#3905 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-D802 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() Sent from my LG-D802 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- A ja chyba wreszcie wyspana, spalam cala noc.dobrze i nawet goraco o dziwo w szpitalu nie bylo. Juz wiem czemu w domu tak sie ciagle budzila, z bolu glowy, to cisnienie tak dzialalo, ze czulam sie jakby choroba miala zlapac. Dzis lekarz przychodzi i zadecyduje czy wychodze dzis czy nie. Ale nie powiem, ladnie odpoczelam tu ![]() Sent from my LG-D802 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki Dziewczyny za wsparcie! ![]() Pozdrawiam. K86
"Razem, młodzi przyjaciele!... W szczęściu wszystkiego są wszystkich cele" 2 października 2014 o godz. 11.10 urodziła się ŁUCJA Edytowane przez Koralinka86 Czas edycji: 2014-10-02 o 09:00 |
|
|
|
|
#3907 |
|
Rozeznanie
|
SMS od Farminki
Tomcio urodził się o 6.15. Waży 3730g i ma 55 cm. Poród zaczął się odejściem wód o 3. Okazało się, że mały był owinięty pepowiną za szyjke, bark i raczke, ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze ![]() Brawa i gratulacje od ciotek z Wizażu
|
|
|
|
#3908 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry Laleczki
![]() PurBlanuś- daj znać jak po KTG Cytat:
Ja z komarami walczyłam wczoraj- i nie wiem skąd to dziadostwo się bierze bo w oknach od jakies czasu mamy moskitiery, chyba że sie pochowały i wylazły jak cieplej się zrobiło. Buziaki dl Ciebie i Maleństwa!!!
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#3909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam. K86
|
|
#3910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Farminko!!!! ale się cieszę!!! GRATULACJE!! Spory chłopak!!!! szybko bardzo!!! Buziaki dla WAS!!!!
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#3911 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
3600 to dzidziuś w sam raz, a nie duży
|
||
|
|
|
#3912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!!!Gratulacje !!!! ![]() Sent from my LG-D802 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- I juz niedlugo 10
|
|
#3913 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#3914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i czekam teraz na jakąś fotkę maluszka ![]()
|
|
#3915 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wolisz zostać?Cytat:
Cytat:
Nareszcie Ogromne GRATULACJE!
|
|||
|
|
|
#3916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Koralinka - kciuki dla Was
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Farminka no w koncu. Gratulacje. Czyli dzien po tp.
Koralinka daj znac po Wydaje mi sie, ze wiekszosc napisala ze duzy patrzac tez/na dl. Dzidzi. 58 cm Ever wydaje mi sie, ze nie poswievisz tyle czasu kol ile byscie obie chcialy, po 2 teraz/szpital i nie weiesz kiedy urodzisz, roznie moze byc. Purblanca Ty tez/dawaj znac co i jak. Co do wywiadu na ip mam obcykane . 3 razy tam bylam w ciazy wiec mysle ze nawet mimo skurczy szybko pojdzie. Juz ostatnio mi nie/dawali wszystkiego bo mieli info. A ze mialam zagrozenie pprodem to byli nastawieni na/wsio A ja/sie dzis chwale mimo strachu przez/te szpitalecw ciazy dzis/sie donosilismy
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3919 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przytulaski dla Synusia Na pewno cudnie Go już mieć przy sobie Cytat:
Super, że wszystko u Was dobrze Cytat:
Czy Ty kiedyś się rozpakujesz ? Bierz przykład z koleżanek wizażanek Nie no ogólnie to trzymam za Ciebie kciuki, żeby akcja w końcu się zaczęła ![]() Vilet, kciukasy za Ciebie !! W końcu na pewno się rozkręci Ever, a Ty się tak nie przyzwyczajaj do szpitala Mam nadzieję, że dzisiaj wyjdziesz Farminko kochana, nareszcie
|
|
#3920 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super, że tak szybko poszło wracaj do siebie i przygotuj nam tu jakiś opis tego cudu ![]() A ja się witam mocno zmęczona. Nos w sumie spokojna, śniło mi się, że czop mi odszedł ale niestety to tylko sen. Wstałam, zjadłam śniadanie i jestem jakaś mega zmęczona :| spać mi się chcę... czyżby to jakieś przygotowywanie organizmu do porodu... hmm teraz to na wszystkie oznaki się patrzy hehe, w każdym razie kładę się na drugi boczek.Za potrzebujące oczywiście kciuki. Pur daj znać jak po badaniach.
|
|
#3921 |
|
Zadomowienie
|
farminka: gratulacje
ever: ja bym chyba nie chciala teraz gosci... chyba ze to przyjaciolka od serca (a takiej nie mam ), to zapraszaj
|
#3922 | |||||
|
Raczkowanie
|
To kciuki, żeby wszystko dobrze było
![]() Cytat:
Cytat:
zaciskamy.Cytat:
Miej się na baczności ![]() Cytat:
Już po 10. to może masz już bobaska przy sobie ![]() Cytat:
Wielkie gratulacje U nas noc nawet przespana, ale zauważyłam że czujniej śpię. Zaczynam bardziej obserwować co się dzieje z moim ciałem, szczególnie z brzuchem i bożeną.. Wczoraj poczułam i usłyszałam dwa razy takie dziwne pyknięcia, ale nic się nie dzieje więc spokój ![]() Dziś o 15.15 wizyta, zobaczymy co doktorek będzie miał do powiedzenia Muszę jeszcze poszukać czegoś na wyjście dla małej, najchętniej w lumpku wstąpię po drodze, może coś sie trafi Kciuki dla potrzebujących ![]() A ja zaraz idę opitolić bożenę
05.12 - II kreski Edytowane przez PedzacaSkarpeta Czas edycji: 2014-10-02 o 10:29 |
|||||
|
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
skarpeta: dzieki za kciuki.
Tobie powodzenia z bozena, bo ostatnio jak obrabialam, to myslalam, ze urodze... nastepnym razem TZ bedzie potrzebny, bo pekne od schylania sie...
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że 10-20 lat temu średnia waga noworodka była znacznie niższa (porownajcie swoje wagi) i dlatego większości wydaje się, że 3700 to dużo. Teraz 10 centyl dla 40 tc to waga 3200 a to nie jest mało
|
|
|
|
#3925 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamusie
U mnie nocka jak zwykle, czyli 2 godziny zasypiania, a potem co chwilę pobudka na siku....rano jak TŻ do pracy poleciał to już nie udało mi się usnąć, bo głód dał znać o sobie.....a tu zero chleba w domu! Zaczęłam omlet robić, po czym się okazało, że mleka też nie ma! Mąż dostanie baty Także, trzeba było się kopsnąć po śniadanie ![]() Nadgarstek prawy tak mnie rozbolał, że siedzę w usztywniaczu....boskie to jest ....niech już ta woda zejdzie..... Cytat:
i czekamy na relację! Trzymaj się!Cytat:
![]() Cytat:
Postaraj się nie denerwowac w trakcie, bo dzidzi tętno skoczy.Cytat:
U mnie: karmię i przewijam, a Mały głównie śpi. Przy przewijaniu krzyczy, bo nie lubi. Poza tym cudowne dziecko. [/QUOTE]Oooo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I jaki punktualny ![]() Cytat:
![]()
|
|||||||
|
|
|
#3926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na KTG rysują się jakieś skurcze? ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
więc czekamy na rozwój akcji
|
||
|
|
|
#3927 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte i za rozwój akcji.Cytat:
Jeszcze mam 4 dni do tp, ale miałam już tyle fałszywych alarmów, że nawet nie zlicze Cytat:
za wizyte!Pyknięć nie słyszałam, ale dwa razy miałam taki odgłos dziwny z brzucha, jakby dziecko bąka puściło
|
|||
|
|
|
#3928 | ||
|
Rozeznanie
|
Farminko gratulacje! W końcu Tomcio się zdecydował!
![]() A ciekawe co tam u tynki? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja byłam dzisiaj na oddziale. Miałam ktg, nikt za bardzo go nie skomentował, więc chyba ok Ordynator niezbyt delikatnie mnie zbadał, stwierdził że rozwarcie na palec (ten masaż miałam albo za krótki, albo niezbyt skuteczny chyba). Powiedział, że jak chce to mogę zostać na oddziale. Zapytałam czy będą coś robili - wywoływali itd.? Stwierdził, że zamiast w domu to posiedzę w szpitalu. No to bez sensu. Wróciliśmy do domu. Jutro znowu ktg Zaczynam się już martwić Kiedy Ola zechce wyjść, czy jej tam na pewno jest jeszcze dobrze, czy się coś nie stanie itd. I jeszcze to poczucie, że cały czas rośnie to i poród trudniejszy ehh...
|
|
#3929 |
|
Raczkowanie
|
brzmi strasznie, super że wszystko się dobrze skończyło!!! Gratulację !
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiakg a jakieś skurcze zapisały się?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

i tak wlasnie skacze cisnienie. Ale dobrze, ze zostaje, jestem pod okiem zawsze i ktos lata kolo mnie a nie jak w domu wszystko ja musialam :P no i leze ile chce. W domu nie umialam lezec nawet, tylko.w.nocy a w.nocy malo co spalam.
Mam nadzieję, że to ktg wyjdzie dobrze.
13.12.13